| Csicsóka receptek |
|
felszeleteltem.
Egy serpenyőbe olívaolajt öntöttem, egyik felébe tettem a csicsókát és a sonkát, a másikba a vegyes zöldségeket, rá a gombákat, megfűszereztem. Lefedve megdinszteltem, sütöttem, időnként megkavartam.
Amikor már majdnem puha volt, ráütöttem középre a tojásokat, szórtam rá pirospaprikát, s tettem rá egy chilit.
HAGYMÁS CSICSÓKASALÁTA
80 dkg csicsóka
20 dkg lilahagyma
kb. 1 dl citromlé
1 teáskanál só
A csicsókát megtisztítjuk, és ... |
noble  |
|
|
| |
| Dudari káposztaleves |
megpárolom a lereszelt zöldségeket. Húslével öntözöm, beleteszem a paradicsomlét, a vékonyra vágott savanyú uborkát. Tovább párolom, majd beleöntöm a félig megfőtt húsra. és megsózom. A káposztát apró kockákra vágom és hozzáadom a leveshez. Amikor majdnem puha a hús és a káposzta, beleteszem a felkockázott krumplit is. Közben a két evőkanál olajon felsütöm az apróra vágott hagymát és zsemleszínû rántást készítek. Paprikával színezem, felengedem és a levesbe teszem. A tejfölt pici liszttel ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Ida néném fedeles bablevese |
pirítjuk. A tûzhelyről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, majd elkeverjük 3 dl vastag tejföllel.
=A babot feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Félórai főzés után beletesszük a füstölt combokat, majd amikor már majdnem puha a bab, belekarikázzuk a kolbász felét. Másik felét egészben tesszük a babhoz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amennyiben sûrû, kevés vízzel hígítjuk. Amikor kész, hozzákeverjük a tejfölös, paprikás rántást és felforraljuk.
=A ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Kuszkusz |
a habját leszedjük, a lángot lejjebb véve egy órát pároljuk.
Közben leszûrjük az árpagyöngyöt (kölest, búzadarát), és fél liter sós vízbe öntjük. Lassú tûzön főzve kevergetjük, hogy ne álljon össze. Kb. tizenöt perc múlva, amikor majdnem az egész vizet felszívta, egész alacsonyra vesszük a lángot, hozzáadjuk, és elkeverjük vele a vajat és a frissen őrölt borsot. Lefedjük, leborítjuk fóliával, s míg párolódik, s megdagad, elkészítjük a ragút.
Egy óra párolás után kivesszük a ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Mexikói bab darált hússal |
|
zöldparadicsom, 1
pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél
kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.
Elkészítése: A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató
vízzel együtt feltesszük főni és majdnem puhára főzzük. A hagymát
megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal
lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk
a csirkelevesbe. A konzerv paradicsomot levétől ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|