Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Túrós spenótfelfújt
Túrós spenótfelfújt
2010-08-14 12:55:57, szombat


Hozzávalók:

* 1 db felaprított vöröshagyma
* 3-4 gerezd összezúzott fokhagyma
* 1 evőkanál olaj
* 1 doboz (125 g) lágy krémsajt
* 1 doboz (125 g) tehéntúró
* só
* bors
* 2 db tojás
* 30 dkg mélyhűtött, kiengedett spenót kinyomkodva
* pirospaprika
* őrölt szerecsendió
* kesudió

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát az olajon megpirítjuk. A sajtkrémet, a túrót, a sót és a borsot botmixerrel (vagy villával) összedolgozzuk. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat is, majd hozzáadjuk a spenótot. Ha jól összeturmixoltuk az egészet, beleöntjük egy sütőedénybe, aminek a belsejét előzőleg valamilyen zsiradékkal kikentünk. Megszórjuk pirospaprikával, szerecsendióval és kesudióval, majd letakarjuk fóliával, és 30 percre előmelegített sütőbe toljuk. Majd levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul.


Hozzávalók:

* 1 kg csirkemell felszeletelve
* 25 dkg bacon
* 1 pohár joghurt
* 3 gerezd zúzott fokhagyma
* só
* bors
* A töltelékhez:
* 20 dkg juhtúró
* 2 db tejben áztatott zsemle
* 1 tojás
* só
* bors
* kapor
* esetleg pici zsemlemorzsa
* olívaolaj

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd a csirkemelleket belenyomkodjuk, és hagyjuk pácolódni egy órát. Addig elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró elég sós. A pácolt csirkemelleket a kiterített baconszeletekre helyezzük, majd ráhalmozunk a töltelékből, feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval. Olívaolajjal kikent jénaiba szépen sorban lerakju. Letakarjuk alufóliával, 30 percet sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és szépen megpirítjuk. Köretnek reszelt sajttal megszórt burgonyapürét és párolt zöldbabot kínálunk, esetleg őszibarackbefőttet. Nagyon ízletes, finom étel. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Sajtos-hagymás csirkemell
2010-08-12 13:09:52, csütörtök

Hozzávalók:

* 1 csirkemell kifilézve
* 10 dkg mozzarella sajt
* 15-20 dkg szeletelt bacon
* 2 fej közepes vöröshagyma
* 10-15 dkg vaj
* zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A húsból minél nagyobb területű szeleteket próbálok vágni. Amennyi sikerül, annyi szelet baconre lesz szükségem. A töltelékhez a vajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, fűszerezem. (Itt lehet minden egyes alkalommal más és más fűszert alkalmazni. Van, hogy csak ételízesítő kerül bele, máskor erőteljesebb grilles ízvilágot hozok létre. A kedvenc a metélőhagymás, petrezselymes, borsos változat.) A kiterített hússzeleteket ezzel a hagymás töltelékkel megkenem, rászeletelek 1-2 szelet mozzarellát, majd feltekerem. Beburkolom a baconnel. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető. Ha a serpenyőt választjuk fogpiszkálóval nem árt összetűzni, mert itt forgatni kell a hústekercseket. Sütőben egyszerűbb, hőálló tálba szorosan egymás mellé helyezem a húsokat, alufóliával lefedem, majd kb. 40 perc után eltávolítom a fóliát, és pirosra sütöm. Itt sem árt egyszer megfordítani. Krumplipürével vagy rizzsel tálalom. Ha nagyobb edényünk van, mellétehetünk 1-2 héjas, félbevágott, magozott almát. Az almát átjárja a fűszeres íz...

Kijevi lencse
2010-08-11 13:28:50, szerda


Hozzávalók:

* kb. 70 dkg sertéshús (tarja vagy karaj)
* 1 nagy fej vöröshagyma
* 4-5 db csemegeuborka
* 10 dkg mazsola
* 25 dkg lencse
* 3-4 dl száraz fehérbor
* só
* bors
* ételízesítő
* babérlevél

Elkészítés:

A hagymát kockákra vágom, a húst csíkokra. Kevés olajon megpirítom őket, sózom, borsozom majd egy kis fehérborral felöntve fedő alatt puhára párolom a húst. Amikor megpuhult, hozzáadom az előre beáztatott mazsolát és lencsét, valamint a csemegeuborkát. 2-3 babérlevéllel és egy kis borral tovább főzöm. Hogy ne legyen száraz, érdemes egy kis vizet aláönteni, vagy egy kis tejföllel elkeverni


Kijevi csirke
2010-08-11 13:27:55, szerda


Hozzávalók:

* csirkemellfilé,
* tejföl,
* liszt,
* füstölt sajt,
* ételízesítő,
* olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, ha kell, egy kicsit klopfoljuk is ki, az a lényeg, hogy könnyen föl lehessen göngyölni. Két egész csirkemellhez 2 evőkanál ételízesítőt keverjünk össze olajjal, ezt öntsük rá a húsra, és hagyjuk állni legalább 1 órát.
Ezutan vágjuk föl a füstölt sajtot, és mindegyik hússzeletbe göngyöljünk bele 1-1 darabot, ha a végén marad sajt, szórjuk a hús tetejére. Ezután a göngyölegeket forgassuk meg lisztben, tegyük jénai tálba, és jól locsoljuk meg tejföllel. Végül sütőben süssük készre.


Csülkös babgulyás
2010-08-10 13:24:25, kedd


Hozzávalók:

1 db kis füstölt csülök
Fél kgr bab /száraz beásztatva,vagy puha/
pirospaprika
só,bors
fokhagyma,
vöröshagyma,
babérlevél,
pörköltszaftkocka
kevés olaj,
kevés liszt a rántáshoz
csipös pirosarany aki szereti

Elkészítés:

kevés olajban megpárolunk 1 apróra vágott vöröshagymát,rászorjuk a pirospaprikát,belarakjuk a felvagdalt csülköt amit elötte egy kicsit ásztattunk,majd felengedjük vizzel igény szerint.Beletesszük a kb 3 babérlevelet,rezselt fokhagymát kb.3 gerezdet,pörköltszaftot,sót,kevés töröttborsot,ha puha a bab kicsit később tesszük bele.Az ásztatottat mindjárt .Ha megfőtt berántjuk megforraljuk izesithetjük erőssel és vegetával.Nagyon finom kiadós.Ha megprobálod szeretni fogod.
Ne tegyél bele zöldséget ,sárgarépát és tésztét mert ez nem zöldséges bableves hanem igazi finom babgulyás urak módjára amit puha kenyérrel eszünk.Jó étvágyat!Gazdagithatod husos karajcsonttal vagy bőrkével akkor biztos a siker.

Erdélyi tárkonyleves
2010-08-08 13:11:19, vasárnap


Hozzávalók:

60 dkg. húsos sertéscsont,
3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem,
l csokor tárkonylevél ( vagy 2 evőkanál szárított),
l db. tojássárgája,
2 dl. tejföl,
só,
6 - 8 szem fekete bors,
3 - 4 szem burgonya,
1 egész citrom leve,
2 evőkanál liszt,


Elkészítés:

A húsos csontot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket,kivéve a burgonyát.Ízesítjük sóval, szemes fekete borssal, apróra vágott vöröshagymával és felaprózott tárkonylevéllel - melyből keveset félre is teszünk.
Mikor minden zöldség megfőtt, a levet leszűrjük, a visszamaradó zöldségeket külön rakjuk, majd villával összetörjük ( turmixoljuk). A húsos csontról a húsdarabokat leszedjük és a turmixolt zöldségekkel együtt a leveshez adjuk.
Ha gazdagítani akarjuk a levest, akkor belefőzzük a kis kockákra vágott burgonyát is. Közben a tejfellel, a liszttel és kevés lével habarást készítünk, a levest behabarjuk.
Tálaláskor a levesestál aljára öntjük a kevés levessel elkevert tojássárgát, amire rámerjük a forró levest.
Ízesítéshez citromlevet kínálunk, apróra vágott tárkonylevéllel és kevés te

Szezámos-tofus sült zöldség
2010-08-08 13:10:13, vasárnap


Hozzávalók:

1 nagy marék finomra vágott mogyoró
1 evőkanál szezámmag
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
fél teáskanál pirospaprika
1 csomag (kb. 30 dkg) tofu leszárogatva, 1 centis kockákra vágva
1 evőkanál olaj
1 csomag (40 dkg) mirelit wok zöldség kiolvasztva
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál tejszín
2 bögrényi főtt rizs
2 szál zöldhagyma vékonyan szeletelve
1 narancs 8 cikkre vágva

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a szezámmagot egy evőkanál mogyoróval, a gyömbérrel és a paprikával. Szórd bele a tofut, jól forgasd meg benne. Hevítsd fel az olajat, és süsd 3-4 percig közepes lángon, finoman kevergetve, míg a szezámmagok megpirulnak, és a tofu is elkezd barnulni. Vedd ki a tofut, tedd félre, és tedd a zöldségeket a serpenyőbe. Amikor átforrósodtak (3-4 perc), add hozzá a szójaszószt és a tejszínt, és süsd együtt néhány percig. Add hozzá a tofut, forrósítsd össze, majd az egészet a rizsre halmozva tálald. Szórd meg a maradék mogyoróval és zöld hagymával, narancsgerezdekke

Fasírt lencséből
2010-08-08 13:09:12, vasárnap


Hozzávalók:

20 dkg lencse,
10 dkg baconszalonna,
2 tojás,
20 dkg hagyma,
10 dkg búzadara,
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem,
só,
bors,
ecet,
kakukkfű,
olaj.

Elkészítés:

Áztassuk a lencsét hideg vízben egy órán át. Közben a felkockázott hagymát és a szeletekre vágott szalonnát pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Húzzuk félre a tűhelyről, majd keverjük hozzá a petrezselymet. Főzzük puhára a lencsét. Háromnegyed részét turmixoljuk, majd adjuk hozzá a tojásokat, a maradék lencsét és a búzadarát. Keverjük a masszához a pirított hagymát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg kakukkfűvel, pár csepp ecettel. Formáljunk belőle nyolc pogácsát, és süssük meg mindkét oldalát forró olajban.
Sült burgonyával és tükörtojással, vagy almával és hagymaszósszal tálaljuk.


Almaszósz csirkehússal
2010-08-08 13:05:42, vasárnap


Hozzávalók:

Negyed csirkemell
2 alma
3 marék rizs
olaj


Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk. Az almát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A rizst megfőzzük. Az olajon megpirítjuk a csirkemellet, picit megsózzuk. Felöntjük vízzel, majd hozzárakjuk az almát. Amikor minden megfőtt, összeöntjük, és turmixoljuk.

Aszaltszilvás pulykamell
2010-08-08 13:04:39, vasárnap


Hozzávalók:

* 4 szelet pulykamell,
* 20 dkg kimagozott aszalt szilva,
* 15 dkg gyöngyhagyma,
* 2 dl száraz fehérbor,
* 1 dl tejszín,
* 2 szem szegfűszeg,
* darabka fahéj,
* 3 dkg vaj,
* só,
* fehér bors

Elkészítés:

A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehér borssal bedörzsöljük. Forró vajon mindkét oldalon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott gyöngyhagymát. 2 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a borral és a tejszínnel. Beletesszük az aszalt szilvát, szegfűszeget, fahéjat és fedő alatt megpároljuk. Párolt rizzsel körítjük.


Csirkemell aszalt szilvával
2010-08-08 13:03:54, vasárnap


Hozzávalók:

* 60 dkg csirkemell
* 15-18 szelet bacon
* 20-25 dkg aszalt szilva
* kb. 4 dl vörösbor
* só
* bors (legjobb a frissen őrölt tarkabors)

Elkészítés:

Az aszalt szilvát a borba áztatjuk (vagy mikróban megfőzzük kb. 3 perc alatt). A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. A szilvákat a hússzelet közepére rakjuk, összehajtjuk a húst, és baconnel betekerjük, kis batyukat készítünk belőle. Tespibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a borral (amiből már kiszedtük a szilvákat). Fóliával letakarjuk, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc után megfordítjuk a batyukat, majd újabb 20 perc után levesszük a fóliát. Pár perc alatt ropogósra sütjük. Isteni finom, pikáns. Szerecsendiós burgonyapürével a legfinomabb.

Jércesaláta gazdagon
2010-08-08 12:57:23, vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:

* 2 közepes burgonya
* 20 dkg zellergumó
* 1 db főtt vagy sült csirkemell
* 2 db narancs
* 1 evőkanál olaj
* 40 dkg bébicékla
* 2 dl kefir
* 2 evőkanál citromlé
* 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
* só ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A zellert meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és kevés vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval. Az egyik narancsot meghámozzuk, és vékonyra felszeleteljük, a másik levét kicsavarjuk.
Felforrósítjuk az olajat, és a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk benne. Aláöntünk 2-3 evőkanál vizet, és a húst kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük, csíkokra vágjuk. A céklát és a burgonyát szeletekre vágjuk. A zellert leszűrjük. A kefirből a narancs- és citromlével, a gyömbérrel, kevés sóval ízesített öntetet készítünk, és salátás tálban óvatosan összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól behűtve tálaljuk.

Almás zellersaláta
2010-08-08 12:56:34, vasárnap


Hozzávalók:

* 40 dkg zellergumó
* só
* 1 kávéskanál porcukor
* 1 citrom
* 40 dkg savanykás alma
* 1 tubus majonéz
* 1 dl tejszín vagy tejföl

Elkészítés:

A zellert meghámozom, megmosom, és uborkagyalun vékonyra felszeletelem. Sóval, cukorral megszórom, és citromlével elkeverve a hűtőbe teszem, hogy a nyers zeller kissé megpuhuljon.
Tálalás előtt az almát meghámozom, a magházát kiszedem, és vékonyra legyalulom. A zellerhez adom. Az egészet tejszínnel hígított kész majonézzel keverem össze.
Szükség szerint sóval, cukorral vagy citromlével - ízlés szerint - utánízesítem. Jól lehűtve - mint önálló köretet - adom, elsősorban sült szárnyasok, bundázott húsok mellé.


Kakukkfüves tócsni
2010-08-07 13:01:36, szombat


Hozzávalók:

* pár szem krumpli
* 2 tojás
* liszt
* só
* kakukkfű
* tejföl

Elkészítés:

A szokásos módon lereszelem a krumplit a nagylyukú reszelőn. Besózom, közben felforrósítok egy kis olajat. Kinyomkodom a levet, amit a krumpli eresztett, összekeverem a tojásokkal, a liszttel és a kakukkfűvel. Szép aranybarnára sütöm, és tejföllel megkenve tálalom.


Tócsni sajttal, zöldséggel
2010-08-07 13:00:17, szombat

Hozzávalók 4 személyre:

* A tócsnihoz:

* 60 dkg burgonya
* 2 gerezd fokhagyma
* 10 dkg liszt
* 1 evőkanál vágott petrezselyem
* 1 evőkanál tejföl
* 2 tojás
* 4 evőkanál olaj

* A tócsnira:

* 20 dkg mozzarella
* 1 paradicsom
* 1 kis cukkini
* 1 piros kaliforniai paprika
* 10 dkg gomba
* 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra zúzzuk. A sajtot felszeleteljük. A feltéthez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vastagabbra szeleteljük.
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a liszttel, a petrezselyemmel, a tejföllel, a tojással és a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kanálnyi burgonyamasszát teszünk bele. A kanál hátával kissé ellapítjuk, és a lepénykék mindkét oldalát megsütjük.
A tócsnikat sütőlemezre tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Innen kétféleképpen járhatunk el: vagy a tócsnira rakjuk a felszeletelt sajtot, és a sütőben rápirítjuk, vagy a továbbiak szerint járunk el.
A zöldségeket sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben visszamaradt olajban átpirítjuk. A tócsnik tetejére halmozzuk a zöldségeket, majd mindegyik tetejére egy szelet sajtot teszünk. A sütőben a tócsnikra pirítjuk a sajtot. Forrón tálaljuk.

Kurkumás-kukoricás rizs
2010-08-07 12:58:21, szombat


Hozzávalók:

* 1 csésze rizs
* 1 gerezd fokhagyma
* 1/2 kukoricakonzerv
* 2 evőkanál fenyőmag
* só
* bors
* csipet kurkuma
* olívaolaj

Elkészítés:

Kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd beletesszük előbb a kurkumát, majd az átöblített rizst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés ideig pirítjuk. Felöntjük két csészényi vízzel, és lefedve pároljuk. Amikor duzzadni kezdenek a szemek, belekavarjuk a lecsöpögtetett kukoricát. Serpenyőben átpirítjuk a fenyőmagot, és tálalás előtt megszórjuk vele az ételt. Minél több kurkumát teszünk bele, annál élénkebb sárga lesz a színe. Elsősorban rántott zöldégekhez ajánlom, de a szószos húsokhoz is kiváló.

Spenóttal töltött gomba
2010-08-07 12:57:23, szombat


Hozzávalók 4 személyre:

* 12 fej nagyobb gomba
* 20 dkg friss spenótlevél (vagy 1 konzerv spenót)
* 15 dkg brie sajt
* 10 dkg fenyőmag
* 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, a spóráit kivágjuk. A sajtot 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk.
A spenótot leforrázzuk (forrásban lévő vízben 15 másodperc), majd jeges vízbe tesszük. Leszűrjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, egy tálba tesszük.
A spenóthoz adjuk a felkockázott sajtot, a pirított fenyőmagot (serpenyőben vagy sütőben pár perc alatt megpirul), sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olívaolajjal jól összeforgatjuk.
A gombafejeket sütőlemezre tesszük, enyhén megsózzuk, és a tölteléket a tetejükre halmozzuk.
Előmelegített 150 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük, és forrón tálaljuk.

Fokhagymaleves
2010-08-07 12:55:18, szombat


Hozzávalók:

8-10 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
2 dl tejföl
1 zsemle
5 dkg sajt
petrezselyem zöldje
ôrölt fehérbors


Elkészítés:

A felolvasztott margarinból és a lisztbôl készíts világos rántást, majd add hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 8-9 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, sót. Miután felforrt,lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze. A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára.
Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is.
Díszítésként használhatsz még petrezselyem zöldjét is.


Fehér burgonyaleves
2010-08-07 12:54:17, szombat


Hozzávalók:

fél kg burgonya,
1 pohár joghurt,
1 evőkanál liszt,
1 db babérlevél,
1 teáskanál só,
néhány szál petrezselyem,
vegeta.

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Odatesszük főni a babérlevéllel és sóval, kb. 1 liter vízben. Eközben a joghurtot simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a vegetát és az apróra vágott petrezselymet.
Amikor a burgonya puhára főtt, hozzákeverjük a joghurtos lisztet és összefőzzük vele.

Grúz burgonyasaláta káposztáva
2010-08-07 12:43:33, szombat


Grúz burgonyasaláta káposztával

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg burgonya,
20 dkg fehér fejes káposzta,
20 dkg kovászos uborka,
borecet,
napraforgóolaj,
cukor,
kapor
és só ízlés szerint.

Elkészítés:

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, hűlni hagyjuk, vékony szeletekre vágjuk. A káposztát laskára vágjuk, és állni hagyjuk, amíg levet enged, majd a levét kinyomjuk. A káposztát leöntjük cukrozott és sózott borecettel vagy kevés vízzel hígított ecettel, és jól összekeverjük. Salátástálra halmozzuk a főtt burgonyát, meghintjük finomra vágott kaporral, két oldalára halomba rakjuk a karikára vágott kovászos uborkát, középre a burgonyára a káposztát, s az egészet leöntjük napraforgóolajjal.

BrokkolisFűszeres marhaszelet
2010-08-06 12:16:24, péntek


Hozzávalók:

40 dkg. hátszín
1 evőkanál olívolaj
1 hagyma vékonyra szeletelve
1 evőkanál paradicsompüré
0.5 dl vörösbor
2 teáskanál fenyőmag (lehet mandula is)
1 teáskanál apróra vágott mentalevél
1 mokkáskanál pirospaprika
1 kis darab erős paprika (elhagyható)
1 citrom reszelt héja
1 kis fej brokkoli rózsáira szedve
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A pépesített fokhagymát keverd el az olajjal, és forgasd bele a hússzeleteket. Forró serpenyőben szeletenként süsd barnára mindkét oldalát 1-2 perc alatt, aztán tedd félre. Kisebb lángon fonnyaszd meg a hagymát a maradék olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, fenyőmagot, mentát és a citromhéjat, és párold 2-3 percig.
Öntsd fel 0.5 dl vízzel, tedd vissza a hátszínt a serpenyőbe és rottyantsd össze a fűszerekkel. Közben kevés sós vízben párold a brokkolit félpuhára, majd szűrd le. Tálald a hússzeletek mellé.


Hawaii csirkemell filé
2010-08-06 12:15:23, péntek


Hozzávalók:

10 dkg Bacon (vagy más húsos! füstölt szalonna)
50 dkg filézett csirkemell
10 dkg szeletelt sonka (vagy gépsonka)
Szeletelt ananász (lecsurgatott befőtt is jó, ha nem túl édes)
Reszelt, vagy szeletelt sajt (ízlés szerint, ki mit szeret...)

Elkészítés:

Megpirítjuk a szalonnát (ügyelve, hogy ne süljön ki egészen, mert akkor a későbbiekben kiszárad...), majd kiszedjük a zsírjából, és félretesszük.
A szalonna zsírjában először megpirítjuk a sonka mindkét oldalát, és félretesszük.
A sonka után megpirítjuk az ananász szeletek mindkét oldalát, és ezt is félretesszük.
Legutoljára elősütjük a csirkemell szeletek mindkét oldalát, és ezt is félretesszük.
Egy olyan tepsi (jénai, vagy egyéb) aljába beleszórjuk a kisütött szalonnát, és ráöntjük a zsírját. Erre egymás mellé ráhelyezzük a csirke mellet, mindegyiket betakarjuk egy-egy szelet sült sonkával, rátesszük a megpirított ananász karikákat és legvégül betakarjuk az egészet szeletelt, vagy reszelt sajttal. Az így előkészített étel előmelegített sütőben készre sül, mire a sajt elolvad (megsül) a tetején.

Zöldborsós pulykamell ragu
2010-08-06 12:14:18, péntek


Hozzávalók:

50 dkg pulykamell
30 dkg borsó
liszt
tejföl
1 fej vöröshagyma
pirospaprika

fehérbors
zsír

Elkészítés:

A zsíron az apró kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A melleket csíkokra vágjuk, és a pirospaprikás hagymán 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és sóval, fehérborssal ízesítjük. Közben elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót, további 15 percig főzzük. A tejfölös habarással besűrítjük, és készre főzzük.

Virslis-majonézes lencsesaláta
2010-08-06 12:13:34, péntek


Hozzávalók:

2 tojás

50 dkg konzerv lencse (főtt)
1 csokor újhagyma vagy arasznyi póré
4 virsli
6-6 evőkanál majonéz és tejföl
1 kávéskanál mustár
néhány csepp citromlé
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A konzerv lencsét leszűrjük, újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, ahogyan a virslit is. A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral és a citromlével ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A lencsét, a hagymát meg a virslit beleforgatjuk, tálba töltjük. A főtt tojásokat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a salátát ezzel díszítjük, tálalásig behűtjük.

Almával rakott sertésszelet
2010-08-05 12:33:06, csütörtök


Hozzávalók:

60dkg sertéscomb
2alma
3ek. olaj
5dkg vaj
1citrom
1-1kk. őrölt koriandermag és currypor

2dl tejszín
10dkg szeletelt füstölt sajt
Köretnek:párolt rizs

Elkészítés:

A húst megmossuk,felszeleteljük úgy,hogy nyolc szeletet kapjunk.Sózzuk,kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük,majd félretesszük.
Az almát megtisztítjuk,kimagozzuk,és vékony cikkekre vágjuk.A húsos serpenyőbe beletesszük a vajat,és amikor felolvadt,rátesszük az almacikkeket.A megnosott citrom reszelt héjával,kinyomott levével és a korianderrel,pici víz hozzáadásával roppanósra pároljuk.Amikor kész levesszük a tűzről.
A hússzeletek felét hőálló tálra rakjuk,az almákból teszünk a húsokra,majd betakarjuk a húsok másik felével.Ismét almaszeletek jönnek,és azt befedjük a szeletelt füstölt sajttal.220fokra előmelegített sütőben kb.:30 perc alatt megpirítjuk.
Közben a mártáshoz az almás serpenyőben visszamaradt szaftot felmelegítjük,beleszórjuk a curryport,elkeverjük,majd ráöntjük a tejszínt,és pici víz hozzáadásával ,nagyon kíméletesen 4-5 percig forraljuk.
A kész húst kivesszük a sütőből,tányérra tesszük,meglocsoljuk a mártással és párolt rizzsel tálaljuk!

Rakott gombás sertéskaraj
2010-08-05 12:32:07, csütörtök


Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj
3 ek. mustár
1 fej lilahagyma
30 dkg szeletelt csiperkegomba (lehet konzerv is)
10 dkg bacon szalonna
15 dkg trappista sajt
2 dl főzőtejszín
2 db tojás
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A megmosott karajszeleteket papírtörlővel leszárítjuk, majd klopfoljuk, sózzuk, és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Ezután ajánlatos még fedő alatt párolni.
Amikor kész, kiszedem a húsokat, és a felkarikázott lilahagymát megfonnyasztom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, puhára főzöm. Eközben a szeletelt bacon szalonnát is hirtelen megpirítom egy másik serpenyőben.
Amikor az előkészületekkel megvagyunk, egy hőálló tálba rétegzem a hozzávalókat a következők szerint: karaj, bacon, hagymás gomba, karaj, bacon, hagymás gomba, ... A hőálló tálam méretéből kifolyólag 3 ilyen réteget sikerült összehoznom :-) Majd leöntöm a következő tejszínes szósszal:
2 db felvert egész tojást nyakon öntünk 2 dl főzőtejszínnel, és ebbe masszába keverem bele a reszelt trappista sajtot. Majd a már említett módon leöntöm vele a hagymás-gombás husit.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
kannalidia kannalidia
Címkék: joghurtot összekeverjük, zúzott fokhagymával, csirkemelleket belenyomkodjuk, hozzávalókat összekeverjük, sózással vigyázzunk, juhtúró elég,

Spenótfelfújt salátaágyon
Hozzávalók: 1 kg spenót, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, 5 + 10 dkg vaj/margarin, szerecsendió, 1-2 ek. zsemlemorzsa, 1 dl tejszín, 10 dkg fi nomliszt, 3 tojás, 5-6 fodros salátalevél, 2 paradicsom, néhány karika lila hagyma, 6-8 szál metélőhagyma. A spenótot 2-3 liter enyhén sós, forrásban levő vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, péppé turmixoljuk. A fokhagymát áttörjük, s 5 dkg felforrósított vajra/margarinra dobjuk. Hozzáadjuk a ...
bulac57 bulac57
Túrós spenótfelfújt
Hozzávalók: * 1 db felaprított vöröshagyma * 3-4 gerezd összezúzott fokhagyma * 1 evőkanál olaj * 1 doboz (125 g) lágy krémsajt * 1 doboz (125 g) tehéntúró * só * bors * 2 db tojás * 30 dkg mélyhűtött, kiengedett spenót kinyomkodva * pirospaprika * őrölt szerecsendió * kesudió Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát az olajon megpirítjuk. A sajtkrémet, a túrót, a sót ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Süti ajánló
Puncsos Krémes 1vargaildyko
Sós rudak aranyag
Mirinda szelet airam41
Legyező Torta 1vargaildyko
Vaníliakrémes édesség recept jamborlulu
Sajtgömbök körtemártással veronika74
Karamellás piskótatekercs bulac57
Bounty torta horvathnemagdi
Tejfölös mandulakrém-töltelék bubszi
SÜTEMÉNY AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Almás-sajtos csirkemell veronika74
Húsos, cukkínis köles rakottas bubszi
Mézes mustáros csirkemell snbela44
Mediterrán tarhonyás csirke recept mamucika
Egzotikus pulykarolád bubszi
Melegszendvics recept jamborlulu
Mézes, fokhagymás csirkeszárny recept kannalidia
TÖLTÖTT CIKKINI - változatok lizawolf
pulykaGOMBÓC TEPSIBEN bubszi
Hústorta angyalka___
Marhából készült ételek
Hússaláta olajbogyóval bubszi
Calico leves ujjozsef
Finom falatok piroska0101
Miért a Reg-Enor? horvathnemagdi
3 lasange recept...... szisszy83
Recept jjanosne
Cseh marharagu bulac57
V.boros m.pörk.f.hagymás gomb. korall44
Milánói marhaszelet: ujjozsef
Rakott hús bubszi
Sertésből készült ételek
Nyírségi gombócleves bubszi
Tvn konyha Anikó recept 259 bodaaniko
5 szuper könnyű zöldséges étel, amit nem szabad kihagynod tinka1951
x nagyuska
Receptek jjanosne
Rakott vagdalt hús bubszi
Májas csirkemell bubszi
Töltött Libanyak II. 1vargaildyko
Túrós spenótfelfújt kannalidia
Kolozsvári rakott káposzta bubszi
Halból készült ételek
Mandulás pisztráng recept gonda_katalin
Hal erőleves bubszi
Ponty, reform módra bubszi
Merlán angolosan bubszi
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Zöldséges-lazacos rizssaláta 1vargaildyko
Pisztráng kékre főzve jozsef_olah_9843
Hal burgonyabundában - korall44
Szilveszteri menüajánlat horvathnemagdi
Halászlé 8. bubszi
Vad ételek
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Indiai rizssaláta bubszi
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Fácán raguleves recept baggesz20
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Bakonyi fácán recept baggesz20
Spagetti ajánló
Fűszeres spagetti bubszi
Thai spagetti recept gonda_katalin
Bébiételek tnemarika
ötlet hétvégére biharijudit
Spagetti gombás ... bulac57
Sárga tőkehal burgonyaágyon sütve recept jamborlulu
Grillezett gombák töltve recept jamborlulu
A 4 legfinomabb tészta grimilda
Paradicsomos gomba spagettivel horvathnemagdi
Pizza receptek
Pizza mufin maroka
Ördög pizza recept toth_beata
Csőben sült mediterrán zöldség 1vargaildyko
mai recept faciendum
Chilis mini pizza recept jamborlulu
Baconos pizzaszeletek horvathnemagdi
Pizza alaptészta, II. bubszi
Húsvéti pizzatitok horvathnemagdi
Pizza Luca bubszi
Hagymás gombás rátét bubszi
Hamburger receptek
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Ma itt jártam: sarkadykati
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburger buci recept jamborlulu
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Virslis kifli veronika74
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU