Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Magyaregregy
Ízőrzők - Magyaregregy - receptek

Reszelt leves
Hozzávalók: 2 tojás, annyi liszt, hogy kemény tésztát tudjunk gyúrni belőle, csipetnyi só.
Egy fél fej vöröshagyma, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 liter tej, ízlés szerint só, őrölt fűszerpaprika, őrölt fekete bors, 2 dl tejföl.
Két egész tojást egy csipetnyi sóval, és liszttel összedolgozunk. Lisztezett deszkán is átgyúrjuk, és lereszeljük. Egy fakanálnyi forró zsírban megpirítjuk a tésztát, közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a petrezselymet is apróra szeljük.
A megpirult tésztával együtt összesütjük a hagymát, majd kis idő múlva a petrezselymet is hozzáadjuk. Felengedjük egy liter tejjel, és ugyanannyi vízzel. Sóval, fűszerpaprikával, és őrölt borssal ízesítjük, összeforraljuk, és tejföllel tálaljuk.

Rakott káposzta
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg krumpli, 30 dkg császárszalonna, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, só, 1 teáskanálnyi őrölt fekete bors, fél liter tejföl.
A krumplit héjában megfőzzük.
A tepsi alját vékonyan kizsírozzuk, rászórjuk a kockákra vágott házi szalonna, és a csíkokra szelt császárszalonna felét. Beterítjük savanyú káposztával.
A főtt krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és felét a káposztára tesszük. Enyhén megsózzuk. Ráreszeljük a vöröshagymát. Erre újabb sor következik szalonnadarabkákkal. Megszórjuk fekete borssal, beborítjuk káposztával, és a megmaradt krumplival. Az egészet befedjük káposztával. Kevés vízzel felöntjük, alufóliával lefedjük, és a sütőben 1 óra alatt átsütjük. A végén levesszük a fóliát, gazdagon megtejfölözzük, őrölt paprikával megszórjuk, hogy szép színe legyen, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon a teteje.

Almafánk
Hozzávalók: 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő. 75 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csapott evőkanál só, 4 tojás sárgája, 1 evőkanál vaníliás cukor, fél dl étolaj, kevés langyos tej a dagasztáshoz. Öt nagyobb alma, 1 kávéskanál őrölt fahéj, a sütéshez olaj. A tetejére fahéjas porcukor.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, sót, a tojások sárgáját, és a vaníliás cukrot. Langyos tejjel összeállítjuk a tésztát. Közben kevés olajat is hozzádolgozunk. Fakanállal jó hólyagosra dagasztjuk.
Az almákat lereszeljük, levét kinyomjuk, és a tésztába keverjük. Őrölt fahéjjal ízesítjük.
Meleg helyre félretesszük kelni.
Bő olajat hevítünk, ebbe szaggatjuk olajos kanállal a fánkokat. Mindkét oldalukon szép aranyló barnára sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral megszórjuk.

Egregyi leves
Hozzávalók: 1 kg csirkehús, 25 dkg füstölt szalonna, 8 szál sárgarépa, 6 szál petrezselyem gyökere, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 dkg zöldborsó, só, 3 liter csontlé, 1 cseresznyepaprika, teáskanálnyi kakukkfű és kapor.
A habaráshoz: 1 púpos evőkanál tejszín, tejföl és liszt. Levesbetétnek 5 dkg eperlevél tészta.
A csirkehúst átmossuk, eldaraboljuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát és gombát is megtisztítjuk, a gombát kisebb darabokra vágjuk. A petrezselyem zöldjét apróra szeleteljük.
Egy nagyobb fazékban a zöldségeket kevés zsíron átpároljuk, belekeverjük a petrezselyem zöldjét, majd pár perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót. Enyhén megsózzuk, beletesszük a húst, és az egészet együtt pároljuk tovább.
A szalonnát zsírjára sütjük. A töpörtyűt a zsírból kiszedjük, zsírjában megpirítjuk a gombát, és az egészet a fazékba öntjük. Összekeverjük, és felöntjük annyi csontlével, hogy ellepje. Beledobjuk a cseresznyepaprikát, az egész vöröshagymát, és együtt főzzük az egészet mindaddig, míg minden puha lesz. Fűszerezzük kakukkfűvel és kaporral, majd a maradék húslével felengedjük.
Amikor összeforrt, habarást teszünk bele. A lisztet tejszínnel és tejföllel simára keverjük, apránként húslevessel felengedjük, és lassan belecsurgatjuk a fazékba. Összeforraljuk, a hagymát kiszedjük, és eperlevelet főzünk bele.

Rapsic vadas
Hozzávalók: A páchoz: 1 kg petrezselyem, másfél kg sárgarépa, 6 db vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, néhány szem szegfűbors, fekete bors, babérlevél, és só.
50 dkg füstölt szalonna, 2 kg kicsontozott szarvas comb, 1 fakanál sertészsír, 5 gerezd fokhagyma
A zsemlegombóchoz: 10 db zsemle, 3 tojás, só, 50 dkg liszt, kis csokor petrezselyem zöldje, 1 fakanál sertészsír.
A mártáshoz a páclé zöldségei, 5 evőkanál kristálycukor, 5 dkg liszt, mustár, citromlé.
Az étel elkészítése előtt három nappal bepácoljuk a vadhúst. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit bő vízben puhára főzzük, és a forró lébe beletesszük egészben a szarvas combot. Lefedve 3 napon át érleljük.
A negyedik napon kivesszük a húst. A füstölt szalonnából kevés zsíron kakastaréj-szeleteket sütünk. A combot 2 centi vastag szeletekre vágjuk.
A pácléből a zöldségeket kiszedjük, krumplinyomóval összetörjük. Ezt majd a mártáshoz használjuk fel.
A zsemlegombóchoz a zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, egy kevés sós vizet, és a liszttel összegyúrjuk. A petrezselyem zöldjét apróra szelve hozzákeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és lobogó forró, sós vízben kifőzzük. Amikor kiszedjük a vízből, kevés sertészsírra, lábosba szedjük.
A vadhús szeleteket a szalonna zsírjában mindkét oldalukon hirtelen átsütjük. Amikor kiszedjük a zsírból, apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A zsírt félretesszük.
Elkészítjük a mártást. A cukrot lábasban addig hevítjük, míg meg karamellizálódik, ekkor 2 dl vízzel felengedjük. A szalonna zsírját 5 dkg liszttel besűrítjük, néhány merőkanál páclével hígítjuk, majd az összetört zöldségekkel, és a karamelles lével összefőzzük. Ízesítjük kiskanál mustárral és citromlével.
A vadast mártással, szalonna szeletekkel, és zsemlegombóccal tálaljuk.

Ostoros rétes
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl étolaj, 5 tojás sárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 7 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg dió, 10 dkg magozott meggy.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beleteszünk 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál étolajat, csipetnyi sót. A megkelt élesztővel együtt hólyagosra kidagasztjuk.
Lisztezett gyúrótáblán 9 cipót alakítunk belőle. Mindegyik gombócot összegyúrjuk, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet langyos helyen kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd 2/3 részéhez 4 evőkanál kakaót, 1 teáskanál fahéjat adunk. A krém 1/3 részét külön tálba tesszük, ehhez vaníliás cukrot, citromhéjat, darált diót, apróra vágott meggyet teszünk.
3 gombócot tepsi nagyságúra kisodrunk. Mindhármat megkenjük kakaós krémmel, és egyenként, rúd alakban szorosan feltekerjük, majd copfba összefonjuk. A végeit összenyomjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. Még egy ugyanilyet készítünk. A harmadikat diós-meggyes töltelékkel kenve tekerjük fel, és tesszük a másik kettő mellé.
A rétesek közét kicsit megzsírozzuk, nehogy összesüljenek, majd fél órát kelni hagyjuk. Tetejüket tojás sárgájával átkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tepsi alját, kockákra vágott, csíkokra szelt, főtt krumplit, káposztára tesszük, megmaradt krumplival,

rakott káposzta !
Rakott káposzta--Magyaregregy Recept ! Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg krumpli, 30 dkg császárszalonna, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, só, 1 teáskanálnyi őrölt feketebors, fél liter tejföl. A krumplit héjában megfőzzük. A tepsi alját vékonyan kizsírozzuk, rászórjuk a kockákra vágott házi szalonna, és a csíkokra szelt császárszalonna felét. Beterítjük savanyú káposztával. A főtt ...
ibolya58 ibolya58
rapsic vadas !
Rapsic vadas---Magyaregregyi recept ! Hozzávalók : A páchoz: 1 kg petrezselyem, másfél kg sárgarépa, 6 db vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, néhány szem szegfűbors, feketebors, babérlevél, és só. 50 dkg füstölt szalonna, 2 kg kicsontozott szarvas comb, 1 fakanál sertészsír, 5 gerezd fokhagyma A zsemlegombóchoz: 10 db zsemle, 3 tojás, só , 50 dkg liszt, kis csokor petrezselyem zöldje, 1 fakanál ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Méteres kalács recept jamborlulu
Torta horvathnemagdi
BRAZILtorta bubszi
Almás legyezőtorta Update2 veronika74
Gríztorta 1. bubszi
Olasz almás pite recept zsokanita
Vasvári krémes tekercs bubszi
Kakaós – pudingos szelet gereica
Hamis marcipán golyó veronika74
Erdélyi habos-almás lyzbet3
Szárnyas receptek
Csípős narancsos csirke zsokanita
Grape fruitos csirkemell bubszi
Dresszinges csirkesaláta bubszi
Őzgerinces bacon-ös csirkemell, hagymás burgonyával töltve r toth_beata
Zöldséges csirkemell recept baggesz20
Basamelles,sajtmártásos-cs irkém. horvathnemagdi
Valenciai paella 3. spanyol re bubszi
Sült csirkeszárny (USA/cajun) klara50
Bombasztikus ebéd veronika74
Sonkás-sajtos csirkemell noble
Marhából készült ételek
Hússal töltött szőlőlevél bubszi
Babgulyás vörösborral recept toth_beata
Bécsi szelet burgonyával recept boszorlany
Burgundi marharagu veronika74
Húsos-májas rizstorta bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
Alufóliás flekken kkm
Ma itt jártam: sarkadykati
Pelmenyi - szibériai gombócok recept jamborlulu
Rakott hús bubszi
Sertésből készült ételek
5 hipergyors sült husi grimilda
Bácskai rizses hús bubszi
Toroskáposzta recept baggesz20
TVN .... Baráti találkozó itt a blogon ..13 bodaaniko
Zöldséges-tojásos fasírttekercs bkisseva
Néhány csülkös recept.... cipello
Hússal töltött kelkáposzta martimarti
Zöldséggel göngyölt hús! recept gizellalapu
Alföldi véres hurka bubszi
Csikóstokány 4. bubszi
Halból készült ételek
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Mézes-chilis lazac roston .... maroka
Lecsós rakott halszeletek zsokanita
Dióbundában sült ponty bubszi
ponty fűszeres bundában faciendum
Sült hal zöldségekkel zsokanita
Tejfölös-gombás ponty 1. bubszi
Lazacos rántotta recept jamborlulu
Lencsefőzelék újévre madlen40
Füstölt lazac+cukkinis tócsni veronika74
Vad ételek
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Fácánpaprikás bubszi
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Spagetti ajánló
Kínai zöldséges tészta 1vargaildyko
BABOS pulykaRAGU bubszi
Zöldséges bolognai spagetti recept jamborlulu
Sonkás tejszínes spagetti zsokanita
Pizza carbonara recept kovacs_zsoka
Csülkös spagetti recept boszorlany
Fácánpaprikás bubszi
Füstölt tarjával töltött gombafejek zsokanita
Gyors bolognai spagetti recept boszorlany
nápolyi húsgombóc ibolya58
Pizza receptek
Pizzás muffin mailona
angyalok konyhája faciendum
Pizza másként bubszi
Pizzás táska 1vargaildyko
Víg legények tortája: idvigjanos
Son-go-ku pizza suzymama
Pizza tészta II. bubszi
Paradicsomos-pizza horvathnemagdi
Töltött pizza tundihugi
Paprikás pizza bulac57
Hamburger receptek
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Főzz a Családodnak! sarkadykati
mustár készítése házilag irmus
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Hawaii burger veronika74
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU