Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Sz betűs receptek
Szegedi fácángulyás
Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 10 dkg zsír, 1 dkg paprika, 16 dkg sárgarépa, 16 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg hagyma, 2 dkg só, 0,1 dkg törött bors, 5 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 6o dkg burgonya, csipetke.
Elkészítés: A fácánt tollaitól megtisztítjuk, és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús már annyira megpuhult, hogy elválik a csontjától, kivesszük, kissé lehűtjük, és kicsontozzuk. A kicsontozott húst 2-4 dkg darabokra vágjuk, és visszarakjuk a saját levébe. Kockára vágott burgonyát teszünk bele, csipetkét főzünk bele, és így tálaljuk.

Szegedi fánk

Hozzávalók: Liszt 1 kg, élesztő 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.
Elkészítése: Meleg helyen állott egy kg lisztnek 1/3-át deszkára tesszük. Azután 5 dkg élesztővel, pici sóval, langyos tejjel kissé gyöngébbre verjük, mint a rétes tésztát. Ha jól kidolgoztuk, lisztezett deszkán kelni hagyjuk.
A megmaradt lisztet összekeverjük 15 dkg olvasztott vajjal, azután apródonként hozzáadunk 8 tojássárgáját, 4 dkg porcukrot, kevés sót, majd tejjel tésztának keverjük. Keverés közben a már megkelt tésztát a deszkáról apránként, kanállal hozzákeverjük, és ezzel még jól kidolgozzuk. Ezután lisztezett deszkán tovább kelesztjük, és úgy járunk el vele, mint az eddigieknél.

Szegedi halászlé 1.

Hozzávalók: 60 dkg ponty, 40 dkg harcsa, 25 dkg kecsege, 25 dkg süllő, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 1 db kis paradicsom, só, pirospaprika, 1 db száraz cseresznye paprika.
Elkészítése: A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze adja meg. Ezért lényeges, hogy többféle halból főzzük. A halakat megtisztítjuk, 5 dkg darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, csontjait külön egy lábasba tesszük, és karikára vágott hagymával felfőzzük. Ha a víz forrni kezd, meghintjük pirospaprikával, és 1 óráig főzzük. Utána ezt a levet rászűrjük a besózott halakra. Hozzátesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a cseresznyepaprikát. Ezzel együtt 20 perc alatt készre főzzük.
A halászlét főzés közben keverni nem szabad, csak a lábast kell rázogatni.
Szegedi halászlé 2.
Elkészítése: Négyféle halból készül: 800 g ponty, 500 g harcsa, 350 g kecsege, 350 g süllő.

Szegedi halászlé 3.

Több féle halat, úgymint kecsege, harcsa, pontyot megtisztítva jól megmosunk, és kétujjnyi széles darabokra vágunk.
Elkészítése: Bográcsba, vagy lábosba teszünk kétujjnyi vizet, megsózzuk, s a földarabolt halat belerakva most még annyi vizet öntünk hozzá, hogy a halat befödje. Ha a víz forr, és habzani kezd, két fej karikára vágott hagymát szórunk bele s kanalanként annyi rózsapaprikát, hogy szép piros színe legyen. Kavarni nem szabad, csak rázni. Megkóstoljuk s ízlés szerint még sót, és paprikát teszünk bele. Ha bográcsban készült, abban szervírozhatjuk, a külön e célra készült farámára állítva a bográcsot.

Szegedi halászlé 4.

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ponty, 50 dkg süllő, 50 dkg harcsa, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 3 dkg pirospaprika, 3 dkg só, ízlés szerint UNIVER piros-arany, UNIVER Erős Pista
Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, filézzük. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, egyenletes darabokra vágjuk és elősózzuk. A süllő és a harcsa húsát egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból, megtisztított halfejből, darabolt vöröshagymából lassú tűzön alaplevet készítünk. A hal alaplevet átszűrjük, de nem passzírozzuk. Az alapléhez sót, paprikát, egyenletes darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot teszünk és átforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a haldarabokat, és 10-15 percig főzzük. A halászlét időnként megsózzuk, de nem keverjük.
Tálalásnál minden halféleségből kell tálalnunk.

Szegedi halászlé 5. (régi recept)

Többféle halat: harcsát, kecsegét, pontyot, tokot kell választani, megtisztítani, megmosni, s azután fölbontani (a fölbontásnál vigyázzunk, hogy az epehólyag el ne fakadjon). Ha nem rendelkezünk mind a négy féle hallal, elég három, sőt kétféle is: de lehet harcsából, vagy pontyból, magából is ízletes paprikást főzni. Bográcsba vagy lábasba öntsünk 1-2 ujjnyi sós vizet, tegyük rá a darabokra vágott halat azon véresen, de a bográcsot ne rakjuk tele, a forrásra legalább kétujjnyi helyet hagyjunk, öntsünk rá vizet halszínig és tegyük a tűzre. Ha főlés közben kezd habzani, megfelelő mennyiségű karikákra vágott vöröshagymát szórunk tetejére, a habra rakjuk kanalanként a paprikát, és ide-oda rázogatással akadályozzuk meg az odaégéstől. Forrás közben meg kell ízlelni, és ha szükséges után-sózni, paprikázni; soha se kell föltevéskor annyi sót, paprikát beletenni, hogy az elég legyen, mert akkor igen könnyen elfűszerezhetjük.

Szegedi halászlé 6. (Nagy Pista)

Hozzávalók: Fél kg apró-hal, vagy fej 2 kg ponty, fél kg ikra és tej, 2 db hagyma, 2 db zöldpaprika, 10 dkg pirospaprika, 1 db burgonya, i k zsír, só
,,Megfőzzük az apró-halat, a fejet, a szeletekre vágott hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát zsírral és annyi sós vízzel, hogy az egészet ellepje. Amikor megfőtt, levét leszűrjük egy lábasba, szitán belepasszírozzuk az apró-halat, a fejet, a hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát. Pirospaprikával megszórjuk, s hozzátesszük a szeletekre vágott halat, ikrát és tejet. Csendes tűzön rövid ideig főzzük, mert a hal gyorsan megfő.

Szegedi halászlé 7. (Tutsek Anna)

Az igazi halászléhez mindig eleven halat vegyünk, mert csak így ízletes a hal igazán. Vegyünk egy kisebb kecsegét, harcsát és pontyot. Tisztítsuk meg és mossuk meg addig, amíg föl nem bontottuk, mert a hal sokkal ízletesebb, ha a vérével együtt főzzük meg. A megtisztított, megmosott halat kétujjnyi vastagságú darabokra szeljük. Három kisebb halhoz karikára vágunk három fej vöröshagymát, ezt sóval és néhány apró hallal megfőzzük, majd szitán áttörjük, és vízzel föleresztjük; teszünk hozzá egy bádogkanál szegedi paprikát, egy kevés paradicsomot, belerakjuk a halat úgy, hogy a lé ellepje és gyors tűzön, vagy húsz percig egyenletesen főzzük. Kavarni nem szabad, mert akkor széthull. Ha bográcsban főzzük, abban tálaljuk be, ha nem, úgy mély tálba hirtelen belefordítjuk. A bográcsot egy kis gallyal föl lehet díszíteni.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szívvel együtt, kicsontozott húst, saját levébe, rétes tésztát, megmaradt lisztet, deszkáról apránként,

Régi munkahelyi receptjeim
ünnepibb süteményem lesz. Bajor csülök Hozzávalók: 2 db nyers (nem füstölt) sertés hátsó csülök fél liter sör Univer grill fűszerkeverék só bors A csülköket megmosom, majd sózom, borsozom, beszrórom a grillfűszerrel és jól bekenegetem vele.. A befűszerezett csülköket tűzálló jénai tálba helyezem és aláöntöm a sört. Ezután letakarom ...
yaskane yaskane
Szegedi halászlé 4.
Szegedi halászlé 4. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ponty, 50 dkg süllő, 50 dkg harcsa, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 3 dkg pirospaprika, 3 dkg só, ízlés szerint UNIVER pirosarany, UNIVER Erős Pista Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, filézzük. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, egyenletes darabokra vágjuk és elősózzuk. A süllő és a harcsa húsát egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból, megtisztított halfejből, darabolt vöröshagymából lassú tűzön alaplevet ...
bubszi bubszi
tárkony!
mutatós előételt készíthetünk. TÁRKONYOS HÚSOS KÁPOSZTA! Hozzávalók (4 főre): 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg sonka 40 dkg füstölt oldalas 1 szál parasztkolbász (kb. 20 dkg) 3 evők. olaj 2 evők. Univer vöröshagymakrém 1 kisk. Univer fokhagymakrém 1 evők. pirospaprika 1,2 kg savanyú káposzta 1 babérlevél 2 ág friss tárkony 1 mk. őrölt kömény 2 dl tejföl 1 evők. finomliszt 1 mk. Univer Erős Pista vagy csípős ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Csőben sült csirke brokkolival recept gonda_katalin
Különleges esküvői torta klerierzsi
Kuglóf bubszi
Narancsos szívecskék bubszi
Hólabda torta horvathnemagdi
Méteres kalács bordat
Hullámos krémes yaskane
Diókrém klarika47
Habos mákos agnes1955
Sacher-torta astropapa58
Szárnyas receptek
Dió, mák, mogyoró bulac57
Jóasszony Csirkéje 1vargaildyko
Csirkemell zabtésztában bubszi
x nagyuska
Zsírok a cukorbeteg étrendjébe grimilda
sajtos csirke muffin ! ibolya58
Baconos csirkemell őzgerincformában klementinagidro
Tárkonyos ragu bubszi
Finom falatok piroska0101
Boldog napod legyen eva0817
Marhából készült ételek
Török lepény darálthússal bubszi
B receptek horvathnemagdi
szoljankaleves variációk ! ibolya58
Gombás-vörösboros gulyás bubszi
Paradicsomos húsgombócok janoselek
Babgulyás vörösborral recept toth_beata
Hirtelen sült húsok horvathnemagdi
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Húsgombóc recept zsokanita
Csevap bubszi
Sertésből készült ételek
Sertés szelet (Orly módra) recept kovacs_zsoka
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Rakott hús bubszi
"diétás" sertésdagadóK faciendum
kávai lecsó! ibolya58
Rakott hús akiram45
Töltött káposzta cserépfazékban horvathnemagdi
Bácskai rizses hús 2. bubszi
Szűztorony sajtos krumplipüré horvathnemagdi
Töltött (édes) káposzta bubszi
Halból készült ételek
Lazac valois módon bubszi
Tejfölös gombás ponty bubszi
Ízőrzők – Révfülöp ̵ horvathnemagdi
Pisztráng gőzölve petezsolt
R betűs receptek horvathnemagdi
Baconbe tekert heck 1vargaildyko
Halászlé 5. bubszi
Harcsa kapros galuskával kohlinka
Görög pisztráng jozsef_olah_9843
Süllő roston, egészben sütve bubszi
Vad ételek
Fácánleves bulac57
Borsikafű nnpapszi
K betűs receptek horvathnemagdi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Bakonyi fácán recept baggesz20
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Fácánleves Újházi módra bubszi
Lapcsánka erdész módra bubszi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Olasz zöldségleves II. rochlitzne
Göngyölt hús olaszosan 1vargaildyko
Sajtos tészta tundihugi
Cukkinis finomság tundihugi
Mascarponés húsgombócok suzymama
Ötletek a konyhába. piroska0101
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Lecsós libamáj bubszi
spagetti carbonara tinka1951
Spagetti a tenger gyümölcseive veronika74
Pizza receptek
Mozzarellás vega pizza recept jamborlulu
Pizza-szendvics bubszi
Olasz pizzatészta recept tinka1951
Serpenyőben sült pizza 15 perc alatt ametiszt54
Pizza Pierina bubszi
Serpenyős pizza 15 perc alatt bkisseva
Sütőporos lángos bozsanyinemanyi
vega lasagne faciendum
Pizza rochlitzne
Hamburger receptek
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
mustár készítése házilag irmus
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Házi hamburger recept gonda_katalin
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Válassza a szóját! margoka59
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU