| 6 tepsiben sült vacsora |
|
6 tepsiben sült vacsora
Egy-egy fárasztó nap után általában már nem szívesen ácsorgunk a serpenyő mellett, hogy elkészítsünk egy meleg vacsorát. Akkor mi a megoldás: a tepsis sültek és rakott ételek.
A legtöbbször krumplis ételeket készítünk tepsiben, de egyéb rakott kedvenceket is .
Húsgolyókkal rakott karfiol
Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol, 4,5 dl tejföl, 1 pohár főtt rizs, 40 dkg darált marhahús, hagyma, fokhagyma, őrölt bors, őrölt kömény, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 7 krumplis étel 1 órán belül |
közepes méretű (kb. ¾ kg) sütni való krumpli
350 ml zsírdús tej
3 ek fehérbor (45 ml)
1 ek vaj
2 tk reszelt fokhagyma
250 g barna csiperke gomba
só
bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Krumplis sajtos golyók
krumplissajtosgolyo
Hozzávalók:
40 dkg főtt burgonya
10 dkg reszelt trappista sajt (aki bírja anyagilag, tehet bele többet is)
1 db tojás
Provence-i fűszerkeverék
só, bors, ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| Elsősegély a kamrából: a tészta |
sajttal megszórni, és egy jénaiban vagy más hőálló tálban megsütni. Ha netalántán még egy darab szalonna is akad a háznál, akkor már kész is a pazar, szaftos, illatos ebéd.
Klasszikus hó végi tésztás ételnek számít még a grenadírmars vagy krumplis tészta is, aminél pusztán arra kell ügyelni, hogy a paprikás krumpliba oltott tészta mellé kellő mennyiségű vizet és savanyúságot kínáljunk. Rendkívül laktató étel.
Az olaszok legegyszerűbb tésztaételét is érdemes kipróbálni. Egy kevés ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Ez is a tegnaypi adag. |
Sonkával töltött sajtos-krumplis muffin
Hozzávalók: (12 db-hoz)
15 dkg finomliszt
5 dkg krumplipehely
10 dkg reszelt sajt
½ teáskanál só
1 tojás
½ csomag szárított sütőélesztő (11 gr-os franciából)
2 dl tej
1 dl tejföl
½ teáskanál cukor
3 evőkanál olaj
Töltelék:
4 szelet füstölt tarja
1 teáskanál mustár
1 teáskanál ketchup
kb. 1 evőkanál tejföl
½ evőkanál vaj
1 db pici vöröshagymának a ... |
gzax  |
|
|
| |
| Fuszerek/Arab/ |
|
makaróni, végül a párolt hagyma.
Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk ízlés szerint, s a tetejére paradicsomszeleteket teszünk, ezzel díszítjük.
Megjegyzés: Különösen az egyiptomi falvakban nagyon népszerű, majdhogynem népi étel.
Krumplis omlett
Hozzávalók: 4 db burgonya, 3 evőkanál vaj, 4 evőkanál olaj, 4 db tojás, 4 csomó újhagyma (vagy 2 fej hagyma) 2 evőkanálnyi petrezselyemzöld, só, bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint.
Főzzük meg a burgonyát, hámozzuk meg ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Főzőcskézzünk olcsón, gyorsan |
Póréhagymaleves
Hozzávalók: 1 nagyobb póréhagyma, 2 krumpli, 2 zöldségleveskocka, 3 ek. vaj, 2 ek. sima liszt, só, petrezselyemzöld.
A megtisztított, felkockázott krumplit és a karikára vágott póréhagymát másfél liter enyhén sós vízben megfőzzük. Ha a krumpli megpuhult, vajas rántással besűrítjük.
Tanács: A rántásba tehetünk egy kis pirospaprikát is: szép színe lesz tőle. A levest össze is turmixolhatjuk. Ilyenkor pirított ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Goffri receptek |
sütőporral. A margarint a cukorral és a vaniláscukorral robotgéppel habosra, hozzáöntöd a tajet, belereszeled a citromhéjat, pici sót. Hozzászitálod a lisztet, hozzáadod a tojásokat és annyi vizet, hogy könnyen kenhető tésztát kapj.
26.
Krumplis-túrós gofri
Hozzávalók:
50 dkg krumpli, 7-8 dkg vaj/margarin, 3 tojás, 25 dkg túró, 10 dkg liszt, 1 csokor bazsalikom, 2 ek. paradicsompüré, 2 dl tejföl, pirospaprika, csipetnyi cukor, só, bors.
Elkészítése: A héjában főtt ... |
yaskane  |
|
|
| |
|
|