Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Pizza tészták
Ezt nem kell keleszteni:

1 kg liszt
1 marék só,
1 marék cukor,
1 csomag szárított élesztő
0,5 l langyos víz
fehér bors,
szárított oregánó
kb. 2 vékony tészta lesz belőle.

Kelesztős tészta:

50 dkg liszt,
kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztő
1 tojás sárgája,
20 dkg margarin
só,
kevés langyos tej,
1-2 órát keleszteni
1 nagy tepsi + 1 kis tepsi tészta lesz belőle.

Csokis-diós muffin:

Hozzávalók

10 dkg darált dió,

10 dkg étcsoki darabolva,

17,5 dkg liszt,

1 teáskanál sütőpor,

1/2 teáskanál szódabikarbóna,

12,5 dkg margarin,

10 dkg cukor,

1 csipet só,

2 egész tojás,

0,4 dl tej.




Muffin másképp:

Hozzávalók

1 egész tojás,

15 dkg cukor,

1 vaníliáscukor,

25 dkg liszt,

2 kiskanál sütőpor,

csipet só,

8 dkg margarin,

4 dkg kakaópor,

0,5 kiskanál szódabikarbóna,

15 dkg étcsoki apróra vágva,

10 dkg durvára vágott dió,

3 dl tej,




Sili szelet:

Ha gáztepsibe sütjük akkor dupla adagot fogjunk.

Sütemény lapja:

6 tojás fehérje,

15 dkg cukorral jó keményre kikeverjük, majd belekeverünk 15 dkg darált diót,

1 evőkanál lisztet, 1 cs. sütőport, ezt megsütjük.

Krém:

6 tojás sárgája,

15 dkg cukor,

2 cs.vaníliás pudinggal,

7 dl tejjel sűrűre főzzük,

1 csomag margarint habosra keverünk és ha kihült a krém akkor hozzáadjuk.

Majd a krémet megfelezzük és az egyikbe belekeverjük a 10 dkg olvasztott tortabevonót,

/nem vajat - hanem 2 evőkanál étolajat teszünk bele,

A dióslapra rákenjük a sárga krémet, erre ráteszünk 1 csomag háztartási kekszet egészet,

majd rátesszük a barna krémet.

A tetejére csokit is reszelhetünk vagy tortadarát, esetleg tortabevonót tegyünk.




Gumitorta:

Egy jénai edényt kivajazunk és a hütőszekrénybe tesszük.

4 dl víz fölfőzök 2 zacskó étkezési zselatint kb: 48 evőkanál víz legyen,



1 csík:

4 egész tojás,

4 kanál porcukor,

1 vaníliás cukor,

fölverni habnak, majd az előfőzött zselatinból 15-16 evőkanállal apránként adni hozzá.

Beleöntöm az edénybe és hüttőbe rakom ismét.

2 csík:

4 egész tojás,

4 kanál porcukor,

1 vaníliás cukor,

2-3 evőkanál szitált kakaó por,

fölverni habnak.

Apránként hozzáadom a 15-16 evőkanál zselatint.

Ráöntöm az első csíkra és vissza teszem a hüttőbe.

/de csak mindig akkor öntjük a következő csíkot ha már az előző megdermedt,/

3 csík:

2 doboz tejföl /kicsi/

5 kanál porcukor,

ezt összekeverem és a

15-16 evőkanál zselatint.

Ráöntöm a 2 csík tetejére és ezt is kis időre hüttőbe rakjuk.

A tetejére banánt, kiwit karikázunk és 1 csomag tortazselét teszünk rá.








Sajtos csiga:
70 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1/2 liter tej, 3 kanál p. cukor, 1 dl étolaj, 1.k.k. só.

Keleszteni kell és 3 ciót csinálunk belőle.

Kinyújtani és a következőket rákenni:

20 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1.k.k. só, a tetejét meg kenjük reszelt sajttal.

Feltekerni, feldaraboljuk és kivajazott tepsibe sütjük.

Tojás sárgával megkenjük + reszelt sajt a tetejére.


Kefíres kevert:

2 db kefír, vagy joghurt, 4 kefíresdoboz liszt,

2 db tojás, 1 sütőpor, 1 dl olaj, 2 kefíres doboz cukor,

a gyümölcsöt cukrozni majd egy marék liszttel összekeverni.

A masszát a tepsibe önteni, tetejére gyümölcsöt szórunk.


Vajas pogácsa - Piroskától

50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 dkg élesztő, 1 dl tej, 4 kocka cukor, 1 tojássárgája és + 1

egész tojás, 2 dl tejföl, só.

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, 1 tojássárgájával a cukros tejben megfuttatott élesztővel,

a tejföllel és sóval.

Két óra hosszat kelesztjük közben többször hajtogatjuk.

Majd újjnyi vastagra nyújtva pogácsákat szúrunk ki belőle.

3x-osára nő sütés közben.

Tetejüket megkenjük az egész tojással és a sütőben úgy sütjük akár a kelt tésztát.

Sajtot is lehet a tetejére tenni.

/kb. 2 evőkanál só kell hozzá/


Nászasszony beiglije

60 dkg liszt, 1 egész ráma, + 1 kanál zsír,

6 dkg porcukor, 2-3 dkg élesztő, 2 dl tej + 1 kiskanál tejföl, 1 tojássárgája,

az élesztőt fel kell futtatni

Tölteléket belerakjuk este feltekerni és újra megkenjük tojássárgájával a tetejét.

Reggel sütjük ki.


Túró fánk

25 dkg túró, 22 dkg liszt, 1 tejföl kis dobozos, csipet só, izlés szerint cukor,

1.kávés kanál sütőpor, 3 egész tojás

összekeverni és forró olajban kisütjük.

Kanállal szaggatjuk bele az olajba. /fincsi/

Sósak:

Túrós pogácsa:
hozzávalók 4 főre
0,5 kg liszt25 dkg margarin
1 csomag élesztő
1,5 dl tej
1 púpos kk cukor
1 ek só
25 dkg túró
25 dkg füstölt sajt
kb. 10 dkg trappsita sajt a tetejére
kevés tejföl (a kenéshez)

Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk.
Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan.
Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen.
Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal.
Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában.
Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.
Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti).
Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Tésztában sült kolbász:
hozzávalók 8 főre
40 dkg lángolt kolbász (vagy cserkészkolbász)
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
15 dkg vaj
3 tojás

cukor

elkészítés:

Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, amibe egy csipetnyi cukrot is teszünk és felfuttatjuk.
A lisztet először a puha vajjal elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat és a sót.
Alaposan kidolgozzuk és letakarva 30-40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokba egy-egy darab kolbászt tekerünk, tojással megkenjük (megszórhatjuk szezámmaggal is) és sütőben megsütjük.


sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Töklekvár:
Töklekvár:

Hozzávalók:
5 kg tök, 4 citrom, 3 kg cukor
Elkészítés:
A tököt megtisztítjuk és a reszelő nagyobbik részén lereszeljük.
A citromokat apró kockákra vágva a héjjával együtt
a tökkel feltesszük főni.
1-2 órát főzzük.
Kevergetni nem muszály, mert nem ég oda.
2 óra múlva a tök már megpuhul beleöntjük a cukrot
és még kb. fél órát főzzük.
Mostmár kevergetjük a cukorral együtt nehogy oda égjen.
Befőttes üvegekbe rakjuk és száraz dunsztba tesszük.
kerzsi58 kerzsi58
Címkék: barna krémet, tetejére csokit, jénai edényt, hütőszekrénybe tesszük, előfőzött zselatinból, első csíkra,

A ketchupról és más paradicsom
európai karrierje ugyan nem indult túl fényesen, de azért az évszázadok során minden nemzet konyháján megjelent. A befogadó, igen szegény és épp ezért kevéssé válogatós dél-olaszok láttak először fantáziát a paradicsomban. Ennek köszönhetően lett a tésztákhoz készített sugók legfőbb alapanyaga a paradicsom. Tésztától független, magányos paradicsomszószról szóló bejegyzés már az 1700-as évek végén megjelent, a Nápolyban kiadott Lo scalco alla moderna című szakácskönyvben. A paradicsomszószos ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A töki pompos receptje
össze. Nagyjából fél órát keleszd, majd oszd öt egyenlő részre a tésztát. Szórd meg liszttel a tetejüket, és keleszd duplájára mindegyiket. A kolbászt karikázd fel, a szalonnát vágd apró kockákra. A tésztákból nyújts 30 centi átmérőjű köröket. Mindegyik tésztalapra üss egy-egy tojást, majd kend el. A kolbászkarikákat és a szalonnadarabkákat szórd a tetejére, és forró kemencében süsd készre. ...
grimilda grimilda
Az olasz lakoma
ajánlanám mindenkinek: utazzon végig Itália csizmáján, és kóstolja meg Trentinóban a polentát, Milánóban a risottót, Lombardiában a kekszeket, egészen addig, míg le nem ér a pizza szülőhelyéig, Nápolyig, ám közben ne felejtse el belevetni magát a borok, tészták, sajtok és fagylaltok kavalkádjába. Vannak elemek, amelyek mégis összekötik a 19 darabkát: mindenütt ragaszkodnak az alapanyagok frissességéhez és elsőrangú minőségéhez, a nagymamák receptjeihez, no meg a hosszú, ötfogásos vacsorákhoz. Az ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bolognai mártás (Salsa alla Na
Hozzávalók: 1 kg húsos almaparadicsom 1 kg lukullusz paradicsom 2 db karotta 2 db petrezselyemgyökér 1 db zeller 10 dkg darált marha vagy sovány sertéshús 1 fej vöröshagyma 4 cikk fokhagyma 3 evőkanál oliva olaj 1 mokkáskanál cukor 1 babérlevél 1 ág rozmaring só, őrölt bors ízlés szerint =A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A karottát, gyökeret ...
bubszi bubszi
Egészséges durumbúza
kiváló minőségében rejlik. A durum búza magbelsőjére jellemző sárgás alapszínű, finom szemcsés őrlemény, csekély mértékű, a lisztszemcsékkel azonos méretű világos héjrészeket is tartalmaz. A durum búza lisztje magas fehérje tartalmú, kitűnő tészták készülnek belőle tojás hozzáadása nélkül. Belőle több dara, más néven ,,szemolina" őrölhető. A megfelelő minőségű szemolinából tojás és egyéb adalékanyagok felhasználása nélkül is jó főzési értékű, sárga színű tészta készíthető, amelynek ...
inrid77 inrid77
Gyors pizzatészta
alatt összefőzzük. A vizet pótolhatjuk, ha nagyon sűrű lenne. Kis mennyiség, de ez a 3 pizza tetejére elegendő, mert vékonyan kell kenni, mivel elég intenzíven fűszeres. A tejfölös szószhoz csak összekeverjük a hozzávalókat. A tésztákat megkenjük a szósszal, és tetszőlegesen feltétet teszünk rá, ezt mindenki ízlésére bízom (sonka, sajt, brokkoli, hagyma, szalonna, gomba, kukorica, bab, stb.). Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (A többi tészta addig ...
grimilda grimilda
Görög pizza
Hozzávalók * 50 dkg liszt * 3 dl víz * 1 csomag élesztőpor * 1 csipet cukor * 1 tk só * 4 ek olívaolaj * 1 darab hagyma * 2 gerezd fokhagyma * 25 dkg darált hús * 4 ek paradicsompüré * 1 tk oregano * 20 dkg feta sajt * 8 darab koktélparadicsom * 3 ek olívabogyó A lisztet az élesztővel és a cukorral ...
tundihugi tundihugi
Süti ajánló
Kivilekvár / Kivi lekvár bkisseva
Kókuszos kávékrém torta tundihugi
Bajadér bubszi
Kráter szelet - másképp vorosrozsa66
H.Kohut Katalin: Aranygaluska katalinkohut
Fahéjas mézes galuska moncsika77
Az otthon íze: krumplipogácsa horvathnemagdi
Mézeskalács sarkadykati
Kedvenc szelet gereica
Aranygaluska borsodóval bubszi
Szárnyas receptek
Sokmagos pulyka, körtében suzymama
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Indiai rizses csirke fűszeres bubszi
Csirke ételek brozsika
40 gerezdes csirke vegyes körettel recept kovacs_zsoka
Gombával töltött csirkemell smiri
Almás Kínai Kel 1vargaildyko
Pikáns kacsasült bubszi
Lecsós csirkemáj recept kovacs_zsoka
Gyermekkorom ízei - 3. rész korall44
Marhából készült ételek
Mexikói marharagu noble
Ma itt jártam: sarkadykati
Hajdúsági tokány ! edesangyal
Vesepecsenye vadas mártással csibi52
Recept jjanosne
Mincsetabir macoka65
Receptek horvathnemagdi
Hal a tortán jjanosne
Bécsi szelet burgonyával recept boszorlany
Serpenyős marhabélszín lilikonyhaja
Sertésből készült ételek
Székelykáposzta janoselek
Keresgetés a receptek között. dupalymaria
Terijaki sertés horvathnemagdi
Illatos omlós csirkemell csíkok bordat
Karácsonyi töltött pulyka 3. bubszi
Szatmári lakodalmas bubszi
Dagadóba töltött, burkolt sertésvelő recept jamborlulu
Gulyásleves füstölthúsból tundihugi
K betűs receptek horvathnemagdi
Bugaci húsgombóc leves 1vargaildyko
Halból készült ételek
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Angolna rostélyon sütve 1vargaildyko
Tepsis lazac bulac57
Lazac roston szezammagos burgonyapürével recept boszorlany
Receptek a jó közérzethez... szisszy83
Hal a tortán:Bangó Margit veronika74
Rántott magvas pontyrudacskák tereza54
Ponty curry gyümölcsös rizzsel suzymama
Karácsonyi reggeli a barátokkal tinka1951
Bácskai halászlé bubszi
Vad ételek
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
Fácánleves bulac57
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Fácnleves vinlaci
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Nyúlpörkölt margoka59
Nyúlpörkölt veronika74
Magyar gasztronómia grimilda
Spagetti ajánló
Tejszínes-sonkás-gombás bubszi
Olasz spagettileves margoka59
Parajos-parmezános spagetti recept boszorlany
Carbonara eredeti olasz módra recept kovacs_zsoka
Spagetti bolognai mártással 2. bubszi
Sertéshúsos-gombás spagetti suzymama
Milánói, az olasz konyha kedve bubszi
x nagyuska
Húsgombócok fűszeres horvathnemagdi
Saláták gyorsan .... roanna
Pizza receptek
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Könnyű téli saláta bubszi
Pizzás csiga horvathnemagdi
Lecsó-körkép oberhauserne
Mini pizza recept kovacs_zsoka
Pizzás csiga bubszi
Burgonyás Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizza rákkal recept boszorlany
Nyári-pizza horvathnemagdi
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Hamburger receptek
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger baratnu
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Házi hamburger recept jamborlulu
Kevés munkával horvathnemagdi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hamburger baratnu
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU