| 14 különleges forralt bor recept karácsonyra |
|
szeletek
Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. Lassú tűzön melegítsük. Fedjük le és hagyjuk 2 órát állni. Szűrjük le és melegen tálaljuk narancs szeletekkel.
Erős Pista
Hozzávalók:
1 l vörösbor
8 dkg cukor
1 rúd fahéj
5 szem szegfűszeg fél cseresznyepaprika (vagy 1 teáskanál csípős paprikakrém)
A bort felmelegítjük a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a paprikával, és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 4 kinai étel.(egészséges) |
hozzávalót beszerezned. Próbáld ki őket!!!!
Csípős káposztasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
1 kis fej káposzta
1 db sárgarépa
2 dl almalé
2 evőkanál méz
2 db friss vagy szárított chili, esetleg Erős Pista
ecet, ízlés szerint
1 teáskanál őrölt római kömény
só
Elkészítése: a répát és a káposztát reszeld le egészen vékony csíkokra. Keverd össze az almalevet, az ecetet, a mézet, az apróra vágott chilit, a köményt és a sót, majd ... |
linda019  |
|
|
| |
| 4 tüzes recept náthás napokra |
vinni: hosszú távon gyomorbántalmakat okozhat. Kis mennyiségben viszont javítja a közérzetet, és még a vágyat is felkorbácsolhatja!
Klasszikus csípős-savanyú leves
Hozzávalók 4 főre:
•3 chilipaprika vagy csípős Erős Pista
•2 evőkanál napraforgóolaj
•4 gerezd fokhagyma
•4 szál sárgarépa
•szárított shitake gomba
•4 tojás
•babcsíra
•tofu vagy bármilyen főtt hús (kb. negyed ... |
roanna  |
|
|
| |
| A 6 legjobb forralt bor recept |
A vizet a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, beleszórjuk a cukrot.
Amikor elolvadt a cukor, hozzáadjuk a bort, és gőzölgésig hevítjük.
Félrehúzzuk, és belekeverjük a citrom levét. Tálaláskor citromkarikával díszítjük. Erős Pista
Hozzávalók: 1 l vörösbor 8 dkg cukor 1 rúd fahéj 5 szem szegfűszeg fél cseresznyepaprika (vagy 1 teáskanál csípős paprikakrém)
Elkészítés: A bort felmelegítjük a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a paprikával, és körülbelül 5 ... |
irmus  |
|
|
| |
| A forralt bor |
|
a bor aromájának), majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk.
A pikáns és gyógyító forralt bor
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukornak megfelelő méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, vagy chili)
Elkészítés: A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának), majd majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe ... |
szelidszeder  |
|
|
| |
| A forralt bor... |
aromájának), majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk.
Forralt bor II.
A pikáns és gyógyító forralt bor
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukornak megfelelő méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, vagy chili)
Elkészítés: A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának), majd majd belekarikázzuk a citromot és ... |
istvan620512  |
|
|
| |
| A legfinomabb forraltbor |
szervírozhatod.
•Pikáns forralt bor
Nátha ellen nagyon jó a következő recept, melyet a magyar népi konyha hagyományozott az utókorra.
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukor vagy méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál Erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, chili). Elkészítés: a bort és a többi hozzávalót forráspontig hevíted, majd belekarikázod a citromot, és forrón tálalod.
Persze ha vásárjáró vagy téli fesztiválozó vagy, nem kell foglalkoznod a ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A legfinomabb forraltbor |
szervírozhatod.
Pikáns forralt bor
Nátha ellen nagyon jó a következő recept, melyet a magyar népi konyha hagyományozott az utókorra.
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukor vagy méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál Erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, chili). Elkészítés: a bort és a többi hozzávalót forráspontig hevíted, majd belekarikázod a citromot, és forrón tálalod.
Persze ha vásárjáró vagy téli fesztiválozó vagy, nem kell foglalkoznod a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|