Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A legfinomabb édes és sós palacsinták
A hagyományos lekváros, kakaós és túrós palacsintán túl is van élet. Érdemes kipróbálni Vrábel K risztina receptjeit, garantált sikert aratunk velük a családban.

Kakaós-kávés palacsinta karamellöntettel

Hozzávalók 12 palacsintához:
 3 ek cukrozatlan kakaópor
 25 dkg liszt
 5 ek. kristálycukor
 1 tojás
 3 dl tej
 5 dkg vaj
 szódavíz
 1 ek. instant kávé

A karamellöntethez:
 10 dkg kristálycukor
 5 dkg vaj
 4 ek habtejszín
 1 csapott tk. tengeri só

1 evőkanál kakaóport keverjünk el a liszttel, 2 evőkanál cukorral, adjuk hozzá a tojást, a tejet, keverjük csomómentesre. Adjunk hozzá 2,5 dkg olvasztott vajat és annyi szódát, hogy megfelelő állagú, híg palacsintatésztát kapjunk. Hagyjuk 20 percet pihenni a tésztát. A maradék, olvasztott vajjal kikent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat. Keverjük el a maradék kakaót a szűrőn átszitált instant kávéval és a maradék kristálycukorral. Töltsük meg a palacsintákat a kávés kakaóval, hajtsuk 4 részre. A karamellöntethez a cukrot karamellizáljuk pár csepp vízzel, ha közepesen sötét a karamell, adjuk hozzá a vajat, és takaréklángon melegítsük, míg újra felolvad, ekkor adjuk hozzá a tejszínt és a sót. A palacsintákat tálaláskor csorgassuk meg a karamellszósszal.

A legfinomabb édes és sós palacsintákPalacsinta borban főtt körtével és mogyoróval

Hozzávalók 4 személyre:
 25 dkg liszt
 2 ek. cukor
 3,5 g szárított élesztő
 2 tojás, szétválasztva
 kb. 3,5 dl langyos tej
 vaj a sütéshez
 4 db körte
 3 dl száraz vörösbor
 3 ek. cukor
 1 tk. őrölt fahéj
 5 dkg natúr mogyoró

Keverjük el a lisztet a cukorral, az élesztővel, a tojássárgájával és a tejjel - sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen. Kelesszük 1 órán át. A tojásfehérjét verjük fel habnak, forgassuk a tésztához. Kanál segítségével szaggassunk kisméretű palacsintákat, és felforrósított palacsintasütőben, vajon süssük mindkét oldalukat pirosra. A körtéket negyedeljük, vágjuk ki a magházukat, tegyük egy lábosba, öntsük rájuk a bort, ugyanannyi vizet, tegyük bele a cukrot és a fahéjat. 20 perc alatt főzzük puhára a körtéket. A boros levet tovább forralva sűrítsük be sziruposra. A mogyorót száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg. A palacsintákat tálaljuk a körtével, locsoljuk meg a boros sziruppal, szórjuk meg a pirított mogyoróval.

A legfinomabb édes és sós palacsintákTúrós-mákos palacsinta meggylekvárral

Hozzávalók 4 személyre:
 25 dkg túró
 3 ek. cukor
 1 tojás
 15 dkg liszt
 kb. 2 dl tej
 1 citrom lereszelt héja
 2 ek. egész mák
 5 dkg vaj
 meggylekvár a tálaláshoz

A túrót villával törjük alaposan át, keverjük krémesre a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, a lisztet és annyi tejet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. (A megfelelő állagot liszt vagy további tej hozzáadásával bátran alakítsuk.) Adjunk hozzá 2 dkg olvasztott vajat, a mákot és a citromhéjat. Palacsintasütőben olvasszuk fel a maradék vajat, evőkanállal szedjünk a tésztából kis adagokat, terítsük szét szabályos körré, és süssük meg a korongok mindkét oldalát. Meggylekvárral kínáljuk.

A legfinomabb édes és sós palacsintákMetélőhagymás palacsinta túróval, pirított szalonnával

Hozzávalók 4 személyre:
 25 dkg liszt
 1 tojás
 2,5 dl tej
 kb. 2 dl szódavíz napraforgóolaj (kb. fél dl a tésztába és a sütéshez)
 1 nagy csokor metélőhagyma
 csipet só
 20 dkg túró
 1 dl tejföl
 15 dkg húsos szalonna

Készítsünk hagyományos, sós palacsintát a lisztből, a tojásból, a tejből, a szódából és kevés olajból. A metélőhagymát aprítsuk fel, és keverjük a palacsintatésztához. Olajozzunk ki egy tapadásmentes palacsintasütőt, süssük ki a palacsintákat. A szalonnát vágjuk kockákra, süssük zsírjára. A túrót keverjük el a tejföllel, a szalonnával és a kisült zsírjával, sózzuk, majd töltsük meg a krémmel a palacsintákat.

A legfinomabb édes és sós palacsintákSajtos-karfiolos palacsintatallér

Hozzávalók 4 személyre:
 15 dkg karfiol
 20 dkg liszt
 15 dkg cottage cheese
 1 tojás
 2 dl tej
 1 kis csokor bazsalikom
 tengeri só, frissen őrölt bors
 olaj

A karfiolt szedjük egészen kis rózsákra, sós vízben főzzük 5 percet, majd szűrjük le. Keverjük el a lisztet a cottage cheese-zel, a tojással, a tejjel, az aprított bazsalikommal és a lecsöpögtetett karfiollal. Sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen! Sózzuk, borsozzuk. A palacsintasütőt melegítsük fel, kenjük ki olajjal, majd evőkanállal szedjünk kis adagokat, terítsük szét szabályos körré, és süssük meg a korongok mindkét oldalát.

A legfinomabb édes és sós palacsintákBlini tormával és füstölt lazaccal

Hozzávalók 4 személyre:
 10 dkg búzafinomliszt
 10 dkg hajdinaliszt/Graham-liszt
 3,5 g szárított élesztő
 2 tojás, szétválasztva
 kb. 3,5 dl langyos tej
 só, frissen őrölt bors
 vaj a sütéshez
 2 dl tejföl
 4 ek. ecetes torma
 10 dkg füstölt lazac

A kétféle lisztet, az élesztőt, a tojássárgáját, a langyos tejet csomómentesen keverjük el, hogy sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen. Sózzuk, borsozzuk. Kelesszük 1 órán át! A tojásfehérjét verjük fel habnak, forgassuk a masszához! Felforrósított palacsintasütőben olvasszunk vajat, egy kanál segítségével szaggassunk kisméretű palacsintákat, és süssük mindkét oldalukat pirosra. Kanalazzunk rájuk tormával elkevert tejfölt, tegyünk rá egy-egy darab lazacot, és tálaljuk!


A legfinomabb édes és sós palacsintákDarált húsos rántott palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:
 12 db sós palacsinta
 25 dkg darált marhahús
 1 fej vöröshagyma
 fél dl olívaolaj
 1-1 szál sárga- és fehérrépa
 1,5 dl száraz fehérbor
 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
 1 kis csokor bazsalikom
 1 tk. szárított oregánó
 1 gerezd fokhagyma
 tengeri só, frissen őrölt bors
 1 dl tej
 liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
 napraforgóolaj a sütéshez

Hagyományos módon süssünk 12 darab palacsintát. A raguhoz a felkockázott hagymát dinszteljük meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a darált húst és a megpucolt, sajtreszelőn lereszelt répákat. Pirítsuk 5-6 percet nagy lángon a húst, majd öntsük fel a borral. Pároljuk 3-4 percet, majd adjuk hozzá a paradicsomot, az aprított bazsalikomot, az oregánót, az aprított fokhagymát, fél dl vizet. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve főzzük a ragut 1,5 órán keresztül, időnként keverjük meg. A főzési idő vége felé öntsük fel fokozatosan a tejjel. Töltsük a ragut a palacsintákba, szorosan hajtsuk össze, majd hagyományosan panírozzuk be, először lisztbe, majd enyhén felvert, sózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Közepesen forró olajban süssük ropogósra a panírt. Azonnal tálaljuk.

Udvaros Dorottya-ineterjúCikkünk az e heti Nők Lapjában jelent meg. További cikkeink az aktuális számból:

Udvaros Dorottya-ineterjú
Malkovich új szerepkörben
Ökoanyu: Így készíts vegetát házilag
Jó-E? Gondolatok az E-számokról
Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!

Szponzorált hirdetések

Lehet 50 Felett Fogyni?
Még Nem Késő Neked Sem, Mert Mi Segítünk, Nem Hagyunk Magadra Soha!
www.egyszerfogyas.hu/
Ehető sövény
Termését Ön is imádni fogja. Telepítse ősztől !
www.ehetosoveny.hu
Nem vettek fel sehova?
Nálunk tandíjmentesen tanulhatsz, 3 városban, nappalin vagy estin!
MUA.hu/okj
A Fogyókúra Hizlal.
Mi a Tartós és Valódi Fogyás Titka? Vigyázz, Mert ez Sokkolni fog!
www.EdzesMester.com Link
tinka1951 tinka1951
Címkék: Mert Mi Segítünk, Hagyunk Magadra Soha, Termését Ön, Fogyókúra Hizlal, Valódi Fogyás Titka, legfinomabb édes,

“Ó, vaslábas, te guszta kis jószág!”
rizottó, finomak a vaslábasban készült levesek is, lehet bennük süteményt és kenyeret is sütni, de mégis, a húsételeknél válik egyértelművé a tökéletessége. Egész kacsa, konfitált húsok és a különféle raguk és egytálételek is a vaslábasban lesznek a legfinomabbak. Elég csak Julia Child boeuf bourgignon-jára gondolni, vagy kipróbálni egyszer, hogy milyen a vaslábasban főtt sólet. A vastag vas tökéletesen felveszi a hőt, így az étel pont megfelelően tud megpörkölődni. Ott lehet hagyni, kicsit el lehet ...
anna4459 anna4459
...... burgonyás pogácsa
sütjük. Forrás: finomreceptek.com Finom bögrés pogácsa A pogácsák alfája és ómegája, itt kezdődik a vendégváró falatok fogalma. A legfinomabb mind közül, amit valaha alkalmam volt kóstolni, és ismét Erzsi dédi keze munkáját dicséri. Nem szárad ki, nem szikkad meg, kívül van egy leheletvékony, vajas kérge, belül puha, foszlós. És, elronthatatlan! A mérce a szokásos 2,5 dl-es ...
bozsanyinemanyi bozsanyinemanyi
.........Fánkok........
felükkel lefelé tegyük az olajba. ... A formák közül egyértelműen a csöröge a legegyszerűbb, és a rózsa a leginkább munkaigényes. Egy adag tésztából természetesen különböző formákat is készíthetünk. ... Általában frissen a legfinomabb, bár mikróban megmelegítve még pár múlva is ízletes (vigyázat, a töltelékes verzió belül forró!). ... Olajban történő sütéssel jár. Érdemes megfelelő szellőzésről gondoskodni a sütés során, és főként sütés után. ... A ...
kati53 kati53
13. A nagy befőzés
recepttel dolgozzunk... persze nem értettünk egyet, mert apa is, anya is, és én is más receptet tartottunk jónak, így aztán abban maradtunk, hogy idén három féle cseresznyét teszünk el, és majd télen, az első hóesés után megnézzük, melyik lett a legfinomabb...:-) A tiszta üvegeket össze párosítjuk a kupakokkal A kupakokba patikai alkoholt öntöttünk, és egyikből a másikba öntöttük - így fertőtlenítettük őket. (Ha nincs otthon alkoholunk, egy jobb fajta pálinka is ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
16 varázslatos sütemény, amit ki kell próbálnod!
16 varázslatos sütemény, amit ki kell próbálnod! Dátum: 2017-02-09 / Írta: Budai István / Látták: 22967 / Menekülj be a konyhába a kinti zord idő elől. A legfinomabb sütik várnak rád! 1. Erdei gyümölcsös diétás crumble crumble Hozzávalók: 500 g alma (megtisztítva, felkockázva) 300 g erdei gyümölcs 1 tk őrölt fahéj 1 citrom reszelt héja 140 g zabpehely (kis szemű) 6 ek xilit 30 g kókuszolaj 0,5 citrom ...
tinka1951 tinka1951
2011. nov. 14. Libás finom
egész tálat, majd lefedte ezüstpapírral, és a sütőbe tette a jénait. Aztán teltek-múltak a percek, és egy óra múlva szédítő illatok kezdtek el keringeni a lakásban, nekem pedig szemernyi kétségem sem volt afelől, hogy Ká libasültje minden idők legfinomabb étele lesz... Ká libasültje Hozzávalók: 4 libacomb, szárnyas/pulyka fűszer, só, bors, 2 hagyma, 2 alma, 2 paradicsom, 1 paprika, 2-3 evőkanál Édes Anna, 2 dl fehérbor, 1-2 evőkanál méz Elkészítés: 1.) A libacombokat ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
25 perces, pikáns töltött
25 perces, pikáns töltött paradicsom A töltött paradicsom az egyik legfinomabb zöldséges étel. Próbáld ki te is, mert nagyon mutatós, ugyanakkor hiper gyorsan elkészül! A töltött paradicsomot nagyon könnyű elkészíteni, hiszen csak ki kell vájni a belsejét, majd megtölteni a zöldséget mindenféle földi jóval. Az alábbi egy húsos változat, de akár sajtosan, rizzsel vagy más zöldségekkel kombinálva is elkészítheted. Készítsd el receptünket, mellyel nem foghatsz mellé. Minden ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 vértisztító recept
A 3 legfinomabb vértisztító recept A belső tavaszi nagytakarítás jegyében jól teszed, ha véredet is megtisztítod: találtunk néhány ételt, amelyek segíthetnek ebben - és persze nagyon finomak is! A véredben felhalmozódhatnak olyan anyagok, amelyek meggátolhatják a vérsejtek természetes működését, ez pedig különböző betegségekhez vezethet. A szervezetben a természetes salakanyagok mellett rengeteg, az ételek tartósítószereiből és egyéb mesterséges adalékanyagaiból származó ...
grimilda grimilda
Süti ajánló
Fahéjas szelet wegnerzs
Mozart kuglóf bubszi
Somlói galuska 4. bubszi
Csokis Charlotte klara50
Mogyorós patkó bubszi
Kevert almás diós süti horvathnemagdi
Szilvásváradi rakott zsemle bubszi
Kinder szelet airam41
Házi, mazsolás túrós batyú klerierzsi
Almás vonás krémes sütemény bubszi
Szárnyas receptek
Paradicsomos,mozzarellás csirkemell recept boszorlany
Csirke chipssel (USA/cajun) bubszi
I betűs recept horvathnemagdi
berényi zölbabosleves! ibolya58
Citromos csirke rukkolás tészt bulac57
"Nem lehet abbahagyni" csirke jeryka
csirkés SÓSKALEVES bubszi
Fehérboros-kapros sertésragu cukkinis rizzsel recept jamborlulu
Bazsalikomos-tejfölös csirke veronika74
Pekingi kacsa bubszi
Marhából készült ételek
B receptek horvathnemagdi
Szász pityókaleves bubszi
Zsírégető leves zsuzsaeskrisz
Puchero (nemzeti eledel) bubszi
Ír sörös gulyás: ujjozsef
Marhatekercs narancsmártásban zsokanita
Hachis parmentier macoka65
Vargányás Babgulyás recept jamborlulu
Receptek horvathnemagdi
Hajdúsági tokány bubszi
Sertésből készült ételek
Palócleves recept baggesz20
Stefánia vagdalt klerierzsi
Csülök cipóban sütve recept baggesz20
Karácsonyi menüajánlat horvathnemagdi
Herány tokány bubszi
Olasz töltött cukkíni bubszi
brassói rakott káposzta ! ibolya58
Gesztenyével töltött puly zsokanita
F betűs recept horvathnemagdi
borsodi sonkás pecsenye ibolya58
Halból készült ételek
Svéd zöldsaláta recept baggesz20
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Gyors és pikáns falatok horvathnemagdi
K betűs receptek horvathnemagdi
Halreceptek pontyból. csibi52
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Nagybaracskai halászlé .... bubszi
Mit főzzek a hétvégére tinka1951
Karácsonyi menü - újragondolva tinka1951
Ponty forrázva bubszi
Vad ételek
Hogyan készül a dödölle? grimilda
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Óda a töltött káposztához tripike
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Borsikafű nnpapszi
Fácánleves rochlitzne
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Spagetti ajánló
Sajtos csirkemell gesztenyefa
Fokhagymás spagetti margoka59
Tésztasaláta virslivel és csirkemellel recept zsokanita
Spagetti holland módra ... mailona
Gombás csirkeragu-spagettivel- edesangyal
x nagyuska
Burgonyás rakott tészta horvathnemagdi
Carbonara spagetti bordat
Hagymás-sütőtökös spagetti recept toth_beata
Gombás tejszínes spagetti klerierzsi
Pizza receptek
Pizzás csiga yaskane
Tatu kifli suzymama
Kolbászos-pizza horvathnemagdi
Pizza 2 horvathnemagdi
Töki pompos / a magyar pizza/ gabfe
Kolbászos-pizza jupiter21
Így készül a levendulás cukor és a levendulás só! anna4459
Pizza ai quattro formaggi 1 bubszi
Pizza gabfe
Családunk kedvence sarkadykati
Hamburger receptek
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger veronika74
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger buci recept boszorlany
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger baratnu
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger buci recept jamborlulu
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU