Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
K betüs recept
Körmendi töltött stefánia

Hozzávalók: 1 kg stefánia, vagy fehérpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg darált sertéshús, 2 kemény tojás, 1 nyers tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, só, bors, 1 késhegynyi pirospaprika, olaj, gyömbér, 2 dl húsleves vagy bor, 1 evőkanál paradicsompüré, liszt.
Elkészítése: A húst hosszú hegyes késsel felszúrjuk, megforgatjuk, hogy a tölteléknek helyet készítsünk. Ezután a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kemény tojásokat, a nyers tojást, zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát, sót, borsot, pirospaprikát, és egy kevés reszelt gyömbért, és alaposan összegyúrjuk. Megtöltjük a húst, a nyílást előzőleg kicsit besózzuk. Hústűvel lezárjuk a nyílást, majd forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Fölengedjük egy kevés hús lével vagy borral, és fedő alatt puhára pároljuk. A levébe paradicsompürét teszünk, meghintjük egy kevés liszttel, felforraljuk. Az előmelegített tára rakott fölszeletelt húsra szűrjük.

Kőbányai oldalas

Hozzávalók: 60 dkg oldalas, 2 közepes nagyságú sárgarépa, 2 paradicsom (lehet mélyhűtött is), 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 dl sör, 1-1 mokkáskanál kakukkfű, rozmaring és bazsalikom, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só.
A füstölt szalonnát nagyon apró darabkákra vágjuk, és kuktafazékban zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a megtisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. A megmosott, leszárított húst a csontok mentén darabokra vágjuk és rátesszük a hagymás zsírra. Hirtelen, erős lángon lepirítjuk minden oldalán, hozzáadjuk a tisztított és karikákra vágott sárgarépát. Beledobjuk a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot, megsózzuk, meghintjük a fűszerekkel, aláöntjük a sört, és a kuktát lezárjuk. A jelzéstől számított 25 perc múlva a lángot eloltjuk alatta. Sós vízben főtt burgonya vagy burgonyalepény illik mellé.

Kőbányai sertésoldalas

Hozzávalók: 60-80 dkg oldalas, 2 fej vöröshagyma, 5-10 dkg füstölt szalonna, só, majoránna, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, 2-3 dl Dreher sör, 2 gerezd fokhagyma, 2 répa, 2 paradicsom.
A husit 2-3 csontonként szétdarabolom, a paradicsomot és répát felszeletelem, a szalonnát és a hagymát apró kockákra vágom. A kiolvasztott szalonnán üvegesre pirítom a hagymát, ráteszem a húst, és erős lángon megpirítom. Belerakom a répát, paradicsomot, fűszereket és a zúzott fokhagymát. Kevés ideig tartó pirítgatás után hozzáöntöm a sört, és készre párolom.
Körmendi tűzdelt felsál
Hozzávalók: 1 kg felsál 1 petrezselyemgyökér, 1 sárgarépa, 2 db ecetes uborka, 2 zeller, 10 dkg vöröshagyma, 6 cl rum, 3 narancs, só, törött bors és 10 dkg füstölt szalonna.
Elkészítése: Egy szép tömör felsál darabot bedörzsöljük sóval, törött borssal, megtűzdeljük a zöldségfélékkel, hagymával, füstölt szalonnával, uborkával, ügyeljünk arra, hogy a tűzdelés színekben is változatos legyen, és a távolság is egyforma legyen. Így a felszeletelt hús is nagyon szép lesz. Egy kevés zsírban körbe átsütjük, majd kevés vizet alá öntögetve fedő alatt puhára pároljuk. A húst kivesszük, levébe tesszük a 6 cl rumot, két narancs levét, felforraljuk, és tálra rakott felszeletelt naranccsal díszítjük.

Körösi amurszeletek vörösborban gombával

Hozzávalók: 1.5 - 2 kg amur, 2 dl száraz vörösbor, 2 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, fél pohár tejszín, fél kg csiperkegomba, (vagy 2 doboz 20 dkg-os konzervgomba), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, só, bors, vegeta
Elkészítés: A megtisztított és kifilézett halat ujjnyi szeletekre, vágjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Felöntjük vörösborral, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük és alufóliával letakarva 10 percre forró sütőbe, tesszük. Ez idő alatt a vajban az apróra vágott hagymát és gombát megdinszteljük. A sütőből kivett halra öntjük és fólia nélkül még 5 percig, sütjük. Közben összehabarjuk a lisztet a tejföllel és tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, vegetával. A sütőből kivett amurra öntjük, és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint párolt rizzsel, burgonyapürével körítjük

Körösi apró-pecsenye

Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (ketchup vagy 2 evőkanál paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús teljesen puha, fedő nélkül zsírjára sütjük, és tejszínnel meglocsolva, jól átforgatjuk. Sós vízben főtt cérnametélt a hozzáillő köret.

Körösi, bográcsban sült kárász

Hozzávalók: 2 kg kárász, 1 liter olaj, 5 dkg delikát, 30 dkg liszt, 2 dkg fokhagymakrém, 1 dkg őrölt kömény, kevés só
Elkészítés: A megtisztított halat beirdaljuk, a felsorolt fűszerekkel megszórjuk és 2 órára állni, hagyjuk. Sütés előtt sima lisztben megforgatjuk és a bográcsban lévő forró olajba, tesszük. Amikor az olaj már megkapta, villával megforgatjuk. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.

Körösi csukapörkölt

Hozzávalók: 80 dkg 1 kg csuka, 2 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 3 dkg pirospaprika, só, fűszerek, tej
Elkészítés: A megtisztított halat tejben 1 órát áztatjuk, majd besózzuk. Ez alatt a füstölt szalonnát kisütjük, majd benne megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Pirospaprikát adunk hozzá. A belerakott halszeleteket átkavarjuk, és rövid lére felöntjük úgy, hogy a halszeleteket csak félig lepje el a lé. Közepes tűzön 20 percig főzzük, közben ízlés szerint fűszerezzük. Körítésnek párolt rizst ajánlunk hozzá.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: kevés reszelt, nyílást előzőleg, levébe paradicsompürét, kevés liszttel, előmelegített tára, füstölt szalonnát,

B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csángó leves Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája. Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dalmát fazék Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
E betűs receptek
Egri gömbpalacsinta Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, Töltelék: 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 12 dkg darált dió, 0,5 citrom reszelt héja, 0,5 cs. vaníliás cukor, 2 dkg mazsola, A palacsinta kifőzéséhez: 1,2 l tej, 3 dkg vaj, Krémöntet: 2 tojás, 2 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/4 rúd vanília, 5 dl tej, 3 cl rum, A díszítéshez: 3 dkg pörkölt, durvára őrölt dió vagy mogyoró, mandula. A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
F betűs recept
Felvidéki lucskos káposzta Hozzávalók: 2.5 kg fejes-káposzta, 60 dkg sertéshús (dagadó), 10 dkg zsír, 3 dkg cukor, 5 dkg só, 4 g őrölt bors, 2 babérlevél, 15 dkg liszt, 1 fej fokhagyma, 2 g köménymag A káposztát sóval, cukorral, köménymaggal, babérlevéllel és borssal, valamint a kisebb darabokra vágott húsokkal feltesszük főni, ha kész, berántjuk. (Rántást csak egyes vidékeken tesznek a lucskos káposztába, de a nélkül is jó.) Felvidéki pikáns gombócleves Hozzávalók 4 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
F betűs recept
Fajszi halászlé Hozzávalók: Fél kg apró hal, fél kg nagyobb hal (ponty, harcsa, kecsege stb.), 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 1 k paprika, só, halászlétészta Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem . 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem az apró-halat és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom, és lében megfőzöm a halszeleteket. A végén belefőzöm a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Cseresznyés pite... gaby13
Forró rumos ital 1vargaildyko
Sütőtökös gyömbéres sütemény nanoka72
Tibi torta (sütés nélkül) magdus60
Raffaelló tejpor nélkül jpiros
Epertorta sütés nélkül igazgyongy68
Duna hullám klerierzsi
Recept jjanosne
Citromkrém torta klara50
Kókuszos habszelet agnes1955
Szárnyas receptek
Rántott csirkemell recept boszorlany
Csirke dióval (albán) bubszi
Pasi szerzőink kedvencei horvathnemagdi
Csirke indiai módra macoka65
Csirkecomb kapor mártással recept baggesz20
Húsos derelye besamelmártásban horvathnemagdi
Tárkonyos füstöltpulyka-gulyás bubszi
Tejfölös kakasgulyás klerierzsi
Fóliában sült rakott csirke bubszi
Aszalt szilvával..... moncsika77
Marhából készült ételek
Gombás marhatokány bubszi
Szendvicstorta yocoo
A méz és gyógyhatásai pacsakute
Szaftos, gazdag raguk grimilda
Borscs 3. bubszi
Recept jjanosne
Borban párolt marhalábszár bulac57
Borscs (húsos céklaleves) bubszi
Ázsiai marhahúsleves csípősen 1vargaildyko
Bolognai lasagne bazsalikommal recept baggesz20
Sertésből készült ételek
Brassói aprópecsenye fokhagymásan recept gonda_katalin
Fasírt provence-i módra ujjozsef
Tepsis hús birsalmával tundihugi
Favágó leves bkisseva
Mimi.hu -Kelbimbó panka2006
K betűs receptek horvathnemagdi
Kedvenc pörkölt csülökkel klara50
Betyáros leves csuszatésztával recept kovacs_zsoka
Tepsis húsos galuska klerierzsi
Toscanai töltött paradicsom bubszi
Halból készült ételek
Krémtúrós paraj bajuszpapi
Süllő egészben sütve tundihugi
Kanadai zöldfűszeres lazac recept kovacs_zsoka
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Tejfölös-gombás ponty 2. bubszi
Vendégváró falatok yocoo
Kemencés tejfölös pisztráng bubszi
Harcsa kékre főzve bubszi
Dudari halpaprikás (halászlé) bubszi
Lazacborda olaszosan bubszi
Vad ételek
Recept rakosferenc
Fácánsült lilikonyhaja
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Szarvasragu bulac57
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Töltött káposzta bkisseva
Spagetti ajánló
Répás mártás klerierzsi
Receptek jjanosne
heti Menü bulac57
Keltorta. ilse
Spagetti Carbonara 1vargaildyko
Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal horvathnemagdi
Gombából készült ételek grimilda
Túrós spagettiropogós bubszi
Carbonara Spagetti, avagy Szénégető spagetti recept gonda_katalin
Rossini spagetti reifregina
Pizza receptek
Pizzás csiga kefírrel ízesítve recept boszorlany
Kefíres lángos vagy pizza horvathnemagdi
Pizzakifli bubszi
Palacsintasütőbe sült pizza jupiter21
Töki pompos / a magyar pizza/ gabfe
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pízza tekercs 1955viki
Fehér-pizza horvathnemagdi
Töltött pizza horvathnemagdi
Sonkás - kolbászos pizza keri007
Hamburger receptek
mustár készítése házilag irmus
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger zsemle vagikriszti
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Hamburger pulykahússal suzymama
Aztán mégis. horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU