Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Muffin
Tudják, honnan ered az ádámcsutka megnevezés? Állítólag Ádám ősapánk, lelkiismeret-furdalásában vagy kapkodásában, félrenyelte az utolsó darabot ama tiltott gyümölcsből.
Ez a falat díszeleg azóta is minden fájdalomban született, kenyerét vérrel-verejtékkel kereső férfi gigáján, örök emlékeztetőül, hogy milyen következményekkel járhat a helytelen táplálkozás. Jó kis mese, ugye? Az viszont biztos, hogy ez a finomság senki torkán nem fog fennakadni. A dió olajtartalma és az alma nedvessége kifejezetten omlóssá teszi.
Éváim, ha valaha is úgy érzik, itt az ideje egy kis engesztelésnek, akkor sütésre fel!

Hozzávalók:

10 dkg dió
10 dkg vaj
5 dkg cukor
10 dkg barna cukor
20 dkg finomliszt
2 kávéskanál sütőpor
egyketted kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom
25 dkg alma
egy egész egyketted dl tej
10 dkg joghurt
1 tojás

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a muffintepsi tizenkét horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A diót pár perc alatt kevergetve illatosra pirítjuk egy nagy, száraz serpenyőben. Amíg kihűl, a vajat folyósra olvasztjuk a tűzhelyen vagy a mikróban. Visszatérünk a dióhoz: a megadott cukormennyiségből egy evőkanálnyival együtt nem túl finomra megőröljük, és mindegy, hogy ehhez melyik cukorfélét választjuk.

2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a megőrölt dióval, majd hozzáreszeljük a citrom héját. Az almát megreszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán - nyugodtan lehet héjastul -, és a reszeléket meghintjük kevés friss citromlével, hogy ne színeződjön el. Most jönnek a ,,nedves" hozzávalók: a tejet, a joghurtot, a maradék kétféle cukrot, a tojást és az olvasztott, langyos vajat kézi habverővel összekeverjük egy mérőkancsóban.

3. Összeállítjuk a tésztát: a lisztes keverékhez hozzáöntjük a ,,nedves" hozzávalókat, és fakanállal néhány mozdulattal összedolgozzuk őket. Következik a reszelt alma, annak is jár egy-két keverés.

4. A tésztát arányosan szétkanalazzuk a tepsiben, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.

Tizenkét muffin lesz belőle.

Fahéjas muffin

Nem ez az egyetlen muffin, amit kifejezetten reggelire vagy uzsonnára ajánlok. Finom, tápláló, és még akkor sem elviselhetetlenül babrás összehozni záros határidőn belül, ha, mint jelen esetben, elég hosszú a hozzávalóinak listája.

Hozzávalók:

A tetejére:

2 egyketted dkg dió
2 egyketted dkg zabpehely
2 egyketted dkg finomliszt
2 evőkanál barna cukor
2 egyketted dkg puha vaj

A tésztához:

12 egyketted dkg vaj
20 dkg finomliszt
10 dkg zabpehely
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál sütőpor
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipet só
15 dkg cukor
2 tojás
2 dl tej

A kenéshez:

1 evőkanál tej
1 evőkanál olaj

A mázhoz:

2 evőkanál forró víz
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi tizenkét horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

2. A muffin tetejére a diót durvára őröljük, aztán megőröljük a zabpelyhet is, de szintén csak annyira, hogy felismerhető méretben maradjon. Ezután a diót, a zabpelyhet, a lisztet és a cukrot összekeverjük a puha vajjal, néhány mozdulattal épp csak összegyúrjuk, majd az egészet tenyerünk közé vesszük, apróra szétmorzsoljuk, és félretesszük.

3. A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, az étkezési keményítővel, a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a sóval és a cukorral. A tojásokat, a tejet és a kihűlt, olvadt vajat kézi habverővel összehabarjuk egy mérőkancsóban. A kancsó tartalmát aztán hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és az egészet fakanállal lazán összedolgozzuk.

4. A tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és mindegyik kupacot vékonyan megkenjük a tej-olaj villával összehabart keverékével. Utána igazságos elosztásban rájuk szórjuk a diós-zabpelyhes morzsát, és a kezünkkel bele is nyomjuk, hogy jól hozzáragadjon.

5. A muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük. Közben a fahéjas mázhoz a forró vizet, a fahéjat és a porcukrot simára keverjük. Ha a máz nem lett elég sűrű, adunk hozzá kevés forró vizet, ha túl hígra sikerült, pár kanál porcukrot. Tálalás előtt a megsült, kihűlt muffinokra kiskanállal rácsurgatjuk a mázat, és megvárjuk, hogy megszikkadjon rajtuk.

Tizenkét muffin lesz belőle.

Rigójancsi muffin

Rigó Jancsi, a szegény pákozdi cigány muzsikus és a dúsgazdag belga Chimay hercegnő szerelme nagy port kavart a maga idejében.

Éveken át tartó kapcsolatukról a fél világ pletykált lelkesen, de sajnos nem igaz, hogy boldogan éltek volna, míg meg nem haltak: a hercegnő később Nápolyban elhagyta Rigó Jancsit, és összeállt egy olasz pincérrel. A muzsikus Amerikában halt meg, lezüllötten és szegényen. Happy end viszont mégis van: rigójancsit már az 1910-es években lehetett kapni itthon a cukrászdákban, és azóta is ez az egyik legnépszerűbb magyar édesség.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

3 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé

A tésztához:

10 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
egyketted kávéskanál sütőpor
1 csipet só
4 tojás
12 dkg cukor

A mázhoz:

10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
5 dkg vaj

Elkészítés:

1. Előző este a töltelékhez a csokit apróra törjük, és mérsékelt lángon kevergetve felolvasztjuk a tejszínben. Ha kihűlt, betesszük egy éjszakára a hűtőbe.

2. Másnap a sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi tizenkét horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A tésztához a lisztet összekeverjük az átszitált kakaóporral, a sütőporral és a sóval. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjékből robotgéppel lágy habot verünk, amelyhez apránként hozzáadjuk a cukor egyharmadát, és addig verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk. Ezután a tojássárgájákat és a maradék cukrot robotgéppel 3-4 perc alatt külön tálban felhabosítjuk. Végül a tojássárgájás habhoz fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjés habot, és finom mozdulatokkal hozzákeverjük a kakaós-sütőporos lisztet.

3. A tésztát arányosan elosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat 20 perc alatt megsütjük. Ezalatt elkészítjük a csokimázat: a kétféle csokit apró darabokra törjük, majd a vajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk, aztán levesszük a tűzről, és addig kavargatjuk tovább, amíg ki nem hűl.

4. Megvárjuk, hogy a megsült muffinok kihűljenek. Ekkor 1 ½-2 cm vastagságban levágjuk a tetejüket, aztán a muffintetők púposabbik oldalát belemártjuk egy pillanatra a csokimázba, és sütőpapíros tálcán pár percre betesszük őket a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen rajtuk a máz.

5. Az összeállításhoz a már korábban elkészített, hideg csokoládés tejszínt robotgéppel habbá verjük, habzsákból rányomjuk a megskalpolt muffinokra, aztán könnyed mozdulattal mindegyikre visszahelyezünk egy-egy csokimázas muffintetőt. A süteményeket tálalásig hűtőben tartjuk.

Tizenkét muffin lesz belőle.


Párizsi csokis muffin

Ez a muffin eredetileg egy torta: a tésztából lapokat szoktam sütni, sűrű csokikrémmel megtöltöm, és egy órán belül kész a nem túl édes, ellenben nagyon izmosan csokis édesség.

Amolyan férfiasan tökéletes darab, és először Párizsban kóstoltam hasonlóakat. Ám ha még kevesebb az időm, ugyanebből a tésztából muffint sütök, a csokikrémet elhagyom, és így is rendben van a végeredmény. Azt hiszem, ha a konyakos meggy farsangi mulatságba menne, süteménynek öltözne, és közben felhörpintene egy kávét, abból valami ilyesmi kerekedne.

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál neszkávé
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
15 dkg meggylekvár
egyketted dl brandy
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 tojás

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kibéleljük a muffintepsi tizenkét horpadását egy-egy papírkapszlival.

2. Az étcsokoládét nagyon-nagyon apróra vágjuk, hozzászórjuk a neszkávét, majd ½ dl forró vizet öntünk rá, és az egészet addig kevergetjük, amíg a kávé és a csoki tökéletesen fel nem olvad. Ha megvan, félretesszük hűlni. Ezalatt egy kisebb tálban összevegyítjük a lisztet a sütőporral és a sóval, egy másikban a meggylekvárt a konyakkal.

3. A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, aztán egyenként beledolgozzuk a géppel a tojásokat. Most lassabb fokozatra kapcsolunk, és a cukros-tojásos vajhoz felváltva hozzádolgozzuk a konyakos meggylekvárt, az olvadt kávés csokit és a sütőporos lisztet.

4. A tésztát arányosan elosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat kb. 25 perc alatt megsütjük. Mint minden csokis süteményt, ezt sem szabad túlsütni, mert akkor kiszáradhat.

Tizenkét muffin lesz belőle.

Almás-diós muffin

Hozzávalók:

10 dkg dió
10 dkg vaj
5 dkg cukor
10 dkg barna cukor
20 dkg finomliszt
2 kávéskanál sütőpor
egyketted kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom
25 dkg alma
1egész egyketted dl tej
10 dkg joghurt
1 tojás

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a muffintepsi tizenkét horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A diót pár perc alatt kevergetve illatosra pirítjuk egy nagy, száraz serpenyőben. Amíg kihűl, a vajat folyósra olvasztjuk a tűzhelyen vagy a mikróban. Visszatérünk a dióhoz: a megadott cukormennyiségből egy evőkanálnyival együtt nem túl finomra megőröljük, és mindegy, hogy ehhez melyik cukorfélét választjuk.

2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a megőrölt dióval, majd hozzáreszeljük a citrom héját. Az almát megreszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán - nyugodtan lehet héjastul -, és a reszeléket meghintjük kevés friss citromlével, hogy ne színeződjön el. Most jönnek a ,,nedves" hozzávalók: a tejet, a joghurtot, a maradék kétféle cukrot, a tojást és az olvasztott, langyos vajat kézi habverővel összekeverjük egy mérőkancsóban.

3. Összeállítjuk a tésztát: a lisztes keverékhez hozzáöntjük a ,,nedves" hozzávalókat, és fakanállal néhány mozdulattal összedolgozzuk őket. Következik a reszelt alma, annak is jár egy-két keverés.

4. A tésztát arányosan szétkanalazzuk a tepsiben, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.

Tizenkét muffin lesz belőle.

Adventi muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
3 evőkanál barackpálinka
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
1 evőkanál méz
fél dl tej

Előkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Adventi muffin II.
Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
3 evőkanál barackpálinka
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
1 evőkanál méz
fél dl tej

Előkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Áfonyás muffin
Hozzávalók:

20 dkg áfonya (vagy meggy)
25 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
egyketted teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 tojás
12 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
0,8 dl olaj
1 pohár joghurt

Elkészítés: A gyümölcsöt - ha mirelit - nem hagyjuk felengedni. Egy tálban összekeverjük a száraz dolgokat + citromhéjat. A másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, olajat, joghurtot és eldolgozzuk. A lisztes keveréket a tojásoshoz öntjük, fakanállal összekeverjük. Jöhet a gyümölcs, átforgatjuk, és az előmelegített sütőbe tesszük. A formát kizsírozzuk vagy mignon papírt használunk. Kb. 15 perc a sütés közepes lángon, tűpróbával ellenőrizhető. A sütés után még 10 percet pihentetjük formában.

Áfonyás-barackos-tejfölös muffin
Hozzávalók:

35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
1,4 dl tejföl
2 tojás
1 citrom héja finomra reszelve
15 dkg áfonya
2 friss barack felkockázva
6 kanál szénsavas víz

Elkészítés: Melegítsd fel a sütőt 200 fokra, és készíts elő hat muffinsütőt. Keverd össze a lisztet, cukrot és sütőport egy nagy tálban, add hozzá az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojásokat és a citrom héját, és egy habverővel keverd addig, amíg egységes, lágy tészta lesz belőle.
Óvatosan keverd bele a gyümölcsöt, legvégül a szénsavas vizet.
Oszd el a tésztát a sütőkbe. Szórd meg egy kis cukorral, és süsd 25-30 percig, amíg aranyszínű lesz. Legjobb, ha melegen tálalod.

Megjegyzés:
Ez a sok finomság nem három különböző sütiben lakik, hanem ugyanabban az egyben. Így tehát ez itt az igazi ízrobbanás. Könnyű tésztájának titka a szénsavas víz.

Almás muffin
Hozzávalók:

12 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2,5 dl tej
1 evőkanál kakaópor
kevés fahéj
3-4 alma lereszelve

Elkészítés: A vajat, a cukrot, a vaniliás cukrot, tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejet, kakaóport, legvégül pedig a reszelt almát.

A muffinsütőt kibéleljük papírkapszlikkal, és beleadagoljuk a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük.

Almás muffin mazsolával
Hozzávalók:

25 dkg alma (hámozva, magház nélkül)
1 db citrom leve (és héja körbevágva, dísznek)
18 dkg liszt
1 evőkanál zselatin
1 dl tej
2 evőkanál étkezési keményítő
2 db tojás
8 dkg vaj
4 dkg mazsola
citromlevél a díszítéshez
papír muffinforma

Elkészítés: A meghámozott, magház nélküli almadarabokat megcsepegetjük citromlével, hogy szép világosak maradjanak. A mazsolát megtisztítjuk, megmossuk, kevés langyos vízben áztatjuk. A felolvadt zselatint, étkezési keményítőt, tojássárgát, tejet, citromlevet a liszttel összedolgozzuk. A végén adjuk hozzá az almát és a beáztatott mazsolát. A tésztát elosztjuk a papír muffin formákban. ezeket enyhén kivajazott sütőlemezre helyezzük. A tészta tetejét tojás felvert habjával bekenjük. 170 fokon 20 percig sütjük, a sütőből kivéve félig kihűtjük, majd tálra rendezzük. Porcukorral meghintve, a citromhéjkarikákkal és citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.

Almás-fahéjas muffin
Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
2 tojás
1 vaníliás cukor
háromnegyed sütőpor
2 alma lereszelve
1 dl tej
fahéj
vaníliaaroma

Elkészítés: A vajat, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot gépi habverővel összekeverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, valamint a többi hozzávalót. Muffinformába teszem, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm 180 fokon.

Megjegyzés:
Ez az adag közel 20 muffinhoz elegendő. Ne várjuk meg, míg teljesen megbarnul a muffinok teteje a sütőben, mert míg hűlnek, úgyis sötétebbek és szilárdabbak lesznek.

Almás-pudingos muffin
Hozzávalók 12 db-hoz:

4 tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 alma
15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
0,8 dl tej
1 csomag csokis pudingpor

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsd 180 fokra, és vajazd ki a muffin tepsit.
2. A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét verd fel.
3. Reszeld le az almát. A cukrot, a tojássárgáját, a vajat, a vaníliás cukrot és a tejet verd fel ezzel.
4. A lisztet és a sütőport keverd össze.
5. A száraz és a nedves hozzávalókat keverd össze, de csak addig, ameddig egyszer jól elkeverted, mert ha túl sokáig kevered, nehéz lesz a tészta.
6. Óvatosan keverd a masszába a tojásfehérjét, és így tedd a tepsibe, majd a sütőbe.
7. Amíg sül, főzd meg a pudingot, és ezt majd öntsd a kihűlt muffinokra.

Megjegyzés:
Ha valaki nem szereti a pudingot, tegyen a tetejébe étcsokit. Nagyon finom így is!

Almás-túrós muffin
Hozzávalók:

2 nagy alma
47,5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
22,5 dkg vaj
22,5 dkg cukor
4 tojás
2 csipet só
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg túró
1 pohár vaníliás joghurt
6 cl tojáslikőr

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a tojáslikőrrel. Hozzáadjuk kis adagokban a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztet, majd a feldarabolt vagy lereszelt almát. A tésztát a kapszlikkal kibélelt vagy kiolajozott muffinformákba töltjük, és 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:
A tészta kikeverése egyszerű és gyors. Viszont a recept kb. 30 db-hoz elegendő, így a sütőformát 2 és félszer meg lehet tölteni, ezért egy kicsit időigényes. De amíg sül, addig nyugodtan lehet mással foglalkozni. :)

Amerikai kávés muffin
Hozzávalók: 12 darabhoz

4 tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál instant kávépor
15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
0,8 dl tej

Elkészítés: 1. A sütőt melegítsd fel 180 fokra és vajazd ki a muffin tepsit.
2. A tojásokat válaszd szét, és verd fel a tojásfehérjét alaposan.
3. Lisztet, sütőport és az instant kávéport jól keverd el.
4. Egy másik tálban verd fel a cukrot, tojássárgáját, vajat, vaníliás cukrot és a tejet.
5. Keverd a száraz hozzávalokat a nedvesekhez, de csak addig, ameddig egyszer jól elkeverednek. Ha túl sokáig kevered, nehéz lesz a tészta!
6. Végül óvatosan keverd a masszába a felvert tojásfehérjét is.

Amerikai mandulás-mákos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz

37,5 dkg liszt
25 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
egyketted teáskanál só
1,2 dl olaj
1,8 dl tej
2 tojás
egyketted teáskanál mandula aroma
2 evőkanál mák
12,5 dkg (szeletelt, nem darált) mandula

Elkészítés: 1. Melegítsd fel a sütőt 175 fokra, vajazd ki a muffin formát, 12 muffin részére.
2. Keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót egy tálban.
3. Egy másik tálban keverd össze az olajat, a tejet, a tojásokat és a mandula aromát.
4. Keverd a száraz hozzávalokat a nedvesekhez, de csak addig, ameddig egyszer jól elkeverednek. Ha túl sokáig kevered, nehéz lesz a tészta!
5. Óvatosan keverd a tésztába a mákot is.
6. Töltsd a keveréket a muffinformákba, kb. 3/4-ig.
7. Sütés 180 fokon 18-20 percig. Hagyd a muffinokat a tepsiben kihűlni, majd tekerő mozdulattal lazítsd meg őket a kiemelés előtt.

Ananászos *zöld* muffin
Hozzávalók:

25 dkg ananász (konzerv)
26 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
8 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
7 dkg tejföl vagy joghurt
7 cl Blue Curacao
4 cl ananászlé

Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a muffin-sütőformákat kikenjük. Az ananászt lecsöpögtetjük és felaprítjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral egy tálban. Egy másik tálban elkeverjük a vajat, tojást, cukrot, tejfölt, a Blue Curacaot és az ananászlevet. Ehhez hozzákeverjük a lisztes keveréket és az ananászdarabokat. A tésztát a kivajazott, vagy papírral kibélelt (vagy szilikon) formákba töltjük, és 20-25 percig sütjük.
A *karibi hangulat* fokozására tehetünk bele kókuszreszeléket, csokidarát is. :-)

Megjegyzés:
Én likőr helyett Blue Curacao koktélszirupot használok, ilyenkor kevesebb cukrot teszek a tésztába.

Ananászos-kókuszos muffin
Hozzávalók:

20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
5 dkg kókuszreszelék
25 dkg konzerv ananász
1 tojás
15 dkg barnacukor
1 dl étolaj
25 dkg natúr joghurt
1 evőkanál rum

Elkészítés: A lisztet egy mély tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport és a kókuszreszeléket. Az ananászt lecsöpögtetjük, és kis darabokra vágjuk. A tojást a cukorral, olajjal, a joghurttal és a rummal habosra keverjük, majd belekeverjük az ananászt is. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket.

A tésztát belekanalazzuk a muffintepsibe, és a sütő középsö sínén, 170 fokon kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

Banános muffin
Hozzávalók:

30 dkg liszt
teáskanál szódabikarbóna
1 csomag sütőpor
teáskanál fahéj
12 dkg cukor
20 dkg vaj
2 nagyobb banán
1 doboz kefír
2 db tojás
1 dl tej

Elkészítés: A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, sütőport összekeverjük.
Majd a tojássárgáját, vajat, tejet, kefírt, cukrot összedolgozzuk. A tojásfehérjéket habbá /ekkor pici sót tegyünk bele/ verjük, a banánokat villával összetörjük. A vajas masszába fokozatosan belekeverjük a lisztes keveréket, majd a banánokat, és végül a habot is, óvatosan. Kivajazott muffinformába töltögetjük. Előmelegített sütőben, kis lángon kb. 20 perc alatt megsül. Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt!

Megjegyzés:
Ez egy 12 darabos muffinsütőhöz elegendő adag.

Banános muffin II.
Hozzávalók:

2 csésze (2 dl-es) liszt
1 db tojás
3 db közepes banán
1,4 csésze kristálycukor vagy barnacukor
1,4 csésze olaj (diétázóknak lehet ugyanennyi almapürével helyettesíteni az olajat)
1 jó teáskanálnyi sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1,2 csésze mazsola
1,2 teáskanál rumaroma
csipet só
csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés: A banánt alaposan összetörjük villával vagy elektromos turmix segítségével, míg majdnem híg állagú lesz. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, rumaromát, olajat, és jól öszekeverjük. Közben külön edényben a száraz hozzávalókat (liszt, vaníliás cukor, sütőpor, só, szerecsendió) átszitáljuk, majd hozzáadjuk lassanként a banános péphez. Utoljára a mazsolát forgatjuk bele, majd kikent muffin tepsiben, előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig. 12 közepes méretű muffin vagy 6 db nagy méretű lesz belőle.

Megjegyzés:
Talán soknak tűnik a sütőpor, de a jó muffinnak meg kell valamennyire emelkedni sütés közben, ettől lesz igazán formás. Sütés közben lehet tetejüket ízlés szerint cukros vízzel vagy mézzel kenegetni!

Banános muffin III.
Hozzávalók:

3 db jó érett banán
22 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
8 dkg vaj
csipet só

Elkészítés: Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a vajat, a cukrot, a sütőport, a sót és a tejet, amíg a tészta kellemesen könnyű lesz, és elválik az edény falától. Hozzáadjuk a pépessé turmixolt banánt. Rövid ideig pihentetjük.

A formákat kivajazzuk, és a tésztát belekanalazzuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Banános-zabpelyhes muffin
Hozzávalók 12 nagy muffinhoz:

2 db tojás
16 dkg kristálycukor
0,8 dl olaj
3-4 db érett banán
15 dkg liszt
6 dkg zabpehely
fél-fél kiskanál sütőpor, szódabikarbóna és só
a forma kikenéséhez sütőmargarin

Elkészítés: A tojást a cukorral tálba töltjük, és jó habosra keverjük. Az olajat apránként hozzáadjuk. A banánt villával pépesre törjük, majd elektromos habverővel simára keverjük. A tojásos keveréket hozzáadjuk. A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekhez keverjük. A kikent formát háromnegyedig töltjük, végül pedig előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük .

Baracklekváros muffin

Hozzávalók (dupla adag lesz belőle):

40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
20 dkg barna cukor
20 dkg sárgabarack lekvár
40 dkg joghurt
1 dl olaj

Elkészítés: A hozzávalókat konyhai robotgéppel simára keverjük, majd kivajazott (vagy papírral bélelt) muffinsütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 20-22 perc alatt készre sütjük.

Barackos muffin rozmaringgal
Hozzávalók:

15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
1 db tojás
1 dl tej
6 dkg sárgabarack (csak a húsa, lehet aszalt barack is)
1 kávékanál frissen vágott rozmaring
csipet só

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük el a lisztet a sütőporral, a cukorral, kevés sóval. Olvasszuk fel a vajat. Keverjük a tejet a tojássárgához és a felolvadt vajhoz. Ebbe adjuk bele a lisztet, és dolgozzuk össze. Végül a tojás felvert habjával, a barackdarabkákkal, és rozmaringgal is keverjük el. A muffin formákat béleljük ki sütőpapírral, és háromnegyedig töltsük meg a tésztával az edénykéket. 20-25 percig sütjük, lassan engedjük kihűlni. Langyosan a legfinomabb.

Birsalmás muffin
Hozzávalók:

2 csésze liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
1 teáskanál fahéj
fél teáskanál szódabikrabóna
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
fél csésze cukor
fél csésze olvasztott vaj
1 csésze tej
3-4 közepes birsalma

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítük, a muffinformákat kibéleljük papírral vagy kivajazzuk. A birsalmákat meghámozzuk, és apró drabokra felszeljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a fűszerkeverékkel. A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat. A lisztes keveréket a tejjel felváltva adagoljuk a tojásos masszához, majd belekeverjük a kockára vágott almát. A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk és a masszához adjuk. A tésztát a formákba kanalazzuk, és 15-20 percig sütjük.

Bomba muffin
Hozzávalók:

20 dkg liszt,
3 evőkanál kakaópor,
1 csomag sütőpor,
10 dkg csokis müzli,
15 dkg cukor,
2 tojás,
25 dkg túró,
1 kis pohár tejföl,
2 érett banán

Elkészítés: A lisztet, a kakaóport, a müzlit és a sütőport összekeverem. Egy másik tálban a tojásokat enyhén felverem, hozzákeverem a cukrot, a túrót, a tejfölt, végül a villával pépesitett banánokat.
A tojásos masszát csomómentesere keverem a lisztes keverékkel. Ezután a kiolajozott muffinformákat 2/3-ig töltöm. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm.

Bounty-muffin
Hozzávalók:

15 dkg Bounty csoki feldarabolva
20 dkg liszt
10 dkg búzakeményítő (lehet liszttel helyettesíteni)
2 teáskanál sütőpor
pici só
5 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás (fehérje külön habnak felverve)
1 evőkanál rum

Elkészítés: Külön összedolgozzuk a nedves, és külön a száraz hozzávalókat, majd a végén összekeverjük az egészet. A kis mélyedésekbe 1 evőkanál tésztát teszünk, belenyomjuk a csokit, és egy fél evőkanál tésztával befedjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

Cseresznyés muffin
Hozzávalók:

1 üveg magozott cseresznyebefőtt
13 dkg vaj
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
8 evőkanál mogyorókrém
17 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
1 csapott teáskanál sütőpor
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál őrölt zabpehely
1 csipetnyi só

Elkészítés: A cseresznyét lecsepegtetjük. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük. A tojásokat egyenként belekeverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanál mogyorókrémet, és összekeverjük a liszttel, a keményítővel és a sütőporral. Végül hozzáadjuk az őrölt zabpelyhet és a cseresznyét. Két-három papírcsészét egymásba teszünk, hogy a tészta súlya ne nyomja szét a papírt. Ha muffinsütőformát használunk, a mélyedésekbe elég egy-egy papírcsészét tenni. A papírokat kikenjük, 2 evőkanál zabpelyhet szétosztunk bennük, és erre tesszük a tésztát. 180 fokon előmelegített sütőben - vagy 2-es fokozaton - 20-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A maradék mogyorókrémet zacskóba töltjük, amelynek az egyik sarkán apró nyílást vágunk. A krémet csíkokban a kész muffinokra spricceljük, majd a maradék zabpelyhet is a süteményekre szórjuk. Nem csak díszít, finom is.

Cseresznyés muffin II.
Hozzávalók:

20 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg cukor
6 tojássárgája
1 egész tojás
10 dkg őrölt mandula vagy dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cseresznye
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint fahéj

Elkészítés: A vajat a cukorral elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, az egész tojást, a diót vagy mandulát, a lisztet, a fahéjat és a sütőport. A végén belekeverjük a cseresznyét a masszába. Ha sűrű, pici tejjel lazíthatunk rajta. Ezután adagoljuk a tésztát a formákba, és előmelegített sütőben 175 fokon sütjük 20-25 percig.

Cseresznyés-diós muffin
Hozzávalók:

50 dkg cseresznye
40 dkg liszt
2 tojás
8 dkg vaj
2,5 dl tej
15 + 5 dkg vaníliás porcukor
15 dkg durvára vágott dió
1 citrom
mokkáskanál sütőpor
olaj

Elkészítés: A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. Amíg bemelegszik, összekeverjük a muffin masszáját. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a lereszelt citromhéjat. Egy másik edényben 5 dkg lágy vajjal és 15 dkg vaníliás porcukorral kikeverjük a tojásokat, majd hozzáadva a tejet addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak. Csomómentesen belekeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a diódarabokat is.

A cseresznyét kimagozzuk, és enyhén megszórjuk porcukorral. A muffinsütőt vajjal kikenjük, és két kanál segítségével kevés diós tésztát teszünk mindegyikbe. Mindegyik közepébe 2-3 szem cukrozott cseresznyét teszünk, és tésztamasszát kanalazunk rájuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A maradék cukros cseresznyét összeturmixoljuk, és kis tálkába téve a kisütött muffinok mellé kínáljuk.

Megjegyzés:
Jó tanács: Ezt a mennyiséget egy 12 darabos muffinformában kétszerre tudjuk kisütni. Ne töltsük teljesen tele a formákat, mert sütés közben megnőnek a muffinok.

Csodás csokis muffin
Hozzávalók:

15 dkg liszt,
2 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 evőkanál barackíz,
fél csomag sütőpor,
5 dkg keserű kakaópor,
5 dkg tört étcsokoládé

Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd meg /kb. 20-25 perc/.

Megjegyzés:
Ez a csokis muffin valóban rászolgált a *CSODÁS* jelzőre. Egyszerű és nagyon finom. Én minyonpapírt szoktam a muffinsütőbe tenni és azt csak 3/4-ig töl-töm meg, szépen feljön, melegen is nagyon finom.

Csodás csokis muffin 2.
Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor (vagy 5 dkg olvasztott méz)
5 dkg kakaó
5 dkg reszelt csoki
2 tojás
12,5 dkg sütőmargarin
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, a margarint felolvasztva tegyük hozzá (így könnyebb). Kanalazható masszát kell kapni, ha nem stimmel, egy kis liszttel sűríthetjük, vagy egy kis tejjel (gyümölcslével) hígíthatjuk. Kivajazott muffinsütőbe kanalazzuk (kb. félig legyen minden lukacska), közepes fokozaton 20-25 perc alatt megsül.

Megjegyzés:
A kakaó helyett tehetsz bele gyümölcsöt, lekvárt (tészta-fél kiskanál lekvár-majd megint tészta), magvakat... Ebből az adagból egy 12 lyukas muffinformára való tészta jön ki. Nekünk bevált, sok sikert, jó sütögetést!

Csodás csokis muffin 2.
Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor (vagy 5 dkg olvasztott méz)
5 dkg kakaó
5 dkg reszelt csoki
2 tojás
12,5 dkg sütőmargarin

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, a margarint felolvasztva tegyük hozzá (így könnyebb). Kanalazható masszát kell kapni, ha nem stimmel, egy kis liszttel sűríthetjük, vagy egy kis tejjel (gyümölcslével) hígíthatjuk. Kivajazott muffinsütőbe kanalazzuk (kb. félig legyen minden lukacska), közepes fokozaton 20-25 perc alatt megsül.

Megjegyzés:
A kakaó helyett tehetsz bele gyümölcsöt, lekvárt (tészta-fél kiskanál lekvár-majd megint tészta), magvakat... Ebből az adagból egy 12 lyukas muffinformára való tészta jön ki. Nekünk bevált, sok sikert, jó sütögetést!

Csokis muffin
Hozzávalók:

15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
2 tojás
1 evőkanál áfonyalekvár
1 púpos teáskanál keserű kakaópor
fél tábla étcsoki
2 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés: A lisztból, vajból, cukorból, tojásból elkészítem az egyensúly-tésztát, robotgéppel elkeverem benne a csokit, kakaóport, az aromát és a lekvárt. Formákba töltöm, és 180 fokon 20 percig sütöm.

Csokis muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj+a formához
2 tojás
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg szilva
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
5 dkg zabpehely
5 dkg vágott mogyoró

A mázhoz:

10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
2-3 csepp piros ételfesték
tortadara

Előkészítés: A csokoládét összetördeljük, és a vajjal kis fazékban felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A muffin sütőformát kivajazzuk.

Elkészítés: A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét. A szilvát megmossuk, húsát apró darabokra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a zabpehellyel, és mogyoróval. A szilvával együtt a csokoládés masszába dolgozzuk. A formába töltjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A süteményt 5 percig a formában pihenni hagyjuk, kiborítjuk, és kihűtjük. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével, néhány csepp ételfestéket cseppentünk bele, és a mázt a muffinokra öntjük. Megszórjuk tortadarával, és hagyjuk megszáradni.

Csokis muffin
Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
5 dkg vaj
5 dkg kakaópor
1 tojás
2,5 dl tej

Elkészítés: A tojást a vajjal felhabosítom, majd hozzákeverem a cukrot és a tej felét, a lisztet (a sütőporral), a kakaót és a tejet is hozzáteszem. A muffintepsibe papírt teszek, és a formákat kb. a feléig töltöm a tésztával. Kb. 20 percig sütöm 180 fokon.

Csokis muffin II.
Hozzávalók:

2 db tojás
1 pohár (ez mindig 2,5 dl-es) cukor
3 pohár liszt
20 dkg vaj
1,2 pohár natúr joghurt
1 kiskanál sütőpor
1,2 kiskanál szódabikarbóna
1,2 kiskanál só
1 tábla étcsoki

Elkészítés: A tojást, a cukrot, és a kicsit megolvasztott vajat habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a joghurtot és a lisztet folyamatos keverés közben az előzőleg összekevert masszához adjuk. Ezután feldaraboljuk a csokit, és a tésztába keverjük. A muffinforma mélyedéseit félig töltjük, majd középmeleg sütőben kb. 20 percig aranybarnára sütjük.

Csokis muffin III.
Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg csokireszelék
1 db tojás
2 dl tej
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg sütőmargarin
1 narancs reszelt héja

Elkészítés: Egy edényben fakanállal összekeverem a száraz hozzávalókat, a sütőporos lisztet, cukrot, csokireszeléket. Egy másik tálban pedig jól összedolgozom a tojást, a 2 dl tejet, a margarint és a narancs héját. Ezután fakanál segítségével összekeverem a két tál tartalmát, és már mehet is a muffinformába. Sütési idő kb. 30 perc.

Csokis-diós muffin
Hozzávalók:

Folyékony rész:

1 tojás felverve
2 evőkanál olvasztott vaj
kb. 1 dl tej

Száraz rész:

2,5 dl liszt
kb. 20 dkg csokoládé összetörve
2 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
fél teáskanál fahéj (akár ki is lehet hagyni)
2 dl darált dió
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A száraz és folyékony részek alapanyagait külön összekeverem, majd a két részt lazán egybeforgatom (nem kell simára keverni!). Ha túl száraz, akkor teszek még bele egy kevés tejet.

A sütőt előmelegítem 190 fokra. A muffinformát kivajazom, kilisztezem és mindegyik formát háromnegyedig töltöm a masszával. 25 percig sütöm.

Megjegyzés:
A sütéskor felolvadt csokidaraboktól isteni szaftos lesz a tészta. Egyszerű és gyors recept, akár a nyakunkon maradt csoki nyuszik vagy mikulások eltűntetéséhez.

Csokis-málnás muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:

25 dkg liszt
2 és fél kávéskanál sütőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
1 tojás
13 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl olaj
2,5 deci kefir
5 dkg keserű csoki
15 dkg málna (mélyhűtött vagy friss)

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Olvaszd föl a málnát, vágd apróra a csokit. A lisztben keverd el a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást verd fel a cukrokkal, az olajjal és a kefírrel, keverd hozzá a lisztet és a csokoládét. A sütőformár vajazd ki, és a massza felét oszd el igazságosan a 12 formába, majd mindegyikbe tegyél málnát, és végül a maradék masszát tedd rá. 20-25 percig süsd, kicsit hagyd kihűlni, és fahéjjal, tejszínhabbal díszítsd.

Csokis-mandulás muffin
Hozzávalók:

12 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 dl tej
10 dkg darált mandula + a díszítéshez
5 dkg reszelt étcsoki
15 dkg liszt
1 evőkanál mandulaaroma

Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mandulával és a reszelt csokival. Egy másik edénybe először kimérjük a vajat (néhány másodpercre betesszük a mikróba, hogy megpuhuljon egy kicsit), hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és habosra kikeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket (kis adagokban). Végül belekeverjük az aromát és a tejet. Formákba öntjük, megszorjuk kis mandulával, kb. 13-15 perc alatt készre sütjük.

Csokis-vaníliás muffin
Hozzávalók:

10 dkg tejcsokoládé
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
9 dkg barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi só
10 dkg vaj
1 teáskanál vanília (aroma)
2 tojás
2,5 dl tej

Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a muffin formákat előkészítjük. A csokoládét durvára reszeljük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket, majd a csokoládét is, majd fakanállal (hogy a csokoládé ne törjön össze) csomómentesre keverjük. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.
grimilda grimilda
Címkék: Blue Curacaot, ádámcsutka megnevezés, utolsó darabot, falat díszeleg, helytelen táplálkozás, viszont biztos,

Hódít a cobbler!
A tíz évvel ezelőtti muffin-láz után most újabb könnyen készíthető desszert kezdi uralni a háztartásokat: a cobbler. Érthető is a rajongás, hiszen kevés munkával, viszonylag gyorsan egy finom és igen egészséges desszert készíthető. A cobbler (ejtsd: kobler) egy tálban sült gyümölcsös pite, hasonlóan a crumble -hez vagy morzsasütihez itt is a gyümölcs kerül alulra, de itt nem tésztamorzsát szórunk a gyümölcsök tetejére, hanem könnyű tésztát kanalazunk rá, így sütjük meg. A kanalazott ...
bobeacs bobeacs
Mostoha zöldségünk a Cékla
csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan keverjük bele a lisztes keveréket. Jól kivajazott és lisztezett tepsiben 150 fokon legalább 25-30 percig süssük. Célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Kockára vágva porcukorral hintsük meg. Süthetjük muffin sütőformában is. 1 pohár, 250 militer űrmértéket jelent. Fűszeres céklalekvár Hozzávalók: 50 dkg cékla, 1 dl vörösborecet, 4 dl almalé, 4-5 szem szegfűszeg, 1 db egész fahéj, 1 teáskanál őrölt kömény, 2 db ...
suzymama43 suzymama43
Mostoha zöldségünk a cékla
csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan keverjük bele a lisztes keveréket. Jól kivajazott és lisztezett tepsiben 150 fokon legalább 25-30 percig süssük. Célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Kockára vágva porcukorral hintsük meg. Süthetjük muffin sütőformában is. 1 pohár, 250 militer űrmértéket jelent. Fűszeres céklalekvár Hozzávalók: 50 dkg cékla, 1 dl vörösborecet, 4 dl almalé, 4-5 szem szegfűszeg, 1 db egész fahéj, 1 teáskanál őrölt kömény, 2 db babérlevél, 1 db ...
jupiter21 jupiter21
Málnás minipiskóta
tojás 10 dkg finom szemű kristálycukor 1 rúd vanília kikapart belseje (kivonattal is helyettesíthető) 20 dkg rétesliszt 5kanál tej 1 csipetnyi só 20 dkg friss málna A díszítéshez: porcukor Elkészítés: Két muffin- vagy aprósütemény-sütőformát színes papírgallérokkal kibélelek. A málnaszemeket óvatosan megmosom, lecsepegtetem. A sütőt 170 fokra előmelegítem. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával, csipetnyi sóval 7-8 perc alatt krémes-habosra keverem ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sajtos-túrós muffin
Sajtos-túrós muffin Sajtos-túrós és még bónuszként szárított paradicsomos is. Kiskorúak is bátran ehetik és cserébe hallgathatják, hogy “nahát, mi még azt sem tudtuk, mi az a szárított paradicsom, te meg még 2 éves sem vagy és jóízűen eszegeted". Naná, hogy nem tudtuk, ők meg azt nem tudják majd, hogy milyen élmény volt banán-címkéket gyűjtögetni és ragasztgatni a kis matricás füzetkénkbe. Na ugye. ...
nanoka72 nanoka72
Süti ajánló
Linzersüti recept gonda_katalin
Gesztenye alagút klerierzsi
Viráglinzer horvathnemagdi
Zsuzsi szelet nnpapszi
Namir szelet telegdi50
Olcsó házi leveles tészta veronika74
Cukormentes almáspite recept jamborlulu
gesztenye torta sütés nélkül faciendum
Reszegbarat margareta51
Májas bucik horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Töltött karalábé 6. bubszi
Bosnyák csirke horvathnemagdi
Gesztenyés kacsaragu 1vargaildyko
Ananászos csirkemell recept gonda_katalin
Töltött dagadó gazdagon horvathnemagdi
Cézár saláta 1955viki
Izraeli csirke bubszi
Burgonyában sült csirke: ujjozsef
5 szuper könnyű zöldséges étel, amit nem szabad kihagynod suzymama
Abodo ! ibolya58
Marhából készült ételek
sült húsgombóc csicseriborsóval ibolya58
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Imperiál Marhasült 1vargaildyko
Heti menü: a legtökösebb recep horvathnemagdi
Újházy-tyúkleves horvathnemagdi
Toscanai töltött paradicsom bubszi
Libakocsonya bubszi
Régi hajdúsági ételek tinka1951
Marhatokány római tálban bubszi
Hirtelen sült húsok horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Rakott sült hús zöldségekkel horvathnemagdi
Borított sertésjava bulac57
Fűszeres húspogácsa 1vargaildyko
Gyere el a grillpartimra horvathnemagdi
Göcsei pecsenye bubszi
Húsos rántott töltött paprika bulac57
Magyar gasztronómia grimilda
Skót paraszt-pite horvathnemagdi
Sertésmájpástétom bubszi
A 4 legfinomabb tészta grimilda
Halból készült ételek
Ponty egytálétel románosan bubszi
Karácsonyi pisztráng 2. bubszi
Lecsós ponty bulac57
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Sushi ízletesen recept boszorlany
Körösi vegyes halászlé bubszi
Pisztráng római tálban veronika74
Lime-os, fehérboros lazac veronika74
Kiskunság és környéke bulac57
A tenger gyógyitó gyümölcsei.. szisszy83
Vad ételek
Fácánleves újházi módra tundihugi
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Lazacborda artois módon bubszi
Fácán római tálban lilikonyhaja
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Tepsis szarvasragu bulac57
Karácsonyi ételek tomicica
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Spagetti ajánló
x nagyuska
Sonkás sült karfiol recept baggesz20
Zöld spagetti recept gonda_katalin
Csőben sült zöldségek tészta ágyon recept gonda_katalin
Bolognai spagetti sajttal recept kovacs_zsoka
Spagetti budai módra margoka59
Utazás a tokány körül... gaby13
Olasz spagettisaláta tnemarika
Spagetti bolognese bulac57
Tejszínes spagetti bulac57
Pizza receptek
Juhtúrós pizza recept baggesz20
Planétás pizza bubszi
Pizza tekercs bubszi
Pizza tészta házilag koju
Pizzás tekergők nnpapszi
Pizzás rúd recept baggesz20
Karfiolos-brokkolis-pizza jupiter21
Pizza 3 horvathnemagdi
Krumplikavalkád színesen horvathnemagdi
Más nemzetek pizzái: bubszi
Hamburger receptek
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Sajtburger veronika74
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Szezámmag fejesnemagdi
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger pulykahússal suzymama
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU