Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ny betűs receptek
Nyitrai gombás burgonya

A főtt és hámozott burgonyákat karikázzuk, kivajazott tűzálló tál aljára fektetjük. Sózzuk. Befedjük áttört juhtúróval, meghintjük gomba karikákkal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és tejföllel áthúzzuk. Ismét sózzuk és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Nyitrai töltött vagdalt

Hatvan dkg marhahúst 10 dkg füstölt szalonnával ledarálunk és sóval, törött borssal, 2 db tojással és 1 db tejben áztatott zsemlével eldolgozunk. 20 dkg juhtúrót finomra vágott kaporral és csipetnyi pirospaprikával áttörünk. A húspépet téglalap alakúra formázzuk. Egyik szélére tesszük a túrót és összegöngyöljük. Kizsírozott tepsiben, időnként saját levével locsolva, közép-meleg sütőben megsütjük.
Párolt zöldségkörettel tálaljuk.

Nyírbátori rakott felsál

Hozzávalók: 80 dkg marhafelsál, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál pirospaprika, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, só, törött bors.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, kevés olajban, szép pirosra sütjük. A füstölt szalonnát nagyon vékonyra felszeleteljük, ebből néhány szeletet egy tűzálló tálra teszünk. Terítünk rá egy réteg karikára vágott burgonyát, erre fektetjük rá a hússzeletek felét, a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és a hagyma felét, meghintjük pirospaprikával. Erre terítjük a burgonya második harmadát, kicsit megsózzuk, ismét a hússzeletek másik felét, vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, pirospaprikát, szalonnaszeleteket, erre ismét burgonyát terítünk. A pecsenyezsírt elkeverjük tejföllel, ráöntjük a tetejére, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már minden megpuhult, a fedőt levesszük, és a tetejét szép pirosra sütjük.

Nyírségi almaleves

Hozzávalók: 50 dkg alma, 2 húsleveskocka, 1 fej vöröshagyma, só, bors, szerecsendió, gyömbér, citrom, 1 dl tejföl.
Elkészítése: Húslevest készítünk húsleveskockából, és apróra vágott vöröshagymát és gerezdekre vágott almát főzünk bele, a levét leszűrjük, az almát áttörjük, majd összekeverjük a levessel. Sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérporral, citrommal ízesítjük. Egy kevés tejföllel hűtjük le.

Nyírségi gombócleves 1.

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg borjúcomb vagy lapocka (esetleg sovány sertéshús), 8 dkg vaj, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1-1 darabka zeller és karalábé, só, 10 dkg fagyasztott zöldborsó, 15 dkg fagyasztott karfiol (friss is jó), 10 dkg gomba, 1 csapott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, fél citrom leve
A burgonyagombóchoz: 15 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 1 tojás, só, őrölt bors, késhegynyi reszelt szerecsendió, a tetejére: fél csokor petrezselyem
A borjúhúst 1 cm kockákra vágjuk, és a vaj felén kevergetve fehéredésig sütjük. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a karalábét megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk, a húshoz adjuk, s néhány percig pirítjuk. 1,2 l vízzel felöntjük, megsózzuk, felforraljuk, majd lefödjük, és kis lángon puhára főzzük. Közben a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. Amikor kihűlt, a liszttel és a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle és a lobogva forró levesbe dobjuk. A borsót, az apró rózsáira szedett karfiolt és a felszeletelt gombát hozzáadjuk, s addig főzzük, míg minden megpuhul. Közben a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a levest ezzel sűrítjük. A tűzről levéve e tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, ha kell, még megsózzuk, végül citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Elkészítési idő: 1 óra 35 perc

Nyírségi gombócleves 2.

Hozzávalók (10 személyre): Borjú, vagy s. apró-hús 1 kg, Zöldség 0,45 kg, Karalábé 0,15 kg, Zeller 0,10 kg, Zöldborsó konzerv 0,20 kg. Tisztított karfiol 0,30 kg, Gomba 0,20 kg, Só 0,03 kg, Bors 0,005 kg, Delikát 0,01 kg, Vaj 0,15 kg, Tejszín 0,50 l, Tojássárga 5 db, Petrezselyemzöld 1 cs., Citrom 0,10 kg, Burgonyagombóc 10 adag
Betét: Burgonya 1 kg, Tojás 3 db, Liszt 0,25 kg, Bors 0,005 kg, Petrezselyemzöld 1 cs.
Elkészítése: Borjú-becsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántással sűrítünk. Betétnek burgonyagombócot, gombát, zöldborsót, kelvirágot teszünk, végül tojássárgájával és tejszínnel legírozzuk. Ízesítjük sóval, citromlével, petrezselyemzölddel.

Nyírségi göngyölt szűzpecsenye

Hozzávalók: Sertés szűzpecsenye 1, 20 kg, Sertés darált hús 0, 40 kg, Bors 0, 005 kg, Paprika 0, 01 kg, Fokhagyma 0, 03 kg, Delikát 0, 01 kg. Gomba 0, 20 kg, Só 0, 05 kg, Zsír 0, 25 kg, Liszt 0, 08 kg, Parajpüré 0, 05 kg
Köret: Párolt káposzta, Fehér káposzta 3 kg, Só 0, 03 kg, Vöröshagyma 0, 10 kg, Ecet 0, 03 kg, Cukor 0, 06 kg, Köménymag 0, 005 kg
Tört burgonya: Burgonya 3 kg, Vöröshagyma 0, 40 kg, Só 0, 05 kg, Zsír 0, 20 kg, Paprika 0, 01 kg
A szűzpecsenyét hosszában kettévágjuk és kiverjük húsverő kalapáccsal. Közben előkészítjük a tölteléket. Darált sertéshúst borssal, sóval, fokhagymával, pirospaprikával fűszerezzük, ezzel töltjük meg a szűzpecsenyét, feltekerjük és átkötözzük spárgával. Sütőben készre sütjük, zsírjából pecsenyelevet készítünk, sült burgonyával, párolt káposztával tálaljuk.

Nyírségi slambuc

Egy gömbölyű fenekű bográcsba kockára vágott szalonnát teszel, a lebbencstésztát és a hagymát üvegesre pirítod a zsírján. Aztán jöhet rá a pirospaprika, a felkockázott krumpli, só, bors és egy kis víz. (lebbencstészta = nem kell feldarabolni a tésztalapot. Régen úgy készült, hogy a meggyúrt tésztát vékony levelekre sodortak, az egész leveleket egyesével akasztottak fel a szobában elhelyezett rudakra száradni. A rudak alá abroszt tettek.
Ahogy a tészta száradt, maga töredezett és hullott le, a többit pedig beletörték az abroszba. Végül az abroszban a tésztát nyomkodással tovább tördelték, innen ered a másik neve is: tördelt tészta.) Az elején említett gömbölyű fenekű bogrács igen lényeges, ugyanis ha már minden alkotórész szétfőtt, nem szabad kavarni, hanem apró fordításokkal dobálni kell a masszát.
(Ratkó József szerint 33). Így piruló kéreg keletkezik rajta és a végén a gömb alakú slambuc egyszerűen kifordítható a bográcsból. Az elkészítési idő kb. 3 óra.
Hívják még öhönnek, betyárosnak, topogónak és állítólag még handabakáré néven is ismerik.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: réteg karikára, hússzeletek felét, felszeletelt zöldpaprikát, hagyma felét, burgonya második, hússzeletek másik,

1-2-3 Recept
levéve zsírjára sütjük. Hozzáadunk tenyérnyi, vékony csíkokra szelt májat. Addig sütjük, míg a máj megduzzad. 1 gerezd zúzott fokhagymát belekeverve, kis ideig még tűzön tartjuk. Sós burgonyával tálaljuk. Vasi pecsenye 1. A hússzeleteket jól kiverjük, és fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Legalább 12 órán át, érleljük a húst, majd megtöröljük a szeleteket, és paprikás lisztbe forgatjuk. Sózzuk, és forró zsiradékban sütjük. Reszelt burgonyával tálaljuk. Vasi pecsenye ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 finom boros recept
szelet tarja, 8-10 dkg szalonna, 5 dkg zsír, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 húsleves kocka, 2 dl fehér bor, 1,5 dl tejföl, sertéssült fűszersó, bors, és pirospaprika. A húsokat még előző nap pácoljuk be, vagyis a megmosott hússzeleteket fektessük egy tálba, szórjuk meg némi fűszer sóval, kenjük meg átnyomott fokhagymával, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy réteg karikára vágott hagymát is. Addig rétegezzük, amíg a hús el nem fogy, majd ízlés szerint, ha szükséges sózzuk, ...
agimami7 agimami7
3 remek nyári könnyű grill
kipróbálni nyáron. Hozzávalók: 60 dkg pulykamell filé, 4 kanál olaj, 1 citrom, só, bors, olaj. A pulykamellet vékonyan kiverjük, felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórjuk. Az olajat a citrommal elkeverjük és a hússzeleteket a citromos olajjal megkenve a grillen megsütjük. Sütés közben néhányszor átkenjük az olajjal. Uborkasaláta illik hozzá. Fűszeres busaszelet A halimádóknak ajánljuk ezt a remek nyári halas grill receptet, amely pillanatok alatt ...
agimami7 agimami7
Almás-sajtos sertéscomb
olaj, 2 dl száraz fehérbor, 2 alma, 10 dkg kemény sajt; a körethez: 1 kis fej hagyma, 1 ek. olaj, 12 dkg rizs, 8-12 burgonyakrokett (mélyhűtött), olaj a sütéshez, 1 piros húsú paprika, 3-4 szál petrezselyem. A megtisztított hússzeleteket kissé kiverjük, megszórjuk sóval, borssal, pici szerecsendióval és liszttel, aztán a felforrósított olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Felöntjük borral, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A fi nomra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, ...
bulac57 bulac57
Almával rakott kotlett
Almával rakott kotlett Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott sertéskaraj, 3 közepes nagyságú, savanykás alma, 20 dkg póréhagyma, 5 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só, curry A hússzeleteket jól kiverjük, sózzuk, tűzállótál aljára fektetjük. Az almákat félbevágjuk, magházukat kiszedjük, a húsukat héjastól apró kockákra vágjuk. A húsra terítjük, erre tesszük a vékonyra szeletelt póréhagymát, majd a reszelt sajtot. A tejfölt a curryvel simára keverjük, bevonjuk vele a húst. Forró sütőbe ...
bubszi bubszi
Alufóliában sült hústekercs
Alufóliában sült hústekercs Hozzávalók: 50 dkg csont nélküli sertéskaraj (4 vékony szelet) 40 dkg alma 2 dkg margarin só bors curry Elkészítés: A hússzeleteket jól kiverjük, sóval, borssal megszórjuk. A kimagozott almákat vékony hasábokra vágjuk és a hússzeleteken elosztjuk. Pici curryvel mindegyiket megszórjuk, apró margarin darabkákat teszünk rájuk, feltekerjük, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és a vékonyan megolajozott alufóliába egyenként ...
bubszi bubszi
Alul burgonya, felül hús
Hozzávalók: 4 szelet sertéshús (karaj vagy comb), 50 dkg burgonya, 2 közepes nagyságú vöröshagyma, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 2 kávéskanálnyi ételízesítő, csipetnyi őrölt bors és a kisütéshez bőven olaj. A hússzeleteket alapos mosás után konyharuhával leszárítjuk és húsverővel kiverjük. Mindegyiket beszórjuk ételízesítővel és félretesszük. Bő olajban előbb hasábra vágott burgonyát sütjük ki, majd egy serpenyőben a hússzeletek mindkét oldalát. A megtisztított hagymákat karikára ...
tundihugi tundihugi
Süti ajánló
Muffin (update 1) -2. veronika74
Dobos mézes horvathnemagdi
Nyári madártej szelet, krémes finomság, amit sütni sem kell! vorosrozsa66
Diabetikus meggyes sült torta recept toth_beata
Kekszes süti sütés nélkül klerierzsi
Hajtogatott élesztős tészta bubszi
Bajor mézes pogácsa bubszi
Schupnudli macoka65
Kakaós-kókuszos süti nanoka72
Nap és éj klara50
Szárnyas receptek
Francia vidéki csirke klara50
Hal a tortán jjanosne
recept főétel magdi06
Chilis bab fehér babbal recept gonda_katalin
Mediterrán csirkés rizssaláta recept toth_beata
Csirkemájpástétom (cseh) bubszi
Jereván saláta bubszi
Körtés-hagymás csirke bulac57
Libazsírban sűlt máj bkisseva
Zöldbabos pulykaszelet bubszi
Marhából készült ételek
mosoni tokány ! ibolya58
Bressói apró pecsenye tripike
sajtburESZ maroka
Szász sülthúsleves bubszi
H betűs receptek horvathnemagdi
Krumplis csirke (bulgár) bubszi
Lakodalmas leves petezsolt
Mosoni tokány bubszi
Póréhagymaleves perugiai módra ibolya58
Sertésből készült ételek
Rakott máj horvathnemagdi
köleses zsivány egytál ibolya58
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Elszászi húsos káposzta bubszi
Tepsis húsos burgonya zsokanita
Szecsuani sertés csíkok horvathnemagdi
Paradicsomos-mézes karaj bulac57
Régi Magyar Népi Ételek bkisseva
Káposztás göngyölt hús recept gonda_katalin
Keresgetés a receptek között. dupalymaria
Halból készült ételek
Karácsonyi menü horvathnemagdi
Tonhal (bakonyi módra) recept gonda_katalin
Lazacszelet grillezett zöldségekkel recept gonda_katalin
Lazaccal töltött palacsinta tundihugi
Receptek horvathnemagdi
Ponty Orly módra 2. bubszi
Napi menű klarika47
Így fogyj le mielőbb salátával tinka1951
B betűs receptek horvathnemagdi
Harcsa savanyú káposztával bubszi
Vad ételek
Fácán római tálban lilikonyhaja
Fácánleves bulac57
Borsikafű nnpapszi
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Fácánleves berántva I. bubszi
Gombás szarvastokány orsi1
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Fácán tejfölös mártással bubszi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Spagetti ajánló
2 hét lúgosító étrend brozsika
Paprika trikolor recept jamborlulu
Rakott makaróni bolognai szósszal recept jamborlulu
Olasz zöldségleves rochlitzne
Húsos-parajos cannelloni ujjozsef
Baconos sajtos tészta bkisseva
Tárkonyos-sajtmártásos tészta 1vargaildyko
Citromos makaróni recept baggesz20
Zöldséges spagetti pulykahússa 1vargaildyko
Húshagyókeddi harcsaszeletek veronika74
Pizza receptek
Csirkemájas-pizza horvathnemagdi
Graham-lisztes pizza tészta bubszi
Pizzás csiga bubszi
Son-go-ku pizza suzymama
Pizzás táska ujjozsef
Víg legények tortája: idvigjanos
Graham-Lisztes Pizza Tészta 1vargaildyko
Olasz pizzatészta recept tinka1951
Négy évszak pizza horvathnemagdi
Pizzás rúd aranyibarbara
Hamburger receptek
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi hamburger grimilda
Virslis kifli veronika74
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger buci recept boszorlany
Csirke hamburger banb
Hamburger pulykahússal suzymama
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU