Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Zöldborsó leves vajgaluskával
Zöldborsó leves vajgaluskával

Hozzávalók 4 személyre:

- fél kg bármilyen leveshús
- 25 dkg vegyes leveszöldség
- 25 dkg fejtett zöldborsó (lehet mirelit is)
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- liszt
- petrezselyemzöld
- só, bors

Elkészítés:

Ezt az ételt azért jelölöm a maradék ételek között is, mert bármilyen bármilyen leveshús, csont felhasználható hozzá, karajcsont, a tarja csontja, csirkeaprólék,

A képen lévő csirke aprólék felhasználásával készült.

A megtisztított leveszöldséget beleteszem a 20 cm-párolóbetét aljára, ráteszem a megmosott leveshúst. Az egészet beleengedem a 20 cm-, 4,5 l-es AMC edénybe. Max. az edény füléig töltöm vízzel, sózom, borsozom, lefedem a gyorsfőzőfedővel és annak lezárásától a hús típusának megfelelő főzési időt számítok. (Marhahús esetében 25 perc, sertésnél 20 perc, tyúk: 15 perc, csirke 10 perc.) Lezárásig magas hőfokon melegítem, majd lezárás után a legkisebb fokozatra állítom a hőforrást és még így is vigyázok, hogy ne melegedjen túl. A főzési idő letelte után az edényt félreteszem és hagyom, hogy a fedő elengedje a nyomást. Ekkor leveszem az edényről, villával kiemelem a párolóbetétet, tálra teszem - ezzel le van szűrve a leves. A húst és a zöldséget egyszerűen elfogyasztjuk.

A visszamaradt húslevesből kiveszek egy liternyit, kisebb edénybe öntöm, beleteszem a zöldborsót és közepes hőfokon lassan főzöm benne. Nem hagyom forrni - AMC edényben ez nagyon könnyen megoldható. Közben elkészítem a vajgaluskát. A vajat elkeverem a tojással és annyi lisztet adok hozzá, hogy könnyen kezelhető, galuska tésztát kapjak. Sózom, frissen vágott zöldpetrezselymet adok hozzá, és beleszaggatom a tűzhelyen lévő levesbe. Ráteszem a fedőt, elzárom a hőforrást és megvárom, amíg a visiotherm jelzése a főzési tartomány alá esik. Tálba töltöm, hozzáadom a többi levest és tálalom.
Szakács: Zsuzsa
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: megmosott leveshúst, egészet beleengedem, edény füléig, legkisebb fokozatra, edényt félreteszem, fedő elengedje,

4 tuti recept, ha fáj a fogad!
fáj a fogad! A fogorvostól nemcsak azért szokás rettegni, mert az ember nem tudhatja, mi történik vele, miután kitátotta a száját. Hanem azért is, mert bármilyen beavatkozáson esik át, amikor hazaér, úgy érzi, napokig nem tudna szilárd ételt megrágni. Ez az érzés egy súlyosabb műtét, foghúzás, gyökérkezelés után akár napokig is eltarthat. Mit egyél ilyenkor, illetve mit főzz a fájdalmat nálad még kevésbé tűrő, nyűgös férfiembernek? A pörkölt nokedlivel ledarálva nem túl nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A csicsóka segít a fogyásban é
beidegződésekkel az ételekkel kapcsolatban is. Azért, mert valaki gyerekkora óta utálja a kelbimbót, csak hogy egy közutálatnak örvendő zöldséget említsünk, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ez biztosan igaz. Amennyiben gyerekkorunk óta meg sem kóstoltuk az említett ételt, szinte biztos, hogy nem igaz, csak tartjuk magunkat csökönyösen a rögeszméikhez, mert az kényelmesnek tűnik. A csicsóka jól passzol a dióhoz és más olajos magvakhoz is. Ha igazán különleges fogást szeretnénk vendégeinknek kínálni, akkor ...
juditmama juditmama
A legjobb cigánypecsenye
megfejelve a frissességgel és omlóssággal. c12.JPG Amint mindkét oldal megsült már tálalhatjuk is. A cigányoknál az a szokás, hogy bőségtálakat kínálnak, azaz nem egy-egy nyamvadt szeletet a tányérokra porciózva, hanem egyben az egész ételt. Tehát tegyük a kisült, ropogós fűszeres krumplikat egy szép nagy tálra, helyezzük rá a húsokat, kenjük meg őket a másik fél adag zúzott fokhagymával, rakjuk a tetejére az időközben fűszerpaprikába mártott füstölt szalonnát (csak a tetejét kell a ...
tinka1951 tinka1951
A legnépszerűbb halunk a ponty
kevésbé zamatos, mint vadon élő társai. Ha van horgász ismerősünk, mindenképpen környékezzük meg egy szép 2-3 kg közötti pontyért... Töltött ponty szálkamentesen Töltött ponty szálkamentesen A pontyból készíthetünk rengetegfajta ételt: halászlét, rántott pontyot, elkészíthetjük rácosan is, de meg is tölthetjük. A következő ötletet egy orosz szakácskönyvből lestem, az eredmény szenzációs lett! Erdei gombával töltött ponty egészben sütve, fokhagymás uborkasalátával A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A mindenre jó cukkini
vegyünk. Ha tölteni szeretnénk, abban az esetben érdemes nagyjából egyforma méretűeket venni, ha össze szeretnénk főzni valamivel, akkor kisebb darabokat vadásszunk. A cukkinit - a tökhöz hasonlóan - nem csak tölthetjük, hanem rengeteg féle ételt készíthetünk belőle. Nagyon jó főzelék, párolva egy kis fokhagymával remek diétás köret, salátában is megállja a helyét, levesnek is elkészíthető, egy botmixerrel összesimítva, némi fűszerrel gazdagítva mártásnak sem utolsó. A magyar ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A túrógombóc könnyű nyári étel
A túrógombóc, egy könnyű nyári étel Ki tudja miért, de általános tény, hogy nyáron az emberek kevesebbet bírnak enni, mint az év többi évszakjában. Talán a nagy meleg az oka annak, hogy jóval kevesebb ételt kívánunk, és inkább folyadékkal töltjük meg a bendőnket a nyári hónapokban. Éppen ezért ilyenkor inkább valami könnyű, kevésbé nehéz ételt célszerű fogyasztani. Ha könnyű ételről beszélünk, azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon milyen ételt nevezhetünk könnyűnek! Általában a ...
brozsika brozsika
Az amatricei asszonyok módjára
hagymát pirítsunk meg kockára vágott szalonnával, tegyünk rá megtisztított, kimagozott paradicsomot. Pároljuk puhára, de vigyázzunk, hogy ne főjön szét. Só és bors, ízlés szerint. Ez a mennyiség hat adaghoz elegendő. A hagyományhű rómaiak az ételt pecorinóval, a haladás hívei inkább parmezánnal hintik meg. Az étel egyik változatát Giggi Fazi római szakács tette közzé. Hadd közöljük itt szó szerint, egyrészt, mint ízelítőt a toszkántól eltérő római nyelvjárásból, másrészt, mint annak ...
bubszi bubszi
Bogrács...
Könnyű nekünk, magyaroknak!, Hiszen szinte minden bográcsos ételünk "egytálétel"! Már csak azért is, mert nagyállattartó őseink e mindenes eszköze, és az abból következő főzési technika mindíg a teljes értékű táplálkozást szolgálta. Néhány külföldi egytálételt csak azért soroltunk ide, hogy jobban értékeljük saját örökségünket. Nézzünk egyszerre sok receptet, amit bográcsban lehet megfőzni, és persze a konyhában is, ám ott "nem az igazi", mert ott nem jár fölötte a füstaromát adó jó levegő. A ...
simocsi simocsi
Süti ajánló
Bécsi kocka. horvathnemagdi
20 perces tejfölös fánk horvathnemagdi
likőrök házilag faciendum
fagyi szelet faciendum
Örmény diós kifli 1vargaildyko
Sütőtökös piskótatekercs akiram45
Kelt hájas tészta lekvárral. suzymama
Rácsos túrós gabfe
Kosaras bubszi
Képviselőfánk bubszi
Szárnyas receptek
Variációk túróra tundihugi
Variációk zöldborsóra horvathnemagdi
Adobo (Fülöp-szigeteki) bubszi
Banánnal töltött csirkemell bubszi
LAKODALMI tyúkLEVES bubszi
Rostonsült kacsamáj gyümölcsök bubszi
Csirkemáj-krém formában bubszi
Mézes csirke hibiszkuszos gyümölcsökkel reifregina
Currys csirkesaláta bubszi
Mandarinleves (Kína) bubszi
Marhából készült ételek
B receptek horvathnemagdi
Palóc leves 2. bubszi
Gulyásleves kolbászosan recept gonda_katalin
Hússaláta Mérő módra bubszi
Káposztás bableves ujjozsef
Scsí fehér káposztából bubszi
Hawaii burger veronika74
Serpenyős marhabélszín lilikonyhaja
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Rizses marhahús római tálban horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Töltött káposzta bkisseva
Receptek jjanosne
Békési betyáros petofihsandor
Rakott tészta nnpapszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Hússal töltött cukkini gereica
Fácnleves vinlaci
marosi tokány ! ibolya58
Gyuvecs bubszi
Pulykamell-szeletek rokfortos. bubszi
Halból készült ételek
Halászlé 8. bubszi
Aldunai halászlé 1. bubszi
Karácsonyi ételek tomicica
Hal burgonyabundába jaksika
Sajtos sült lazac ujjozsef
Balatoni halászlé 2. bubszi
Harcsa tejszínes gombamártáss tundihugi
Lazac roston fokhagymás-parajos galuskával........... bordat
Paprikás pisztráng, angolos édesburgonyával recept gonda_katalin
A csodálatos fekete áfonya bulac57
Vad ételek
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Fácánleves rochlitzne
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Spagetti ajánló
Spagetti olajbogyóval bubszi
Bolognai batyu sajttal recept baggesz20
Szalonnás-sütőtökös tészta recept gonda_katalin
Olaszos töltött burgonya recept jamborlulu
Paradicsomos bolognai spagett bulac57
Spagetti pirított sonkával, pestóval janoselek
Zöldséges spagetti wokban veronika74
Sós főtt tészták kloppenburg
Vacsoracsata-Hajas-Főétel veronika74
Pizza recept margareta51
Pizza receptek
Pasik kedvence torta bkisseva
tortilla chips házilag faciendum
Sonkás pizza bubszi
Pizzás tekergők nnpapszi
Sütemények akiram45
Vitaminos rátét bubszi
Gyors ebédek... biharijudit
Rókás pizza recept toth_beata
Ezt a sajtos rúd fél óra alatt elkészül! tinka1951
Pizza pogácsa recept tnemarika
Hamburger receptek
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Óriás hamburger angyalka___
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi hamburger veronika74
Sajtburger veronika74
Hamburger zsemle recept toth_beata
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU