Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Rácalmás ̵
Ízőrzők - Rácalmás - receptek

Dunai halászlé (10 főre)
Hozzávalók: hat kg tisztított ponty, 6 nagy fej vöröshagyma, 2 nagyobb burgonya, 5 paradicsom, csípős paprika, só, 10 dkg őrölt fűszerpaprika, házi darált csípős paprikapüré.
Finomabb lesz a halászlevünk, ha a halat csak közvetlenül tisztítás után mossuk át, feldaraboláskor már ne öblítsük, hogy az ízek jobban megmaradjanak. A régi dunai halászok még a felfogott halvért is beleöntötték a bográcsba.
A vöröshagymát és a burgonyát megtisztítjuk, és nagyobb cikkekre felvágjuk. Egy nagyobb üst, bogrács, vagy fazék alját beterítjük a vöröshagymával, és rátesszük a krumplit. A paradicsomot cikkekre vágva hozzáadjuk.
A halat nagyobb darabokra felvágjuk. A zöldségfélékre legalulra a fejeket tesszük, majd a húsosabb pontyszeletek következnek. A tetejére tesszük az ikrát, a haltejet, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Néhány csípős pirospaprikát is rádobunk, és elkezdjük melegíteni.
Megvárjuk, míg felforr, megsózzuk, majd tovább főzzük. Amikor már megfőtt, gazdagon megszórjuk őrölt pirospaprikával, ízlés szerint tehetünk hozzá csípős paprikapürét, és összeforraljuk. Vigyázzunk a főzéssel, mert ha túl sokáig főzzük, a halszeletek széteshetnek.
Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Babos tészta
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 2 teáskanálnyi só, 30 dkg tarkabab, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 tojás, öt dl tejföl, 6 szelet füstölt szalonna. A gyufatésztához 4 tojás, só, 50 dkg liszt.
Egy vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk. A vöröshagymát négyfelé vágjuk, és a fokhagymával, babérlevéllel, sóval és az előző este beáztatott, leszűrt babbal feltesszük főni.
Egy fakanálnyi sertészsírban megpirítunk 1 fej kockákra vágott vöröshagymát. Összekeverjük egy teáskanálnyi őrölt pirospaprikával, és a puhára főtt, leszűrt babbal.
Liszttel, tojásokkal és kevés sóval tésztát gyúrunk. Gyúródeszkán is átdolgozzuk, és kinyújtjuk. Gyufatésztára felvágjuk, majd forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, átöblítjük.
A fűszerezett babbal összekeverjük. A tejfölt 2 egész tojással simára kidolgozzuk, és enyhén megsózzuk.
Egy tűzálló tálat kizsírozunk, beleöntjük a babos tésztát, nyakon borítjuk tojásos tejföllel, és füstölt szalonna szeletekkel betakarjuk.
Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.

Rácalmási arató bableves
Hozzávalók: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, 25 dkg füstölt oldalas, 25 dkg füstölt csülök, 2 nagy szál sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, fél zellergumó, 1 fakanál sertészsír. Egy kávéskanálnyi őrölt fekete bors, 1 teáskanálnyi majoránna, 1 evőkanál liszt, 2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika, néhány karika zöldpaprika és póréhagyma. 30 dkg tarkabab, két dl paradicsomlé, ízlés szerint só.
A krumpli gombóchoz: 5 közepes burgonya, só, 25 dkg liszt, 1 tojás.
A babot előző este beáztatjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, durvára felvágjuk, és kevés zsíron megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott fokhagymát is.
A füstölt húsokat kisebb darabkákra felvágjuk. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret megtisztítjuk, és nagyobb kockákra, ,,falatokra" aprítjuk. A zellert is megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk.
Az időközben megpárolódott hagymához adjuk a húsdarabkákat, és pár percig együtt pirítjuk, hogy a zsírja kisüljön. Őrölt fekete borssal megszórjuk, rámorzsoljuk a majoránnát, és megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel. Kicsit összesütjük, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, és másfél liternyi vízzel felengedjük. Beleszórjuk a zöldpaprika és póréhagyma karikákat, és a leszűrt babot is beleöntjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Közben megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk. Legvégül a paradicsomlevet is hozzáöntjük, ezután már csak egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.
Miközben fő a levesünk, elkészítjük a krumpli gombócot. A krumplikat megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és amikor már kihűlt, liszttel, egy tojással és kevés sóval tésztát gyúrunk belőle. Gombócokat formálunk, amit lobogó forró, sós vízben kifőzünk. Ezzel a betéttel tálaljuk az arató bablevest.

Rácalmási rakott ponty (10 személyes adag)
Hozzávalók: egy nagyobb, 5 kg-os ponty, só, őrölt fekete bors, őrölt fűszerpaprika, 10 dkg liszt, a sütéshez sertészsír. két kg burgonya, 12 tojás, 1,2 liter tejföl. 10 dkg zsemlemorzsa, és a pirításához 5 dkg sertészsír.
A pontyot megtisztítjuk, belsőségeit eltávolítjuk, fejét levágjuk, majd kifilézzük.
A halhúst nagyobb szeletekre vágjuk, majd belső oldaláról beirdaljuk, hogy a bőre összetartsa sütés közben. Megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és paprikás lisztbe forgatjuk. Forró zsírban mindkét oldalán hirtelen átsütjük.
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.
A zsemlemorzsát kevés zsiradékon megpirítjuk.
A tejfölt sóval, borssal ízesítjük.
A tojásokat keményre megfőzzük, és azokat is felkarikázzuk.
Egy nagyobb tepsit zsírral kikenünk, az alját beborítjuk krumpli szeletekkel, meglocsoljuk tejföllel, ráhelyezzük a pontyot, majd betakarjuk krumplival. Kicsit megsózzuk, újra meglocsoljuk tejföllel, tojáskarikákat teszünk a tetejére. A maradék tejfölt még ráöntjük, és megszórjuk pirított zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Káposztás nokedli:
Hozzávalók: 2 fakanál sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg füstölt csülök zsírosabb része, 25 dkg füstölt kolbász. Kétcsipetnyi majoránna, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 2 babérlevél, 3 teáskanálnyi őrölt fűszerpaprika. 80 dkg savanyú káposzta, néhány zöldpaprika- és póréhagyma karika.
A nokedlihez 20 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, só.
A tálaláshoz tejföl.
A sertészsírt megolvasztjuk. A laskára vágott vöröshagymát, és a felkockázott fokhagymát megdinszteljük benne. A csülköt és kolbászt kisebb darabokra vágjuk, és beleborítjuk. Fűszerezzük morzsolt majoránnával, őrölt fekete borssal, és kisebb darabokra tört babérlevéllel. Kicsit átforgatjuk, és az őrölt fűszerpaprikát is hozzákeverjük. Apránként beletesszük a savanyú káposztát, a zöldpaprika-és póréhagyma karikákat, és készre pároljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk.
Közben elkészítjük a nokedlit a kétféle lisztből a tojásokkal és annyi vízzel, hogy megfelelő állagú legyen. Vágódeszkáról, késsel lobogó forró, sós vízbe szaggatjuk. Leszűrjük, átöblítjük, és az időközben megpárolódott káposztával együtt tálaljuk. Aki szereti, tejfölt is tehet a tetejére.

Vakarcs (talpon sült pogácsa)
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 20 dkg sertészsír, só, egy dl tej, három dl tejföl, másfél csomag sütőpor.
A liszteket a zsírral összemorzsoljuk, beleöntjük a sütőport, ízlés szerint megszórjuk sóval, kevés tejet adunk hozzá, és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kisodorjuk, és az egészet egyben hagyva, kizsírozott tepsibe tesszük. Késsel bevagdossuk a tetejét, megkenjük tejföllel, és előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor elkészült, darabokra tördeljük, és úgy kínáljuk.

Sült hal
Hozzávalók: Egy menyhal, egy süllő. Só, őrölt fekete bors, majoránna, 10 dkg őrölt fűszerpaprika, 10 dkg liszt. A sütéshez zsír, vagy olaj.
A megtisztított halakat átmossuk, a fejet levágjuk. A szálkamentes menyhalat 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, besózzuk, őrölt borssal és morzsolt majoránnával erősen befűszerezzük. A süllőt kifilézzük, belső oldala felől beirdaljuk, majd besózzuk. Mindkét halat a pácban legalább két órát pihentetjük.

Bő zsiradékot hevítünk, és amikor már forró, a menyhal szeleteket ropogósra sütjük benne. Amikor kiszedjük a zsírból, azonnal átkenjük fokhagymás olajjal.
Közben a süllőszeleteket paprikás lisztbe forgatjuk, és azt is kisütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: paradicsomot cikkekre, halat nagyobb, zöldségfélékre legalulra, fejeket tesszük, húsosabb pontyszeletek, tetejére tesszük,

19 nélkülözhetetlen tipp glillezéshez-recepttel.
harmóniát alkotnak. Egészségtippek 1. Zöldségeket mindig tálalj a hús mellé! Készíthetsz salátát, süthetsz a grillrácson paprikát, cukkinit, padlizsánt vagy felszolgálhatsz korábban eltett kovászos uborkát, savanyúságot. 2. Halat is kiválóan lehet grillen sütni. A tengeri halakhoz különleges fűszer sem kell, csak némi só, és néhány perc alatt puhára sülnek. 3. Bánj csínján a sóval! 4. Kerüld a ,,kívül égett, belül nyers" végeredményt! Ennek érdekében sose ...
lyceum lyceum
19 nélkülözhetetlen tipp grillezéshez...
harmóniát alkotnak. Egészségtippek 1. Zöldségeket mindig tálalj a hús mellé! Készíthetsz salátát, süthetsz a grillrácson paprikát, cukkinit, padlizsánt vagy felszolgálhatsz korábban eltett kovászos uborkát, savanyúságot. 2. Halat is kiválóan lehet grillen sütni. A tengeri halakhoz különleges fűszer sem kell, csak némi só, és néhány perc alatt puhára sülnek. 3. Bánj csínján a sóval! 4. Kerüld a ,,kívül égett, belül nyers" végeredményt! Ennek érdekében sose láng, hanem ...
donmolnarmeister donmolnarmeister
2 hét lúgosító étrend
parajpüré 1 dkg olaj 1 dkg vaj ízlés szerint só, halfűszerkeverék Elkészítés: A burgonyát készre főzzük. A parajt natúran megfőzzük. A parajt és a burgonyát ízlés szerint sózzuk és alaposan összekeverjük, vajjal tovább keverjük. A halat megszórjuk a fűszerkeverékkel. A felforrósított olajon készre sütjük. Együtt fogyasztjuk. 9. nap Reggeli: ananász turmix, abonett Hozzávalók: 20 dkg friss vagy konzerv ananász 2 dl tej 2 db ...
brozsika brozsika
4 isteni bográcsos étel
fröccsözve. Amurpaprikás Hozzávalók 4 személyre: * 40 dkg paradicsom * 30 g fűszerpaprika * 40 dkg vöröshagyma * 40 dkg zöldpaprika * 1,5 kg amur * só A belsőségeitől megszabadított és megtisztított halat szeleteld fel. A kopoltyúját és keserűfogát is távolítsd el. A hal fejét tedd a bogrács aljára, rá egy réteg szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot, majd a halszeleteket. Közben sózd, paprikázd. Önts rá annyi vizet, hogy ...
grimilda grimilda
4 koleszterinszegény recept...
Lazac grillen Hozzávalók: 4 lazacfilé só, bors, 1 evőkanál édeskömény 1 citrom olívalolaj A mártáshoz: 2 dl zsírszegény tejföl 1 evőkanál mustár olívaolaj só Elkészítés: a halat mosd át jó alaposan, majd sóval, borssal, édesköménnyel és kevés citromlével ízesítsd. Kend meg olívaolajjal, és a sütő grillfokozatán süsd meg. A mártáshoz a tejfölt keverd el a mustárral és az olívaolajjal, sózd, és ezzel tálald a ...
gaby13 gaby13
5 fincsi töltött hús
ki őket. Gombával töltött keszeg Hozzávalók: * 1,5 kg keszeg * 3 zsemle * 10 dkg vaj * 5 dkg vöröshagyma * 10 dkg gomba * petrezselyemzöld * só * bors A halat tisztítsd meg és sózd be. A vajat keverd össze a vízbe áztatott és jól kinyomott zsemlékkel. Gyúrd hozzá az apróra vágott hagymát, a vagdalt gombát, a petrezselyemzöldet, illetve kevés sót és borsot. Töltsd meg ezzel a halat, és forró olajban süsd ...
grimilda grimilda
5 különleges bográcsos
és főzd készre. Szegedi halászlé Hozzávalók: * 3,5 kg ponty * 3,5 kg harcsa * 5 fej vöröshagyma * erős paprika * szegedi őrölt paprika * 2 halászlékocka * só A halat filézd ki, kockázd fel. A fejet és a farkat tedd a bográcsba az apróra vágott hagymával együtt, és adj hozzá annyi vizet, hogy az alapanyagokat ellepje. 45 perc alatt főzd puhára. Ezután távolítsd el a szálkát, majd a hagymával együtt passzírozd át a ...
grimilda grimilda
5 tipp a család egészségesebb
az élelmiszerek minősége mellett azok mennyiségére is odafigyeljünk. - A túlzott fehérjefogyasztást kivédhetjük, ha a főétkezés részeként húst csak heti 2-3 alkalommal készítünk (1 szeletnyi, kb. 10-12 dkg mennyiségben). Válasszunk tengeri halat legalább egy héten egyszer (itt az adag 15 dkg lehet). - A túlzott zsírbevitelt elkerülhetjük, ha adagonként max. 10g (kb. 1 teáskanálnyi) zsiradékot használunk az ételek elkészítéséhez. - A helyes arányok betartásában segít, ha megváltoztatjuk ...
veronika74 veronika74
Süti ajánló
Almás, diós rácsos linzer suzymama
Hókenyér bubszi
gesztenyebomba macoka65
Mandarinos-kekszes szelet bubszi
csokis - kávés korongok ibolya58
Adventi finomságok keri007
Zebrakocka yvett789
Diós rétes 6. bubszi
Húsvéti ízkavalkád horvathnemagdi
Kuglóf aszalt gyümölcsökkel horvathnemagdi
Szárnyas receptek
NYÁRI CSIRKElevesBABBAL bubszi
Kolozsvári csirke bubszi
Calypso grillezett csirke klara50
GESZTENYEHABOS pulykaMELL bubszi
Rakott pulykamell (recept) bajoska
Vadhús horvathnemagdi
Paradicsomos-bazsalikomos- tejszínes csirke gabfe
Szegedi csirkegulyás 1vargaildyko
Rizses csirke bubszi
Baconos-gombás csirketekercs horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Hasznos tanácsok petyrallyeteam
A köménymag klementinagidro
Pörkölt túrós csuszával horvathnemagdi
Saslik bubszi
Vaj, a tejtermékek királynője horvathnemagdi
Ami eddig elképzelhetetlen volt: egészséges melegszendvics tinka1951
Vadas margareta51
Húsgolyók mustárszószos makarónival horvathnemagdi
Barnasörös marharagu kuszkussz margoka59
Paradicsomos húsgombócok janoselek
Sertésből készült ételek
Fokhagymás rántott szelet sült burgonyával recept jamborlulu
Muszaka 3. bubszi
Udvarhelyi rakott káposzta bubszi
Csatnik nanoka72
Magyaros rakott káposzta bkisseva
Gesztenyével töltött pulykamel klara50
Palócleves recept toth_beata
Csípős palacsinta bubszi
Báránynyárs 1vargaildyko
firenzei húslepény ibolya58
Halból készült ételek
Grill variációk aprochef
Tojásos lazackrém bulac57
Lazacos édeskömény saláta recept jamborlulu
Diós rántott ponty bubszi
Pontykocsonya 2. bubszi
*UPDATE* Grillezett lazac 1vargaildyko
Szegedi halászlé 1. bubszi
Harcsa almás-mustáros szósszal aranyibarbara
Lazac pongyolában bulac57
Ponty lengyel mártással bubszi
Vad ételek
Kisalföldi fácánleves bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Csallóközi vadas klerierzsi
Receptek horvathnemagdi
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Spagetti ajánló
Csirke baconban fokhagymás tésztával suzymama
Sonkás csirkemell csíkok horvathnemagdi
tokaji pulykamell ibolya58
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Császárspagetti klerierzsi
Spagetti szalonnás bulac57
Lecsós libamáj bubszi
gombás spagetti faciendum
Pasta mozzarella recept toth_beata
Az újrafelfedezett hajdina bulac57
Pizza receptek
Pizza tekercs recept tinka1951
tortilla chips házilag faciendum
x nagyuska
Pizzás táska 1vargaildyko
Csipős kolbászos pizza horvathnemagdi
Pizzás csiga (kenyérlángos) veronika74
Sütőporos lángos bozsanyinemanyi
Mártások grimilda
Pizzás rúd koszegimarika
fozes-sutes recept lll margareta51
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Aztán mégis. horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU