| ❤Tojásos lecsóval töltött csirkemell bacon köntösben& |
|
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
4 db paprika
3 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
só
4 db tojás
1 cs. szeletelt bacon
Előkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja. A csirkemelleket szétnyitjuk, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| « Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag |
tálaláshoz:
csípős paprika, igény szerint
tejföl
Elkészítés:
A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ... |
reifregina  |
|
|
| |
| “Ó, vaslábas, te guszta kis jószág!” |
4 gerezd fokhagyma
2 dl marhaalaplé
3 evőkanál vaj
10-15 db gyöngyhagyma (ecetes)
4 evőkanál paradicsompüré
2 púpozott evőkanál liszt
só, frissen őrölt bors, cukor
Felkockázzuk a szalonnát és félig kisütjük a zsírját, rádobjuk a kockákra vágott hagymát és üvegesre sütjük. A marhát is feldaraboljuk, 3 centis kockákra, majd vajon megpirítjuk, de épp csak annyira, hogy vékony kérget kapjon. Utána rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, kivéve a ... |
anna4459  |
|
|
| |
| (Slambuc) |
füstölt szalonna, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg cseresznyepaprika, 30 dkg füstölt kolbász, 6 dl füstölt lé (vagy 2 db füstölt ízű leveskocka), 50 dkg burgonya, 10 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 1 csokor zellerlevél, só
A kockára vágott füstölt szalonnát kevés zsíron kisütjük, beletesszük a tördelt csuszatésztát, és a szalonnazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és a tésztával együtt egy kis ideig még tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és a füstölt lével (a két ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *HÚSVÉTI**töltött dagadó** |
|
dagadót felszuratom a hentessel, egyszerűbb és biztosabb.
Megmosom és besózom a húst. Megfőzök négy tojást, és ha kihűlt, tojásvágóval kockázom. A zsömlét beáztatom, ha puha, kinyomom, és egy nagyobb tálba teszem a főtt tojáskockákkal együtt. A szalonnát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet apróra vágom. Ez is mehet a zsömle mellé. Beleütöm a tojásokat is, sózom, borsozom.
Mindezt alaposan összekeverem, és a dagadóba töltöm. Ne legyen nagyon megtöltve, mert dagad a töltelék! ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Korhelyleves |
babérlevél
2 szem feketebors
1 l húsleves
4 gerezd fokhagyma
10 dkg vöröshagyma
10 dkg virsli
Só
10 g szénhidrátcsökkentett liszt
1 kk pirospaprika
1 csomag szénhidrátcsökkentett kenyér
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Lecsós virsli... |
paradicsom
4 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál pirospaprika
só
4 pár virsli
olaj
30 dkg tarhonya
Elkészítés:
A paprikát karikákra, a paradicsomot, hagymát félkarikákra szeleteljük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk.
A virsliket rácsosan bevagdossuk.
A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a paprikát, sózzuk és 8-10 percig pároljuk.
Beletesszük a paradicsomot, rászórjuk a ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| .....párolt báránycomb |
g törött bors, 8 dkg zsír, 12 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 10 dkg vöröshagyma, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg liszt, 3 g szegfűbors, 2 dl tokaji édes szamorodni, 4 dkg áfonyalekvár, 2 dkg cukor, só
Elkészítése: A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ezzel a báránycombot gazdagon megtűzdeljük. Sóval és törött borssal meghintjük, majd egy kevés felhevített zsírba téve, mindegyik oldalát szép pirosra sütjük. Hozzáadjuk a vékony karikára szeletelt sárgarépát, fehérrépát, ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|