Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Sz betűs receptek
Szegedi fácángulyás
Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 10 dkg zsír, 1 dkg paprika, 16 dkg sárgarépa, 16 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg hagyma, 2 dkg só, 0,1 dkg törött bors, 5 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 6o dkg burgonya, csipetke.
Elkészítés: A fácánt tollaitól megtisztítjuk, és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús már annyira megpuhult, hogy elválik a csontjától, kivesszük, kissé lehűtjük, és kicsontozzuk. A kicsontozott húst 2-4 dkg darabokra vágjuk, és visszarakjuk a saját levébe. Kockára vágott burgonyát teszünk bele, csipetkét főzünk bele, és így tálaljuk.

Szegedi fánk

Hozzávalók: Liszt 1 kg, élesztő 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.
Elkészítése: Meleg helyen állott egy kg lisztnek 1/3-át deszkára tesszük. Azután 5 dkg élesztővel, pici sóval, langyos tejjel kissé gyöngébbre verjük, mint a rétes tésztát. Ha jól kidolgoztuk, lisztezett deszkán kelni hagyjuk.
A megmaradt lisztet összekeverjük 15 dkg olvasztott vajjal, azután apródonként hozzáadunk 8 tojássárgáját, 4 dkg porcukrot, kevés sót, majd tejjel tésztának keverjük. Keverés közben a már megkelt tésztát a deszkáról apránként, kanállal hozzákeverjük, és ezzel még jól kidolgozzuk. Ezután lisztezett deszkán tovább kelesztjük, és úgy járunk el vele, mint az eddigieknél.

Szegedi halászlé 1.

Hozzávalók: 60 dkg ponty, 40 dkg harcsa, 25 dkg kecsege, 25 dkg süllő, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 1 db kis paradicsom, só, pirospaprika, 1 db száraz cseresznye paprika.
Elkészítése: A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze adja meg. Ezért lényeges, hogy többféle halból főzzük. A halakat megtisztítjuk, 5 dkg darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, csontjait külön egy lábasba tesszük, és karikára vágott hagymával felfőzzük. Ha a víz forrni kezd, meghintjük pirospaprikával, és 1 óráig főzzük. Utána ezt a levet rászűrjük a besózott halakra. Hozzátesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a cseresznyepaprikát. Ezzel együtt 20 perc alatt készre főzzük.
A halászlét főzés közben keverni nem szabad, csak a lábast kell rázogatni.
Szegedi halászlé 2.
Elkészítése: Négyféle halból készül: 800 g ponty, 500 g harcsa, 350 g kecsege, 350 g süllő.

Szegedi halászlé 3.

Több féle halat, úgymint kecsege, harcsa, pontyot megtisztítva jól megmosunk, és kétujjnyi széles darabokra vágunk.
Elkészítése: Bográcsba, vagy lábosba teszünk kétujjnyi vizet, megsózzuk, s a földarabolt halat belerakva most még annyi vizet öntünk hozzá, hogy a halat befödje. Ha a víz forr, és habzani kezd, két fej karikára vágott hagymát szórunk bele s kanalanként annyi rózsapaprikát, hogy szép piros színe legyen. Kavarni nem szabad, csak rázni. Megkóstoljuk s ízlés szerint még sót, és paprikát teszünk bele. Ha bográcsban készült, abban szervírozhatjuk, a külön e célra készült farámára állítva a bográcsot.

Szegedi halászlé 4.

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ponty, 50 dkg süllő, 50 dkg harcsa, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 3 dkg pirospaprika, 3 dkg só, ízlés szerint UNIVER piros-arany, UNIVER Erős Pista
Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, filézzük. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, egyenletes darabokra vágjuk és elősózzuk. A süllő és a harcsa húsát egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból, megtisztított halfejből, darabolt vöröshagymából lassú tűzön alaplevet készítünk. A hal alaplevet átszűrjük, de nem passzírozzuk. Az alapléhez sót, paprikát, egyenletes darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot teszünk és átforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a haldarabokat, és 10-15 percig főzzük. A halászlét időnként megsózzuk, de nem keverjük.
Tálalásnál minden halféleségből kell tálalnunk.

Szegedi halászlé 5. (régi recept)

Többféle halat: harcsát, kecsegét, pontyot, tokot kell választani, megtisztítani, megmosni, s azután fölbontani (a fölbontásnál vigyázzunk, hogy az epehólyag el ne fakadjon). Ha nem rendelkezünk mind a négy féle hallal, elég három, sőt kétféle is: de lehet harcsából, vagy pontyból, magából is ízletes paprikást főzni. Bográcsba vagy lábasba öntsünk 1-2 ujjnyi sós vizet, tegyük rá a darabokra vágott halat azon véresen, de a bográcsot ne rakjuk tele, a forrásra legalább kétujjnyi helyet hagyjunk, öntsünk rá vizet halszínig és tegyük a tűzre. Ha főlés közben kezd habzani, megfelelő mennyiségű karikákra vágott vöröshagymát szórunk tetejére, a habra rakjuk kanalanként a paprikát, és ide-oda rázogatással akadályozzuk meg az odaégéstől. Forrás közben meg kell ízlelni, és ha szükséges után-sózni, paprikázni; soha se kell föltevéskor annyi sót, paprikát beletenni, hogy az elég legyen, mert akkor igen könnyen elfűszerezhetjük.

Szegedi halászlé 6. (Nagy Pista)

Hozzávalók: Fél kg apró-hal, vagy fej 2 kg ponty, fél kg ikra és tej, 2 db hagyma, 2 db zöldpaprika, 10 dkg pirospaprika, 1 db burgonya, i k zsír, só
,,Megfőzzük az apró-halat, a fejet, a szeletekre vágott hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát zsírral és annyi sós vízzel, hogy az egészet ellepje. Amikor megfőtt, levét leszűrjük egy lábasba, szitán belepasszírozzuk az apró-halat, a fejet, a hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát. Pirospaprikával megszórjuk, s hozzátesszük a szeletekre vágott halat, ikrát és tejet. Csendes tűzön rövid ideig főzzük, mert a hal gyorsan megfő.

Szegedi halászlé 7. (Tutsek Anna)

Az igazi halászléhez mindig eleven halat vegyünk, mert csak így ízletes a hal igazán. Vegyünk egy kisebb kecsegét, harcsát és pontyot. Tisztítsuk meg és mossuk meg addig, amíg föl nem bontottuk, mert a hal sokkal ízletesebb, ha a vérével együtt főzzük meg. A megtisztított, megmosott halat kétujjnyi vastagságú darabokra szeljük. Három kisebb halhoz karikára vágunk három fej vöröshagymát, ezt sóval és néhány apró hallal megfőzzük, majd szitán áttörjük, és vízzel föleresztjük; teszünk hozzá egy bádogkanál szegedi paprikát, egy kevés paradicsomot, belerakjuk a halat úgy, hogy a lé ellepje és gyors tűzön, vagy húsz percig egyenletesen főzzük. Kavarni nem szabad, mert akkor széthull. Ha bográcsban főzzük, abban tálaljuk be, ha nem, úgy mély tálba hirtelen belefordítjuk. A bográcsot egy kis gallyal föl lehet díszíteni.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szívvel együtt, kicsontozott húst, saját levébe, rétes tésztát, megmaradt lisztet, deszkáról apránként,

Régi munkahelyi receptjeim
ünnepibb süteményem lesz. Bajor csülök Hozzávalók: 2 db nyers (nem füstölt) sertés hátsó csülök fél liter sör Univer grill fűszerkeverék só bors A csülköket megmosom, majd sózom, borsozom, beszrórom a grillfűszerrel és jól bekenegetem vele.. A befűszerezett csülköket tűzálló jénai tálba helyezem és aláöntöm a sört. Ezután letakarom ...
yaskane yaskane
Szegedi halászlé 4.
Szegedi halászlé 4. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ponty, 50 dkg süllő, 50 dkg harcsa, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 3 dkg pirospaprika, 3 dkg só, ízlés szerint UNIVER pirosarany, UNIVER Erős Pista Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, filézzük. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, egyenletes darabokra vágjuk és elősózzuk. A süllő és a harcsa húsát egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból, megtisztított halfejből, darabolt vöröshagymából lassú tűzön alaplevet ...
bubszi bubszi
tárkony!
mutatós előételt készíthetünk. TÁRKONYOS HÚSOS KÁPOSZTA! Hozzávalók (4 főre): 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg sonka 40 dkg füstölt oldalas 1 szál parasztkolbász (kb. 20 dkg) 3 evők. olaj 2 evők. Univer vöröshagymakrém 1 kisk. Univer fokhagymakrém 1 evők. pirospaprika 1,2 kg savanyú káposzta 1 babérlevél 2 ág friss tárkony 1 mk. őrölt kömény 2 dl tejföl 1 evők. finomliszt 1 mk. Univer Erős Pista vagy csípős ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Babapiskótás krémes moncsika77
Töltött keksz bubszi
Sütés nélküli almatorta akiram45
Banános (gyümölcsös) őzgerinc - sütés nélkül yaskane
Gyümölcstorta bubszi
Almás vonás krémes sütemény bubszi
Zabpelyhes-mogyorós-csokis keksz recept jamborlulu
Rákóczi Túrós ancus56
Szilveszteri sós-sajtos bubszi
Ünnepi süti bozsanyinemanyi
Szárnyas receptek
Finom falatok piroska0101
Csirkés rablóhús bubszi
kókuszban főtt csirke bubszi
Hal és csirke nyárson veronika74
Gombás máj tócsniban klerierzsi
Aszalt gyümölcsös bulac57
Kaliforniai csirkemell bulac57
Csirketorta bubszi
Tésztában sült csirke veronika74
Csirkemájas saláta margoka59
Marhából készült ételek
dalmát fazék! ibolya58
Bébiételek tnemarika
Vacsoracsata-Főétel-Ákos veronika74
Marhahúsleves recept toth_beata
Gombás-vörösboros gulyás bubszi
hajdúsági tokány ibolya58
Húsos-lecsós rakott burgonya recept jamborlulu
szerb csevapcsicsi! ibolya58
x nagyuska
Krumplis csirke (bulgár) bubszi
Sertésből készült ételek
Sertéstokány galuskával klerierzsi
Sertéshúsos zöldségragu recept boszorlany
Bab sertéshússal spanyol módra recept toth_beata
Sertéstokány Erdélyi suzymama
Székelykáposzta . bokodi53
Receptek horvathnemagdi
Ünnepi férjtorta bulac57
Csülökpörkölt finom módra klerierzsi
Parajos húsgombócok tejfölben bubszi
Bab paprikás recept kovacs_zsoka
Halból készült ételek
Fajszi halászlé (egyszerű módo bubszi
Angolna tengerész módra. bubszi
A legjobb cigánypecsenye tinka1951
A tökéletes spenótfőzelék grimilda
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Kapros káposztán párolt tükörponty recept gonda_katalin
Halászlé haltáskával bodaaniko
Kanadai zöldfűszeres lazac bubszi
Ropogós zöldségek nnpapszi
Rántott Ponty 1vargaildyko
Vad ételek
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Dödölle rauchne02
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro jamborlulu
Almás-gombás vadragu bulac57
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Vadászpecsenye bubszi
Fácán rizzsel, bácskai módra bubszi
Fácánleves reifregina
Spagetti ajánló
Olasz spagettisaláta tnemarika
Minestrone njzsike
Tepsis spagetti zsuzsipolgar
Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan 1955viki
Ma ez volt nálunk az ebéd..... szisszy83
Tésztasaláta hallal recept gonda_katalin
Nápolyi spagetti margoka59
Burgonyás hústekercs bulac57
Majorannás Marhasült 1vargaildyko
Spagetti magyarosan bubszi
Pizza receptek
Calabriai pizza bubszi
Pizza 3 horvathnemagdi
Pizzás csiga bubszi
Pizza ai quattro formaggi 2. bubszi
Rántott csirkecsíkok sarkadykati
Paradicsom, avagy egy gyümölcs horvathnemagdi
Pizza pogácsa recept suzymama
Töki pompos / a magyar pizza/ gabfe
Tatu kifli suzymama
Sajtos croissant macoka65
Hamburger receptek
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Aztán mégis. horvathnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Hamburger baratnu
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger baratnu
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU