Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
B betűs receptek
Bakonybéli csirke
Hozzávalók: 1 kg csirke, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, zsír, só, bors, liszt.
Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet ereszt, és az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a megmaradt zsírban egy kiskanál lisztet keverünk, majd tejjel felengedjük, felfőzzük, ráöntjük a csirkére. Tálalás előtt tesszük rá a tejfölt, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

Bakonyi betyárleves 1.
Hozzávalók 6 személyre: 50 dkg marhaszegy, fél levestyúk, 5 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 5 dkg laskatészta, 5 dkg vöröshagyma, só, pár szem fekete bors
A marhahúst nagyobb kockákra, a tyúkot 5 darabba vágjuk és feltesszük főni. Ha a hús félig megfőtt, hozzátesszük a csíkokra vágott zöldséget, a fűszert és készre főzzük. Tálaláskor csusza vékonyságú laskát főzünk bele.
Elkészítési idő: 1 óra
Bakonyi betyárleves 2.
Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből.
Elkészítése: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erős paprikát, majd készre főzzük. A lisztből, és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfőzzük.

Bakonyi csirke
Hozzávalók: 1 csirke, 20 dkg gomba, 20 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 2 tejben áztatott zsemle, 1 evőkanál reszelt hagyma, 2 dl tej, 1 dl olaj, só, törött bors, majoránna, gyömbér, szerecsendió, 1 dl bor.
A töltelék: az olajban párolt hagymához és a gombához hozzámorzsoljuk a tejben áztatott zsemléket, a darált csirkemájat, sertéshúst. Fűszerezzük, sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, szerecsendióval. Teszünk bele 2 tojást, és alaposan összegyúrjuk.
Elkészítése: A csirke bőrét fellazítjuk a mellén és a combja tövén, ujjal alányúlva jól kibővítjük, majd megtöltjük a töltelékkel. A hasüregét megszórjuk majoránnával, és ide is helyezünk tölteléket. Magasabb, fedeles tűzálló tálba rakjuk, a fehérbort aláöntjük, és puhára pároljuk. Ha már puha a fedőt leemeljük róla, és szép pirosra sütjük.
Bakonyi csirkemell
Hozzávalók 4 személy: 2 nagy csirkemell csonttal együtt, 4 evőkanál olaj, 1 közepes vöröshagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 1-1 paprika és paradicsom (télen 10 dkg lecsó), 40 dkg gomba, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 csapott kiskanál darált cseresznyepaprika, só
A két csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és 4-4 szeletre vágjuk. Kissé kiveregetjük, megsózzuk, és az olajban a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, a lábosból kiemeljük. A visszamaradó olajban közepes lángon, kevergetve aranysárgára sütjük a finomra vágott hagymát, a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük és azonnal - mielőtt a paprika megéghetne - felöntjük 5 dl vízzel. 1 kiskanál sót beleszórunk, a présen áttört fokhagymával és az őrölt köménnyel fűszerezzük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, majd mindkettő húsát fölaprítjuk, az ízes léhez adjuk. A csirkecsontot is beletesszük és lefödve, közepes lángon 30 percig főzzük.
Ez alatt a gombát megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk. A paprikás lét átszűrjük, a csont kivételével át is törjük - de az is jó, ha a csontot kivesszük, a lét pedig turmixoljuk -, majd újra a tűzre tesszük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen 5 dl legyen. A gombát hozzáadjuk, fölforraljuk, lefödve, kis lángon 10 percig főzzük. A lisztet a tejföllel és tejszínnel simára keverjük, kevés forró paprikás lét hozzáadunk, majd az egészet a gombához öntjük.
A cseresznyepaprikával tüzesítjük, és néhányszor megkeverve 2-3 percig forraljuk, ez alatt mártássűrűségű lesz. Tálaláskor a húst a paprikás gombamártásban megforrósítjuk. Galuskával kínáljuk.
Elkészítési idő: 1 óra

Bakonyi fácánmell
Hozzávalók: 4 fácánmell, 50 g füstölt szalonna, 250 g gomba, 1 közepes fej hagyma, 1 mokkáskanál édes nemes paprika, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, kevés liszt, olaj, 1 dl száraz fehérbor vagy húsleves (kockából).
Elkészítés: Olyankor készítjük, ha nem egészen fiatal a fácán (a combokból és az aprólékból levest, vagdaltat készíthetünk). A melleket megmossuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, szalonnával megtűzdeljük, fél órára besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A sütőolajban világosra megpirítjuk-pároljuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, visszatesszük a hússzeleteket, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Elfőtt levét egy kevés húslevessel vagy száraz fehérborral pótoljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt - ha túl híg, 1 kiskanál liszttel simára dolgozva jól összeforraljuk. Vajas galuskával, forrón tálaljuk. A tetejét díszíthetjük petrezselyemlevéllel, karikára vágott zöldpaprikával, paradicsommal. Megjegyzés: egyéb vadszárnyasokból is készíthetjük, sőt nagyvadakból is finom, csak azok húsát néhány napig páclében kell érlelni!

Bakonyi fogas
1 kg fogast megtisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk és besózzuk. A fejét és a farkát. 5 dl vízben megfőzzük. Egy lapos edényt kivajazunk, belehelyezzük a halszeleteket, ráöntjük a hallét, és sütőben lassan pároljuk. Közben apróra vágunk 1 kis fej vöröshagymát, kevés olajon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, beleteszünk 20 dkg felszeletelt gombát, megsózzuk és megpároljuk.
Ha elkészült, hozzáadunk 2 dl tejfelből és 1 evőkanál lisztből készített habarást, egyet forralunk rajta, majd a halra öntjük.
Galuskával tálaljuk.

Bakonyi gombaleves
Hozzávalók: 1/2 kg vargánya gomba, 15 dkg füstölt, húsos szalonna, 20 dkg parasztkolbász, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 k. liszt, pirospaprika, só, őrölt bors, 1-1 teáskanálnyi finomra vágott zsálya és kakukkfű
A szalonnát felkockázzuk, zsírjában kisütjük. A szalonnatepertőt kiszedjük, és a zsírból is félreteszünk 3 evőkanálnyit. A maradék zsíron megpároljuk a felszeletelt gombát, közben sózzuk, borssal és zöld fűszerekkel ízesítjük. Felöntjük 2 liter vízzel, és jól felforraljuk. A félretett zsíron megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, levessel hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük. Beletesszük a felkarikázott kolbászt meg a tejfölt és összeforraljuk. Ízlés szerint utó- fűszerezzük és forrón tálaljuk.
Elkészítési idő:.45 perc
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tűzálló tálra, megmaradt zsírban, kiskanál lisztet, marhahúst nagyobb, csíkokra vágott, hozzávaló lisztből,

B betűs receptek
Békési betyáros Hozzávalók (6 személyre): 4 db sertésköröm, 2 db sertéscsülök, fél sertésfej, 1 kg lapocka, 3 nagy fej hagyma, lebbencstészta ízlés szerint, 1 kg burgonya, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 db erős zöldpaprika, 2 db tv paprika, 2 csipet kömény, 2 db paradicsom, 8-10 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg sós fehér szalonna. A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai fogolypecsenye Hozzávalók: 5 db fogoly, 20 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya, 5 db zöldpaprika, 25 dkg friss paradicsom, 60 dkg fejes káposzta, 10 dkg rizs, só, pirospaprika, petrezselyem zöldje, kevés köménymag. Elkészítés: A megtisztított, jól megmosott foglyokat kettévágjuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, és üvegesre olvasztjuk. A finomra vágott hagymát, szalonnás zsírban megfonnyasztjuk, pirospaprikát, finomra zúzott fokhagymát, kevés ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói töltött tojás csőben sütve Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai mákos gombóc 2.5 dl vizet kis sóval lobogósra forralunk. Folyton keverve belecsurgatunk 60 dkg lisztet. Felületesen elkeverve, lisztes deszkára borítva, hűlni hagyjuk. Ha langyos, beledolgozunk 1 tojássárgáját. Úgy gyúrjuk össze, akár a burgonyás gyúrt tésztát. Lisztes kézzel pici gombócokat formálunk. Lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzve leszűrjük, meleg vízzel öblítve lecsurgatjuk. 10 dkg olvadt vajba keverjük. Porcukros, darált mákkal hintve tálaljuk. Csak frissen ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Barlahidai cupita (búzaprósza) Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 bögre tej, só, diónyi vaj. A tojást a tej egy részével jól felverjük, a lisztet belekeverjük. Fakanállal simára dolgozzuk, majd a megmaradt tejet is hozzáöntjük, és palacsinta sűrűségűre keverjük. Zsírozott tepsibe öntjük, tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, forró sütőben megsütjük. Meghinthetjük cukorral. Nagy kockákra vágjuk és forrón tálaljuk. Bábolnai burgonyaleves Személyenként ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói lucskos káposzta Hozzávalók: 1 kiló fejes-káposzta, fél kiló sertésdagadó, 8 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 3 deka liszt, néhány szem köménymag, kis csomó friss kapor, só. A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni a sertésdagadóval, a köménymaggal és aprított kaporral. A szalonnát 4 szeletre vágjuk, bevagdaljuk, megsütjük, és zsírját ráöntjük a káposztára. Ha a sertésdagadó megpuhult, kiszedjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Raffaello házilag 4. bubszi
Finom rumos-diós recept boszorlany
Citrom szelet moncsika77
Brownie recept jamborlulu
Mákos-meggyes rácsos 2. bubszi
Zabpelyhes süti aranyag
Máktorta recept jamborlulu
=7 féle fánk= horvathnemagdi
Étel -süti-ital recept jjanosne
Recept jjanosne
Szárnyas receptek
KÁPOSZTÁS RAKOTT tyúk bubszi
Töltött dagadó Cseh módra kissmama
Káposztás tészta sült csirke horvathnemagdi
grillezett csirkemell pirított zöldségekkel faciendum
Bombasztikus ebéd veronika74
Brokkolis pulykamell bkisseva
x nagyuska
Töltött fasírt tundihugi
Brochette de Dijon flambé klara50
Csirke mandulával bubszi
Marhából készült ételek
Bátaszéki pecsenye bubszi
Arab etelek margareta51
Húsleves gazdagon recept gonda_katalin
Tatár bifsztek horvát módra recept kovacs_zsoka
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pincepörkölt vörösborral nero2000
marhanyelv körözöttel töltött bubszi
Milánói marhaszelet: ujjozsef
Csevap horvathnemagdi
Bográcsgulyás hétvégére horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Köményes sült oldalas horvathnemagdi
Melegszendvicskrém recept toth_beata
Egybefasirt koszegimarika
Görög rakott burgonya bubszi
Ízőrzők – Tótszerdahely horvathnemagdi
Canelloni moncsika77
Csülökös bab(Nagymuter féle) nagy adag recept jamborlulu
Pöszméte /egres/ szósz húsgombóccal! suzymama
Kolozsvári rakott káposzta bubszi
Kertészmáj horvathnemagdi
Halból készült ételek
Halpaprikás magyarosan bubszi
Fokhagymás hal bubszi
Zellerkrémleves lazacrózsákkal bulac57
Fokhagymás ponty bubszi
Lazactatár krémsajttal 1vargaildyko
Gyöngytyúk leves horvathnemagdi
P betűs receptek horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Vendégváró falatok yocoo
Vajjal sült pisztráng csiga01
Vad ételek
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Gombás szarvas-steak veronika74
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Lapcsánka erdész módra bubszi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Karácsonyi ételek tomicica
Fácánmell töltött körtével bubszi
Magyar gasztronómia grimilda
Spagetti ajánló
Zöldséges spagetti pulykahússa 1vargaildyko
Mákos tészta muffin klerierzsi
Az újrafelfedezett hajdina bulac57
Burgundi marharagu veronika74
Salátát az egészségért... roanna
4 csodarecept - 10 perc alatt! marti1951
Saláta vacsora klementinagidro
Gombás-tejszínes pulykamell bubszi
Halszeletek sörtésztában paradicsomos burgonyával recept jamborlulu
tokaji pulykamell ibolya58
Pizza receptek
pizzás kiflik anna5971
Pizzas muffin ketchuppal recept gonda_katalin
Pizza del Sole recept jamborlulu
Pizza szósz házilag, ennél ízletesebbet éttermekben sem talá suzymama
Sütőporos lángos yaskane
Gombás-ketchupos pizza recept toth_beata
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Hagymás-ringlis pizza bulac57
Graham-lisztes pizza tészta bubszi
Néhány csülkös recept.... cipello
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept toth_beata
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Hamburger buci recept boszorlany
Csirkeburger recept jamborlulu
Hawaii burger veronika74
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU