|
Májgaluskaleves Gogi Mónitól recept
hozzávalók 4 főre
• 60-80 dkg csirkefarhát (bármilyen csontból tökéletes)
• 2 db sárgarépa
• 2 db petrezsselyem
• 1 db zeller
• 1 db karalábé
• 2 fej vöröshagyma
• 4 db csirkemáj
• 2 db tojás
• 10 dkg zsemlemorzsa
• 1 csokor petrezselyemzöld
• só
• bors
elkészítés
1. A csirkefarhátot feltesszük főni 2-3 liternyi vízben, megsózzuk.
2. Amikor felfő a levealapunk, leszedjük a habját, s beletesszük a felaprított zöldségeket és egy fej hagymát, és megborsozzuk.
3. A csirkemájat betesszük az aprítóba, és pépesere daráljuk, hozzátesszük a 2 toját, az összevágott petrezselyemzöldet és vöröshagymát, a zsemlemorzsát és sót, borsot, majd összekevetetjük az egészet a géppel. Félretesszük egy kicsit pihenni.
4. Amikor a zöldségek megpuhultak a levesben, beleszaggatjuk a galuskákat, s még 15 percig főzzük, és lehet is tálalni. |
basikele  |
Címkék: májgaluskaleves, összekevetetjük, csirkefarhátot, beleszaggatjuk, petrezsselyem, zsemlemorzsát, |
|
|
|
|