Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Hegykő –
Ízőrzők - Hegykő - receptek

Fertő-parti zöldségleves kapros húsgombóccal
Hozzávalók: 2 nagyobb sárgarépa és petrezselyem, 1 kis fej hagyma, fél dl étolaj, 15 dkg zöldborsó, 2 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt fekete bors, 10 dkg rizs, fél kg darált sertéscomb, 1 csokor kapor, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem zöldje.
A zöldségeket megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet kevés olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagyma felét, és üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a zöldborsót, felöntjük egy liter vízzel. Teáskanálnyi sóval, és egy kis borssal fűszerezve puhára főzzük. Közben a rizst két evőkanálnyi olajban megpirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük.
A darált sertéscombhoz vágott kaprot teszünk, hozzáadjuk a puha rizst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a maradék hagymakockákat, és a tojásokat is hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk.
A megfőtt levesbe vizes kézzel gombócokat formázunk, és összefőzzük. A lisztet apránként simára keverjük a tejszínnel, és besűrítjük vele a levesünket. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével.

Töltött pisztráng zöldségekkel
Hozzávalók: 1 megtisztított pisztráng, só, bors, fél fej vöröshagyma, négy karika zöldpaprika és paradicsom, 1 kicsi csípős paprika, 4 szelet bacon szalonna, 1 dl étolaj. A sült zöldségekhez: 1 piros paprika, 1 cukkíni, 1 zöldpaprika, 1 póréhagyma, 10 dkg vaj, só. A díszítéshez citrom, petrezselyem zöldje.
A pisztrángot sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük. Belsejébe helyezzük a karikára vágott zöldségeket, és az egészet bacon szalonna szeletekkel körbetekerjük. Egy nagyobb, 70 cm hosszú alufólia darabot levágunk, félbehajtjuk. Alaposan megkenjük étolajjal, és ráhelyezzük a halat. Gondosan becsomagoljuk, majd egy nagyobb serpenyőben, fél deci étolajon . 20 perc alatt készre sütjük.
A paprikákból nagyobb darabokat, a cukíniből vékony, hosszú szeleteket vágunk. A póréhagymát felkarikázzuk. Serpenyőben, vajon, enyhén sózva gyors tűzön az egészet átforgatjuk.
Az átsült pisztrángot a fóliából óvatosan kicsomagoljuk, és a roppanósra sült zöldségekkel tálaljuk. Citrommal, petrezselyem zölddel díszítve tesszük az asztalra.
Ezzel a módszerrel harcsából, süllőből, csukából, vagy akár pontyból és készíthetünk ízletes ételt. Süthetjük parázson, vagy sütőben is.

Parasztoldalas rakott burgonyával
Hozzávalók: 1,5 kg oldalas, só, őrölt bors, őrölt kömény, fél dl étolaj, teáskanálnyi egész kömény, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma. A rakott krumplihoz: 1 kg burgonya, 3 evőkanál étolaj, 1 teáskanál só, 2 tojás, kávéskanálnyi szerecsendió, 3 dl tejföl. A sült zöldbabhoz: 10 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál étolaj, 20 dkg zöldbab, csipetnyi só.
Az oldalast alaposan bedörzsöljük fűszerekkel. Egy tűzálló edény aljába kevés olajat öntünk, ebbe helyezzük a húst, megszórjuk egész köménnyel, rátesszük a karikákra vágott vöröshagymát, és a felaprított fokhagymát. Tetejét is kicsit meglocsoljuk olajjal, majd öntünk alá 1 dl vizet. Lefedjük, és sütőben 1 óráig sütjük.
Közben elkészítjük a köreteket. A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. Egy újabb hőálló edényt készítünk elő, kevés étolajat öntünk bele, és ráhalmozzuk a krumplit. Sóval megszórjuk. A tojásokat felverjük, csipetnyi sóval és szerecsendióval ízesítjük, elkeverjük tejföllel, és az egészet a burgonyára öntjük. Fóliával lefedve, 30 perc alatt megsütjük.
A szalonnát felkockázzuk, kevés olajon lepirítjuk, rátesszük a zöldbabot, és hirtelen összepároljuk. Ízlés szerint sózhatjuk.
Az oldalasról 40 perc után levesszük a fedőt, és szép pirosra sütjük. Felszeleteljük. A megsült burgonyával, és a babbal együtt tálaljuk.

Párolt marhaszelet tormás zsemlemártással
Hozzávalók: 5 sárgarépa, 4 petrezselyem gyökere, 1 zellergumó, 1 vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 60 dkg marha fehérpecsenye, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, őrölt bors. A mártáshoz: 6 zsemle, 1 kisebb torma.
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a hússal együtt nagyobb edényben, vízzel felöntve feltesszük főni. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és erős tűzön addig főzzük, amíg a fehérpecsenye megpuhul ( 2 óra).
A zsemléket nagy kockákra vágjuk, és zsiradék nélkül, serpenyőben lepirítjuk, megszárítjuk.
A megfőtt húst a levesből kiszedjük, felszeleteljük.
A tormát apró lyukú reszelőn lereszeljük, és a zsemléhez adjuk. Azonnal felengedjük annyi levessel, hogy főzelék sűrűségű mártást kapjunk.
A párolt marhahúst a tormás zsemlemártással, és a levesből kiszedett zöldségekkel együtt tálaljuk.

Fertőhomoki tökös béles
Hozzávalók: 6 dl tej, 20 dkg cukor, 4 dkg élesztő, 1 kg cukor, 1 kg spárgatök, 1 kg túró, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 2 vaníliás cukor, csipetnyi só, 8 dkg sertészsír. A tepsihez kevés zsír, és liszt. A béles tetejére porcukor.
A tököt előző nap legyaluljuk, és konyharuhába téve, teljesen kipréseljük belőle a nedvességet.
A tejet meglangyosítjuk, két decibe teszünk egy evőkanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük, hogy megkeljen. A lisztbe teszünk egy csipetnyi sót, a közepébe beleöntjük az élesztős tejet, kevés lisztet keverünk hozzá, majd ezt a kovászt még tíz percig pihentetjük. Rászórunk 8 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot, és annyi langyos tejjel dolgozzuk ki, hogy jól dagasztható kalácstésztánk legyen. Közben a zsírt is hozzáadjuk. Amikor a tészta már elválik az edény falától, akkor liszttel megszórjuk a tetejét, letakarjuk, és meleg helyen fél óráig pihentetjük.
A túrót a gyalult tökkel, 10 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, és két tojás sárgájával összekeverjük.
A sütő tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kétfelé vágjuk. Az első bucit tepsi nagyságúra kisodorjuk, és a sütőforma alját kibéleljük vele. A másikat is kinyújtjuk. A tökös-túrós tölteléket egyenletesen elkenjük az alsó lapon, majd a másikkal beborítjuk. Felvert tojással átkenjük a tetejét, villával sűrűn megszurkáljuk, és 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Porcukorral megszórjuk, és amikor kihűlt, felszeleteljük.

Hegykői répatorta
Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 3 tojás, csipetnyi só, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg őrölt dió, 10 dkg finomliszt, 1 sütőpor. A krémhez: 20 dkg natúr krémsajt, 4 evőkanál kristálycukor, fél liter habtejszín, 1 csomag habfixáló. A tortaforma kikenéséhez vaj. A díszítéshez pisztácia, főtt sárgarépa, citromfű.
A sárgarépát apróra lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez 3 evőkanál vizet, csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. Közben apránként a cukrot is hozzákeverjük. Ezután belecsurgatjuk a tojások sárgáját.
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és a dióval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is, és alaposan átforgatjuk. Az egészet a tojásos masszába tesszük.
A sütőt előmelegítjük, a tortaformát vajjal kikenjük. Beleöntjük a jól átkevert masszát, és megsütjük.
A krémhez a sajtot a cukorral gyorsan elkeverjük. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, és a két anyagot óvatosan összedolgozzuk. Ezt a szép, és nagyon finom krémet annyi részre osztjuk, ahány rétegre vágjuk a torta alapot. Ezen kívül hagyjunk még a külsejére is.
A kihűlt tortát több részre felvágjuk, mindegyik emeletet egyenletesen átkenünk krémmel, ezután kívülről is beborítjuk, majd pisztáciával, kis sárgarépákkal, és citromfűvel kicicomázzuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: maradék hagymakockákat, megfőtt levesbe, lisztet apránként, sült zöldségekhez, díszítéshez citrom, pisztrángot sóval,

13. A nagy befőzés
gyakorlatilag megegyezik a nyers meggy eltevésével. Így a gyümölcs ropogós marad, és nagyon gyorsan elkészül a befőtt. Nyers cseresznye befőtt Hozzávalók: cseresznye, cukor, szalicil Elkészítés: 1.) A cseresznyét megtisztítjuk, és egy mély tál vízbe tesszük 10 percre, így ha van közöttük /bennük kukac, kiázik. Ezután alaposan megmossuk és leszűrjük a gyümölcsöt. 2.) Minden befőttes üveget megtöltünk cseresznyével és annyi cukorral, ahány decis az üveg, tehát a 7 dl- ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
138 Sertéshús receptek
evőkanál vegeta, 1 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál törött bors, kevés só. Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, és egy centis darabkákra vágjuk. A darált húst összekeverjük a meghámozott, és lereszelt vöröshagymával, a habosra felvert tojásokkal, a tejjel, a fűszerekkel és a mustárral. Addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Egy hosszúkás, ...
panka2006 panka2006
2011. nov. 14. Libás finom
1-2 evőkanál méz Elkészítés: 1.) A libacombokat megmossuk, sóval és szárnyas fűszerrel alaposan bedörzsöljük, és egy jénaiban elhelyezzük. 2.) Az almát megmossuk, magházát kiszedjük, cikkekre vágjuk, és a húsra szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, cikkelyekre vágva a húsra szórjuk, és így teszünk a paprikával és paradicsommal is. Az összes zöldségre-gyümölcsre szórunk még egy kis fűszert és sót, illetve kiskanállal szépen eloszlatva az Édes Annát. 3.) A húsok alá öntjük a fehérbort, és a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3- féle étel, nyársonvsütve!
csirkenyárshoz: 2 csirkemellfilé, 2 közepes vöröshagyma, 2 savanykás alma, 2 banán, só, őrölt fekete bors, 1 citrom leve, 2 evőkanál olaj. Elkészítésük: Mindhárom nyársnál a húsféléket, a szalonnát, a kolbászt érmékre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és elnegyedeljük. A zöldségeket és a gyümölcsöket megtisztítjuk, majd a húsokhoz hasonlóan felszeleteljük. 12 hurkapálca egyik végét hegyesre faragjuk. és vízbe áztatjuk. A háromféle nyárshoz a hozzávalókat külön-külön négyfelé ...
reifregina reifregina
4 Karácsonyi leves
petrezselyemgyökér 1 darabka zeller 1 darabka karalábé vagy karfiol 1 kisebb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 zöldpaprika 1 szem burgonya só zöldbors fekete bors (szemes) néhány szem köménymag Készítés: 1. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagyma és a fokhagymagerezd héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le. A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk. 2. A megtisztított és feldarabolt tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni. 3. Ha a víz felforrt, ...
korall44 korall44
5 nyári saláta
Hozzávalók: 30 dkg uborka, 1-1db piros-, sárga- és zöldpaprika, 1 fej lilahagyma, 4db paradicsom, 0,5 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 0,5 citrom, 2 evőkanál olaj, só, bors Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A salátaleveleket összetépkedjük, a zöldségeket apróra összevágjuk, nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés sóval meghintjük és összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk. A mustárból, olajból, citrom levéből öntetet készítünk. Az ...
yaskane yaskane
A békebeli idők ezernyi jósága
taroljuk szellős helyen. Mielőtt felhasználnánk, mossuk meg és egy órára áztassuk hideg vízbe, mikor már jól megdagadt, úgy készítjük el mint a friss zöldborsót. Szárítás A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, pasztinákot, zellert megtisztítjuk, sósvízben átmossuk, majd vékony hasábokra vágva erős fehér cérnára felfűzzük, és szellős, napos helyre akasztjuk száradni. A petrezselyem- és zeller zöld, friss kapor, szárítva sokáig eltartható. A mosott, lecsurgatott szálakat kis csomókba kötve ...
lenke1964 lenke1964
A csicsóka
saláta: Hozzávalók: 4-5 db csicsóka gumó, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 1 kisebb fekete retek, 1 szál fehérrépa, 3-4 dl kefir, só, őrölt bors Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, hámozzuk, majd lereszeljük. A kefirt sóval és borssal ízesítjük, majd a reszelt zöldségekre öntjük. Csicsókaszósz: Hozzávalók: 60 dkg csicsóka, 1 dl tejszín, 1 dl tej, 2 gerezd ...
kisa622 kisa622
Süti ajánló
Krémek krémje horvathnemagdi
Karamell torta macoka65
Francia krémes 2. bubszi
Vacsora csata jjanosne
Linzer tallérok - sütipecsétes bkisseva
Puncsos keksz-szelet / yvettsz wegnerzs
Recept jjanosne
Bábel tornya bubszi
Felhő bulac57
Mandulás Golyó kovacsborbala
Szárnyas receptek
Pipimuffin nanoka72
Gyros bulac57
Ananászos kukoricás csirke recept jamborlulu
Almás csirkevagdalt bubszi
Gombás-májas csülök klara50
Vajban sült, ananászos csirkemell recept boszorlany
Frankfurti kacsa bubszi
Tejszínes-tormás csirke veronika74
Pulyka brassói zöldborsóval recept baggesz20
Boros csirkecombok skorpiolilike
Marhából készült ételek
Ünnepi vendégvárás emoke93
Igazi ínyencség: a jégbor horvathnemagdi
Receptek jjanosne
Marhahúsos brokkoli-saláta horvathnemagdi
Heti menü: a legtökösebb recep horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Herány tokány bubszi
Mészáros tokány bubszi
Mirmiz (tuniszi pörkölt) bkisseva
H betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Nyúlmájpástétom bubszi
Töltött káposzta erdélyi módra recept baggesz20
Füstölt csülök hagyma ágyban klara50
Bográcsozás a szabadban bulac57
Csülök pékné módra zsokanita
Részeges csülök római tálban horvathnemagdi
Köményes sertéscsülök klara50
Tojásfehérje jó hatása zsokazsoka
Vargáné Izsó Ildykó Gizellától sarkadykati
Borsos tokány paradicsompürével recept gonda_katalin
Halból készült ételek
Dunai halpaprikás bubszi
Lazactatár krémsajttal veronika74
K betűs receptek horvathnemagdi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Pisztráng különleges raguval bubszi
Recept jjanosne
Mi fán terem a Kapor cilamami
Kapros halpaprikás szalonnás túrós tésztával recept kovacs_zsoka
Füstölt lazac citrommal recept kovacs_zsoka
Halpaprikás bográcsban bubszi
Vad ételek
Fácánmell töltött körtével bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Nyúlpörkölt veronika74
Karácsonyi ételek tomicica
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Spagetti ajánló
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Bolognai zöldséges rétes veronika74
Spagetti Carbonara recept jamborlulu
Vegetariánus bolognai spagetti recept jamborlulu
Paella Costa Brava módra bubszi
sajtos tészta, másképp tereza54
Recept jjanosne
Paprikás tésztasaláta recept gonda_katalin
Ausztrál mustáros szelet horvathnemagdi
Kukoricás wok recept gonda_katalin
Pizza receptek
Sonkás-gombás-kukoricás pizza horvathnemagdi
Búzacsírás Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizzatészta (alaprecept) 1. mailona
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Pizza Margherita bubszi
Pizza del Sole recept jamborlulu
Sütőporos lángos bozsanyinemanyi
Aphrodité eledele baratnu
Édesköményes zelleres vékony horvathnemagdi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Hamburger receptek
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger pulykahússal suzymama
Hamburger baratnu
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Hamburger zsemle recept baggesz20
Szezámmag fejesnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU