Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
V betűs receptek
Vecsési töltött hús

Hozzávalók: 50 dkg sertésdagadó, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és összekeverem a felvert tojással, a kicsavart és apróra összevagdosott káposztával, a mustárral, a sóval, a borssal, a csipetnyi cukorral, a zúzott fokhagymával és annyi zsemlemorzsával, hogy ne legyen folyós a töltelék. A felszúrt húsba annyi tölteléket töltök, hogy szép "kövér" legyen a hús. A nyílást bevarrom, és a töltött húst a szalonnazsírom serpenyőbe helyezem. Mindkét oldalán megpirítom, majd tűzálló tálba teszem. A maradék töltelékből kis gombócokat formálok, és a hús köré teszem. A tejfölt rálocsolom, és a tálat lefedve előmelegített forró sütőbe tolom. 40 percig párolom, ezután a tál tetejét levéve még egyszer megpirítom. 15 percnyi pihentetés után felszeletelem és hagymás tört burgonyát kínálok hozzá.

Velemi bableves

Ez az étel kicsit hosszadalmasan készül, de mindenképp megéri a fáradtságot, mert nagyon laktató, és önmagában is elég, nem kell hozzá még második féle is. Olyankor fogjatok bele, amikor huzamosabb ideig otthon vagytok, akár hétvége, vagy egy délelőtt. Ha pedig nagyobb adagot készítenétek belőle, az jó másnap is, és akkor már nincs is a főzéssel semmi dolog, csak a mosogatás.
Hozzávalók: 70 dkg füstölt sertésnyelv, vegyes zöldség ízlés szerint (sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé), 40 dkg fejtett bab, 1 kis fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, zsír, liszt, pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó petrezselyemzöld, 3 dl tejföl, só.
A kockára vágott füstölt nyelvet 2 liter vízben felteszem főni. Ha a nyelv félig megfőtt, hozzáadom a kockákra vágott vegyes zöldséget és a babot. (Ha nem fejtett babból készül, hanem száraz babból, akkor a babot 1 napig hideg vízben kell áztatni, és a nyelvvel együtt teszem fel főni, de a nyersbab hamar megfő, annak kevesebb főzés is elég.)
Világosbarna rántást készítek vörös- és fokhagymával, törött paprikával, és berántom vele a levest.
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát világosra kisütöm, és a finomra vágott petrezselyemzölddel együtt a levesbe teszem. Ha kell, megsózom. (Vigyázz, a nyelv sós!)
Csipetkét készítek 1 tojás, 12 dkg liszt, pici só hozzáadásával, borsó nagyságúra szaggatom, belefőzöm a levesbe. Végül tejföllel ízesítem. Ezt legjobb, ha csak tálaláskor kevered bele a tányérokba, mert a maradék jobban és tovább eláll, ha nincs az egészbe keverve a tejföl.

Veszprémi csirke.

Hozzávalók: 1 csirke, 25 dkg gomba, só, bors, 1 evőkanál liszt, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 fej vöröshagyma, szerecsendió, 1 dl fehérbor, 1 dl olaj, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a csirkét, azt is megpirítjuk és félretesszük. Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. A megtisztított gombát feldaraboljuk, rátesszük, és kb. 10 percig pároljuk. Szerecsendióval megszórjuk, ráöntjük a liszttel sűrített tejfölt, megszórjuk zöldpetrezselyemmel és tálaljuk.

Villányi májszeletek

Hozzávalók: 60 dkg máj, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1 dl vörös bor, só, bors, 1 dl olaj.
Elkészítése: A májszeleteket megsózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban hirtelen kisütjük. A zsiradékba tegyünk sütés közben egy szeletekre vágott vöröshagymát. A megsütött májszeleteket tálra szedjük, a pecsenyelevét fölengedjük a vörös borral, néhány percig forraljuk, és a májra öntjük.
Burgonyapürével körítjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: zúzott fokhagymával, felszúrt húsba, nyílást bevarrom, töltött húst, szalonnazsírom serpenyőbe, maradék töltelékből,

B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Becskereki szelet Nagy adag, két tepsire való lesz belőle Tészta: 15 dkg margarin, 4 evőkanál cukor, 1 tojás, 2 dkg szalalkáli kevés langyos tejben beáztatva, csipet só, amennyi lisztet felvesz. Összedolgozzuk, 4 vékony lapot sütünk belőle. Mindenki a tepsi méretei szerint süsse. Ha csak három, vagy esetleg öt lapot tudunk kihozni belőle, az sem baj! Ahogy adja magát. Krém: 1 liter tej, 4 csomag karamell pudingpor, 1 evőkanál liszt, 10 dkg margarin (ez maradt az előző csomagból) + ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
Amur csőben sütve Hozzávalók: 8 szelet hal (80-90 deka) 4 deka zsír vagy olaj 2 teáskanál só 2 deci tejföl 1 egész tojás 10 deka óvári sajt 2 deka vaj 1 citrom 5 deka liszt Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a ...
aprochef aprochef
Cs betűs receptek
Csongrádi apró-hús Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld. A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csongrádi lepény 30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. V.-sütőporral, 2 tojás sárgájával, és kanálnyi tejjel eldolgozunk, és zsírozott tepsi aljára téve, egyenletesen elnyomkodunk. A tésztára az alábbi vaníliás tejfeles réteget kenjük: 12 dkg lisztet 3 tojással, 4 dl tejföllel, 15 dkg cukorral, 1/2 cs. V.-vanilin-cukorral elkeverünk. Sütés előtt tejes tojással megkenjük, és 10 dkg mazsolával megszórjuk. Forró sütőben jól megsütjük. Tálaláskor vanilin-cukorral bőven hintjük. Csongrádi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gödöllői rakott oldalas Hozzávalók: 80 dkg oldalas, 1 kg burgonya, 8 db tojás, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg trappista sajt, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors. A megmosott, 8 darabra vágott, megsózott oldalast az olajon süssük pirosra a fokhagymával, majd egy kevés vízzel pároljuk puhára. A megtisztított, felszeletelt burgonyát terítsük a tepsi aljára, fedjük be a vöröshagymaszeletekkel, a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és öntsük le a sajtos tejföllel. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Ribizlis joghurt kocka klerierzsi
Szilvia torta tundihugi
Boszorkánymáglya horvathnemagdi
Diós torta klara50
Cappuccino szelet 2. bubszi
Krémes szőlősaláta 1vargaildyko
Sport szelet macoka65
Linzercsillag bubszi
Kekszes-túrós torta recept jamborlulu
Habos-rumos szelet 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Svéd csirkemell bubszi
Májas töltött csirke 1vargaildyko
Pennés csirke zöldségágyon, wokban elkészítve recept baggesz20
Csirkeragu gazdagon... anitahajdu
boróka! ibolya58
G betűs receptek horvathnemagdi
Baconbe tekert csirkemell nnpapszi
Aszaltszilvás nyársak veronika74
Rakott hagymás csirke ujjozsef
Csirkés rakott brokkoli bkisseva
Marhából készült ételek
Gesztenyés pulyka bubszi
Bográcsgulyás vorosrozsa66
Bakonyi Betyárleves 1vargaildyko
Balkáni sült kolbász. bubszi
Főtt marhahús citrommártással bubszi
Mai menű horvathnemagdi
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
bécsi tányérhús ibolya58
Vörösboros pincepörkölt snibolya
Újházy-tyúkleves horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Bolognai spagetti recept jamborlulu
Szűzpecsenye balzsamecetes-gombás májraguval 1vargaildyko
szatmári lakodalmas ibolya58
Pirított lecsós libamáj horvathnemagdi
Pataki tál, római tál, cserépt horvathnemagdi
Mediterrán egytál hússal horvathnemagdi
Pasifogó tepsis hús rochlitzne
Hétvezér tokány 2. bubszi
Vadászhasé rochlitzne
Kolozsvári húsos béles bubszi
Halból készült ételek
x nagyuska
Fajszi halászlé (egyszerű módo bubszi
Szalonnás ponty klerierzsi
Pisztráng főzve bubszi
Füstöltpisztráng leves 1vargaildyko
dorozsmai szalonnás ponty ! ibolya58
Fokhagymás ponty bubszi
Szeretek hekkelni! fagorbolt
Balatoni halászlé 2. bubszi
Gyöngytyúk leves horvathnemagdi
Vad ételek
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Baszk fácán veronika74
Fácán tejfölös mártással bubszi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Almás-gombás vadragu bulac57
Receptek jjanosne
Vadhús saláta rochlitzne
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Fácánleves rochlitzne
Spagetti ajánló
A szénégető hala zöldségekkel recept jamborlulu
Kínai sülttészta zöldségekkel recept gonda_katalin
Sajtos tészta sütőben sütve Re horvathnemagdi
Füstölt tarjával töltött gombafejek zsokanita
Fokhagymás-diós spagetti bubszi
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Csábító spagetti mennyei raguval tinka1951
Pizza vegetali recept toth_beata
Recept jjanosne
nápolyi húsgombóc ibolya58
Pizza receptek
Fogyjunk:)))) ninuska21
Pizza!Ahogyan a futár sosem... veronika74
Paprikás pizza bulac57
Csirkés pizza carbonara alappal recept jamborlulu
Pizzás csiga kefírrel ízesítve recept boszorlany
Tuti sikeres pizza margareta51
Töltött pizza tundihugi
Pudingos recept horvathnemagdi
Pizza recept boszorlany
Calabriai pizza bubszi
Hamburger receptek
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
Hamburger zsemle recept baggesz20
Csirke hamburger cajun módra klara50
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger recept baggesz20
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU