Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
10 dkg reszelt edami sajt,
1 dl tejszín,
5 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál só és ízlés szerint törött fehér bors.
Elkészítés:
a tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírját kisütöm, a pörcöt leszűröm.
a főtt tésztát összekeverem a szalonnazsírral, borssal és tejszínnel, majd tűzálló tálba terítem. A reszelt sajttal egyenletesen behintem a tetejét és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Annyi ideig sütöm, amíg a sajt nyúlósra nem olvad a tetején. Villával átkeverem, és máris tálalom. |
horvathnemagdi  |
Címkék: reszelt sajttal, sajt nyúlósra, szalonnazsírral, előmelegített, egyenletesen, összekeverem, |
|