Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Süssünk!
e-mailben kaptam............

Kanonok lepény (kitőnő)
½ kg lisztet 2 evőkanál fagyos margarinnal, 1 csomag sütoporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk. A tészta egyik felét tepsibe téve, barackízzel vastagon megkenjük és őrölt mogyoróval beszórjuk. Másik felét ráhelyezve, tojással kenjük meg s szintén mogyoróval hintjük be. Közepes tűznél világosra sütjük.
Takarék linzer (igen jó)
½ kg lisztet, ¼ kg vajjal vagy zsírral, 1 egész tojással, ¼ kg porcukorral, 1 sütoporral, 1 pohárka rummal, 1 deka törött fahéjjal 1 csipetnyi sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz összegyúrunk, és zsírozott tepsiben lekvárral megkenve, a tésztából készült ráccsal díszítve sütjük. Vaníliás cukorral szórjuk be.
Debreceni mézes
4 egész tojást 10 deka cukorral habosra keverünk, azután hozzáadva ½ kg lisztet, 1 csomag sütoport, 4 deci langyos mézet, ½ deka tört fahéjat és 3-4 szem finomra tört szegfűszeget, még ½ óráig keverjük. Zsírozott tepsibe tesszük, tetejét apróra vágott dióval, vagy mandulával beszórjuk.

Legényfogó (kiadós)
½ kg lisztet, 1 csomag sütoport, 25 deka cukrot, 20 deka margarin 2 egész tojást és 1 csomag vanillincukrot gyúrótáblán jól összegyúrunk. A tésztát két részre osztjuk s az egyik részhez 3 szelet reszelt csokoládét gyúrunk. A tésztákat külön-külön félujjnyi vastagra nyújtjuk s pogácsavágóval kiszakítva, zsírozott tepsibe rakjuk. A világos korongocskákat kristálycukorral megszórjuk, s úgy sütjük. Sütés után a világos karikák alját barack- vagy más gyümölcsízzel megkenjük s így egy-egy csokoládés korongocskára téve tálaljuk.
Tiroli pite
20 deka vajat 20 deka liszttel, 2 egész tojással, ½ csomag sütőporral, kevés sóval és 2 kanál borral összegyúrunk. A tészta egyik felét tepsibe egyenletesen elnyomkodjuk és egyenletesen megkenjük 2 egész tojás, 12 deka cukor, 5 deka mazsola és 1 citrom reszelt héjának habos keverékével. A tészta másik felét a töltelékre helyezve tojással kenjük meg. Villával több helyen megszurkálva, lassú tűznél sütjük.
Mágnás diós pite (igen jó)
30 deka lisztet, 1 csomag sütőport 20 deka zsírral, 10 deka cukorral, 1 tojással, 1 citrom reszelt héjával és levével jól összegyúrunk. A tészta nagyobbik résztét tepsibe egyenletesen elnyomkodjuk és barack- vagy málnaízzel megkenve, 15 deka cukor, 2 tojás sárgája, 10 deka őrölt dió, ½ csomag vanillincukor és 2 tojás kemény habjából készült töltelékkel ismét kenjük. Erre a tésztából rácsot készítünk, tojással kenjük és forró sütőben sütjük.
Vajas táskák (kiadós)
25 deka lisztet, ½ csomag sütoport, 20 deka vajat, 2 egész tojást, 6 deka cukrot, ½ citrom levét és ½ csomag vanillincukrot annyi tejjel gyúrunk össze, hogy könnyen nyújtható legyen. A metélt-vastagra nyújtott tésztát borospohárral kiszúrjuk s a darabok közepére kis csomóba barack- vagy málnaízt téve, könnyedén félbehajtjuk, szélén egy helyen ujjunkkal benyomva. Cukorral megszórva világosbarnára sütjük.
Vaníliás kifli
14 deka vajat, 20 deka lisztet, 8 deka cukrot, 1 tojást, ½ csomag vanillincukrot és ½ csomag sütőport összegyúrunk, nyújtjuk, háromszög alakúra vágva, kifli alakokat formálunk. Sütés után a meleg kifliket vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Orosz teasütemény
12 deka cukrot, 2 egész tojással, 12 deka vajjal és 25 deka liszttel elkevert ½ csomag sütőporral jól elnyújtható tésztává gyúrunk. E tészta kétharmad részét nyújtjuk, s pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A korongocskák közepére a következő keveréket készítsük: 15 deka héjas mandulát 15 deka cukorral mozsárban finomra törünk s hozzáadunk ½ deci tejet, jól összekeverjük. A tejes keverékhez még ½ csomag vanillincukrot, 6 deka mazsolát, kevés tört fahéjat, 5 deka vajat adunk. A félretett tésztából ceruzavékony szálakat sodrunk, melyeket keresztalakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük. Vaníliáscukorral bőven hintjük.

Lilli kifli (igen jó)
15 deka vajat 20 deka liszttel kevert ½ csomag sütőporral, 20 deka túróval és kevés sóval jól összedolgozunk. Késhát vastagságra nyújtjuk és háromszög alakú darabokra vágjuk. Az egyes darabokat lekvárral kenjük meg és összecsavarjuk. A kész kifliket még meleg állapotban vaníliáscukorral hintjük be.

Almás zserbó
Hozzávalók:
Tészta: 3 db tojás, 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg
porcukor, 1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, csipetnyi só.
Töltelék: 70 dkg alma, 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor,
20 dkg sárgabaracklekvár Máz: 10 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjelösszegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három
cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár
felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával
megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten
megsütjük.

Színes túró puding
Hozzávalók (4 fo részére):
1 csomag Haas vaníliás pudingpor, - 7 evőkanál cukor, - 7dl tej (zsírszegény tejszínnel is finom), - 50g Rama margarin, - 250g túró, - Manner gyermek piskóta, - gyümölcs (Évszaknak megfelelő friss gyümölcsökkel, vagy befőtt felhasználásával)*

Elkészítése:
A Haas vaníliás pudingporból pudingot főzök, a tej és a cukor hozzáadásával. (Aki a cukrot nem szereti vagy nem fogyaszthatja édesítoszert is használhat). A margarint és a túrót a forró vaníliás pudingba belekeverem. A babapiskótát szépen egy porcelán tál aljára helyezem és rászórom évszaknak megfeleloen kedvenc gyümölcseimet.* Azután a már nem túl forró pudingot szedőkanállal rámerem. A kihűlt pudingot gyümölcsdarabokkal díszítem.

Gyümölcstorta

Hozzávalók:
1 bögre liszt, 1/2 bögre kristálycukor, 1/2 cs. sütopor, 2 db tojás, 4 ek.étolaj, 6 ek. tej.
Ezeket jól kikavarjuk és margarinnal kikent, liszttel meghintett sütoformába aranysárgára sütjük. Pudingot készítünk (ízlés szerint bármilyen) gyümölccsel feldíszítjük, tetejére pedig zselatint készítünk. Hutoszekrénybe tesszük és jól lehutjük. Tejszínhabbal feldíszítve tálaljuk.

Skót krémes
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 6 dkg ráma, 5 dkg porcukor, 1 tojás,
1 cs. sütopor,½ dl tej
A hozzávalókat összegyúrjuk és három lapot sütünk belőle.

Krém: 3 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral kikeverjük néhány csepp tejjel. Belekeverünk 2 csomag vaníliáscukrot, 10 dkg lisztet és 1 liter tejet az egészet felforraljuk, levesszük a tűzről és a felvert tojás fehérjét beleforgatjuk. Ha kicsit kihűlt megkenjük a lapokat és berakjuk a hűtőbe, tálalás előtt felkockázzuk, és megszórjuk porcukorral.

Almás kevert
Hozzávalók
:40 dkg reszelt alma, 40 dkg cukor, 40 dkg liszt, 2 tojás, 6 evőkanál étolaj, 1/2 sütőpor és 2 kis kanál fahéj
A reszelt almához hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük az egészet, hogy homogén legyen. Az egészet beleöntjük a tepsibe amit előtte kizsíroztunk, liszteztünk és előmelegitett sütőben tűpróbáig sütjük(kb 30-40 perc) .A tetejét bevonhatjuk csoki mázzal ha már kihűlt!

Almás-fahéjas lepény
20dkg lisztet,1db.tojást,1 ek cukrot, csipetnyi sót összekeverünk és felöntjük annyi tejjel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen, majd belereszelünk
25dkg almát. serpenyőben olajat hevítünk és kanállal belehalmozzuk az almás tésztát, aranybarnára sütjük mindkét oldalát.Majd nedvszívó papírra kiszedjük és forrón fahéjas porcukorba forgatjuk.

Habos túrós lepény
Tészta:
40dkg liszt, 17dkg ráma, 8dkg cukor, pici só, 3 tojássárgája, 1 kanál tejföl, késhegyni szódabikarbóna
Töltelék: 75dkg túró, 3 tojás sárgája, 27dgk cukor,
1 evokanál tejföl, 2 evokanál griz, citrom reszelt héja, 1cs. vaniliás cukor, 5dkg mazsola Hab: 6 tojás fehérje,
25dgk cukor
A habot akkor tesszük rá, amikor a sütemény már majdnem jó!

Gyümölcstorta

Hozzávalók:1 bögre liszt, 1/2 bögre kristálycukor, 1/2 cs. sütőpor, 2 db tojás, 4 ek.étolaj, 6 ek. tej
A hozzávalókat jól kikavarjuk és margarinnal kikent, liszttel meghintett sütőformába aranysárgára sütjük. Pudingot készítünk(ízlés szerint bármilyen) gyümölccsel feldíszítjük, tetejére pedig zselatint készítünk. Hűtőszekrénybe tesszük és jól lehűtjük. Tejszínhabbal feldíszítve tálaljuk.

Török torta
Hozzávalók: ¼ kg méz, 1 deci víz, 8 tojás fehérje habbá verve, egy kis reszelt citrom héja vagy narancshéj, 18 deka vagdalt mandula vagy dió, ½ kg cukor és 4 ostyalap.
¼ kg mézet, ½ kg cukrot 1 deci vízzel addig főzünk, míg a hideg vízbe cseppentett csepp rögtön megkeményedik. Három tojás fehérjéből habot verünk s verés közben vékony szálban beleeresztjük a megfőtt cukros mézanyagot. Forró gőz felett 1 óra hosszat főzzük, lassú kavargatás között. Akkor egy csöppet próbaképpen hidegvízbe teszünk; akkor jó, ha olyan kemény lesz benne, mint a gumi. Ezután a keverékbe beleteszünk egy kis reszelt citrom- vagy narancshéját, 10 deka vagdalt mandulát vagy diót és ezt cukorral meghintett nagy ostyalapokra kenjük. Az ostyalapokat egymásra helyezzük, deszkát teszünk a tetejére és arra még körülbelül 5 kilónyi súlyt. Egy napig így hagyjuk állni, aztán meleg vízbe mártott késsel vágjuk fel.

Orosz krémtorta
Hozzávalók: 6 tojás, 15 deka porcukor, 15 deka szitált grízes liszt, egy kis reszelt citrom héja és 2 deka vaj.
2 egész tojást, 4 tojásnak a sárgáját, 10 deka cukorral habosra keverjük és 14 tojás fehérjének kemény habjához habarjuk az 5 deka porcukrot. Most összevegyítjük a habot a kikevert tojással és 15 deka szitált grízes liszttel és a reszelt citrom héjával is összekeverjük s vajjal kikent és papirossal bélelt egyszeru sütőlemezre lassan kisütjük. Ha kisült, nyújtódeszkára borítjuk, a papirost lehúzzuk róla és teljesen kihútjük. Ezután ujjnyi vastag szeletekre vágjuk s a felét rummal meglocsoljuk. Elkészítjük a krémjét: a 2 egész tojást a tojás sárgájával, a tejjel vaníliával és a cukorral összekeverjük és lassan felmelegítjük. Majd a hideg vízben áztatott zselatint is hozzátesszük s habverővel állandóan keverve felfőzzük. Mikor a tűzről levesszük, további állandó keveréssel lehutjük, hozzáöntjük a maraschinó likört s jól összekeverjük. Ügyeljünk a krémre, mert nagyon hamar megfagy, tehát mikor még nem egészen hideg összevegyítjük a keményre felvert tejszínhabbal és egy vízzel kiöblített vékonyabb lábasba, vagy tortaformába ujjnyi mennyiséget öntünk belole és simára eligazítjuk. Erre egy sor rumban áztatott piskótaszeletet rakunk. A szelteket megintjük apró kockákra vágott befottel vagy cukrozott gyümölccsel s erre ismét krémet öntünk, aztán megint piskótaszeletekre s így folytatjuk, amíg az anyagból tart. Hideg helyen vagy jégszekrényben fagyasztjuk egy órán keresztül. Majd langyos vízbe mártjuk a lábast (ha tortaformában készítettük el, akkor forróvizes ruhával körültöröljük) és tálra borítjuk, tejszínhabbal gazdagon díszítjük s apró kockákra vágott cukrozott gyümölccsel vagy befőtt magnélküli cseresznyével díszítve tálaljuk.

Stefánia legyező-torta
Hozzávalók: alapja és teteje barna torta anyaga: 12 deka porcukor, 8 deka csokoládépor, 4 deka liszt, 3 deka rummal meglocsolt piskótamorzsa és 3 deka vaj. A torta belső részéhez : 4 tojás, 10 deka porcukor, egy kis reszelt citrom héja vagy vanília és 10½ deka liszt. A krémhez: 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 16 deka porcukor, 2 evőkanál feketekávé, 18 deka csokoládé, egy kis vanília és 24 deka vaj.
Alapja és teteje (barna torta elkészítése): 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 12 deka porcukorral jól elkeverjük, 8 deka csokoládéport, 4 tojássárgáját, 4 deka lisztet keverünk bele és 8 deka rummal meglocsolt piskótamorzsát. A tortaformának vajazott lapjára fehér papirost teszünk, azt is megvajazzuk, ráöntjük a tésztát és középmeleg sütőben sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
Belsőrésze: 4 tojás fehérjének a habját elverjük 10 deka porcukorral, belekeverünk 4 tojás sárgáját, egy kis reszelt citrom héját vagy vanillint és 10 ½ deka lisztet. Vajazott sütőlapra papirost teszünk és bekenjük hüvelykujjnyi vastagon a tésztát és közepesen meleg sütőben sütjük.
Krémje: 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 16 deka porcukorral elkeverve, 2 evőkanál feketekávé, 18 deka csokoládéval összevegyítve és egy kis vanillint hidegen összedörzsölünk, aztán tűzre tesszük és sűrű krémmé fozzük. Ha levettük a tűzről, beleteszünk 24 deka vajat s jó habosra keverjük. Aztán megfagyasztjuk s ismét jól megkeverjük.
Összeállítása: A barna alapot kettévágjuk, megkenjük alsó lapját krémmel. A belso rész piskótalapját szintén megkenjük krémmel és hosszában 8 darab 2 ujjnyi széles csíkra vágjuk. Az egyik csíkot felgombolyítjuk, mint a roulade-ot s a többit is rá, csiga alakban folytatólagosan s ha kész, ráfektetjük az alapra, visszatesszük a tortaformába, megkenjük krémmel s ráhelyezzük a barna torta tetejét és kissé összenyomjuk. Ha elkészült, kivesszük a formából, oldalát és tetejét bekenjük krémmel. Tetejét nyomózsák segítségével díszítjük és apró rózsákat nyomunk rá a krémből.
Fedák-torta
Hozzávalók: 5 tojás sárgája, 15 deka gesztenye, 10 deka porcukor, egy kis vanília, 3 deka vaj, 5 tojás fehérje, 8 deka reszelt csokoládé, 5 deka piskótamorzsa, 2 deka liszt, ½ liter tejszínhab és 20 deka főtt gesztenye.
5 tojás sárgájával összekeverünk 15 deka szitán áttört főtt gesztenyét, 10 deka porcukrot, egy kis vaníliát és 3 deka vajat. Ehhez a keverékhez még 5 tojás fehérjéből vert kemény habot, 8 deka reszelt csokoládét, 5 deka piskótamorzsát, 2 deka lisztet keverünk. Kivajazott tortaformát papírral bélelünk, középmeleg sütőben, lassan kisütjük benne a tortát. Ha kihűlt kettévágjuk, vaníliás cukorral elkevert kemény tejszínhabbal töltjük. A tetejét is azzal vonjuk be s nyomózsák segítségével díszítjük és meghintjük gesztenyepürével. Tálalásig hideg helyen tartjuk.

Király torta
Hozzávalók: hét darab tojás, 21 deka porcukor, 18 deka liszt, 2 deka liszt a forma kikenéséhez, kevés liszt a hintéshez. Krémjéhez: 4 deci tej, ½ rúd vanília, négy tojás sárgája, 20 deka cukor, 2 deka liszt, 20 deka vaj, 16 deka mandula, 3 deka pisztácia, 12-16 darab cukrozott meggy.
Hét tojás sárgáját hét kanál cukorral fél óráig habosra kavarunk. Hét kanál lisztet, fél citrom lereszelt héját és hét tojás keményre vert habját összevegyítjük és kikent, meglisztezett négyszög, vagy téglalap-alakú formában közepes tűznél megsütjük. - Töltelék: négy tejmérőkanál tejet egy darab vaníliával felforralunk: négy tojás sárgáját húsz deka cukorral és egy kávéskanálnyi liszttel jól eldörzsöltünk egy tányérban, majd folytonos kavarás közben a tej közé keverjük és addig kavarjuk, amíg a krém sűrű lesz. Húsz deka friss vajat habosra keverünk. Egy lábas forró vízben két kávéscsésze mandulát főzünk, ha megfőtt, héjától letisztítjuk és megőröljük, majd a vaj közé keverjük és ugyanezt tesszük a krémmel is. A tortát cérnával három részre vágjuk és öt deci tejszínt sűrű habnak verünk. A torta felső lapját megfordítjuk, megkenjük krémmel, habbal, azután ráhelyezzük a középső lapot, ezt ugyanígy megkenjük, a tetejét pedig bevonjuk a habbal és zöld pisztáciát hintve rá, piros meggyszemekkel díszítjük.

Almatorta túróval
Hozzávalók: 28 deka liszt, 20 deka vaj, 14 deka porcukor, egy egész tojás, citrom reszelt héja. - Töltelékhez: 14 deka vaj, 28 deka szitán áttört tehéntúró, 3 egész tojás, 3 tojás sárgája, 12 deka vaníliás cukor, kevés reszelt citrom héja, 25 deka alma, 2 evőkanál rum vagy marascinó, a túróhoz keverünk 8 deka búzadarát megszitálva.
25 deka lisztet, 20 deka vajat, 14 deka porcukrot, egy egész tojást, citromízt összegyúrunk. Fele tésztából a tortaforma fenekét béleljük ki, félig kisütjük és ha kihűlt, az oldalát is kirakjuk tésztával s a következő töltelékkel töltjük: 14 deka vajat, 28 deka passzírozott túrót, 3 egész tojást és három tojás sárgáját, vaníliáscukrot ízlés szerint jól kikavarunk és beletesszük a torta közepébe. Közben párolt almaszeleteket marascinóval, vagy finom rummal meglocsolunk s a túrótöltelék közé dugdossuk (nem sokat) olyanformán, mintha mazsolát szórnánk el benne. A megmaradt tésztából rácsot teszünk a tetejére s lassú tuzön megsütjük.


Mézes torta
Hozzávalók: hat tojás, 12½ deka cukor, 12½ deka méz, 12½ deka liszt. Krémjéhez: 10 deka cukor, 1 kanál víz, 10 deka puhított csokoládé, 12 deka vaj.
Hat tojás sárgáját nyolcadkiló cukorral és ugyanolyan súlyú, kissé langyos mézzel félóráig kell keverni, azután egy nyolcadkiló lisztet és a tojások habját közékeverjük. Lassan kell sütni.
Krém: 10 deka cukrot egy kanál vízzel felfőzünk, azután 10 deka puhított csokoládét keverünk közé és ha kihűlt, 12 deka habosra kevert vajjal jól összekeverjük. A tészta tetejét és oldalát is bekenjük vele.

Diótorta vagy szelet
Hozzávalók: 8 tojás, 15 deka porcukor, 8 deka rummal locsolt piskótamorzsa, 2 deka liszt, 10 deka darált dió és ez mokkakanálnyi reszelt citromhéj.
8 tojás kemény habjához verjünk 15 deka porcukrot és keverjünk még hozzá 8 tojás sárgáját, 8 deka rummal locsolt piskótamorzsát, 2 deka lisztet, 10 deka darált diót és egy mokkakanálnyi reszelt citromhéjat. A tortaformát vajazzuk ki gyengén és lisztezzük be a tésztát, középmeleg sütőben sütjük. Miután a tortában csak 2 deka liszt van, lassan süssük, nehogy megégjen és takarjuk le fehér papírral.
A krémhez: 1 tojás sárgája, 20 deka teavaj, 1 evőkanálnyi rummal és 16 deka porcukorral, majd keverjünk még hozzá 12 deka darált diót. A tortát ezzel megtöltjük és bevonjuk, aztán hideg helyre tesszük s ott hagyjuk legalább 1-2 órán át. Igen ajánlatos a tortát egy nappal előbb megsütni és csak másnap megtölteni.
Sós rudacskák
30 deka lisztet, 1 csomag sütőport, 10 deka őrölt töpörtyűt, 10 deka zsírt és 1 tojás sárgáját 1-1½ deci tejjel deszkán jól összegyúrunk. A tésztához sót ízlés szerint vegyünk. Az ujjnyi vastagra nyújtott tésztából derelyevágóval hosszú keskeny szalagokat vágunk és sóval, köménymaggal hintve sütjük.
Zsúrpogácsa (gyors, jó)
48 deka lisztet 20 deka langyos margarinnal, ½ evőkanál sóval, 1 tojással, 1 csomag sütoporral és 4 deci tejföllel összegyúrunk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsavágóval kiszakítjuk, tetejüket késsel recésre bevágva, tojássárgájával beecseteljük. Közepes tűznél egyenletesen megsütjük.
Mandulás nektarinszelet
Hozzávalók:
a tésztához: 35 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő (7 g), 20 dkg porcukor, 1 teáskanál citromaroma (vagy 1 citrom reszelt héja), 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás, 1 dl tejszín, 8 dkg vaj vagy margarin; a töltelékhez: 80 dkg nektarin vagy őszibarack (konzerv) 3 dl őszibaracklé, 1 citrom leve, 1 csomag vaníliás pudingpor; 10 dkg mandulaforgács vagy szeletelt mandula; 2 evőkanál porcukor, 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
Bélelj ki egy 30 x 35-ös tepsit sütőpapírral. A lecsöpögtetett gyümölcsbefőttet vágd apró kockára. Keverd össze a lisztet az élesztővel és szitáld egy keverőedénybe. Add hozzá a többi hozzávalót, majd a robotgép dagasztó spiráljával előbb alacsony, majd magas fokozaton dolgozd sima tisztává és meleg helyen letakarva hagyd megkelni.
Készítsd el a pudingot a tasakon való leírás szerint, de folyadék gyanánt a gyümölcslét és a citrom levét add hozzá. A még meleg pudingba forgasd bele a nektarint és hagyd a masszát kihűlni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon nyújtsd ki és oszd két részre. Egyik felét tedd a tepsibe és simítsd el rajta a tölteléket. A maradék tésztát borítsd a tetejére. A mandulaforgácsot keverd el vajjal és a porcukorral, és oszd el egyenletesen a tészta tetején.
Pihentesd a süteményt fél óráig, majd 190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésnél 170 fok), a sütő középső részébe tolva 35 perc alatt süsd meg. A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral meghintve kínáld
Húsvéti keksztojás
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Formabontó menű húsvétra
A 4 legjobb zsírszegény desszert
Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 5 dkg narancslekvár, kevés narancslé; a tetejére: kókuszreszelék, tortadara, színes szórócukor és apró cukortojás
Elkészítés:
Keverd ki a vajat a porcukorral és a kakaóporral, majd add hozzá a darált kekszet és a lekvárt és gyúrd a narancslével jól formázható masszává. Rövid ideig pihentesd, majd formázz belőle tetszés szerinti fél tojásokat (evőkanálba nyomva szép formát kaphatsz) és forgasd egy részét kókuszreszelékbe, tortadarába és színes szórócukorba. A végén apró cukortojással is díszítheted.
Ha felnőttek részére készíted, ízesítsd rummal és vond be csokoládémázzal. Mignon papírba téve nemcsak finom, hanem formás húsvéti édesség.
Tejfölös csokoládékuglóf

Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt, 25 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 10 dkg keserű kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 0,6 dl olaj, 2 dl tejföl, 1,5 dl víz, 1 tojás; a csokimázhoz: 6 dkg vaj, 10dkg étcsokoládé, 1 evőkanál tejszín, 4-5 dkg cukor
Elkészítés:
Robotgéppel keverd össze a hozzávalókat öntsd egy kivajazott, kilisztezett 20 cm átmérőjű kuglófformába, és 180 fokos előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd meg. Az apróra tördelt csokoládét olvaszd fel a vajjal (mikróban is lehet), add hozzá a cukrot és a tejszínt és alaposan kevert el. Amikor kihűlt, csorgasd a kuglóf oldalára.
Diós-krémes golyó
Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg cukor, 20 dkg mandula, 15 dkg tejcsokoládé, 2 tojásfehérje; a töltelékhez: 5 dkg vaj, 1 főtt tojás sárgája, 1 teáskanál diólikőr (vagy rum), 2 evőkanál cukor;
a tetejére: 12 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
Állítsd össze a cukorból, az őrölt mandulából, a reszelt csokoládéból és a két tojásfehérjéből a tésztát és formálj kis gombócokat belőle. A közepüket nyomd be az ujjaddal és töltsd meg a krémmel. Ehhez a főtt, áttört tojássárgáját keverd össze a szobahőmérsékletű vajjal, a cukorral és a likőrrel. A töltött gombócokat óvatosan forgasd reszelt csokoládéba.
Ananászos habcsók
Hozzávalók:
10 dkg aszalt, cukrozott ananász, 3 evőkanál fehér rum; a habhoz: 3 tojásfehérje, 12 dkg finom szemcséjű kristálycukor, csipetnyi só, fél zöldcitrom (lime) reszelt héja; kókuszreszelék
Elkészítés:
Vágd az ananászdarabokat nagyon finomra, tedd egy tálba, keverd el a rummal és hagyd állni egy órát, amíg felszívja. A habmasszához a tojásfehérjét csipetnyi sóval elektromos habverővel a legnagyobb fokozaton verd keményre, majd óvatosan, de gyors moztulatokkal keverd bele a cukrot. Forgasd a habba a reszelt citromhéjat, a kókuszreszeléket és a beáztatott ananászt, majd két teáskanál segítségével rakj kis halmokat egy sütőpapírral kibélelt sütőtepsibe - egymástól megfelelő távolságra.
Előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 120, alsó és felső sütésnél 140 fokon) kb. 20 perc alatt ,,szárítsd meg" a habhalmokat. Az elkészült habcsókokat sütőpapírral együtt húzd sütőrácsra, és hagyd kihűlni.

Banánkenyér csokidarabokkal
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
250 ml olaj
½ kg cukor
1 tasak vaníliáscukor
4 tojás
4 nagy, érett banán pépesítve (kb. ½ liternyi)
25 dkg félédes, apró csokoládépasztilla (vagy durvára reszelt csokoládé)
20 dkg pirított dió (elhagyható)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazz ki két kétliteres gyümölcskenyér formát. Keverd el a lisztet a szódabikarbónával és a sóval. Keverd habosra a tojást a cukorral és a vaníliáscukorral, majd apránként keverd hozzá az olajat. Add hozzá a banánpépet, jól keverd el, majd forgasd össze a lisztes keverékkel, és gyors mozdulatokkal keverd simára. Keverd bele a csokidarabkákat és a diót. Süsd egy órán át, vagy tűpróbáig, majd a formában hagyd hűlni 15 percig, végül borítsd rácsra.
Hozzávalók:
90 dkg tehéntúró, egy zacskó vaníliaízű pudingpor, 3 dl zsíros tejföl, négy tojás, 15 dkg cukor, két zacskó vanilincukor, két citrom reszelt héja, 1,5 dl étolaj, 1,2 dl tej
A tojásokat válaszd szét. A tésztához tálban, robotgéppel keverd össze az áttört tehéntúrót a tejföllel, a tojássárgájával, a tejjel elkevert pudingporral, az étolajjal, a vanilincukorral és a reszelt citromhéjjal.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a krémbe. A masszát nyomkodd kivajazott, 26 cm átmérőjű tortaformába. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd meg kb. 70 perc alatt. Rácsra téve hűtsd ki, ízlés szerint porcukorral meghintve kínáld.
Habos-búzadarás
Hozzávalók:
75 dkg tehéntúró, hét tojás, 15 dkg cukor, 17 dkg vaj, 8 dkg búzadara, 2-3 evőkanál citromlé, egy citrom reszelt héja, a szóráshoz porcukor
A túrómasszához keverd habosra a vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton. Apránként keverd bele a cukrot, majd a citrom levét és reszelt héját. Egyenként keverd bele a tojásokat, mindegyikkel alaposan vegyítsd el. Több részletben keverd bele az átpasszírozott tehéntúrót, majd a búzadarát is.
A masszát simítsd kivajazott, 28 cm-es tortaformába. Tedd előmelegített 180 fokos sütőbe, és kb. 60 perc alatt süsd meg. Kikapcsolt, félig nyitott sütőajtó mellett hagyd állni fél órát, majd rácsra téve hagyd teljesen kihűlni.
Tedd tálra, fektess rá sablont (például csipkés szélű tortapapírt), és szórd meg porcukorral.
Mákkal töltött
Hozzávalók:
a tésztához 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, egy zacskó vanilincukor
a töltelékhez 25 dkg darált mák, 4 dl tej, egy zacskó vaníliaízű pudingpor, egy tojásfehérje, 3 dkg cukor
a tetejére 50 dkg tehéntúró, három tojás, egy tojássárgája, 1,5 dl zsíros tejföl, 3 dkg étkezési búzakeményítő, egy zacskó vanilincukor, reszelt citromhéj

A töltelékhez keverd csomómentesre a pudingport és a cukrot egy kevés tejben. A maradék tejet forrald fel, keverd bele a pudingporos folyadékot, és főzd sűrűre. Keverd bele a darált mákot is.
Ha kihűlt, a tojásfehérjét robotgéppel verd kemény habbá, majd forgasd a pudingba. A tészta hozzávalóit robotgéppel dolgozd morzsalékos tésztává. Aalamivel többet nyomkodj egy kivajazott, 26 cm-es tortaforma aljába. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd 15 percig, hagyd kihűlni.
Közben keverd össze az átpasszírozott tehéntúrót a tejföllel, a tojással, a tojássárgájával, a keményítővel, a vanilincukorral és a reszelt citromhéjjal. A krémet öntsd az elősütött tésztára, oszd el rajta a mákos pudingot, és szórd rá a maradék morzsalékos tésztát. Tedd vissza a sütőbe, és 180 fokon süsd további egy órát.
tinka1951 tinka1951
Címkék: világos karikák, tészta másik, töltelékre helyezve, tészta nagyobbik, tésztából rácsot, metélt-vastagra nyújtott,

3 ananászos recept nyárra.
ráhelyezzük a tölteléket, majd rátesszük a másik tésztalapot. Megszurkáljuk, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük. Ha kihűlt felszeleteljük és ananásszal, tejszínhabbal kínáljuk. Ananász torta Süssünk finom tortát friss ananászból, majd ízesítsük finom tejszínhabbal. Kiváló édesség lesz hétvégére vagy ünnepnapra. 4 tojás fehérjét 18 dkg cukorral habosra verünk, majd hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot, kevés citromlevet ...
gaby13 gaby13
5 tipp a család egészségesebb
hirtelen sütéshez használjunk telítetlen zsírsavakban gazdag olajsprayt (pl. repce vagy olívaolaj). - Részesítsük előnyben a sovány húsokat (pl. sovány marha, bárány, csirke, pulyka, sertéskaraj). Olajban történő sütés helyett inkább grillezzünk, vagy süssünk például sütőzacskóban, esetleg alufóliába tekerve. 5. Ésszerűsítsük az adagokat! Felmérések adatai szerint a 70-es évektől napjainkig a fejenként elfogyasztott étel- és energiamennyiség átlagosan kb. 500 kalóriával ...
veronika74 veronika74
A csemege története
gyümölccsel Így aztán a diós bödön a pultról bűvölte a Kicsit, aki minden nap megkérdezte, hogy anya, mikor ehetek már én is diót? Aztán egyszer csak azzal állt elém, hogy van egy ötlete. (Amúgy minden nap akad néhány...:-)) - Anya, süssünk nekem diós süteményt, jó? - javasolta. - OKé, süssünk! - bólogattam. - Golyók legyenek, mint a kókuszos! - mondta a Pici. - Nem is rossz ötlet... - tűnődtem el az ötleten. - Darált diónk végül is van, a többi meg ugyanaz lesz, mint a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A csodatévő, karcsúsító alma
almakompóttal Főzzünk meg 3 dkg rizst a csomagoláson lévő leírás szerint. Hámozzunk meg, magozzunk ki és vágjunk cikkekre egy nagyobb almát. Locsoljuk meg citromlével, majd pároljuk puhára öt evőkanál vízzel, egy csillagánizzsal vagy egy fahéjrúddal. Teflonserpenyőben süssünk meg 12 dkg fűszeres pulykamell szeletet, majd tálaljuk a rizzsel és a kompóttal. Tápérték: 350 kcal Édes almaleves Puhítsunk meg forró vízben pár perc alatt két evőkanál mazsolát. Vágjunk kockákra ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A legfinomabb édes és sós palacsinták
(konzerv)  1 kis csokor bazsalikom  1 tk. szárított oregánó  1 gerezd fokhagyma  tengeri só, frissen őrölt bors  1 dl tej  liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz  napraforgóolaj a sütéshez Hagyományos módon süssünk 12 darab palacsintát. A raguhoz a felkockázott hagymát dinszteljük meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a darált húst és a megpucolt, sajtreszelőn lereszelt répákat. Pirítsuk 5-6 percet nagy lángon a húst, majd öntsük fel a borral. Pároljuk ...
tinka1951 tinka1951
A partik országa
s az évi rendes fogrongálás ezzel a részünkről le is lenne tudva. Már készítettem elő az olvasztásra váró csokoládétáblákat, s épp a csomagolás mikéntjén törtem a fejem, mikor Sebő az alábbi szöveggel állt elő: - Mama, gondolkoztam a dolgon, és süssünk inkább süteményt! - Úgy gondolod? - torpantam meg. - Miért, volt azóta valaki, aki süteményt vitt? - Nem, nem volt. De arra gondoltam, tegyünk egy próbát. Nos, így lett egyszerűbb a séma - és hosszabb az előkészület. De a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Afrikai receptek
3 banán, 1 tk. citromlé, 2 tojásfehérje kemény habja. Keverjük össze a lisztet, 5 ek. porcukrot, 5 tojást. Villával nyomkodjuk szét a banánt, keverjük el jól a tejjel, öntsük a lisztes masszához. A szokásos módon, kissé vastagabb palacsintákat süssünk. Szitán törjük át a többi banánt, a tojásfehérje kivételével keverjük össze a többivel. Kenjük be a palacsintákat, fektessük egymásra kivajazott tűzálló tálon. Tegyük rá a habot, közepesen meleg sütőben addig süssük, míg megpirul a teteje (kb. 15 ...
macoka65 macoka65
Süti ajánló
Mézes-bábos Karácsonyra bubszi
Családi pogi és a kedvenc diós kifli pacsakute
Kókusztekercs 2. bubszi
Túrós táska tereza54
Joulutorttu, vagyis finn karácsonyi szilvás sütemény bkisseva
Mézes-bábos Karácsonyra bubszi
Erdélyi szalámi 3 bubszi
Kiwitorta bubszi
Finom mézes kocka skorpiolilike
Karácsonyi beigli recept maroka
Szárnyas receptek
Szezámos csirkemell bulac57
Pulykamell rolád bubszi
Rakott csirkemell!! suzymama
Kakashús krokett bubszi
Ananászos csirke zsuzsu650202
Kacsahús fehérborban bubszi
Csirkemell aszalt szilvával 1vargaildyko
Citromos becsinált-csirke bubszi
Almás csirkeaprólék leves 1vargaildyko
Zöldséges pörkölt zöld mártáss bubszi
Marhából készült ételek
Taco guacamoléval horvathnemagdi
kubai " pörkölt " ibolya58
Bakonyi betyárleves wegnerzs
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Marhahúsleves recept toth_beata
Cs betűs receptek horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Pusztavám horvathnemagdi
Paradicsomos húsgombócok janoselek
Vegyes grill Maria módra bubszi
Sertésből készült ételek
Paradicsomos-juhsajtos szűzérmék suzymama
Különleges vagdalt 1vargaildyko
Recept jjanosne
Borsós tokány recept kovacs_zsoka
Baconba csavart máj migova
mai recept faciendum
V betűs receptek horvathnemagdi
Felvidéki lucskos káposzta bubszi
Mátrai Borzas Pecsenye 1vargaildyko
Erdélyi rakott káposzta bubszi
Halból készült ételek
Hal erőleves bubszi
Szegedi halászlé 6. bubszi
Lazac kalóz módra rochlitzne
ponty lengyel mástással ibolya58
Lazac roston berni mártással bubszi
Dunai halászlé brozsika
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Ízőrzők – Simontornya horvathnemagdi
Fuszerek/Arab/ margareta51
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Vad ételek
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Recept rakosferenc
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Fácán tejfölös mártással bubszi
Recept jjanosne
Spagetti ajánló
Fehérboros-gombás csirkemell recept gonda_katalin
Kalábriai spagetti recept jamborlulu
Hazai kínai recept jamborlulu
Spagetti rukkolás mártással recept kovacs_zsoka
Sárga spagetti recept boszorlany
milánói minestrone ! ibolya58
Sajtos sertésborda 1vargaildyko
Bolognai spagetti recept jamborlulu
Cukkinis, paradicsomos tészta horvathnemagdi
Ázsiai pirított tészta recept gonda_katalin
Pizza receptek
Mini-pizza jupiter21
Így készül a levendulás cukor és a levendulás só! anna4459
Virsli és gomba köntösben horvathnemagdi
Töltött pizza horvathnemagdi
Sós kifli variációk gereica
Combos pizza horvathnemagdi
Pizza agiccaa
Tuti sikeres pizza margareta51
Ínyenc pizza veronika74
Kombe horvathnemagdi
Hamburger receptek
Aztán mégis. horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger baratnu
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Óriás hamburger angyalka___
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi hamburger recept baggesz20
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU