Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Pizza tészták
Ezt nem kell keleszteni:

1 kg liszt
1 marék só,
1 marék cukor,
1 csomag szárított élesztő
0,5 l langyos víz
fehér bors,
szárított oregánó
kb. 2 vékony tészta lesz belőle.

Kelesztős tészta:

50 dkg liszt,
kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztő
1 tojás sárgája,
20 dkg margarin
só,
kevés langyos tej,
1-2 órát keleszteni
1 nagy tepsi + 1 kis tepsi tészta lesz belőle.

Csokis-diós muffin:

Hozzávalók

10 dkg darált dió,

10 dkg étcsoki darabolva,

17,5 dkg liszt,

1 teáskanál sütőpor,

1/2 teáskanál szódabikarbóna,

12,5 dkg margarin,

10 dkg cukor,

1 csipet só,

2 egész tojás,

0,4 dl tej.




Muffin másképp:

Hozzávalók

1 egész tojás,

15 dkg cukor,

1 vaníliáscukor,

25 dkg liszt,

2 kiskanál sütőpor,

csipet só,

8 dkg margarin,

4 dkg kakaópor,

0,5 kiskanál szódabikarbóna,

15 dkg étcsoki apróra vágva,

10 dkg durvára vágott dió,

3 dl tej,




Sili szelet:

Ha gáztepsibe sütjük akkor dupla adagot fogjunk.

Sütemény lapja:

6 tojás fehérje,

15 dkg cukorral jó keményre kikeverjük, majd belekeverünk 15 dkg darált diót,

1 evőkanál lisztet, 1 cs. sütőport, ezt megsütjük.

Krém:

6 tojás sárgája,

15 dkg cukor,

2 cs.vaníliás pudinggal,

7 dl tejjel sűrűre főzzük,

1 csomag margarint habosra keverünk és ha kihült a krém akkor hozzáadjuk.

Majd a krémet megfelezzük és az egyikbe belekeverjük a 10 dkg olvasztott tortabevonót,

/nem vajat - hanem 2 evőkanál étolajat teszünk bele,

A dióslapra rákenjük a sárga krémet, erre ráteszünk 1 csomag háztartási kekszet egészet,

majd rátesszük a barna krémet.

A tetejére csokit is reszelhetünk vagy tortadarát, esetleg tortabevonót tegyünk.




Gumitorta:

Egy jénai edényt kivajazunk és a hütőszekrénybe tesszük.

4 dl víz fölfőzök 2 zacskó étkezési zselatint kb: 48 evőkanál víz legyen,



1 csík:

4 egész tojás,

4 kanál porcukor,

1 vaníliás cukor,

fölverni habnak, majd az előfőzött zselatinból 15-16 evőkanállal apránként adni hozzá.

Beleöntöm az edénybe és hüttőbe rakom ismét.

2 csík:

4 egész tojás,

4 kanál porcukor,

1 vaníliás cukor,

2-3 evőkanál szitált kakaó por,

fölverni habnak.

Apránként hozzáadom a 15-16 evőkanál zselatint.

Ráöntöm az első csíkra és vissza teszem a hüttőbe.

/de csak mindig akkor öntjük a következő csíkot ha már az előző megdermedt,/

3 csík:

2 doboz tejföl /kicsi/

5 kanál porcukor,

ezt összekeverem és a

15-16 evőkanál zselatint.

Ráöntöm a 2 csík tetejére és ezt is kis időre hüttőbe rakjuk.

A tetejére banánt, kiwit karikázunk és 1 csomag tortazselét teszünk rá.








Sajtos csiga:
70 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1/2 liter tej, 3 kanál p. cukor, 1 dl étolaj, 1.k.k. só.

Keleszteni kell és 3 ciót csinálunk belőle.

Kinyújtani és a következőket rákenni:

20 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1.k.k. só, a tetejét meg kenjük reszelt sajttal.

Feltekerni, feldaraboljuk és kivajazott tepsibe sütjük.

Tojás sárgával megkenjük + reszelt sajt a tetejére.


Kefíres kevert:

2 db kefír, vagy joghurt, 4 kefíresdoboz liszt,

2 db tojás, 1 sütőpor, 1 dl olaj, 2 kefíres doboz cukor,

a gyümölcsöt cukrozni majd egy marék liszttel összekeverni.

A masszát a tepsibe önteni, tetejére gyümölcsöt szórunk.


Vajas pogácsa - Piroskától

50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 dkg élesztő, 1 dl tej, 4 kocka cukor, 1 tojássárgája és + 1

egész tojás, 2 dl tejföl, só.

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, 1 tojássárgájával a cukros tejben megfuttatott élesztővel,

a tejföllel és sóval.

Két óra hosszat kelesztjük közben többször hajtogatjuk.

Majd újjnyi vastagra nyújtva pogácsákat szúrunk ki belőle.

3x-osára nő sütés közben.

Tetejüket megkenjük az egész tojással és a sütőben úgy sütjük akár a kelt tésztát.

Sajtot is lehet a tetejére tenni.

/kb. 2 evőkanál só kell hozzá/


Nászasszony beiglije

60 dkg liszt, 1 egész ráma, + 1 kanál zsír,

6 dkg porcukor, 2-3 dkg élesztő, 2 dl tej + 1 kiskanál tejföl, 1 tojássárgája,

az élesztőt fel kell futtatni

Tölteléket belerakjuk este feltekerni és újra megkenjük tojássárgájával a tetejét.

Reggel sütjük ki.


Túró fánk

25 dkg túró, 22 dkg liszt, 1 tejföl kis dobozos, csipet só, izlés szerint cukor,

1.kávés kanál sütőpor, 3 egész tojás

összekeverni és forró olajban kisütjük.

Kanállal szaggatjuk bele az olajba. /fincsi/

Sósak:

Túrós pogácsa:
hozzávalók 4 főre
0,5 kg liszt25 dkg margarin
1 csomag élesztő
1,5 dl tej
1 púpos kk cukor
1 ek só
25 dkg túró
25 dkg füstölt sajt
kb. 10 dkg trappsita sajt a tetejére
kevés tejföl (a kenéshez)

Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk.
Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan.
Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen.
Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal.
Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában.
Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.
Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti).
Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Tésztában sült kolbász:
hozzávalók 8 főre
40 dkg lángolt kolbász (vagy cserkészkolbász)
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
15 dkg vaj
3 tojás

cukor

elkészítés:

Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, amibe egy csipetnyi cukrot is teszünk és felfuttatjuk.
A lisztet először a puha vajjal elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat és a sót.
Alaposan kidolgozzuk és letakarva 30-40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokba egy-egy darab kolbászt tekerünk, tojással megkenjük (megszórhatjuk szezámmaggal is) és sütőben megsütjük.


sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Töklekvár:
Töklekvár:

Hozzávalók:
5 kg tök, 4 citrom, 3 kg cukor
Elkészítés:
A tököt megtisztítjuk és a reszelő nagyobbik részén lereszeljük.
A citromokat apró kockákra vágva a héjjával együtt
a tökkel feltesszük főni.
1-2 órát főzzük.
Kevergetni nem muszály, mert nem ég oda.
2 óra múlva a tök már megpuhul beleöntjük a cukrot
és még kb. fél órát főzzük.
Mostmár kevergetjük a cukorral együtt nehogy oda égjen.
Befőttes üvegekbe rakjuk és száraz dunsztba tesszük.
kerzsi58 kerzsi58
Címkék: barna krémet, tetejére csokit, jénai edényt, hütőszekrénybe tesszük, előfőzött zselatinból, első csíkra,

A ketchupról és más paradicsom
európai karrierje ugyan nem indult túl fényesen, de azért az évszázadok során minden nemzet konyháján megjelent. A befogadó, igen szegény és épp ezért kevéssé válogatós dél-olaszok láttak először fantáziát a paradicsomban. Ennek köszönhetően lett a tésztákhoz készített sugók legfőbb alapanyaga a paradicsom. Tésztától független, magányos paradicsomszószról szóló bejegyzés már az 1700-as évek végén megjelent, a Nápolyban kiadott Lo scalco alla moderna című szakácskönyvben. A paradicsomszószos ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A töki pompos receptje
össze. Nagyjából fél órát keleszd, majd oszd öt egyenlő részre a tésztát. Szórd meg liszttel a tetejüket, és keleszd duplájára mindegyiket. A kolbászt karikázd fel, a szalonnát vágd apró kockákra. A tésztákból nyújts 30 centi átmérőjű köröket. Mindegyik tésztalapra üss egy-egy tojást, majd kend el. A kolbászkarikákat és a szalonnadarabkákat szórd a tetejére, és forró kemencében süsd készre. ...
grimilda grimilda
Az olasz lakoma
ajánlanám mindenkinek: utazzon végig Itália csizmáján, és kóstolja meg Trentinóban a polentát, Milánóban a risottót, Lombardiában a kekszeket, egészen addig, míg le nem ér a pizza szülőhelyéig, Nápolyig, ám közben ne felejtse el belevetni magát a borok, tészták, sajtok és fagylaltok kavalkádjába. Vannak elemek, amelyek mégis összekötik a 19 darabkát: mindenütt ragaszkodnak az alapanyagok frissességéhez és elsőrangú minőségéhez, a nagymamák receptjeihez, no meg a hosszú, ötfogásos vacsorákhoz. Az ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bolognai mártás (Salsa alla Na
Hozzávalók: 1 kg húsos almaparadicsom 1 kg lukullusz paradicsom 2 db karotta 2 db petrezselyemgyökér 1 db zeller 10 dkg darált marha vagy sovány sertéshús 1 fej vöröshagyma 4 cikk fokhagyma 3 evőkanál oliva olaj 1 mokkáskanál cukor 1 babérlevél 1 ág rozmaring só, őrölt bors ízlés szerint =A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A karottát, gyökeret ...
bubszi bubszi
Egészséges durumbúza
kiváló minőségében rejlik. A durum búza magbelsőjére jellemző sárgás alapszínű, finom szemcsés őrlemény, csekély mértékű, a lisztszemcsékkel azonos méretű világos héjrészeket is tartalmaz. A durum búza lisztje magas fehérje tartalmú, kitűnő tészták készülnek belőle tojás hozzáadása nélkül. Belőle több dara, más néven ,,szemolina" őrölhető. A megfelelő minőségű szemolinából tojás és egyéb adalékanyagok felhasználása nélkül is jó főzési értékű, sárga színű tészta készíthető, amelynek ...
inrid77 inrid77
Gyors pizzatészta
alatt összefőzzük. A vizet pótolhatjuk, ha nagyon sűrű lenne. Kis mennyiség, de ez a 3 pizza tetejére elegendő, mert vékonyan kell kenni, mivel elég intenzíven fűszeres. A tejfölös szószhoz csak összekeverjük a hozzávalókat. A tésztákat megkenjük a szósszal, és tetszőlegesen feltétet teszünk rá, ezt mindenki ízlésére bízom (sonka, sajt, brokkoli, hagyma, szalonna, gomba, kukorica, bab, stb.). Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (A többi tészta addig ...
grimilda grimilda
Görög pizza
Hozzávalók * 50 dkg liszt * 3 dl víz * 1 csomag élesztőpor * 1 csipet cukor * 1 tk só * 4 ek olívaolaj * 1 darab hagyma * 2 gerezd fokhagyma * 25 dkg darált hús * 4 ek paradicsompüré * 1 tk oregano * 20 dkg feta sajt * 8 darab koktélparadicsom * 3 ek olívabogyó A lisztet az élesztővel és a cukorral ...
tundihugi tundihugi
Süti ajánló
Kekszes-gyümölcsös sütemény magyarandrasne
Márványkuglóf tundihugi
Túrós süti bubszi
Lajosi mézes koszegimarika
Pudingos almás kehely reifregina
Temesi rakott csülkös bubszi
Mákos guba bubszi
Fekete rózsa akiram45
Vacsoracsata-Anita-Desszer t veronika74
Martha csokis kekszes recept quacline
Szárnyas receptek
Ma fánkot sütök...:) bodaaniko
Zöldséges-Joghurtos Csirke 1vargaildyko
Pulykamell mester módra zsokanita
mai recept faciendum
Étvágygerjesztő falatkák ( 4-recept) suzymama
Rakott csirkemell nanoka72
Csirkemell sörtésztában-Tejfölös kukoricával suzymama
Csirkevagdalt bubszi
Ínyenc csirkeragu horvathnemagdi
Saláta csirkemellel baratnu
Marhából készült ételek
7 napos zsírégető program veronika74
Különleges palacsinta bubszi
Isteni mártások, -sültekhez! grimilda
Névnapos receptek kloppenburg
Vadas marha zsemlegombóccal grimilda
bajor ragu ! ibolya58
Libakocsonya bubszi
Vadas marha zsemlegombóccal rochlitzne
Szatmári lakodalmas bubszi
Vasárnap horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Sörös gombóc bubszi
Csülkös rakott krumpli bubszi
Könnyű fasírtok horvathnemagdi
Hentesleves másképpen recept kovacs_zsoka
Karalábéfőzelék húsgombóccal horvathnemagdi
x nagyuska
Bográcsos székelykáposzta grimilda
Májas spagetti bubszi
Pikáns gombás sertésragu leves recept jamborlulu
Tejszínes gombás húsos ragu, hasábburgonyával recept jamborlulu
Halból készült ételek
Fajszi halászlé bubszi
Dunakömlődi halászlé 2. bubszi
Fehérborral párolt lazac, majonézes-diós zellersalátával zsokanita
Bácskai halászlé bubszi
Mai menű horvathnemagdi
Mai ünnepi menü sarkadykati
Töltött pontyfilé bubszi
Lazac roston berni mártással bubszi
Bajai halászlé 1. bubszi
Ízőrzők – Tiszakécske horvathnemagdi
Vad ételek
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Magyar gasztronómia grimilda
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro jamborlulu
R betűs receptek horvathnemagdi
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Őzpörkölt vadász módra bordat
Római tálas receptek sarkadykati
Fácánmell töltött körtével bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Spagetti ahogy én készítem recept gonda_katalin
Spagetti frittata veronika74
Spaghetti alla carbonara - a szénégető spagettije reifregina
Fetás-tejszínes spagetti suzymama
sajtos tészta, másképp tereza54
Vacsora csata jjanosne
Spagetti friss sajtmártással bulac57
Paprika trikolor recept jamborlulu
Bolognai spagetti suzymama
A tökéletes bolognai spagetti grimilda
Pizza receptek
Pizza Margherita bubszi
Édesen és sósan egyaránt nagy kedvenc horvathnemagdi
Planétás pizza bubszi
Tuti sajtos rúd nanoka72
Sonkás-olívás PIZZA bubszi
Pizza kukoricalisztből bulac57
Pizza tészta Balázs módra: bubszi
Pizza Pan serpenyő migova
Maradék sonka? Sebaj! horvathnemagdi
Sonkás, gombás pizza recept gonda_katalin
Hamburger receptek
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi hamburger veronika74
Kevés munkával horvathnemagdi
mustár készítése házilag irmus
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Sajtburger veronika74
Virslis kifli veronika74
Ma itt jártam: sarkadykati
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU