Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Magyarpolány
Ízőrzők - Magyarpolány - receptek

Batka - sváb fokhagyma leves sült levesbetéttel
Hozzávalók: 1 fej fokhagyma, 6 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, fél liter csontlé, só, 1 dl tejföl. A betéthez: 5 zsemle, 1 kisebb vöröshagyma, 4-5 fakanál sertészsír, 1 csokor petrezselyem, 3 tojás, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 csapott evőkanál só.
A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk. A vöröshagymát is megtisztítjuk, és felkockázzuk. Vajat olvasztunk, és lassú tűzön megpároljuk rajta a fokhagymát. Hozzákeverünk 2 evőkanál lisztet, egészen világos rántást készítünk belőle. Felengedjük 2 dl hideg vízzel, és fél liter csontlével. Összeforraljuk, és ha szükséges, sóval ízesítjük. A tejfölt 1 evőkanál liszttel, majd kevés vízzel összekeverjük, így csurgatjuk a tűzről félrehúzott levesbe. Összeforraljuk, és a leves már el is készült.
A betéthez a felvágott vöröshagymát egy fakanálnyi zsírban megpirítjuk. A petrezselyem zöldjét apróra felvágjuk. A zsemlékből alaposan kinyomjuk a vizet, hozzákeverjük a megsült hagymát, a petrezselymet, 3 tojást. Ízesítjük őrölt fűszerpaprikával, sóval, és alaposan összedolgozzuk 2 fakanál zsírral. Pár percig pihentetjük, közben vastagon kizsírozzuk a tepsit. Diónyi halmokat rakunk rá a töltelékből, amit kemencében, vagy sütőben nagyon lassú tűzön inkább szárítunk, mint sütünk. 40 perc alatt elkészül, és tálalhatjuk a leveshez. A betétet előző nap is elkészíthetjük. Más levesekhez ( becsinált leves) is nagyon finom.

Leveshús zsemlemártással
Hozzávalók: egy tyúkból főzött leves a zöldségekkel, 5 zsemle, 1 fej fokhagyma, fél dl étolaj, 1 evőkanál őrölt pirospaprika.
A zsemléket kockákra vágjuk, és sütőben aranyos barnára pirítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A levesből a húsokat és a zöldségeket kiszedjük. Étolajon lepirítjuk a fokhagymát, félrehúzzuk, hozzákeverjük az őrölt paprikát, és a tálba szedett zsemlekockákkal összekeverjük. Az egészet öt merőkanál forró húslevessel meglocsoljuk, lefedjük, és tíz percig állni hagyjuk. A leveshússal, és a zöldségekkel tesszük az asztalra.

Polányi krumpli saláta
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 kis fej vöröshagyma, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 2 evőkanál étolaj, vagy tökmagolaj. Az öntethez: 1 evőkanál cukor, 1 csapott evőkanál ecet, csipetnyi só.
A krumplit héjában megfőzzük, és kihűtjük. A vöröshagymát apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a hagymával együtt tálba tesszük. Sóval, paprikával ízesítjük, és a hozzávalókból salátalevet készítünk hozzá. Ebből öt evőkanállal locsolunk a krumplira, összekeverjük. Legvégül az étolajat adjuk hozzá.

Bakonyi szalonnás-gombás tócsi
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 15 dkg gomba, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 tojás, 1 dl tejföl, só, 10 dkg liszt, a sütéshez étolaj.
Először a krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Húsdarálón is ledarálhatjuk a burgonyát, akkor nem veszélyeztetjük a kezünket. A gombát megtisztítjuk, a kalapokat felszeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk.
A reszelt krumpliba beleborítjuk a gombát, a szalonnát, összekeverjük a tejföllel, adunk hozzá egy tojást, 2 teáskanál sót, és lisztet. Alaposan kidolgozzuk, majd forró, bő étolajban kisütjük.

Sváb derelye
Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só. A töltelékhez: 15 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 15 dkg darált sertéshús, 15 dkg spenót, 1 zsemle, só, őrölt fekete bors. A kifőtt derelyékre: 2 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj.
A liszttel, tojással, csipetnyi sóval gyúrt tésztát készítünk. Ha túl kemény lenne, kevés vízzel lágyítjuk, hogy könnyebben tudjuk sodorni. Ruhával, vagy tállal letakarva 30 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, és megpároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, pár perc múlva a spenótot. Összesütjük, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
A zsemlét vízben kicsit átforgatjuk, majd kinyomjuk belőle a nedvességet, és a tojással együtt a töltelékbe keverjük. Ízesítjük sóval, és őrölt borssal.
A megpihent tésztából nagy téglalapot sodrunk. Félbevágjuk, a két lapot egymásra helyezzük, és ujjunkkal négyzeteket jelölünk bele. Szétszedjük, és az egyik lapot vízzel átkenjük. Kiskanállal diónyi halmokat teszünk a derelyék közepébe. A másik tésztával befedjük, a széleken alaposan lenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljanak szét. Késsel szétvágjuk, és forró, sós vízben 10 perc alatt megfőzzük. Tálba szedjük.
Közben étolajban nagyobb kockákra vágott vöröshagymát pirítunk, és a derelyékre öntjük. Így kínáljuk.

Töltött zsemle (túrós és káposztás)
Hozzávalók: 8 zsemle, 2 dl tej, fél fej káposzta, fél dl étolaj, 1 evőkanál cukor, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 tojás sárgája. 25 dkg túró, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor.
A zsemlék kalapját levágjuk, belsejüket kivájjuk, és két edénybe szétosztjuk.
A káposztát lereszeljük, étolajon megpároljuk. Cukorral, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A túrós töltelékhez először a kivájt zsemlebelekre fél deci tejet öntünk, villával összetörjük, és hozzádolgozzuk a túrót. Elkeverünk benne egy tojást, ízesítjük vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, és ízlés szerint cukorral.
A másik adag kivájt zsemlét is tejjel puhítjuk, majd a párolt káposztát hozzáadjuk. Az egészet kikeverjük egy tojás sárgájával.
Az üres zsemlék belsejében kevés tejet megforgatunk, a felesleget gyorsan leöntjük, nehogy elázzanak. A töltelékeket belekanalazzuk. A káposztást befedjük, a túrósakra csak 10-15 percnyi sütés után tesszük fel a kalapokat.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: petrezselyem zöldjét, zsemlékből alaposan, megsült hagymát, betétet előző, tyúkból főzött, zsemléket kockákra,

*UPDATE* Rakott ceruzabab
dkg sajt 20 dkg rizsszem tészta 20 dkg mester morzsa 15 dkg vöröshagyma 5 dkg vaj + a tálhoz 3 dl tejföl 2 tojás fokhagyma, majoránna, só, bors ELKÉSZÍTÉS: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, két-háromcentis darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és karikára szeleteljük. A sajtot felcsíkozzuk. Sós vízben puhára főzzük a zöldbabot, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. A vajat ...
1vargaildyko 1vargaildyko
2011. jan. 31. Aranyhaj
gyereknek is ízlett, így azóta szinte mindig ezt főzöm, ha rántott vagy sült húst készítek a családnak. Vajas-petrezselymes répa (köretnek) Hozzávalók: 10 szál répa, vaj, erőleves, friss petrezselyem Elkészítés: 1.) A répát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és erőlevesben egész puhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és vajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és sült húsokhoz köretként tálaljuk. Finom és színes köret: a répa ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 remek Brassói aprópecsenye
sertéshúsból! Hozzávalók: 1 kg sovány sertéshús (lapocka vagy valami jó porhanyós rész), 5-6 nagy gerezd fokhagyma, őrölt bors (gyengébb gyomrúaknak fehérbors), étolaj vagy kb. 3 dkg zsír, só, burgonya - 4 személyre kb. 1,5 - 2 kg Előkészítés: A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra (kb. 1x1x6 cm) vágjuk. A fokhagymákat megkaparjuk pépesre. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni. Egy nagyobb (3-4 l-es) lábasban vagy ...
agimami7 agimami7
3 remek nyári könnyű grill
mit süssön hétvégén, a grillen, íme, egy finom egyszerű húsos recept fehérborral és fokhagymával! Hozzávalók: 4 nagyobb szelet tarja, 2 kanál olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, őrölt bors. A tarját megtisztítjuk, és kissé kiverjük, majd a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat, meg a bort és letakarva pár óráig a hűtőbe téve érleljük. Ezután kiemeljük a pácból majd a forró parázs felett megsütjük a szeleteket, úgy hogy közben a páclével ...
agimami7 agimami7
30 perc alatt!
addig forgatjuk benne, amíg kellemes illata lesz.(a hagyma kissé üveges legyen) Egy liter vízzel felengedjük, és lefedve főzzük. A paprikát négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk. A gombát(csiperke) megmossuk, megtisztítjuk, kis darabokra szeleteljük és a fűszerekkel, leveskockával együtt az utolsó pillanatban a leveshez adjuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és frissen tálaljuk. Tejszínnel vagy tejföllel ízesítjük. Elkészítés: 30-35 perc ...
keri007 keri007
5 nyári saláta
Hozzávalók: 30 dkg uborka, 1-1db piros-, sárga- és zöldpaprika, 1 fej lilahagyma, 4db paradicsom, 0,5 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 0,5 citrom, 2 evőkanál olaj, só, bors Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A salátaleveleket összetépkedjük, a zöldségeket apróra összevágjuk, nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés sóval meghintjük és összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk. A mustárból, olajból, citrom levéből öntetet készítünk. Az ...
yaskane yaskane
A bab
éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap annyi vízben, hogy éppen ellepje, feltesszük főni. A vizet folyamatosan pótolva a babot puhára főzzük. A főzés vége felé a babhoz kevés borsikafüvet adunk, majd néhány perc elteltével kivesszük a léből. A vöröshagymát megtisztítjuk, laskára vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerinti mennyiségű nádcukorral ellensúlyozzuk a paradicsom savanyúságát. Összekavarjuk, és rövid ideig ...
kisa622 kisa622
A csicsóka
saláta: Hozzávalók: 4-5 db csicsóka gumó, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 1 kisebb fekete retek, 1 szál fehérrépa, 3-4 dl kefir, só, őrölt bors Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, hámozzuk, majd lereszeljük. A kefirt sóval és borssal ízesítjük, majd a reszelt zöldségekre öntjük. Csicsókaszósz: Hozzávalók: 60 dkg csicsóka, 1 dl tejszín, 1 dl tej, 2 gerezd ...
kisa622 kisa622
Süti ajánló
Kevert túrós sütemény grimilda
Citromos krémes recept kovacs_zsoka
Almával töltött waffel három horvathnemagdi
Birsalma krémleves suzymama
Fehér fenyők bubszi
Csíkos csokis csemege skorpiolilike
Brazil krémes bozsanyinemanyi
Sárgabarack-lekváros rácsos linzer horvathnemagdi
Csokoládés szalámi tundihugi
Epres puding kehely horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Lúgosítás egyszerű lépésekben klementinagidro
SZALONNÁS pulykaSÜLT bubszi
E-mailba kaptam! jjanosne
7 legjobb sós és édes pite grimilda
Hortobágyi palacsinta recept boszorlany
Hamis bakonyi pulyka alsócomb, rövid csőtésztával recept jamborlulu
Csirke spanyol módra ujjozsef
JÚLIA ÜNNEPI HIDEG levese bubszi
Citromos becsinált-csirke bubszi
Tárkonyos karfiolbecsinált leves suzymama
Marhából készült ételek
Sült pulykamell gyümölcsmártás bubszi
Erőleves 1vargaildyko
kakukkfű faciendum
Bográcsgulyás 1vargaildyko
Palócleves 2. horvathnemagdi
T betűs receptek horvathnemagdi
Vörösboros marhapörkölt 1vargaildyko
***darált**HÚSOS**PITE*** bubszi
Marhanyelv tormakrémmel bubszi
Marhahústekercs mustármártássa bulac57
Sertésből készült ételek
Makaróni hússal lerakva bubszi
Tepsis káposzta csibi52
POLENTA Kukoricakása bubszi
Töltött paprika janoselek
K betűs receptek horvathnemagdi
Bajor töltött dagadó csibi52
Szüreti sertéscsülök bubszi
brassói káposzta ibolya58
Édes- fűszeres oldalas recept boszorlany
Sertéskocsonya más módon klerierzsi
Halból készült ételek
Lazacos tojáskrém suzymama
Recept jjanosne
Halkolbász készítése maroka
a tenger gyumolcsei sajtszozba sallaine
Omega3 szuper receptek horvathnemagdi
csombor suzymama
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Tiszai halászlé 1. (szegedi) bubszi
Füstöltpisztráng leves 1vargaildyko
Dióbundában sült ponty: ujjozsef
Vad ételek
Szarvasgulyás recept boszorlany
Nyúlpörkölt veronika74
Recept rakosferenc
Sz betűs receptek horvathnemagdi
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Párolt fürj zöld körettel bubszi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
x nagyuska
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Spagetti ajánló
Spagetti, sültpaprikával. tereza54
Fokhagymás spagetti tonhallal recept baggesz20
Olaszos töltött csirke bubszi
Nyári tonhalas spagetti bulac57
Tejszínes-sonkás-gombás bubszi
Paradicsomos húsgombóc horvathnemagdi
szénhidrát napra faciendum
Finom falatok piroska0101
Mennyei ízek - vegetáriánus ét andrilaszlone
]Gombás-sárgarépás-kukoric ás s margareta51
Pizza receptek
angyalok konyhája faciendum
Csirkemájas rátét bubszi
Pizza parnacskak margareta51
Stahl konyhája agimami7
Mindentudó kalácstészta bubszi
Sonkás-gombás-kukoricás pizza horvathnemagdi
Törökös pizza horvathnemagdi
Édesen és sósan egyaránt nagy kedvenc horvathnemagdi
Paradicsomos-füstölt kolbászos pizza recept boszorlany
pizza jutka31
Hamburger receptek
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Csirkeburger recept jamborlulu
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Sajtburger veronika74
Házi hamburger grimilda
Hamburger baratnu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU