Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A legfinomabb édes és sós palacsinták
A hagyományos lekváros, kakaós és túrós palacsintán túl is van élet. Érdemes kipróbálni Vrábel K risztina receptjeit, garantált sikert aratunk velük a családban.

Kakaós-kávés palacsinta karamellöntettel

Hozzávalók 12 palacsintához:
 3 ek cukrozatlan kakaópor
 25 dkg liszt
 5 ek. kristálycukor
 1 tojás
 3 dl tej
 5 dkg vaj
 szódavíz
 1 ek. instant kávé

A karamellöntethez:
 10 dkg kristálycukor
 5 dkg vaj
 4 ek habtejszín
 1 csapott tk. tengeri só

1 evőkanál kakaóport keverjünk el a liszttel, 2 evőkanál cukorral, adjuk hozzá a tojást, a tejet, keverjük csomómentesre. Adjunk hozzá 2,5 dkg olvasztott vajat és annyi szódát, hogy megfelelő állagú, híg palacsintatésztát kapjunk. Hagyjuk 20 percet pihenni a tésztát. A maradék, olvasztott vajjal kikent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat. Keverjük el a maradék kakaót a szűrőn átszitált instant kávéval és a maradék kristálycukorral. Töltsük meg a palacsintákat a kávés kakaóval, hajtsuk 4 részre. A karamellöntethez a cukrot karamellizáljuk pár csepp vízzel, ha közepesen sötét a karamell, adjuk hozzá a vajat, és takaréklángon melegítsük, míg újra felolvad, ekkor adjuk hozzá a tejszínt és a sót. A palacsintákat tálaláskor csorgassuk meg a karamellszósszal.

A legfinomabb édes és sós palacsintákPalacsinta borban főtt körtével és mogyoróval

Hozzávalók 4 személyre:
 25 dkg liszt
 2 ek. cukor
 3,5 g szárított élesztő
 2 tojás, szétválasztva
 kb. 3,5 dl langyos tej
 vaj a sütéshez
 4 db körte
 3 dl száraz vörösbor
 3 ek. cukor
 1 tk. őrölt fahéj
 5 dkg natúr mogyoró

Keverjük el a lisztet a cukorral, az élesztővel, a tojássárgájával és a tejjel - sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen. Kelesszük 1 órán át. A tojásfehérjét verjük fel habnak, forgassuk a tésztához. Kanál segítségével szaggassunk kisméretű palacsintákat, és felforrósított palacsintasütőben, vajon süssük mindkét oldalukat pirosra. A körtéket negyedeljük, vágjuk ki a magházukat, tegyük egy lábosba, öntsük rájuk a bort, ugyanannyi vizet, tegyük bele a cukrot és a fahéjat. 20 perc alatt főzzük puhára a körtéket. A boros levet tovább forralva sűrítsük be sziruposra. A mogyorót száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg. A palacsintákat tálaljuk a körtével, locsoljuk meg a boros sziruppal, szórjuk meg a pirított mogyoróval.

A legfinomabb édes és sós palacsintákTúrós-mákos palacsinta meggylekvárral

Hozzávalók 4 személyre:
 25 dkg túró
 3 ek. cukor
 1 tojás
 15 dkg liszt
 kb. 2 dl tej
 1 citrom lereszelt héja
 2 ek. egész mák
 5 dkg vaj
 meggylekvár a tálaláshoz

A túrót villával törjük alaposan át, keverjük krémesre a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, a lisztet és annyi tejet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. (A megfelelő állagot liszt vagy további tej hozzáadásával bátran alakítsuk.) Adjunk hozzá 2 dkg olvasztott vajat, a mákot és a citromhéjat. Palacsintasütőben olvasszuk fel a maradék vajat, evőkanállal szedjünk a tésztából kis adagokat, terítsük szét szabályos körré, és süssük meg a korongok mindkét oldalát. Meggylekvárral kínáljuk.

A legfinomabb édes és sós palacsintákMetélőhagymás palacsinta túróval, pirított szalonnával

Hozzávalók 4 személyre:
 25 dkg liszt
 1 tojás
 2,5 dl tej
 kb. 2 dl szódavíz napraforgóolaj (kb. fél dl a tésztába és a sütéshez)
 1 nagy csokor metélőhagyma
 csipet só
 20 dkg túró
 1 dl tejföl
 15 dkg húsos szalonna

Készítsünk hagyományos, sós palacsintát a lisztből, a tojásból, a tejből, a szódából és kevés olajból. A metélőhagymát aprítsuk fel, és keverjük a palacsintatésztához. Olajozzunk ki egy tapadásmentes palacsintasütőt, süssük ki a palacsintákat. A szalonnát vágjuk kockákra, süssük zsírjára. A túrót keverjük el a tejföllel, a szalonnával és a kisült zsírjával, sózzuk, majd töltsük meg a krémmel a palacsintákat.

A legfinomabb édes és sós palacsintákSajtos-karfiolos palacsintatallér

Hozzávalók 4 személyre:
 15 dkg karfiol
 20 dkg liszt
 15 dkg cottage cheese
 1 tojás
 2 dl tej
 1 kis csokor bazsalikom
 tengeri só, frissen őrölt bors
 olaj

A karfiolt szedjük egészen kis rózsákra, sós vízben főzzük 5 percet, majd szűrjük le. Keverjük el a lisztet a cottage cheese-zel, a tojással, a tejjel, az aprított bazsalikommal és a lecsöpögtetett karfiollal. Sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen! Sózzuk, borsozzuk. A palacsintasütőt melegítsük fel, kenjük ki olajjal, majd evőkanállal szedjünk kis adagokat, terítsük szét szabályos körré, és süssük meg a korongok mindkét oldalát.

A legfinomabb édes és sós palacsintákBlini tormával és füstölt lazaccal

Hozzávalók 4 személyre:
 10 dkg búzafinomliszt
 10 dkg hajdinaliszt/Graham-liszt
 3,5 g szárított élesztő
 2 tojás, szétválasztva
 kb. 3,5 dl langyos tej
 só, frissen őrölt bors
 vaj a sütéshez
 2 dl tejföl
 4 ek. ecetes torma
 10 dkg füstölt lazac

A kétféle lisztet, az élesztőt, a tojássárgáját, a langyos tejet csomómentesen keverjük el, hogy sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen. Sózzuk, borsozzuk. Kelesszük 1 órán át! A tojásfehérjét verjük fel habnak, forgassuk a masszához! Felforrósított palacsintasütőben olvasszunk vajat, egy kanál segítségével szaggassunk kisméretű palacsintákat, és süssük mindkét oldalukat pirosra. Kanalazzunk rájuk tormával elkevert tejfölt, tegyünk rá egy-egy darab lazacot, és tálaljuk!


A legfinomabb édes és sós palacsintákDarált húsos rántott palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:
 12 db sós palacsinta
 25 dkg darált marhahús
 1 fej vöröshagyma
 fél dl olívaolaj
 1-1 szál sárga- és fehérrépa
 1,5 dl száraz fehérbor
 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
 1 kis csokor bazsalikom
 1 tk. szárított oregánó
 1 gerezd fokhagyma
 tengeri só, frissen őrölt bors
 1 dl tej
 liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
 napraforgóolaj a sütéshez

Hagyományos módon süssünk 12 darab palacsintát. A raguhoz a felkockázott hagymát dinszteljük meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a darált húst és a megpucolt, sajtreszelőn lereszelt répákat. Pirítsuk 5-6 percet nagy lángon a húst, majd öntsük fel a borral. Pároljuk 3-4 percet, majd adjuk hozzá a paradicsomot, az aprított bazsalikomot, az oregánót, az aprított fokhagymát, fél dl vizet. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve főzzük a ragut 1,5 órán keresztül, időnként keverjük meg. A főzési idő vége felé öntsük fel fokozatosan a tejjel. Töltsük a ragut a palacsintákba, szorosan hajtsuk össze, majd hagyományosan panírozzuk be, először lisztbe, majd enyhén felvert, sózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Közepesen forró olajban süssük ropogósra a panírt. Azonnal tálaljuk.

Udvaros Dorottya-ineterjúCikkünk az e heti Nők Lapjában jelent meg. További cikkeink az aktuális számból:

Udvaros Dorottya-ineterjú
Malkovich új szerepkörben
Ökoanyu: Így készíts vegetát házilag
Jó-E? Gondolatok az E-számokról
Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!

Szponzorált hirdetések

Lehet 50 Felett Fogyni?
Még Nem Késő Neked Sem, Mert Mi Segítünk, Nem Hagyunk Magadra Soha!
www.egyszerfogyas.hu/
Ehető sövény
Termését Ön is imádni fogja. Telepítse ősztől !
www.ehetosoveny.hu
Nem vettek fel sehova?
Nálunk tandíjmentesen tanulhatsz, 3 városban, nappalin vagy estin!
MUA.hu/okj
A Fogyókúra Hizlal.
Mi a Tartós és Valódi Fogyás Titka? Vigyázz, Mert ez Sokkolni fog!
www.EdzesMester.com Link
tinka1951 tinka1951
Címkék: Mert Mi Segítünk, Hagyunk Magadra Soha, Termését Ön, Fogyókúra Hizlal, Valódi Fogyás Titka, legfinomabb édes,

“Ó, vaslábas, te guszta kis jószág!”
rizottó, finomak a vaslábasban készült levesek is, lehet bennük süteményt és kenyeret is sütni, de mégis, a húsételeknél válik egyértelművé a tökéletessége. Egész kacsa, konfitált húsok és a különféle raguk és egytálételek is a vaslábasban lesznek a legfinomabbak. Elég csak Julia Child boeuf bourgignon-jára gondolni, vagy kipróbálni egyszer, hogy milyen a vaslábasban főtt sólet. A vastag vas tökéletesen felveszi a hőt, így az étel pont megfelelően tud megpörkölődni. Ott lehet hagyni, kicsit el lehet ...
anna4459 anna4459
...... burgonyás pogácsa
sütjük. Forrás: finomreceptek.com Finom bögrés pogácsa A pogácsák alfája és ómegája, itt kezdődik a vendégváró falatok fogalma. A legfinomabb mind közül, amit valaha alkalmam volt kóstolni, és ismét Erzsi dédi keze munkáját dicséri. Nem szárad ki, nem szikkad meg, kívül van egy leheletvékony, vajas kérge, belül puha, foszlós. És, elronthatatlan! A mérce a szokásos 2,5 dl-es ...
bozsanyinemanyi bozsanyinemanyi
.........Fánkok........
felükkel lefelé tegyük az olajba. ... A formák közül egyértelműen a csöröge a legegyszerűbb, és a rózsa a leginkább munkaigényes. Egy adag tésztából természetesen különböző formákat is készíthetünk. ... Általában frissen a legfinomabb, bár mikróban megmelegítve még pár múlva is ízletes (vigyázat, a töltelékes verzió belül forró!). ... Olajban történő sütéssel jár. Érdemes megfelelő szellőzésről gondoskodni a sütés során, és főként sütés után. ... A ...
kati53 kati53
13. A nagy befőzés
recepttel dolgozzunk... persze nem értettünk egyet, mert apa is, anya is, és én is más receptet tartottunk jónak, így aztán abban maradtunk, hogy idén három féle cseresznyét teszünk el, és majd télen, az első hóesés után megnézzük, melyik lett a legfinomabb...:-) A tiszta üvegeket össze párosítjuk a kupakokkal A kupakokba patikai alkoholt öntöttünk, és egyikből a másikba öntöttük - így fertőtlenítettük őket. (Ha nincs otthon alkoholunk, egy jobb fajta pálinka is ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
16 varázslatos sütemény, amit ki kell próbálnod!
16 varázslatos sütemény, amit ki kell próbálnod! Dátum: 2017-02-09 / Írta: Budai István / Látták: 22967 / Menekülj be a konyhába a kinti zord idő elől. A legfinomabb sütik várnak rád! 1. Erdei gyümölcsös diétás crumble crumble Hozzávalók: 500 g alma (megtisztítva, felkockázva) 300 g erdei gyümölcs 1 tk őrölt fahéj 1 citrom reszelt héja 140 g zabpehely (kis szemű) 6 ek xilit 30 g kókuszolaj 0,5 citrom ...
tinka1951 tinka1951
2011. nov. 14. Libás finom
egész tálat, majd lefedte ezüstpapírral, és a sütőbe tette a jénait. Aztán teltek-múltak a percek, és egy óra múlva szédítő illatok kezdtek el keringeni a lakásban, nekem pedig szemernyi kétségem sem volt afelől, hogy Ká libasültje minden idők legfinomabb étele lesz... Ká libasültje Hozzávalók: 4 libacomb, szárnyas/pulyka fűszer, só, bors, 2 hagyma, 2 alma, 2 paradicsom, 1 paprika, 2-3 evőkanál Édes Anna, 2 dl fehérbor, 1-2 evőkanál méz Elkészítés: 1.) A libacombokat ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
25 perces, pikáns töltött
25 perces, pikáns töltött paradicsom A töltött paradicsom az egyik legfinomabb zöldséges étel. Próbáld ki te is, mert nagyon mutatós, ugyanakkor hiper gyorsan elkészül! A töltött paradicsomot nagyon könnyű elkészíteni, hiszen csak ki kell vájni a belsejét, majd megtölteni a zöldséget mindenféle földi jóval. Az alábbi egy húsos változat, de akár sajtosan, rizzsel vagy más zöldségekkel kombinálva is elkészítheted. Készítsd el receptünket, mellyel nem foghatsz mellé. Minden ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 vértisztító recept
A 3 legfinomabb vértisztító recept A belső tavaszi nagytakarítás jegyében jól teszed, ha véredet is megtisztítod: találtunk néhány ételt, amelyek segíthetnek ebben - és persze nagyon finomak is! A véredben felhalmozódhatnak olyan anyagok, amelyek meggátolhatják a vérsejtek természetes működését, ez pedig különböző betegségekhez vezethet. A szervezetben a természetes salakanyagok mellett rengeteg, az ételek tartósítószereiből és egyéb mesterséges adalékanyagaiból származó ...
grimilda grimilda
Süti ajánló
Puncs szelet ninuska21
Aszalt szilvás karácsonyi süti koszegimarika
Kakaós és pudingos csiga recept jamborlulu
Túrófánk 1955viki
Alj nélküli túrós bordat
csokis muffin krémmel ! ibolya58
Őszibarackos torta bubszi
ANANÁSZtorta 5. bubszi
Mogyorós pite 1. bubszi
Lipcsei szelet süti, Nagymamáink idejéből 1971-es recept gaby73
Szárnyas receptek
Ez is jól néz ki! :) sarkadykati
Szárnyaló jókedv avagy... aprochef
Borjúvelővel töltött jércemell bubszi
medvehagymás cs.melltekercs ! ibolya58
Göngyölt káposzta klerierzsi
Bobotie (dél-afrikai) klara50
Ananászos csirke és pulyka brozsika
Baconös csirkeszárnyak suzymama
Medvehagymás pulykacomb üvegtésztával recept toth_beata
Csirkeragu paradicsomban bubszi
Marhából készült ételek
Pogácsatésztába töltött hús! mrazmagdi
tavaszi tésztasaláta grimilda
Nagyon magyaros babgulyás csül klara50
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Brassói húsleves bubszi
befsztroganov ibolya58
Gombás marhatokány recept kovacs_zsoka
sült húsgombóc csicseriborsóval ibolya58
Fácánleves bulac57
ELŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Rakott tök bubszi
Orban Rozalia receptjei/RO/ margareta51
Receptek 3.japan margareta51
Karácsonyi diós beigli(update) bubszi
Egy kis kínai vacsora baratnu
Rakott zöldbab tundihugi
Töltött paprika janoselek
5 különleges bográcsos grimilda
Alföldi töltött káposzta 3. bubszi
Tepsis rakott hús zöldségekkel recept gonda_katalin
Halból készült ételek
Halas tippek kloppenburg
Sonkába tekert saláta bulac57
Receptek horvathnemagdi
Párolt pisztráng recept boszorlany
Harcsapaprikás körösi módra bubszi
Pisztráng nyárson sütve jozsef_olah_9843
A medvehagyma kiváló fűszer. bodaaniko
Öreghalász-lé bubszi
Paksi halászlé II. bubszi
Cukkínis süllő bubszi
Vad ételek
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Fácánleves reifregina
Nyúlpörkölt veronika74
Itt van az ideje sarkadykati
Lazacborda artois módon bubszi
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Lapcsánka erdész módra bubszi
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Fácánpaprikás bubszi
Spagetti ajánló
Spagetti holland módra rochlitzne
Nápolyi húsgombóc bubszi
Téli minestrone bulac57
Csirkehúsos spagetti zöld márt kincsesszigeten
Főzzünk ma gyorsat!!! 1vargaildyko
5 hipergyors tészta grimilda
Ma a klasszikus spagetti horvathnemagdi
Rakott padlizsánok macoka65
Pörkölt Budapest módra horvathnemagdi
Rakott Bolognai klerierzsi
Pizza receptek
Bence Pizzája recept gonda_katalin
Baconos pizzaszeletek jupiter21
Bolognai mártás házi pizzatésztával recept baggesz20
Sonkás tekercs tereza54
Pizza recept flammerne
Szalámis-kukoricás pizza recept baggesz20
pizza készítés otthon hazipatika.com drciccancs
Gombás-sonkás pizza horvathnemagdi
Pizza-tészta, II. bubszi
Pizza nagyon-egyszerűen horvathnemagdi
Hamburger receptek
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Csirkeburger recept jamborlulu
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU