Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
-


Szűcs Dezsőné [Vera]

Lekváros-fokhagymás csirke
Elkészítés: 6 csirkecombot a forgónál kettévágunk (ha valaki úgy szereti, a bőrét leveheti). Besózzuk és egy kicsit magasabb falú tepsibe vagy egyéb edénybe tesszük. Aláöntünk 1 bögre (2 dl) vizet és fóliával szorosan lefedjük. A sütőben közepes lángon kb. 40-45 percig pároljuk.
Közben elkészítjük a masszát: 2 nagy fej (nem 2 gerezd!) fokhagymát megtisztítva, összezúzva, 3 evőkanál étolajat, 3 evőkanál lágy lekvárt, 1 púpos mokkáskanál szurokfüvet ugyanannyi őrölt szerecsendiót és fahéjat, 2 mokkás kanál őrölt borsot, 3 mokkáskanál őrölt majoránnát és pici sót összekeverünk homogén állapotra. 45 perc után ezt a masszát a csirkedarabokra egyenletesen rákenjük és még kb. 15 percig fólia nélkül (felső lángon) rápirítjuk.
Vegyes zöldséggel kevert főtt rizzsel tálaljuk.
#537
2009. július 11. 16:48
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Rakott Zöldbab.
1kg zöldbab
30 dkg darált sertéshús
1 pohár 20%-os tejföl
2 db tojás
1 db vöröshagyma (kicsi)
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zsír
2 tk só
2 mk őrölt bors
zsemlemorzsa
elkészítés
A zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. 1 teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, kb.10 percig tovább pirítjuk.
A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk.
Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset.
A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darált húst, beborítjuk a zöldbab másik felével.
A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.
Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
200 C°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Ma ezt csináltam és nagyon finom!
#536
2009. július 11. 16:41
Válaszolj!





- - [-]

534: Köszönöm a halászlé receptjét, el fogom készíteni. szívecske
#535
2009. július 9. 15:35
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. július 6. 15:20
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Gyufaszáltészta kell hozzá.
#534
2009. július 6. 15:20
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Varga Árpád Link | Válasz erre | július 6., 14:50 | 16776.
16769: Folyt.
Ha sikerült megtisztítani a halat,tedd félre a halikrát vagy tejet,de nehogy besózd.
A halat írdald be, szeleteld fel két újnyi szélesre. Ezután tedd félre egy órára. A hal még áll ideje,hogy pihenj egyet és töltsd meg a poharad...
Az óra elteltével előveheted a halfőző bográcsot. Tedd bele először a halszeleteket,a kockára vágott hagymát,majd öntsd fel hidegvízzel. A víz mennyisége a haltól függ,kilónként 1.1-1.2 kilter vizet önts rá. A bogrács alá ekkor már begyújthatsz. Én pb.palackrók működő kör égőfejet használok. Sokan fával oldják meg. Erős tűzön kell főzni.Ha elforrta a habját szórd bele a paprikát és öntsd bele a bort. Ekkor már halászlé illat fog terjengeni a környéken,számíthatsz néhány sűrűn nyeldeső szomszédokra.
Ha már 15-20 perce főzöd a levet ideje beletenni a belsőséget és a csípős cseresznyepaprikát. Lassan megkóstolhatod,s ha úgy érzed nem tökéletes,ízesítsd bátran. Közben ne felejtsd el a tésztát sem kifőzni egy külön fazékban. A forrástól számított fél óra elteltével már kész a mű. A halat külön tálald,a levet lehet a tésztával vagy attól külön is. Bízhatsz a sikerben,a csodás,gőzölgő lének,a mindent átjáró illatnak,a lágy paprikás íznek senki sem fog tudni ellenállni!A halászléhez rosét vagy vörösbort ajánlok.Jó étvágyat!
#533
2009. július 6. 15:19
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Varga Árpád Link | Válasz erre | július 6., 14:21 | 16769.
A bajai halászlé még mindig az ősi recept szerint készül,nem több,mint 35-40 perc alatt.A bajait a tészta különbözteti meg a dunai halászlevektől. A halászlétészta kialakulása a dunai vízimalmoknak köszönhető,amelyből igen sok őrölte a búzát egykoron.Az így kapott lisztet a halászok halra cserélték,melyből tésztát gyúrtak,és ezzel tették tartalmasabbá,táplálóbbá a halászlevet.
A bajai halászlé készítéséhez végy egy nagy kanál jókedvet,egy csipet humort és egy nagy adag lelket.Ha ezek a hozzávalók megvannak nekiláthatsz a főzésnek.
5 fő részére szükséges mennyiségek:
3 kg hal,melynek 3/4-e ponty,vagy az egész ponty.
a halhoz kilónként egy nagy fej vöröshagyma,
kilónként egy púpozott evőkanál édes-nemes őrölt pirospaprika /lelőhely Kalocsa,Dusnok,Sükösd stb.Maszek paprika!/,só szükség szerint.
4-5 db erős cseresznyepaprika,
tészta,1.5 dl száraz vörösbor.
#532
2009. július 6. 15:17
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Leves és jellem?
"Az amerikai Food and Brand Lab nevű intézet kutatói szerint sokat elmond rólunk, hogy milyen leves a kedvencünk.
Csirkehúsleves - kényelmes életvitel
Akik ezt kedvelik, a legszellemesebb emberek, emellett hűségesek és nyugodtak. Élvezik az olyan szabadidős tevékenységet, mint a fotózás. A barátok és a család nagyon fontos számukra, ez azonban nem zavarja őket, hogy naponta akár több órán keresztül is bámulják a képernyőt. Olyan hűségesek a csirkehúsleveshez, hogy gyakorlatilag ez az egyetlen levesfajta, amit szívesen fogyasztanak.
Paradicsomleves - a szenvedélyesség
Ez a legszenvedélyesebb levesféle. Kedvelői a konyhában is nagyon kreatívak, szeretnek új élményekkel és új ételekkel találkozni. Nem szeretik, ha siettetik őket. Az otthon talált hozzávalókból hipp-hopp ételeket varázsolnak. Állítólag ők esznek leggyakrabban levest. A konyhán kívül szeretnek egyedül lenni, például olvasgatni.
Zöldségleves - az otthonteremtők és a kertészek levese
Konyhai zseninek és társaságkedvelőnek tekintik magukat. Édesszájúak és önmegtartóztatóak is egyben az amerikaiak szerint, ami egy emberben általában nehezen jön össze. De ez a típus tudatosan ügyel az egészséges táplálkozásra. Kalandvágyóbb a többieknél, szeret kockáztatni és új dolgokat kipróbálni.
Csípős babgulyás - a nagy lelkek levesfajtája
E levest döntően a férfiak kedvelik. A csoport tagjai sokáig dorbézolnak, imádják a társaságot, kicsit sem otthonülő típusúak. Ha mégis otthon vannak, televíziós vígjátékokat néznek. Személyesen ismerik őket a pizzás fiú, mert igazi nagy pizzapusztítók.
***
Hát, ez legalább olyan megbízható, mint a horoszkóp...
Rám legjobban a paradicsomleveses jellemzés illik, azzal az apró megjegyzéssel, hogy nem szeretem a paradicsomlevest.
Anyósomról meg azt hittem, azért eszik mindig húslevest, mert nem tud mást főzni. Pedig csak hűséges fajta. "
#531
2009. július 5. 16:30
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Tökipompos
Hozzávalók:
Tészta: 15 dkg főtt törtkrumpli, 50dkg liszt, 25dkg rétesliszt, 2,5dl langyos víz, 2,5 dkg só, 3,5dkg élesztő.
Feltét: 1 nagy doboz tejföl, 25 dkg császárszalonna, 1 fej lila hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrom és kelesztem /lehet kenyérsütő gépben a dagasztó-kelesztő programon. Amíg kel a tészta felkockázom a császárszalonnát és kisütöm, apróra vágom a hagymát, a fokhagymát összezúzom és belekeverem a tejfölbe.
A megkelt tésztát kizsírozott tepsibe rakom, elterítem, megszurkálom villával, meglocsolom a tejföllel, rászórom a szalonnát, a lila hagymát, meglocsolom a szalonna sült zsírjával és az előmelegített sütőbe teszem. Villával szoktam megszúrni, ha már nem ragad és szép színe van, lehet tálalni.
http://donna.hu/donnaimages/articles_images/003006/1238222528.jpg
Nagyon finom!
#530
2009. július 5. 13:10
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Töltött burgonya
Hozzávalók:
11-12 db közepes burgonya. 2 főtt tojás, 2 nyers tojás. 2 májkrém, 5 dkg.vaj, 2-3 ek.zsömlemorzsa. vágott petrezselyem zöld. só,bors, 3 dl.tejföl, reszelhető sajt.
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom,és a közepét kiszedem rugókiszedővel,(Az olyan krumplivájó,ami ha kivájom a krumplit,olyan alakzat jön ki belőle,mint egy rugó,ha nincs jó a karalábévájó is.)Amit kiszedtem belőle,azt félre teszem,és később olajban megsütöm. Töltelék. A főtt tojást,a májkrémet,vajat,zsömlemorzsát, petrezselyemzöldet,sót,borsot,és 1 nyers tojást összekeverek,mint a töltött húshoz. Ezzel a masszával megtöltöm a kifúrt burgonyákat,tepsibe rakom,kevés zsírt,vagy olajat teszek alá,alufóliával befedem,és 180 fokon,addig sütöm,még a burgonya meg nem puhul. A tejfölt kikeverem egy kis sóval,borssal,1 nyers tojással,és reszelek bele sajtot.Ezt ráöntöm a megpuhult burgira,és a sajt másik felét ráreszelem még.Visszateszem a sütőbe,és pirosra sütöm. A tölteléket lehet darált húsból készíteni pörkölt masszát,ki mivel szereti ízesíteni,és azzal tölteni meg.
http://image.hotdog.hu/_data/members2/322/845322/images/Kaja/T%F6l t%F6tt%20burgonya.jpg
#529
2009. július 5. 13:04
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

527: Azt még elfelejtettem leírni,ha nagyobb adagot szeretnétek,mindenből a dupláját kell ,nekem most elég ennyi.
#528
2009. július 5. 12:14
Előzmény - - [-] 2009. július 5. 11:34
Válaszolj!





- - [-]

526:
Köszönöm!
Vera kedves!
Mama már olvassa, és írja fel !!
#527
2009. július 5. 11:34
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. július 5. 11:31
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

525: Most lett kész,már röpítem is.
Próbáljátok ki,mert egyszerű,gyors és nagyon finom!
Közben már érzem a kenyér illatát,gépben sütöm,az egész lakás,még a folyosó is teli van vele. :P
#526
2009. július 5. 11:31
Előzmény - - [-] 2009. július 5. 10:23
Válaszolj!





- - [-]

524:
Vera kedves!
Az ablak nyitva van, fénypostán egy falatot kérek.
Köszönöm!!
#525
2009. július 5. 10:23
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. július 5. 10:15
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Sütőpapirral bélelt tepsibe egyengetem, tetejére fél barackokat sorakoztatok, vágott felükkel felfelé.
A gyümölcsöket kissé megcukrozom és mehet a sütőbe.
Ha gazdagabban akarjátok, még szórhattök diót, csokidarabokat is a tetejáre, a gyümölcs elött.
#524
2009. július 5. 10:15
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Joghurtos süti
1 pohár natúr joghurt
1 pohár cukor (joghurtos pohár)
2 pohár liszt
3/4 pohár étolaj
1/2 csomag sütőpor
3 tojás
Tetszés szerint gyümölcs (most barack)
Elkészítés:
A joghurtot a cukorral, a tojással simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. Tepsibe öntjük, és gazdagon megszórjuk gyümölcsökkel.
#523
2009. július 5. 10:06
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Almafánk :
1,5 dl vizet felforralunk 10 dkg Ráma margarinnal. Állandóan kevergetve beleszórunk 15 dkg réteslisztet. A tűzön tovább keverjük. Amikor a tészta az edénytől elválik, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Egyenként beledolgozunk 3 egész tojást. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nyolc egyforma négyzetet vágunk ki belőle.
Amíg a tészta hűl, megtisztítunk 8 közepes almát, magházukat kifúrjuk. Az üregekbe baracklekvárt teszünk. Minden tésztanégyzetre teszünk egy lekvárral töltött almát, és a tészta négy csücskét összefogva, egyenként becsomagoljuk. Kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük, előmelegített sütőbe tesszük. Öt percig teljes lángon, majd takarékon szép pirosra sütjük. Még melegen meghintjük fahéjas cukorral.
#522
2009. július 4. 10:38
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Hercegnő burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, pici reszelt szerecsendió, só.
A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük.
Kivajazunk egy sütőlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. (Előzőleg egy megfelelő méretű - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Nagyon jó köret, mert jól is néz ki. Különböző halból, szárnyas, marhahúsból készült mártásos ételek mellé adjuk.
#521
2009. július 3. 21:55
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Mindenre jó leveles tészta
30 dkg lisztet 25 dkg margarinnal, egy csipet sóval, 6 evőkanál hideg vízzel és egy evőkanál ecettel összegyúrunk, és 12 órán át pihentetjük.Ha kisült éppen olyan mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb munkánk van vele. A pihentetés után kinyújtjuk és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk, miután kisült a tészta, hintsük meg vaníliás cukorral. Ha leveles sós tésztát készítünk, a tésztáját erősebben sózzuk.
#520
2009. július 3. 21:50
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

514:Marika! ez nagyon finom,én már többször is meg csináltam!
#519
2009. július 2. 14:24
Előzmény - - [-] 2009. július 1. 22:58
Válaszolj!





Lukácsné Ágnes [Ági,Ágica]

513: Hoztad magad megint, de énnekem tetszik!
#518
2009. július 2. 12:37
Előzmény Gyarmati László 2009. július 1. 15:16
Válaszolj!





Hajnal Imre

http://hvg.hu/gasztronomia/20090701_tokeletes_sztrapacska_recept.a spx
Sztrapacska receptek!
Jó étvágyat!
#517
2009. július 2. 10:54
Válaszolj!





Jámborné Csiszár Éva [Évi]

510: Vera, én a tejfölbe szoktam sajtor reszelni, és úgy teszem rá. Fiaim nagyon szeretik.
#516
2009. július 2. 05:30
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. július 1. 12:14
Válaszolj!





Magyar Terézia [Teri]

510: Vera, én még a tetejére füstült szalonnát is szoktam tenni. Úgy is nagyon finom.:)
#515
2009. július 2. 04:47
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. július 1. 12:14
Válaszolj!





- - [-]

Mézes almáskalács
´´´´´´´´´´´´´´´´´´
Hozzávalók: 12 szelet elkészítéséhez
15 dkg méz, 8 dkg gríz, 8 dkg porcukor, 4 tojás, 30 dkg reszelt alma, 3 dkg kakaó, késhegynyi sütőpor, őrölt fahéj, fél citrom leve
Elkészítés: Az almákat megmossuk, kimagozzuk, lereszeljük és meglocsoljuk citromlével, majd 20 percig pihentetjük.
A tojássárgákkal, a mézből, a kakaóból és a cukorból sűrű masszát keverünk. Hozzáadjuk a reszelt almát, a kemény habbá vert tojásfehérjét, és lassan hozzátesszük a sütőport és a grízt, majd sima tésztát keverünk belőle.
Kikenjük, kilisztezzük a sütőformát és beletesszük a tésztát. A sütőt 240 C-ra hevítjük, és a formát belehelyezzük. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és a tésztát megsütjük. Még melegen kiborítjuk a sütőből és szeleteljük
#514
2009. július 1. 22:58
Válaszolj!





Gyarmati László

511: A férfiaknak Papaya helyett Mamaya igazi zsírégető!!!
#513
2009. július 1. 15:16
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. július 1. 14:22
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

511: Bocs! nem ide akartam tenni!
#512
2009. július 1. 14:24
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. július 1. 14:22
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

nanász
Az ananász a legrostosabb déli gyümölcs, ennek köszönhetően gyorsítja az anyagcserét, kitisztítja emésztőrendszerünket és a méreganyagokat szervezetünkből. Olyan értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint például a C- vitamin, amely erősíti immunrendszerünket. Magnézium tartalma serkenti anyagcserénket, a benne lévő kálium pedig szabályozza vízháztartásunkat. A folsav a gyomor egészséges működését biztosítja. Savassága helyreállítja szervezetünk sav- bázis egyensúlyát. Az ananászban lévő legértékesebb anyag a bromélia enzim, mely fontos szerepet játszik a zsírok és fehérjék lebontásában. Tíz deka ananászban mindössze csak harminc kalória van.
Papaya
Ez a trópusi zsírégető olyan enzimeket tartalmaz, melyek elősegítik a fehérjék és zsírok lebontását. Gazdag karotinoidokban és antioxidánsokban. Rengeteg C- vitamint tartalmaz, amely erősíti immunrendszerünket, és megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását. Ez a trópusi gyümölcs nagyon gazdag rostokban, így kiüríti szervezetünkből a méreganyagokat, papain nevű enzimje pedig jó hatással van emésztésünkre.
Cseresznye
Az egyik legszebb, legfinomabb és legkedveltebb nyári gyümölcsünk a cseresznye, és mindezek mellett még rendkívül egészséges is. Rengeteg nátriumot, foszfort, A-, B- és C- vitamint, valamint sok káliumot és kalciumot tartalmaz. Kiváló vértisztító és immunrendszer erősítő. A belekben reakcióba lép a zsírokkal, mely így nem engedik azokat bejutni a vérbe. Mindezek mellett egyensúlyban tartja vízháztartásunkat, könnyen emészthető, hormonrendszerünk egészséges működéséért is felelős, és felgyorsítja az anyagcserét.
Szilva
A szilvát már évszázadok óta használják emésztőszervi problémák megszüntetésére, hatásosan. Ez a magyar csemege fokozza a belek működését, nagy mennyiségű rostot és magnéziumot tartalmaz. Ezek megkötik a felesleges zsírokat, felgyorsítja az anyagcserét. Gazdag B és E-vitaminokban. Valódi antioxidáns- forrás, ezzel védi a sejteket a szív- és érrendszeri megbetegedések és a daganatos betegségek ellen. Szilvaszezonon kívül egyél minél több aszalt szilvát, hiszen ezt tartják a leghatásosabb rákellenes gyümölcsnek.
Ribizli
Egyik legértékesebb bogyós gyümölcsünk. Rendkívül gazdag C- vitaminban, mangánban és magnéziumban. Vízhajtó és gyulladásgátló hatású, emellett a sejtek anyagcseréjét is fokozza. Magja és gyümölcssava miatt fokozza a bélműködést, és kiváló méregtelenítő. Piros helyett inkább fogyassz fekete ribizlit, hiszen ez gazdagabb értékes anyagokban. Nagyon jó zsírégető.
#511
2009. július 1. 14:22
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

RAKOTT KELKÁPOSZTA
Hozzávalók:
80 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 dkg pirospaprika
20 dkg rizs
1 közepes fej kelkáposzta
2 g őrölt bors
2 g őrölt kömény
3 g majoranna
1 dl olaj
5 dkg vaj
3 dl tejföl
ízlés szerint só
Elkészítés:
A csíkokra vágott kelkáposztát sós vízben leforrázzuk.
Finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük.
Kevés vízzel felöntjük és átforraljuk.
Majd belehelyezzük a darálthúst.
Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal.
Készre pároljuk.
A megpárolt húst összekeverjük párolt rizzsel.
A leforrázott kelkáposztát sózzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel, majoránnával.
A tepsit vagy tűzálló tálat kivajazzuk és kimorzsázzuk.
A kelkáposzta felével kibéleljük a tepsi alját, ráhelyezzük húsós-rizses tölteléket, majd betakarjuk a kelkáposzta másik felével. A tetejét egyenletesen megkenjük tejföllel.
180C*-os sütőben készre sütjük
#510
2009. július 1. 12:14
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Ribizlis joghurt-torta
Hozzávalók:
Piskótatészta:
2 tojás (közepes méretű)
2-3 evőkanál forró víz
100 g porcukor
1 tasak vanillincukor
75 g búzaliszt
50 g Étkezési keményítő
1 csapott teáskanál sütőpor
Krém:
500 g piros ribizli
250 ml tejszín
150 g natúr joghurt
2 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
5-6 evőkanál cukor
2 evőkanál narancslikőr
Díszítéshez:
250 ml tejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 teáskanál porcukor
Cukrozott ribizlifürtök
Egy kevés szeletelt mandula
Elkészítés:
A tojásokat a forró vízzel egy keverőedényben konyhai robotgéppel 1 perc alatt habosra keverjük. Közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztben elvegyítjük a Gustin keményítőt és a sütőport, a masszába szitáljuk, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, az alján kivajazott és sütőpapírral letakart) öntjük, elegyengetjük, és megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A tésztát egy sütőrácsra borítjuk, a sütőpapírt megkenjük hideg vízzel, és óvatosan lehúzzuk. A ribizlit megmossuk, megtörölgetjük, leszemezzük, pürésítjük, és egy szitán átnyomjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a zselatin fixszel, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancslikőrt és a pürésített ribizlit. Végül hozzákeverjük a tejszínhabot. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot egy tortatálra helyezzük, és köré csatoljuk a tortaforma oldalát. A krémet a tortalapra szedjük, elegyengetjük és ráfektetjük a felső lapot. A tortát 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Azután a tejszínt felverjük a habfixálóval a tasakon található utasítás szerint. A tejszínkrémmel bevonjuk a tortát. Újabb 1 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Tálalás előtt ízlés szerint cukrozott ribizlivel és mandulával díszítjük
#509
2009. június 28. 01:02
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Ribizlis túrókrém:
5 dkg ribizlit egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet engedjen. A ribizlis masszát kikeverjük 10 dkg áttört túróval. Habbáverünk 3 dl tejszínt. A ribizlis-túrós masszát lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal. Ha szeretnénk hogy pár órát elálljon a krémünk, akkor érdemes a masszához keverni egy kevés olvasztott zselét. Nyomózsákba töltjük a krémet, és hűtött pohárba adagoljuk, úgy hogy a krém ne érje el mindenhol a pohár szélét.
Díszítés:
5 dkg ribizlit egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet engedjen. Ezzel a péppel nyakonöntjük a krémet, hagyjuk hogy lecsurogjon a pohár belső oldalán. A tetejére nyomhatunk tejszínhabot, és tehetünk rá pár szem ribizlit.
Hozzávalók
6 dkg Porcukor
10 dkg túró (sovány)
3 dl tejszín
10 dkg ribizli
1 dkg zselé (olvasztott)
http://www.mitsussek.hu/sites/www.mitsussek.hu/files/files/ribiz%2 0turokrem.JPG
#508
2009. június 28. 00:47
Válaszolj!






Még 4000 karaktert írhatsz Mégse Szólj hozzá!
.



Szabó Ferencné [cicelle]

Kedves Klub társaim.Kérnék szépen ribizke recetet.Hab vagy egyéb jól bevált édességre.
#507
2009. június 27. 22:12
Válaszolj!





Kissné Kata

Savanyú ragu leves
Hozzávalók: l kisebb feldarabolt gyenge csirke (de lehet csak aprólék is: szárny, belsőrész, nyak), zölségfélék: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol,(aki szereti zeller) egy kisfej hagyma, tejföl, tojás, babérlevél, fekete szemes bors, só, ételizesítő, zsíradék.
Elkészítés: Zsíradékon (én margarinon szoktam) megpárolom a felkockázott hagymát majd belerakom a hús darabokat, a laskára vágott zöldégféléket, babért és 1 ek. lisztet, összekeverem, felengedem vizzel. Ha felforr elég sokáig fog habzani, amit valamennyire próbálok leszedni. Habzás után teszek bele ételízesítőt, sót, borsot és együtt puhára főzöm.
Lezárom és azon forró beleöntöm az 1 pohár tejföl és 1 tojás keveréket. Jól összekeverem a levessel.(Ettől a lé úgy fog kinézni, mint mikor a tej összemegy).
Ezzel kész is a leves.
#506
2009. június 26. 11:43
Válaszolj!





Kissné Kata

Túrós eper, málna torta /hideg/
Összetörünk 25 dkg háztartási kekszet és 5 dkg vajjal vagy margarinnal, 2-3 evőkanál porcukorral, 2 evőkanál rummal /ez el is maradhat/ és annyi tejjel dolgozzuk el, hogy összeálljon.
Egy közepes tálba újjnyi vastagon belenyomkodjuk a kekszet.
Egy csomag vanilia ízű Aranka (hidegen készíthető) krémport 3 dl tejjel habverővel simára keverünk. utána adunk hozzá 25 dkg áttört tehéntúrót, 1. cs. vaniliáscuktrot és 2,5 dl habbá vert tejszínt.
A keksszel bélelt tálba rakjuk. A tetejét idény gyümölccsel kirakjuk jó sűrűn és zseléporból főzött lével meglocsoljuk. 1 órára hűtőbe rakjuk.
#505
2009. június 26. 11:43
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Anyóka receptes könyvéből
Egyszerű
15 deka lisztet, 15 deka cukrot, habosra keverjük, majd 10 deka vajat, 4 egész tojást, ízlésszerínti reszelt citromhéjat dolgozunk bele.
A pépet vajjal kikent és kilisztezett tetszőleges alakú formába megsütjük.
Sütistányérra tesszük, és meghintjük porcukorral.
Kínálhatjuk kakaóval gyerekeknek tizórainak vagy uzsinak.
Desszertként, adhatunk mellé lekvárt.
Csíkokra vághatjuk és sodóval lecsurgatjuk....... és még számtalan ízesítéssel kínálhatjuk.
_________________
#504
2009. június 24. 18:10
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

500: Na ez az amit én kerestem Klárika ,csak én úgy tudtam a reszelt krumpli változat a málé ,legalább is mi /nagyim /azt mondtuk annak ,de ez az ami nekem kellett,hálásan köszönöm.
#503
2009. június 23. 08:20
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2009. június 22. 07:36
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Klárika,köszönjük a málé receptjét,kipróbálom.
#502
2009. június 22. 17:10
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2009. június 22. 07:36
Válaszolj!





Gyarmati László

Valaki nemrégen/vagy5-6 napja/ feltette a "tekercses krumplispogácsa" /valami hasonló neve volt/ receptjét!
Jelentem nagyon finom! Most is tömöm a fejem!
#501
2009. június 22. 17:07
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

499: Még egy burgonyás...
GOMBÁSÉK KEDVENCE!
Krumplis málé (anyósom után szabadon)
Kizsírozott tepsibe szeletelek annyi hámozott nyers burgonyát, hogy vékony rétegben befedje (ne lássam a tepsi alját), enyhén megsózom.
Egy tálban sűrű palacsintatésztát keverek a következő hozzávalókból:
egy bögre liszt (hogy igaz legyen a MÁLÉ név, fele kukoricaliszt)
két tojás
fél liter aludttej
(esetleg ugyanannyi kefír két kanál tejföllel dúsítva)
ízlés szerint só
A csomómentesre kevert masszát egyenletesen ráöntjük a burgonyára (minden szem a massza alá kerüljön), megrázogatjuk a tepsit, hogy teljesen elrendeződjék a massza.
Gazdagabb, ha a tetejére sajtot reszelünk, de anélkül is finom.
20-25 perc alatt közepes fokozaton pirosra sütjük. Azon melegen felszeleteljük nagy kockákra és tálaljuk. Kiváló vacsora teával vagy sörrel leöblítve!
#500
2009. június 22. 07:36
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 21. 20:56
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

496: Ez a lepcsánka,prósza,macok.....alapreceptje.
Alap recept (a legegyszerűbb változat)
Prósza
40 dkg burgonya
2 tojás
18 dkg liszt
1 dl tej
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
zsír a sütéshez
A burgonyát megtisztítjuk.
A többi hozzávalót csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers megtisztított krumplikat. A palacsintához hasonlóan, közepes lángon, kis lepényeket sütünk.Tejföllel kínáljuk.
#499
2009. június 21. 20:56
Előzmény - - [-] 2009. június 21. 10:03
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#498
2009. június 21. 20:56
Előzmény - - [-] 2009. június 21. 10:03
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

496: Szia Jocó!Bocs,hogy csak most vettem észre a kérdésed,igen,lereszelve nyersen.Próbáljátok ki,mert nagyon finom.Én gyakran készítek reggelire is,a gyerekek szeretik.Lentebb megtalálod prósza néven az egyszerű változatát,és a variációkat.Macoknak mondják még sok helyen,rengeteg elnevezése van.
#497
2009. június 21. 20:50
Előzmény - - [-] 2009. június 21. 10:03
Válaszolj!





- - [-]

Vera kedves!
A lepcsánka alap anyaga krumpli?
#496
2009. június 21. 10:03
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

494: Szia Jocó!Örülök,hogy ízlett,aférfiak a tésztától hamar kiéheznek,laktató leves után kell besorolni.
Próbáljátok ki az 5 perces túrófánkot is,nálam ma az volt.
#495
2009. június 18. 19:02
Előzmény - - [-] 2009. június 18. 16:44
Válaszolj!





- - [-]

Sziasztok!!
Vera kedves!
Nagyon finomra sikerült a Zöldborsó pörkölt! / Orsó tészta volt a köret../
De én már du-án 4-kor nagyon éhes voltam.
A mamának elég volt mert nem eszik sokkat . De nekem nagyon karcsu volt.
De minden esetre, nagyon jó recept.
#494
2009. június 18. 16:44
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Lecsó csirkemájjal (bográcsban a legfinomabb,de lábasban kisebb adag is elkészíthető)
Hozzávalók:
4-5 vöröshagyma
1 kg tv paprika
45 dkg leveses paradicsom
1 kis cukkini
1-2 evőkanál pirospaprika
fél kávéskanál őrölt bors
só ízlés szerint
provanszi fűszerkeverék
oregánó
1-2 evőkanál cukor
1 kg csirkemáj
tejföl
kifőtt metélt tészta
Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzádarabolom a kicsumázott, karikára vágott paprikákat, és megkapatom az olajon, kevés vizet öntök alá, félig puhára főzöm. A paradicsomokat forró vízbe teszem, bevágott héjukat utána könnyen lehúzom, és negyedelve a paprikára dobom, a megtisztított, feldarabolt cukkinivel együtt. Kevergetve együtt párolom.
Közben fűszerezem: só, bors, pici pirospaprika, oregánó és kevés provanszi fűszerkeverék kerül bele, valamint egy kis cukor, hogy a paradicsom savanykás ízét elvegye.
Amikor már majdnem kész, beleteszem a megtisztított és feldarabolt májat, és 2-3 percig kis lángon puhára főzöm. Akkor van, kész, amikor a máj középen már éppenhogy elvesztette rózsaszínes jellegét, de még puha maradt.
Frissen kifőzött metélt tésztával tálalom, és egy jó kanál kikevert tejföl teszek a tetejére.
#493
2009. június 18. 09:27
Válaszolj!





- - [-]

Meggy likör készítése.
Hozzávalók:
1 db 5 literes üveg.
2 kg meggy./magvastól/
2 kg kristálycukor.
1 l. pálinka.
A felsorlt anyagokat,az 5 literes üvegbe tesszük.Naponta kavargatjuk.
Ezt a műveletet 3 hétig kell végezni,jó ha letakarjuk az üveget kistányérral.
3 hét múlva leszűrjük,palackozzuk.Kitűnő italt fogtok kapni.
A meggyet ami megmarad, használhatjuk husokhoz,köretekhez.
A receptek,gyümölcséréskor jutnak az eszembe.
Ugyanez az ital készíthető cseresznyéből is .Az adagok ugyanazok.
#492
2009. június 18. 08:30
Válaszolj!





- - [-]

Debreceni mézes sütemény
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
50 dkg finomliszt
4 dl méz
1-1 mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
10 dkg dió
A tojást és a porcukrot habosra keverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel. Hozzáadjuk a langyos mézet és a felvert tojást.
Margarinnal kikent tepsibe rakjuk. (kb. 2-3 cm vastagságban terüljön el benne)
A tetejét durvára vágott dióval szórjuk meg. Egy kicsit nyomkodjuk is bele.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük. ( 25-20 perc)
#491
2009. június 18. 08:22
Válaszolj!





Mathe Orosz Julia [luly]

http://www.tutikepeslapok.hu/kepeslapok/0000120525.jpg
#490
2009. június 18. 08:01
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Egyszerű szalonnás tészta
Hozzávalók:
2-3 szelet szalonna (lehet füstölt,császár,bacon,kolozsvári...)
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
bors
petrezselyem
liszt
spagetti
Elkészítés: A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Közben a felaprított szalonnát megsütjük.A fokhagymát is felszeleteljük, majd hozzáadjuk,amíg forró. A tejfölt borsozzuk, petrezselymet szórunk bele ízlés szerint, és egy kis lisztet adunk hozzá. Ha a szalonna már szépen átsült, ráöntjük a tejfölös szószt, besűrítjük, és már tálalhatjuk is. Sózni a szalonnához mérten ajánlom.
Megjegyzés:
A szósz nagyon csalóka, nem híg, de egy kevés is képes egy adag tésztát befedni.
#489
2009. június 17. 20:04
Válaszolj!





- - [-]

Köszönöm Vera kedves!
Majd be számolok , hogy milyen volt.
#488
2009. június 17. 19:59
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

486: Szia Jocó!Odaírtam a NOKEDLIT,de lehet bármilyen tésztaféle.Az volta baj,ha csupa kisbetűvel írom le,ez a foltocska nokedli jön a helyére,én meg észre se vettem.
#487
2009. június 17. 19:31
Előzmény - - [-] 2009. június 17. 16:27
Válaszolj!





- - [-]

/ SZIASZTOK!!!)
Vera kedves!
És a köret mi legyen? Holnap meg csináljuk a mamával, mert szereti az ilyesmit!
( Zöldborsópörkölt.)
#486
2009. június 17. 16:27
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 17. 11:32
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Zöldborsópörkölt
Hozzávalók:
25 dkg zöldborsó
1 fej hagyma
zsír
kevés ételízesítő
őrölt bors

pirospaprika
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a zsíron. Hozzáadjuk a paprikát, azután a zöldborsót. Kevés vízzel felengedjük, kevés sót, borsot, ételízesítőt teszünk hozzá, és puhára pároljuk. Nagyon finom nokedli vel és tejfölösen is.
#485
2009. június 17. 11:32
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Erdélyi leves
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
20 dkg darált hús

bors
köménymag (őrölt)
fokhagyma
fűszerpaprika
babérlevél
sárgarépa
fehérrépa
zellergumó
zöldborsó
1,5 l csontlé
20 dkg savanyú aprókáposzta
10 dkg rizs
2 dl tejföl
Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékban lepirítjuk. Hozzáadunk 20 dkg darált húst, többször szakaszosan kevés víz hozzáadásával lepirítjuk. Sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával, fűszerpaprikával, babérlevéllel ízesítjük.Kockára vágott sárgarépát, gyökeret, zellergumót, zöldborsót teszünk bele, majd felengedjük 1,5 l csontlével. Hozzáadunk 20 dkg savanyú aprókáposztát. 1 óra alatt lassan készre főzzük. Mielőtt kész, 10 dkg rizst szórunk bele. 2 dl tejfölt simára keverünk és a leveshez adjuk. Finomra vágott petrezselymet, zellerzöldet, ízlés szerint kevés citromlevet adhatunk hozzá. Forrón tálaljuk.
Vigyázat!!! Egy tányér belőle, és tele a pocak.
#484
2009. június 17. 11:27
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Kaporszósz
Hozzávalók:
fél hagyma kockára vágva
1 leveskocka
olívaolaj
3 dl tejföl
1 kiskanál keményítő
1 nagy csokor kapor
almaecet
ételízesítő
őrölt színesbors
csipetnyi őrölt paprika
Elkészítés: Az olívaolajon megpirítom a hagymát, majd felöntöm 1,5 dl vízzel. Hozzáadom a leveskockát, a fűszereket, 1-2 csepp almaecetet, a tejfölt, majd a keményítőt. Mikor összeforrt, hozzáadom az apróra vágott kaprot és kész.
#483
2009. június 17. 11:20
Válaszolj!





- - [-]

Mézes-kakaós nápolyi
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
NÓRA nápolyilap
40 dkg cukor
6 ek tojáspótlópor (Loprofin Altrovo)
40 dkg Liga margarin
4 ek feketekávé
3 ek kakaópor
3 ek méz
40 dkg darált zabkeksz
1 rum aroma
marcipános cukormáz
elkészítés
A cukrot, a tojáspótlóport és a margarint simára keverjük.
Hozzáadjuk a feketekávét, a kakaóport és a rum aromát.
A mézet világos sárgára melegítjük, majd hozzáadjuk a masszánkhoz , ezzel is jól kikeverjük.
Beledolgozzuk a kekszet. Amennyiben nagyon keménynek érezzük, kevés vízzel lágyíthatjuk a tésztát. (Vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg, mert majd eláztathatja a nápolyilapokat.)
Ezzel a töltelékkel megkenjük egyenként a nápolyilapokat.
A tetejére készíthetünk marcipános cukormázból vagy olvasztott étcsokoládéból mázat.
Érdemes a tálalás előtt legalább 2 órával elkészíteni, hogy a nápolyilapok kicsit megpuhuljanak.
#482
2009. június 16. 23:58
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Tiramisu - tojás nélkül
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
1 csésze feketekávé
1 dl cseresznye- vagy meggylikőr
3,5-4 dl tejszín
7 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
3 csomag habkeményítő
25 dkg mascarpone
magolt (likőrbe áztatott) meggy
kakaópor
Elkészítés: A babapiskótát átitatjuk a kávéval és a likőrrel. A tejszínt elektromos habverővel verjük 1 percig, majd belekeverjük a habkeményítő, a porcukor, a fahéj és a vaníliás cukor keverékét, és az egészet kemény habbá verjük. A mascarponét adjuk hozzá a felvert tejszínhez. 1 réteg babapiskótára kenjük rá a krém felét, tegyük rá a kimagolt meggyet, majd a piskóta másik felét, és a maradék krémet. Tetejét szórjuk meg kakaóporral.
Megjegyzés:
Nagyon finom, és mivel nincs benne tojás, nem kell félni a szalmonellától. Babapiskóta helyett kész piskótatortából is meg lehet csinálni, és így szülinapi tortának is kitűnő.
#481
2009. június 16. 19:20
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Meggyes tiramisu
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
6 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
sovány kakaópor
2 csomag babapiskóta
1 üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés: A tojásokat elválasztom. A sárgáját a porcukor felével, a vaníliás cukorral elkeverem és hozzáadom a mascarponét. A fehérjét kemény habbá verem (én kézi haberővel szeretem), majd hozzáadom a porcukor másik felét, és óvatosan elkeverem a mascarponés masszával.
A babapikótát hirtelen belemártom a meggylébe (vigyázat, ne ázzon el túlságosan!), majd sorban leteszem egy tálba, rá egy kevés meggy, egy réteg tojásos massza, rászitálok egy kis kakaóport, majd még egy ilyen réteg, és a tetejére is kakaópor kerül. Hűtőszekrényben 1 napig áll el.
Megjegyzés:
A meggy savanykás íze harmonizál a tojásos massza ízével.
Tehettek bele citromlébe áztatott mazsolát is.
#480
2009. június 16. 19:12
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Epres tiramisu
Hozzávalók: 4-6 személyre:
25 dkg eper
1 dl 100 %-os narancslé
1-2 evőkanál cukor
1-2 evőkanál konyak
kb. 16 db babapiskóta
A mascarpone krémhez:
3 tojás
3 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone sajt
A tetejére:
kakaópor
Az öntethez:
25 dkg eper
2-3 evőkanál cukor
Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk, majd a narancslével, a cukorral és a konyakkal turmixoljuk. A krémhez a tojások sárgáját a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd a hideg mascarponéval simára eldolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Egy kb. 2 literes, babapiskótányi széles, téglalap alakú pudingformát sütőpapírral kibélelünk. A sajtkrém felét belesimítjuk. A fele babapiskótát egyesével az eperszirupba forgatjuk, a krémre rakosgatjuk. Erre ismét krém, majd áztatott babapiskóta kerül. Alufóliával letakarjuk, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, eperöntettel körbelocsoljuk. Utóbbi úgy készül, hogy a kicsumázott epret a cukorral turmixoljuk, átszűrjük.
#479
2009. június 16. 19:06
Válaszolj!








Lisztes Tibor , Tiborné [Tib...

474: Nem régen jöttem rá, hogy héjastól vágom ketté a hagymát, mert könnyebb puculni. Így szeletelve, még gusztusosabb is.
#476
2009. június 16. 18:18
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 16. 12:52
Válaszolj!





- - [-]

473:
Ilyenkor Édesanyám is eszembe, mikkor a cérna metéltet vágta!
De hála az égnek, soha nem sértette meg a kezeit.
#475
2009. június 16. 17:56
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 16. 12:52
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

472: Mungi,aranyos vagy,elképzeltem,ahogy vágod a hagymát.Amit a TV-ben mutatnak,az mind bűvészmutatvány,nem érdemes velük foglalkozni.Igaza van Ágicának,előbb-utóbb mind szétfő.Ritkán vágom kockára a hagymát,valahol azt olvastam,hosszában,szálasan finomabb.Kettévágom,és mint a cérnametéltet,
nagyon vékonyra csíkozom.
#474
2009. június 16. 12:52
Előzmény - - [-] 2009. június 16. 11:31
Válaszolj!





Lukácsné Ágnes [Ági,Ágica]

472: Szia Jocó!
Szerintem vágd úgy ahogy eddig, hiszen ezt nem érdemes jobban tudni mint most tudod, mert mindenképpen amikor szétfő akkor annak már mindegy
#473
2009. június 16. 12:38
Előzmény - - [-] 2009. június 16. 11:31
Válaszolj!





- - [-]

Sziasztok lányok!
Kéz csok a kezetekre!
Áruljátok el nekem, hogy a hagyma vágást meg fogom én még tanulni mostanság!
Ugy értem, hogy a kés hegye a vágó deszkán marad.
Én kb: 40 éve probálom, de nem megy. A körmeim már veszélyben vannak.
Most néztem egy külföldi csatornát, kb: 30- éves fiatalembert. És eszméletlenül vágta a
hagymát kockára!! És gyorsan én meg tökölök vele!!
#472
2009. június 16. 11:31
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Túrófánk - 5 perc alatt
Hozzávalók: 25 dkg túró, 22 dkg liszt, 1 tejföl, csipetnyi só, 1 kávéskanál sütőpor, 3 tojás, ízlés szerint cukor.
A hozzávalókat keverd össze - nem szükséges nagyon kidolgozni -, majd forró olajba kicsi fánkokat szaggass!
Olcsó, gyors és rendkívül finom egy tartalmas levest követően!
#471
2009. június 16. 09:48
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Sajtos ropogós
Hozzávalók: 45 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt, 1 kávéskanál só, 1 pohár tejföl.
A lisztet a margarinnal, a reszelt sajttal, a sóval, és a tejföllel összegyúrjuk. Kb fél órát pihenni hagyjuk, majd félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal és derelyeszaggatóval szabályos csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
#470
2009. június 16. 09:45
Válaszolj!





Termeczky Anna [Ani]

468: POHARAS
Hozzávalók:
4db egésztojás
2 pohár kristálycukor,
1pohár étolaj,
3 pohár liszt,
1 pohár szódaviz
1db sütőpor
A tojásikat a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a többi hozzávalókat. összekeverjük az egészet.
A masszát olajozott,lisztezett tepsibe öntöm és gyümölcs darabokat szórok bele/amilyen van/ és sütöm,
#469
2009. június 14. 16:47
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 14. 15:39
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

http://kepek.freemail.hu/fototar/kepek/00/02/94/10/92/U0002941092/ T00000001244448511478/4654316.jpeg
#468
2009. június 14. 15:39
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Búvár túrós:
Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Tetejére: 50 dkg túró, 8 kávés kanál cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.
A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára evőkanállal kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét. Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni.gyors, és egy nagy gáztepsivel lesz. :P
http://kepek.freemail.hu/fototar/kepek/00/02/94/10/92/U00029410 92/T00000001244448511478/4654316.jpeg
#467
2009. június 14. 15:37
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Krumplifuta recept
Hozzávalók:
0.5 krumli
liszt amennyit felvesz a krumpli
1 egész tojás

Elkészítés:
Főzd meg a krumplit sós vízben,majd törd össze pépé.Hagyd kicsit hűlni,majd add hozzá az 1 tojást és annyi lisztet ,hogy egy lágy állagú tésztát kapj.Majd nyújtsd kb 0.5 cm-re és szaggasd ki,és forró olajban süsd ki aranybarnára.
Tanácsok:
Ha összetörted a krumplit hagy hűlni nehogy megégjen a liszt,de ne legyen hideg sem ,mert nem tudod összedolgozni.
#466
2009. június 14. 09:16
Válaszolj!





Termeczky Anna [Ani]

KATÓ SZELET.
hozzávalók tésztához:50dkg liszt
15dkg zsir,
15dkg cukor
3db tojássárga
1 sütőpor .kevés tej.A lisztet a zsirral elmorzsoljuk,beletesszük a tojássárgákat,cukrot,sütőport,kevés tejjel összegyúrjuk. 3cipó formálunk belőle,kisodorjuk tepsi hátán sütjük .
1db lapot sülés után összetörünk,vaniliáscukros forró tejjel leforrázzuk,/2dl tej,1db van.cuk/
20dkg vajat v.margarint 20dkg cukorral kikeverünk,hozzáajuk a tejjel leforrázott lapmasszát,1dl rumot,2e.kanál kakaót,2evőkanál barack lekvárt .Simára keverjük,majd a két lapközé kenjük.
Tetejére gőzfölött habot verünk,A 3tojás fehérjéből és 30dkg porcukorból.
#465
2009. június 13. 17:55
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Cézár saláta
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé,
fél fej saláta,
50 dkg uborka,
50 dkg paradicsom,
1 dl tejszín,
2 dl ezersziget salátaöntet
2 dl tejföl,
kevés olívaolaj
10 dkg trappista sajt
só, szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerrel meghintjük, és 2 dkg olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk.
Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekkre vágott paradicsomot, a csíkokra szelt uborkát.
Elosztjuk rajta a csirkehúst, és leöntjük a tejszínből, ezersziget salátaöntetből és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olívaolajat és ízlés szerint egy kis sót. Tetejét reszelt sajttal megszórva azonnal fogyasztható.
#464
2009. június 13. 10:51
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Kocsis saláta recept
Hozzávalók:
25 dkg enyhén csípős csalamádé, 2 nagy savanykás alma, 25-30 dkg virsli vagy krinolin (szafaládé), 1 nagy fej lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél dl csalamádé vagy savanyú káposzta leve, 3 evőkanál salátaolaj, 1 púpozott teáskanál mustár, ízlés szerint só, kevés porcukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A virslit hideg vízbe rakom és kis lángon forráspontig melegítem, de ügyelek arra, hogy ne forrjon fel. Amíg melegszik, addig a csalamádét egészen apróra vágom és salátástálba rakom. A hagymát meghámozom, apró kockákra vágom és megsózom. Az almát megmosom, kicsumázom és ugyancsak felkockázom, majd a csalamádéhoz keverem. A csalamádélevet összekeverem az olajjal, a mustárral, a zúzott fokhagymával, a cukorral és a borssal, majd ráöntöm az almás csalamádéra. Ezután hozzáadom a hagymakockákat, végül hozzáadom a még tűzforrón vékonyra karikázott virslit. Az egészet alaposan összekeverem. Amíg kihűl, többször is megforgatom, hogy a leve mindenhol érje. A már kihűlt salátát befedem és a hűtőszekrénybe rakom legalább fél napra, hogy az ízei jól összeérjenek.
#463
2009. június 13. 10:46
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Fokhagymás répasaláta
Hozzávalók:
3-4 db répa,
2 ek. citromlé,
2 teáskanál mustár,
2 ek. olaj,
2 ek. fokhagyma. só.
Elkészítés:
Megreszelünk 3-4 db. répát. Összekeverünk 2 ek. citromlevet, 2 ek. napraforgóolajat, 2 teáskanál mustárt és 2 ek. apróra vágott fokhagymát (lehet snidling is). Picit sózzuk, majd beleforgatjuk a répát.
Lehűtve sültek mellé ajánlom.
#462
2009. június 13. 10:41
Válaszolj!





Kissné Kata

DIÓS KORONG
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, késhegynyi sütőpor.
A tészta tetejére hozzávalók: 15 dkg darált dió, 2 tojásfehérje, 15 dkg porcukor.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kerekre kiszaggatjuk (kb. 50 Ft-os nagyságúra).
A tojások fehérjét a porcukorral felverjük. Utána belekeverjük a darált diót.
Ezt a habos-diós tölteléket a korongok tetejére rakjuk, majd sütésálló lekvárból kis darabkákat teszünk mindegyikre.
Sütésnél vigyázni kell! Könnyen megég, de nagyon lassan sem jó sütni.
Azonnal fogyasztható - nem kell várni, hogy megpuhuljon - és sokáig eláll.
#461
2009. június 13. 06:36
Válaszolj!





Kissné Kata

DIPLOMATA PUDING
Hozzávalók: 2 l tej, 2 csomag vanília, 2 csomag csokoládé puding, kb. 1,5 csomag babapiskóta, 1 doboz gyümölcssaláta, tejszínhab.
Elkészítés: A pudingokat elkészítjük külön-külön az előírás szerint. (Én Dr.Oetker Pudinggal szeretem készíteni és 1 csomaghoz, csak 4 dl tejet adok, hogy keményebb legyen.)
A gyüm.sal. levét leöntjük, de szükség lesz rá.
A forma aljára meleg pudingot teszünk (mind kétfajtából, vegyesen. Erre a gy.saláta levében kissé belemártott babapiskótát tesszük, ezt ismét puding követi vegyesen. A puding tetejét megszórjuk gyüm. salátával, majd folytatjuk a sorrendet. (puding, babpiskóta, puding, gyüm
A tetejére puding kerüljön.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Én truppervare formában szoktam tenni, mert egyszerűen ki tudom belőle borítani, szép formás lesz, mint a kuglóf. Ha esetleg más formába teszed tegyél bele folpackot és akkor is könnyen kijön.
Finom, könnyű, mutatós és gyorsan elkészíthető.
Jó étvágyat!!!!
#460
2009. június 13. 06:32
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

458: Klárika,köszönöm,hogy ide is áthoztad,tegnap olvastam Nálad,már ott elhatároztam,megcsinálom hétvégén.
#459
2009. június 12. 20:34
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2009. június 12. 14:01
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Ennyire azért lehet hogy nem jó!!!!!!!!!!!!!!!
Töröljétek az egyiket!
#458
2009. június 12. 14:01
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#457
2009. június 12. 14:00
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Most kaptam ezt a receptet, és nagyon szimpatikus!
Tepsis rizses csirke
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg rizs
- 1 egész csirke (vagy csirkecombok, -szárnyak)
- 1,5 liter hideg víz
- 4 dl olaj vagy 10 dkg vaj
- ételízesítő
- grill fűszerkeverék
Elkészítés: Egy nagy és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a megmosott rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkét (vagy csirkecombokat, csirkeszárnyat, attól függ, hogy ki mit szeret). Erre ráöntjuk a 1,5 liter vizet, majd a húsra öntjük az olajat (vagy rámorzsoljuk a vajat), legutoljára a húst megszórjuk fűszerrel, egy kis ételízesítővel. A tepsit beborítjuk alufóliával, jó szorosan lezárjuk. 1,5 órát sütjük 250 fokon, majd levesszük az alufóliát, és hagyjuk egy kicsit megpirulni (kb. 10 perc 200 fokon). Nem kell külön tálalni, mert nagyon mutatós a tepsiben.
Biztos nagyon jóízű lesz a rizs is a csirkétől!
#456
2009. június 12. 14:00
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Medvehagymás tojáslepénnyel töltött csirkemelltekercs
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg csirkemell / 2db /
15 dkg friss medvehagymalevél vagy száritott is jó,
10 dkg húsos füstölt szalonna
8 db tojás
5 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez

A medvehagyma leveleket megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, 5 db tojást kevés sóval és a medvehagymával elhabarunk, majd forró szalonnazsíron megsütjük. A csirkemellből nyitott szeletet vágunk, s vékonyra kiklopfoljuk. Ráhalmozzuk a medvehagymás omlettet, feltekerjük, és fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük. Szokásos módon panírozzuk és kisütjük.
Tálaláskor ferdén félbevágjuk, bármilyen körettel lehet tálalni!
#455
2009. június 11. 11:55
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Mogyorós, csokoládés keksz
Hozzávalók (35 darabhoz):
8 dkg tisztított mogyoró, 1 tojás, 10-12 dkg barna cukor, 12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 15 dkg finom- vagy Graham-liszt, 1 kk. sütőpor, egy csipet só, pár csepp keserűmandula-aroma, 15 dkg zabpehely, 6 dkg jóféle étcsokoládé.
A mogyorót egy serpenyőben szárazon megpirítjuk; hűlni hagyjuk, majd felét eltesszük a díszítéshez. A tojást a cukorral habosra keverjük, aztán az olvasztott, de nem meleg vajat is belecsorgatjuk. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a sóval, az előzőekhez adjuk, pár csepp mandulaaromával ízesítjük, végül a mogyoró felét, a zabpelyhet és az apróra vágott csokoládét is beledolgozzuk. A masszából nedves kézzel kisebb golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket. Tetejüket egy villával, tenyérrel vagy akár egy pohár talpával ellapítjuk.
Előmelegített sütőben közepes lánggal (15 perc alatt) aranybarnára sütjük.
A bevonáshoz való kétféle csokoládét együtt felolvasztjuk, s bevonjuk vele a kihűlt kekszek tetejét, majd mielőtt megdermedne, a félretett pirított mogyoróval is megszórjuk díszítésképpen.
#454
2009. június 11. 10:35
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Egyik törzskávéházi klubtagunk, Dr. Bugyi János pogácsatekercse:
K r u m p l i s p o g á c s a - t e k e r c s!
3-4 db kisebb krumplit meghámozok, felkarikázom, sós vízben megfőzöm, amikor megfőtt krumplitörővel összetöröm.
Kb. egy deciliter tejet meglangyosítok és ebben felfuttatok egy fél kocka élesztőt
Kb. egy negyed kiló zsírt összemorzsolok kb. egy fél kiló liszttel, amikor ez meg van beleteszem a krumplit és, összedolgozom,
Beleütök 2 db.tojást és a felfuttatott élesztős tejet beleöntöm , az egészet megsózom, ízlés szerint és összedolgozom. Ha a massza még kemény / kb. nokedli sűrűségűnek kell lenni / annyi tejet öntök bele, hogy megfelelő sűrűségű legyen./
Az így összegyúrt masszát addig gyúrom, amíg a tészta úgy össze áll, hogy elválik a lábastól és a kéztől.
Ezután egy negyed órát, 20 percet pihenni hagyom, újra átgyúrom, és kb. egy órát letakarva olyan helyen ahol meleg van, kelni hagyom.
Előveszem a gyúródeszkát, meglisztezem alaposan, hogy a tészta oda ne ragadjon, a tésztát rá öntöm,
2 felé vágom,
külön-külön újnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtom,
az egyik felületét olvasztott zsírral bekenem
a másik kinyújtott részt ráhelyezem, és a tetejét annak is bekenem
ezután feltekerem mint a kakaós csigát és
kb. 2-3 cm vastagságú darabokra vágom, és a tepsibe helyezem,
a tekercsek tetejét tojássárgájával bekenem,
és a tepsit a sütőbe teszem.
Kb. 5-10 percet sütöm.
Az én gyakorlati tapasztalatommal, ötletemmel kiegészítve:
Zsír helyett margarint használtam,felét olvasztottam meg. Aztán az olvasztott margarinnal megkent tésztára reszelt füstölt sajtot szórtam. A tepsibe helyezett, megkent tekercsekre vegyes magot szórtam (szezámmagtól a napraforgómagig).
Nekem 25-30 perc kellett, hogy szép pirosra süljön.
Nagyon finom, foszlós, omlós. Másnapra is maradt néhány, nem szárad ki.
#453
2009. június 11. 09:45
Válaszolj!





Lisztes Tibor , Tiborné [Tib...

450: Köszönöm az ismertetést, Vera.
De azért a mennyei mannát mellé mentettem.
#452
2009. június 11. 09:06
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. június 10. 22:37
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

http://image.hotdog.hu/_data/members1/093/211093/images/csokiss%FC ti.jpg
Így néz ki.
#451
2009. június 10. 22:42
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

A legveszélyesebb sütirecept:
5 perces bögrés csokis süti
· 4 evőkanál liszt
· 4 evőkanál cukor
· 2 evőkanál kakaó
· 1 tojás
· 3 evőkanál tej
· 3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
· 3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható)
· egy csepp vanília aroma
· 1 nagy bögre
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.
És miért veszélyes?
Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk!
#450
2009. június 10. 22:37
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Emeletes palacsinta
Hozzávalók: - 15 db palacsinta
- 0,5 l tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 15 dkg cukrozott darált dió(10 dkg dió + 5 dkg kristálycukor)
- lekvár
A pudingot főzök a fél liter tejből,cukorból és pudingporból.Az első palacsintát tányérra teszem megkenem lekvárral megszórom a cukros dióval.Ráteszem a következő palacsintát megkenem vaníliapudinggal.Megint teszek rá egy palacsintát erre lekvár és dió kerül majd még egy palacsinta amire pudingot kenek... és így rétegezem amíg el nem fogy a palacsinta.A teteje üresen marad.Fél órára hűtőbe teszem és utána lehet szeletelni.
#449
2009. június 10. 21:04
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Boci szelet
2009-06-09 20:01:58, Kedd
Hozzávalók:
- 11 evőkanál kristálycukor,
- 11 evőkanál étolaj,
- 15 evőkanál tej,
- 15 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 4 tojás,
- 1 csomag sütőpor.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat.
A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük.
Fél kg túrót elkeverünk 4 evőkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral
és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihűlt − felvágva tarka lesz, mint a boci.
#448
2009. június 10. 21:01
Válaszolj!


Szűcs Dezsőné [Vera]

476: Én is így szoktam,valóban könnyebb.
#478
2009. június 16. 19:06
Előzmény Lisztes Tibor , Tiborné [Tib... 2009. június 16. 18:18
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Lukácsné Ágnes, Hajnal Imre, Jámborné Csiszár Éva, Magyar Terézia, Gyarmati László, Rengeteg C-,

x
Szűcs Dezsőné [Vera] http://www.tutikepeslapok.hu/kepeslapok/0000121692.jpg Miért nem szabad sok csokit enn? #177 2009. március 16. 21:23 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] Almamártás sült húshoz: Hozzávalók: 4-5 db alma 5 db szegfűszeg őrölt fahéj 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 2 dl tej ...
nagyuska nagyuska
x
a mi nyírségi Málé nevű kukoricás ételünkhöz. édesanyám készített párszor még kicsi voltam. Valami még rémlik az ízről is. Annyit tudok,hogy melegen jó. Puliszkát viszont sokat ettünk. #717 2009. november 12. 20:57 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. október 20. 20:28 Válaszolj! Horváth Ferencné [Katica] Töltött liba párolt káposztával Hozzávalók: - 1 egész liba - 2-3 zsemle (ha kisebb, akkor ...
nagyuska nagyuska
x
február 18. 11:13 Válaszolj! Györffy Miklós Ákos 1769: Persze,csak 20 évvel lennék fiatalabb,vállalkoznék rá! #1770 2009. február 18. 10:17 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. február 18. 10:13 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] 1768: Szia!Én is viccnek szántam. :) #1769 2009. február 18. 10:13 Előzmény Györffy Miklós Ákos ...
nagyuska nagyuska
x
ízesítjük, majd az egészet készre pároljuk. Hozzákeverjük a rizst, a zöldborsót, és a sajt felét. A többi sajttal meghintve tálaljuk. #1815 2009. március 9. 14:28 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] Mézes borleves Elkészítési idő: 15 perc Hozzávalók: 8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfűszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz A fehérbor háromnegyed részét citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel ...
nagyuska nagyuska
x
- - [-] 55: CSak visszajöttem egy órácskára, nagyon finom ez a süti. Jó étvágyat hozzá. Majd megírjátok, hogy sikerült. #56 2009. február 26. 13:52 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. február 26. 12:25 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] 53: Marika,köszönöm az ötletet!Még nem ettem ilyet. Katica,ha előbb megsütöd,nyitom az ablakot,szólj időben! ...
nagyuska nagyuska
x
belekarikázok,felfőzöm,tejfölözöm és kész. #1594 2009. január 4. 18:59 Válaszolj! Wágner Éva [Éva] 1592: Remélem így lesz!!!!! #1593 2009. január 2. 17:49 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. január 2. 11:16 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] 1591: Kipróbálom,jó lenne együtt elfogyasztani! :) #1592 2009. január 2. ...
nagyuska nagyuska
x
szórjuk be porcukorral. Az összenőtt csigákat tortaként szeletelhetjük, de csigákra is bonthatjuk. Jó étvágyat! #35 2009. március 10. 12:54 Válaszolj! Üzenet törlése Szűcs Dezsőné [Vera] Mézes borleves Elkészítési idő: 15 perc Hozzávalók: 8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfűszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz A fehérbor háromnegyed részét citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Két karácsonyi süti őzgerinc formában tinka1951
Mézes krémes ircsike36
Nagymamám pogácsája rochlitzne
Almakenyér bubszi
Sárgabarackos gombóc anyu65
Diós linzer bubszi
Kriszta sütőtökös finomságai reifregina
Kinder Bueno moncsika77
Balaton szelet bubszi
Fini süti bubszi
Szárnyas receptek
Márványsajtos csirkemell 1vargaildyko
Kuszkusz bubszi
Csirkemell zöldséges rizzsel, sajtmártással recept toth_beata
Nem lehet abbahagyni csirke rochlitzne
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Bombajó veronika74
Stefánia pulykavagdalt biharijudit
Paprikás -tejfölös csirkemell csíkok recept kovacs_zsoka
Rakott csirkemell bozsanyinemanyi
Rafinált pulyka rochlitzne
Marhából készült ételek
Francia konyha brozsika
Receptek jjanosne
Vadas marha, zsemlegombóccal horvathnemagdi
Nagymama szelet(húsétel) ujmama
Babgulyás akiram45
Körözött receptek ensenada
Saláta orosz módon bubszi
Fuszerek/Arab/ margareta51
Kolozsvári gulyás bubszi
Szőlősgazda gulyáslevese klerierzsi
Sertésből készült ételek
Mozzarellás Szűzérmék 1vargaildyko
Velős-bundás palacsinta bubszi
Citromos rántott szelet bubszi
Brassói pecsenye nnpapszi
Kínai leves bubszi
dunántúli szelet ibolya58
Svéd húsgolyók horvathnemagdi
Mandarinos sertéspecsenye horvathnemagdi
búbos karaj faciendum
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt klementinagidro
Halból készült ételek
Receptek molnarimre
A tengeri só és a bőrünk ( érdemes elolvasni) piroska0101
Fehérborral párolt lazac, majonézes-diós zellersalátával zsokanita
Ponttyal hirtelen sült zöldségek suzymama
Harcsapörkölt turóscsuszával roanna
Amurral töltött paradicsom bubszi
Hal erőleves bubszi
Balatoni halászlé 1. bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
F betűs recept horvathnemagdi
Vad ételek
Fácán leves 6 személyre maroka
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Tepsis szarvasragu bulac57
Nyúlpörkölt veronika74
Fácánmell töltött körtével bubszi
Bácskai fácán rizzsel bubszi
Fácánleves Újházi módra bubszi
Gombás szarvas-steak veronika74
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
vörösboros szarvasragu faciendum
Spagetti ajánló
x nagyuska
Sajtos tészta tundihugi
Teszínes-gombás spagetti anitahajdu
Rakott paraj 1. bubszi
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Sárgarépás-gyömbéres sugo margitanya
Diétás spagetti szójával bulac57
Borsikafű cilamami
Gombás-zöldborsós spagetti panka2006
Pizza receptek
Szardíniás pizza recept baggesz20
Csíkos csokitorta horvathnemagdi
Mini padlizsán pizzák suzymama
Karfiolos-brokkolis-pizza horvathnemagdi
Planétás pizza bubszi
Pizza recept jamborlulu
Pizza agiccaa
Pizza pogácsa recept suzymama
Pizza recept bozsanyinemanyi
Pizza recept horvathnemagdi
Hamburger receptek
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger zsemle vagikriszti
Válassza a szóját! margoka59
Óriás hamburger angyalka___
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger baratnu
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU