Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Tápióbicske
Ízőrzők - Tápióbicske - receptek

Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
Hozzávalók: 1 kg liszt, 3-4 dl langyos tej, 2 kávéskanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 3 tojás sárgája, 1 dl kacsazsír, vagy vaj, 3 teáskanál só, 50 dkg darált tepertő, 2 teáskanál őrölt fekete bors, a tepsi kikenéséhez zsiradék, liszt.
Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk, beletesszük a tojások sárgáit, a kacsazsírt, a sót, eldolgozzuk, majd betakarjuk liszttel, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt, és az egészet összedolgozzuk annyi tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Alaposan, hólyagosra kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva egy óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkán centis vastagságú téglalapra kisodorjuk. Darált tepertővel egyenletesen átkenjük, megszórjuk őrölt borssal, és feltekerjük, mint a kakaós csigát. Két centis vastagságú darabokra elvágjuk. Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe, egymás mellé tesszük, ott még 20 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Tápióbicskei töltött káposzta
Hozzávalók: 1 kg darált sertéscomb, 50 dkg darált, füstölt sonka, 12 dkg rizs, 10 db savanyú káposzta levél, 1 vöröshagyma, 2 tojás, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál őrölt kömény, 3 teáskanál őrölt paprika, 1,5 liter csontlé. A panírozáshoz: 3 tojás, 1 kávéskanál só, 15 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj. Az öntethez 2 dl tejföl, 1 csokor kapor.
A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húsokat a rizzsel, a darabolt hagymákkal, a fűszerekkel, és a tojásokkal. A káposztaleveleket félbe vágjuk, és mindegyikbe gombócnyi tölteléket teszünk. Szorosan feltekerjük, két végét gondosan benyomjuk, nehogy kifolyjon a tartalma. Felforralt csontlében 35-40 perc alatt puhára főzzük. Ezután kiszedjük, és lecsurgatjuk.
A tojásokat kevés sóval felverjük. A töltött káposztákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük.
A kaprot apróra vágva beleszórjuk a tejfölbe. A kisült káposztákat ferdén kétfelé vágjuk, és kapros tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Petőfi rostélyos
Hozzávalók: személyenként 1 darab 20-30 dekás csontos rostélyos, vagy tarja szelet, só, őrölt fekete bors, 2 fakanál sertészsír, 4 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál őrölt paprika. A lecsó alaphoz: 3 fej vöröshagyma, 4 paradicsom, 80 dkg húsos fehér paprika, 20 dkg sertészsír. A langallóhoz: 1,2 kg liszt, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 25 dkg burgonya, 3 teáskanál só.
A húsokat mindkét oldalán bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, megreszeljük fokhagymával, és egy órát állni hagyjuk. Felhevített zsírban mindkét oldalán hirtelen átsütjük, hogy a rostokat lezárjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobbakra vágjuk, a paradicsomot negyedekre, a paprikát karikákra szeljük. Zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd a paprikát is átsütjük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, és a hússzeleteket, és egy órán át, lassú tűzön együtt pároljuk az egészet. Idő közben a húsokat átforgatjuk.
A langallóhoz előző nap cukros, langyos vízben felfuttatott élesztővel, 20 deka liszttel kovászt keverünk. A burgonyát megfőzzük, saját levében áttörjük, és kihűtjük. Nagyobb tálba beleszitálunk egy kiló lisztet, közepébe helyezzük a krumplit, 3 teáskanál sót, betakarjuk liszttel, és hozzáadjuk a kovászt. Kb. fél liter langyos vízzel addig dagasztjuk a tésztát, amíg a teteje kisimul. Liszttel megszórjuk, letakarjuk, és 50 percig pihentetjük. A megkelt langallóból lisztezett gyúródeszkán három cipót alakítunk, ezeket egyenként átgyúrjuk, letakarjuk, és 10 percig kelesztjük. Ezután mindegyiket centis vastagságúra kisodorjuk, és előmelegített sütőben (kemencében) kisütjük.
Az átpuhult rostélyost őrölt paprikával megszórjuk, és 15-20 percnyi rotyogtatás után a kisült langallóra szedve tálaljuk.

Harcsa savanyú káposztával
Hozzávalók: 25 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 kg savanyú káposzta, fél kg harcsaszelet, só, 1 fehér paprika, 1 paradicsom, 1 csokor kapor, 4 teáskanál őrölt paprika, 2 dl tejföl.
A füstölt szalonnát hosszú szeletekre vágjuk, kakastaréjnak bevagdossuk, és ropogósra sütjük. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, a savanyú káposztát átmossuk, a harcsaszeleteket besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot feldaraboljuk. A kaprot apróra vágjuk.
A szalonna zsírjában megpároljuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Összekeverjük egy teáskanál sóval, és puhára pároljuk. A lecsót őrölt paprikával megszórjuk, és felengedjük 2-3 dl vízzel. Megszórjuk a lecsepegtetett káposzta felével, ráhelyezzük a halszeleteket, majd befedjük a maradék káposztával. Annyi vizet öntünk alá, hogy majdnem ellepje az ételt, megszórjuk kaporral, és 30-40 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor tejföllel tesszük az asztalra.

Pecc pite
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, csipetnyi só, 3 dkg élesztő, 15 dkg vaj, 1 liter zsíros tej. A tepsi kikenéséhez vaj, vagy zsír. A sütemény tetejére porcukor, a tálaláshoz savanykás lekvár.
A lisztbe kristálycukrot, puha vajat teszünk, beleütjük a tojásokat, csipetnyi sót adunk hozzá, belereszeljük az élesztőt, és apránként elkeverjük tejjel. Teljesen simára, hólyagosra kidolgozzuk. Olyan állagú legyen, mint a nokedli tészta.
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és beleöntjük a sütemény masszát. Előmelegített sütőben 25 perc alatt aranyló barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk félig kihűlni, ezután nagy kockákra vágjuk. Porcukorral megszórjuk a tetejét, és savanykás - málna, áfonya, vagy rebarbara - lekvárral kínáljuk.

Kossuth kifli
Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 30 dkg margarin. A tepsi kikenéséhez vaj, liszt. A tetejére 20 dkg dió. A karamellhez 10 dkg cukor.
A tojásokat két edénybe szétválasztjuk. A sárgákhoz öntjük a cukrot, és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a margarint, és azzal is alaposan kidolgozzuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tojáshabbal felváltva a cukros masszához adjuk. Az utolsó adag habot nagyon óvatosan dolgozzuk el, hogy ne törjön össze, és a tésztánk jó állagú legyen.
Kikenjük a tepsit vajjal, megszórjuk liszttel, és óvatosan elegyengetjük benne a tésztát. A tetejét durvára vágott dióval megszórjuk, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A süteményt két tálca segítségével kifordítjuk a sütőformából.
A cukrot kis láboskában olvadásig kevergetjük, és azonnal megcsurgatjuk vele a tésztát. Pogácsaszaggatóval félhold alakú formákat vágunk, így tesszük tálcára.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: óráig kelesztjük, kakaós csigát, sütéshez étolaj, hagymákat megtisztítjuk, nagyobb tálban, darabolt hagymákkal,

Sajtos pálmalevél
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 dl tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál sütőpor. Elkészítés: A lisztet 12,5 dkg margarinnal, a tejjel, a sütőporral, 1 mokkáskanál sóval összegyúrjuk. A maradék fél csomag margarint a sajttal, 1 mokkáskanál sóval, 1 mokkáskanál pirospaprikával összekeverjük. A kinyújtott tésztára rá kell kenni a tölteléket és összehajtogatni pálmalevél formára / a két szélén hajtogatni, középen ...
bubszi bubszi
T betűs recept
hasábokra vágott burgonyát, valamint 4 evőkanál lecsókonzervet. Őrölt borssal ízesítjük, és mikor a burgonya félig puha, akkor ebben a lében megfőzzük a halszeleteket. Ízlés szerint főzhetjük vegyes zöldséggel is, tálalhatjuk tejfölre is. Tápióbicskei töltött káposzta Hozzávalók: Savanyú káposzta levél 20 db, Füstölt sertéscomb 0, 50 kg, Sertéscomb 0, 50 kg, Tojás 18 db, Vöröshagyma 0, 20 kg. Fokhagyma 0, 05 kg, Só 0, 005 kg, Pirospaprika 0, 003 kg, Őrölt bors 0, 003 kg, Olaj 0, 50 l, Liszt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
tápióbicskei töltött káposzta
Tápióbicskei Töltött káposzta Hozzávalók: (10 személyre): 20 db savanyúkáposzta-levél, 50 dkg füstölt sertéscomb, 50 dkg sertéscomb, 15 dkg rizs , 6 tojás, 2 nagy fej vöröshagyma, fokhagyma, só, pirospaprika, őrölt bors, csontlé, fél liter olaj, 20 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 4 dl tejföl, 1 csokor kapor Elkészítés: A megdarált húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Részeges szelet 2. bubszi
kekszes csokis kocka ! ibolya58
Gesztenyés őzgerinc bubszi
Sajtos parajos muffin recept gonda_katalin
5 lapos szalakális recept kovacs_zsoka
Almapiskóta bubszi
Anyóstorta 1vargaildyko
Habos rétes rochlitzne
Paprikás-sonkás pogácsa bubszi
Finom süti recept piroska0101
Szárnyas receptek
Rakott csirkemell grimilda
Brassói 1 recept boszorlany
Banánnal göngyölt pulykamell veronika74
Az örökzöld rozmaring horvathnemagdi
Fűszeres-sajtos csirke tundihugi
Kakashús krokett bubszi
Sajtos csirkemell tepsiben nagyiful
Húsos töltött gomba recept baggesz20
Anyám paprikás csirkéje bubszi
Frissen készűlt házi sertésmáj horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Brassói aprópecsenye klementinagidro
Háromhúsos leves házi májgombóccal recept boszorlany
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Erdélyi tokány reifregina
Mai menű horvathnemagdi
Minden cseppje aranyat ér inrid77
Receptek horvathnemagdi
Húsos saláta tampicói módra (M bubszi
Főételek szabonekatalin
U betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Gyros grillen bubszi
Gyros joghurtmártással bubszi
Töltött paprika vadasan yaskane
Székelykáposzta recept baggesz20
Tejfölös Bableves 1vargaildyko
Kolozsvári rakott káposzta tereza54
Egy finom Temesvári tál ebédre vagy vacsorára? horvathnemagdi
Bogrács... simocsi
Medvehagymás brassói aprópecsenye recept gonda_katalin
Bográcsos ételek aprochef
Halból készült ételek
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Harcsa steak, nyári salátával sarkadykati
Hal erőleves bubszi
A legnépszerűbb halunk a ponty horvathnemagdi
Hogyan edd magad fiatallá... kissmama
Pisztráng kékre főzve jozsef_olah_9843
Merlán angolosan bubszi
Grillezett Lazacszelet 1vargaildyko
Karácsonyi menü horvathnemagdi
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
Vad ételek
Torták kloppenburg
Gombás fogolypecsenye bubszi
Fácánmell töltött körtével bubszi
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Szarvasragu bulac57
Baszk fácán veronika74
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Spagetti ajánló
Spagetti nyúlraguval margoka59
Lecsós Rakott Tészta... 1vargaildyko
Olcsó bolognai recept boszorlany
Burgonyás rakott tészta horvathnemagdi
A 4 legfinomabb tészta grimilda
Kapros thai tészta recept jamborlulu
Nápolyi saláta bubszi
Carbonara veronika74
Sonkás tejszínes spagetti tundihugi
4 ínycsiklandó rakott étel grimilda
Pizza receptek
Pizza házi pizzaszósszal recept jamborlulu
pizzás és mákos csigák grimilda
A franciák pizzája horvathnemagdi
Cukkinis ételek bkisseva
Sütemény - Gyesen lévő Anyukák mezixy
Pizzalepény mascarponés gombakrémmel horvathnemagdi
Kolbászos pizza bubszi
Pizzás csiga bazsalikommal recept boszorlany
Pizzás rúd koszegimarika
Gombás omlett pizzás muffinnal tundihugi
Hamburger receptek
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi hamburger veronika74
Sajtos hamburger bubszi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Kevés munkával horvathnemagdi
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi hamburger recept jamborlulu
mustár készítése házilag irmus
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU