| Gy betűs receptek |
|
Gyulai kolbász 1.
Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Gy betűs receptek |
Gyulai kolbászleves
Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt kolbász, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, kis darab zeller és karalábé, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, só.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Ha tél, ha nyár: egytál! |
meg.
Az egytálételek variálhatósága szinte végtelen, a magyar konyha - vagy a szerintünk annak vélt - is árasztja a jobbnál jobb variációkat, az évszaknak vagy a szituációnak megfelelően alakítható. Elkezdődött a disznótoros szezon, készülnek a kolbászok, füstölt húsok, talán ezeket használjuk a leggyakrabban télen, babbal, savanyú káposztával.
Csicseriragu kolbásszal és téli zöldségekkel
Az egytálételek felejthetetlen, lenyűgöző, gazdag íze annak köszönhető, hogy minden ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Kolbászos krumplileves |
Kolbászos krumplileves
Kolbászos krumplileves Hozzávalók: 1 szál sárgarépa, 5 szem burgonya, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál liszt, 1 pohár tejföl, 12 szál újhagyma, 3 ág friss kakukkfű (vagy 1 kávéskanál szárított), 15 dkg száraz gyulai kolbász, só, őrölt bors
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott fokhagymát. Addig hevítsük, míg a ... |
panni48  |
|
|
| |
| Körözött receptek |
|
is beválik.
Jut eszembe! Van pár mártogatós receptem, de még nem aktuálisak, mert még nem tobzódunk friss zöldségekben.
Körözött füstölt kolbásszal
Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélőhagyma, 1 pár gyulai kolbász, 1 fej fejes saláta.
A túrót áttörjük, és metélőhagymás körözöttet készítünk. Üvegtálra fejessaláta-leveleket teszünk, erre kúp alakban a körözöttet. A felszeletelt kolbásszal díszítjük.
Körözött Ilike módra
Egy kisebb fej ... |
ensenada  |
|
|
| |
| Névnapos receptek |
tojássárgája.
A hozzávalókat összedolgozzuk, kinyújtjuk, apró kifliket formálunk belőle, és mérsékelt tűznél, világosra sütjük. Forrón vaníliás cukorba forgatjuk.
Rézi néni pecsenyéje
Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 15 dkg angolszalonna, 15 dkg gyulai kolbász, 15 dkg gomba, 3 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 csomag újhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, kevés olaj, liszt
A combot felszeleteljük, vékonyra kiverjük, és sóval, borssal megszórjuk. Töltelékként a ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Pizzakalauz "Gézutól" |
Pick, vagy Herz szalámi, 25 dkg sajt, 1 kk. bazsalikom, 1 kk. oregano.
A tésztára pakolom a vékonyra szelt szalámi szeleteket, majd megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A sütő középső sínébe tolva megsütöm.
Kolbászos pizza
Hozzávalók: Fél kiló tészta, 25 dkg jófajta kolbász (gyulai, csabai stb.), 25 dkg sajt, 1 kk. bazsalikom, 1 kk oregano.
A tésztára pakolom a vékony átlósra szelt kolbászkarikákat, megszórom a fűszerekkel, illetve a ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
|
|