Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Tavaszi ízek
----Tavaszi ízek ----


Íme néhány könnyen, gyorsan és olcsón elkészíthető tavaszi recept, kizárólag ínyenceknek.

--Hagymás újburgonya nyárson (6 személyre)
Elkészítési idő: 35 perc
Energiatartalom: 302 kcal

Hozzávalók:
40 dkg ecetes hagyma, 0,6 dl olívaolaj, 20 dkg előfőzött újburgonya, 1 piros kaliforniai paprika, 20 dkg dióbél (nagy szemű, felezett), néhány szál kakukkfű, tárkony, 3 szál újhagyma, 15 dkg márványsajt, 1,2 dl olívaolaj

Elkészítése:
Az olaj felét öntsük serpenyőbe, és lassú tűzön süssük benne a hagymát aranysárgára. Tegyük félre hűlni. Tűzzük föl a burgonyát, a hagymát, a paprikaszeleteket és a fél diókat kihegyezett hurkapálcikára. Permetezzük meg olívaolajjal.

A zöldfűszereket, az újhagymát és a márványsajtot turmixgépben pépesítsük, vagy vágjuk nagyon apróra, és keverjük össze. Apránként adjuk hozzá a maradék olívaolajat, úgy, ahogy a majonézhez szokás. Fűszerezzük sóval, borssal. Melegítsük elő a sütőt, és helyezzük a pálcikákat grillrácsra. Kb. 6 percig süssük, amikor aranyszínű lesz, fordítsuk meg a nyársakat. A mártást tálalás előtt öntsük a nyársakra.

Tipp: Húskedvelőknek húzzunk a nyársra előzőleg jól befűszerezett csirke- vagy pulykadarabokat is.

--Currys karfiolleves (4 személyre)
Elkészítési idő: 15 perc
Energiatartalom: 190 kcal/ adag

Hozzávalók:
40 dkg karfiol, 1 fej hagyma, 20 dkg paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, 3 kávéskanál curry, 1 mokkáskanál chili, só, szerecsendió, cukor, 6 dl zöldséglé (kockából), 10 dkg csirkemellfilé, 1 dl tejszín, fél csokor metélőhagyma

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. 15 dkg-t félreteszünk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, nyolc részre vágjuk. Az egészet 1 evőkanál forró olajban 2-3 percig pároljuk, a curryvel, chilivel, sóval, szerecsendióval és cukorral fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldséglevest, felforraljuk, és lefedve, takarékon kb. 5 percig főzzük. A maradék karfiolrózsákat nagyon kis darabokra szedjük szét, és olajban hirtelen megpirítjuk. A húst kicsi darabokra vágjuk, hozzáadjuk a karfiolhoz, fedő alatt 5 percig pároljuk. A levest botmixerrel pürésítjük, a karfiolt, a húst és a tejszínt belekeverjük. További 5 percig együtt főzzük. Apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.

--Gyümölcsös-túrós omlett (4 személyre)
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 510 kcal/adag

Hozzávalók:
6 tojás, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 50 dkg túró, reszelt citromhéj, 4 evőkanál nádcukor, 2 evőkanál olaj
A mártáshoz: 2,5 dl meggylé, 2 evőkanál nádcukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 30 dkg eper, málna, ribiszke, meggy.

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. A pudingport, a túrót és a reszelt citromhéjat hozzákeverjük. A tojásfehérjét a nádcukorral kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük. 1 evőkanál olajat serpenyőben felforrósítunk, és a massza felét elterítjük benne. Előmelegített sütőben (200 C-on, 3-as fokozaton) 10-12 percig sütjük. A tészta másik felét ugyanígy megsütjük. A meggylevet a nádcukorral felforraljuk. A pudingport 2 evőkanál vízzel simára keverjük és a meggyléhez keverjük, a gyümölcsöt hozzáadjuk. Az omlettet darabokra vágjuk, porcukorral megszórjuk, és a gyümölcsmártással tálaljuk.


--Pesto (bazsalikomos fokhagymaszósz)

Hozzávalók 4-6 személyre
2 csomó friss bazsalikom
(40-50 levél)
50 g reszelt parmezán sajt
30 g reszelt, érlelt Romano sajt
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál Bertolli Classico olívaolaj
tengeri (Hunza) só

Elkészítése:
Tisztítsuk és mossuk meg a bazsalikom leveleket, majd szárítsuk meg konyhai papírtörlővel és helyezzük egy mozsárba. Dörzsöljük el fél teáskanál sóval és a fokhagyma gerezdekkel együtt. Addig törjük a mozsárban, amíg folyékonnyá nem válik. Folyamatosan adjuk hozzá a sajtot, miközben a mozsártörővel keverjük. Adjuk hozzá az olajat a keverék hígítása céljából. (A pesto turmixgépben, vagy háztartási robotgépben is elkészíthető, de így felhasználás előtt pihentessük!) Variáció: adjunk a keverékhez 20 g (1 evőkanál) fenyőmagot vagy 20 g (1 evőkanál) diót. A szósz tésztákhoz vagy zöldségleveshez is felhasználható. Keverhetjük paradicsom- vagy diószósszal. Vékony olajréteggel borítva, fénytől védve (pl. sötét üvegben) napokig tárolható a hűtőben.

--Bazsalikomos csirkesaláta mustáros joghurt mártással

Hozzávalók 4 személyre
2 egész csirkemell filé
2 evőkanál olaj a sütéshez
1 fej jégsaláta
1/2 fej kínai kel
4 paradicsom
1 kígyóuborka
15 dkg pulykasonka
15-20 szem olíva bogyó
1 csomag bazsalikom (ha van, friss)
1 evőkanál sült csirke fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld

A mártáshoz:
2 dl kaukázusi kefir
1 csipet őrölt fehérbors
1 teáskanál borsikafű
2 teáskanál gyümölcscukor
2 teáskanál saláta fűszerkeverék
1 evőkanál mustár
1 csipet tengeri só

Elkészítése:
Az olajos csirke fűszerkeverékben a csirkemellet bepácoljuk. Felszeleteljük, szeletelt fokhagymával megtűzdeljük, kevés forró olajban megsütjük, majd hagyjuk kihűlni lehetőleg fóliával letakarva vagy fedő alatt, hogy ne száradjon ki. A salátához a zöldségeket összevágjuk, megszórjuk friss bazsalikommal és petrezselyem zölddel, majd az összekevert öntettel tálalás előtt frissen elkeverjük és a tetejére helyezzük a csirkedarabokat. Élettani hatását tekintve tökéletes tápanyag szervezetünk számára. Tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, csupa rost, ideális az értékes fehérjék és rostok aránya. A kaukázusi kefir jótékony hatással bír emésztő rendszerünkre, kevés zsiradékot is tartalmaz. Ideális könnyű vacsora vagy vendégváró!

--Pannónia sajttal párolt bazsalikomos csirke

Hozzávalók
1,2 kg-os csirke
8 dkg olaj
5 dkg liszt
12 dkg vöröshagyma
3 dkg paradicsompüré
2 dl fehérbor
12 dkg Pannónia sajt
2 dl tejföl
bazsalikom
tengeri só

Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk és megsózzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a lisztbe forgatott csirkedarabokat szép pirosra sütjük, majd egy mélyebb tűzálló tálba helyezzük. A visszamaradt olajban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a fehérborral és egy kevés vízzel felengedjük. Megsózzuk és tört bazsalikommal fűszerezzük. Néhány percig forraljuk, majd a csirkére öntjük. Fedővel letakarva, mérsékelt tűzön addig pároljuk, ameddig a csirke megpuhul. Rászórjuk az apró kockákra vágott Pannónia sajtot, hozzáöntjük a tejfölt és 2-3 percig forraljuk. Párolt rizzsel és fejes salátával tálaljuk.


(Reforméletmód, táplálkozás)
relisisi relisisi
Címkék: majonézhez szokás, pálcikákat grillrácsra, mártást tálalás, nyársra előzőleg, karfiolt rózsáira, hagymát megtisztítjuk,

❤ VALENTIN NAPI mézes szívek❤
[Hozzávalók A tésztához 20 dkg méz 15 dkg porcukor 10 dkg puha Rama 1 db tojás 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj 50 dkg liszt 1 csomag sütőpor A töltéshez 40 dkg málnalekvár, vagy dzsem A bevonáshoz 15 dkg étbevonó massza 3 evőkanál étolaj/c]Elkészítés 1.A tésztához a mézet gőz felett, vagy mikrohullámú sütőben langyosra melegítjük. A többi ...
bubszi bubszi
(Farsangi) fánk recept
Duplájára kelesztjük. Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra elnyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig. Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést. Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni. Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az ...
bkisseva bkisseva
(Moussaka oriental)
készítünk, só és pici cukor hozzáadásával. A törökparadicsomot meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, megsózzuk és a palacsintatésztába mártva, forró olajban kisütjük. A kirántott törökparadicsomból tűz-álló tál aljára egy sort rakunk. Erre a lepárolt hús felét, megint egy sor török-paradicsomot, azután a tetejére ismét törökparadicsomot. Végül 2 dl tejbe beleütünk 2 tojást, megsózzuk, habverővel jól összehabarjuk és ráöntjük az edény tartalmára. Forró sütőbe téve, szép színesre sütjük. Tűzálló tálban ...
bubszi bubszi
****MÁKOS**DUNA-HULLÁM** szelet***
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg vaj 25 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor 5 db tojás 35 dkg liszt 1 cs sütőpor 25 dkg cukrozott darált mák 1 doboz 850ml-es őszibarack befőtt Krémhez: 1 ek étkezési zselatin 2,5 dl Hullala tejszín 20 dkg túró 5 dkg porcukor/cukor ízlés szerint,ki milyen édesen szereti/ reszelt citromhéj A mázhoz: 15 dkg tortabevonó csoki 1 ek ...
bubszi bubszi
****SÜTŐTÖKÖS****rétes*****
fektetem egymásra, hogy minden réteget alaposan megkenek olajjal, azt a réteget, amire a töltelék kerül, vékonyan tojással kenem át. Ha leveles tésztából készül, vékony téglalap alakúra nyújtom, majd tojással bevonom a felszínét. Erre szórom a tökmag felét úgy, hogy a peremén kb. 1,5 cm-t üresen hagyok. A tökmagra halmozom a tökpüré felét. Szorosan feltekerem, sütőpapírral borított tepsibe helyezem. A maradék tésztával és töltelékkel hasonlóan járok el. A rétesrudak tetejét óvatosan megkenem a ...
bubszi bubszi
***ALMÁS**KRÉMES**ahogy**ÉN**KÉSZÍTEM**
kibélelünk, vékonyan kivajazzuk, majd a vékonyra szeletelt ( én uborkaszeletelővel vágom vékony karikákra ), meghámozott almát eloszlatjuk a tepsiben. Meghintjük őrölt fahéjjal, ha túl savanyú az alma, akkor egy kevés cukorral is. Az almára ráöntjük a tészta felét, a másik felébe belekeverjük az 1 evőkanál kakaót, ezt ráöntjük a sárga tésztára, majd óvatosan összemárványozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet, melyhez a margarint kikeverjük a ...
bubszi bubszi
***MÁKOS**DUNA-HULLÁM**szelet***
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg vaj 25 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor 5 db tojás 35 dkg liszt 1 cs sütőpor 25 dkg cukrozott darált mák 1 doboz 850ml-es őszibarack befőtt Krémhez: 1 ek étkezési zselatin 2,5 dl tejszín 20 dkg túró 5 dkg porcukor/cukor ízlés szerint,ki milyen édesen szereti/ reszelt citromhéj A mázhoz: 15 dkg tortabevonó csoki 1 ek étolaj Díszítéshez: tejszín 3db fél ...
bubszi bubszi
***PUDINGOS*TEJFÖLÖS***süti***
doboz tejföl (800 gramm) 8 evőkanál porcukor. Elkészítése: Első lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk, és rácsorgatjuk. Ezután következik a málnás puding: kanalanként rakjuk a tésztára. Kicsit előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A tejfölt ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Húsvéti sonkás kenyér bubszi
Fészkes fánk roanna
Jéghideg dinnyetorta rochlitzne
A forgácsfánk. bulac57
Citromos-narancsos túrótorta klara50
Díjnyertes horvathnemagdi
Gesztenyés fatörzs bubszi
Almás-mákos “kétperces” horvathnemagdi
Sajttorta tundihugi
Képviselőfánk bubszi
Szárnyas receptek
Gombával rakott csirkemell nagyiful
Baconos sajtos csirkemell tundihugi
Variációk rakott krumplira jupiter21
Csirkemell töltve bulac57
Próbáld ki a mustáros panírt! nanoka72
Zöldséges csirke koszegimarika
szárnyassaláta brozsika
Tejszínes tökfőzelék mediterrán csirkemellel recept baggesz20
Sajtos-sonkás rakott csirkemell: isteni falatok klementinagidro
Tejfölös csirkeszárnyleves bulac57
Marhából készült ételek
Mediterrán zacskós marhasült bubszi
csallóközi húsostál! ibolya58
Töltött káposzta libahússal horvathnemagdi
Göngyölt hús, túrós nokedlivel recept kovacs_zsoka
Bakonyi betyárleves 2. bubszi
Bakonyi Betyárleves 1vargaildyko
hagymás marha háziasszony módra ibolya58
Svéd húsgolyók horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival reifregina
Réka után lakoma.. gaby13
Barna sörben pácolt csülök horvathnemagdi
Családi ebéd gereica
Vadász szelet 1vargaildyko
firenzei húslepény ibolya58
Májas csirkemell bubszi
Koreai barbecue bárányszelet horvathnemagdi
Csikós tokány! korosigaborne
Helvéciai sonkás pecsenye bubszi
Halból készült ételek
A tökéletes spenótfőzelék grimilda
Lazac roston fokhagymás-parajos galuskával........... bordat
Szuperötletek az erős csontokért pacsakute
Hal burgonyabundában,recept: ujjozsef
Tárkonyos pulykaragu leves tinka1951
Bundázott keszeg peterimajoridozsahe
Vajas pisztráng bubszi
Roston sült ponty kápiapaprika-krémmel suzymama
Harcsafilé chilis-szójás mártással recept gonda_katalin
Süllő receptek jozsef_olah_9843
Vad ételek
Dödölle rauchne02
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Fácánpaprikás bubszi
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
x nagyuska
Gombás szarvastokány orsi1
Rapsic vadas macoka65
Baszk fácán veronika74
Fácán rizzsel, bácskai módra bubszi
Spagetti ajánló
Paradicsomos-tejszínes-gom bás 1vargaildyko
Csípős spagetti bulac57
Spagetti a ... bulac57
Csirke fokhagymás-citromos vaj bubszi
Töltött csülök 1. klara50
Mézes-mustáros csirke recept kovacs_zsoka
Milánói, Csilla módra recept jamborlulu
Rucolapestós spagetti veronika74
Zöld spagetti recept gonda_katalin
Kínai pirított tészta horvathnemagdi
Pizza receptek
Pizzás tekercs mkatus
Pizza horvathnemagdi
Legfinomabb sajtos rúd / pogácsa bkisseva
Pizza tekercs recept tinka1951
Pizza lesz ma ebédre sarkadykati
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Olasz kenyérropogós rochlitzne
Tacos-csirkés pizza recept gonda_katalin
Csíkos csokitorta horvathnemagdi
Pizza mufin maroka
Hamburger receptek
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept jamborlulu
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
x nagyuska
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger baratnu
Csirke hamburger cajun módra klara50
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU