Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Hús nélküli Ebéd...(Receptek)
HÚS NÉLKÜLI ÉTELEK ebédre


 

BELGA RAKOTT KRUMPLI
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 30 dkg sajt (nagyon jó hozzá a karaván sajt), 10 dkg vaj, só.
A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk. A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk. A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedjük be alufóliával, és forró sütőben kb. 50 percig süssük. Végül az alufóliát levéve kb. 10 percig pirítsuk.
Valamilyen savanyúsággal vagy esetes zöldség-salátával tálaljuk.
 

BROKKOLI SAJTMÁRTÁSSAL
Hozzávalók: 50 dkg párolt brokkoli, 10 dkg reszelt sajt (legjobb a füstölt sajt), 3 evőkanál liszt, 2 tojás, 5 dl tejföl, 5 dkg vaj, só.
A brokkolin és a vajon kívül a többi hozzávalót alaposan, csomómentesen összekeverjük. A párolt brokkolit egy tűzálló tálba terítjük, leöntjük a sajtos-tejfölös mártással, a tetejére vajdarabokat morzsolunk, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük.
 

GOMBÁS KRUMPLI
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 25 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 nagy doboz (5 dl) + 1 kis doboz (2 dl) tejföl, 20 dkg füstölt sajt, olaj, pirospaprika, só.
Az apró kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon. Beletesszük a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Hozzáadjuk a feldarabolt, hámozott krumplit, kis vízet öntünk alá, és a krumplit puhára főzzük. Amikor megfőtt, belekeverjük a nagyobb doboz tejfölt. Egy tepsibe belemerjük a gombás krumpli felét, beborítjuk szeletekre vágott füstölt sajttal, a sajtra jön a krumpli második fele. A tetejét meglocsoljuk a kisebb doboz tejföllel. Jó forró sütőben kb. fél órát sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.
 

GOMBÁS TOJÁSRAGU
Hozzávalók: 50 dkg gomba, 5 kemény tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, olaj, só, 1 bio zöldségleves-kocka.
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a felszeletelt gombát, pirospaprikával megszórjuk, megsózzuk, és 5 percig főzzük. A tejfölbe csomómentesen belekeverjük a lisztet és felöntjük 3 dl vízzel, majd ezt a habarást a gombához adjuk. Beletesszük a leveskockát, és jól összefőzzük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kockákra vágott kemény tojásokat. Rizzsel, nokedlivel vagy spagettivel tálaljuk.
 

GOMBÁVAL TÖLTÖTT PAPRIKA
Hozzávalók: 8 db tölteni való paprika, 50 dkg gomba, 1 csomag tasakos főtt rizs, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 liter paradicsomlé, 2 evőkanál liszt, cukor, olaj, só.
Az apró kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon. Beletesszük a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. A kész gombát összekeverjük a főtt rizzsel és a tojásokkal. Ezzel a masszával megtöltjük a paprikákat. A megtöltött paprikákat a cukorral, sóval ízesített paradicsomlében megfőzzük. Amikor megfőttek, kiemeljük őket a paradicsomléből. Miután a paradicsomlét rántással sűrítettük, visszahelyezzük bele a paprikákat, és főtt krumplival tálaljuk.
 

KELKÁPOSZTATEKERCS RÁNTVA
Hozzávalók: 8 szép nagy kelkáposztalevél, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 2 dl tejföl, 2 gerezd zúzott fokhagyma, csipetnyi köménymag, só. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa. A kisütéshez: olaj.
A kelkáposztaleveleket bő forró vízben 5 percig pároljuk (óvatosan, hogy nehogy elszakadjanak). A főzővízből kivéve, a nedvességet leitatjuk róluk. A tejfölbe belekeverjük a reszelt sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és egy csipetnyi sót. A káposztaleveleket kiterítve megkenjük a sajtkrémmel, és szorosan felcsavarjuk (fogpiszkálóval össze is tűzhetjük a tekercseket). A megtöltött tekercseket hagyományos módon, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban megsütjük.
 

LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN
Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 20 dkg liszt, 2 tojás, 10 evőkanál tej, 1 evőkanál olaj, 2,5 dl sör, só. A sütéshez: olaj.
A lisztből, tojásból, tejből, olajból és sörből simára kikevert tésztát csinálunk. Ebbe a tésztába mártogatjuk a jól megmosott, megszárított laskagombákat. (Fontos, hogy a gombák teljesen szárazak legyenek, mert ha nedvesek, nem tapad rájuk a tészta.) A tésztába mártott gombákat bő, forró olajban megsütjük. Sülés után szalvétára szedjük őket, hogy a felesleges olyjat leitassuk. Zöldborsós-kukoricás rizzsel tálaljuk. Majonézmártsát adhatunk hozzá.
 

RAKOTT KARFIOL (vagy BROKKOLI)
Hozzávalók: párolt karfiol (vagy brokkoli, esetleg mindkettő vegyesen), néhány keményre főzött tojás, füstölt sajt, tejföl, liszt, só.
Tűzálló tálba vagy tepsibe rakva: 1 réteg előfőzött karfiol (vagy brokkoli), egy réteg karikára vágott keménytojás, 1 réteg füstöltsajt-szelet, aztán megint karfiol (brokkoli), mindez végül meglocsolva a következővel: 5 dl tejföl, 1 mokkáskanál só, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 evőkanál liszt összekeverve. (Sütés előtt egy kicsit meg kell rázni, hogy az aljára is lefolyjon a tejfölös keverék.)
 

RAKOTT SPÁRGA
Hozzávalók: 1 kg párolt vagy konzerv spárga, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával és egy csipetnyi sóval. A párolt spárgadarabok felét egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, meghintjük a reszelt sajt felével, ráterítjük a maradék spárgát, majd leöntjük a tejfölös mártással, végül a tetejére szórjuk a maradék sajtot, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén barnulni kezd.
 

RAKOTT ZÖLDBAB
Hozzávalók: 1 kg párolt vagy előfőzött konzerv zöldbab, 5 db keményre főzött, apró kockákra vágott tojás, 1 db nyers tojás, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 dkg vaj, só.
A tejfölbe csomómentesen belekeverjük a nyers tojást, a lisztet és egy csipetnyi sót. A párolt zöldbab 1/3-részét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük. Rászórjuk az apró kockákra vágott főtt tojás felét. Ezután megint 1/3-rész zöldbab következik, majd a főtt tojás másik fele, aztán a zöldbab megmaradt része. Végül a tojással rétegezett zöldbabot leöntjük a tejfölös mártással. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje barnulni kezd.
 

RAKOTT ZÖLDSÉGEK SZÓJÁVAL
Hozzávalók: 1 doboz szójafasírtpor, 5dl+2 dl tejföl, kb. egy nagy tejfölös pohárnyi főtt rizs + valamilyen párolt zöldség: karfiol, brokkoli, kelkáposzta, sárgarépa.
A szójafasírtport összekeverjük a nagy doboz tejföllel és a rizzsel. (Ha nem kenhető az így kapott keverék, öntsünk bele egy kicsit a zöldség főzőlevéből.) Egy tűzálló tál aljára egy réteg párolt zöldséget rakunk, erre egy réteg szójás rizs jön, majd megint zöldség. A zöldség tetejét meglocsoljuk a kisebb doboz tejföllel. Megsütjük.

SAJTGOLYÓK
Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 20 dkg reszelt sajt.
A két tojásfehérjét kemény habbá verjük. A habba óvatosan belekeverjük a reszelt sajtot. Az így kapott masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk. A golyókat forró olajban aranysárgára sütjük.

SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI
Hozzávalók: 30 dkg spagetti megfőzve, 30 dkg shi-take gomba, 20 dkg mozzarella sajt, 3 db nagyobb  hámozott paradicsom karikákra vágva, 5 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 bio zöldségleves-kocka, olaj.
A gombát jól megmossuk, felszeleteljük, aztán a felforrósított olajban átsütjük. Amikor a levét elfőtte, megszórjuk a liszttel, jól összekeverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, aztán felengedjük kb. 2 dl vízzel (amiben előzőleg feloldottuk a zöldségleves-kockát). Addig főzzük, míg újra forrni kezd, és kicsit besűrűsödik. Az így elkészült mártást összekeverjük a főtt tésztával. Egy tűzűlló tál aljára terítjük a mártásos tészta felét, erre paradicsomkarikák kerülnek, majd ismét gombás tészta következik, a második réteg tészta tetejét pedig befedjük mozzarella-szeletekkel. Forró sütőben alufóliával lefedve 15-20 percig sütjük, majd az alufóliát levesszük, és még kb. 10 percig pirítjuk, amíg a mozzarella a tetején kicsit barnulni kezd.

SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 4 dl tej, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg vaj, (esetleg 1 tojás), 1 gerezd fokhagyma, só, bors.
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, fél centi vastag karikákra vágjuk. Egy hőálló tálat bedörzsölünk fokhagymával, ebbe rakjuk rétegenként a krumplit, amit rétegenként meglocsolunk a sóval, borssal, füstölt sajttal és olvasztott vajjal elkevert tejjel (keverhetünk bele 1 tojást is, de anélkül is jó). Kb. 30-40 percig sütjük a sütőben.
 

SZÓJÁS-ZÖLDSÉGES RIZS vagy TARHONYA
Hozzávalók: rizs vagy tarhonya, tetszés szerinti zöldségek tetszés szerinti arányban keverve (pl. répa, karfiol, brokkoli, borsó, padlizsán, kukorica, gomba stb.), szójakocka, vöröshagyma, pirospaprika, só.
A tarhonyát (vagy rizst) megfőzük. Közben a darabolt zöldségeket megpároljuk, az előre sós vízbe áztatott szójakockából pedig pörköltet csinálunk. A párolt zöldségeket és a szójapörköltet összekeverjük a főtt rizzsel vagy tarhonyával, és együtt főzzük még néhány percig (legjobb lefedve előmelegített sütőbe rakni néhány percre). Olyan, mint a rizses hús, csak zöldségesen.
 

TÖLTÖTT KRUMPLI
Hozzávalók: 12 db egyforma nagyságú krumpli, 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 5 evőkanál tejföl, 3 kanál liszt, pirospaprika, só, olaj. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
A krumplikat héjában megfőzzük. Megpucoljuk, aztán mindegyiket félbevágjuk, és a belsejüket karalábévájóval kiszedjük úgy, hogy kb. 1 cm vastag krumplifal maradjon meg. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt és a krumlikból kivájt forgácsot, majd jól összekeverve még 3-4 percig sütjük. A gombás keveréket a félbevágott krumplikba töltjük úgy, hogy a töltelékkel újból összeragasztunk két fél krumplit. Az újra egyberagasztott krumplikat jól összenyomkodjuk, majd lisztbe, villával felvert, megsózott tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, végül pedig bő, forró olajban megsütjük.
 

ZÖLDBORSÓS GOMBAPAPRIKÁS
Hozzávalók: 1 nagy üveg (azt hiszem, 7 dl) konzerv zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg gomba, 1 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, pirospaprika, só, olaj, 1 bio zöldségleves-kocka.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Beleöntjük a zöldborsót, belekeverjük a liszttel elkevert és 2 dl vízzel felengedett tejfölt, majd jól összekeverve még 10 percig főzzük. Rizzsel, nokedlivel vagy spagettivel tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsoljuk egy kis tejföllel.
 
 
 

ZSUZSA KRUMPLI-SAJT FASÍRTJA
Hozzávalók: fél kiló passzírozott, főtt krumpli (krumplipüré), 10 dkg reszelt Trappista sajt, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg finomliszt, 1 tojás, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só.
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
A sütéshez: olaj.
A hozzávalókat jól egybedolgozzuk, és az így kapott masszából 2-3 centi átmérőjű golyókat formálunk. A golyókat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk. Forró olajban megsütjük. Tálalhatjuk önálló ételként (például forrón reszelt sajttal megszórva) vagy köretként.
 
 
jaksika jaksika
Címkék: tetejére sajt, sajtra pedig, tálat szorosan, alufóliát levéve, füstölt sajt, vajon kívül,

Miért a Reg-Enor?
merengenek azon, hogy mit ehetnek majd a legalább 4-5 hónapig tartó kúra idején. Sok mindent - és nem kell éhezniük sem! Az általános szabályokat e helyütt nem tesszük közzé, azok megtalálhatók a termék dobozában is, most inkább kipróbált, ellenőrzött receptek közül adunk közre néhányat. Mintha visszatérne nagymamáink konyhája... Aki pedig kételkedne, bátran olvassa el a hiteles terméktapasztalatokat a reg-enor.hu oldalon. Garantáltan kedvet kap. Az alábbi felsorolás persze csak iránymutatás, az ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
x
Előzmény Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 2010. augusztus 16. 18:46 Válaszolj! Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... 106: Szép estét mindenkinek! Hol vagytok? Próbálgatjátok a recepteket és nincs időtök írni? Pedig a lányunknak megadtam a fórum linkjét, hogy kisérje figyelemmel,mert itt jó recepteket talál:) Nagyon ügyesen főz, bátran kipróbálja az új recepteket,, tehát adjatok Neki is tippeket!:) :) ...
nagyuska nagyuska
x
másikra hajtva tepsire rakjuk és közepes tűznél világos sárgára sütjük.Még forrón a vaniliacukorral kevert porcukorban meghempergetjük./tojás nem kell hozzá,olcsó é,finom és kiadós/ Sokszor megsütöttem már.Édesanyám 1936-ban kiadott új Oetker receptek füzetéből #1431 2008. december 3. 21:45 Válaszolj! korzistka gavrila /gabor/ [g... 1426: ugy latszik ,izlesunk eggyezik #1430 2008. december 3. 20:36 ...
nagyuska nagyuska
x
is lehet a tetejére szórni. Előmelegített sütőbe (forró legyen!) tesszük és kisütjük. #1737 2009. február 4. 10:15 Válaszolj! Barna Lászlóné [Zsóka, Zsike] Isteni recepteket tudtok, csak győzzem megcsinálni. A linzert ismertem, de a gyors fánk verhetetlen. #1736 2009. február 3. 19:38 Válaszolj! Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 1716: ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Omlós házi diós kifli bkisseva
Szellemidéző bubszi
Mákos kókuszos szelet recept jamborlulu
Hagymás pogácsa horvathnemagdi
Madártej torta !2007 ibolya58
Seherezádé álma bubszi
Rumos kuglóf 1vargaildyko
Karácsonyi mézes 1. bubszi
Fonott kalács veronika74
Mézes sütemények idgie1975
Szárnyas receptek
Rakott padlizsán bulac57
Hal a tortán jjanosne
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel recept baggesz20
Almás-cukkinis Csirkemell 1vargaildyko
3 remek Brassói aprópecsenye agimami7
Töltött csirkecomb horvathnemagdi
Tejszínes pulykacomb recept kovacs_zsoka
Csirke alakú krumplipüré recept baggesz20
Aszalt sárgabarackkal töltött horvathnemagdi
Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül recept peszko
Marhából készült ételek
Finn receptek kloppenburg
Vadas marha zsemlegombóccal reifregina
A tökéletes kocsonya – recept szelidszeder
Hachis parmentier macoka65
Brassói húsleves bubszi
Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal horvathnemagdi
Mexikói bableves horvathnemagdi
Burgundi marhatokány agimami7
Paradicsomos húsgombóc recept jamborlulu
Gulyásleves tundihugi
Sertésből készült ételek
Kukoricakásás töltike recept toth_beata
Mexikói ételek vg999
Sajtos rakott kel gereica
Chop-suey horvathnemagdi
Ernő húsos palacsintája bubszi
Pácolt flekken hagymával rochlitzne
Parajos töltött hús bubszi
Babos sertésragu bulac57
Húsos rakott brokkoli bkisseva
sült babos egytál anna5971
Halból készült ételek
Dunapentelei halászlé bubszi
Öreghalász-lé bubszi
A legnépszerűbb halunk a ponty horvathnemagdi
Ízőrzők – Szigetbecse horvathnemagdi
Lazac rákszószban rochlitzne
Palacsinta, a világpolgár bulac57
Ízőrzők – Nagyszakácsi horvathnemagdi
Harcsa tejszínes gombamártáss tundihugi
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
Sült pisztráng pisztáciával bubszi
Vad ételek
Almás-gombás vadragu bulac57
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Fácánsült lilikonyhaja
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Rapsic vadas macoka65
Fácán leves 6 személyre maroka
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Vadászpecsenye bubszi
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Spagetti ajánló
Szójás-húsos spagetti bubszi
Gombából készült ételek grimilda
Gyors és fincsi ragu spagetti mellé horvathnemagdi
Olasz zöldségleves rochlitzne
Telyszines csirke! kovacsborbala
Tepsis bolognai penne recept jamborlulu
Gyors serpenyős ebéd horvathnemagdi
Abruzzói mártás bubszi
Bolognai spagetti recept jamborlulu
Gyors mexikói babos tészta horvathnemagdi
Pizza receptek
Káposztás-sonkás töltelék bubszi
Töltött pizza horvathnemagdi
Pizza salátával 1vargaildyko
Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja tinka1951
Pízza tekercs 1955viki
Graham-Lisztes Pizza Tészta 1vargaildyko
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Pasta Marinara bulac57
Paradicsom, avagy egy gyümölcs horvathnemagdi
Pizza recept margareta51
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra bubszi
x nagyuska
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Hamburger buci recept boszorlany
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Virslis kifli veronika74
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU