Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Tápióbicske
Ízőrzők - Tápióbicske - receptek

Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
Hozzávalók: 1 kg liszt, 3-4 dl langyos tej, 2 kávéskanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 3 tojás sárgája, 1 dl kacsazsír, vagy vaj, 3 teáskanál só, 50 dkg darált tepertő, 2 teáskanál őrölt fekete bors, a tepsi kikenéséhez zsiradék, liszt.
Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk, beletesszük a tojások sárgáit, a kacsazsírt, a sót, eldolgozzuk, majd betakarjuk liszttel, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt, és az egészet összedolgozzuk annyi tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Alaposan, hólyagosra kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva egy óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkán centis vastagságú téglalapra kisodorjuk. Darált tepertővel egyenletesen átkenjük, megszórjuk őrölt borssal, és feltekerjük, mint a kakaós csigát. Két centis vastagságú darabokra elvágjuk. Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe, egymás mellé tesszük, ott még 20 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Tápióbicskei töltött káposzta
Hozzávalók: 1 kg darált sertéscomb, 50 dkg darált, füstölt sonka, 12 dkg rizs, 10 db savanyú káposzta levél, 1 vöröshagyma, 2 tojás, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál őrölt kömény, 3 teáskanál őrölt paprika, 1,5 liter csontlé. A panírozáshoz: 3 tojás, 1 kávéskanál só, 15 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj. Az öntethez 2 dl tejföl, 1 csokor kapor.
A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húsokat a rizzsel, a darabolt hagymákkal, a fűszerekkel, és a tojásokkal. A káposztaleveleket félbe vágjuk, és mindegyikbe gombócnyi tölteléket teszünk. Szorosan feltekerjük, két végét gondosan benyomjuk, nehogy kifolyjon a tartalma. Felforralt csontlében 35-40 perc alatt puhára főzzük. Ezután kiszedjük, és lecsurgatjuk.
A tojásokat kevés sóval felverjük. A töltött káposztákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük.
A kaprot apróra vágva beleszórjuk a tejfölbe. A kisült káposztákat ferdén kétfelé vágjuk, és kapros tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Petőfi rostélyos
Hozzávalók: személyenként 1 darab 20-30 dekás csontos rostélyos, vagy tarja szelet, só, őrölt fekete bors, 2 fakanál sertészsír, 4 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál őrölt paprika. A lecsó alaphoz: 3 fej vöröshagyma, 4 paradicsom, 80 dkg húsos fehér paprika, 20 dkg sertészsír. A langallóhoz: 1,2 kg liszt, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 25 dkg burgonya, 3 teáskanál só.
A húsokat mindkét oldalán bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, megreszeljük fokhagymával, és egy órát állni hagyjuk. Felhevített zsírban mindkét oldalán hirtelen átsütjük, hogy a rostokat lezárjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobbakra vágjuk, a paradicsomot negyedekre, a paprikát karikákra szeljük. Zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd a paprikát is átsütjük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, és a hússzeleteket, és egy órán át, lassú tűzön együtt pároljuk az egészet. Idő közben a húsokat átforgatjuk.
A langallóhoz előző nap cukros, langyos vízben felfuttatott élesztővel, 20 deka liszttel kovászt keverünk. A burgonyát megfőzzük, saját levében áttörjük, és kihűtjük. Nagyobb tálba beleszitálunk egy kiló lisztet, közepébe helyezzük a krumplit, 3 teáskanál sót, betakarjuk liszttel, és hozzáadjuk a kovászt. Kb. fél liter langyos vízzel addig dagasztjuk a tésztát, amíg a teteje kisimul. Liszttel megszórjuk, letakarjuk, és 50 percig pihentetjük. A megkelt langallóból lisztezett gyúródeszkán három cipót alakítunk, ezeket egyenként átgyúrjuk, letakarjuk, és 10 percig kelesztjük. Ezután mindegyiket centis vastagságúra kisodorjuk, és előmelegített sütőben (kemencében) kisütjük.
Az átpuhult rostélyost őrölt paprikával megszórjuk, és 15-20 percnyi rotyogtatás után a kisült langallóra szedve tálaljuk.

Harcsa savanyú káposztával
Hozzávalók: 25 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 kg savanyú káposzta, fél kg harcsaszelet, só, 1 fehér paprika, 1 paradicsom, 1 csokor kapor, 4 teáskanál őrölt paprika, 2 dl tejföl.
A füstölt szalonnát hosszú szeletekre vágjuk, kakastaréjnak bevagdossuk, és ropogósra sütjük. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, a savanyú káposztát átmossuk, a harcsaszeleteket besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot feldaraboljuk. A kaprot apróra vágjuk.
A szalonna zsírjában megpároljuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Összekeverjük egy teáskanál sóval, és puhára pároljuk. A lecsót őrölt paprikával megszórjuk, és felengedjük 2-3 dl vízzel. Megszórjuk a lecsepegtetett káposzta felével, ráhelyezzük a halszeleteket, majd befedjük a maradék káposztával. Annyi vizet öntünk alá, hogy majdnem ellepje az ételt, megszórjuk kaporral, és 30-40 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor tejföllel tesszük az asztalra.

Pecc pite
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, csipetnyi só, 3 dkg élesztő, 15 dkg vaj, 1 liter zsíros tej. A tepsi kikenéséhez vaj, vagy zsír. A sütemény tetejére porcukor, a tálaláshoz savanykás lekvár.
A lisztbe kristálycukrot, puha vajat teszünk, beleütjük a tojásokat, csipetnyi sót adunk hozzá, belereszeljük az élesztőt, és apránként elkeverjük tejjel. Teljesen simára, hólyagosra kidolgozzuk. Olyan állagú legyen, mint a nokedli tészta.
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és beleöntjük a sütemény masszát. Előmelegített sütőben 25 perc alatt aranyló barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk félig kihűlni, ezután nagy kockákra vágjuk. Porcukorral megszórjuk a tetejét, és savanykás - málna, áfonya, vagy rebarbara - lekvárral kínáljuk.

Kossuth kifli
Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 30 dkg margarin. A tepsi kikenéséhez vaj, liszt. A tetejére 20 dkg dió. A karamellhez 10 dkg cukor.
A tojásokat két edénybe szétválasztjuk. A sárgákhoz öntjük a cukrot, és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a margarint, és azzal is alaposan kidolgozzuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tojáshabbal felváltva a cukros masszához adjuk. Az utolsó adag habot nagyon óvatosan dolgozzuk el, hogy ne törjön össze, és a tésztánk jó állagú legyen.
Kikenjük a tepsit vajjal, megszórjuk liszttel, és óvatosan elegyengetjük benne a tésztát. A tetejét durvára vágott dióval megszórjuk, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A süteményt két tálca segítségével kifordítjuk a sütőformából.
A cukrot kis láboskában olvadásig kevergetjük, és azonnal megcsurgatjuk vele a tésztát. Pogácsaszaggatóval félhold alakú formákat vágunk, így tesszük tálcára.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: óráig kelesztjük, kakaós csigát, sütéshez étolaj, hagymákat megtisztítjuk, nagyobb tálban, darabolt hagymákkal,

Sajtos pálmalevél
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 dl tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál sütőpor. Elkészítés: A lisztet 12,5 dkg margarinnal, a tejjel, a sütőporral, 1 mokkáskanál sóval összegyúrjuk. A maradék fél csomag margarint a sajttal, 1 mokkáskanál sóval, 1 mokkáskanál pirospaprikával összekeverjük. A kinyújtott tésztára rá kell kenni a tölteléket és összehajtogatni pálmalevél formára / a két szélén hajtogatni, középen ...
bubszi bubszi
T betűs recept
hasábokra vágott burgonyát, valamint 4 evőkanál lecsókonzervet. Őrölt borssal ízesítjük, és mikor a burgonya félig puha, akkor ebben a lében megfőzzük a halszeleteket. Ízlés szerint főzhetjük vegyes zöldséggel is, tálalhatjuk tejfölre is. Tápióbicskei töltött káposzta Hozzávalók: Savanyú káposzta levél 20 db, Füstölt sertéscomb 0, 50 kg, Sertéscomb 0, 50 kg, Tojás 18 db, Vöröshagyma 0, 20 kg. Fokhagyma 0, 05 kg, Só 0, 005 kg, Pirospaprika 0, 003 kg, Őrölt bors 0, 003 kg, Olaj 0, 50 l, Liszt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
tápióbicskei töltött káposzta
Tápióbicskei Töltött káposzta Hozzávalók: (10 személyre): 20 db savanyúkáposzta-levél, 50 dkg füstölt sertéscomb, 50 dkg sertéscomb, 15 dkg rizs , 6 tojás, 2 nagy fej vöröshagyma, fokhagyma, só, pirospaprika, őrölt bors, csontlé, fél liter olaj, 20 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 4 dl tejföl, 1 csokor kapor Elkészítés: A megdarált húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt ...
ibolya58 ibolya58
Süti ajánló
Sajtos csigám recept gonda_katalin
Meggyes kocka bkisseva
Csokis, narancsos márványtorta rochlitzne
Édes gomba rochlitzne
Pudingos keksz szeletek agimami7
Gesztenyepüré-torta horvathnemagdi
Meggyes habos (sütés nélkül) horvathnemagdi
Barackos-epres túró torta tundihugi
Narancsos csokitorta mandulával recept kovacs_zsoka
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Gyümölcsös szárnyassaláta bubszi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Csirkeláb pörkölt horvathnemagdi
Tárkonyos raguleves skorpiolilike
Barackos csiberagu 1vargaildyko
Házi csirkemájkrém recept jamborlulu
Zöldséges csirke horvathnemagdi
Bajor csirkecomb bubszi
Fasirtgolyók...... szisszy83
Tepsis káposzta csibi52
Marhából készült ételek
Mosoni tokány bubszi
Bográcsgulyás I. bubszi
Marhahús Sztroganov módra recept kovacs_zsoka
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Kínai recept horvathnemagdi
Sváb hentes marhatokánya horvathnemagdi
Angol saláta receptje: ujjozsef
Póréhagymaleves perugiai módra ibolya58
Debreceni tokány 6. bubszi
S betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Pirított zöldséges sertéshús bubszi
Kínai gombás sertésragu horvathnemagdi
Szári fánk bubszi
Receptek horvathnemagdi
Húsgombócok gombás mártásban suzymama
Recept jjanosne
Ízőrzők – Csurgó – horvathnemagdi
Húsvéti sörös csülök horvathnemagdi
Tökepörkölt (herepörkölt) bubszi
Babgulyás kincsesszigeten
Halból készült ételek
Parajos ponty tésztában sütve wegnerzs
Receptek horvathnemagdi
Süllő tepsiben sülve gereica
Tonhal (bakonyi módra) recept gonda_katalin
Receptek horvathnemagdi
Angolna receptek jozsef_olah_9843
Zakuszka bubszi
Halászlé 8. bubszi
Ízőrzők – Tihany – horvathnemagdi
Recept: Mustáros harcsa zellerpürével és spenótos gombával" suzymama
Vad ételek
Itt van az ideje sarkadykati
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Gombás fogolypecsenye bubszi
Fácánleves Újházi módra bubszi
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Rakott húsételek spanyolsky
Vadászpecsenye bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Spagetti ajánló
gombás spagetti faciendum
Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval recept jamborlulu
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Gombás-sonkás spagetti recept gonda_katalin
Spagetti holland módra horvathnemagdi
Sprotnis spagetti horvathnemagdi
Póréhagyma receptek nanoka72
Fokhagymás-paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Heti Menü bulac57
Fokhagymás spagettisaláta tundihugi
Pizza receptek
Pizzás táska ujjozsef
Pizza - darált húsból horvathnemagdi
Mini croissant gabfe
8 legfinomabb horvathnemagdi
Egészséges durumbúza inrid77
Olasz szendvics horvathnemagdi
vékony pizza grimilda
Pizza recept margareta51
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Rozsos-lenmagos, póréhagymás pizza noble
Hamburger receptek
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Virslis kifli veronika74
Ázsiai hamburger klerierzsi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU