Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Tápióbicske
Ízőrzők - Tápióbicske - receptek

Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
Hozzávalók: 1 kg liszt, 3-4 dl langyos tej, 2 kávéskanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 3 tojás sárgája, 1 dl kacsazsír, vagy vaj, 3 teáskanál só, 50 dkg darált tepertő, 2 teáskanál őrölt fekete bors, a tepsi kikenéséhez zsiradék, liszt.
Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk, beletesszük a tojások sárgáit, a kacsazsírt, a sót, eldolgozzuk, majd betakarjuk liszttel, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt, és az egészet összedolgozzuk annyi tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Alaposan, hólyagosra kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva egy óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkán centis vastagságú téglalapra kisodorjuk. Darált tepertővel egyenletesen átkenjük, megszórjuk őrölt borssal, és feltekerjük, mint a kakaós csigát. Két centis vastagságú darabokra elvágjuk. Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe, egymás mellé tesszük, ott még 20 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Tápióbicskei töltött káposzta
Hozzávalók: 1 kg darált sertéscomb, 50 dkg darált, füstölt sonka, 12 dkg rizs, 10 db savanyú káposzta levél, 1 vöröshagyma, 2 tojás, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál őrölt kömény, 3 teáskanál őrölt paprika, 1,5 liter csontlé. A panírozáshoz: 3 tojás, 1 kávéskanál só, 15 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj. Az öntethez 2 dl tejföl, 1 csokor kapor.
A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húsokat a rizzsel, a darabolt hagymákkal, a fűszerekkel, és a tojásokkal. A káposztaleveleket félbe vágjuk, és mindegyikbe gombócnyi tölteléket teszünk. Szorosan feltekerjük, két végét gondosan benyomjuk, nehogy kifolyjon a tartalma. Felforralt csontlében 35-40 perc alatt puhára főzzük. Ezután kiszedjük, és lecsurgatjuk.
A tojásokat kevés sóval felverjük. A töltött káposztákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük.
A kaprot apróra vágva beleszórjuk a tejfölbe. A kisült káposztákat ferdén kétfelé vágjuk, és kapros tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Petőfi rostélyos
Hozzávalók: személyenként 1 darab 20-30 dekás csontos rostélyos, vagy tarja szelet, só, őrölt fekete bors, 2 fakanál sertészsír, 4 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál őrölt paprika. A lecsó alaphoz: 3 fej vöröshagyma, 4 paradicsom, 80 dkg húsos fehér paprika, 20 dkg sertészsír. A langallóhoz: 1,2 kg liszt, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 25 dkg burgonya, 3 teáskanál só.
A húsokat mindkét oldalán bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, megreszeljük fokhagymával, és egy órát állni hagyjuk. Felhevített zsírban mindkét oldalán hirtelen átsütjük, hogy a rostokat lezárjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobbakra vágjuk, a paradicsomot negyedekre, a paprikát karikákra szeljük. Zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd a paprikát is átsütjük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, és a hússzeleteket, és egy órán át, lassú tűzön együtt pároljuk az egészet. Idő közben a húsokat átforgatjuk.
A langallóhoz előző nap cukros, langyos vízben felfuttatott élesztővel, 20 deka liszttel kovászt keverünk. A burgonyát megfőzzük, saját levében áttörjük, és kihűtjük. Nagyobb tálba beleszitálunk egy kiló lisztet, közepébe helyezzük a krumplit, 3 teáskanál sót, betakarjuk liszttel, és hozzáadjuk a kovászt. Kb. fél liter langyos vízzel addig dagasztjuk a tésztát, amíg a teteje kisimul. Liszttel megszórjuk, letakarjuk, és 50 percig pihentetjük. A megkelt langallóból lisztezett gyúródeszkán három cipót alakítunk, ezeket egyenként átgyúrjuk, letakarjuk, és 10 percig kelesztjük. Ezután mindegyiket centis vastagságúra kisodorjuk, és előmelegített sütőben (kemencében) kisütjük.
Az átpuhult rostélyost őrölt paprikával megszórjuk, és 15-20 percnyi rotyogtatás után a kisült langallóra szedve tálaljuk.

Harcsa savanyú káposztával
Hozzávalók: 25 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 kg savanyú káposzta, fél kg harcsaszelet, só, 1 fehér paprika, 1 paradicsom, 1 csokor kapor, 4 teáskanál őrölt paprika, 2 dl tejföl.
A füstölt szalonnát hosszú szeletekre vágjuk, kakastaréjnak bevagdossuk, és ropogósra sütjük. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, a savanyú káposztát átmossuk, a harcsaszeleteket besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot feldaraboljuk. A kaprot apróra vágjuk.
A szalonna zsírjában megpároljuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Összekeverjük egy teáskanál sóval, és puhára pároljuk. A lecsót őrölt paprikával megszórjuk, és felengedjük 2-3 dl vízzel. Megszórjuk a lecsepegtetett káposzta felével, ráhelyezzük a halszeleteket, majd befedjük a maradék káposztával. Annyi vizet öntünk alá, hogy majdnem ellepje az ételt, megszórjuk kaporral, és 30-40 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor tejföllel tesszük az asztalra.

Pecc pite
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, csipetnyi só, 3 dkg élesztő, 15 dkg vaj, 1 liter zsíros tej. A tepsi kikenéséhez vaj, vagy zsír. A sütemény tetejére porcukor, a tálaláshoz savanykás lekvár.
A lisztbe kristálycukrot, puha vajat teszünk, beleütjük a tojásokat, csipetnyi sót adunk hozzá, belereszeljük az élesztőt, és apránként elkeverjük tejjel. Teljesen simára, hólyagosra kidolgozzuk. Olyan állagú legyen, mint a nokedli tészta.
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és beleöntjük a sütemény masszát. Előmelegített sütőben 25 perc alatt aranyló barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk félig kihűlni, ezután nagy kockákra vágjuk. Porcukorral megszórjuk a tetejét, és savanykás - málna, áfonya, vagy rebarbara - lekvárral kínáljuk.

Kossuth kifli
Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 30 dkg margarin. A tepsi kikenéséhez vaj, liszt. A tetejére 20 dkg dió. A karamellhez 10 dkg cukor.
A tojásokat két edénybe szétválasztjuk. A sárgákhoz öntjük a cukrot, és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a margarint, és azzal is alaposan kidolgozzuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tojáshabbal felváltva a cukros masszához adjuk. Az utolsó adag habot nagyon óvatosan dolgozzuk el, hogy ne törjön össze, és a tésztánk jó állagú legyen.
Kikenjük a tepsit vajjal, megszórjuk liszttel, és óvatosan elegyengetjük benne a tésztát. A tetejét durvára vágott dióval megszórjuk, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A süteményt két tálca segítségével kifordítjuk a sütőformából.
A cukrot kis láboskában olvadásig kevergetjük, és azonnal megcsurgatjuk vele a tésztát. Pogácsaszaggatóval félhold alakú formákat vágunk, így tesszük tálcára.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: óráig kelesztjük, kakaós csigát, sütéshez étolaj, hagymákat megtisztítjuk, nagyobb tálban, darabolt hagymákkal,

Sajtos pálmalevél
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 dl tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál sütőpor. Elkészítés: A lisztet 12,5 dkg margarinnal, a tejjel, a sütőporral, 1 mokkáskanál sóval összegyúrjuk. A maradék fél csomag margarint a sajttal, 1 mokkáskanál sóval, 1 mokkáskanál pirospaprikával összekeverjük. A kinyújtott tésztára rá kell kenni a tölteléket és összehajtogatni pálmalevél formára / a két szélén hajtogatni, középen ...
bubszi bubszi
T betűs recept
hasábokra vágott burgonyát, valamint 4 evőkanál lecsókonzervet. Őrölt borssal ízesítjük, és mikor a burgonya félig puha, akkor ebben a lében megfőzzük a halszeleteket. Ízlés szerint főzhetjük vegyes zöldséggel is, tálalhatjuk tejfölre is. Tápióbicskei töltött káposzta Hozzávalók: Savanyú káposzta levél 20 db, Füstölt sertéscomb 0, 50 kg, Sertéscomb 0, 50 kg, Tojás 18 db, Vöröshagyma 0, 20 kg. Fokhagyma 0, 05 kg, Só 0, 005 kg, Pirospaprika 0, 003 kg, Őrölt bors 0, 003 kg, Olaj 0, 50 l, Liszt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
tápióbicskei töltött káposzta
Tápióbicskei Töltött káposzta Hozzávalók: (10 személyre): 20 db savanyúkáposzta-levél, 50 dkg füstölt sertéscomb, 50 dkg sertéscomb, 15 dkg rizs , 6 tojás, 2 nagy fej vöröshagyma, fokhagyma, só, pirospaprika, őrölt bors, csontlé, fél liter olaj, 20 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 4 dl tejföl, 1 csokor kapor Elkészítés: A megdarált húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Forró italok a hideg napokra.. scarlett01
Hófehérke sütemény nektek!! bodaaniko
almaTORTA 3. bubszi
Mandulás tejleves bubszi
narancsos gesztenyerolád! ibolya58
Sajttorta salátával bulac57
Tiramisu torta ametiszt54
Diplomata krémes veronika74
Tejberizstorta horvathnemagdi
Fahéjas almatorta klerierzsi
Szárnyas receptek
Juhtúrós Töltött Csirke 1vargaildyko
Szegedi csirkegulyás 1vargaildyko
Libazsírban sűlt máj bkisseva
Zöldséges csirke bubszi
Karácsonyi töltött pulyka anci-ani
NYÚZOTT kacsaLEVES RÖMERTOPFBA bubszi
Csirke chipssel (USA/cajun) bubszi
Ázsiai pulyka grillen bubszi
Csirkemell füstölt tarjával 1955viki
Zöldséges pörkölt zöld mártáss bubszi
Marhából készült ételek
Hortobágyi palacsinta horvathnemagdi
Szatmári lakodalmas bubszi
bográcsgulyás faciendum
Erőleves recept kovacs_zsoka
Hamburger baratnu
Körözött receptek ensenada
Spagetti bolognai mártással 1. bubszi
Receptek horvathnemagdi
Karácsonyi menü - újragondolva tinka1951
Boronkai marhahúspástétom bubszi
Sertésből készült ételek
dorozsmai bicskás pecsenye ibolya58
Hamis borjúvagdalt horvathnemagdi
Sült karaj tésztával, és pikáns tejfölös mustármártással rec baggesz20
Pikáns gombás sertésragu leves recept jamborlulu
Zöldbabos-tejfölös sertéspörkölt recept jamborlulu
Rakott hús akiram45
Jókai bableves 2 recept kovacs_zsoka
Húsvéti sonkás kenyér bubszi
Sárgabarackos karaj suzymama
Füstöltcsülök-pecsenye bulac57
Halból készült ételek
Sült pisztráng fokhagymamártással jozsef_olah_9843
Batyus lazac horvathnemagdi
a tenger gyumolcsei sajtszozba sallaine
Harcsa kékre főzve bubszi
Fűszeres pácolt pisztráng bubszi
Sóban sütve horvathnemagdi
Kaviár nyurga ponty ikrájából bubszi
Karácsonyi reggeli a barátokkal tinka1951
Gyere el a grillpartimra! horvathnemagdi
Tejfölös harcsa bubszi
Vad ételek
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Káposztás fácán tundihugi
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Nyúlpörkölt bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
vörösboros szarvasragu faciendum
Római tálas receptek sarkadykati
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Baszk fácán baratnu
Spagetti ajánló
Piemonti spagetti horvathnemagdi
Ínyenc spagetti marti1951
Majorannás tokány spagettivel recept toth_beata
Bakonyi húsgolyók horvathnemagdi
Borsikafű cilamami
Teszínes-gombás spagetti anitahajdu
Baracklekváros rakott tészta recept gonda_katalin
Finom falatok piroska0101
Padlizsános spagetti (4 személ napsugar71
Tejszínes-cukkinis tészta horvathnemagdi
Pizza receptek
Pizza gofri recept baggesz20
Magyaros pizza - a kenyérlángo bubszi
A kenyértészta átváltozásai horvathnemagdi
Könnyedebb étel horvathnemagdi
Pizza prosciutto e funghi bubszi
x nagyuska
Sonkás-olívás PIZZA bubszi
Gyors pizzatészta recept madika
Pizzás táska 1vargaildyko
Pizza kifli veronika74
Hamburger receptek
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
mustár készítése házilag irmus
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi hamburger recept jamborlulu
Hamburger buci recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU