Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ny betűs receptek
Nyitrai gombás burgonya

A főtt és hámozott burgonyákat karikázzuk, kivajazott tűzálló tál aljára fektetjük. Sózzuk. Befedjük áttört juhtúróval, meghintjük gomba karikákkal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és tejföllel áthúzzuk. Ismét sózzuk és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Nyitrai töltött vagdalt

Hatvan dkg marhahúst 10 dkg füstölt szalonnával ledarálunk és sóval, törött borssal, 2 db tojással és 1 db tejben áztatott zsemlével eldolgozunk. 20 dkg juhtúrót finomra vágott kaporral és csipetnyi pirospaprikával áttörünk. A húspépet téglalap alakúra formázzuk. Egyik szélére tesszük a túrót és összegöngyöljük. Kizsírozott tepsiben, időnként saját levével locsolva, közép-meleg sütőben megsütjük.
Párolt zöldségkörettel tálaljuk.

Nyírbátori rakott felsál

Hozzávalók: 80 dkg marhafelsál, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál pirospaprika, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, só, törött bors.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, kevés olajban, szép pirosra sütjük. A füstölt szalonnát nagyon vékonyra felszeleteljük, ebből néhány szeletet egy tűzálló tálra teszünk. Terítünk rá egy réteg karikára vágott burgonyát, erre fektetjük rá a hússzeletek felét, a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és a hagyma felét, meghintjük pirospaprikával. Erre terítjük a burgonya második harmadát, kicsit megsózzuk, ismét a hússzeletek másik felét, vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, pirospaprikát, szalonnaszeleteket, erre ismét burgonyát terítünk. A pecsenyezsírt elkeverjük tejföllel, ráöntjük a tetejére, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már minden megpuhult, a fedőt levesszük, és a tetejét szép pirosra sütjük.

Nyírségi almaleves

Hozzávalók: 50 dkg alma, 2 húsleveskocka, 1 fej vöröshagyma, só, bors, szerecsendió, gyömbér, citrom, 1 dl tejföl.
Elkészítése: Húslevest készítünk húsleveskockából, és apróra vágott vöröshagymát és gerezdekre vágott almát főzünk bele, a levét leszűrjük, az almát áttörjük, majd összekeverjük a levessel. Sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérporral, citrommal ízesítjük. Egy kevés tejföllel hűtjük le.

Nyírségi gombócleves 1.

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg borjúcomb vagy lapocka (esetleg sovány sertéshús), 8 dkg vaj, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1-1 darabka zeller és karalábé, só, 10 dkg fagyasztott zöldborsó, 15 dkg fagyasztott karfiol (friss is jó), 10 dkg gomba, 1 csapott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, fél citrom leve
A burgonyagombóchoz: 15 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 1 tojás, só, őrölt bors, késhegynyi reszelt szerecsendió, a tetejére: fél csokor petrezselyem
A borjúhúst 1 cm kockákra vágjuk, és a vaj felén kevergetve fehéredésig sütjük. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a karalábét megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk, a húshoz adjuk, s néhány percig pirítjuk. 1,2 l vízzel felöntjük, megsózzuk, felforraljuk, majd lefödjük, és kis lángon puhára főzzük. Közben a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. Amikor kihűlt, a liszttel és a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle és a lobogva forró levesbe dobjuk. A borsót, az apró rózsáira szedett karfiolt és a felszeletelt gombát hozzáadjuk, s addig főzzük, míg minden megpuhul. Közben a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a levest ezzel sűrítjük. A tűzről levéve e tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, ha kell, még megsózzuk, végül citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Elkészítési idő: 1 óra 35 perc

Nyírségi gombócleves 2.

Hozzávalók (10 személyre): Borjú, vagy s. apró-hús 1 kg, Zöldség 0,45 kg, Karalábé 0,15 kg, Zeller 0,10 kg, Zöldborsó konzerv 0,20 kg. Tisztított karfiol 0,30 kg, Gomba 0,20 kg, Só 0,03 kg, Bors 0,005 kg, Delikát 0,01 kg, Vaj 0,15 kg, Tejszín 0,50 l, Tojássárga 5 db, Petrezselyemzöld 1 cs., Citrom 0,10 kg, Burgonyagombóc 10 adag
Betét: Burgonya 1 kg, Tojás 3 db, Liszt 0,25 kg, Bors 0,005 kg, Petrezselyemzöld 1 cs.
Elkészítése: Borjú-becsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántással sűrítünk. Betétnek burgonyagombócot, gombát, zöldborsót, kelvirágot teszünk, végül tojássárgájával és tejszínnel legírozzuk. Ízesítjük sóval, citromlével, petrezselyemzölddel.

Nyírségi göngyölt szűzpecsenye

Hozzávalók: Sertés szűzpecsenye 1, 20 kg, Sertés darált hús 0, 40 kg, Bors 0, 005 kg, Paprika 0, 01 kg, Fokhagyma 0, 03 kg, Delikát 0, 01 kg. Gomba 0, 20 kg, Só 0, 05 kg, Zsír 0, 25 kg, Liszt 0, 08 kg, Parajpüré 0, 05 kg
Köret: Párolt káposzta, Fehér káposzta 3 kg, Só 0, 03 kg, Vöröshagyma 0, 10 kg, Ecet 0, 03 kg, Cukor 0, 06 kg, Köménymag 0, 005 kg
Tört burgonya: Burgonya 3 kg, Vöröshagyma 0, 40 kg, Só 0, 05 kg, Zsír 0, 20 kg, Paprika 0, 01 kg
A szűzpecsenyét hosszában kettévágjuk és kiverjük húsverő kalapáccsal. Közben előkészítjük a tölteléket. Darált sertéshúst borssal, sóval, fokhagymával, pirospaprikával fűszerezzük, ezzel töltjük meg a szűzpecsenyét, feltekerjük és átkötözzük spárgával. Sütőben készre sütjük, zsírjából pecsenyelevet készítünk, sült burgonyával, párolt káposztával tálaljuk.

Nyírségi slambuc

Egy gömbölyű fenekű bográcsba kockára vágott szalonnát teszel, a lebbencstésztát és a hagymát üvegesre pirítod a zsírján. Aztán jöhet rá a pirospaprika, a felkockázott krumpli, só, bors és egy kis víz. (lebbencstészta = nem kell feldarabolni a tésztalapot. Régen úgy készült, hogy a meggyúrt tésztát vékony levelekre sodortak, az egész leveleket egyesével akasztottak fel a szobában elhelyezett rudakra száradni. A rudak alá abroszt tettek.
Ahogy a tészta száradt, maga töredezett és hullott le, a többit pedig beletörték az abroszba. Végül az abroszban a tésztát nyomkodással tovább tördelték, innen ered a másik neve is: tördelt tészta.) Az elején említett gömbölyű fenekű bogrács igen lényeges, ugyanis ha már minden alkotórész szétfőtt, nem szabad kavarni, hanem apró fordításokkal dobálni kell a masszát.
(Ratkó József szerint 33). Így piruló kéreg keletkezik rajta és a végén a gömb alakú slambuc egyszerűen kifordítható a bográcsból. Az elkészítési idő kb. 3 óra.
Hívják még öhönnek, betyárosnak, topogónak és állítólag még handabakáré néven is ismerik.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: réteg karikára, hússzeletek felét, felszeletelt zöldpaprikát, hagyma felét, burgonya második, hússzeletek másik,

1-2-3 Recept
Vásárhelyi rakott rostélyos. Hozzávalók: 80 dkg marhahús, só, törött bors, 8dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 kg burgonya, kakukkfű, 2 dl bor 1 kanál paradicsompüré. Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 finom boros recept
szelet tarja, 8-10 dkg szalonna, 5 dkg zsír, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 húsleves kocka, 2 dl fehér bor, 1,5 dl tejföl, sertéssült fűszersó, bors, és pirospaprika. A húsokat még előző nap pácoljuk be, vagyis a megmosott hússzeleteket fektessük egy tálba, szórjuk meg némi fűszer sóval, kenjük meg átnyomott fokhagymával, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy réteg karikára vágott hagymát is. Addig rétegezzük, amíg a hús el nem fogy, majd ízlés szerint, ha szükséges sózzuk, ...
agimami7 agimami7
3 remek nyári könnyű grill
kipróbálni nyáron. Hozzávalók: 60 dkg pulykamell filé, 4 kanál olaj, 1 citrom, só, bors, olaj. A pulykamellet vékonyan kiverjük, felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórjuk. Az olajat a citrommal elkeverjük és a hússzeleteket a citromos olajjal megkenve a grillen megsütjük. Sütés közben néhányszor átkenjük az olajjal. Uborkasaláta illik hozzá. Fűszeres busaszelet A halimádóknak ajánljuk ezt a remek nyári halas grill receptet, amely pillanatok alatt ...
agimami7 agimami7
Almás-sajtos sertéscomb
olaj, 2 dl száraz fehérbor, 2 alma, 10 dkg kemény sajt; a körethez: 1 kis fej hagyma, 1 ek. olaj, 12 dkg rizs, 8-12 burgonyakrokett (mélyhűtött), olaj a sütéshez, 1 piros húsú paprika, 3-4 szál petrezselyem. A megtisztított hússzeleteket kissé kiverjük, megszórjuk sóval, borssal, pici szerecsendióval és liszttel, aztán a felforrósított olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Felöntjük borral, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A fi nomra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, ...
bulac57 bulac57
Almával rakott kotlett
Almával rakott kotlett Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott sertéskaraj, 3 közepes nagyságú, savanykás alma, 20 dkg póréhagyma, 5 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só, curry A hússzeleteket jól kiverjük, sózzuk, tűzállótál aljára fektetjük. Az almákat félbevágjuk, magházukat kiszedjük, a húsukat héjastól apró kockákra vágjuk. A húsra terítjük, erre tesszük a vékonyra szeletelt póréhagymát, majd a reszelt sajtot. A tejfölt a curryvel simára keverjük, bevonjuk vele a húst. Forró sütőbe ...
bubszi bubszi
Alufóliában sült hústekercs
Alufóliában sült hústekercs Hozzávalók: 50 dkg csont nélküli sertéskaraj (4 vékony szelet) 40 dkg alma 2 dkg margarin só bors curry Elkészítés: A hússzeleteket jól kiverjük, sóval, borssal megszórjuk. A kimagozott almákat vékony hasábokra vágjuk és a hússzeleteken elosztjuk. Pici curryvel mindegyiket megszórjuk, apró margarin darabkákat teszünk rájuk, feltekerjük, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és a vékonyan megolajozott alufóliába egyenként ...
bubszi bubszi
Alul burgonya, felül hús
Hozzávalók: 4 szelet sertéshús (karaj vagy comb), 50 dkg burgonya, 2 közepes nagyságú vöröshagyma, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 2 kávéskanálnyi ételízesítő, csipetnyi őrölt bors és a kisütéshez bőven olaj. A hússzeleteket alapos mosás után konyharuhával leszárítjuk és húsverővel kiverjük. Mindegyiket beszórjuk ételízesítővel és félretesszük. Bő olajban előbb hasábra vágott burgonyát sütjük ki, majd egy serpenyőben a hússzeletek mindkét oldalát. A megtisztított hagymákat karikára ...
klerierzsi klerierzsi
Süti ajánló
Káposztás rétes 1. bubszi
Juci kedvence bubszi
Nagymama gesztenyés tekercse zsokanita
Norvég sütemény tundihugi
Házi krémes bubszi
Kenyérpuding málnával horvathnemagdi
Almatorta horvathnemagdi
Csak ügyesen... kissmama
Karácsonyi étkek jucko46
Túrós-kókuszos bonbon 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Boros bab recept jamborlulu
Sajtkrémes bundában sült csirkemell vorosrozsa66
Gesztenyével töltött pulyka 2. bubszi
Két könnyű nyári saláta grimilda
csírkés lepény kicsyke
Mogyorós csirkecombok horvathnemagdi
Paprikás csirke jénaiban horvathnemagdi
Görög rakottkrumli bubszi
Fetával töltött tepsis csirke korall44
Olasz burgonyasaláta.... szisszy83
Marhából készült ételek
Morva tál csibi52
Húsgolyók meglepetés aszalt gyümölccsel 1vargaildyko
Receptek horvathnemagdi
Calico leves ujjozsef
Lencse Sólet 1vargaildyko
Alföldi betyárleves recept kovacs_zsoka
Bécsi szelet burgonyával recept boszorlany
Óévbúcsúztató hidegtál bodaaniko
Gazdag leves rochlitzne
Nyelvvel Rakott Karfiol 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Rablóhús nnpapszi
Szűzpecsenye Wellington módra horvathnemagdi
Csurgói sertésszelet bubszi
bolgor gyuvecs ibolya58
Döner kebab snibolya
szerb csevapcsicsi! ibolya58
Kolbászos sajtos rakott karfiol bkisseva
Ízőrzők – Nagyszakácsi horvathnemagdi
Kedvenc pörkölt csülökkel klara50
Halból készült ételek
Vacsoracsata-Béla-Főétel veronika74
Lazacfilé spenóttal,... bulac57
Ponty, reform módra bubszi
Karácsonyi pisztráng 1. bubszi
Lazac kapros-sajtos-tejszines rochlitzne
Füstölt lazac saláta pirított bubszi
A legjobb cigánypecsenye tinka1951
Lazac kapormártásban recept jamborlulu
Karácsonyi menü szív- és cukorbetegeknek fejesnemagdi
Gombás Ponty Tejfölben 1vargaildyko
Vad ételek
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Vadászpecsenye bubszi
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Almás-gombás vadragu bulac57
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Fácánleves bulac57
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Spagetti ajánló
Olcsó bolognai recept boszorlany
Recept jjanosne
Metéltropogós bubszi
Sajtleves veronika74
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Spagetti carbonara szalonnával recept kovacs_zsoka
Olasz spagettisaláta klementinagidro
Ma a klasszikus spagetti horvathnemagdi
Ananászos kukoricás csirke recept jamborlulu
Finom falatok piroska0101
Pizza receptek
Medvehagyma dorotea55
Pizza recept margareta51
Paradicsom-diéta a fittségért grimilda
Csavart mogyorókrémes csiga suzymama
Croissant horvathnemagdi
Csirkemájas-gombás pizza bulac57
Recept jjanosne
Zöldségkeverék sóban eltéve 4. bubszi
Pizzás rúd aranyibarbara
Pizzás tekercs mkatus
Hamburger receptek
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
A szója kloppenburg
Ma itt jártam: sarkadykati
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Sajtburgerleves recept roanna
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Szezámmag fejesnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU