Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A nagy grillparti 2. rész: hal
A nagy grillparti 2. rész: hal és zöldség

Igaz, hogy a nyári kerti partik legfőbb sztárja a grillezett hús - de néha mással is próbálkozhatunk. A grillrácson sülhet a hús mellett köret is, illetve hús helyett néha hal. A siker garantált!
Halat grillezni azért is hálás feladat, mert szinte pillanatok alatt megsül. Húsa rendkívül omlós, könnyen szét is eshet a rácson, ezért érdemes fóliába csomagolva sütni, esetleg felkockázva nyársra húzni, és úgy pirítani a faszén fölött.
Zöldségfélét önmagában is süthetünk, de pácolva, illetve fóliába csomagolva mindenféle fűszerrel, sajttal és baconnel megbolondítva hihetetlenül finom fogások varázsolhatók - gyakorlatilag néhány perc munkával!

Grillezett lazac

Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé, só, bors, 1 citrom, 1 evőkanál édesköménymag, olívaolaj, a mártáshoz: 2 dl tejföl, 1 evőkanál dijon-i mustár, kevés olívaolaj, só

Elkészítés:
A lazacfilét megmossuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk édesköménnyel, majd kevés olajat csepegtetünk rá, fél órát pihentetjük. Grillrácsra tesszük, és mindkét oldalát megsütjük. A mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat, és ezzel kínáljuk a grillezett halat.

Zsenge kukorica baconnel grillezve

Hozzávalók:
4 cső kukorica, 2 evőkanál mustár, 16 szelet bacon

Elkészítés:
A kukoricát megtisztítjuk, 10-15 percet főzzük. Lecsöpögtetjük, kihűtjük. A kukoricacsöveket négybe vágjuk, a baconszeleteket megkenjük vékonyan a mustárral, majd a kukoricacsövekre tekerjük. Közepes hőmérsékletű grillen (faszén, de lehet elektromos is), folyamatosan forgatva szép pirosra sütjük. Grillezett húsokhoz szenzációs kísérő lehet friss salátákkal kiegészítve!

Parázson sült camembert

Hozzávalók:
1 kerek, egész camembert, kevés olívaolaj, provence-i fűszerkeverék, 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Alufóliából akkora darabot tépünk, amelybe bele tudjuk majd csomagolni a sajtot. Megkenjük olívaolajjal, majd ráhelyezzük a sajtot. A fokhagymát megtisztítjuk, hosszában pálcikákra vágjuk, majd ezeket beleszurkáljuk a sajtba. Megszórjuk a fűszerrel, becsomagoljuk, és parázsba téve 10 perc alatt megsütjük. Tálaláskor az asztal közepére tesszük, óvatosan kinyitjuk a fóliát, és kenyérfalatkákkal mártogatunk a fűszeres, olvadt sajtból.

Rokfortos padlizsán

Hozzávalók:
4 kisebb padlizsán, 20 dkg rokfort, vaj, fokhagyma, bors

Elkészítés:
A rokfortot reszeljük le, majd adjunk hozzá kevés lágy vajat, borsot, sok zúzott fokhagymát. A padlizsánt hosszában vágjuk félbe, a húsát mélyen kockázzuk be, vigyázva, hogy a héja ne sérüljön. Töltsük meg a rokfortos krémmel, majd csomagoljuk alufóliába. Grillrácsra téve 20 perc alatt süssük meg.

Jakab-kagyló nyárson garnélával, gránátalmával és korianderrel

Hozzávalók:
20 dkg Jakab-kagyló, 20 dkg garnéla, 1 gránátalma, 1 csokor koriander, 1 friss chili, 1 zöld citrom

Elkészítés:
A garnéla hátán a páncélját megvágjuk, és az emésztő zsineget kihúzzuk. A nyársra felhúzzuk váltakozva a garnélákat és a Jakab-kagylót. A nyársakat meglocsoljuk olívaolajjal, zöld citrom levével, a felaprított chilivel, az apróra vágott koriander felével és a zöld citrom héjával. Sózzuk, borsozzuk. 2 órát, vagy akár egy éjszakát is állni hagyjuk.
A grillrácson megsütjük, hogy a garnéla páncélja szép vörös legyen, a kagyló pedig megpiruljon. Amikor megsültek a nyársak, félbevágunk egy gránátalmát, a tányér fölé tartjuk, és fakanál segítségével kiütögetjük belőle a magokat. A levét is a nyársakra locsoljuk, és megszórjuk a maradék koriander levelekkel. Köretként adhatunk hozzá bulgurt (tört búza), párolt rizst, sült burgonyát vagy friss zöldsalátát.

(A Szent Jakab-kagyló a kagylók királynője - nevezik még fésűkagylónak is. Ma már elég sok helyen beszerezhető. Ezzel a fajta kagylóval érdemes óvatosan bánni a sütésnél, nagyon rövid ideig kell csak sütni, épp mindkét oldalát egy picit, és már kész is.)
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: faszén fölött, lazacfilét megmossuk, mártáshoz összekeverjük, grillezett halat, kukoricát megtisztítjuk, kukoricacsöveket négybe,

19 nélkülözhetetlen tipp grillezéshez...
bebizonyították, hogy a grillezés és a füstölés által különböző rákkeltő anyagok, köztük korom is kerül az ételbe. Ezek az anyagok folyamatosan raktározódnak el a szervezetben, és akkor veszélyesek, ha egy bizonyos mennyiség felhalmozódik belőlük. Évi egy-két grillparti tehát még ,,belefér". Figyelj arra, milyen gyakran fogyasztasz grillezett ételt, és arra is, hogy a kormos részeket ne edd meg! A grillezés legegészségesebb válfaja a fóliában sütés. Ízletes, zamatos és alacsony kalóriájú ...
donmolnarmeister donmolnarmeister
Almaecet: az igazi életelixír
különböző ételek ízesítésére, remekül harmonizál a salátákkal, szárnyas ételekkel és pácolt halakkal, de befőttekhez és italokhoz is jól illik. A hazánkban is népszerű chutney egyik fontos alapanyaga, lássunk hát egy igazi nyári receptet hozzá, amelyet a grillpartik alkalmával fel is használhatunk. Áfonyás körtechutney Hozzávalók kb. 1 literhez: 2 kg körte, kockákra vágva 60 dkg vöröshagyma, apróra vágva 25 dkg nyers nádcukor 10 dkg aszalt vörös áfonya 1 ...
suzymama suzymama
Almaecet: az igazi életelixír
különböző ételek ízesítésére, remekül harmonizál a salátákkal, szárnyas ételekkel és pácolt halakkal, de befőttekhez és italokhoz is jól illik. A hazánkban is népszerű chutney egyik fontos alapanyaga, lássunk hát egy igazi nyári receptet hozzá, amelyet a grillpartik alkalmával fel is használhatunk. Áfonyás körtechutney Hozzávalók kb. 1 literhez: 2 kg körte, kockákra vágva 60 dkg vöröshagyma, apróra vágva 25 dkg nyers nádcukor 10 dkg aszalt vörös áfonya 1 ...
roanna roanna
Almaecet: az igazi életelixír
különböző ételek ízesítésére, remekül harmonizál a salátákkal, szárnyas ételekkel és pácolt halakkal, de befőttekhez és italokhoz is jól illik. A hazánkban is népszerű chutney egyik fontos alapanyaga, lássunk hát egy igazi nyári receptet hozzá, amelyet a grillpartik alkalmával fel is használhatunk. Áfonyás körtechutney Hozzávalók 1 literhez: 2 kg körte, kockákra vágva 60 dkg vöröshagyma, apróra vágva 25 dkg nyers nádcukor 10 dkg aszalt vörös ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Az örökzöld rozmaring
Az örökzöld rozmaring A grillpartik sztárja, a mediterrán hangulat hírnöke az örökzöld rozmaring. Az ókorban gyógyászati célokat szolgált, ma már inkább az íze miatt fogyasztjuk. A Földközi-tenger térségében és Portugáliában őshonos rozmaring használata nem meglepő módon az ókori egyiptomiakig nyúlik vissza. Az egyiptomiak az ételeik ízesítése mellett a fáraó múmiája mellé bekészített túlvilági túlélőkészlethez is tettek pár ág rozmaringot. Az egyiptomiak után a görögök, majd a rómaiak ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
vendég váró. telegdi50
Szeder bokorról és fáról horvathnemagdi
Barackos morzsolt torta bubszi
Narancstorta bubszi
Bögrés meggyes II. akiram45
Lengyel szelet bubszi
Amerikai Beigli donaldduck
Csokis muffin horvathnemagdi
Tízperces kuglóf veronika74
Meggyes muffin vaníliával recept baggesz20
Szárnyas receptek
Gyümölcsös hússaláta bubszi
Receptek jjanosne
Csirketorta recept baggesz20
Töltött pulykarolád bubszi
Illatos-omlós pulykaszelet klara50
Csirkés rakott krumpli recept cipello
Töltött kacsa 2. bubszi
Vajon sült csallóközi ... bulac57
Így lakhat jól az egész család 700 forintból: filléres fogás yaskane
Parajos csirkerolád 1vargaildyko
Marhából készült ételek
Fejessaláta változatok kloppenburg
Hajdúsági tokány ! edesangyal
K betűs receptek horvathnemagdi
Szerb rakott tészta horvathnemagdi
F betűs recept horvathnemagdi
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
Soproni vörösboros marhapacsni bubszi
Gulyás leves zsokanita
Debreceni tokány 6. bubszi
Balti okroska ! ibolya58
Sertésből készült ételek
Káposztás csülökragu klara50
3 igazi magyaros régi recept agimami7
tojás tekercs ! ibolya58
Csülkös gnocchi recept boszorlany
Brassói aprópecsenye jupiter21
Kunsági leves 2. bubszi
Töltött dagadó Cseh módra kissmama
Grillezés. Új recept! koszegimarika
szoljankaleves variációk ! ibolya58
Recept jjanosne
Halból készült ételek
*UPDATE* Hagymakéregben sült 1vargaildyko
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Angolna tengerész módra. bubszi
Német zsömle bubszi
Lazaccal az egészségért brozsika
Ponty lengyel mártással bubszi
Karácsonyi fogások horvathnemagdi
Halászlé bubszi
Szegedi halászlé 1. bubszi
Rácponty skorpiolilike
Vad ételek
Fácánleves berántva I. bubszi
Kisalföldi fácánleves bubszi
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Magyar gasztronómia grimilda
Fácán rizzsel, bácskai módra bubszi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Óda a töltött káposztához tripike
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Csülök Eta módra! nanoka72
Spagetti ajánló
Dél-olasz rakott tészta. bubszi
Tonhalas-zöldséges kínai tészta recept baggesz20
Zöldséges spagetti recept kovacs_zsoka
Kínai piritott tészta rochlitzne
Spaghetti alla carbonara kissmama
Padlizsános spagetti 1. bubszi
Receptek jjanosne
Nápolyi húsgombóc bubszi
Lecsós spagetti bubszi
Gombás-zöldborsós spagetti 1955viki
Pizza receptek
Paprikás pizza bulac57
Töltött pizza horvathnemagdi
Hagymás pizza bubszi
Sütemények akiram45
Mártások grimilda
Pizza Adriana bubszi
Burgonyás Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizza tundihugi
Pizzás csiga yaskane
Töltött-pizza jupiter21
Hamburger receptek
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
Óriás hamburger angyalka___
Hamburger pulykahússal suzymama
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Hamburger baratnu
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU