Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Angolna receptek
Angolna receptek





Lángoló angolnanyárs

Hozzávalók

1 kg angolna (konyhakész),

"halak" grill fűszerkeverék,

Só,

6 cl Stroh-Rum
Elkészítés:
A halakat mintegy 5 cm-es darabokra vágom, sózom és megszórom grillfűszerrel. Parázs felett mindkét oldalról meggrillezem. Azonnal ráteszem az előmelegített tányérokra, megöntözöm rummal és meggyújtom. Különféle salátákkal tálalom.
Nagyon szép és nagyon finom!



Angolna nyárson sütve

Hozzávalók

1 kg angolna,

8 közepes gomba,

12-16 vastag uborkakarika,

4 közepes, kemény paradicsom,

16 dkg szalonna,

2 ek olaj,

1 citrom leve,

késhegynyi fokhagymás só,


Elkészítés:
"Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, megsózzuk. a szalonnából 12 szeletet vágunk. A gombát megtisztítjuk és tönkjével együtt citromos fővő vízbe tesszük kb. 8 percre. Kivesszük, hűlni hagyjuk. Az alapanyagokat felváltva nyársra húzzuk, körben megsózzuk, citromlével elkevert olajjal megkenjük és meghintjük fokhagymás sóval. Parázs felett megsütjük."



Angolnapaprikás

Hozzávalók

2 angolna

80 dkg burgonya 3 dl tejföl 12 dkg füstölt
szalonna

Elkészítés:
A krumplit héjában teszem fel főni. Az angolnát megtisztítom, kb. 10 cm hosszú darabokra vágom, megsózom és félreteszem. A héjában főtt krumplit megtisztítom, karikákra vágom, és kizsírozott tepsibe rakom. A tetejére teszem az angolnadarabokat, és az egészet leöntöm kevés sóval elkevert tejföllel. Forró sütőben készre sütöm. A sütési idő kb. 20-25 perc. Tálaláskor a krumplival együtt emelem ki az angolnákat a tepsiből. Az adagok tetejére füstölt szalonnából készült kakastaréjt tehetek díszítésül.



Tejfölös angolna

Hozzávalók

(4 személyre)

2 angolna

80 dkg burgonya 3 dl tejföl 12 dkg füstölt
szalonna

Elkészítés:
A krumplit héjában teszem fel főni. Az angolnát megtisztítom, kb. 10 cm hosszú darabokra vágom, megsózom és félreteszem. A héjában főtt krumplit megtisztítom, karikákra vágom, és kizsírozott tepsibe rakom. A tetejére teszem az angolnadarabokat, és az egészet leöntöm kevés sóval elkevert tejföllel. Forró sütőben készre sütöm. A sütési idő kb. 20-25 perc. Tálaláskor a krumplival együtt emelem ki az angolnákat a tepsiből. Az adagok tetejére füstölt szalonnából készült kakastaréjt tehetek díszítésül.



Angolna bakonyi módra

Hozzávalók

(4 személyre)

80 dkg tisztított angolna

6 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
16 dkg gomba
1 evőkanál
pirospaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl

Elkészítés:
A megtisztított angolnát 2 cm széles darabokra vágom, besózom, és felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. A füstölt szalonnát kockára vágom, és egy serpenyőben kiolvasztom. A zsírján megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a szeletekre vágott gombát, megsózom, és addig párolom, amíg a gomba leve elpárolódik. Pirospaprikával megszórom, összekeverem; kevés hal alaplével vagy vízzel azonnal felengedem, és beleteszem a kockára vágott, meghámozott paradicsomot és a zöldpaprikát. Tovább párolom. Az angolnadarabokat lisztbe mártom, majd hirtelen elősütöm, és a párolódó mártáshoz adom. Ezután az ételt már nem keverem, csak rázogatom; addig párolom, amíg az angolna meg nem puhul. Tejfölös habarással sűrítem, vigyázva, nehogy a hal összetörjön vagy a mártás csomós legyen, és még egyszer fölforralom.
jozsef_olah_9843 jozsef_olah_9843
Címkék: krumplit héjában, angolnát megtisztítom, héjában főtt, tetejére teszem, egészet leöntöm, krumplival együtt,

Al-dunai halászlé
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. ...
bubszi bubszi
Aldunai halászlé 1.
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. ...
bubszi bubszi
Aldunai halászlé 1.
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
bubszi bubszi
B betűs receptek
Balatoni halászlé 1. Hozzávalók: Fél kg apró-hal (. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró-halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a áttört apró-halat és a hagymát. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprikát, valamint a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Balatoni halászlé 1.
Hozzávalók: Fél kg apróhal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apróhalat és a hagymát. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprikát, valamint a ...
bubszi bubszi
Balatoni halászlé 1.
Hozzávalók: Fél kg apróhal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apróhalat és a hagymát. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
őszibarackos finomság faciendum
Kakaós piskóta kezdőknek agimami7
Meggyes-joghurtos sütemény majus55
Piritott kelbimbó fűszeres önt rochlitzne
Étel, ital, süti receptek! jjanosne
****DIÓS-ALMÁS**bejgli*** bubszi
Kajszis nosztalgia bubszi
Befőttek recept boszorlany
Update1 mákos süti veronika74
Az egyik legfinomabb magyar sütemény, a zserbó receptje skorpiolilike
Szárnyas receptek
Zöldséges pulykaragu bubszi
Sonkás-újhagymás csirkeszelet horvathnemagdi
Provance-i csirkecombok bubszi
csirkemell sonkás- sajtos bundában ibolya58
Lecsós göngyölt csirkemell bubszi
Kohut Katalin: Spenótos tészta kohlinka
Édes-savanyú csirke II bubszi
Tejszínes csirkemell zöldborsó bubszi
Joghurtos-zöldbabos csirkesalá bubszi
Mézburger- mézes étel receptek panka2006
Marhából készült ételek
Kapros ragu főtt húsból bubszi
Részeges marhasült bubszi
Vacsoracsata-Főétel-Nelli veronika74
B receptek horvathnemagdi
Fűszeres darált húsos nyársak recept jamborlulu
Derített gulyásleves horvathnemagdi
Zöldséges-céklás marhaleves 1vargaildyko
Mante leves margoka59
Marhahúsleves agiccaa
Rakott zöldbab Ádi módra gaby13
Sertésből készült ételek
Majd jövőre . . . snbela44
csülkös bableves csipetkével grimilda
Bolgár gyuvecs 1. bubszi
Chilis babfőzelék fasírttal horvathnemagdi
Finom falatok piroska0101
tátrai batyú ! ibolya58
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
*UPDATE* Rakott ceruzabab 1vargaildyko
recept mamucika
Fűszeres sertéstarja sajtos brokkolimuffinnal és paprikamárt toth_beata
Halból készült ételek
Vacsoracsata-Főétel-Győzi veronika74
Hal erőleves bubszi
Szalonnás ponty klerierzsi
Tejfölös harcsa bubszi
Pisztráng római tálban veronika74
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Füstölt sajttal töltött pisztráng jozsef_olah_9843
ponty bakonyi mártással tarhonyával ibolya58
Sajtos pogi és még sok más fin betti055
Baconbe tekert heck 1vargaildyko
Vad ételek
Fácánleves újházi módra tundihugi
Vacsora csata recept! jjanosne
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Nyúlpörkölt veronika74
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Dödölle rauchne02
Receptek horvathnemagdi
Vadhús saláta rochlitzne
Fácánsült lilikonyhaja
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Spagetti mogyorós gombaraguval horvathnemagdi
Apa Féle Rakott Hús... 1vargaildyko
Hagymás sütõtökös spagett horvathnemagdi
Spagettiropogós horvathnemagdi
Tonhalas spagetti recept kovacs_zsoka
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
Mai menü. mamucika
Dél-olasz rakott tészta bubszi
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti kohlinka
Csirke fokhagymás-citromos klara50
Pizza receptek
Pizza tészta I. - II. 1vargaildyko
Pizzás kenyér veronika74
Hogyan készítsük el a spárgát? agimami7
Pizza horvathnemagdi
Pizzás muffin moncsika77
Pizza Napoletana bubszi
Pizza recept yvett789
Barbecue szószos pizza horvathnemagdi
Pizza tekercs bubszi
Pizza fajták elkészítése anne74
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle recept baggesz20
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger horvathnemagdi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU