Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
V betűs receptek
Vecsési töltött hús

Hozzávalók: 50 dkg sertésdagadó, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és összekeverem a felvert tojással, a kicsavart és apróra összevagdosott káposztával, a mustárral, a sóval, a borssal, a csipetnyi cukorral, a zúzott fokhagymával és annyi zsemlemorzsával, hogy ne legyen folyós a töltelék. A felszúrt húsba annyi tölteléket töltök, hogy szép "kövér" legyen a hús. A nyílást bevarrom, és a töltött húst a szalonnazsírom serpenyőbe helyezem. Mindkét oldalán megpirítom, majd tűzálló tálba teszem. A maradék töltelékből kis gombócokat formálok, és a hús köré teszem. A tejfölt rálocsolom, és a tálat lefedve előmelegített forró sütőbe tolom. 40 percig párolom, ezután a tál tetejét levéve még egyszer megpirítom. 15 percnyi pihentetés után felszeletelem és hagymás tört burgonyát kínálok hozzá.

Velemi bableves

Ez az étel kicsit hosszadalmasan készül, de mindenképp megéri a fáradtságot, mert nagyon laktató, és önmagában is elég, nem kell hozzá még második féle is. Olyankor fogjatok bele, amikor huzamosabb ideig otthon vagytok, akár hétvége, vagy egy délelőtt. Ha pedig nagyobb adagot készítenétek belőle, az jó másnap is, és akkor már nincs is a főzéssel semmi dolog, csak a mosogatás.
Hozzávalók: 70 dkg füstölt sertésnyelv, vegyes zöldség ízlés szerint (sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé), 40 dkg fejtett bab, 1 kis fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, zsír, liszt, pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó petrezselyemzöld, 3 dl tejföl, só.
A kockára vágott füstölt nyelvet 2 liter vízben felteszem főni. Ha a nyelv félig megfőtt, hozzáadom a kockákra vágott vegyes zöldséget és a babot. (Ha nem fejtett babból készül, hanem száraz babból, akkor a babot 1 napig hideg vízben kell áztatni, és a nyelvvel együtt teszem fel főni, de a nyersbab hamar megfő, annak kevesebb főzés is elég.)
Világosbarna rántást készítek vörös- és fokhagymával, törött paprikával, és berántom vele a levest.
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát világosra kisütöm, és a finomra vágott petrezselyemzölddel együtt a levesbe teszem. Ha kell, megsózom. (Vigyázz, a nyelv sós!)
Csipetkét készítek 1 tojás, 12 dkg liszt, pici só hozzáadásával, borsó nagyságúra szaggatom, belefőzöm a levesbe. Végül tejföllel ízesítem. Ezt legjobb, ha csak tálaláskor kevered bele a tányérokba, mert a maradék jobban és tovább eláll, ha nincs az egészbe keverve a tejföl.

Veszprémi csirke.

Hozzávalók: 1 csirke, 25 dkg gomba, só, bors, 1 evőkanál liszt, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 fej vöröshagyma, szerecsendió, 1 dl fehérbor, 1 dl olaj, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a csirkét, azt is megpirítjuk és félretesszük. Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. A megtisztított gombát feldaraboljuk, rátesszük, és kb. 10 percig pároljuk. Szerecsendióval megszórjuk, ráöntjük a liszttel sűrített tejfölt, megszórjuk zöldpetrezselyemmel és tálaljuk.

Villányi májszeletek

Hozzávalók: 60 dkg máj, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1 dl vörös bor, só, bors, 1 dl olaj.
Elkészítése: A májszeleteket megsózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban hirtelen kisütjük. A zsiradékba tegyünk sütés közben egy szeletekre vágott vöröshagymát. A megsütött májszeleteket tálra szedjük, a pecsenyelevét fölengedjük a vörös borral, néhány percig forraljuk, és a májra öntjük.
Burgonyapürével körítjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: zúzott fokhagymával, felszúrt húsba, nyílást bevarrom, töltött húst, szalonnazsírom serpenyőbe, maradék töltelékből,

B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Becskereki szelet Nagy adag, két tepsire való lesz belőle Tészta: 15 dkg margarin, 4 evőkanál cukor, 1 tojás, 2 dkg szalalkáli kevés langyos tejben beáztatva, csipet só, amennyi lisztet felvesz. Összedolgozzuk, 4 vékony lapot sütünk belőle. Mindenki a tepsi méretei szerint süsse. Ha csak három, vagy esetleg öt lapot tudunk kihozni belőle, az sem baj! Ahogy adja magát. Krém: 1 liter tej, 4 csomag karamell pudingpor, 1 evőkanál liszt, 10 dkg margarin (ez maradt az előző csomagból) + ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
Amur csőben sütve Hozzávalók: 8 szelet hal (80-90 deka) 4 deka zsír vagy olaj 2 teáskanál só 2 deci tejföl 1 egész tojás 10 deka óvári sajt 2 deka vaj 1 citrom 5 deka liszt Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a ...
aprochef aprochef
Cs betűs receptek
Csongrádi apró-hús Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld. A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csongrádi lepény 30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. V.-sütőporral, 2 tojás sárgájával, és kanálnyi tejjel eldolgozunk, és zsírozott tepsi aljára téve, egyenletesen elnyomkodunk. A tésztára az alábbi vaníliás tejfeles réteget kenjük: 12 dkg lisztet 3 tojással, 4 dl tejföllel, 15 dkg cukorral, 1/2 cs. V.-vanilin-cukorral elkeverünk. Sütés előtt tejes tojással megkenjük, és 10 dkg mazsolával megszórjuk. Forró sütőben jól megsütjük. Tálaláskor vanilin-cukorral bőven hintjük. Csongrádi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gödöllői rakott oldalas Hozzávalók: 80 dkg oldalas, 1 kg burgonya, 8 db tojás, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg trappista sajt, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors. A megmosott, 8 darabra vágott, megsózott oldalast az olajon süssük pirosra a fokhagymával, majd egy kevés vízzel pároljuk puhára. A megtisztított, felszeletelt burgonyát terítsük a tepsi aljára, fedjük be a vöröshagymaszeletekkel, a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és öntsük le a sajtos tejföllel. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Mézes krémes horvathnemagdi
Csokoládés karácsonyfadísz bubszi
Tejfölös csodasüti Gombos Incitől gereica
Joghurttal kevert sütemény recept gonda_katalin
Fatörzs bubszi
Sacher torta mikróban recept toth_beata
Joghurtos málnatorta zsokanita
Linzer karika banb
Recept jjanosne
Nagymama szelet bubszi
Szárnyas receptek
Budapest szelet. horvathnemagdi
Csirkemell őzgerincben 1955viki
Kasmiri Mutanjan (indiai) bubszi
Az eredeti édes savanyú-csirke margoka59
Márványsajtos reteksaláta bubszi
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal, magdus60
Körtés-csirkés tésztasaláta edesanya
Délszigeti kebab bubszi
Padlizsános csirke 2. bubszi
Tejszínes-spárgás csirkemell petrezselymes krumplival recept toth_beata
Marhából készült ételek
Bélszín Gombával 1vargaildyko
Káposztaleves lenke1964
Lengyel pacalleves recept baggesz20
Bográcsgulyás vorosrozsa66
albán csirke dióval ! ibolya58
Káposztás bableves petezsolt
Musszaka 2. bubszi
Balkáni sült kolbász. bubszi
Török lepény darálthússal bubszi
Húsos-májas rizstorta 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Gombás-zöldborsós sertésszelet 1vargaildyko
Baconos szűzpecsenye nyárson recept boszorlany
A kanászkirály vacsorája ujjozsef
Füstöltcsülök-pecsenye bulac57
göcseji sertésjava ! ibolya58
Nyárson sült sajtos tarja horvathnemagdi
Körösi töltött káposzta ibolya58
milánói minestrone ! ibolya58
A 6 legjobb zöldborsós recept grimilda
Kínai receptek horvathnemagdi
Halból készült ételek
Dunakömlődi halászlé 2. bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Tejfölös-gombás ponty 2. bubszi
Paksi halászlé 2. bubszi
Harcsapaprikás horvathnemagdi
Sült pisztráng fokhagymamártás bubszi
Ízőrzők – Tiszakécske horvathnemagdi
Marinírozott ponty bubszi
Dunai halászlé 1 bubszi
Nyárson sült ételek kloppenburg
Vad ételek
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Gombás fogolypecsenye bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Baszk fácán baratnu
Káposztás fácán tundihugi
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Spagetti ajánló
Olcsó bolognai recept boszorlany
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Gombapaprikás Olajbogyóval 1vargaildyko
Büdös, csúnya, de csodára képe horvathnemagdi
Paris-kecskesajtos tészta 1vargaildyko
Dél-olasz rakott tészta bubszi
Sajtos tészta sütőben sütve Re horvathnemagdi
Bolognai leveles tésztában recept jamborlulu
Hideg spagetti saláta recept toth_beata
Milánói spagetti recept toth_beata
Pizza receptek
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
Olasz pizza tészta bubszi
Csirkemájas rátét bubszi
Készítsünk igazi olasz pizzát otthon! suzymama
Koktél pogácsa Update3 veronika74
Update 1-es pizza 1955viki
Pekingi kacsa horvathnemagdi
Őszi pizzák horvathnemagdi
5 mennyei pizza grimilda
Pizza rákkal recept boszorlany
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Hamburger pulykahússal suzymama
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU