Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Magyarpolány
Ízőrzők - Magyarpolány - receptek

Batka - sváb fokhagyma leves sült levesbetéttel
Hozzávalók: 1 fej fokhagyma, 6 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, fél liter csontlé, só, 1 dl tejföl. A betéthez: 5 zsemle, 1 kisebb vöröshagyma, 4-5 fakanál sertészsír, 1 csokor petrezselyem, 3 tojás, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 csapott evőkanál só.
A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk. A vöröshagymát is megtisztítjuk, és felkockázzuk. Vajat olvasztunk, és lassú tűzön megpároljuk rajta a fokhagymát. Hozzákeverünk 2 evőkanál lisztet, egészen világos rántást készítünk belőle. Felengedjük 2 dl hideg vízzel, és fél liter csontlével. Összeforraljuk, és ha szükséges, sóval ízesítjük. A tejfölt 1 evőkanál liszttel, majd kevés vízzel összekeverjük, így csurgatjuk a tűzről félrehúzott levesbe. Összeforraljuk, és a leves már el is készült.
A betéthez a felvágott vöröshagymát egy fakanálnyi zsírban megpirítjuk. A petrezselyem zöldjét apróra felvágjuk. A zsemlékből alaposan kinyomjuk a vizet, hozzákeverjük a megsült hagymát, a petrezselymet, 3 tojást. Ízesítjük őrölt fűszerpaprikával, sóval, és alaposan összedolgozzuk 2 fakanál zsírral. Pár percig pihentetjük, közben vastagon kizsírozzuk a tepsit. Diónyi halmokat rakunk rá a töltelékből, amit kemencében, vagy sütőben nagyon lassú tűzön inkább szárítunk, mint sütünk. 40 perc alatt elkészül, és tálalhatjuk a leveshez. A betétet előző nap is elkészíthetjük. Más levesekhez ( becsinált leves) is nagyon finom.

Leveshús zsemlemártással
Hozzávalók: egy tyúkból főzött leves a zöldségekkel, 5 zsemle, 1 fej fokhagyma, fél dl étolaj, 1 evőkanál őrölt pirospaprika.
A zsemléket kockákra vágjuk, és sütőben aranyos barnára pirítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A levesből a húsokat és a zöldségeket kiszedjük. Étolajon lepirítjuk a fokhagymát, félrehúzzuk, hozzákeverjük az őrölt paprikát, és a tálba szedett zsemlekockákkal összekeverjük. Az egészet öt merőkanál forró húslevessel meglocsoljuk, lefedjük, és tíz percig állni hagyjuk. A leveshússal, és a zöldségekkel tesszük az asztalra.

Polányi krumpli saláta
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 kis fej vöröshagyma, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 2 evőkanál étolaj, vagy tökmagolaj. Az öntethez: 1 evőkanál cukor, 1 csapott evőkanál ecet, csipetnyi só.
A krumplit héjában megfőzzük, és kihűtjük. A vöröshagymát apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a hagymával együtt tálba tesszük. Sóval, paprikával ízesítjük, és a hozzávalókból salátalevet készítünk hozzá. Ebből öt evőkanállal locsolunk a krumplira, összekeverjük. Legvégül az étolajat adjuk hozzá.

Bakonyi szalonnás-gombás tócsi
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 15 dkg gomba, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 tojás, 1 dl tejföl, só, 10 dkg liszt, a sütéshez étolaj.
Először a krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Húsdarálón is ledarálhatjuk a burgonyát, akkor nem veszélyeztetjük a kezünket. A gombát megtisztítjuk, a kalapokat felszeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk.
A reszelt krumpliba beleborítjuk a gombát, a szalonnát, összekeverjük a tejföllel, adunk hozzá egy tojást, 2 teáskanál sót, és lisztet. Alaposan kidolgozzuk, majd forró, bő étolajban kisütjük.

Sváb derelye
Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só. A töltelékhez: 15 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 15 dkg darált sertéshús, 15 dkg spenót, 1 zsemle, só, őrölt fekete bors. A kifőtt derelyékre: 2 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj.
A liszttel, tojással, csipetnyi sóval gyúrt tésztát készítünk. Ha túl kemény lenne, kevés vízzel lágyítjuk, hogy könnyebben tudjuk sodorni. Ruhával, vagy tállal letakarva 30 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, és megpároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, pár perc múlva a spenótot. Összesütjük, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
A zsemlét vízben kicsit átforgatjuk, majd kinyomjuk belőle a nedvességet, és a tojással együtt a töltelékbe keverjük. Ízesítjük sóval, és őrölt borssal.
A megpihent tésztából nagy téglalapot sodrunk. Félbevágjuk, a két lapot egymásra helyezzük, és ujjunkkal négyzeteket jelölünk bele. Szétszedjük, és az egyik lapot vízzel átkenjük. Kiskanállal diónyi halmokat teszünk a derelyék közepébe. A másik tésztával befedjük, a széleken alaposan lenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljanak szét. Késsel szétvágjuk, és forró, sós vízben 10 perc alatt megfőzzük. Tálba szedjük.
Közben étolajban nagyobb kockákra vágott vöröshagymát pirítunk, és a derelyékre öntjük. Így kínáljuk.

Töltött zsemle (túrós és káposztás)
Hozzávalók: 8 zsemle, 2 dl tej, fél fej káposzta, fél dl étolaj, 1 evőkanál cukor, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 tojás sárgája. 25 dkg túró, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor.
A zsemlék kalapját levágjuk, belsejüket kivájjuk, és két edénybe szétosztjuk.
A káposztát lereszeljük, étolajon megpároljuk. Cukorral, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A túrós töltelékhez először a kivájt zsemlebelekre fél deci tejet öntünk, villával összetörjük, és hozzádolgozzuk a túrót. Elkeverünk benne egy tojást, ízesítjük vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, és ízlés szerint cukorral.
A másik adag kivájt zsemlét is tejjel puhítjuk, majd a párolt káposztát hozzáadjuk. Az egészet kikeverjük egy tojás sárgájával.
Az üres zsemlék belsejében kevés tejet megforgatunk, a felesleget gyorsan leöntjük, nehogy elázzanak. A töltelékeket belekanalazzuk. A káposztást befedjük, a túrósakra csak 10-15 percnyi sütés után tesszük fel a kalapokat.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: petrezselyem zöldjét, zsemlékből alaposan, megsült hagymát, betétet előző, tyúkból főzött, zsemléket kockákra,

*UPDATE* Rakott ceruzabab
dkg sajt 20 dkg rizsszem tészta 20 dkg mester morzsa 15 dkg vöröshagyma 5 dkg vaj + a tálhoz 3 dl tejföl 2 tojás fokhagyma, majoránna, só, bors ELKÉSZÍTÉS: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, két-háromcentis darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és karikára szeleteljük. A sajtot felcsíkozzuk. Sós vízben puhára főzzük a zöldbabot, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. A vajat ...
1vargaildyko 1vargaildyko
2011. jan. 31. Aranyhaj
gyereknek is ízlett, így azóta szinte mindig ezt főzöm, ha rántott vagy sült húst készítek a családnak. Vajas-petrezselymes répa (köretnek) Hozzávalók: 10 szál répa, vaj, erőleves, friss petrezselyem Elkészítés: 1.) A répát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és erőlevesben egész puhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és vajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és sült húsokhoz köretként tálaljuk. Finom és színes köret: a répa ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 remek Brassói aprópecsenye
sertéshúsból! Hozzávalók: 1 kg sovány sertéshús (lapocka vagy valami jó porhanyós rész), 5-6 nagy gerezd fokhagyma, őrölt bors (gyengébb gyomrúaknak fehérbors), étolaj vagy kb. 3 dkg zsír, só, burgonya - 4 személyre kb. 1,5 - 2 kg Előkészítés: A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra (kb. 1x1x6 cm) vágjuk. A fokhagymákat megkaparjuk pépesre. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni. Egy nagyobb (3-4 l-es) lábasban vagy ...
agimami7 agimami7
3 remek nyári könnyű grill
mit süssön hétvégén, a grillen, íme, egy finom egyszerű húsos recept fehérborral és fokhagymával! Hozzávalók: 4 nagyobb szelet tarja, 2 kanál olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, őrölt bors. A tarját megtisztítjuk, és kissé kiverjük, majd a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat, meg a bort és letakarva pár óráig a hűtőbe téve érleljük. Ezután kiemeljük a pácból majd a forró parázs felett megsütjük a szeleteket, úgy hogy közben a páclével ...
agimami7 agimami7
30 perc alatt!
addig forgatjuk benne, amíg kellemes illata lesz.(a hagyma kissé üveges legyen) Egy liter vízzel felengedjük, és lefedve főzzük. A paprikát négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk. A gombát(csiperke) megmossuk, megtisztítjuk, kis darabokra szeleteljük és a fűszerekkel, leveskockával együtt az utolsó pillanatban a leveshez adjuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és frissen tálaljuk. Tejszínnel vagy tejföllel ízesítjük. Elkészítés: 30-35 perc ...
keri007 keri007
5 nyári saláta
Hozzávalók: 30 dkg uborka, 1-1db piros-, sárga- és zöldpaprika, 1 fej lilahagyma, 4db paradicsom, 0,5 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 0,5 citrom, 2 evőkanál olaj, só, bors Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A salátaleveleket összetépkedjük, a zöldségeket apróra összevágjuk, nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés sóval meghintjük és összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk. A mustárból, olajból, citrom levéből öntetet készítünk. Az ...
yaskane yaskane
A bab
éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap annyi vízben, hogy éppen ellepje, feltesszük főni. A vizet folyamatosan pótolva a babot puhára főzzük. A főzés vége felé a babhoz kevés borsikafüvet adunk, majd néhány perc elteltével kivesszük a léből. A vöröshagymát megtisztítjuk, laskára vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerinti mennyiségű nádcukorral ellensúlyozzuk a paradicsom savanyúságát. Összekavarjuk, és rövid ideig ...
kisa622 kisa622
A csicsóka
lebontásához nem kell inzulin. Ínyenc csicsóka Hozzávalók:1 kg csicsóka gumó, 1 dl olívaolaj, tengeri só, 2 gerezd fokhagyma, 1dcl tejszín,10 dkg reszelt füstölt sajt Elkészítése: A csicsókát vízzel és kefével megtisztítjuk, lesikáljuk (nem hámozzuk). Hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk.Tepsibe tesszük, sózzuk ízlés szerint, meglocsoljuk az olívával. Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól összekeverjük. Ráöntjük a tejszínt, megszórjuk a reszelt ...
agnia agnia
Süti ajánló
Raffaello 1 recept boszorlany
Gyerektorta horvathnemagdi
Sonkás muffin recept toth_beata
Epres piskóta 2. bubszi
Karácsonyi puncsos zsuzsa0520
42 nap alatt megöli a rákos sejteket sanci81
Barackos joghurttorta zsuzsaeskrisz
Vasutas szelet mogyorókrémmel horvathnemagdi
Túrós répás muffin recept kovacs_zsoka
Mézes- mandulás golyó renata750510
Szárnyas receptek
Gombás-sonkás csirkemell 1vargaildyko
DARÁLTHúSOS Muffin bubszi
Karácsonyi töltött pulyka 1. bubszi
Kínai tojásos sültrizs yaskane
N betűs receptek horvathnemagdi
Kakukkfüves gombaragu grimilda
Paradicsomos-csirkés tésztasaláta recept boszorlany
Csirkemell rolád kijeviesen, burgonya flánnal, rizzsel bubszi
Kapros túróval töltött csirkemell recept toth_beata
Csirkemell csirkemájjal töltve bubszi
Marhából készült ételek
F betűs recept horvathnemagdi
Zöldségrakottas marhahússal bubszi
Főtt marha zöldségekkel horvathnemagdi
Villányi pincepörkölt bubszi
Mante leves margoka59
Részeges marhasült bubszi
B receptek horvathnemagdi
Parajos lasagne marhahússal recept kovacs_zsoka
Igazi ínyencség: a jégbor horvathnemagdi
Marhagulyás bubszi
Sertésből készült ételek
Szatmári töltött káposzta horvathnemagdi
Szűzpecsenye Sztroganov... 1vargaildyko
Geszetnyével töltött pulykamel cilamami
Bableves füstölt csülökkel szerika68
Tepsis húsos burgonya frega
Brassói aprópecsenye Judit mód bubszi
Kedvenc pörkölt csülökkel klara50
szabolcsi almás szeletek ! ibolya58
Májas galuska bubszi
Húsos rakott káposzta update1 veronika74
Halból készült ételek
Diós sajtkrém bulac57
Dorozsmai harcsafilé suzymama
Mai ünnepi menü sarkadykati
Aki törődik az egészségével eva0817
Zellerkrémleves lazacrózsákkal bulac57
Sült pisztráng fokhagymamártás csibi52
A tenger gyógyító gyümölcsei.. szisszy83
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Keszeg sütve 1vargaildyko
Halkocsonya bubszi
Vad ételek
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Nyúlpörkölt veronika74
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Fácánleves berántva I. bubszi
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Spagetti ajánló
paradicsomos spagetti maroka
Vörösboros kolozsvári szalonnás spagetti csőben sütve recept baggesz20
Finom falatok piroska0101
Casanova spagetti veronika74
Kínai recept horvathnemagdi
Szecsuáni pulyka recept kovacs_zsoka
heti Menü bulac57
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel zsokanita
Császárspagetti klerierzsi
Gezemice recept jamborlulu
Pizza receptek
Sonkás - kolbászos pizza keri007
Pasik kedvence tortája horvathnemagdi
Töltött pizza. ujjozsef
Ezt a sajtos rúd fél óra alatt elkészül! tinka1951
Medvehagyma dorotea55
Kolbászos-pizza horvathnemagdi
Pizzás pancerotti recept gonda_katalin
Töki pompos Recept ildikocsorbane2
Víg legények tortája: idvigjanos
Pekingi kacsa horvathnemagdi
Hamburger receptek
x nagyuska
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Hamburger zsemle recept toth_beata
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Házi hamburger recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU