Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

A töki pompos receptje:
1 kg liszt, 1 db főtt burgonya, 5 dkg élesztő, 1 db kocka cukor, 4 dkg só és annyi langyos tej, amennyivel kenyér-keménységű kelt tésztát gyúrunk. Kelés után nagy tepsibe tesszük egészben.
Tetejére szeletelt vöröshagyma, szalonnakocka , préselt fokhagymával kevert tejföl kerül, és készresűtjük mint a kelt tésztákat szokás.
Kemencében sütve az igazi.
#489
2008. augusztus 27. 14:10
Válaszolj!





Hajnal Imre

Eddig a BESZÉLGESSÜNK Topikban találkoztam Veletek.Miután Tiszaörsön igazi gasztronómiai eseményt rendezünk szept.13-14-én,itt is megismételem:14-én a művelődési ház környékén:savanyú,édes káposztás bárány látványfőzése,kóstolása,Bárány látványsütés-kóstolás,káposztáspalacsainta látványsütése,kóstolás-káposztás sütemények kóstolása,ital-mix kóstolás!!!!
Mindez 10 órától.
Közben szórakoztató programok,bárány szépségverseny,káposztadobáló verseny és még sok minden más!
Ugye nem felejtettétek el!Tiszaörs vár,hív mindenkit szept.13-14-én:
Aki részletes programor szeretne,email-címet küldjön!Hajnal Imre
#488
2008. augusztus 26. 18:05
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Egytojásos csokis piskóta
Hozzávalók:
1 tojás
1 csomag sütőpor
5 dkg margarin
25 dkg cukor
25 dkg liszt
2,5 dl tej
2 evőkanál kakaó
10-20 dkg étcsoki (1 vagy 2 tábla)
Elkészítés: A tojás, 25 dkg cukorral, a sütőporral és 5 dkg puha margarinnal habosra keverjük, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, 25 dkg lisztet, és 2,5 dl tejjel simára keverjük. A csokit apró kockákra daraboljuk, és hozzákeverjük a masszához. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20-25 percig (tűpróba) sütjük. Ha 2 tábla csokit használok, akkor az egyiket darabolva a massza tetejére szórom, a másikat belekeverem.
Megjegyzés:
Ezt az kakaós piskótát tortához, kókuszkockához is szoktam használni, nem drága, nagyon finom, és nagyon gyorsan kész van.
#487
2008. augusztus 26. 15:32
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Meleg padlizsánsaláta:
2-3 db padlizsán, grillzöldség füszersó, 3-4 evőkanál olaj a sütéshez.
A saláta öntethez: 2 evőkanál fehérborecet, fél csokor petrezselyem,
1 evőkanál méz, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál oliva olaj.
A padlizsánokat kisujnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és félórát pihentetjük. Ezután hidegvizzel leöblitjük és leszáritjuk.
A grillzöldségsóval beszorjuk és a forró olajon hirtelen megsütjük.
Süthetjük gyilllapon is!!! /oldalanként 3 perc/, majd lecsöpögtetjük
az olajtól. Tányérokra rakjuk és a salátaöntettel amit előre össze-
kevertünk az olivaolajat is belekevertük, meglocsoljuk a padlizsánt.
Forrón puha kennyérel tálaljuk.
#486
2008. augusztus 26. 15:23
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Máglyarakás
Hozzávalók 8 személyre:
6 szép alma
1 púpozott mokkáskanál ôrölt fahéj
15 dkg margarin
8 szikkadt zsemle
1 liter tej
4 tojás
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg sárgabarackíz
a tepsi kikenéséhez:
margarin
zsemlemorzsa
Elkészítés: Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 deka margarinon megpároljuk. (Lehet 2-3 részletben is.) A zsemlét 1 centi vastagra fölszeleteljük - de nem lapjában -, és egy magas falú tepsiben szétterítjük. A tejet fölforraljuk. A tojások sárgáját a többi margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukor-
ral habosra keverjük, a forró tejet ráöntjük. Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje. Egy kb. 30x20 centis, magas falú tepsit kivajazunk, morzsával behintjük. Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk. A barackízt egy kevés (kb. 1 deci) vízzel simára keverjük, és háromnegyedével megkenjük a zsemlét. Sütôben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütôben 165 °C) kb. 30 percig sütjük. Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot és lekvárt is hozzáadjuk. A rakottasra kenjük, és visszatoljuk a sütôbe. A lángot kb. 15 °C-kal mérsékeljük, a máglyarakást még 15 percig sütjük. A lángot elzárjuk, a sütôajtót kinyitjuk, a habot 10 percig így szárítjuk. Melegen kockákra vágva tálaljuk.
#485
2008. augusztus 25. 16:18
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Egy általam többször megsütött muffin receptjét ajánlom jó szívvel.
Masszához valók:4 dl lisszt
1 dl tej
1 dl étolaj/napraforgó/
1 dl kristálycukor
2 db egész tojás
2 csom vaniliáscukor
1 csom sütőpor
izlés szerint ciromhéj reszelve
Bele valók:tortabevonó étcsoki,magozott meggybefőtt,mazsola,banán,alma,körte,őszi befőttek,darabolt ananász,apróra vágott dió stb.
Amasszához valókat összekeverjük,majd robotgéppel csomómentesre összedolgozzuk.
A tésztát a felsorolt töltelék bármelyikével,vagy összeillő párokkal izesitjük.
Akész tésztát olajozott muffi-sütőformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
Nyers gyümölccsel is kipróbáltam.Jól sikerült.
jó étvágyat kívánok.
Azesetleges helyeírási hibákért elnézést kérek,de a gépelésem nagyon lassú.
#484
2008. augusztus 25. 15:39
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Szeretitek a dinnyét?
http://www.tutikepeslapok.hu/kepeslapok/0000096440.jpg
#483
2008. augusztus 25. 14:06
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

www.gportál.hu
Szintén jó recepteket találunk.
#482
2008. augusztus 25. 13:32
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Széplaki Anikó [Mama] (140) Üzenek
Kedves Klubtársaim! Új tagként szeretettel köszöntelek Benneteket! Köszönöm Klárinak és Miklósnak, hogy elfogadták a jelentkezésem! beleolvastam a levelekbe, és örömmel látom, hogy pergő üzenetváltás van a klubban. Remélem én is hasznos tagja leszek a közösségnek.
Van egy gyors unokaváró receptem:
2 egész tojás
5 dkg vaj
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 dl tejfől
1/2 sütőpor
Ez az alaptészta magában is finom, de gyümölccsel, fahéjjal, kakaóval ízesíteni lehet. Ezután jön a csoda!
10 perc alatt a mikro sima üzemmódján készre sül!!!!!
Próbáljátok ki! Várom a véleményeket!
Szép napot mindenkinek: Anikó
#481
2008. augusztus 25. 12:53
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

473: Ez nagyon jó ötlet, köszönöm.
#480
2008. augusztus 24. 22:40
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2008. augusztus 22. 17:01
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

478: Köszönjük szépen!
#479
2008. augusztus 24. 22:35
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 24. 22:11
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

476: Kitettem a topik leírásába a receptkereső portál linkjét, hogy mindig kéznél legyen annak, aki keres valamit!
#478
2008. augusztus 24. 22:11
Előzmény Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 2008. augusztus 24. 20:32
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

475: Itt jó dolgokat lehet találni!!!
#477
2008. augusztus 24. 20:33
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 24. 14:40
Válaszolj!





Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...

475: Klárika nagyon jó és hasznos receptkereső oldalt találtál.Köszönjük.
#476
2008. augusztus 24. 20:32
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 24. 14:40
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Próbáljátok ki, jó kis receptkereső oldal:
http://www.cookkanto.hu
#475
2008. augusztus 24. 14:40
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

473: Ehhez éppen jó is lesz! Nem másoltam ki a receptet, hogy a végeredményben is gyönyörködhessetek!
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/tortak/makos-meggyes-torta
#474
2008. augusztus 23. 12:04
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2008. augusztus 22. 17:01
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Cseresznye vagy meggy kimagozva,reteshez.../10 kg./A
A kimagozott gyümölcsöt ,hibátlan zománcozott edénybe tesszük.
1 kg kristálycukrot1 evőkanál szalicillal,2 szem szegfűszeggel és egy darab fahéjjal a gyümölccsel jól elkeverjük,lefödve,hideg helyen3 napig pihentetni hagyjuk.Minden nap 1 x fakanállal jól összekeverjük.3 nap után üvegekbe rakjuk szorosan és saját levét ráöntjük,hogy ellepje,lekötve félretenni.Bármikor lehet belőle használni,a megmaradt nem romlik el.Lehet cseresznye-meggyet együtt eltenni.
#473
2008. augusztus 22. 17:01
Válaszolj!





Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...

Nagyon jó receptekkel ismerkedtem meg általatok,ezért most leírom unokáim kedvencét.Ez az édes sütemény nagyon egyszerű és gyors,a neve:
Tízperces kuglóf.
Hozzávalók:4 db tojás, 25dkg porcukor, l dl olaj, 1 dl tej, 20 dkg
liszt,1 evőkanál kakaó,1/2 csomag sütőpor.
A sütőt előmelegítjük 150-160 fokra, a kuglóf formát kivajazzuk és lisztezzük, a tojásokat szétválasztjuk, a lisztben elkeverjük a sütőport.A fehérjét habbá verjük,a sárgáját a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a tejet,az olajat, és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet,majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.A kuglóf formába öntjük a massza 2/3-ad részét, a maradékhoz keverjük a kakaót, és a tetejére kanalazzuk. Takarék lángon sütjük.
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk,de olvasztott csokoládéval is meglocsolhatjuk.Próbáljátok ki,nagyon gyors és finom.
#472
2008. augusztus 22. 15:48
Válaszolj!





Sné Judit

Klárikám Neked is köszönöm a sajtkrémeket, ezt is magamévá tettem!
#471
2008. augusztus 22. 06:08
Válaszolj!





Sné Judit

461: Köszönöm Franciskám, megtaláltam, ki is másoltam.
#470
2008. augusztus 22. 06:05
Előzmény Dudog Istvánné Franciska [bo... 2008. augusztus 21. 10:14
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

468: Kösz, Gizus! Az édeset úgy teszem el, ahogy alább az almás ketshupot leírtam. Ez viszont jó ötlet, hogy tartósítóval kevesebb só kell!
#469
2008. augusztus 21. 21:22
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2008. augusztus 21. 20:59
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

467: Én szoktam egy kevés tartósitót beletenni, és akkor nem kell
olyan sok só bele.
És szoktam pritamin paprikából úgy eltenni, hogy ledarálom és hozzá
teszem a sót és felforralom , így lekvárszerü lesz és vajas, zsíroskenyérre is kitünő, de ételekbe is teszem. 3 kg. paprika,
15 dkg só, pici tartósitó.
#468
2008. augusztus 21. 20:59
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 21. 20:39
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Úgyis kérdezni akartam valamit!
Szeretnék eltenni pici üvegekbe olyat, mint az ,,Erős Pista". A férjem ugyan beleaprítani szereti az erős paprikát az ételbe, de a fiam ezt a változatot szereti.
Sok kis hegyes erős paprikám van, már szép piros. Ledarálom, ez egyértelmű... Csak só kell hozzá, vagy tartósítószer is?
#467
2008. augusztus 21. 20:39
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Ha most sem találod, Gizus, akkor baj van! Nem történt vele semmi hókuszpók, csak elkerülte a figyelmedet.
Most egy pillanatig legfelül lesz!
#466
2008. augusztus 21. 20:35
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Zabpehelycsók:
Hozzávalók:25 dg zabpehely,15 dg darált dió,20 dg vaj,20 dg barna cukor,4 db tojás,másfél dl joghurt,15 dg mazsola,1 evőkanál sütőpor,só.A tojássárgákat cukorral és vajjal habosra keverem,hozzáadjuk a többi anyagot és a habbá vert fehérjét.A masszából kivajazott tepsibe kanállal halmokat rakunk és középmeleg sütőben kb. 20 percig aranysárgára sütjük.
#465
2008. augusztus 21. 16:39
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Kelkáposztafasirt:
Hozzávalók:50 dg kelkáposzta,2 db tojás,2 evőkanál liszt,3 gerezd fokhagyma,zsemlemorzsa.Összegyúrjuk a 2 db tojással,tőrt fokhagymával,liszttel,morzsával,sóval és kevés őrölt köménymaggal.Olajba szaggatjuk,hirtelen kisütjük.Elkészitése :35 perc.
#464
2008. augusztus 21. 16:27
Válaszolj!





Dudog Istvánné Franciska [bo...

461: CITROMOS sajtmártás:----Hozzávalók:--15dkg reszelt sajt,1 kanál liszt,4 db tojássárgája 1/2 citrom leve,1/2 lit.tej,só.
A felsorolt hozzávalókat egy habüstben összekeverjük,és gőz fölött ,habverővel állandóan kavargatva addig főzzük amíg kellően megsűrűsödik.Adhatjuk zöldbabbal,esetleg más zöldségfélével,vagy sonkával töltött tekercshez de halak mellé is illik és finom!!!
#463
2008. augusztus 21. 10:21
Előzmény Dudog Istvánné Franciska [bo... 2008. augusztus 21. 10:14
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

461: Anyósom is szokott fokhagymamártást készíteni főtt húsokhoz. Liszt helyett azonban tejbe áztatott zsemlével sűrítette.
Bevallom őszintén, én nem kedveltem túlságosan!
#462
2008. augusztus 21. 10:20
Előzmény Dudog Istvánné Franciska [bo... 2008. augusztus 21. 10:14
Válaszolj!








korzistka gavrila /gabor/ [g...

517: Ha annyi korted van, amellet hogy kompotnak, iznek, de ha sok van erdemes nagy tiz hektos kadba tenni, almaval eggyut, es majd Karacsony elott ki fozni palesznek, tudod olyan Erdelyi 52^ fokosra, mennyei az ize,es reggel es este egy stamperli mezes palesz a hosszu elet balzsamos orvossaga
#518
2008. augusztus 29. 19:09
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 29. 19:04
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

516: Bevallom, nekem a körtéhez nincs szükségem semmi körítésre, hókuszpókuszra. Kedvenc gyümölcsöm. Minden egyes fát én oltottam, név szerint fogalmam sincs, milyenek. A faluban egyik végén lakunk mi, a másik végén van az iskola. Ahol szép körte mosolygott nyáron, koraősszel a fán, onnan tavasszal kértem oltóágat. Csaknem mind jó lett, erdőn gyűjtott vadkörtefákba oltottam. Éppen most érik az ötödik turnus, különböző korú körtefákon. Még kettő hátra van.
#517
2008. augusztus 29. 19:04
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2008. augusztus 29. 14:32
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

496: Édes Icukám!
A körtéhez küldök egy receptet.
A szép nagy körtét félbevágjuk és kimagozzuk, ha apróbb, de kemény,
azt csak meghámozzuk és vörösborban felfőzött szirupban megfőzzük
roppanósra és üvegbe tesszük, mikor mind be van töltve, mégegyszer
fölforraljuk a szirupot és ráöntjük a körtékre, pici salicil és
szárazdunszt. Ha gyerekeknek akarsz adni, akkor frissmusttal készitheted a szirupot.
Ha vörösboros szirupban megpárolod a körtét és befüszerezed fahéjjal, szegfüszeggel, szegfűborssal finom azonnali fogyasztású
édességet varázsolhatsz az asztalra.
Tehát a fenti módon megpárolod a körtét és kiveszed a szirupból.
Egy kistányérra teszed /ennél a körte szárát rajta hagyhatod és
maradhat egészben/, majd a szirupot Egy kiskanál ételsüritővel be-
forralod és a körte köré öntesz belőle. Egy tábla étcsokit felolvasztasz és az olvasztott csokit a körtére kanalazod és egy
kevés tejszinnel diszited. Látványos és finom!!!
#516
2008. augusztus 29. 14:32
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. augusztus 28. 12:45
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

A masik variansat kesobb le adom, az meg finomabb es laktatosabb
#515
2008. augusztus 29. 14:23
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

511: Szia Tunder Ilona, ma estere, vagy holnap reggelre elkeszited a csalad reszere a hires de nagyom finom Gabor fajta szoszos tojast, ket valtozata van, elso, veszed a palacsinta sutodet feldeci olajat ontesz bele, es amig forrosodik az olaj , magad melle teszed a finom tejfolt, es piros paprikat. Szemelyenkent szamolva csak ket tojast bele ontesz/torod/ a palacsinta sutobe, ugy mint a tukor tojast, mikor a feherje a tojasnak meg van sulve, harom reszre osztva a palacsinta sutot, a szelebe haromszor egy jo nagy keshegynyi piros paprikat teszel, es gyorsan rea teszel haromszor ket kanal tejfolt, sozod, borsozog, es talalod, mennyei szoszos tojas lett belolle
#514
2008. augusztus 29. 14:21
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. augusztus 28. 21:51
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Aranygaluska vaníliamártással
Hozzávalók: 2,5 pohár sima liszt, 1 pohár teljes kiőrlésű liszt, fél csomag friss élesztő, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál vaj, 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 pohár étolaj, 30 dkg darált dió
Morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá fél pohár langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Szórjuk keverőtálba a liszteket, és ízesítsük egy csipet sóval. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig míg a tészta az edény falától kezd elválni. Tegyük langyos helyre és kelesszük kétszeresére.
Ha megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki másfél centis vastagságúra. Egy kisebb szájú pohárral szaggassunk kis darabkákat a kinyújtott tésztából. Érdemes a pohár száját étolajba időnként bemártani, így nem fog ráragadni. A kis tésztagaluskák egyik felét mártsuk be az olajba és utána a darált dióba. Vajjal alaposan kikent és liszttel megszórt tepsibe tegyük szorosan egymás mellé, addig míg a tepsi meg nem telik. Tetejére még szórhatunk a darát dióból. Kelesszük még fél órást, majd előmelegített sütőben 140-150 fokon süsük 35-40 percig.
Ha elkészült, tálaljuk a szétszedett darabkákat nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral, dekoráljuk gyümölcsökkel, és öntsük nyakon vaníliamártással.
Vaníliamártás
Két tojás sárgáját keverjünk habosra 8 dkg cukorral. Két dl tejet forraljunk fel egy félbevágott vaníliarúddal. Előtte a kis fekete magokat is kaparjuk a tejbe. A forró vaníliás tejet keverjük a tojássárgás cukorhoz, majd tegyük vízgőz fölé. Állandóan kevergetve addig hevítsük míg besűrűsödik.
#513
2008. augusztus 29. 13:12
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

TÖLTÖTT PATTISZON
Hozzávalók:
egy pattiszon, kalapja levágva, meghámozva, belseje kikaparva. Kissé besózzuk kívül-belül, félretesszük.
Töltelék:
Az üreg méretének megfelelő mennyiségű gomba apróra vágva vagy ledarálva (húsevőknek darálthús)
Ha darálva, akkor egy-két pirosra érett paprika és egy nagy paradicsom is hozzá.
Az egészet ízlés szerint fűszerezve (só, bors, fokhagyma vagy vöröshagyma, petrezselyemzöld vagy zöldkapor stb.)megpároljuk.
Ha kihült, belereszelünk egy szárazzsemlét, vagy beleteszünk kb. annyi zsemlemorzsát, egy tojást.
Megtöltjük vele a pattiszont, belehelyezzük egy tűzálló tálba vagy kis tepsibe (abba akár két pattiszon is belefér), öntünk alá egy kis olajat. Alufóliával lefedjük, huszonöt-harminc percig közepes hőfokon sütjük.
Akkor kivesszük, leszedjük a fólíát. A pattiszon(oka)t betakarjuk egy vékony szelet sajttal, és készre sütjük.
Tálaláskor a tortaszerűen cikkekre vágott szeleteket öntsük le a tányéron kapros/petrezselymes kefirrel!
Jó étvágyat!
#512
2008. augusztus 29. 07:25
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

510: Nos...ha édesség nem,akkor légyszives valami nagyon finom nemzeti eledelt megosztani velem,mondjuk a te kedvencedet!KösziPUSZica.
#511
2008. augusztus 28. 21:51
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. augusztus 28. 20:44
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

509: Tunder Ilona, mindenben segitek, kiveve az edessegeket, mert ez kimondottan a nejem dolga, ketszer egy heten ove a konyha, es ilyenkor megszalja az ihlet es finom tesztakat csinal a gyerekeknek, unokaknak, a fo etelek tobseget en csinalom, hisz ez a hobym, es szeretem csinalni, neha el felejtjuk hogy a gyerekek ki repultek a feszekbol, es ugyanugy, es ugyanannyit fozunk, persze karba vesz, hisz nincs ki megegye, vagy jon a felmento hadsereg /gyerekek,unokak/es ilyenkor megy a jo izu falatozas, hisz igazi hazai izek, ezen nottek fel, ez a finom
#510
2008. augusztus 28. 20:44
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. augusztus 28. 20:25
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

502: Köszönöm aköszöntést!...kÖrtés édességet szeretnék,valahol láttam...borban áztatott/fehérbe meg vörösben...de a többire nem emlékszem,pedig volt még valami finom mártás,vagy öntet?!PUSZica.
#509
2008. augusztus 28. 20:25
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. augusztus 28. 14:21
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Na szep holgyeim, kezdjetek el mondani, mit csinaltok holnap reggelire, a csalad reszere, gyerekeknek, unokaknak, hajra
#508
2008. augusztus 28. 19:56
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Legyel Sándorné Lenke klubtársunk kérése egy másik (főzőcske) klubból:
SOS Keltrétes receptjét, ha valaki tudja. Palócföldön a nagymamám idejében még kótött rétesnek neveztük. Emlékszem, vékonyra húzta az abroszon,de nem szedte le a szélét.Zsírral locsolta, túróval vagy kakaóval esetleg fahéjjas cukorral töltötte. Mikor kisült, finom puha foszlós volt és leveles. Próbáltam elkészíteni, de sajna nem igazán hasonlított arra a bizonyos kőtött rétesra,nem volt leveles,csak kelt.Ha valaki ismeeri a kőtött rétest kérem írja le. Köszi.
#507
2008. augusztus 28. 19:43
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Fűszeres csirkeszárny:
Hozzávalók: 10 db csirkeszárny,pirosarany,1 tojás,2 evőkanál étkezési keményitő,4-5 evőkanál szezánmag.
Elkészítés:A pirosaranyat összekeverjük a tojással,a keményítővel és a szezánmaggal,alaposan bekenjük vele a szárnyakat és 1 napig a hűtőben hagyjuk pácolódni.Másnap bő olajban kisütjük.
#506
2008. augusztus 28. 17:48
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

504: Egy cseppet sem, Gábor! Vikit nem hozhatom ide, mert túl fiatal, de ideteszem egy művét, hogy mindenki megismerje, mit tud:
MÁKOS-MEGGYES TORTA
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj, fél csomag sütőpor, egy csipet só, 2 tojássárgája, egy csipet őrölt fahéj, 5 dkg hasábokra vágott mandula.
A töltelékhez:
20 dkg őrölt mák, 10 dkg cukor, 2 tojásfehérje (ami a tésztához kellő két tojássárgájából maradt), 10 dkg megmosott mazsola,
1 kiló meggy kimagozva (vagy 1 nagy üveg magozott meggybefőtt) nagyon alaposan lecsepegtetve, 3-4 kanál porcukor, egy mokkáskanál őrölt fahéj.
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat a mandula kivételével mind egy tálba öntjük, és egybemorzsoljuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A morzsatészta felét a tortaforma aljára nyomkodjuk.
A két tojásfehérjéből - fokozatosan hozzáadva a 10 dkg cukrot - kemény habot verünk. A darált mákot összekeverjük a mazsolával, aztán beleforgatjuk a tojásfehérjehabba.
A mákos tölteléket a tortaforma aljába nyomkodott tésztára kenjük.
A megmaradt tésztát két nagyjából egyenlő részre osztjuk. Az egyik részt - úgy, hogy nagyjából mindenhova jusson - a mák tetejére morzsoljuk.
Ezután a tésztamorzsákon egyenletesen elterítjük a nagyon jól lecsöpögtetett meggyet. Megszórjuk a fahéjjal összekevert porcukorral.
A megmaradt morzsatésztába óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze, bemorzsoljuk a mandulát, és a mandulás tésztát nagyjából egyforma vastagon a torta tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. egy óráig sütjük. (Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával!)
http://img.index.hu/imgfrm/9/8/1/5/BIG_0004699815.jpg
Egy szelet belőle:
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/3/1/3/2/BIG_0004723132.jpg
#505
2008. augusztus 28. 14:56
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. augusztus 28. 14:46
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

HU, DE MEGINT ROSSZ ERZESEKEKET KELTEK, MIVEL AZ EDES SZAJUAKNAK, A nobel dijjas Vikit probalom ide hozni. KLARI TE TARTSAD A HATADAT, MERT MENNYEI TUDASU , ES FIGYELEM FERFIAK, AMELLET MENNYEI SZEPSEGU HOLGY
#504
2008. augusztus 28. 14:46
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

nem, en be jelentem hogy el tavozom, mint peldaul holnap reggel, 5-kor ebredes, kave/duborgo/ es ki horgaszni, dew sajnos nejem beteg leven, delre ithon leszek
#503
2008. augusztus 28. 14:24
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

499:mikor holgyekrol van szo, nincs az a valami ok hogy rogton ne valaszoljak, tehat edes Ilonkam mond el mit szeretnel enni, valami iny csiklando fincsiseget, es mar is megy feled, maskulomben en vagyok a felkulak, es nem is koszontottelek, tehat szia Ilona
#502
2008. augusztus 28. 14:21
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. augusztus 28. 14:11
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

499: Nagy a család! Gábor majd megjelenik, ha gépközelben lesz. Lehet, hogy elment horgászni, gombászni, vagy gyógynövényeket gyűjteni!
#501
2008. augusztus 28. 14:16
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. augusztus 28. 14:11
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

495: Klari fari nincs mit varni, na most figyueljel, vegyed a be erett finom piros paprikat, ha van nagy robotod azon, ha nincs egyszeru regi hagyomanyos daralon, le daraljuk, bele tesszuk egy nagy labosba,5-10 kilos, teszunk egy par deci olajat, es bele tesszuk a le daralt paprikat/piros./,ezt addig dinszteljuk amig suru lessz, kicsi uvegekbe tesszuk, egy pici salicilt teszunk rea, es slussz, mivel ezt a paprikat a SO, tartositja, nem tul sok, csak normalis mennyiseg, majd jon a zord teli ido, az osszes teli etelek izesitojet kapjuk meg, na meg jon a delikatessz, finom szendvicsek, hideg talak, salatak, szine java, ez van , tegyetek, ne sajnaljatok a munkat, meg eri
#500
2008. augusztus 28. 14:15
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 28. 12:23
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

496: ...Csak meg már a Gábort kell keresnem?!Remélem hamar idetalál,még limuzin -t is külgtem érte!PUSZica.
#499
2008. augusztus 28. 14:11
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. augusztus 28. 12:45
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

489: Ezt a hétvégén /mert vendégeim lesznek,s nem kell mind magamnak megenni!/kipróbálom,nagyon jónak tűnik...
#498
2008. augusztus 28. 13:57
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. augusztus 27. 14:10
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

496: Erre én is vevő lennék!
#497
2008. augusztus 28. 13:05
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. augusztus 28. 12:45
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

493: Rengeteg körtém termett.Alig győzöm berakni...valami különlegességre vevő lennék ami körtés...s nem csupán eltenni,hanem mondjuk édesség helyett...
#496
2008. augusztus 28. 12:45
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. augusztus 28. 10:08
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

493: Dupláztál, Gábor, azért töröltem!
Paprika, nagyon szép pirosra érett paprika van itthon a kertemben töméntelen mennyiségben. Némelyik kissé csípős.
Töltött paprika, lecsó, lecsós sertésszelet kilőve. Darált méregerős és kevésbé erős eltéve üvegekbe.
Mit javasolsz?
#495
2008. augusztus 28. 12:23
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. augusztus 28. 10:08
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Szőlőlekvár:
Hozzávalók:1,5 kg érett,kék szőlő,
20 dg dió,
1 mokkáskanál citromsav
1 kg befőző cukor.
A szőlőt leszemezzük,diót kisebb darabokra törjük.A szőlőt kevés vizzel addig főzzük,amig a szemek elkezdenek szétpattanni.Szitán áttörjük,majd hozzáadjuk a diót,a cukrot és a citromsavat.Sűrüre főzzűk,üvegekbe töltjük,majd dunsztoljuk.
#494
2008. augusztus 28. 11:12
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

491: Hat most az egyszer ,holgyvalasz volt, es szivesen elfogadtam, mert kellemes kihivas, tehat holgyeim es uraim, a kotenyeket szorosra kotni, mert ezentul az egeszseges es finom eteleket fogjuk meg csinalni, es gusztalni, eleg ha mindenki meg sugja milyen alap anyag all othon rendelkezesere es mar is megy a finom recept
#493
2008. augusztus 28. 10:08
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 28. 10:00
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#492
2008. augusztus 28. 10:08
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 28. 10:00
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Ilyet fogok sütni hétvégén (de csak fél adagot), hogy legyen egy kis bekapni való:
OMLÓS - VANILIÁSKIFLI
Hozzávalók:
80 dkg liszt (piskótának való)
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
30 dkg zsír
1 db citrom leve
2 dl tejföl
Lekvár, mák, vagy diókrém
10 dkg vaníliás porcukor.
A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm-re elnyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Minden korog közepére, teszünk tetszés szerint lekvárt, vagy mák, vagy diókrémet, de ne sokat, félbe hajtjuk, a széleit lenyomkodjuk körbe (akinek van ideje és türelme fel is, sodorhatja, de akkor még vékonyabbra kell nyújtani), és előmelegített sütőben világosra sütjük. Kb. 180 fokon 10 percig a középső sínen. Kisülés után, azon melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
Sokáig elálló, omlós sütemény.
1,6 kg,180-190 db lesz ebből a mennyiségből.
#491
2008. augusztus 28. 10:00







Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

507: Élesztős rétestészta
Ez is nagyon finom! Harminc dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg vajjal vagy margarinnal, adunk hozzá 1 tojást, 1 tojássárgáját, egy kevés langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg élesztőt, egy kanálka cukrot és csipetnyi sót. Mindezt langyos tejjel jó rétestésztává dolgozzuk ki. Nem lehet annyira, vékonyra kinyújtani, mint a hagyományos rétest. Ahhoz hasonlóan töltjük, amikor felsodortuk, a tepsiben hagyjuk negyedóráig kelni, a tetejét zsírral vagy tejföllel kenjük meg és megsütjük
#547
2008. szeptember 2. 17:38
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 28. 19:43
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

543: Én nem rumot teszek rá, hanem belekeverek néhány csepp grapefruitmag-kivonatot. Ha megtöltöttem az üvegeket és lezártam, fejreállítom kb 15 percre. Berakom a forró sütőbe, kikapcsolom, és hagyom kihűlni.
#546
2008. szeptember 2. 17:24
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. szeptember 2. 11:18
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Zalai ételek csokorban:
http://www.heviz.hu/index_turista.php?lang=hu&page=content&content _id=41
#545
2008. szeptember 2. 16:45
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

541: A "pulutykát még nem hallottam,de nagyon tetszik",Adrienn lányom szerette,főzi is.Mindig azt mondta,én nem tudom olyan jól csinálni,mint a menzán.Biztosan a nagy mennyiségtől más volt az íze.Én régen nem szerettem,ma már szinte mindent ,kivéve a spenótot.
#544
2008. szeptember 2. 11:25
Előzmény Rácz Károlyné [RáczÉva] 2008. szeptember 1. 18:19
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Sárgabarackdzsem
A hibátlan sárgabarackot megtisztítjuk, kimagozzuk. 1 kg megtisztított barackhoz 50 dkg cukrot számítunk. A gyümölcsöt lecukrozzuk, 1 napig állni hagyjuk. Másnap összekeverjük, kb. 20 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, tetejére 1 evőkanál rumot öntünk, azonnal lekötjük, kidunsztoljuk.
#543
2008. szeptember 2. 11:18
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

541: Igazad van, a füstölt íz jót tesz neki, és én is van, hogy tejföl nélkül készítem!
#542
2008. szeptember 1. 20:40
Előzmény Rácz Károlyné [RáczÉva] 2008. szeptember 1. 18:19
Válaszolj!





Rácz Károlyné [RáczÉva]

540: Én pulutykának hallottam emlegetni a kelkáposzta főzeléket. Én abból kiettem a részemet az iskolai menzán. Férjem kedvence volt, nagyon sokat főztem, Ő pedig még hidegen is, feltét nélkül is szerette.Én pedig a részemről "lemondtam". Én tejföl nélkül készítettem, de valami füstölt-féleség, kolbász, szalonna mindig főtt benne.
#541
2008. szeptember 1. 18:19
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. augusztus 31. 21:37
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Na vegre tudom , hogy honnan ered, genetikusan, a jo erzes, a humor, a fozocske, es nem mellozuk a gazda szellemet, ami benned van, ELJEN KLARI, es meg erdemel egy Donald fajta finom , reklamnak is beillo PUSZIT
#540
2008. augusztus 31. 21:37
Válaszolj!





Gocsál Istvánné Kati [Kati n...

536: Köszönöm! Tudtam,hogy valami újat fogok Tőled tanulni!Én nem szoktam paprikát,paradicsomot,fokhagymát tenni bele,pedig szeretjük a fokhagymás ételeket.Ezentúl így főzöm én is.
#539
2008. augusztus 31. 21:21
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 31. 20:33
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

537: De, van! Dédnagyapám ács, templomács volt Erdélyben, a munkát ,,kergetve" -az akkor még egységes Nagymagyarországon- Orosházán kötött ki. Ennél hosszabb történetem is van, de a főzőcske topikot nem terhelem vele!
#538
2008. augusztus 31. 21:02
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. augusztus 31. 20:55
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Tanar Neni, Klari Fari, ne mond nekem hogy nincs a csaladodba valami Erdely vere, mert tul jol, es izletesen fozol, teszem ezt hogy faluban elsz??, nem, ez nallad osi szuletett valami
#537
2008. augusztus 31. 20:55
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

535: Rendben!
Egy kisebb kelkáposztát felaprítok, szabálytalan darabkákra.
30-40 dkg krumplit hámozva, kockákra vágva hozzáteszek.
Egy pirosra érett paprikát, és egy kisebb paradicsomot (hámozva) is beleaprítok.
Két jókora gerezd fokhagyma szeletelve.
Egy kávéskanál örölt kömény.
Só ízlés szerint.
Puhára főzőm. Az illata már ilyenkor is mennyei a fokhagymától, köménytől.
Ha megfőtt, világos rántást készítek, csak annyit, ne legyen túl sűrű a fözelék. Az apróra vágott vöröshagymát is beledinsztelem. Ha levettem, egy kiskanál (cecei maszek) színespaprikák keverek bele, és a káposztához adom. Egy bögrébe teszek egy jó evőkanálnyi tejfölt, egy merőkanálnyi forró főzelékkel elkeverem, úgy öntöm hozzá az egészhez. Megkóstolom, ha kell, még sózok (néha édesebb a kelkáposzta).
Csípős paprikás sertéspörkölttel tálalom.
Jó étvágyat!
#536
2008. augusztus 31. 20:33
Előzmény Gocsál Istvánné Kati [Kati n... 2008. augusztus 31. 19:45
Válaszolj!





Gocsál Istvánné Kati [Kati n...

533: Klárikám,köszönöm!Ezt az elnevezést soha nem hallottam.Az enyémek is szeretik,légyszíves írd le Te hogyan csinálod,mindíg tanul az ember,főleg az ilyen gyakorlott,ügyes házisasszonyoktól,mint amilyen Te is vagy!Puszi: Kati
#535
2008. augusztus 31. 19:45
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 31. 18:48
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

527: Tatyikám ! integettem ma neked, de nem integettél vissza!!
Jót locsi-pocsiztam a fürdőtökben...pusszantlak Ági
#534
2008. augusztus 31. 19:29
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. augusztus 30. 08:48
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Katinak!
Plutyka: kelkáposzta főzelék. Családom egyik kedvence.
Kíváncsi rá valaki, hogy csinálom?
#533
2008. augusztus 31. 18:48
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Nagyon gyors masodik fogas holnapra, vegyetek egy zomancozott tepsut, vagjatok padlizsan szeleteket az aljara, keves so, majd vagjatok szeles szeletekre a nyers krumplit es abbol is egy reteget, sozzuk, paprikat szinten vekony szeletekre vagjuk es megint egy reteg, majd a tetejere rea helyezzuk a be pacolt szep csirke combokat, le ontjuk keves olajjal az egeszet es be a lerbe 180 fokon 40 pecig, akkor az elore megreszelt sajtal szepen megszorjuk az egeszet, es tiz percre 200 fokon meg sutjuk, amig ez el keszul, egy par perc ,addig negy stamperli palesz, mikor tannyerra teve szervirozzuk, jo etvaggyal el fogyasszuk, na addig persze a sor mar le van hutve, mert nagyon igenyli, jo etvagyat hozza
#532
2008. augusztus 30. 20:03
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

530: Padlizsan salata, Vinette salata, ot szep nagy padlizsant megsutunk gaz langon, vagy platton, le takaritjuk a hejjat, es hulni haggyuk, addig a robotba bele teszunk egy es fel hagymat es nagyon aprora vagjuk vele, majd bele tesszuk a ki hult padlizsant, egy csapott kiskanal so, egy pici bors, ket deci olaj, es egy kiskanal ecet, gep indul es 50 masodperc alatt meg van ,uvegtalba tesszuk es diszitjuk, aki majonezesen szereti nyugottan hozza adhat egy tojasbol kavart majonezt
#531
2008. augusztus 30. 19:50
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2008. augusztus 30. 19:12
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

527: Én úgy csinálom a padlizsánkrémet, hogy megmosok 2-3 nagyobb
padlizsánt, letisztitot 2 fel vöröshagymát, 3 nagy húsos piropaprikát
és 8 gerezd foghagymát. Az összses hozzávalót tepsibe rakom egy deci
vizet öntök rá és lefóliázva 40 percre sütőbe rakom 180 fokra és meg-
sütöm. Mikor megsült kiveszem és hagymát, foghagymát, paprikát amit
a celuxos héjából kifordítok és a padlizsánt is kofrdítom a héjából.
Szürőbe rakom és kicsöpögtetem a levét, majd turmixba teszem és
olaj hozzáadásával kiturmixolom, sóval, borssal, kevés örölt kori-
anderrel ízesitem. Nagyon finom és sokáig eláll a hűtőben. Piritos-
kenyérrel tálalom.
#530
2008. augusztus 30. 19:12
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. augusztus 30. 08:48
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

528: Kösz, ha legközelebb az Imre megint idehoz nekem egy egész halom májat pirított májnak (mint szokta), ki fogom próbálni!
#529
2008. augusztus 30. 13:55
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. augusztus 30. 13:52
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

525: Na szia mindenkinek, FIGYELEM Klari Fari, nallunk a leg olcsobb husok kozt van a maj, tehet, veszel egy kilo marha vagy diszno majat, nagyobb kocka kra vagod, es fel szeletelsz negy nagy hagymat, egy deci olajat ala es egy fel poharka vizet, le feded es hagyod hogy dinsztelodjon meg, addig megfozol negy nagyobb krumplit, es a tyukok alol ki veszel negy ot tojast es kemenyre fozog, na most jon a gyors megcsinalas, ha van konyha robotod azon ,ha nincs jo a hagyomanyos husdaralo is, kezded a krumplival, majjd a tojas es vegul a hagymas majat egy vajlingba bele daralod az egeszet, sozod, borsozod, es egy nagyobb csipet majorannat teszel bele es harom nagy kanal mustart, ezt ossze kevered az egeszet egy szep mutatos uveg talba teszed es diszited, rengeteg lessz egy kilobol, tartositas a frigyibe, jo etvagyat hozza
#528
2008. augusztus 30. 13:52
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. augusztus 29. 21:26
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Padlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre: 2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg), 1 nagy fej vöröshagyma, fél dl olaj, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, só és törött fekete bors ízlés szerint.
Előkészítése: a padlizsánt megmosom, héjastul karikákra vágom, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig hagyom állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítom és kockákra vágom. A padlizsán levét leszűröm, és szűrőben le is öblítem. Ha lecsöpögött, ugyancsak felkockázom.
Elkészítése: a felhevített olajon sárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Turmixgép poharába teszem, kevés citromlevet ráöntök, beleszórom a zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem. Zárható üvegbe teszem, és hűtőszekrényben tartom. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára való.
#527
2008. augusztus 30. 08:48
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

516: Köszönöm!Köszönöm...ez az amit kerestem...hét végén vendégeknek meglepi lesz...PUSZica.
#526
2008. augusztus 29. 21:30
Előzmény Tóth Györgyné [Putyi-Gizus] 2008. augusztus 29. 14:32
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

524: Nem ismerem, írd le! Bár én mostanság csak munkába menő fiaimnak készítek elemózsiát. Iskolába már csak egy évben egyszer, a nyugdíjas találkozóra megyek.
#525
2008. augusztus 29. 21:26
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. augusztus 29. 19:40
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Kedves tanar neni, engedd meg hogy mind rendes tanulonak,kez felnyujtassal meg kerdezzelek ismered e a vilag leg finomabb hazi pastetom kesziteset???hisz kezdodik az iskola, es jo az uzsonyakhoz, vacsikhoz, mert ha ezt meg kostolod soha az eletbe nem fogsz rea nezni az uzletire, vagy a konzervekre
#524
2008. augusztus 29. 19:40
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

jo hogy mondod, mar be dobok egy stampival, mert holnap vezetek es akkor nem lehet
#523
2008. augusztus 29. 19:32
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Hat megbambulok, tizenot ezes palesz, ez ritkasag, ti akkor egyszer egy evben isztok???, hisz itt nallunk, nem ulunk le ebedelni,uzsonyazni,vacsizni, egy stamperli palesz nelkul
#522
2008. augusztus 29. 19:31
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

518: Úgy tizenöt éve főzettünk utoljára pálinkát. Még jócskán van belőle. Minden évben disznóöléskor fogy belőle valamennyi!
Lekvárt viszont valóban főztem. Tudod, milyen finom a körtelekvár?
#521
2008. augusztus 29. 19:24
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. augusztus 29. 19:09
Válaszolj!


Dudog Istvánné Franciska [bo...

455: FOKHAGYMAmártás:Egy fél fej fokhagymát megtisztítunk,a gerezdeket a kés lapjával szétnyomjuk,azután nagyon finomra vagdaljuk.Egy kanál olajat felforralunk 3-4 kanál húslevessel/kockából/-is készülhet!----beletesszük a fokhagymát,egy csomó vagdalt zöldpetrezselymet,és fedő alatt pároljuk.Ezalatt 1 kanál olajat összekavarunk 2 kanál liszttel,felhígítjuk húslevessel vagy zöldséglével,hozzáadjuk a fokhagymához,megsózzuk és összeforraljuk.
#461
2008. augusztus 21. 10:14
Előzmény Sné Judit 2008. augusztus 20. 06:22
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Villám Zsuzsanna, Gombás Imréné Klári, Istvánné Margit, Széplaki Anikó, Kedves Klubtársaim, Köszönöm Klárinak,

x
Lengyelországban placki, Csehországban bramborák és babagudovicaként ismert. #444 2009. június 10. 15:11 Előzmény Lisztes Tibor , Tiborné [Tib... 2009. június 9. 13:21 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Karfiol leves : (most főzöm ) Hozzávalók: 1 kg csontos hús (lehet csirke, vagy sertés) 5-6 sárgarépa 2 fehérrépa 1 fej karfiol 1 vöröshagyma 2 gerezd ...
nagyuska nagyuska
x
Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Gombával rakott krumpli Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg krumpli, 40 dkg vegyes gomba, 2 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 5-5 dkg füstölt szalonna és reszelt sajt, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, a tepsihez 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa Előkészítése: a ...
nagyuska nagyuska
x
vékonyan megkenjük, kirakjuk a meggyel. A maradék habot rákenjük, a másik tésztával befedjük és jól lehűtjük. Eredeti osztrák recept. #645 2009. szeptember 26. 15:42 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Sült oldalas . (Ez a mai menü ) Hozzávalók: (2 fős adag) 45 dkg sertésoldalas 2 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma köménymag só bors kevés olaj ...
nagyuska nagyuska
x
TALBA, REA ONTSZ ANNYI TEJET HOGY EL LEPJE, ES BE A FRIGYIBE MAS NAPIG #919 2008. november 9. 18:26 Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2008. november 9. 18:09 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Rafaelló házilag Hozzávalók: 25 dk rama 2 cs.sovány tejpor 20dk kr.cukor 30 dk kókuszr. Elkészítés: Margarint és a tejport habosra keverjük.Cukrot 1,5 dl vízben ...
nagyuska nagyuska
x
összeforraljuk.Sót nem teszek rá, mert a szójaszósz sós. Kb 4 dl vizet 3 ek liszttel kikeverek és ezzel sűrítem be . Összeforraljuk és párolt rizzsel tálaljuk. #1738 2009. február 5. 08:46 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Igazi sajtos pogácsa Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg vaj, 4 dl tejföl, só ízlés szerint, 2 db tojás, 7 és fél dkg élesztő, 1 dl bor, 10 dkg ...
nagyuska nagyuska
x
keverjük a kefirrel, és behabarjuk vele a forrásban lévő levest, csak azután ízesítjük a kristálycukorral. Elkészítési ideje: kb. 30 perc. #849 2008. november 6. 09:40 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 847: Mehetek ebédre ? Nagyon szeretem a "paszuly" levest füstölt hússal.Nagymamám tudta a világon legjobban főzni,olyan debreceniesen. #848 2008. november 6. 09:15 Előzmény korzistka ...
nagyuska nagyuska
x
hagyjuk. A fokhagymát szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a borsot, olajat, citromlevet és a paradicsomra öntjük. A hűtő alsó polcán érleljük 2-3 órán át. #159 2008. július 6. 16:55 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 151: A lapcsánkát mi is nagyon szeretjük,az unokáim nem annyira.Érdekes ahány táj,annyi neve van pl:matutka,tocsni stb.A Babus lányom kedvence: megfőzöm a krumplit,nudliszerű tésztát gyúrok,kerekre ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Kanadai sütőtök torta yaskane
Havas háztető bubszi
Máktorta citrommázzal klara50
Rakott palacsinta. bubszi
Csokidarabkás muffin ircsike36
Hal a tortán jjanosne
Kókuszos tekercs 1. bubszi
Shrek szelet bubszi
Fahéjas sárgabaracktorta horvathnemagdi
Kókuszos sütemény /Gluténmentes/ bozsanyinemanyi
Szárnyas receptek
x nagyuska
Tárkonyos csirkeragu leves zöldborsóval recept kovacs_zsoka
Húspástétom 2. bubszi
Sajtos-sonkás, brokkolival töltött csirkemell recept toth_beata
*UPDATE* Csirke bolognai... 1vargaildyko
Csirkemell őzgerincformában zsuzsa0520
Barackos csirkemell bubszi
Rakott sütőtök receptek bkisseva
maláj-indonéz csirke klara50
Fürjtojással töltött kacsa bubszi
Marhából készült ételek
Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal horvathnemagdi
Szombatosok paszulylevese bubszi
Bográcsgulyás II. bubszi
Pincepörkölt vörösborral nero2000
*UPDATE* Bográcsgulyás 1vargaildyko
Lasagne anyu65
Húsos-zöldséges metélt horvathnemagdi
5 mennyei pizza grimilda
Almával ízesített pikáns nyárs tundihugi
Pácolt pecsenye tejszínmártás rochlitzne
Sertésből készült ételek
Vacsoracsata-Előétel-Győzi veronika74
montenegrói makaróni ! ibolya58
Hidegen finomat! horvathnemagdi
Fűszerkeverékek/házilag/ reifregina
Gombás búbos karaj anyu65
Székely almás hús horvathnemagdi
parasztgulyás ! ibolya58
Bélszín...módra macoka65
F betűs recept horvathnemagdi
T betűs receptek horvathnemagdi
Halból készült ételek
Süllő receptek jozsef_olah_9843
Diós rántott ponty bubszi
Ponty szolnokiasan horvathnemagdi
Baconbe tekert pisztráng recept jamborlulu
Balatoni halászlé 2. bubszi
Dunai halászlé vegyes halból 1 bubszi
Lazacborda artois módon bubszi
Majonézes ribiszkesaláta bubszi
Vajjal sült pisztráng csiga01
Halászlé recept jamborlulu
Vad ételek
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Fácán tejszínnel klerierzsi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Nyúlpörkölt margoka59
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
x nagyuska
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Spagetti ajánló
Recept jjanosne
Fokhagymás spagettisaláta klerierzsi
Minestra recept boszorlany
Kovi ubi horvathnemagdi
Gombás-pestos tészta kagylóval recept gonda_katalin
Bolognai tepsis melegszendvics recept toth_beata
Rakott spagetti......... maca23
Sajtos csirkemell gesztenyefa
LECSÓS libaMÁJ bubszi
Bolognai spagetti suzymama
Pizza receptek
Kombe horvathnemagdi
Paleo pizza (liszt mentes) bkisseva
Lángos sütőporos noble
Lala kifli yaskane
Pizza zsokanita
Pizza baratnu
Néhány csülkös recept.... cipello
Zöldfűszeres pizzás csiga recept baggesz20
Sós stangli 1vargaildyko
Sütőporos lángos yaskane
Hamburger receptek
x nagyuska
Hamburger horvathnemagdi
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger baratnu
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger zsemle recept toth_beata
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU