Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Sz betűs receptek
Szegedi fácángulyás
Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 10 dkg zsír, 1 dkg paprika, 16 dkg sárgarépa, 16 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg hagyma, 2 dkg só, 0,1 dkg törött bors, 5 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 6o dkg burgonya, csipetke.
Elkészítés: A fácánt tollaitól megtisztítjuk, és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús már annyira megpuhult, hogy elválik a csontjától, kivesszük, kissé lehűtjük, és kicsontozzuk. A kicsontozott húst 2-4 dkg darabokra vágjuk, és visszarakjuk a saját levébe. Kockára vágott burgonyát teszünk bele, csipetkét főzünk bele, és így tálaljuk.

Szegedi fánk

Hozzávalók: Liszt 1 kg, élesztő 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.
Elkészítése: Meleg helyen állott egy kg lisztnek 1/3-át deszkára tesszük. Azután 5 dkg élesztővel, pici sóval, langyos tejjel kissé gyöngébbre verjük, mint a rétes tésztát. Ha jól kidolgoztuk, lisztezett deszkán kelni hagyjuk.
A megmaradt lisztet összekeverjük 15 dkg olvasztott vajjal, azután apródonként hozzáadunk 8 tojássárgáját, 4 dkg porcukrot, kevés sót, majd tejjel tésztának keverjük. Keverés közben a már megkelt tésztát a deszkáról apránként, kanállal hozzákeverjük, és ezzel még jól kidolgozzuk. Ezután lisztezett deszkán tovább kelesztjük, és úgy járunk el vele, mint az eddigieknél.

Szegedi halászlé 1.

Hozzávalók: 60 dkg ponty, 40 dkg harcsa, 25 dkg kecsege, 25 dkg süllő, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 1 db kis paradicsom, só, pirospaprika, 1 db száraz cseresznye paprika.
Elkészítése: A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze adja meg. Ezért lényeges, hogy többféle halból főzzük. A halakat megtisztítjuk, 5 dkg darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, csontjait külön egy lábasba tesszük, és karikára vágott hagymával felfőzzük. Ha a víz forrni kezd, meghintjük pirospaprikával, és 1 óráig főzzük. Utána ezt a levet rászűrjük a besózott halakra. Hozzátesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a cseresznyepaprikát. Ezzel együtt 20 perc alatt készre főzzük.
A halászlét főzés közben keverni nem szabad, csak a lábast kell rázogatni.
Szegedi halászlé 2.
Elkészítése: Négyféle halból készül: 800 g ponty, 500 g harcsa, 350 g kecsege, 350 g süllő.

Szegedi halászlé 3.

Több féle halat, úgymint kecsege, harcsa, pontyot megtisztítva jól megmosunk, és kétujjnyi széles darabokra vágunk.
Elkészítése: Bográcsba, vagy lábosba teszünk kétujjnyi vizet, megsózzuk, s a földarabolt halat belerakva most még annyi vizet öntünk hozzá, hogy a halat befödje. Ha a víz forr, és habzani kezd, két fej karikára vágott hagymát szórunk bele s kanalanként annyi rózsapaprikát, hogy szép piros színe legyen. Kavarni nem szabad, csak rázni. Megkóstoljuk s ízlés szerint még sót, és paprikát teszünk bele. Ha bográcsban készült, abban szervírozhatjuk, a külön e célra készült farámára állítva a bográcsot.

Szegedi halászlé 4.

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ponty, 50 dkg süllő, 50 dkg harcsa, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 3 dkg pirospaprika, 3 dkg só, ízlés szerint UNIVER piros-arany, UNIVER Erős Pista
Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, filézzük. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, egyenletes darabokra vágjuk és elősózzuk. A süllő és a harcsa húsát egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból, megtisztított halfejből, darabolt vöröshagymából lassú tűzön alaplevet készítünk. A hal alaplevet átszűrjük, de nem passzírozzuk. Az alapléhez sót, paprikát, egyenletes darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot teszünk és átforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a haldarabokat, és 10-15 percig főzzük. A halászlét időnként megsózzuk, de nem keverjük.
Tálalásnál minden halféleségből kell tálalnunk.

Szegedi halászlé 5. (régi recept)

Többféle halat: harcsát, kecsegét, pontyot, tokot kell választani, megtisztítani, megmosni, s azután fölbontani (a fölbontásnál vigyázzunk, hogy az epehólyag el ne fakadjon). Ha nem rendelkezünk mind a négy féle hallal, elég három, sőt kétféle is: de lehet harcsából, vagy pontyból, magából is ízletes paprikást főzni. Bográcsba vagy lábasba öntsünk 1-2 ujjnyi sós vizet, tegyük rá a darabokra vágott halat azon véresen, de a bográcsot ne rakjuk tele, a forrásra legalább kétujjnyi helyet hagyjunk, öntsünk rá vizet halszínig és tegyük a tűzre. Ha főlés közben kezd habzani, megfelelő mennyiségű karikákra vágott vöröshagymát szórunk tetejére, a habra rakjuk kanalanként a paprikát, és ide-oda rázogatással akadályozzuk meg az odaégéstől. Forrás közben meg kell ízlelni, és ha szükséges után-sózni, paprikázni; soha se kell föltevéskor annyi sót, paprikát beletenni, hogy az elég legyen, mert akkor igen könnyen elfűszerezhetjük.

Szegedi halászlé 6. (Nagy Pista)

Hozzávalók: Fél kg apró-hal, vagy fej 2 kg ponty, fél kg ikra és tej, 2 db hagyma, 2 db zöldpaprika, 10 dkg pirospaprika, 1 db burgonya, i k zsír, só
,,Megfőzzük az apró-halat, a fejet, a szeletekre vágott hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát zsírral és annyi sós vízzel, hogy az egészet ellepje. Amikor megfőtt, levét leszűrjük egy lábasba, szitán belepasszírozzuk az apró-halat, a fejet, a hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát. Pirospaprikával megszórjuk, s hozzátesszük a szeletekre vágott halat, ikrát és tejet. Csendes tűzön rövid ideig főzzük, mert a hal gyorsan megfő.

Szegedi halászlé 7. (Tutsek Anna)

Az igazi halászléhez mindig eleven halat vegyünk, mert csak így ízletes a hal igazán. Vegyünk egy kisebb kecsegét, harcsát és pontyot. Tisztítsuk meg és mossuk meg addig, amíg föl nem bontottuk, mert a hal sokkal ízletesebb, ha a vérével együtt főzzük meg. A megtisztított, megmosott halat kétujjnyi vastagságú darabokra szeljük. Három kisebb halhoz karikára vágunk három fej vöröshagymát, ezt sóval és néhány apró hallal megfőzzük, majd szitán áttörjük, és vízzel föleresztjük; teszünk hozzá egy bádogkanál szegedi paprikát, egy kevés paradicsomot, belerakjuk a halat úgy, hogy a lé ellepje és gyors tűzön, vagy húsz percig egyenletesen főzzük. Kavarni nem szabad, mert akkor széthull. Ha bográcsban főzzük, abban tálaljuk be, ha nem, úgy mély tálba hirtelen belefordítjuk. A bográcsot egy kis gallyal föl lehet díszíteni.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szívvel együtt, kicsontozott húst, saját levébe, rétes tésztát, megmaradt lisztet, deszkáról apránként,

Régi munkahelyi receptjeim
ünnepibb süteményem lesz. Bajor csülök Hozzávalók: 2 db nyers (nem füstölt) sertés hátsó csülök fél liter sör Univer grill fűszerkeverék só bors A csülköket megmosom, majd sózom, borsozom, beszrórom a grillfűszerrel és jól bekenegetem vele.. A befűszerezett csülköket tűzálló jénai tálba helyezem és aláöntöm a sört. Ezután letakarom ...
yaskane yaskane
Szegedi halászlé 4.
Szegedi halászlé 4. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ponty, 50 dkg süllő, 50 dkg harcsa, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 3 dkg pirospaprika, 3 dkg só, ízlés szerint UNIVER pirosarany, UNIVER Erős Pista Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, filézzük. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, egyenletes darabokra vágjuk és elősózzuk. A süllő és a harcsa húsát egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból, megtisztított halfejből, darabolt vöröshagymából lassú tűzön alaplevet ...
bubszi bubszi
tárkony!
mutatós előételt készíthetünk. TÁRKONYOS HÚSOS KÁPOSZTA! Hozzávalók (4 főre): 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg sonka 40 dkg füstölt oldalas 1 szál parasztkolbász (kb. 20 dkg) 3 evők. olaj 2 evők. Univer vöröshagymakrém 1 kisk. Univer fokhagymakrém 1 evők. pirospaprika 1,2 kg savanyú káposzta 1 babérlevél 2 ág friss tárkony 1 mk. őrölt kömény 2 dl tejföl 1 evők. finomliszt 1 mk. Univer Erős Pista vagy csípős ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Gyümölcsös kuglóf........ maca23
Fagyasztott banán bonbon horvathnemagdi
Almás szelet szmore76
Schupnudli macoka65
R betűs receptek horvathnemagdi
Mandulás szőlőtorta veronika74
Tepsis raffaello napsugar71
Narancsos-almás lepény yaskane
Kefires süti zsokanita
Mexikói krumplisaláta bubszi
Szárnyas receptek
Sajtos csirkemell 2. bubszi
Lecsós csirkemáj II. horvathnemagdi
Csirkemell cserépedényben bubszi
Svájci csirkemell bubszi
Fasírozott római módra grimilda
Csirkés répás gnocchi recept boszorlany
Cherryben pácolt csirkemell veronika74
Csirkemájas kockák recept baggesz20
Karácsonyi ételek tomicica
Hamis vadas recept jamborlulu
Marhából készült ételek
Marhahús férfiasan 1vargaildyko
Nyelvvel Rakott Karfiol 1vargaildyko
Pörköltek horvathnemagdi
Főzési folytélyok és tanácsok anne74
Marhahús újhagymával lilikonyhaja
Húsgombócok paradicsomszószban recept baggesz20
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Hawaii burger veronika74
Mai menű horvathnemagdi
Kunsági bélszín bubszi
Sertésből készült ételek
3 széki komaleves ibolya58
Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval recept jamborlulu
Kapros káposzta húsgombóccal gabfe
Brassói aprópecsenye agiccaa
Bográcsgulyás recept toth_beata
Töltött dagadó macoka65
Töltött káposzta július horvathnemagdi
saslik joghurtos salátával biharijudit
Borsós raguleves csurgatott tésztával lovaszmarika
Ázsiai szilvás sertéscsíkok gabfe
Halból készült ételek
Bajai halászlé 2. bubszi
Karácsonyi pisztráng 1. bubszi
Szilveszteri menüajánlat horvathnemagdi
Hal fűszeres kéregben bulac57
TVN .... Baráti találkozó itt a blogon ..13 bodaaniko
Harcsagulyás receptje: ujjozsef
Lazaccal töltött palacsinta tundihugi
R betűs receptek horvathnemagdi
x nagyuska
Hal burgonyabundában,recept: ujjozsef
Vad ételek
Ízőrzők – Szenna – horvathnemagdi
Tepsis szarvasragu bulac57
Fácán tejfölös mártással bubszi
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Nyúlpörkölt veronika74
Hal a tortán jjanosne
Nyúlpörkölt margoka59
Fácnleves vinlaci
Borsikafű nnpapszi
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Spagetti ajánló
Tejszínes-gombás tészta bubszi
Tésztasaláta kefírrel recept gonda_katalin
Kínai zöldséges-csirkés tészta gigi55
Hentes Tokány margoka59
Ínyenc spagetti marti1951
Apa Féle Rakott Hús... 1vargaildyko
Olasz zöldségleves II. rochlitzne
Parajos spagetti recept boszorlany
***HÚSVÉTI**rakottas*** bubszi
Rakott Bolognai klerierzsi
Pizza receptek
Pizzás csiga 2 recept gonda_katalin
Sonkás-tejfölös galette recept tinka1951
Pizzás csiga horvathnemagdi
Lala kifli yaskane
Receptjeim offramaja
Sonkás-gombás-kukoricás pizza horvathnemagdi
Sonkás, gombás pizza recept gonda_katalin
Pizza alaptészta recept baggesz20
Fűszerkeverékek/házilag/ reifregina
Pizza alaptészta, II. bubszi
Hamburger receptek
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Házi hamburger recept baggesz20
Házi hamburger grimilda
Hamburger horvathnemagdi
A szója kloppenburg
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Sajtos hamburger bubszi
Hamburger buci recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU