Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Sz betűs receptek
Szegedi fácángulyás
Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 10 dkg zsír, 1 dkg paprika, 16 dkg sárgarépa, 16 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg hagyma, 2 dkg só, 0,1 dkg törött bors, 5 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 6o dkg burgonya, csipetke.
Elkészítés: A fácánt tollaitól megtisztítjuk, és a rajta maradt pihéket nyílt láng felett lepörköljük. Fejét és csüdjét levágjuk, és eltávolítjuk. Zsíron vöröshagymát pirítunk sárgára, pirospaprikát, törött borsot szórunk rá, és beletesszük a fácánt (a zúzával, a szívvel együtt). Vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor a hús már annyira megpuhult, hogy elválik a csontjától, kivesszük, kissé lehűtjük, és kicsontozzuk. A kicsontozott húst 2-4 dkg darabokra vágjuk, és visszarakjuk a saját levébe. Kockára vágott burgonyát teszünk bele, csipetkét főzünk bele, és így tálaljuk.

Szegedi fánk

Hozzávalók: Liszt 1 kg, élesztő 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.
Elkészítése: Meleg helyen állott egy kg lisztnek 1/3-át deszkára tesszük. Azután 5 dkg élesztővel, pici sóval, langyos tejjel kissé gyöngébbre verjük, mint a rétes tésztát. Ha jól kidolgoztuk, lisztezett deszkán kelni hagyjuk.
A megmaradt lisztet összekeverjük 15 dkg olvasztott vajjal, azután apródonként hozzáadunk 8 tojássárgáját, 4 dkg porcukrot, kevés sót, majd tejjel tésztának keverjük. Keverés közben a már megkelt tésztát a deszkáról apránként, kanállal hozzákeverjük, és ezzel még jól kidolgozzuk. Ezután lisztezett deszkán tovább kelesztjük, és úgy járunk el vele, mint az eddigieknél.

Szegedi halászlé 1.

Hozzávalók: 60 dkg ponty, 40 dkg harcsa, 25 dkg kecsege, 25 dkg süllő, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 1 db kis paradicsom, só, pirospaprika, 1 db száraz cseresznye paprika.
Elkészítése: A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze adja meg. Ezért lényeges, hogy többféle halból főzzük. A halakat megtisztítjuk, 5 dkg darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, csontjait külön egy lábasba tesszük, és karikára vágott hagymával felfőzzük. Ha a víz forrni kezd, meghintjük pirospaprikával, és 1 óráig főzzük. Utána ezt a levet rászűrjük a besózott halakra. Hozzátesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a cseresznyepaprikát. Ezzel együtt 20 perc alatt készre főzzük.
A halászlét főzés közben keverni nem szabad, csak a lábast kell rázogatni.
Szegedi halászlé 2.
Elkészítése: Négyféle halból készül: 800 g ponty, 500 g harcsa, 350 g kecsege, 350 g süllő.

Szegedi halászlé 3.

Több féle halat, úgymint kecsege, harcsa, pontyot megtisztítva jól megmosunk, és kétujjnyi széles darabokra vágunk.
Elkészítése: Bográcsba, vagy lábosba teszünk kétujjnyi vizet, megsózzuk, s a földarabolt halat belerakva most még annyi vizet öntünk hozzá, hogy a halat befödje. Ha a víz forr, és habzani kezd, két fej karikára vágott hagymát szórunk bele s kanalanként annyi rózsapaprikát, hogy szép piros színe legyen. Kavarni nem szabad, csak rázni. Megkóstoljuk s ízlés szerint még sót, és paprikát teszünk bele. Ha bográcsban készült, abban szervírozhatjuk, a külön e célra készült farámára állítva a bográcsot.

Szegedi halászlé 4.

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ponty, 50 dkg süllő, 50 dkg harcsa, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 3 dkg pirospaprika, 3 dkg só, ízlés szerint UNIVER piros-arany, UNIVER Erős Pista
Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, filézzük. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, egyenletes darabokra vágjuk és elősózzuk. A süllő és a harcsa húsát egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból, megtisztított halfejből, darabolt vöröshagymából lassú tűzön alaplevet készítünk. A hal alaplevet átszűrjük, de nem passzírozzuk. Az alapléhez sót, paprikát, egyenletes darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot teszünk és átforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a haldarabokat, és 10-15 percig főzzük. A halászlét időnként megsózzuk, de nem keverjük.
Tálalásnál minden halféleségből kell tálalnunk.

Szegedi halászlé 5. (régi recept)

Többféle halat: harcsát, kecsegét, pontyot, tokot kell választani, megtisztítani, megmosni, s azután fölbontani (a fölbontásnál vigyázzunk, hogy az epehólyag el ne fakadjon). Ha nem rendelkezünk mind a négy féle hallal, elég három, sőt kétféle is: de lehet harcsából, vagy pontyból, magából is ízletes paprikást főzni. Bográcsba vagy lábasba öntsünk 1-2 ujjnyi sós vizet, tegyük rá a darabokra vágott halat azon véresen, de a bográcsot ne rakjuk tele, a forrásra legalább kétujjnyi helyet hagyjunk, öntsünk rá vizet halszínig és tegyük a tűzre. Ha főlés közben kezd habzani, megfelelő mennyiségű karikákra vágott vöröshagymát szórunk tetejére, a habra rakjuk kanalanként a paprikát, és ide-oda rázogatással akadályozzuk meg az odaégéstől. Forrás közben meg kell ízlelni, és ha szükséges után-sózni, paprikázni; soha se kell föltevéskor annyi sót, paprikát beletenni, hogy az elég legyen, mert akkor igen könnyen elfűszerezhetjük.

Szegedi halászlé 6. (Nagy Pista)

Hozzávalók: Fél kg apró-hal, vagy fej 2 kg ponty, fél kg ikra és tej, 2 db hagyma, 2 db zöldpaprika, 10 dkg pirospaprika, 1 db burgonya, i k zsír, só
,,Megfőzzük az apró-halat, a fejet, a szeletekre vágott hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát zsírral és annyi sós vízzel, hogy az egészet ellepje. Amikor megfőtt, levét leszűrjük egy lábasba, szitán belepasszírozzuk az apró-halat, a fejet, a hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát. Pirospaprikával megszórjuk, s hozzátesszük a szeletekre vágott halat, ikrát és tejet. Csendes tűzön rövid ideig főzzük, mert a hal gyorsan megfő.

Szegedi halászlé 7. (Tutsek Anna)

Az igazi halászléhez mindig eleven halat vegyünk, mert csak így ízletes a hal igazán. Vegyünk egy kisebb kecsegét, harcsát és pontyot. Tisztítsuk meg és mossuk meg addig, amíg föl nem bontottuk, mert a hal sokkal ízletesebb, ha a vérével együtt főzzük meg. A megtisztított, megmosott halat kétujjnyi vastagságú darabokra szeljük. Három kisebb halhoz karikára vágunk három fej vöröshagymát, ezt sóval és néhány apró hallal megfőzzük, majd szitán áttörjük, és vízzel föleresztjük; teszünk hozzá egy bádogkanál szegedi paprikát, egy kevés paradicsomot, belerakjuk a halat úgy, hogy a lé ellepje és gyors tűzön, vagy húsz percig egyenletesen főzzük. Kavarni nem szabad, mert akkor széthull. Ha bográcsban főzzük, abban tálaljuk be, ha nem, úgy mély tálba hirtelen belefordítjuk. A bográcsot egy kis gallyal föl lehet díszíteni.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szívvel együtt, kicsontozott húst, saját levébe, rétes tésztát, megmaradt lisztet, deszkáról apránként,

Régi munkahelyi receptjeim
ünnepibb süteményem lesz. Bajor csülök Hozzávalók: 2 db nyers (nem füstölt) sertés hátsó csülök fél liter sör Univer grill fűszerkeverék só bors A csülköket megmosom, majd sózom, borsozom, beszrórom a grillfűszerrel és jól bekenegetem vele.. A befűszerezett csülköket tűzálló jénai tálba helyezem és aláöntöm a sört. Ezután letakarom ...
yaskane yaskane
Szegedi halászlé 4.
Szegedi halászlé 4. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg ponty, 50 dkg süllő, 50 dkg harcsa, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 3 dkg pirospaprika, 3 dkg só, ízlés szerint UNIVER pirosarany, UNIVER Erős Pista Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, filézzük. A ponty húsát sűrűn beirdaljuk, egyenletes darabokra vágjuk és elősózzuk. A süllő és a harcsa húsát egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból, megtisztított halfejből, darabolt vöröshagymából lassú tűzön alaplevet ...
bubszi bubszi
tárkony!
mutatós előételt készíthetünk. TÁRKONYOS HÚSOS KÁPOSZTA! Hozzávalók (4 főre): 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg sonka 40 dkg füstölt oldalas 1 szál parasztkolbász (kb. 20 dkg) 3 evők. olaj 2 evők. Univer vöröshagymakrém 1 kisk. Univer fokhagymakrém 1 evők. pirospaprika 1,2 kg savanyú káposzta 1 babérlevél 2 ág friss tárkony 1 mk. őrölt kömény 2 dl tejföl 1 evők. finomliszt 1 mk. Univer Erős Pista vagy csípős ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Őszi desszertharmónia: almás horvathnemagdi
Ízőrzők - Boldog bkisseva
Francia krémes 2. bubszi
Lekváros piskóta tekercs recept gonda_katalin
SZILVALEVES - variációk lizawolf
Borzselé. bubszi
Habos-mákos almás süti yvett789
Linzer és isler gabfe
Fánk (szuvgániá) relisisi
Régi magyar béles bubszi
Szárnyas receptek
Erdélyi Káposzta 1vargaildyko
Cukorborsó leves csirkemell csíkokkal, csipetkével recept jamborlulu
Csirkemell saláta Ezersziget öntettel recept boszorlany
Tárkonyos pulyka ragu leves gazdagon recept kovacs_zsoka
Tárkonyos raguleves skorpiolilike
Coq au Chambertin, kakas klara50
Másnapos grillcsirke bubszi
borzaska bbaniko
Párolt ananász bubszi
Finom falatok piroska0101
Marhából készült ételek
Pulykasült recept lilagondolatok
Erdélyi tokány recept gonda_katalin
Chili con carne faciendum
Húsos káposzta bubszi
Borsikafű cilamami
Bakonyi betyárleves 1vargaildyko
Jó étvágyat... gaby13
Muszaka evavicus
N betűs receptek horvathnemagdi
Francia konyha brozsika
Sertésből készült ételek
Erdélyi fokhagyma leves recept gonda_katalin
Almás töltött paprika ujjozsef
Babos csülök bulac57
Bográcsgulyás recept toth_beata
Bográcsos "Mindent bele" bubszi
Csülök pékné módra klara50
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst. suzymama
Tordai kelpástétom suzymama
Chilis bab recept kovacs_zsoka
Erdélyi lucskos káposzta horvathnemagdi
Halból készült ételek
Füstölthal – saláta ---- bubszi
tarcali korhely halászlé ! ibolya58
Ponty gombával töltve bubszi
Csőben sült tengeri süllő recept gonda_katalin
Ponty szürke szószban recept toth_beata
Lencsefőzelék újévre madlen40
ponty bakonyi mártással tarhonyával ibolya58
Karácsonyi pisztráng 2. bubszi
Amur, Busa roston bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Fácánleves berántva I. bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Fácán raguleves recept baggesz20
Baszk fácán veronika74
Almával töltött fácán bubszi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Spagetti ajánló
Sült spagettisaláta bulac57
Ponty, reform módra bubszi
Saláta vacsora klarika47
Bolognai spagetti kovacsborbala
Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal horvathnemagdi
Milánói, az olasz konyha kedve bubszi
Főzzünk ma gyorsat!!! 1vargaildyko
x nagyuska
Keleti spagetti petezsolt
Legyen ez a mai ebéd! linda019
Pizza receptek
Pizza tundihugi
8 legfinomabb horvathnemagdi
5 mennyei pizza grimilda
Bence Pizzája recept gonda_katalin
tortilla chips házilag faciendum
Pizza tészta bubszi
Pizzás csiga bubszi
Rozsos-lenmagos, póréhagymás pizza noble
Csavart pizzás rúd recept gonda_katalin
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Hamburger receptek
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger zsemle vagikriszti
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Sajtburgerleves recept roanna
Óriás hamburger angyalka___
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU