| 3 napos tésztakúra |
|
fogyasztják.
Amit a tésztáról tudni érdemes:
Magyarországon ma főleg a 4- és 8 tojásos, búzából készült tészták vannak forgalomban. Ám egyre nagyobb az érdeklődés a durumbúzából, rizsből készült termékek iránt is
Készülhet fehér- és teljes kiőrlésű lisztből
Dúsítható természetes színező anyagot tartalmazó zöldségfélékkel - például sárgarépával vagy spenóttal
A tészta könnyen emészthető: a teljes kiőrlésű lisztből készült fajtáknak magas a rosttartalmuk, így ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Aphrodité eledele |
eledele
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 8 szelet gépsonka
- 8 szál zöld spárga (konzerves is lehet)
- 3 evőkanál kukoricaolaj
- 15 dkg reszelt trappista vagy pizza mozzarella sajt
- tengeri só
- őrölt fehér bors
A besamelmártáshoz:
- 7 dkg vaj
- 7 dkg liszt
- 7 dl tej
A hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd kevés olajban hirtelen átsütjük. A serpenyőből kivesszük, vajjal kikent tepsibe helyezzük. A ... |
relisisi  |
|
|
| |
| Aphrodité eledele |
eledele
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 8 szelet gépsonka
- 8 szál zöld spárga (konzerves is lehet)
- 3 evőkanál kukoricaolaj
- 15 dkg reszelt trappista vagy pizza mozzarella sajt
- tengeri só
- őrölt fehér bors
A besamelmártáshoz:
- 7 dkg vaj
- 7 dkg liszt
- 7 dl tej
A hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd kevés olajban hirtelen átsütjük. A serpenyőből kivesszük, vajjal kikent tepsibe helyezzük. A konzervspárgát ... |
baratnu  |
|
|
| |
| Az olasz lakoma |
(Borhabkrém)
Hozzávalók (4 személyre):
12 tojássárgája
10 dkg cukor
1 csipet fahéj
4 dl Marsala (olasz desszertbor, ma már hipermarketekben, delicatessekben megtalálod)
1 kis pohár rum
A tojássárgákat verd fel, mindaddig, míg lényegében fehér nem lesz. Szórd bele a fahéjat a Marsalába, add hozzá a rumot, majd fokozatosan öntsd őket a felvert tojáshoz. A keveréket tedd fémtálba, és állítsd kis lángon gőzfürdőbe, keverd simára, majd merd 4 szép üveg desszertes ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Csokidarabos kiflik |
|
mint lágy, elfelezzük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport is. Ha szükségét látjuk, 2-3 evőkanál tejet is adhatunk még hozzá. Ezután mindkét tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ezalatt bőven van idő arra, hogy a fehér- és az étcsokoládét is durvára vágjuk. 4. A megkelt tésztát 4-4 részre osztjuk, egy kicsit meggömbölygetjük, majd egyenként kb. 22 centi átmérőjű körré nyújtjuk. Egy világos tésztakorongot olvasztott margarinnal megkenünk, egy negyed táblányi ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Csokidarabos kiflik recept |
addig dagasztjuk, míg az edény falától elválik. Ez 6-8 perc.
Ha szükséges 2-3 evőkanál tejet is adhatunk még hozzá. Ezután mindkét tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ezalatt bőven van idő arra, hogy a fehér- és az étcsokoládét is durvára vágjuk.
A megkelt tésztát 4-4 részre osztjuk, egy kicsit meggömbölygetjük, majd egyenként kb. 22 centi átmérőjű körré nyújtjuk. Egy világos tésztakorongot olvasztott Ramával megkenünk, egy negyed táblányi ... |
kovacs_zsoka  |
|
|
| |
| Csíkos csokitorta |
desszertet készítünk, biztosak lehetünk abban, hogy teljes sikert aratunk.
Ez a mostani csíkos variáció igen látványos, nagyon csokis, és persze van benne egy kis játék is a fűszerekkel...
Csíkos csokitorta
Fekete, fehér, igen!!! Fekete, fehér, igen!!!
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
25 dkg liszt
7,5 dkg porcukor
1 rúd vanília
2 tojássárgája
bab a sütéshez
Az ét csokis krémhez:
30 dkg ét csoki
3,75 dl ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|