| *UPDATE* Grillezett lazac parajos fokhagymás... |
|
40 dkg paraj
32 dkg kagylótészta
10 g fokhagyma
1 dl tejszín
Elkészítés:
A lazactörzsek mindkét oldalát megkenjük citromlével. Kevés olajjal, és fóliával lefedve kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk a grillrácson mindkét oldalon átsütjük. (A sütési idő kb.12 perc) A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a zúzott fokhagymát kevés olivaolajon megpirítjuk, rádobjuk a parajt, ha összeesett sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
füstölt szalonna, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csokor petrezselyemzöld, só, törött bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 citrom, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk. Egy tűzálló tál aljára vékonyan füstölt szalonna szeleteket teszünk, és rárakjuk a csirkedarabokat. A fehér és sárgarépát karikára vágjuk, és szintén rátesszük. Meghintjük vágott petrezselyemmel, 1 dl bort öntünk rá, és lefedve puhára pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, zsírjára sütjük, a húsdarabokat ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 4 őszi gombarecept |
hasonló állagú tésztát kapunk, amiből felmelegített teflonserpenyőben, kevés olajon nagyjából egyforma, kör alakú pogácsákat sütünk.
A laskagombát kevés olajon lepirítjuk, majd sózzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. A paradicsomból ujjnyi vastag szeleteket vágunk, és egy kicsit azt is lepirítjuk. A snidlinget finomra vágjuk, belekeverjük a joghurtba, enyhén sózzuk. Az összeállításkor egy karika blinire paradicsomot és pirított laskát teszünk, majd megint egy blinikarika, paradicsom, laska következik, ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| 4 hajmeresztően finom spenótos recept |
|
paradicsomot, a spenótot, a sót, a borsot és a kakukkfüvet. Pár perc alatt melegíts össze őket. Tedd át a keveréket egy közepes méretű tálba. Keverd hozzá a kecskesajtot és a krémsajtot. Tedd félre a tálat.
Vágj vastagabb, kb. kétujjnyi szeleteket a pulykamellből, és mindegyikbe vágj egy kis helyet a tölteléknek. Sózd és borsozd meg mindegyik darab húst kívülről. A vágás mentén töltsd meg őket egyenként a spenótos, aszalt paradicsomos keverékkel.
Egy tálkában keverd össze a ... |
suzymama  |
|
|
| |
| A töpörtyűkészítés titkai |
személyenként 2-3 közepes burgonya
Elkészítés: A káposztát egyszer vízzel felengedjük, és erősen kinyomjuk. A szalonnát szeletben kisütjük, majd kiszedjük. Zsírjára rádobjuk a tepertőt, és jól átforrósítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sült szalonna szeleteket, sózzuk. Fedő alatt . egy óra alatt készre sütjük. Plusz folyadék, zsír nem kell hozzá, mert elég, ami a tepertőből kiolvad. Sütés közben sűrűn keverjük meg, mert a káposzta hajlamos odaégni.
Amíg a káposzta készül a sütő rácsán, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A töpörtyűkészítés titkai |
személyenként 2-3 közepes burgonya
Elkészítés:
A káposztát egyszer vízzel felengedjük, és erősen kinyomjuk. A szalonnát szeletben kisütjük, majd kiszedjük. Zsírjára rádobjuk a tepertőt, és jól átforrósítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sült szalonna szeleteket, sózzuk. Fedő alatt kb. egy óra alatt készre sütjük. Plusz folyadék, zsír nem kell hozzá, mert elég, ami a tepertőből kiolvad. Sütés közben sűrűn keverjük meg, mert a káposzta hajlamos odaégni.
Amíg a káposzta készül a sütő rácsán, ... |
migova  |
|
|
| |
|
|