Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Rácalmás ̵
Ízőrzők - Rácalmás - receptek

Dunai halászlé (10 főre)
Hozzávalók: hat kg tisztított ponty, 6 nagy fej vöröshagyma, 2 nagyobb burgonya, 5 paradicsom, csípős paprika, só, 10 dkg őrölt fűszerpaprika, házi darált csípős paprikapüré.
Finomabb lesz a halászlevünk, ha a halat csak közvetlenül tisztítás után mossuk át, feldaraboláskor már ne öblítsük, hogy az ízek jobban megmaradjanak. A régi dunai halászok még a felfogott halvért is beleöntötték a bográcsba.
A vöröshagymát és a burgonyát megtisztítjuk, és nagyobb cikkekre felvágjuk. Egy nagyobb üst, bogrács, vagy fazék alját beterítjük a vöröshagymával, és rátesszük a krumplit. A paradicsomot cikkekre vágva hozzáadjuk.
A halat nagyobb darabokra felvágjuk. A zöldségfélékre legalulra a fejeket tesszük, majd a húsosabb pontyszeletek következnek. A tetejére tesszük az ikrát, a haltejet, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Néhány csípős pirospaprikát is rádobunk, és elkezdjük melegíteni.
Megvárjuk, míg felforr, megsózzuk, majd tovább főzzük. Amikor már megfőtt, gazdagon megszórjuk őrölt pirospaprikával, ízlés szerint tehetünk hozzá csípős paprikapürét, és összeforraljuk. Vigyázzunk a főzéssel, mert ha túl sokáig főzzük, a halszeletek széteshetnek.
Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Babos tészta
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 2 teáskanálnyi só, 30 dkg tarkabab, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 tojás, öt dl tejföl, 6 szelet füstölt szalonna. A gyufatésztához 4 tojás, só, 50 dkg liszt.
Egy vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk. A vöröshagymát négyfelé vágjuk, és a fokhagymával, babérlevéllel, sóval és az előző este beáztatott, leszűrt babbal feltesszük főni.
Egy fakanálnyi sertészsírban megpirítunk 1 fej kockákra vágott vöröshagymát. Összekeverjük egy teáskanálnyi őrölt pirospaprikával, és a puhára főtt, leszűrt babbal.
Liszttel, tojásokkal és kevés sóval tésztát gyúrunk. Gyúródeszkán is átdolgozzuk, és kinyújtjuk. Gyufatésztára felvágjuk, majd forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, átöblítjük.
A fűszerezett babbal összekeverjük. A tejfölt 2 egész tojással simára kidolgozzuk, és enyhén megsózzuk.
Egy tűzálló tálat kizsírozunk, beleöntjük a babos tésztát, nyakon borítjuk tojásos tejföllel, és füstölt szalonna szeletekkel betakarjuk.
Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.

Rácalmási arató bableves
Hozzávalók: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, 25 dkg füstölt oldalas, 25 dkg füstölt csülök, 2 nagy szál sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, fél zellergumó, 1 fakanál sertészsír. Egy kávéskanálnyi őrölt fekete bors, 1 teáskanálnyi majoránna, 1 evőkanál liszt, 2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika, néhány karika zöldpaprika és póréhagyma. 30 dkg tarkabab, két dl paradicsomlé, ízlés szerint só.
A krumpli gombóchoz: 5 közepes burgonya, só, 25 dkg liszt, 1 tojás.
A babot előző este beáztatjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, durvára felvágjuk, és kevés zsíron megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott fokhagymát is.
A füstölt húsokat kisebb darabkákra felvágjuk. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret megtisztítjuk, és nagyobb kockákra, ,,falatokra" aprítjuk. A zellert is megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk.
Az időközben megpárolódott hagymához adjuk a húsdarabkákat, és pár percig együtt pirítjuk, hogy a zsírja kisüljön. Őrölt fekete borssal megszórjuk, rámorzsoljuk a majoránnát, és megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel. Kicsit összesütjük, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, és másfél liternyi vízzel felengedjük. Beleszórjuk a zöldpaprika és póréhagyma karikákat, és a leszűrt babot is beleöntjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Közben megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk. Legvégül a paradicsomlevet is hozzáöntjük, ezután már csak egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.
Miközben fő a levesünk, elkészítjük a krumpli gombócot. A krumplikat megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és amikor már kihűlt, liszttel, egy tojással és kevés sóval tésztát gyúrunk belőle. Gombócokat formálunk, amit lobogó forró, sós vízben kifőzünk. Ezzel a betéttel tálaljuk az arató bablevest.

Rácalmási rakott ponty (10 személyes adag)
Hozzávalók: egy nagyobb, 5 kg-os ponty, só, őrölt fekete bors, őrölt fűszerpaprika, 10 dkg liszt, a sütéshez sertészsír. két kg burgonya, 12 tojás, 1,2 liter tejföl. 10 dkg zsemlemorzsa, és a pirításához 5 dkg sertészsír.
A pontyot megtisztítjuk, belsőségeit eltávolítjuk, fejét levágjuk, majd kifilézzük.
A halhúst nagyobb szeletekre vágjuk, majd belső oldaláról beirdaljuk, hogy a bőre összetartsa sütés közben. Megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és paprikás lisztbe forgatjuk. Forró zsírban mindkét oldalán hirtelen átsütjük.
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.
A zsemlemorzsát kevés zsiradékon megpirítjuk.
A tejfölt sóval, borssal ízesítjük.
A tojásokat keményre megfőzzük, és azokat is felkarikázzuk.
Egy nagyobb tepsit zsírral kikenünk, az alját beborítjuk krumpli szeletekkel, meglocsoljuk tejföllel, ráhelyezzük a pontyot, majd betakarjuk krumplival. Kicsit megsózzuk, újra meglocsoljuk tejföllel, tojáskarikákat teszünk a tetejére. A maradék tejfölt még ráöntjük, és megszórjuk pirított zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Káposztás nokedli:
Hozzávalók: 2 fakanál sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg füstölt csülök zsírosabb része, 25 dkg füstölt kolbász. Kétcsipetnyi majoránna, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 2 babérlevél, 3 teáskanálnyi őrölt fűszerpaprika. 80 dkg savanyú káposzta, néhány zöldpaprika- és póréhagyma karika.
A nokedlihez 20 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 3 egész tojás, só.
A tálaláshoz tejföl.
A sertészsírt megolvasztjuk. A laskára vágott vöröshagymát, és a felkockázott fokhagymát megdinszteljük benne. A csülköt és kolbászt kisebb darabokra vágjuk, és beleborítjuk. Fűszerezzük morzsolt majoránnával, őrölt fekete borssal, és kisebb darabokra tört babérlevéllel. Kicsit átforgatjuk, és az őrölt fűszerpaprikát is hozzákeverjük. Apránként beletesszük a savanyú káposztát, a zöldpaprika-és póréhagyma karikákat, és készre pároljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk.
Közben elkészítjük a nokedlit a kétféle lisztből a tojásokkal és annyi vízzel, hogy megfelelő állagú legyen. Vágódeszkáról, késsel lobogó forró, sós vízbe szaggatjuk. Leszűrjük, átöblítjük, és az időközben megpárolódott káposztával együtt tálaljuk. Aki szereti, tejfölt is tehet a tetejére.

Vakarcs (talpon sült pogácsa)
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 20 dkg sertészsír, só, egy dl tej, három dl tejföl, másfél csomag sütőpor.
A liszteket a zsírral összemorzsoljuk, beleöntjük a sütőport, ízlés szerint megszórjuk sóval, kevés tejet adunk hozzá, és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kisodorjuk, és az egészet egyben hagyva, kizsírozott tepsibe tesszük. Késsel bevagdossuk a tetejét, megkenjük tejföllel, és előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor elkészült, darabokra tördeljük, és úgy kínáljuk.

Sült hal
Hozzávalók: Egy menyhal, egy süllő. Só, őrölt fekete bors, majoránna, 10 dkg őrölt fűszerpaprika, 10 dkg liszt. A sütéshez zsír, vagy olaj.
A megtisztított halakat átmossuk, a fejet levágjuk. A szálkamentes menyhalat 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, besózzuk, őrölt borssal és morzsolt majoránnával erősen befűszerezzük. A süllőt kifilézzük, belső oldala felől beirdaljuk, majd besózzuk. Mindkét halat a pácban legalább két órát pihentetjük.

Bő zsiradékot hevítünk, és amikor már forró, a menyhal szeleteket ropogósra sütjük benne. Amikor kiszedjük a zsírból, azonnal átkenjük fokhagymás olajjal.
Közben a süllőszeleteket paprikás lisztbe forgatjuk, és azt is kisütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: paradicsomot cikkekre, halat nagyobb, zöldségfélékre legalulra, fejeket tesszük, húsosabb pontyszeletek, tetejére tesszük,

19 nélkülözhetetlen tipp glillezéshez-recepttel.
harmóniát alkotnak. Egészségtippek 1. Zöldségeket mindig tálalj a hús mellé! Készíthetsz salátát, süthetsz a grillrácson paprikát, cukkinit, padlizsánt vagy felszolgálhatsz korábban eltett kovászos uborkát, savanyúságot. 2. Halat is kiválóan lehet grillen sütni. A tengeri halakhoz különleges fűszer sem kell, csak némi só, és néhány perc alatt puhára sülnek. 3. Bánj csínján a sóval! 4. Kerüld a ,,kívül égett, belül nyers" végeredményt! Ennek érdekében sose ...
lyceum lyceum
19 nélkülözhetetlen tipp grillezéshez...
harmóniát alkotnak. Egészségtippek 1. Zöldségeket mindig tálalj a hús mellé! Készíthetsz salátát, süthetsz a grillrácson paprikát, cukkinit, padlizsánt vagy felszolgálhatsz korábban eltett kovászos uborkát, savanyúságot. 2. Halat is kiválóan lehet grillen sütni. A tengeri halakhoz különleges fűszer sem kell, csak némi só, és néhány perc alatt puhára sülnek. 3. Bánj csínján a sóval! 4. Kerüld a ,,kívül égett, belül nyers" végeredményt! Ennek érdekében sose láng, hanem ...
donmolnarmeister donmolnarmeister
2 hét lúgosító étrend
parajpüré 1 dkg olaj 1 dkg vaj ízlés szerint só, halfűszerkeverék Elkészítés: A burgonyát készre főzzük. A parajt natúran megfőzzük. A parajt és a burgonyát ízlés szerint sózzuk és alaposan összekeverjük, vajjal tovább keverjük. A halat megszórjuk a fűszerkeverékkel. A felforrósított olajon készre sütjük. Együtt fogyasztjuk. 9. nap Reggeli: ananász turmix, abonett Hozzávalók: 20 dkg friss vagy konzerv ananász 2 dl tej 2 db ...
brozsika brozsika
4 isteni bográcsos étel
fröccsözve. Amurpaprikás Hozzávalók 4 személyre: * 40 dkg paradicsom * 30 g fűszerpaprika * 40 dkg vöröshagyma * 40 dkg zöldpaprika * 1,5 kg amur * só A belsőségeitől megszabadított és megtisztított halat szeleteld fel. A kopoltyúját és keserűfogát is távolítsd el. A hal fejét tedd a bogrács aljára, rá egy réteg szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot, majd a halszeleteket. Közben sózd, paprikázd. Önts rá annyi vizet, hogy ...
grimilda grimilda
4 koleszterinszegény recept...
Lazac grillen Hozzávalók: 4 lazacfilé só, bors, 1 evőkanál édeskömény 1 citrom olívalolaj A mártáshoz: 2 dl zsírszegény tejföl 1 evőkanál mustár olívaolaj só Elkészítés: a halat mosd át jó alaposan, majd sóval, borssal, édesköménnyel és kevés citromlével ízesítsd. Kend meg olívaolajjal, és a sütő grillfokozatán süsd meg. A mártáshoz a tejfölt keverd el a mustárral és az olívaolajjal, sózd, és ezzel tálald a ...
gaby13 gaby13
5 fincsi töltött hús
ki őket. Gombával töltött keszeg Hozzávalók: * 1,5 kg keszeg * 3 zsemle * 10 dkg vaj * 5 dkg vöröshagyma * 10 dkg gomba * petrezselyemzöld * só * bors A halat tisztítsd meg és sózd be. A vajat keverd össze a vízbe áztatott és jól kinyomott zsemlékkel. Gyúrd hozzá az apróra vágott hagymát, a vagdalt gombát, a petrezselyemzöldet, illetve kevés sót és borsot. Töltsd meg ezzel a halat, és forró olajban süsd ...
grimilda grimilda
5 különleges bográcsos
és főzd készre. Szegedi halászlé Hozzávalók: * 3,5 kg ponty * 3,5 kg harcsa * 5 fej vöröshagyma * erős paprika * szegedi őrölt paprika * 2 halászlékocka * só A halat filézd ki, kockázd fel. A fejet és a farkat tedd a bográcsba az apróra vágott hagymával együtt, és adj hozzá annyi vizet, hogy az alapanyagokat ellepje. 45 perc alatt főzd puhára. Ezután távolítsd el a szálkát, majd a hagymával együtt passzírozd át a ...
grimilda grimilda
5 tipp a család egészségesebb
az élelmiszerek minősége mellett azok mennyiségére is odafigyeljünk. - A túlzott fehérjefogyasztást kivédhetjük, ha a főétkezés részeként húst csak heti 2-3 alkalommal készítünk (1 szeletnyi, kb. 10-12 dkg mennyiségben). Válasszunk tengeri halat legalább egy héten egyszer (itt az adag 15 dkg lehet). - A túlzott zsírbevitelt elkerülhetjük, ha adagonként max. 10g (kb. 1 teáskanálnyi) zsiradékot használunk az ételek elkészítéséhez. - A helyes arányok betartásában segít, ha megváltoztatjuk ...
veronika74 veronika74
Süti ajánló
Földiepres pite bubszi
Adventi kókuszos sütemény ancus56
Pasik kedvence torta bkisseva
Szalagos fánk majus55
Tojásfehérje jó hatása zsokazsoka
Nagymamám igazi rétestészája így készült bkisseva
Almatorta bulac57
mézes zserbó groszmadel
Süteményrecept (gyesen lévő anyukáknak)... lenke1964
Recept jjanosne
Szárnyas receptek
Csirkemájas pástétom bubszi
Római tálas receptek sarkadykati
Rakott csirkemell koszegimarika
Skanzenbe horvathnemagdi
Töltött kacsa recept donaldduck
Sztroganov csirke ancus56
Arab húsos rizottó bubszi
Szalonnás pulykasült bubszi
Házi csirkemájkrém recept jamborlulu
Baconos pulykamell újkrumpli horvathnemagdi
Marhából készült ételek
húsos savanyú zöldségleves ibolya58
Vargányás Babgulyás recept jamborlulu
Grízzel töltött burgonyagombóc lilikonyhaja
Paradicsomos húsgombóc recept jamborlulu
SZATMÁRI LAKODALmas bubszi
Receptek jjanosne
Gombával töltött pirog recept boszorlany
könnyű tavaszi egytálétel grimilda
Bajor rostélyos 1. csibi52
Húsgolyós vitaminsali 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Ízőrzők – Tótkomlós horvathnemagdi
Rozmaringos szűz paradicsomos zöldségekkel recept gonda_katalin
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst. suzymama
Késmárki kolbász bulac57
V betűs receptek horvathnemagdi
Kicsit a mártásokról... suzymama
Húsos batyu klara50
Boros pecsenye mamucika
Sertésmáj Garai módra margoka59
Halból készült ételek
Töltött pontyfilé bubszi
Bajai halászlé 2. bubszi
Bográcsozzunk mi is! horvathnemagdi
Lazac roston berni mártással bubszi
Karácsonyra reifregina
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
Dunapentelei halászlé bubszi
Szalonnás harcsaszeletek bubszi
Szőlőlevélbe töltött lazacos horvathnemagdi
Halászlé 3. bubszi
Vad ételek
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Gombás fogolypecsenye bubszi
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Fácánmell töltött körtével bubszi
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Fácánleves rochlitzne
Almával töltött fácán bulac57
Receptek horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Spagetti ajánló
Rakott spagetti......... maca23
B betűs receptek horvathnemagdi
Saláták gyorsan .... roanna
Sóban sütve horvathnemagdi
7 különleges, könnyen elkészíthető tésztaétel vacsorára suzymama
Szardellás-olajbogyós spagetti veronika74
Borjúkaraj olasz módra recept toth_beata
Fácánpaprikás bubszi
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Carbonara Spagetti, avagy Szénégető spagetti recept gonda_katalin
Pizza receptek
Serpenyős pizza 15 perc alatt bkisseva
Töltött padlizsán sarkadykati
Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja tinka1951
Családom kedvence sarkadykati
Rozsos-lenmagos, póréhagymás pizza noble
Csirkés pizza carbonara alappal recept jamborlulu
Pizzás csiga gépsonkával recept toth_beata
Paradicsomos-füstölt kolbászos pizza recept boszorlany
Pizza Napoletana bubszi
Pizzás pancerotti recept gonda_katalin
Hamburger receptek
Házi hamburger recept baggesz20
Csirkeburger recept jamborlulu
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburger horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Hawaii burger veronika74
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
A szója kloppenburg
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU