| 30 perces sós sütik |
|
meg a tojással, és szórjunk rá sót, sajtot és szezámmagot. Vágjuk vékony rudakra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.200C-on süssük.
2,Sajtos rúd recept
Kívül ropogós, belül pedig isteni omlós! - Ezt a legegyszerűbb és legfinomabb sajtosrúd!
Hozzávalók:
1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb. 50 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
tejföl ... |
nanoka72  |
|
|
| |
| 30 perces sós sütik |
percig.
Belisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a tojással, és szórjunk rá sót, sajtot és szezámmagot. Vágjuk vékony rudakra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.200C-on süssük.
Forrás: www.facebook.com
2,Sajtos rúd recept - Kívül ropogós, belül pedig isteni omlós! - Ezt a legegyszerűbb és legfinomabb sajtosrúd!
Hozzávalók:
1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb. 50 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
tejföl (Amennyit felvesz, kb ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| A Sajtos rúd receptje: |
pirospaprika
só
Kenni:
1 tojás
Tetejére:
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
1. A margarint a reszelt sajttal habosra keverjük.
2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport és a sót, a közepébe tesszük a sajtos vajat. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összegyúrva közepesen kemény tésztát kapjunk. Ízlés szerint pirospaprikával ízesíthetjük.
3. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetszés szerinti hosszú rudakat vágunk belőle, megkenjük a ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| A tökéletes sajtos rúd |
A tökéletes sajtos rúd
Hozzávalók:
1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb. 50 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
zsíros tejföl (Amennyit felvesz, kb 700g)
1 tojás a tetejére
aki szeretne tehet bele sütőport, élesztőt vagy másmilyen térfogatnövelőt, de ezek nélkül is finom
Elkészítése:
A lisztet ... |
vorosrozsa66  |
|
|
| |
| Apró Sós Sütemények! |
|
liszt
20 dkg Rama
kb. 2 dl tejföl
1 teáskanál só
A díszítéshez:
1 tojás, vagy maradék sárgája a kenéshez, kb. 20 dkg sajt, szezámmag, mák, vagy köménymag a szóráshoz
Elkészítés:
1.A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk.
2.A lisztet a ... |
bordat  |
|
|
| |
| Arab etelek |
olajban.
Tegyünk tűzálló edénybe 1 sor padlizsánt, rá 1 sor húsos masszát, .., tetejére padlizsán kerüljön.
Előmelegített, közepesen meleg sütőben süssük 30 percig.
Rizzsel, fejes salátával forrón tálaljuk.
Libanoni sajtos padlizsán
5 nagy, 1,5 cm vastagra szelt padlizsán, só, olaj a sütéshez, 6 vékony szelet sajt (edami), késhegynyi bors.
Sózva hagyjuk állni a padlizsánt 10 percig. Majd mindkét oldalát süssük meg olajban.
Tegyük ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Burgonyás sütemények |
gyűszűnyi nagyságúra kiszúrjuk. Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk és kisütjük.
Ha elkészült, lekvárral összeragasztunk egy simát egy lyukassal.
Figyelem: Vigyázzunk a burgonyával, mert némelyikfajta lágyabb tésztát ad!
Sajtos fillér
Hozzávalók: 10 dkg zsír, 10 dkg cukor, 20 dkg főtt áttört, burgonya, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 egész tojás, reszelt sajt, 2 dkg só.
Elkészítése: A zsírt kikeverjük a tojás sárgájával és a cukorral, beledolgozzuk a ... |
majus55  |
|
|
| |
| Burgonyás ételek |
gyűszűnyi nagyságúra kiszúrjuk. Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk és kisütjük.
Ha elkészült, lekvárral összeragasztunk egy simát egy lyukassal.
Figyelem: Vigyázzunk a burgonyával, mert némelyikfajta lágyabb tésztát ad!
Sajtos fillér
Hozzávalók: 10 dkg zsír, 10 dkg cukor, 20 dkg főtt áttört, burgonya, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 egész tojás, reszelt sajt, 2 dkg só.
Elkészítése: A zsírt kikeverjük a tojás sárgájával és a cukorral, ... |
ancus56  |
|
|
| |
|
|