| A fahéj |
|
használhatja. Általában a darabos fahéjat gyümölcslevesekbe, gyümölcsmártásokba, valamint forralt borba, teába szokták használni. Ezzel szemben az őrölt változatát elsősorban süteményekhez használják. Porcukorral összekeverve az őrölt fahéj kiváló tejbegríz, tejberizs meghintésére.
Almás-fahéjas süti:
Hozzávalók:
3 tojás,
10 dkg nádcukor,
1 cs. vaniliás cukor,
25 dkg liszt,
1 teáskanál szódabikarbóna,
3 mokkáskanál fahéj, 3 alma. ... |
kisa622  |
|
|
| |
| Almás finomságok |
alma
őrölt fahéj
kevés porcukor
1 liter tej
1 kis bögre (1,5 dl) rizs
8 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
4 tojás
mazsola, pár csepp citrom
Elkészítés:
1. Takaréklángon tedd fel a tejberizst főni. Időnként keverd meg. 25-30 perc után vedd le a tűzről, tegyél hozzá 4 evőkanál cukrot, 2 vaníliás cukrot és 5 dkg vajat, keverd össze, majd fedő alatt hagyd puhulni. (Vaníliarúddal főzve még finomabb.)
2. Amíg a tejberizs a saját ... |
mezixy  |
|
|
| |
| Almás rizsfelfújt |
Almás rizsfelfújt
Hozzávalók:
1 liter tej
5 dkg mazsola
rum
10 dkg vaj
25 dkg rizs
50 dkg alma
1 citrom
4 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
só
Elkészítés:
A mazsolát langyos rumos vízbe áztatjuk, utána kevés vajjal, egy csipet sóval felforraljuk, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Gyakran megkeverjük. A tűzről levéve, ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Almás tejberizs |
Hozzávalók:
15 dkg rizs
6,5 dl tej
1 dl tejszín
1 citrom
csipetnyi só
3 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
3-4 db közepes méretű alma
eperszirup (elhagyható)
1. A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A tejet és a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, a citromhéjat és egy csipetnyi sót. Kis lángon, fedő alatt, gyakran kevergetve kb. 30-40 percig főzzük, a végefelé belekeverjük a 3 dkg cukrot és a 2 csomag vaníliáscukrot. Ha kész, fedő ... |
keri007  |
|
|
| |
| Almás tejberizs |
|
Almás tejberizs
Hozzávalók:
15 dkg rizs
6,5 dl tej
1 dl tejszín
1 citrom
csipetnyi só
3 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
3-4 db közepes méretű alma
eperszirup (elhagyható)
1. A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A tejet és a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, a citromhéjat és egy csipetnyi sót. Kis lángon, fedő alatt, gyakran kevergetve kb. 30-40 percig főzzük, a végefelé belekeverjük a 3 dkg cukrot és a 2 csomag ... |
brozsika  |
|
|
| |
| Finomságok |
terítem, megsütöm, és a tepsiben hagyom kihűlni. A tejben a cukorral, a vaníliás cukorral meg egy pici sóval puhára főzöm a rizst. Elkeverek benne két evőkanál feloldott zselatint, majd langyosra hűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, és óvatosan a tejberizshez keverem. A rizses krémet egyenletesen elterítem a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe teszem, hogy kissé megdermedjen. Közben a gyümölcslét felmelegítem és feloldok benne egy jó evőkanál zselatint. A rizses krém tetejét kirakom szederrel, ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Mézes-almás rizs |
tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintünk. A sárgabaracklekvárt, a diót, és 3 evőkanál mézet összekeverünk. (Ha a méz nagyon sűrű, mikrosütőben vagy forró vízbe állítva kissé felmelegítjük.) 2 dl vízzel és a tejjel apránként felöntve, sűrű tejberizst főzünk. Az almát meghámozzuk, és vékony, hosszú szeletekre vágjuk. A már nem nagyon forró rizst összekeverjük a tejföllel, a megmaradt mézzel és a kikevert tojássárgákkal, valamint a kemény habbá vert fehérjék kétharmadával. A tepsibe terítünk egy ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|