Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
R betűs receptek
Radványi fácánmell áfonyamártással

Hozzávalók: 4 db fácánmell, törött bors, szerecsendió, bazsalikom, 12 dkg vaj. 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 1 csomó metélőhagyma, 12 dkg sajt, 40 dkg körte, 1 db citrom, 1 dl vörösbor, 40 dkg áfonya, 5 cl konyak, só
Elkészítés: A fácánmelleket kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval, őrölt bazsalikommal fűszerezzük. Forró vajba téve mindkét oldalát megsütjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, és a fácánmelleket beletéve sorba rendezzük. Keverőtálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tojássárgáját, az apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot, gyengén megsózzuk és összekeverjük. Ezzel a melleket bevonjuk, és sütőbe tolva szép pirosra sütjük. A meghámozott körtét félbevágjuk, citrommal bedörzsöljük, és vörösborban puhára pároljuk. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel a körtét megtöltjük, majd kikent sütőlapra ültetjük és a sütőbe téve, jól átforrósítjuk, Az elkészült fácánmelleket az áfonyával töltött körtével és mandulás burgonyaropogóssal tálaljuk.

Radványí tűzdelt fácán almapürével
Hozzávalók 10 személyre: 5 db fácán, 400 g füstölt szalonna, 200 g sertészsír, 60 g tisztított vöröshagyma, 100 g tisztított sárgarépa, 100 g tisztított gyökér, 500 g áfonya, 500 g almapüré, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 5 adag szalmaburgonya, 5 adag párolt rizs, 2 dl asztali fehérbor, 5 dl csontlé, só, őrölt bors, majoránna, kakukkfű.
Elkészítés: A fácánokat szárazon megtisztítjuk, óvatosan, hogy a bőrük fel ne szakadjon. Kibelezzük, majd kívül-belül gondosan tisztára mossuk, és füstölt szalonna-csíkokkal a mellüket megtűzdeljük. A fácánokat kívül-belül jól megsózzuk, belsejükbe majoránnát, őrölt borsot, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet és egy fél fej tisztított vöröshagymát teszünk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, az előkészített fácánokat átsütjük, és tepsibe helyezzük. A visszamaradt zsíron zöldségágyat készítünk. A karikára vágott tisztított sárgarépát, tisztított gyökeret, vöröshagymát lepirítjuk, felengedjük fehérborral, és a már szépen elősütött fácánokat ráhelyezzük. Sütőbe tesszük, állandó locsolás mellett puhára sütjük. Sütés közben, ha a levét elfőné, kevés csontlével pótoljuk. Egyenletesen sütjük, szép ropogós pirosra. Amikor a fácánok megsültek, a zöldségágyról levesszük, a visszamaradt zöldséget csontlével beforraljuk, majd finom szőrszitán átszűrjük. Köretnek párolt rizst és szalmaburgonyát adunk. Adhatunk hozzá vörös borban párolt körtét áfonyával töltve és almapürét. Tálalásnál a fácánokat saját levével meglocsoljuk.

Rábaközi vert perec
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 tojás, 5 cl pálinka, 1 dkg szalalkáli, só.
Elkészítése: Gyúródeszkán a lisztet a szalalkálival összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a pálinkát, egy csipet sót és a tojás sárgákat. A keményre felvert fehérjével a tésztát összeállítjuk. Erősen kidolgozzuk, kézzel kiverjük, vagy addig ütjük sodrófával, amíg nem vet hólyagot. Végül a tésztából rudakat sodrunk, perecet formálunk, és sós vízben kifőzzük.
A vízből kiemelve leszűrjük, sütőlemezre helyezzük, és forró sütőben megsütjük.

Rákospalotai rétes (lakodalmas recept, 15-20 személyre)
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1-2 dl tej, só, 2 kg dióbél, 1,7 kg cukor, 25 dkg mézes puszedli, 4 dl tejföl, 2 alma, 50 dkg mazsola, 5 csomag vaníliás cukor.
A liszttel, 5 dkg vajjal, sóval, szükség szerinti langyos tejjel jól kidolgozott rétestésztát készítünk. A diót durvára daráljuk, az almát lereszeljük, a mézes puszedlit lereszeljük, vagy daráljuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és a megmosott mazsolát. A kinyújtott rétest olvasztott vajjal bőségesen meglocsoljuk, vastagon megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Kizsírozott, nagyméretű lábasba kígyó alakban feltekerve belefektetjük és megsütjük. Nagy kerek tálon vaníliás cukorral bőségesen meghintve kínáljuk.
Ezt a különlegesen finom, igen drága tésztát a rákospalotai asszonyok ma már ritkán, elsősorban lakodalmak alkalmával sütik.

Régeni káposztaleves tyúkhússal

Hozzávalók: 1-2 fiatal tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 1 ek. liszt, 3 tojássárgája, 3 e
k. tejföl, 1 liter savanyú káposzta-lé, 2 e
k. reszelt torma, 10 dkg vaj
Az erdélyi szász papi konyhák különlegességeként tartják számon. Főleg ünnepi alkalmakkor fogyasztják.
Elkészítése: A tyúkokat darabokra vágjuk és a vékonyra vágott leveszöldséggel meg az apróra vágott hagymával együtt, forró vajban puhára pároljuk oly módon, hogy időnként egy-egy kanál meleg vizet adunk hozzá, hogy a hús fehér maradjon. Amikor a hús megpuhult, beszórjuk liszttel, és az azonos mennyiségű vízzel hígított káposztalevet forrón ráöntjük. Még 10 percig lassú tűzön forraljuk.
A tojássárgáját a tejföllel jól elkavarjuk, s a levest a tűzről levéve ahhoz folytonos kavarás mellett hozzáadjuk. Reszelt tormával tálaljuk.
Változatok: Egyes vidékeken a reszelt tormát a hígított káposztalével együtt teszik az ételbe.

Révfalusi regös halászlé 1.

Hozzávalók: kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erős paprika
Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem . 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderék-szeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.

Révfalusi regös halászlé 2.

Hozzávalók: 1,5 kg ponty, 3 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 babérlevél, erős paprika
Elkészítése: A halat felbontom, kifilézem. A halfejből, a csontokból fele hagymával, sóval hallevet főzök. A hagyma másik felét apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a babérlevelet, a karikára vágott zöldséget, borsot, majd felengedem a borral. Beleteszem a burgonyát, negyed óra múltán a halfilét, majd még 20 percig főzöm. Megtejfölözve tálalom.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: meghámozott körtét, áfonyát konyakkal, körtét megtöltjük, sütőbe téve, elkészült fácánmelleket, áfonyával töltött,

"Fekete erdő" muffin
kefir Díszítéshez: 6 evőkanál meggylé 2 dl tejszín ízlés szerint cukor 12 szem meggy csokoládés tortadara Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffin formákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban ...
klerierzsi klerierzsi
"Fitnesz" pulyka
hozzávalók 4 főre * 40 dkg pulykamell * 16 szelet nyers füstölt sonka * 1 dl barna sör * 16 mirelit burgonyatallér * 2 dl tejföl * 2 evőkanál mustár * citromlé * só * bors * metélőhagyma * majoránna elkészítés 1. A pulykahúst 16 db ujjnyi vastag hasábra vágjuk. 2. Mustárral megkenjük, borssal, majoránnával megszórjuk, és egyenként belecsavarjuk a ...
juditmama juditmama
"Nem lehet abbahagyni" -csirke
gerezd fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. ...
evus59 evus59
"Nem lehet abbahagyni" -csirke
fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. ...
veronika74 veronika74
"Struccos" Recept
Strucc húsgolyó (előétel) Hozzávalók 45 gombóchoz: 45 dkg darált strucchús 20 dkg közepesen vagy csípősre fűszerezett kolbász darálva 1 evőkanál metélőhagyma 1 evőkanál apróra vágott hagyma 1/8 kávéskanál fokhagyma por Elkészítés: A hozzávalókat jól keverjük össze, majd 1, 5 cm-es átmérőjű golyócskákat formázzunk a pépből. Süssük 20 percig 170 fokon. Szúrjuk át a húsgolyókat fogpiszkálóval, és rendezzük el ízlésesen fatányéron vagy lapostányéron. Tálaljuk különféle ...
sepzoli sepzoli
"donuts" muffin
175 fokra melegitem fel a sütöt. A száraz és a folyékony hozzávalókat össze s utána egybe keverem.2 / 3 ig töltöm a formákat és megsütöm 20-25 perc alatt. csokikrémhez: 1 csésze tejszín 16 dkg keserű csokoládé, apróra vágott A tejszint felmelegtitem és a csokidarabokat beleteszem felovadni.A muffinokat bevonom a csokimázzal és félre teszem. mini fánkhoz: 1 csésze liszt 1 / 3 csésze fehér kristálycukor 3 ...
ibolya58 ibolya58
"tölténytáska "
fűszerpaprika 1 mokkáskanál őrölt bors 2 db tojás 15 dkg trappista sajt 3—4 dl tejföl 2 dkg margarin kevés liszt só zsiradék. a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, és megpároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, az őrölt borssal és összekeverjük. Ha kihűlt, hozzáadunk egy nyers tojást és 5 dkg lereszelt sajtot. Ezzel a ...
ibolya58 ibolya58
❤ csirkés TORTILLA ❤
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Francia diós krémes reifregina
Zöld piskótás sütemény horvathnemagdi
Kókuszos gömbök bubszi
Báránytorta kersztelőre recept boszorlany
Hólabda bubszi
Meggyes-mákos torta bkisseva
Grízes ribizlis akiram45
Almás batyu horvathnemagdi
Mazsolás torta bubszi
Mézes kókuszos bubszi
Szárnyas receptek
Csirkés-garnélás masala balti- bubszi
Jércefilé hercegnő módra bubszi
Csirkemellsaláta zsokanita
LAKODALMI tyúkLEVES bubszi
Rakott húsételek spanyolsky
Tejfölös tökfőzelék, kapros pulykamellpörkölttel recept jamborlulu
Körettel sült pulykamell recept kovacs_zsoka
Rántott csirkecomb majonézes burgonya salátával recept baggesz20
Vacsoracsata-Lola-Főétel veronika74
Pulykamell kapormártással recept boszorlany
Marhából készült ételek
Thai receptek kloppenburg
Vörösboros pusztapörkölt klerierzsi
Szárnyas-krémleves gazdagon bubszi
ELŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
x nagyuska
Vadas marha zsemlegombóccal rochlitzne
Nagycenki tokány bubszi
Csongrádi vörösboros marha túrós galuskával reifregina
Egzotikus pulykarolad margareta51
Borsos marhatokány bubszi
Sertésből készült ételek
Chilis joghurtos húspogácsa margoka59
Cukkinis ételek bkisseva
cukkini receptek kannalidia
Borsós tokány vorosrozsa66
Zöldséges-tojásos fasírttekercs bkisseva
ÍNYENC TÖLTÖTT liba bubszi
Gombás-zöldborsós sertésszelet 1vargaildyko
Recept jjanosne
Pásztorpite recept edesangyal
Töltött káposzta: agabor4
Halból készült ételek
Halászlé gombóccal yaskane
Hagymás harcsa �beefste bubszi
Halas szoljanka leves bubszi
Mézes lazacfilé citrommártással recept gonda_katalin
Karácsonyra reifregina
Receptek horvathnemagdi
Cordon bleu halfilé bulac57
Rosszul tudtad horvathnemagdi
Datolyás ponty bubszi
Gombás ponty tejfölben sütve klara50
Vad ételek
Vacsora csata recept! jjanosne
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Torták kloppenburg
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro jamborlulu
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Recept jjanosne
Paradicsomos-Tofus Spagetti... 1vargaildyko
Apa Féle Rakott Hús... 1vargaildyko
Sajtos-csirkés spagetti recept jamborlulu
Spagetti, ahogy Mi szeretjük recept baggesz20
Paradicsomos Borda 1vargaildyko
Kapribogyó, bimbófűszer horvathnemagdi
Cukkinis, paradicsomos tészta horvathnemagdi
Spagetti paradicsomos húsgombóccal horvathnemagdi
Spagetti holland módra rochlitzne
Pizza receptek
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Pizza carbonara recept kovacs_zsoka
Tuti sajtos rúd – fél óra alatt bkisseva
Különleges pizza feltétek bubszi
Sonkás - kolbászos pizza keri007
Egyszerű pizza házilag margoka59
Gyors, finom pizza receptje baratha
Pizzás csiga bubszi
Káposztás-sonkás töltelék bubszi
Majd egyszer megcsinálom sarkadykati
Hamburger receptek
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger baratnu
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
x nagyuska
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Sajtos hamburger bubszi
Szezámmag fejesnemagdi
mustár készítése házilag irmus
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU