Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Zöldborsó leves vajgaluskával
Zöldborsó leves vajgaluskával

Hozzávalók 4 személyre:

- fél kg bármilyen leveshús
- 25 dkg vegyes leveszöldség
- 25 dkg fejtett zöldborsó (lehet mirelit is)
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- liszt
- petrezselyemzöld
- só, bors

Elkészítés:

Ezt az ételt azért jelölöm a maradék ételek között is, mert bármilyen bármilyen leveshús, csont felhasználható hozzá, karajcsont, a tarja csontja, csirkeaprólék,

A képen lévő csirke aprólék felhasználásával készült.

A megtisztított leveszöldséget beleteszem a 20 cm-párolóbetét aljára, ráteszem a megmosott leveshúst. Az egészet beleengedem a 20 cm-, 4,5 l-es AMC edénybe. Max. az edény füléig töltöm vízzel, sózom, borsozom, lefedem a gyorsfőzőfedővel és annak lezárásától a hús típusának megfelelő főzési időt számítok. (Marhahús esetében 25 perc, sertésnél 20 perc, tyúk: 15 perc, csirke 10 perc.) Lezárásig magas hőfokon melegítem, majd lezárás után a legkisebb fokozatra állítom a hőforrást és még így is vigyázok, hogy ne melegedjen túl. A főzési idő letelte után az edényt félreteszem és hagyom, hogy a fedő elengedje a nyomást. Ekkor leveszem az edényről, villával kiemelem a párolóbetétet, tálra teszem - ezzel le van szűrve a leves. A húst és a zöldséget egyszerűen elfogyasztjuk.

A visszamaradt húslevesből kiveszek egy liternyit, kisebb edénybe öntöm, beleteszem a zöldborsót és közepes hőfokon lassan főzöm benne. Nem hagyom forrni - AMC edényben ez nagyon könnyen megoldható. Közben elkészítem a vajgaluskát. A vajat elkeverem a tojással és annyi lisztet adok hozzá, hogy könnyen kezelhető, galuska tésztát kapjak. Sózom, frissen vágott zöldpetrezselymet adok hozzá, és beleszaggatom a tűzhelyen lévő levesbe. Ráteszem a fedőt, elzárom a hőforrást és megvárom, amíg a visiotherm jelzése a főzési tartomány alá esik. Tálba töltöm, hozzáadom a többi levest és tálalom.
Szakács: Zsuzsa
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: megmosott leveshúst, egészet beleengedem, edény füléig, legkisebb fokozatra, edényt félreteszem, fedő elengedje,

4 tuti recept, ha fáj a fogad!
fáj a fogad! A fogorvostól nemcsak azért szokás rettegni, mert az ember nem tudhatja, mi történik vele, miután kitátotta a száját. Hanem azért is, mert bármilyen beavatkozáson esik át, amikor hazaér, úgy érzi, napokig nem tudna szilárd ételt megrágni. Ez az érzés egy súlyosabb műtét, foghúzás, gyökérkezelés után akár napokig is eltarthat. Mit egyél ilyenkor, illetve mit főzz a fájdalmat nálad még kevésbé tűrő, nyűgös férfiembernek? A pörkölt nokedlivel ledarálva nem túl nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A csicsóka segít a fogyásban é
beidegződésekkel az ételekkel kapcsolatban is. Azért, mert valaki gyerekkora óta utálja a kelbimbót, csak hogy egy közutálatnak örvendő zöldséget említsünk, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ez biztosan igaz. Amennyiben gyerekkorunk óta meg sem kóstoltuk az említett ételt, szinte biztos, hogy nem igaz, csak tartjuk magunkat csökönyösen a rögeszméikhez, mert az kényelmesnek tűnik. A csicsóka jól passzol a dióhoz és más olajos magvakhoz is. Ha igazán különleges fogást szeretnénk vendégeinknek kínálni, akkor ...
juditmama juditmama
A legjobb cigánypecsenye
megfejelve a frissességgel és omlóssággal. c12.JPG Amint mindkét oldal megsült már tálalhatjuk is. A cigányoknál az a szokás, hogy bőségtálakat kínálnak, azaz nem egy-egy nyamvadt szeletet a tányérokra porciózva, hanem egyben az egész ételt. Tehát tegyük a kisült, ropogós fűszeres krumplikat egy szép nagy tálra, helyezzük rá a húsokat, kenjük meg őket a másik fél adag zúzott fokhagymával, rakjuk a tetejére az időközben fűszerpaprikába mártott füstölt szalonnát (csak a tetejét kell a ...
tinka1951 tinka1951
A legnépszerűbb halunk a ponty
kevésbé zamatos, mint vadon élő társai. Ha van horgász ismerősünk, mindenképpen környékezzük meg egy szép 2-3 kg közötti pontyért... Töltött ponty szálkamentesen Töltött ponty szálkamentesen A pontyból készíthetünk rengetegfajta ételt: halászlét, rántott pontyot, elkészíthetjük rácosan is, de meg is tölthetjük. A következő ötletet egy orosz szakácskönyvből lestem, az eredmény szenzációs lett! Erdei gombával töltött ponty egészben sütve, fokhagymás uborkasalátával A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A mindenre jó cukkini
vegyünk. Ha tölteni szeretnénk, abban az esetben érdemes nagyjából egyforma méretűeket venni, ha össze szeretnénk főzni valamivel, akkor kisebb darabokat vadásszunk. A cukkinit - a tökhöz hasonlóan - nem csak tölthetjük, hanem rengeteg féle ételt készíthetünk belőle. Nagyon jó főzelék, párolva egy kis fokhagymával remek diétás köret, salátában is megállja a helyét, levesnek is elkészíthető, egy botmixerrel összesimítva, némi fűszerrel gazdagítva mártásnak sem utolsó. A magyar ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A túrógombóc könnyű nyári étel
A túrógombóc, egy könnyű nyári étel Ki tudja miért, de általános tény, hogy nyáron az emberek kevesebbet bírnak enni, mint az év többi évszakjában. Talán a nagy meleg az oka annak, hogy jóval kevesebb ételt kívánunk, és inkább folyadékkal töltjük meg a bendőnket a nyári hónapokban. Éppen ezért ilyenkor inkább valami könnyű, kevésbé nehéz ételt célszerű fogyasztani. Ha könnyű ételről beszélünk, azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon milyen ételt nevezhetünk könnyűnek! Általában a ...
brozsika brozsika
Az amatricei asszonyok módjára
hagymát pirítsunk meg kockára vágott szalonnával, tegyünk rá megtisztított, kimagozott paradicsomot. Pároljuk puhára, de vigyázzunk, hogy ne főjön szét. Só és bors, ízlés szerint. Ez a mennyiség hat adaghoz elegendő. A hagyományhű rómaiak az ételt pecorinóval, a haladás hívei inkább parmezánnal hintik meg. Az étel egyik változatát Giggi Fazi római szakács tette közzé. Hadd közöljük itt szó szerint, egyrészt, mint ízelítőt a toszkántól eltérő római nyelvjárásból, másrészt, mint annak ...
bubszi bubszi
Bogrács...
Könnyű nekünk, magyaroknak!, Hiszen szinte minden bográcsos ételünk "egytálétel"! Már csak azért is, mert nagyállattartó őseink e mindenes eszköze, és az abból következő főzési technika mindíg a teljes értékű táplálkozást szolgálta. Néhány külföldi egytálételt csak azért soroltunk ide, hogy jobban értékeljük saját örökségünket. Nézzünk egyszerre sok receptet, amit bográcsban lehet megfőzni, és persze a konyhában is, ám ott "nem az igazi", mert ott nem jár fölötte a füstaromát adó jó levegő. A ...
simocsi simocsi
Süti ajánló
Ildykó sütije. hajosmarcsi
Turbó zserbó quacline
Kókuszos fakanalat süti bkisseva
Máglyarakás agimami7
Piskóta, ami mindig sikerül yaskane
Almával töltött farsangi fánk horvathnemagdi
Csörögefánk veronika74
SZILVALEVES - variációk lizawolf
Vacsoracsata-Ági-Desszert veronika74
KÁPOSZTATorta bubszi
Szárnyas receptek
bajor fasirt ibolya58
Recept jjanosne
Rakott káposzta bubszi
Csirkecombok mézes mustáros szószban recept toth_beata
zalai pulykahúsleves ibolya58
Receptötletek Halloweenra :) 1vargaildyko
Nem lehet abbahagyni csirke eva0817
Vajas kelbimbó mustármártással suzymama
Padlizsános csirke 2. bubszi
Sajtos parajjal töltött csirke bubszi
Marhából készült ételek
Csipős marha carry skorpio07
Szombatosok paszulylevese bubszi
5 mennyei pizza grimilda
Szekszárdi ínyenc pörkölt grimilda
Ínyenc szeletek horvathnemagdi
Bográcsgulyás II. bubszi
Bográcsgulyás hétvégére horvathnemagdi
Szárnyas-krémleves gazdagon bubszi
Vacsoracsata-Főétel-Ákos veronika74
Sült pulykamell gyümölcsmártás bubszi
Sertésből készült ételek
Csurgói sertésszelet bubszi
pápai pecsenye ! ibolya58
Bugaci húsgombócleves – nincs is hétvége nélküle! Csod suzymama
milánói polpetti ! ibolya58
Tátrai batyu bubszi
Asztúriai húspástétom tésztába bubszi
Hétvezér tokány 2. bubszi
Grillezett csirkecomb........ maca23
Káposzta, az ős(z)i zöldség bulac57
Brassói aprópecsenye darazsilona
Halból készült ételek
Egészben sült karácsonyi lazac agimami7
Hal erőleves bubszi
Paksi halászlé II. bubszi
Fonyódi petyek (halászlé) horvathnemagdi
Diós hal bulac57
Rántott ponty klara50
Dióbundában sült ponty bubszi
mai recept faciendum
Cikória halfilével bubszi
Cordon bleu halfilé bulac57
Vad ételek
Tepsis szarvasragu bulac57
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Dödölle rauchne02
Lazacborda artois módon bubszi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Szarvas-bélszín borjúszűzzel t bubszi
Almával töltött fácán bubszi
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Spagetti ajánló
Spagetti sült fokhagymával bulac57
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
bolognai muffin ! ibolya58
Tejszínes tészta tenger gyümölcseivel recept boszorlany
fűszeres sajtos spagetti ibolya58
Húsgombócok fűszeres horvathnemagdi
Pasta Frittata yaskane
Pörkölt Budapest módra horvathnemagdi
Húsgombóc kőbányai módra bubszi
Nyári tonhalas spagetti bulac57
Pizza receptek
Stahl konyhája agimami7
Lapos kenyér serpenyőben sütve... nanoka72
Kipróbálom, hátha.... migova
Lala kifli yaskane
Tuti sajtos rúd nanoka72
Aphrodité eledele baratnu
Baconos pizzaszeletek jupiter21
Pizzás csiga nanoka72
Pizzás rúd koszegimarika
Zöldfűszeres pizzás csiga recept baggesz20
Hamburger receptek
Házi hamburger recept jamborlulu
A szója kloppenburg
Hamburger horvathnemagdi
Sajtos hamburger bubszi
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Hamburger buci recept jamborlulu
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Csirke hamburger cajun módra klara50
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU