Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Magyaregregy
Ízőrzők - Magyaregregy - receptek

Reszelt leves
Hozzávalók: 2 tojás, annyi liszt, hogy kemény tésztát tudjunk gyúrni belőle, csipetnyi só.
Egy fél fej vöröshagyma, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 liter tej, ízlés szerint só, őrölt fűszerpaprika, őrölt fekete bors, 2 dl tejföl.
Két egész tojást egy csipetnyi sóval, és liszttel összedolgozunk. Lisztezett deszkán is átgyúrjuk, és lereszeljük. Egy fakanálnyi forró zsírban megpirítjuk a tésztát, közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a petrezselymet is apróra szeljük.
A megpirult tésztával együtt összesütjük a hagymát, majd kis idő múlva a petrezselymet is hozzáadjuk. Felengedjük egy liter tejjel, és ugyanannyi vízzel. Sóval, fűszerpaprikával, és őrölt borssal ízesítjük, összeforraljuk, és tejföllel tálaljuk.

Rakott káposzta
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg krumpli, 30 dkg császárszalonna, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, só, 1 teáskanálnyi őrölt fekete bors, fél liter tejföl.
A krumplit héjában megfőzzük.
A tepsi alját vékonyan kizsírozzuk, rászórjuk a kockákra vágott házi szalonna, és a csíkokra szelt császárszalonna felét. Beterítjük savanyú káposztával.
A főtt krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és felét a káposztára tesszük. Enyhén megsózzuk. Ráreszeljük a vöröshagymát. Erre újabb sor következik szalonnadarabkákkal. Megszórjuk fekete borssal, beborítjuk káposztával, és a megmaradt krumplival. Az egészet befedjük káposztával. Kevés vízzel felöntjük, alufóliával lefedjük, és a sütőben 1 óra alatt átsütjük. A végén levesszük a fóliát, gazdagon megtejfölözzük, őrölt paprikával megszórjuk, hogy szép színe legyen, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon a teteje.

Almafánk
Hozzávalók: 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő. 75 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csapott evőkanál só, 4 tojás sárgája, 1 evőkanál vaníliás cukor, fél dl étolaj, kevés langyos tej a dagasztáshoz. Öt nagyobb alma, 1 kávéskanál őrölt fahéj, a sütéshez olaj. A tetejére fahéjas porcukor.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, sót, a tojások sárgáját, és a vaníliás cukrot. Langyos tejjel összeállítjuk a tésztát. Közben kevés olajat is hozzádolgozunk. Fakanállal jó hólyagosra dagasztjuk.
Az almákat lereszeljük, levét kinyomjuk, és a tésztába keverjük. Őrölt fahéjjal ízesítjük.
Meleg helyre félretesszük kelni.
Bő olajat hevítünk, ebbe szaggatjuk olajos kanállal a fánkokat. Mindkét oldalukon szép aranyló barnára sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral megszórjuk.

Egregyi leves
Hozzávalók: 1 kg csirkehús, 25 dkg füstölt szalonna, 8 szál sárgarépa, 6 szál petrezselyem gyökere, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 dkg zöldborsó, só, 3 liter csontlé, 1 cseresznyepaprika, teáskanálnyi kakukkfű és kapor.
A habaráshoz: 1 púpos evőkanál tejszín, tejföl és liszt. Levesbetétnek 5 dkg eperlevél tészta.
A csirkehúst átmossuk, eldaraboljuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát és gombát is megtisztítjuk, a gombát kisebb darabokra vágjuk. A petrezselyem zöldjét apróra szeleteljük.
Egy nagyobb fazékban a zöldségeket kevés zsíron átpároljuk, belekeverjük a petrezselyem zöldjét, majd pár perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót. Enyhén megsózzuk, beletesszük a húst, és az egészet együtt pároljuk tovább.
A szalonnát zsírjára sütjük. A töpörtyűt a zsírból kiszedjük, zsírjában megpirítjuk a gombát, és az egészet a fazékba öntjük. Összekeverjük, és felöntjük annyi csontlével, hogy ellepje. Beledobjuk a cseresznyepaprikát, az egész vöröshagymát, és együtt főzzük az egészet mindaddig, míg minden puha lesz. Fűszerezzük kakukkfűvel és kaporral, majd a maradék húslével felengedjük.
Amikor összeforrt, habarást teszünk bele. A lisztet tejszínnel és tejföllel simára keverjük, apránként húslevessel felengedjük, és lassan belecsurgatjuk a fazékba. Összeforraljuk, a hagymát kiszedjük, és eperlevelet főzünk bele.

Rapsic vadas
Hozzávalók: A páchoz: 1 kg petrezselyem, másfél kg sárgarépa, 6 db vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, néhány szem szegfűbors, fekete bors, babérlevél, és só.
50 dkg füstölt szalonna, 2 kg kicsontozott szarvas comb, 1 fakanál sertészsír, 5 gerezd fokhagyma
A zsemlegombóchoz: 10 db zsemle, 3 tojás, só, 50 dkg liszt, kis csokor petrezselyem zöldje, 1 fakanál sertészsír.
A mártáshoz a páclé zöldségei, 5 evőkanál kristálycukor, 5 dkg liszt, mustár, citromlé.
Az étel elkészítése előtt három nappal bepácoljuk a vadhúst. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit bő vízben puhára főzzük, és a forró lébe beletesszük egészben a szarvas combot. Lefedve 3 napon át érleljük.
A negyedik napon kivesszük a húst. A füstölt szalonnából kevés zsíron kakastaréj-szeleteket sütünk. A combot 2 centi vastag szeletekre vágjuk.
A pácléből a zöldségeket kiszedjük, krumplinyomóval összetörjük. Ezt majd a mártáshoz használjuk fel.
A zsemlegombóchoz a zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, egy kevés sós vizet, és a liszttel összegyúrjuk. A petrezselyem zöldjét apróra szelve hozzákeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és lobogó forró, sós vízben kifőzzük. Amikor kiszedjük a vízből, kevés sertészsírra, lábosba szedjük.
A vadhús szeleteket a szalonna zsírjában mindkét oldalukon hirtelen átsütjük. Amikor kiszedjük a zsírból, apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A zsírt félretesszük.
Elkészítjük a mártást. A cukrot lábasban addig hevítjük, míg meg karamellizálódik, ekkor 2 dl vízzel felengedjük. A szalonna zsírját 5 dkg liszttel besűrítjük, néhány merőkanál páclével hígítjuk, majd az összetört zöldségekkel, és a karamelles lével összefőzzük. Ízesítjük kiskanál mustárral és citromlével.
A vadast mártással, szalonna szeletekkel, és zsemlegombóccal tálaljuk.

Ostoros rétes
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl étolaj, 5 tojás sárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 7 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg dió, 10 dkg magozott meggy.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beleteszünk 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál étolajat, csipetnyi sót. A megkelt élesztővel együtt hólyagosra kidagasztjuk.
Lisztezett gyúrótáblán 9 cipót alakítunk belőle. Mindegyik gombócot összegyúrjuk, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet langyos helyen kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd 2/3 részéhez 4 evőkanál kakaót, 1 teáskanál fahéjat adunk. A krém 1/3 részét külön tálba tesszük, ehhez vaníliás cukrot, citromhéjat, darált diót, apróra vágott meggyet teszünk.
3 gombócot tepsi nagyságúra kisodrunk. Mindhármat megkenjük kakaós krémmel, és egyenként, rúd alakban szorosan feltekerjük, majd copfba összefonjuk. A végeit összenyomjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. Még egy ugyanilyet készítünk. A harmadikat diós-meggyes töltelékkel kenve tekerjük fel, és tesszük a másik kettő mellé.
A rétesek közét kicsit megzsírozzuk, nehogy összesüljenek, majd fél órát kelni hagyjuk. Tetejüket tojás sárgájával átkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tepsi alját, kockákra vágott, csíkokra szelt, főtt krumplit, káposztára tesszük, megmaradt krumplival,

rakott káposzta !
Rakott káposzta--Magyaregregy Recept ! Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg krumpli, 30 dkg császárszalonna, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, só, 1 teáskanálnyi őrölt feketebors, fél liter tejföl. A krumplit héjában megfőzzük. A tepsi alját vékonyan kizsírozzuk, rászórjuk a kockákra vágott házi szalonna, és a csíkokra szelt császárszalonna felét. Beterítjük savanyú káposztával. A főtt ...
ibolya58 ibolya58
rapsic vadas !
Rapsic vadas---Magyaregregyi recept ! Hozzávalók : A páchoz: 1 kg petrezselyem, másfél kg sárgarépa, 6 db vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, néhány szem szegfűbors, feketebors, babérlevél, és só. 50 dkg füstölt szalonna, 2 kg kicsontozott szarvas comb, 1 fakanál sertészsír, 5 gerezd fokhagyma A zsemlegombóchoz: 10 db zsemle, 3 tojás, só , 50 dkg liszt, kis csokor petrezselyem zöldje, 1 fakanál ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Habcsók panni48
Tejszínkrémes kivi szelet bkisseva
Almás lepény citromhéjjal recept boszorlany
Almás vaníliás fincsiség gombosinci
Gyesen lévő anyukáknak..... agica2004
Palacsinta öntetek noble
Nagyi bejglije rochlitzne
Klaudia őzgerinc süteménye bubszi
Csokikrém (kenyérre kenhető) horvathnemagdi
Csokis-Mákos Kuglóf 1vargaildyko
Szárnyas receptek
GOMBÁS TYÚKleves bubszi
Hússzeletek krumplibundában horvathnemagdi
Toledói csirke bubszi
Rozmaringos tepsis burgonya gazdagon recept tinka1951
Szárnyas gulyásleves recept jamborlulu
Receptek, amiket tőletek kaptam 2. yaskane
Zöldséges csirkemell római horvathnemagdi
Mennyei csirkés, sajtos rakott rizs – nem lehet beteln reifregina
Illatos omlós csirkemell horvathnemagdi
Csirke saslik salátával és paprikás mézes mártogatóssal suzymama
Marhából készült ételek
A Csordásleves receptje: ujjozsef
Óriás hamburger angyalka___
Villányi pincepörkölt bubszi
Húsos saláta tampicói módra bubszi
Lecsós szelet Rózsa módra horvathnemagdi
Kecskeméti gulyásleves recept jamborlulu
Szalongulyás tarhonyáva horvathnemagdi
Zöldséges marha-becsinált horvathnemagdi
Majorannás metélt klerierzsi
1-2-3 Recept horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Paplanoshús zsuzsa0520
Bugaci vegyes pörkölt bubszi
urali savanyúképosztaleves ibolya58
Utazás a tokány körül... gaby13
Csőben sült bolognai penne tejfölösen recept jamborlulu
Receptek horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Bakonyi szelet veronika74
Bogdányi aprópecsenye yaskane
Gesztenyével töltött pulyka 2. bubszi
Halból készült ételek
Halfilé paradicsomos... bulac57
Lecsós rakott halszeletek recept jamborlulu
B betűs receptek horvathnemagdi
Bundázott keszeg peterimajoridozsahe
*UPDATE* Grillezett lazac 1vargaildyko
Vajas ponty rochlitzne
Lazacos-spenótos makaróni 1vargaildyko
Harcsa kékre főzve bubszi
K betüs recept horvathnemagdi
Pácolt lazac fehérboros... rochlitzne
Vad ételek
Gombás szarvastokány orsi1
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Fácánleves rochlitzne
x nagyuska
Baszk fácán veronika74
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Karácsonyi ételek tomicica
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Olajbogyós-tonhalas bolognai rochlitzne
Spagettis padlizsántekercs: így tekerj a zöldségbe tésztát suzymama
Fokhagymás-sajtos tészta suzymama
Húsos carbonara makaróni recept jamborlulu
Olasz spagettileves margoka59
Gombás-pestos tészta kagylóval recept gonda_katalin
Bolognai leves bubszi
x nagyuska
Milánói, az olasz konyha kedve bubszi
Csőben sült zöldségek tészta ágyon recept gonda_katalin
Pizza receptek
Lecsós töltelék bubszi
Csirkemájas rátét bubszi
Gyors pizzatészta recept madika
Mini-pizza jupiter21
Pizzás tekergők bubszi
Gombás-ketchupos pizza recept toth_beata
Pizza parnacskak margareta51
Pizza pogácsa recept tnemarika
pizza készítés otthon hazipatika.com drciccancs
Farsangi gyerekzsúr veronika74
Hamburger receptek
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Vegetáriánus hamburger moncsika77
mustár készítése házilag irmus
Szezámmag fejesnemagdi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger buci recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU