Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Magyaregregy
Ízőrzők - Magyaregregy - receptek

Reszelt leves
Hozzávalók: 2 tojás, annyi liszt, hogy kemény tésztát tudjunk gyúrni belőle, csipetnyi só.
Egy fél fej vöröshagyma, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 liter tej, ízlés szerint só, őrölt fűszerpaprika, őrölt fekete bors, 2 dl tejföl.
Két egész tojást egy csipetnyi sóval, és liszttel összedolgozunk. Lisztezett deszkán is átgyúrjuk, és lereszeljük. Egy fakanálnyi forró zsírban megpirítjuk a tésztát, közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a petrezselymet is apróra szeljük.
A megpirult tésztával együtt összesütjük a hagymát, majd kis idő múlva a petrezselymet is hozzáadjuk. Felengedjük egy liter tejjel, és ugyanannyi vízzel. Sóval, fűszerpaprikával, és őrölt borssal ízesítjük, összeforraljuk, és tejföllel tálaljuk.

Rakott káposzta
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg krumpli, 30 dkg császárszalonna, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, só, 1 teáskanálnyi őrölt fekete bors, fél liter tejföl.
A krumplit héjában megfőzzük.
A tepsi alját vékonyan kizsírozzuk, rászórjuk a kockákra vágott házi szalonna, és a csíkokra szelt császárszalonna felét. Beterítjük savanyú káposztával.
A főtt krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és felét a káposztára tesszük. Enyhén megsózzuk. Ráreszeljük a vöröshagymát. Erre újabb sor következik szalonnadarabkákkal. Megszórjuk fekete borssal, beborítjuk káposztával, és a megmaradt krumplival. Az egészet befedjük káposztával. Kevés vízzel felöntjük, alufóliával lefedjük, és a sütőben 1 óra alatt átsütjük. A végén levesszük a fóliát, gazdagon megtejfölözzük, őrölt paprikával megszórjuk, hogy szép színe legyen, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon a teteje.

Almafánk
Hozzávalók: 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő. 75 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csapott evőkanál só, 4 tojás sárgája, 1 evőkanál vaníliás cukor, fél dl étolaj, kevés langyos tej a dagasztáshoz. Öt nagyobb alma, 1 kávéskanál őrölt fahéj, a sütéshez olaj. A tetejére fahéjas porcukor.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, sót, a tojások sárgáját, és a vaníliás cukrot. Langyos tejjel összeállítjuk a tésztát. Közben kevés olajat is hozzádolgozunk. Fakanállal jó hólyagosra dagasztjuk.
Az almákat lereszeljük, levét kinyomjuk, és a tésztába keverjük. Őrölt fahéjjal ízesítjük.
Meleg helyre félretesszük kelni.
Bő olajat hevítünk, ebbe szaggatjuk olajos kanállal a fánkokat. Mindkét oldalukon szép aranyló barnára sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral megszórjuk.

Egregyi leves
Hozzávalók: 1 kg csirkehús, 25 dkg füstölt szalonna, 8 szál sárgarépa, 6 szál petrezselyem gyökere, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 dkg zöldborsó, só, 3 liter csontlé, 1 cseresznyepaprika, teáskanálnyi kakukkfű és kapor.
A habaráshoz: 1 púpos evőkanál tejszín, tejföl és liszt. Levesbetétnek 5 dkg eperlevél tészta.
A csirkehúst átmossuk, eldaraboljuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát és gombát is megtisztítjuk, a gombát kisebb darabokra vágjuk. A petrezselyem zöldjét apróra szeleteljük.
Egy nagyobb fazékban a zöldségeket kevés zsíron átpároljuk, belekeverjük a petrezselyem zöldjét, majd pár perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót. Enyhén megsózzuk, beletesszük a húst, és az egészet együtt pároljuk tovább.
A szalonnát zsírjára sütjük. A töpörtyűt a zsírból kiszedjük, zsírjában megpirítjuk a gombát, és az egészet a fazékba öntjük. Összekeverjük, és felöntjük annyi csontlével, hogy ellepje. Beledobjuk a cseresznyepaprikát, az egész vöröshagymát, és együtt főzzük az egészet mindaddig, míg minden puha lesz. Fűszerezzük kakukkfűvel és kaporral, majd a maradék húslével felengedjük.
Amikor összeforrt, habarást teszünk bele. A lisztet tejszínnel és tejföllel simára keverjük, apránként húslevessel felengedjük, és lassan belecsurgatjuk a fazékba. Összeforraljuk, a hagymát kiszedjük, és eperlevelet főzünk bele.

Rapsic vadas
Hozzávalók: A páchoz: 1 kg petrezselyem, másfél kg sárgarépa, 6 db vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, néhány szem szegfűbors, fekete bors, babérlevél, és só.
50 dkg füstölt szalonna, 2 kg kicsontozott szarvas comb, 1 fakanál sertészsír, 5 gerezd fokhagyma
A zsemlegombóchoz: 10 db zsemle, 3 tojás, só, 50 dkg liszt, kis csokor petrezselyem zöldje, 1 fakanál sertészsír.
A mártáshoz a páclé zöldségei, 5 evőkanál kristálycukor, 5 dkg liszt, mustár, citromlé.
Az étel elkészítése előtt három nappal bepácoljuk a vadhúst. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit bő vízben puhára főzzük, és a forró lébe beletesszük egészben a szarvas combot. Lefedve 3 napon át érleljük.
A negyedik napon kivesszük a húst. A füstölt szalonnából kevés zsíron kakastaréj-szeleteket sütünk. A combot 2 centi vastag szeletekre vágjuk.
A pácléből a zöldségeket kiszedjük, krumplinyomóval összetörjük. Ezt majd a mártáshoz használjuk fel.
A zsemlegombóchoz a zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, egy kevés sós vizet, és a liszttel összegyúrjuk. A petrezselyem zöldjét apróra szelve hozzákeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és lobogó forró, sós vízben kifőzzük. Amikor kiszedjük a vízből, kevés sertészsírra, lábosba szedjük.
A vadhús szeleteket a szalonna zsírjában mindkét oldalukon hirtelen átsütjük. Amikor kiszedjük a zsírból, apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A zsírt félretesszük.
Elkészítjük a mártást. A cukrot lábasban addig hevítjük, míg meg karamellizálódik, ekkor 2 dl vízzel felengedjük. A szalonna zsírját 5 dkg liszttel besűrítjük, néhány merőkanál páclével hígítjuk, majd az összetört zöldségekkel, és a karamelles lével összefőzzük. Ízesítjük kiskanál mustárral és citromlével.
A vadast mártással, szalonna szeletekkel, és zsemlegombóccal tálaljuk.

Ostoros rétes
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl étolaj, 5 tojás sárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 7 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg dió, 10 dkg magozott meggy.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beleteszünk 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál étolajat, csipetnyi sót. A megkelt élesztővel együtt hólyagosra kidagasztjuk.
Lisztezett gyúrótáblán 9 cipót alakítunk belőle. Mindegyik gombócot összegyúrjuk, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet langyos helyen kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd 2/3 részéhez 4 evőkanál kakaót, 1 teáskanál fahéjat adunk. A krém 1/3 részét külön tálba tesszük, ehhez vaníliás cukrot, citromhéjat, darált diót, apróra vágott meggyet teszünk.
3 gombócot tepsi nagyságúra kisodrunk. Mindhármat megkenjük kakaós krémmel, és egyenként, rúd alakban szorosan feltekerjük, majd copfba összefonjuk. A végeit összenyomjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. Még egy ugyanilyet készítünk. A harmadikat diós-meggyes töltelékkel kenve tekerjük fel, és tesszük a másik kettő mellé.
A rétesek közét kicsit megzsírozzuk, nehogy összesüljenek, majd fél órát kelni hagyjuk. Tetejüket tojás sárgájával átkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tepsi alját, kockákra vágott, csíkokra szelt, főtt krumplit, káposztára tesszük, megmaradt krumplival,

rakott káposzta !
Rakott káposzta--Magyaregregy Recept ! Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg krumpli, 30 dkg császárszalonna, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, só, 1 teáskanálnyi őrölt feketebors, fél liter tejföl. A krumplit héjában megfőzzük. A tepsi alját vékonyan kizsírozzuk, rászórjuk a kockákra vágott házi szalonna, és a csíkokra szelt császárszalonna felét. Beterítjük savanyú káposztával. A főtt ...
ibolya58 ibolya58
rapsic vadas !
Rapsic vadas---Magyaregregyi recept ! Hozzávalók : A páchoz: 1 kg petrezselyem, másfél kg sárgarépa, 6 db vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, néhány szem szegfűbors, feketebors, babérlevél, és só. 50 dkg füstölt szalonna, 2 kg kicsontozott szarvas comb, 1 fakanál sertészsír, 5 gerezd fokhagyma A zsemlegombóchoz: 10 db zsemle, 3 tojás, só , 50 dkg liszt, kis csokor petrezselyem zöldje, 1 fakanál ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Meggyes pite másképp recept gonda_katalin
Candia ellenes kenyér faciendum
Jeti torta bubszi
Csokoládés kekszkenyér bubszi
AMERIKAI krémes janna53
Gesztenyés-babapiskótás ancus56
Gofri majus55
Tejfölös vörös káposzta saláta horvathnemagdi
Morgós csúcs klerierzsi
Dobos torta bubszi
Szárnyas receptek
Mustáros majorannás csirkecomb gombás sült zöldségekkel rece jamborlulu
Csirke curry receptje: ujjozsef
Csirkecomb jóasszony módra recept baggesz20
Kapros túróval töltött pulyka, bubszi
Tepsis rakott hús suzymama
kUKORICÁS rAKOTT csIRKECOMB bubszi
Erdélyi tyúkhúsleves horvathnemagdi
Ananászos zelleres csirke recept jamborlulu
Frankfurti töltött pulykamell skorpiolilike
4 könnyű villámvacsora sarkadykati
Marhából készült ételek
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Libamell vadasan bubszi
Kolozsvári töltött káposzta bubszi
Recept jjanosne
B receptek horvathnemagdi
Gasztronómiai örömök sarkadykati
U betűs receptek horvathnemagdi
Borsos tokány tundihugi
Vinaigrette-mártás bubszi
Tejszínes-húsos cannelloni 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Almás-tormás csülök rochlitzne
Csőszpecsenye bulac57
Temesvári apró pecsenye forgoandi
S betűs receptek horvathnemagdi
Csabai titok ! ibolya58
Mustáros hentestokány yaskane
Finom falatok piroska0101
Mustáros-gombás sertésszelet skorpiolilike
Sütőben sült spagetti veronika74
Névnapos receptek kloppenburg
Halból készült ételek
Halreceptek pontyból. csibi52
Kanadai zöldfűszeres lazac bubszi
Bajai halászlé 2. bubszi
Pisztráng (tengeri hal) roston bubszi
Káposztás harcsa bubszi
Pisztráng kékre főzve jozsef_olah_9843
x nagyuska
Roston sült ponty fűszervajjal panni48
Halas tippek kloppenburg
30 perces sült lazac veronika74
Vad ételek
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Szegedi fácángulyás bubszi
Kevert linzer torta bubszi
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Magyar gasztronómia grimilda
Baszk fácán baratnu
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Itt van az ideje sarkadykati
Csallóközi vadas klerierzsi
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Spagetti ajánló
A 4 legfinomabb tészta grimilda
Olasz zöldségleves bubszi
Mézes mustáros pulykatokány recept kovacs_zsoka
Rakott bolognai spagetti horvathnemagdi
Burgonyás hústekercs bulac57
Spagetti a la carbonara bulac57
Borjúkaraj olasz módra recept toth_beata
Bolognai spagetti sajt nélkül recept kovacs_zsoka
Borsókrémes bolognai recept jamborlulu
Szardellás metélt bulac57
Pizza receptek
Puliszkás pizza bozsanyinemanyi
Pizza baratnu
Pizzás rúd aranyibarbara
Pizza tészták kerzsi58
tepertős csiga drciccancs
Pizza alaptészta, II. bubszi
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Tatu kifli suzymama
Búzacsírás pizza tészta bubszi
Tepsis pizza recept horvathnemagdi
Hamburger receptek
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Csirke hamburger banb
Szezámmag fejesnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Csirke hamburger cajun módra klara50
Sajtburger veronika74
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU