Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Sz betűs receptek
Szegedi fácángulyás
Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 10 dkg zsír, 1 dkg paprika, 16 dkg sárgarépa, 16 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg hagyma, 2 dkg só, 0,1 dkg törött bors, 5 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 6o dkg burgonya, csipetke.
Elkészítés: A fácánt tollaitól megtisztítjuk, és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús már annyira megpuhult, hogy elválik a csontjától, kivesszük, kissé lehűtjük, és kicsontozzuk. A kicsontozott húst 2-4 dkg darabokra vágjuk, és visszarakjuk a saját levébe. Kockára vágott burgonyát teszünk bele, csipetkét főzünk bele, és így tálaljuk.

Szegedi fánk

Hozzávalók: Liszt 1 kg, élesztő 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.
Elkészítése: Meleg helyen állott egy kg lisztnek 1/3-át deszkára tesszük. Azután 5 dkg élesztővel, pici sóval, langyos tejjel kissé gyöngébbre verjük, mint a rétes tésztát. Ha jól kidolgoztuk, lisztezett deszkán kelni hagyjuk.
A megmaradt lisztet összekeverjük 15 dkg olvasztott vajjal, azután apródonként hozzáadunk 8 tojássárgáját, 4 dkg porcukrot, kevés sót, majd tejjel tésztának keverjük. Keverés közben a már megkelt tésztát a deszkáról apránként, kanállal hozzákeverjük, és ezzel még jól kidolgozzuk. Ezután lisztezett deszkán tovább kelesztjük, és úgy járunk el vele, mint az eddigieknél.

Szegedi halászlé 1.

Hozzávalók: 60 dkg ponty, 40 dkg harcsa, 25 dkg kecsege, 25 dkg süllő, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 1 db kis paradicsom, só, pirospaprika, 1 db száraz cseresznye paprika.
Elkészítése: A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze adja meg. Ezért lényeges, hogy többféle halból főzzük. A halakat megtisztítjuk, 5 dkg darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, csontjait külön egy lábasba tesszük, és karikára vágott hagymával felfőzzük. Ha a víz forrni kezd, meghintjük pirospaprikával, és 1 óráig főzzük. Utána ezt a levet rászűrjük a besózott halakra. Hozzátesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a cseresznyepaprikát. Ezzel együtt 20 perc alatt készre főzzük.
A halászlét főzés közben keverni nem szabad, csak a lábast kell rázogatni.
Szegedi halászlé 2.
Elkészítése: Négyféle halból készül: 800 g ponty, 500 g harcsa, 350 g kecsege, 350 g süllő.

Szegedi halászlé 3.

Több féle halat, úgymint kecsege, harcsa, pontyot megtisztítva jól megmosunk, és kétujjnyi széles darabokra vágunk.
Elkészítése: Bográcsba, vagy lábosba teszünk kétujjnyi vizet, megsózzuk, s a földarabolt halat belerakva most még annyi vizet öntünk hozzá, hogy a halat befödje. Ha a víz forr, és habzani kezd, két fej karikára vágott hagymát szórunk bele s kanalanként annyi rózsapaprikát, hogy szép piros színe legyen. Kavarni nem szabad, csak rázni. Megkóstoljuk s ízlés szerint még sót, és paprikát teszünk bele. Ha bográcsban készült, abban szervírozhatjuk, a külön e célra készült farámára állítva a bográcsot.

Szegedi halászlé 4.

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ponty, 50 dkg süllő, 50 dkg harcsa, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 3 dkg pirospaprika, 3 dkg só, ízlés szerint UNIVER piros-arany, UNIVER Erős Pista
Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, filézzük. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, egyenletes darabokra vágjuk és elősózzuk. A süllő és a harcsa húsát egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból, megtisztított halfejből, darabolt vöröshagymából lassú tűzön alaplevet készítünk. A hal alaplevet átszűrjük, de nem passzírozzuk. Az alapléhez sót, paprikát, egyenletes darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot teszünk és átforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a haldarabokat, és 10-15 percig főzzük. A halászlét időnként megsózzuk, de nem keverjük.
Tálalásnál minden halféleségből kell tálalnunk.

Szegedi halászlé 5. (régi recept)

Többféle halat: harcsát, kecsegét, pontyot, tokot kell választani, megtisztítani, megmosni, s azután fölbontani (a fölbontásnál vigyázzunk, hogy az epehólyag el ne fakadjon). Ha nem rendelkezünk mind a négy féle hallal, elég három, sőt kétféle is: de lehet harcsából, vagy pontyból, magából is ízletes paprikást főzni. Bográcsba vagy lábasba öntsünk 1-2 ujjnyi sós vizet, tegyük rá a darabokra vágott halat azon véresen, de a bográcsot ne rakjuk tele, a forrásra legalább kétujjnyi helyet hagyjunk, öntsünk rá vizet halszínig és tegyük a tűzre. Ha főlés közben kezd habzani, megfelelő mennyiségű karikákra vágott vöröshagymát szórunk tetejére, a habra rakjuk kanalanként a paprikát, és ide-oda rázogatással akadályozzuk meg az odaégéstől. Forrás közben meg kell ízlelni, és ha szükséges után-sózni, paprikázni; soha se kell föltevéskor annyi sót, paprikát beletenni, hogy az elég legyen, mert akkor igen könnyen elfűszerezhetjük.

Szegedi halászlé 6. (Nagy Pista)

Hozzávalók: Fél kg apró-hal, vagy fej 2 kg ponty, fél kg ikra és tej, 2 db hagyma, 2 db zöldpaprika, 10 dkg pirospaprika, 1 db burgonya, i k zsír, só
,,Megfőzzük az apró-halat, a fejet, a szeletekre vágott hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát zsírral és annyi sós vízzel, hogy az egészet ellepje. Amikor megfőtt, levét leszűrjük egy lábasba, szitán belepasszírozzuk az apró-halat, a fejet, a hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát. Pirospaprikával megszórjuk, s hozzátesszük a szeletekre vágott halat, ikrát és tejet. Csendes tűzön rövid ideig főzzük, mert a hal gyorsan megfő.

Szegedi halászlé 7. (Tutsek Anna)

Az igazi halászléhez mindig eleven halat vegyünk, mert csak így ízletes a hal igazán. Vegyünk egy kisebb kecsegét, harcsát és pontyot. Tisztítsuk meg és mossuk meg addig, amíg föl nem bontottuk, mert a hal sokkal ízletesebb, ha a vérével együtt főzzük meg. A megtisztított, megmosott halat kétujjnyi vastagságú darabokra szeljük. Három kisebb halhoz karikára vágunk három fej vöröshagymát, ezt sóval és néhány apró hallal megfőzzük, majd szitán áttörjük, és vízzel föleresztjük; teszünk hozzá egy bádogkanál szegedi paprikát, egy kevés paradicsomot, belerakjuk a halat úgy, hogy a lé ellepje és gyors tűzön, vagy húsz percig egyenletesen főzzük. Kavarni nem szabad, mert akkor széthull. Ha bográcsban főzzük, abban tálaljuk be, ha nem, úgy mély tálba hirtelen belefordítjuk. A bográcsot egy kis gallyal föl lehet díszíteni.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szívvel együtt, kicsontozott húst, saját levébe, rétes tésztát, megmaradt lisztet, deszkáról apránként,

Régi munkahelyi receptjeim
ünnepibb süteményem lesz. Bajor csülök Hozzávalók: 2 db nyers (nem füstölt) sertés hátsó csülök fél liter sör Univer grill fűszerkeverék só bors A csülköket megmosom, majd sózom, borsozom, beszrórom a grillfűszerrel és jól bekenegetem vele.. A befűszerezett csülköket tűzálló jénai tálba helyezem és aláöntöm a sört. Ezután letakarom ...
yaskane yaskane
Szegedi halászlé 4.
Szegedi halászlé 4. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ponty, 50 dkg süllő, 50 dkg harcsa, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 3 dkg pirospaprika, 3 dkg só, ízlés szerint UNIVER pirosarany, UNIVER Erős Pista Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, filézzük. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, egyenletes darabokra vágjuk és elősózzuk. A süllő és a harcsa húsát egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból, megtisztított halfejből, darabolt vöröshagymából lassú tűzön alaplevet ...
bubszi bubszi
tárkony!
mutatós előételt készíthetünk. TÁRKONYOS HÚSOS KÁPOSZTA! Hozzávalók (4 főre): 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg sonka 40 dkg füstölt oldalas 1 szál parasztkolbász (kb. 20 dkg) 3 evők. olaj 2 evők. Univer vöröshagymakrém 1 kisk. Univer fokhagymakrém 1 evők. pirospaprika 1,2 kg savanyú káposzta 1 babérlevél 2 ág friss tárkony 1 mk. őrölt kömény 2 dl tejföl 1 evők. finomliszt 1 mk. Univer Erős Pista vagy csípős ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Málnás-citromos joghurttorta smiri
Tomi szelet zsokanita
Alap variáció hidegtálra aprochef
Bicikli szelet horvathnemagdi
Mákos rakott kifli... jotunder60
Márványos tetejű diós süti andrilaszlone
Francia saláta recept kovacs_zsoka
Kakaós gyümölcstorta horvathnemagdi
Túrós-barackos pite recept boszorlany
Tojásos saláta mogyorós öntett horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Lasagne pulykahússal sarkadykati
Brassói aprópecsenye bbbarbara
Alufóliás csirke+köret veronika74
. Csípős gombás csirkecomb csíkok reifregina
Almás céklasaláta bulac57
Húsgolyók curryvel horvathnemagdi
CSIRKECSONTleves bubszi
palóc töltött csirke ibolya58
Ananászos pulykamellfilé 1vargaildyko
csongrádi tepsis csirke ! ibolya58
Marhából készült ételek
töltött káposzta ! ibolya58
Húskolbászkák rostélyon ujjozsef
Szendvicstorta yocoo
Mindent bele chilis bab horvathnemagdi
Kecskeméti gulyásleves recept jamborlulu
Receptek jjanosne
montenegrói makaróni ! ibolya58
Balti okroska ! ibolya58
Mexikói chilis bab bulac57
Recept... rochlitzne
Sertésből készült ételek
Tojásos tarjás fasírt anyu65
Erdélyi tárkonyos húsgombócleves evavicus
Erdélyi rakott káposzta 3. bubszi
Csülök kocsonyázva mohini
Chilis bab recept kovacs_zsoka
Zöldbabos-tejfölös sertés horvathnemagdi
Római tálas hús bubszi
Ízőrzők – Kisnána – horvathnemagdi
Bakonyi szalonnás-zöldséges (betyár) leves recept gonda_katalin
Kolbásszal töltött malackaraj suzymama
Halból készült ételek
Körösi halászlé bubszi
rácalmási rakott ponty ! ibolya58
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Keszeg Sütve 1vargaildyko
Halas rétes. csibi52
Pisztráng alufóliában bubszi
5 tipp a család egészségesebb veronika74
Grillezett Lazacszelet 1vargaildyko
Céklasaláta (füstölt angolnáva bubszi
Vad ételek
Fácnleves vinlaci
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Vadhús horvathnemagdi
Recept rakosferenc
Csülök Eta módra! nanoka72
Karácsonyi ételek tomicica
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Nyúlpörkölt veronika74
Kisalföldi fácánleves bubszi
Spagetti ajánló
Fokhagymás spagetti margoka59
kakukkfű suzymama
***HÚSVÉTI**rakottas*** bubszi
Spagetti saláta zsokanita
Spagetti kétféle hússal recept jamborlulu
Kínai zöldséges-csirkés tészta gigi55
Mézes mustáros pulykatokány recept kovacs_zsoka
Tejszínes gombás krém pirítósra zsokanita
Rakott milánói recept boszorlany
Bolognai zöldséges rétes veronika74
Pizza receptek
Pizza Luca bubszi
Rozsos-lenmagos, póréhagymás pizza noble
Pizzás csiga veronika74
Pizzás táska ujjozsef
Serpenyős pizza 15 perc alatt bkisseva
Gyümölcsös pizza kohlinka
Pizzás csiga 2 recept gonda_katalin
Pizza recept margareta51
Pizza tészta házilag koju
Krumplikavalkád színesen horvathnemagdi
Hamburger receptek
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger buci recept jamborlulu
mustár készítése házilag irmus
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Ázsiai hamburger klerierzsi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU