Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Tápióbicske
Ízőrzők - Tápióbicske - receptek

Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
Hozzávalók: 1 kg liszt, 3-4 dl langyos tej, 2 kávéskanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 3 tojás sárgája, 1 dl kacsazsír, vagy vaj, 3 teáskanál só, 50 dkg darált tepertő, 2 teáskanál őrölt fekete bors, a tepsi kikenéséhez zsiradék, liszt.
Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk, beletesszük a tojások sárgáit, a kacsazsírt, a sót, eldolgozzuk, majd betakarjuk liszttel, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt, és az egészet összedolgozzuk annyi tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Alaposan, hólyagosra kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva egy óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkán centis vastagságú téglalapra kisodorjuk. Darált tepertővel egyenletesen átkenjük, megszórjuk őrölt borssal, és feltekerjük, mint a kakaós csigát. Két centis vastagságú darabokra elvágjuk. Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe, egymás mellé tesszük, ott még 20 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Tápióbicskei töltött káposzta
Hozzávalók: 1 kg darált sertéscomb, 50 dkg darált, füstölt sonka, 12 dkg rizs, 10 db savanyú káposzta levél, 1 vöröshagyma, 2 tojás, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál őrölt kömény, 3 teáskanál őrölt paprika, 1,5 liter csontlé. A panírozáshoz: 3 tojás, 1 kávéskanál só, 15 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj. Az öntethez 2 dl tejföl, 1 csokor kapor.
A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húsokat a rizzsel, a darabolt hagymákkal, a fűszerekkel, és a tojásokkal. A káposztaleveleket félbe vágjuk, és mindegyikbe gombócnyi tölteléket teszünk. Szorosan feltekerjük, két végét gondosan benyomjuk, nehogy kifolyjon a tartalma. Felforralt csontlében 35-40 perc alatt puhára főzzük. Ezután kiszedjük, és lecsurgatjuk.
A tojásokat kevés sóval felverjük. A töltött káposztákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük.
A kaprot apróra vágva beleszórjuk a tejfölbe. A kisült káposztákat ferdén kétfelé vágjuk, és kapros tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Petőfi rostélyos
Hozzávalók: személyenként 1 darab 20-30 dekás csontos rostélyos, vagy tarja szelet, só, őrölt fekete bors, 2 fakanál sertészsír, 4 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál őrölt paprika. A lecsó alaphoz: 3 fej vöröshagyma, 4 paradicsom, 80 dkg húsos fehér paprika, 20 dkg sertészsír. A langallóhoz: 1,2 kg liszt, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 25 dkg burgonya, 3 teáskanál só.
A húsokat mindkét oldalán bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, megreszeljük fokhagymával, és egy órát állni hagyjuk. Felhevített zsírban mindkét oldalán hirtelen átsütjük, hogy a rostokat lezárjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobbakra vágjuk, a paradicsomot negyedekre, a paprikát karikákra szeljük. Zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd a paprikát is átsütjük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, és a hússzeleteket, és egy órán át, lassú tűzön együtt pároljuk az egészet. Idő közben a húsokat átforgatjuk.
A langallóhoz előző nap cukros, langyos vízben felfuttatott élesztővel, 20 deka liszttel kovászt keverünk. A burgonyát megfőzzük, saját levében áttörjük, és kihűtjük. Nagyobb tálba beleszitálunk egy kiló lisztet, közepébe helyezzük a krumplit, 3 teáskanál sót, betakarjuk liszttel, és hozzáadjuk a kovászt. Kb. fél liter langyos vízzel addig dagasztjuk a tésztát, amíg a teteje kisimul. Liszttel megszórjuk, letakarjuk, és 50 percig pihentetjük. A megkelt langallóból lisztezett gyúródeszkán három cipót alakítunk, ezeket egyenként átgyúrjuk, letakarjuk, és 10 percig kelesztjük. Ezután mindegyiket centis vastagságúra kisodorjuk, és előmelegített sütőben (kemencében) kisütjük.
Az átpuhult rostélyost őrölt paprikával megszórjuk, és 15-20 percnyi rotyogtatás után a kisült langallóra szedve tálaljuk.

Harcsa savanyú káposztával
Hozzávalók: 25 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 kg savanyú káposzta, fél kg harcsaszelet, só, 1 fehér paprika, 1 paradicsom, 1 csokor kapor, 4 teáskanál őrölt paprika, 2 dl tejföl.
A füstölt szalonnát hosszú szeletekre vágjuk, kakastaréjnak bevagdossuk, és ropogósra sütjük. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, a savanyú káposztát átmossuk, a harcsaszeleteket besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot feldaraboljuk. A kaprot apróra vágjuk.
A szalonna zsírjában megpároljuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Összekeverjük egy teáskanál sóval, és puhára pároljuk. A lecsót őrölt paprikával megszórjuk, és felengedjük 2-3 dl vízzel. Megszórjuk a lecsepegtetett káposzta felével, ráhelyezzük a halszeleteket, majd befedjük a maradék káposztával. Annyi vizet öntünk alá, hogy majdnem ellepje az ételt, megszórjuk kaporral, és 30-40 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor tejföllel tesszük az asztalra.

Pecc pite
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, csipetnyi só, 3 dkg élesztő, 15 dkg vaj, 1 liter zsíros tej. A tepsi kikenéséhez vaj, vagy zsír. A sütemény tetejére porcukor, a tálaláshoz savanykás lekvár.
A lisztbe kristálycukrot, puha vajat teszünk, beleütjük a tojásokat, csipetnyi sót adunk hozzá, belereszeljük az élesztőt, és apránként elkeverjük tejjel. Teljesen simára, hólyagosra kidolgozzuk. Olyan állagú legyen, mint a nokedli tészta.
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és beleöntjük a sütemény masszát. Előmelegített sütőben 25 perc alatt aranyló barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk félig kihűlni, ezután nagy kockákra vágjuk. Porcukorral megszórjuk a tetejét, és savanykás - málna, áfonya, vagy rebarbara - lekvárral kínáljuk.

Kossuth kifli
Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 30 dkg margarin. A tepsi kikenéséhez vaj, liszt. A tetejére 20 dkg dió. A karamellhez 10 dkg cukor.
A tojásokat két edénybe szétválasztjuk. A sárgákhoz öntjük a cukrot, és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a margarint, és azzal is alaposan kidolgozzuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tojáshabbal felváltva a cukros masszához adjuk. Az utolsó adag habot nagyon óvatosan dolgozzuk el, hogy ne törjön össze, és a tésztánk jó állagú legyen.
Kikenjük a tepsit vajjal, megszórjuk liszttel, és óvatosan elegyengetjük benne a tésztát. A tetejét durvára vágott dióval megszórjuk, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A süteményt két tálca segítségével kifordítjuk a sütőformából.
A cukrot kis láboskában olvadásig kevergetjük, és azonnal megcsurgatjuk vele a tésztát. Pogácsaszaggatóval félhold alakú formákat vágunk, így tesszük tálcára.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: óráig kelesztjük, kakaós csigát, sütéshez étolaj, hagymákat megtisztítjuk, nagyobb tálban, darabolt hagymákkal,

Sajtos pálmalevél
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 dl tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál sütőpor. Elkészítés: A lisztet 12,5 dkg margarinnal, a tejjel, a sütőporral, 1 mokkáskanál sóval összegyúrjuk. A maradék fél csomag margarint a sajttal, 1 mokkáskanál sóval, 1 mokkáskanál pirospaprikával összekeverjük. A kinyújtott tésztára rá kell kenni a tölteléket és összehajtogatni pálmalevél formára / a két szélén hajtogatni, középen ...
bubszi bubszi
T betűs recept
hasábokra vágott burgonyát, valamint 4 evőkanál lecsókonzervet. Őrölt borssal ízesítjük, és mikor a burgonya félig puha, akkor ebben a lében megfőzzük a halszeleteket. Ízlés szerint főzhetjük vegyes zöldséggel is, tálalhatjuk tejfölre is. Tápióbicskei töltött káposzta Hozzávalók: Savanyú káposzta levél 20 db, Füstölt sertéscomb 0, 50 kg, Sertéscomb 0, 50 kg, Tojás 18 db, Vöröshagyma 0, 20 kg. Fokhagyma 0, 05 kg, Só 0, 005 kg, Pirospaprika 0, 003 kg, Őrölt bors 0, 003 kg, Olaj 0, 50 l, Liszt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
tápióbicskei töltött káposzta
Tápióbicskei Töltött káposzta Hozzávalók: (10 személyre): 20 db savanyúkáposzta-levél, 50 dkg füstölt sertéscomb, 50 dkg sertéscomb, 15 dkg rizs , 6 tojás, 2 nagy fej vöröshagyma, fokhagyma, só, pirospaprika, őrölt bors, csontlé, fél liter olaj, 20 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 4 dl tejföl, 1 csokor kapor Elkészítés: A megdarált húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Kókusz golyócskák recept gonda_katalin
Madártej sok cukorral recept toth_beata
Ananászos túró torta katka63
Finom lekváros bukta horvathnemagdi
Karottás burgonyapuffancs bubszi
Gyümölcsös-krémsajtos túrótort bubszi
Duplakókuszos sütemény horvathnemagdi
Tortilla recept vicky0709
Csokitorta 1vargaildyko
Banános kalács veronika74
Szárnyas receptek
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival recept magdus60
Fogoly szalonnában bubszi
Indiai csirke veronika74
Omlós pulykaszelet veronika74
ANANÁSZOS GRILLCSirke bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Joghurtos káposztasaláta 1. bubszi
Tejfölös hagymás hús szelet U1 veronika74
Pulykamell távol-keleti módra bubszi
Zsenge zöldségragu, avagy horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Ágyas fasírt horvathnemagdi
Bélszín Gombával 1vargaildyko
Zólyomi pörkölt bkisseva
Gombás marhatokány bubszi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Tárkonyos disznóhúsleves bubszi
Napi menű horvathnemagdi
csángó gulyás ! ibolya58
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
Bécsi szelet burgonyával recept boszorlany
Sertésből készült ételek
Nyírségi gombócleves suzymama
Bográcsos csülöktokány suzymama
Kedvenc pörkölt csülökkel klara50
Laktató korhelyleves horvathnemagdi
rakott káposzta faciendum
Főzelékek nyilas_nina
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Édes-savanyú sertéscsíkok forgoandi
Brassói rakott káposzta bkisseva
Töltött paprika 1 recept gonda_katalin
Halból készült ételek
Karácsonyi menűsor korall44
Hogy tovább élj horvathnemagdi
Halászlé /bográcsban/ tundihugi
Harcsapaprikás körösi módra bubszi
Rántott ponty recept kovacs_zsoka
Vendégváró falatok yocoo
Ponty Orly-i módra 1vargaildyko
Retró sült hekk horvathnemagdi
Pontypörkölt bubszi
Boszorkányszigeti batyus halás bubszi
Vad ételek
Fácán római tálban lilikonyhaja
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Szarvasgulyás recept boszorlany
Pacal Bíró Géza módra bubszi
soponyai őzragú..... ibolya58
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Tepsis szarvasragu bulac57
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Fácánsült lilikonyhaja
Gombás fogolypecsenye bubszi
Spagetti ajánló
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
Cukkinis spagetti horvathnemagdi
Pasta con i gamberi(Garnélarákos tészta) recept kovacs_zsoka
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Boszniai zöldbableves horvathnemagdi
Olivás, baconös spagetti recept baggesz20
Padlizsános spagetti (4 személ napsugar71
Füstölt tarjával töltött gombafejek recept jamborlulu
Rucolapestós spagetti veronika74
Aromás pesto-s tészta recept jamborlulu
Pizza receptek
Sonkás-olívás PIZZA bubszi
Tepsis pizza recept horvathnemagdi
Pasik kedvence torta bkisseva
Pizza recept flammerne
Csokidarabos kiflik tundihugi
Fokhagymás tejfölös langalló gabfe
Sonkás pizza recept jamborlulu
Sonkás-tejfölös galette recept tinka1951
Pizzás tekercs mkatus
Házi laktató pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Kevés munkával horvathnemagdi
Óriás hamburger angyalka___
Házi hamburger veronika74
Ázsiai hamburger klerierzsi
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Sajtburger veronika74
Házi hamburger recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU