Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Magyarpolány
Ízőrzők - Magyarpolány - receptek

Batka - sváb fokhagyma leves sült levesbetéttel
Hozzávalók: 1 fej fokhagyma, 6 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, fél liter csontlé, só, 1 dl tejföl. A betéthez: 5 zsemle, 1 kisebb vöröshagyma, 4-5 fakanál sertészsír, 1 csokor petrezselyem, 3 tojás, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 csapott evőkanál só.
A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk. A vöröshagymát is megtisztítjuk, és felkockázzuk. Vajat olvasztunk, és lassú tűzön megpároljuk rajta a fokhagymát. Hozzákeverünk 2 evőkanál lisztet, egészen világos rántást készítünk belőle. Felengedjük 2 dl hideg vízzel, és fél liter csontlével. Összeforraljuk, és ha szükséges, sóval ízesítjük. A tejfölt 1 evőkanál liszttel, majd kevés vízzel összekeverjük, így csurgatjuk a tűzről félrehúzott levesbe. Összeforraljuk, és a leves már el is készült.
A betéthez a felvágott vöröshagymát egy fakanálnyi zsírban megpirítjuk. A petrezselyem zöldjét apróra felvágjuk. A zsemlékből alaposan kinyomjuk a vizet, hozzákeverjük a megsült hagymát, a petrezselymet, 3 tojást. Ízesítjük őrölt fűszerpaprikával, sóval, és alaposan összedolgozzuk 2 fakanál zsírral. Pár percig pihentetjük, közben vastagon kizsírozzuk a tepsit. Diónyi halmokat rakunk rá a töltelékből, amit kemencében, vagy sütőben nagyon lassú tűzön inkább szárítunk, mint sütünk. 40 perc alatt elkészül, és tálalhatjuk a leveshez. A betétet előző nap is elkészíthetjük. Más levesekhez ( becsinált leves) is nagyon finom.

Leveshús zsemlemártással
Hozzávalók: egy tyúkból főzött leves a zöldségekkel, 5 zsemle, 1 fej fokhagyma, fél dl étolaj, 1 evőkanál őrölt pirospaprika.
A zsemléket kockákra vágjuk, és sütőben aranyos barnára pirítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A levesből a húsokat és a zöldségeket kiszedjük. Étolajon lepirítjuk a fokhagymát, félrehúzzuk, hozzákeverjük az őrölt paprikát, és a tálba szedett zsemlekockákkal összekeverjük. Az egészet öt merőkanál forró húslevessel meglocsoljuk, lefedjük, és tíz percig állni hagyjuk. A leveshússal, és a zöldségekkel tesszük az asztalra.

Polányi krumpli saláta
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 kis fej vöröshagyma, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 2 evőkanál étolaj, vagy tökmagolaj. Az öntethez: 1 evőkanál cukor, 1 csapott evőkanál ecet, csipetnyi só.
A krumplit héjában megfőzzük, és kihűtjük. A vöröshagymát apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a hagymával együtt tálba tesszük. Sóval, paprikával ízesítjük, és a hozzávalókból salátalevet készítünk hozzá. Ebből öt evőkanállal locsolunk a krumplira, összekeverjük. Legvégül az étolajat adjuk hozzá.

Bakonyi szalonnás-gombás tócsi
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 15 dkg gomba, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 tojás, 1 dl tejföl, só, 10 dkg liszt, a sütéshez étolaj.
Először a krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Húsdarálón is ledarálhatjuk a burgonyát, akkor nem veszélyeztetjük a kezünket. A gombát megtisztítjuk, a kalapokat felszeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk.
A reszelt krumpliba beleborítjuk a gombát, a szalonnát, összekeverjük a tejföllel, adunk hozzá egy tojást, 2 teáskanál sót, és lisztet. Alaposan kidolgozzuk, majd forró, bő étolajban kisütjük.

Sváb derelye
Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só. A töltelékhez: 15 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 15 dkg darált sertéshús, 15 dkg spenót, 1 zsemle, só, őrölt fekete bors. A kifőtt derelyékre: 2 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj.
A liszttel, tojással, csipetnyi sóval gyúrt tésztát készítünk. Ha túl kemény lenne, kevés vízzel lágyítjuk, hogy könnyebben tudjuk sodorni. Ruhával, vagy tállal letakarva 30 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, és megpároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, pár perc múlva a spenótot. Összesütjük, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
A zsemlét vízben kicsit átforgatjuk, majd kinyomjuk belőle a nedvességet, és a tojással együtt a töltelékbe keverjük. Ízesítjük sóval, és őrölt borssal.
A megpihent tésztából nagy téglalapot sodrunk. Félbevágjuk, a két lapot egymásra helyezzük, és ujjunkkal négyzeteket jelölünk bele. Szétszedjük, és az egyik lapot vízzel átkenjük. Kiskanállal diónyi halmokat teszünk a derelyék közepébe. A másik tésztával befedjük, a széleken alaposan lenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljanak szét. Késsel szétvágjuk, és forró, sós vízben 10 perc alatt megfőzzük. Tálba szedjük.
Közben étolajban nagyobb kockákra vágott vöröshagymát pirítunk, és a derelyékre öntjük. Így kínáljuk.

Töltött zsemle (túrós és káposztás)
Hozzávalók: 8 zsemle, 2 dl tej, fél fej káposzta, fél dl étolaj, 1 evőkanál cukor, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 tojás sárgája. 25 dkg túró, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor.
A zsemlék kalapját levágjuk, belsejüket kivájjuk, és két edénybe szétosztjuk.
A káposztát lereszeljük, étolajon megpároljuk. Cukorral, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A túrós töltelékhez először a kivájt zsemlebelekre fél deci tejet öntünk, villával összetörjük, és hozzádolgozzuk a túrót. Elkeverünk benne egy tojást, ízesítjük vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, és ízlés szerint cukorral.
A másik adag kivájt zsemlét is tejjel puhítjuk, majd a párolt káposztát hozzáadjuk. Az egészet kikeverjük egy tojás sárgájával.
Az üres zsemlék belsejében kevés tejet megforgatunk, a felesleget gyorsan leöntjük, nehogy elázzanak. A töltelékeket belekanalazzuk. A káposztást befedjük, a túrósakra csak 10-15 percnyi sütés után tesszük fel a kalapokat.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: petrezselyem zöldjét, zsemlékből alaposan, megsült hagymát, betétet előző, tyúkból főzött, zsemléket kockákra,

*UPDATE* Rakott ceruzabab
dkg sajt 20 dkg rizsszem tészta 20 dkg mester morzsa 15 dkg vöröshagyma 5 dkg vaj + a tálhoz 3 dl tejföl 2 tojás fokhagyma, majoránna, só, bors ELKÉSZÍTÉS: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, két-háromcentis darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és karikára szeleteljük. A sajtot felcsíkozzuk. Sós vízben puhára főzzük a zöldbabot, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. A vajat ...
1vargaildyko 1vargaildyko
2011. jan. 31. Aranyhaj
gyereknek is ízlett, így azóta szinte mindig ezt főzöm, ha rántott vagy sült húst készítek a családnak. Vajas-petrezselymes répa (köretnek) Hozzávalók: 10 szál répa, vaj, erőleves, friss petrezselyem Elkészítés: 1.) A répát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és erőlevesben egész puhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és vajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és sült húsokhoz köretként tálaljuk. Finom és színes köret: a répa ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 remek Brassói aprópecsenye
sertéshúsból! Hozzávalók: 1 kg sovány sertéshús (lapocka vagy valami jó porhanyós rész), 5-6 nagy gerezd fokhagyma, őrölt bors (gyengébb gyomrúaknak fehérbors), étolaj vagy kb. 3 dkg zsír, só, burgonya - 4 személyre kb. 1,5 - 2 kg Előkészítés: A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra (kb. 1x1x6 cm) vágjuk. A fokhagymákat megkaparjuk pépesre. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni. Egy nagyobb (3-4 l-es) lábasban vagy ...
agimami7 agimami7
3 remek nyári könnyű grill
mit süssön hétvégén, a grillen, íme, egy finom egyszerű húsos recept fehérborral és fokhagymával! Hozzávalók: 4 nagyobb szelet tarja, 2 kanál olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, őrölt bors. A tarját megtisztítjuk, és kissé kiverjük, majd a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat, meg a bort és letakarva pár óráig a hűtőbe téve érleljük. Ezután kiemeljük a pácból majd a forró parázs felett megsütjük a szeleteket, úgy hogy közben a páclével ...
agimami7 agimami7
30 perc alatt!
addig forgatjuk benne, amíg kellemes illata lesz.(a hagyma kissé üveges legyen) Egy liter vízzel felengedjük, és lefedve főzzük. A paprikát négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk. A gombát(csiperke) megmossuk, megtisztítjuk, kis darabokra szeleteljük és a fűszerekkel, leveskockával együtt az utolsó pillanatban a leveshez adjuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és frissen tálaljuk. Tejszínnel vagy tejföllel ízesítjük. Elkészítés: 30-35 perc ...
keri007 keri007
5 nyári saláta
Hozzávalók: 30 dkg uborka, 1-1db piros-, sárga- és zöldpaprika, 1 fej lilahagyma, 4db paradicsom, 0,5 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 0,5 citrom, 2 evőkanál olaj, só, bors Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A salátaleveleket összetépkedjük, a zöldségeket apróra összevágjuk, nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés sóval meghintjük és összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk. A mustárból, olajból, citrom levéből öntetet készítünk. Az ...
yaskane yaskane
A bab
éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap annyi vízben, hogy éppen ellepje, feltesszük főni. A vizet folyamatosan pótolva a babot puhára főzzük. A főzés vége felé a babhoz kevés borsikafüvet adunk, majd néhány perc elteltével kivesszük a léből. A vöröshagymát megtisztítjuk, laskára vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerinti mennyiségű nádcukorral ellensúlyozzuk a paradicsom savanyúságát. Összekavarjuk, és rövid ideig ...
kisa622 kisa622
A csicsóka
lebontásához nem kell inzulin. Ínyenc csicsóka Hozzávalók:1 kg csicsóka gumó, 1 dl olívaolaj, tengeri só, 2 gerezd fokhagyma, 1dcl tejszín,10 dkg reszelt füstölt sajt Elkészítése: A csicsókát vízzel és kefével megtisztítjuk, lesikáljuk (nem hámozzuk). Hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk.Tepsibe tesszük, sózzuk ízlés szerint, meglocsoljuk az olívával. Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól összekeverjük. Ráöntjük a tejszínt, megszórjuk a reszelt ...
agnia agnia
Süti ajánló
Diós süti /liszt nélkül/ veronika74
Kókuszos Katica szelet agimami7
Ribizlis joghurt kocka klerierzsi
Csöröge fánk lantosneevi
Ünnepi gyümölcssaláta 1. bubszi
Adventi sütemények yaskane
Tejfölös csodasüti recept magdus60
Nagymama szelet bubszi
Paleolit fatörzstorta horvathnemagdi
Nápolyi kocka (ostyatöltelék) bubszi
Szárnyas receptek
Túrós csirke tundihugi
Saláta vacsora klarika47
Töltött csirkecomb olaszosan bubszi
Paradicsomos csirkemell recept kovacs_zsoka
Bográcsozás a szabadban bulac57
Rakott hús ancus56
Zöldséges borzas csirke suzymama
Csirke indiai módra macoka65
Tejszínes-spárgás csirkemell. reifregina
Ananászos csirkemell 3. ujjozsef
Marhából készült ételek
Névnapos receptek kloppenburg
Szatmári lakodalmas bubszi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Kolozsvári káposzta 2. bubszi
Kolozsvári gulyás bubszi
Pásztorhús bubszi
Káposztaleves lenke1964
Bolognai spagetti horvathnemagdi
matyóföldi fogddmeg gulyás ibolya58
Bográcsban főzött marha gulyásleves recept toth_beata
Sertésből készült ételek
Tepsis flecen roanna
Káposztás húsgolyók füstölt kolbásszal recept jamborlulu
Borsós tokány vorosrozsa66
Elzászi húsos káposzta bubszi
Húskenyér bubszi
Rakott cukkini recept baggesz20
Mit is főzzek!? sarkadykati
Faszénen sült csülök klara50
Csülkös rakott krumpli margoka59
Rakott tészta relisisi
Halból készült ételek
Oliva olajban konfitált afrikai harcsaderék borsótextúrákkal suzymama
Karácsonyi menűsor korall44
Halászlé gombóccal yaskane
Lazac valois módon bubszi
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Gombás ponty tepsiben jozsef_olah_9843
Halételek jozsef_olah_9843
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Rakott pisztráng bubszi
5 tipp a család egészségesebb veronika74
Vad ételek
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
savanyú burgonyaleves ibolya58
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Fácánleves Újházi módra bubszi
Recept jjanosne
Receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Spagetti saláta zsokanita
Kukoricás spagetti recept toth_beata
Padlizsán sonkás-gombás raguva rochlitzne
Dél-olasz rakott tészta bubszi
Spagetti virslivel recept boszorlany
Tésztasaláta almával recept kovacs_zsoka
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
Rakott paraj 1. bubszi
COL TONNO Tonhallal bubszi
Kapros, sajtos spagetti recept baggesz20
Pizza receptek
Pizzás rúd tereza54
Bolognai mártás házi pizzatésztával recept baggesz20
x nagyuska
Az alaptészta másik receptje bubszi
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
Pizzás rúd recept baggesz20
Pizzadagasztás kenyérsütőgépbe bubszi
Medvehagyma ! ibolya58
Török pizza (lachmacun) ildus0310
Csokidarabos kiflik tundihugi
Hamburger receptek
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburger zsemle vagikriszti
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
Hamburger baratnu
Hamburger horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU