| Bab andalúziai módra recept |
|
Hozzávalók:
50 dkg fehér bab
5 dkg Rama margarin
20 dkg sonka
1 db Knorr Marhahúsleves-kocka
30 dkg paradicsom
fekete őrölt bors
Elkészítés:
A babot mossuk meg és áztassuk be 12 órára. Főzzük meg abban a vízben, amelyben ázott a Knorr kockával. Utána szűrjük le.
A sonkát vágjuk csíkokra és a margarinon pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a héjától megtisztított, apróra vágott paradicsomot és a babot.
Ízesítsük borssal és pároljuk ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Bab sertéshússal spanyol módra recept |
lapocka
1 db Knorr Marhahúsleves-kocka
6 szelet kolbász spanyol
1 db vöröshagyma közepes
1 db fokhagymagerezd
200 ml paradicsomsűrítmény
40 ml olívaolaj
400 g fehérbab
Elkészítés:
A babot áztassuk be egy éjszakára, majd lassú tűzön főzzük a vízben, amelyben ázott, a Knorr kockával együtt. Ha megfőtt, szűrjük át.
A húst tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk kockára és pirítsuk meg az olívaolajon. A megtisztított hagymát, fokhagymát ... |
toth_beata  |
|
|
| |
| Bablepények fetával és fokhagyma szósszal recept |
paprika
1 csokor friss petrezselyem zöld
5 db fokhagyma gerezd
4 evőkanál olaj
2 db Knorr Zöldségleves-kocka
1 db Knorr Fokhagymás salátaöntet por
Elkészítés:
Öntsük le a babot hideg vízzel és áztassuk egy éjszakára be. Ezután szűrjük le és tegyünk rá friss vizet.
Adjunk hozzá a Knorr zöldségleves kockákat és főzzük, míg a bab megpuhul. Újra szűrjük le a babot és hűtsük ki.
Vágjuk fel a chili paprikát apró kockára, vágjuk apróra a ... |
kovacs_zsoka  |
|
|
| |
| Bableves |
Hozzávalók:
25 dkg bab (fehér), 1 szál sárgarépa, 20 dkg füstölt, sós oldalas, babérlevél, olaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 4 evőkanál tejföl, petrezselyem, őrölt bors, só.
Elkészítése:
Előző este áztassuk be a babot, hogy könynyebben megfőjön. Másnap tegyük fel főni a füstölt hússal együtt, bőven szórjunk mellé babérlevelet is. Amikor nagyjából megfőtt, szórjuk bele a felkarikázott répát, és sózzuk meg. Amikor a hús kész, vegyük ki egy tálra, ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Bableves csülökkel recept |
|
Knorr Füstölthús ízesítő kocka
3 dkg tarhonya
1 evőkanál liszt
2 evőkanál őrölt fűszerpaprika
1 csipet őrölt kömény
2 db babérlevél
tejföl
Elkészítés:
A babot mossuk meg, és egy éjszakára áztassuk be bő vízbe. Másnap öntsük le a levét és tegyük egy nagyobb lábosba.. A húst vágjuk ízlés szerinti méretű kockákra. Tegyük a babhoz, öntsünk rá kb. 1,5 l vizet. Kezdjük el főzni, de közben egyelőre ne sózzuk, mert a csülök is tartalmaz sót. ... |
toth_beata  |
|
|
| |
| Babos rizs |
vöröshagyma, étolaj, fél mokkáskanál kakukkfű, 4-5 szem fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, fél babérlevél, 30 dkg rizs, egy kis csokor zöldpetrezselyem, só, vegeta.
Elkészítése:
Előző este válogassuk át, majd jól mossuk meg a babot, és áztassuk be 9 dl vízbe. Másnap a vöröshagymát vágjuk apróra, és 2 evőkanál étolajon dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a babot az áztatóvízzel együtt, majd töltsük egy acél teatojásba a kakukkfüvet, a borsot, a fokhagymát és a babérlevelet. Nyomjuk a ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Bogrács ételek |
petrezselyemgyökér, 1 közepes fej
vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott
kávéskanál pirospaprika, 2 evőkanál száraz csipetke,
1 késhegynyi fokhagymasó, só.
Elkészítés:
A füstölt körmöt és a babot előző este áztassuk be. A kockára
vágott szalonnát kissé kiolvasztjuk, zsírján megfuttatjuk az
apróra vágott hagymát, megpaprikázzuk és beletesszük a
beáztatott babot és összevágott körmöt. Kb. 1,5 l vízzel
felöntjük. Beletesszük a ... |
aprochef  |
|
|
| |
|
|