Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
K betüs recept
Körmendi töltött stefánia

Hozzávalók: 1 kg stefánia, vagy fehérpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg darált sertéshús, 2 kemény tojás, 1 nyers tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, só, bors, 1 késhegynyi pirospaprika, olaj, gyömbér, 2 dl húsleves vagy bor, 1 evőkanál paradicsompüré, liszt.
Elkészítése: A húst hosszú hegyes késsel felszúrjuk, megforgatjuk, hogy a tölteléknek helyet készítsünk. Ezután a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kemény tojásokat, a nyers tojást, zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát, sót, borsot, pirospaprikát, és egy kevés reszelt gyömbért, és alaposan összegyúrjuk. Megtöltjük a húst, a nyílást előzőleg kicsit besózzuk. Hústűvel lezárjuk a nyílást, majd forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Fölengedjük egy kevés hús lével vagy borral, és fedő alatt puhára pároljuk. A levébe paradicsompürét teszünk, meghintjük egy kevés liszttel, felforraljuk. Az előmelegített tára rakott fölszeletelt húsra szűrjük.

Kőbányai oldalas

Hozzávalók: 60 dkg oldalas, 2 közepes nagyságú sárgarépa, 2 paradicsom (lehet mélyhűtött is), 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 dl sör, 1-1 mokkáskanál kakukkfű, rozmaring és bazsalikom, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só.
A füstölt szalonnát nagyon apró darabkákra vágjuk, és kuktafazékban zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a megtisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. A megmosott, leszárított húst a csontok mentén darabokra vágjuk és rátesszük a hagymás zsírra. Hirtelen, erős lángon lepirítjuk minden oldalán, hozzáadjuk a tisztított és karikákra vágott sárgarépát. Beledobjuk a lehéjazott és felszeletelt paradicsomot, megsózzuk, meghintjük a fűszerekkel, aláöntjük a sört, és a kuktát lezárjuk. A jelzéstől számított 25 perc múlva a lángot eloltjuk alatta. Sós vízben főtt burgonya vagy burgonyalepény illik mellé.

Kőbányai sertésoldalas

Hozzávalók: 60-80 dkg oldalas, 2 fej vöröshagyma, 5-10 dkg füstölt szalonna, só, majoránna, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, 2-3 dl Dreher sör, 2 gerezd fokhagyma, 2 répa, 2 paradicsom.
A husit 2-3 csontonként szétdarabolom, a paradicsomot és répát felszeletelem, a szalonnát és a hagymát apró kockákra vágom. A kiolvasztott szalonnán üvegesre pirítom a hagymát, ráteszem a húst, és erős lángon megpirítom. Belerakom a répát, paradicsomot, fűszereket és a zúzott fokhagymát. Kevés ideig tartó pirítgatás után hozzáöntöm a sört, és készre párolom.
Körmendi tűzdelt felsál
Hozzávalók: 1 kg felsál 1 petrezselyemgyökér, 1 sárgarépa, 2 db ecetes uborka, 2 zeller, 10 dkg vöröshagyma, 6 cl rum, 3 narancs, só, törött bors és 10 dkg füstölt szalonna.
Elkészítése: Egy szép tömör felsál darabot bedörzsöljük sóval, törött borssal, megtűzdeljük a zöldségfélékkel, hagymával, füstölt szalonnával, uborkával, ügyeljünk arra, hogy a tűzdelés színekben is változatos legyen, és a távolság is egyforma legyen. Így a felszeletelt hús is nagyon szép lesz. Egy kevés zsírban körbe átsütjük, majd kevés vizet alá öntögetve fedő alatt puhára pároljuk. A húst kivesszük, levébe tesszük a 6 cl rumot, két narancs levét, felforraljuk, és tálra rakott felszeletelt naranccsal díszítjük.

Körösi amurszeletek vörösborban gombával

Hozzávalók: 1.5 - 2 kg amur, 2 dl száraz vörösbor, 2 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, fél pohár tejszín, fél kg csiperkegomba, (vagy 2 doboz 20 dkg-os konzervgomba), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, só, bors, vegeta
Elkészítés: A megtisztított és kifilézett halat ujjnyi szeletekre, vágjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Felöntjük vörösborral, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük és alufóliával letakarva 10 percre forró sütőbe, tesszük. Ez idő alatt a vajban az apróra vágott hagymát és gombát megdinszteljük. A sütőből kivett halra öntjük és fólia nélkül még 5 percig, sütjük. Közben összehabarjuk a lisztet a tejföllel és tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, vegetával. A sütőből kivett amurra öntjük, és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint párolt rizzsel, burgonyapürével körítjük

Körösi apró-pecsenye

Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (ketchup vagy 2 evőkanál paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús teljesen puha, fedő nélkül zsírjára sütjük, és tejszínnel meglocsolva, jól átforgatjuk. Sós vízben főtt cérnametélt a hozzáillő köret.

Körösi, bográcsban sült kárász

Hozzávalók: 2 kg kárász, 1 liter olaj, 5 dkg delikát, 30 dkg liszt, 2 dkg fokhagymakrém, 1 dkg őrölt kömény, kevés só
Elkészítés: A megtisztított halat beirdaljuk, a felsorolt fűszerekkel megszórjuk és 2 órára állni, hagyjuk. Sütés előtt sima lisztben megforgatjuk és a bográcsban lévő forró olajba, tesszük. Amikor az olaj már megkapta, villával megforgatjuk. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.

Körösi csukapörkölt

Hozzávalók: 80 dkg 1 kg csuka, 2 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 3 dkg pirospaprika, só, fűszerek, tej
Elkészítés: A megtisztított halat tejben 1 órát áztatjuk, majd besózzuk. Ez alatt a füstölt szalonnát kisütjük, majd benne megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Pirospaprikát adunk hozzá. A belerakott halszeleteket átkavarjuk, és rövid lére felöntjük úgy, hogy a halszeleteket csak félig lepje el a lé. Közepes tűzön 20 percig főzzük, közben ízlés szerint fűszerezzük. Körítésnek párolt rizst ajánlunk hozzá.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: kevés reszelt, nyílást előzőleg, levébe paradicsompürét, kevés liszttel, előmelegített tára, füstölt szalonnát,

B betűs receptek
Bakonybéli csirke Hozzávalók: 1 kg csirke, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, zsír, só, bors, liszt. Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet ereszt, és az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a megmaradt zsírban egy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csángó leves Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája. Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dalmát fazék Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
E betűs receptek
Egri gömbpalacsinta Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, Töltelék: 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 12 dkg darált dió, 0,5 citrom reszelt héja, 0,5 cs. vaníliás cukor, 2 dkg mazsola, A palacsinta kifőzéséhez: 1,2 l tej, 3 dkg vaj, Krémöntet: 2 tojás, 2 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/4 rúd vanília, 5 dl tej, 3 cl rum, A díszítéshez: 3 dkg pörkölt, durvára őrölt dió vagy mogyoró, mandula. A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
F betűs recept
Felvidéki lucskos káposzta Hozzávalók: 2.5 kg fejes-káposzta, 60 dkg sertéshús (dagadó), 10 dkg zsír, 3 dkg cukor, 5 dkg só, 4 g őrölt bors, 2 babérlevél, 15 dkg liszt, 1 fej fokhagyma, 2 g köménymag A káposztát sóval, cukorral, köménymaggal, babérlevéllel és borssal, valamint a kisebb darabokra vágott húsokkal feltesszük főni, ha kész, berántjuk. (Rántást csak egyes vidékeken tesznek a lucskos káposztába, de a nélkül is jó.) Felvidéki pikáns gombócleves Hozzávalók 4 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
F betűs recept
Fajszi halászlé Hozzávalók: Fél kg apró hal, fél kg nagyobb hal (ponty, harcsa, kecsege stb.), 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 1 k paprika, só, halászlétészta Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem . 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem az apró-halat és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom, és lében megfőzöm a halszeleteket. A végén belefőzöm a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Muffin (update 1) -2. veronika74
Dobos mézes horvathnemagdi
Nyári madártej szelet, krémes finomság, amit sütni sem kell! vorosrozsa66
Diabetikus meggyes sült torta recept toth_beata
Kekszes süti sütés nélkül klerierzsi
Hajtogatott élesztős tészta bubszi
Bajor mézes pogácsa bubszi
Schupnudli macoka65
Kakaós-kókuszos süti nanoka72
Nap és éj klara50
Szárnyas receptek
Francia vidéki csirke klara50
Hal a tortán jjanosne
recept főétel magdi06
Chilis bab fehér babbal recept gonda_katalin
Mediterrán csirkés rizssaláta recept toth_beata
Csirkemájpástétom (cseh) bubszi
Jereván saláta bubszi
Körtés-hagymás csirke bulac57
Libazsírban sűlt máj bkisseva
Zöldbabos pulykaszelet bubszi
Marhából készült ételek
mosoni tokány ! ibolya58
Bressói apró pecsenye tripike
sajtburESZ maroka
Szász sülthúsleves bubszi
H betűs receptek horvathnemagdi
Krumplis csirke (bulgár) bubszi
Lakodalmas leves petezsolt
Mosoni tokány bubszi
Póréhagymaleves perugiai módra ibolya58
Sertésből készült ételek
Rakott máj horvathnemagdi
köleses zsivány egytál ibolya58
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Elszászi húsos káposzta bubszi
Tepsis húsos burgonya zsokanita
Szecsuani sertés csíkok horvathnemagdi
Paradicsomos-mézes karaj bulac57
Régi Magyar Népi Ételek bkisseva
Káposztás göngyölt hús recept gonda_katalin
Keresgetés a receptek között. dupalymaria
Halból készült ételek
Karácsonyi menü horvathnemagdi
Tonhal (bakonyi módra) recept gonda_katalin
Lazacszelet grillezett zöldségekkel recept gonda_katalin
Lazaccal töltött palacsinta tundihugi
Receptek horvathnemagdi
Ponty Orly módra 2. bubszi
Napi menű klarika47
Így fogyj le mielőbb salátával tinka1951
B betűs receptek horvathnemagdi
Harcsa savanyú káposztával bubszi
Vad ételek
Fácán római tálban lilikonyhaja
Fácánleves bulac57
Borsikafű nnpapszi
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Fácánleves berántva I. bubszi
Gombás szarvastokány orsi1
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Fácán tejfölös mártással bubszi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Spagetti ajánló
2 hét lúgosító étrend brozsika
Paprika trikolor recept jamborlulu
Rakott makaróni bolognai szósszal recept jamborlulu
Olasz zöldségleves rochlitzne
Húsos-parajos cannelloni ujjozsef
Baconos sajtos tészta bkisseva
Tárkonyos-sajtmártásos tészta 1vargaildyko
Citromos makaróni recept baggesz20
Zöldséges spagetti pulykahússa 1vargaildyko
Húshagyókeddi harcsaszeletek veronika74
Pizza receptek
Csirkemájas-pizza horvathnemagdi
Graham-lisztes pizza tészta bubszi
Pizzás csiga bubszi
Son-go-ku pizza suzymama
Pizzás táska ujjozsef
Víg legények tortája: idvigjanos
Graham-Lisztes Pizza Tészta 1vargaildyko
Olasz pizzatészta recept tinka1951
Négy évszak pizza horvathnemagdi
Pizzás rúd aranyibarbara
Hamburger receptek
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi hamburger grimilda
Virslis kifli veronika74
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger buci recept boszorlany
Csirke hamburger banb
Hamburger pulykahússal suzymama
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU