Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
R betűs receptek
Radványi fácánmell áfonyamártással

Hozzávalók: 4 db fácánmell, törött bors, szerecsendió, bazsalikom, 12 dkg vaj. 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 1 csomó metélőhagyma, 12 dkg sajt, 40 dkg körte, 1 db citrom, 1 dl vörösbor, 40 dkg áfonya, 5 cl konyak, só
Elkészítés: A fácánmelleket kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval, őrölt bazsalikommal fűszerezzük. Forró vajba téve mindkét oldalát megsütjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, és a fácánmelleket beletéve sorba rendezzük. Keverőtálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tojássárgáját, az apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot, gyengén megsózzuk és összekeverjük. Ezzel a melleket bevonjuk, és sütőbe tolva szép pirosra sütjük. A meghámozott körtét félbevágjuk, citrommal bedörzsöljük, és vörösborban puhára pároljuk. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel a körtét megtöltjük, majd kikent sütőlapra ültetjük és a sütőbe téve, jól átforrósítjuk, Az elkészült fácánmelleket az áfonyával töltött körtével és mandulás burgonyaropogóssal tálaljuk.

Radványí tűzdelt fácán almapürével
Hozzávalók 10 személyre: 5 db fácán, 400 g füstölt szalonna, 200 g sertészsír, 60 g tisztított vöröshagyma, 100 g tisztított sárgarépa, 100 g tisztított gyökér, 500 g áfonya, 500 g almapüré, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 5 adag szalmaburgonya, 5 adag párolt rizs, 2 dl asztali fehérbor, 5 dl csontlé, só, őrölt bors, majoránna, kakukkfű.
Elkészítés: A fácánokat szárazon megtisztítjuk, óvatosan, hogy a bőrük fel ne szakadjon. Kibelezzük, majd kívül-belül gondosan tisztára mossuk, és füstölt szalonna-csíkokkal a mellüket megtűzdeljük. A fácánokat kívül-belül jól megsózzuk, belsejükbe majoránnát, őrölt borsot, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet és egy fél fej tisztított vöröshagymát teszünk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, az előkészített fácánokat átsütjük, és tepsibe helyezzük. A visszamaradt zsíron zöldségágyat készítünk. A karikára vágott tisztított sárgarépát, tisztított gyökeret, vöröshagymát lepirítjuk, felengedjük fehérborral, és a már szépen elősütött fácánokat ráhelyezzük. Sütőbe tesszük, állandó locsolás mellett puhára sütjük. Sütés közben, ha a levét elfőné, kevés csontlével pótoljuk. Egyenletesen sütjük, szép ropogós pirosra. Amikor a fácánok megsültek, a zöldségágyról levesszük, a visszamaradt zöldséget csontlével beforraljuk, majd finom szőrszitán átszűrjük. Köretnek párolt rizst és szalmaburgonyát adunk. Adhatunk hozzá vörös borban párolt körtét áfonyával töltve és almapürét. Tálalásnál a fácánokat saját levével meglocsoljuk.

Rábaközi vert perec
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 tojás, 5 cl pálinka, 1 dkg szalalkáli, só.
Elkészítése: Gyúródeszkán a lisztet a szalalkálival összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a pálinkát, egy csipet sót és a tojás sárgákat. A keményre felvert fehérjével a tésztát összeállítjuk. Erősen kidolgozzuk, kézzel kiverjük, vagy addig ütjük sodrófával, amíg nem vet hólyagot. Végül a tésztából rudakat sodrunk, perecet formálunk, és sós vízben kifőzzük.
A vízből kiemelve leszűrjük, sütőlemezre helyezzük, és forró sütőben megsütjük.

Rákospalotai rétes (lakodalmas recept, 15-20 személyre)
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1-2 dl tej, só, 2 kg dióbél, 1,7 kg cukor, 25 dkg mézes puszedli, 4 dl tejföl, 2 alma, 50 dkg mazsola, 5 csomag vaníliás cukor.
A liszttel, 5 dkg vajjal, sóval, szükség szerinti langyos tejjel jól kidolgozott rétestésztát készítünk. A diót durvára daráljuk, az almát lereszeljük, a mézes puszedlit lereszeljük, vagy daráljuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és a megmosott mazsolát. A kinyújtott rétest olvasztott vajjal bőségesen meglocsoljuk, vastagon megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Kizsírozott, nagyméretű lábasba kígyó alakban feltekerve belefektetjük és megsütjük. Nagy kerek tálon vaníliás cukorral bőségesen meghintve kínáljuk.
Ezt a különlegesen finom, igen drága tésztát a rákospalotai asszonyok ma már ritkán, elsősorban lakodalmak alkalmával sütik.

Régeni káposztaleves tyúkhússal

Hozzávalók: 1-2 fiatal tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 1 ek. liszt, 3 tojássárgája, 3 e
k. tejföl, 1 liter savanyú káposzta-lé, 2 e
k. reszelt torma, 10 dkg vaj
Az erdélyi szász papi konyhák különlegességeként tartják számon. Főleg ünnepi alkalmakkor fogyasztják.
Elkészítése: A tyúkokat darabokra vágjuk és a vékonyra vágott leveszöldséggel meg az apróra vágott hagymával együtt, forró vajban puhára pároljuk oly módon, hogy időnként egy-egy kanál meleg vizet adunk hozzá, hogy a hús fehér maradjon. Amikor a hús megpuhult, beszórjuk liszttel, és az azonos mennyiségű vízzel hígított káposztalevet forrón ráöntjük. Még 10 percig lassú tűzön forraljuk.
A tojássárgáját a tejföllel jól elkavarjuk, s a levest a tűzről levéve ahhoz folytonos kavarás mellett hozzáadjuk. Reszelt tormával tálaljuk.
Változatok: Egyes vidékeken a reszelt tormát a hígított káposztalével együtt teszik az ételbe.

Révfalusi regös halászlé 1.

Hozzávalók: kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erős paprika
Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem . 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderék-szeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.

Révfalusi regös halászlé 2.

Hozzávalók: 1,5 kg ponty, 3 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 babérlevél, erős paprika
Elkészítése: A halat felbontom, kifilézem. A halfejből, a csontokból fele hagymával, sóval hallevet főzök. A hagyma másik felét apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a babérlevelet, a karikára vágott zöldséget, borsot, majd felengedem a borral. Beleteszem a burgonyát, negyed óra múltán a halfilét, majd még 20 percig főzöm. Megtejfölözve tálalom.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: meghámozott körtét, áfonyát konyakkal, körtét megtöltjük, sütőbe téve, elkészült fácánmelleket, áfonyával töltött,

"Fekete erdő" muffin
kefir Díszítéshez: 6 evőkanál meggylé 2 dl tejszín ízlés szerint cukor 12 szem meggy csokoládés tortadara Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffin formákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban ...
klerierzsi klerierzsi
"Fitnesz" pulyka
hozzávalók 4 főre * 40 dkg pulykamell * 16 szelet nyers füstölt sonka * 1 dl barna sör * 16 mirelit burgonyatallér * 2 dl tejföl * 2 evőkanál mustár * citromlé * só * bors * metélőhagyma * majoránna elkészítés 1. A pulykahúst 16 db ujjnyi vastag hasábra vágjuk. 2. Mustárral megkenjük, borssal, majoránnával megszórjuk, és egyenként belecsavarjuk a ...
juditmama juditmama
"Nem lehet abbahagyni" -csirke
fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. ...
veronika74 veronika74
"Nem lehet abbahagyni" -csirke
gerezd fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. ...
evus59 evus59
"Struccos" Recept
Strucc húsgolyó (előétel) Hozzávalók 45 gombóchoz: 45 dkg darált strucchús 20 dkg közepesen vagy csípősre fűszerezett kolbász darálva 1 evőkanál metélőhagyma 1 evőkanál apróra vágott hagyma 1/8 kávéskanál fokhagyma por Elkészítés: A hozzávalókat jól keverjük össze, majd 1, 5 cm-es átmérőjű golyócskákat formázzunk a pépből. Süssük 20 percig 170 fokon. Szúrjuk át a húsgolyókat fogpiszkálóval, és rendezzük el ízlésesen fatányéron vagy lapostányéron. Tálaljuk különféle ...
sepzoli sepzoli
"donuts" muffin
175 fokra melegitem fel a sütöt. A száraz és a folyékony hozzávalókat össze s utána egybe keverem.2 / 3 ig töltöm a formákat és megsütöm 20-25 perc alatt. csokikrémhez: 1 csésze tejszín 16 dkg keserű csokoládé, apróra vágott A tejszint felmelegtitem és a csokidarabokat beleteszem felovadni.A muffinokat bevonom a csokimázzal és félre teszem. mini fánkhoz: 1 csésze liszt 1 / 3 csésze fehér kristálycukor 3 ...
ibolya58 ibolya58
"tölténytáska "
fűszerpaprika 1 mokkáskanál őrölt bors 2 db tojás 15 dkg trappista sajt 3—4 dl tejföl 2 dkg margarin kevés liszt só zsiradék. a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, és megpároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, az őrölt borssal és összekeverjük. Ha kihűlt, hozzáadunk egy nyers tojást és 5 dkg lereszelt sajtot. Ezzel a ...
ibolya58 ibolya58
❤ csirkés TORTILLA ❤
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
fanta szelet ilike1031
Egrestorta barackdzsemmel bubszi
Szedertorony bubszi
Recept jjanosne
Boglyas Kata bubszi
Csíkszeredai lúdláb bkisseva
Kuglóf kenyérsütőben rochlitzne
SVÉD almaTORTA bubszi
Epres kevert tészta 1vargaildyko
Felho szelet margareta51
Szárnyas receptek
Illatos-omlós csirke ketchupos szósszal recept kovacs_zsoka
Fánkszezon van.... vicus54
Kínai csípős-savanyú leves angyalka___
Mandulás pulyka mell . kovacsborbala
Libamájjal töltött pulykamell tundihugi
Bográcsételek kloppenburg
Erdélyi palacsinta bubszi
Pulykaleves horvathnemagdi
Update1 sajtos pipigolyó veronika74
*UPDATE* Parajfőzelék csirke.. 1vargaildyko
Marhából készült ételek
Expressz húsos csili gabfe
Sajtos húspogása grillen sütve bubszi
Marhasült camembert sajttal, áfonyaszósszal, házi hasábburgo toth_beata
B betűs receptek horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
x nagyuska
Bolognai spagetti bubszi
Bográcsban főzött marha gulyásleves recept toth_beata
Friss, zöld, ropogós horvathnemagdi
dalmát fazék! ibolya58
Sertésből készült ételek
Cukkinis ételek bkisseva
Töltött padlizsán olaszosan bubszi
Császárné pogácsája bubszi
csülkös medvehagymás bucik ! ibolya58
Cigánypecsenye zsokanita
Sonkás tészta sütve recept maroka
Toros tekercs bkisseva
Rácalmási arató bableves ! ibolya58
Babgulyás egyszerűen recept gonda_katalin
Így készül az isteni töltött horvathnemagdi
Halból készült ételek
Pisztráng kékre főzve. csibi52
Lazacos burgonya bubszi
Füstölthal – saláta bubszi
Görög pisztráng jozsef_olah_9843
Lazac-steak salátával migova
Rántott ponty jaksika
Harcsa almás-mustáros szósszal aranyibarbara
Pontykocsonya bubszi
bodrogi káposztás harcsa ! ibolya58
Francia halászlé bubszi
Vad ételek
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Fácánmell töltött körtével bubszi
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
Ízőrzők – Szenna – horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Keltorta. ilse
Milánói spagetti recept toth_beata
Bolognai spagetti recept jamborlulu
Olasz spagettileves margoka59
Ragus lasagne bubszi
Pikáns rakott pulyka veronika74
Fokhagymás-gombás spagetti RTL korall44
Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel recept jamborlulu
Spagetti pulykaraguval veronika74
Ponty, reform módra bubszi
Pizza receptek
Gombás töltelék bubszi
Pizza del Sole recept jamborlulu
calabriai pizza! ibolya58
Pizza alaptészta, I. bubszi
Lángosok akiram45
Mini croissant gabfe
Pizzás tekergő bubszi
Burgonyás pizza tészta bubszi
Sonkás tekercs tereza54
Virsli és gomba köntösben horvathnemagdi
Hamburger receptek
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Hamburger buci recept boszorlany
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi hamburger recept gonda_katalin
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU