Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Miért a Reg-Enor?
Miért a Reg-Enor?

Fontos kérdések és válaszok, melyek szinte minden kúrázó fejében elő-előkerülnek.

1. Túlsúly után miért nem marad megnyúlt bőr illetve miért zsugorodik bőrünk a Reg-Enor szedésével bekövetkező fogyás esetén?

Köztudott dolog, hogy mikor az emberi szervezet növekedése megáll négyzetcentiméterenként X számú sejttel rendelkezünk. Hízás esetén ezeknek a száma nem növekszik tovább, hanem szervezetünk a bőrben valamilyen anyagot helyez el, mely következtében a sejtek mérete megnő, így ugyanannyi sejt sokkal nagyobb felületet tud elfedni. Ezek az anyagok káros anyagok. A Reg-Enor nem csinál mást, mint a belső elválasztású mirigyek munkáját segíti elő, és ezáltal kényszeríti a májat egy óriási mennyiségű epetermelésre. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a szövetekben, valamit az artéria, véna és nyirokrendszerben lévő káros anyagok feloldódjanak. Így nem csak a zsírszövetekből távolítja el a káros anyagokat, hanem az izomzatból és a bőr szöveteiből is. Ahogy a zsírpárna zsugorodik, úgy a bőrünk is zsugorodni fog anélkül, hogy egyetlen redő is képződne. Van rá példa, hogy 6 hónap alatt 47kg-ot fogyott valaki, és a bőre olyan feszes, mintha soha nem lett volna kövérebb, mint jelenlegi állapotban. Van olyan eset is, hogy egy alacsony testalkatú nő 2 év alatt 60kg-ot fogyott 3 turnusban szedve a Reg-Enort. Tehát a Reg-Enorral való fogyás esetén a bőr kivétel nélkül összehúzódik a fogyás ütemének megfelelően.

2. Miért emelkedhet meg a vérnyomás a Reg-Enor szedésekor az első időszakban?

A válasz nagyon egyszerű és logikus. Mivel a Reg-Enor hozzájárul a káros anyagok eltávolításához, ezek a szövetekből a vérbe jutva bejutnak a májba. De mivel az első hetekben a máj nem termel elegendő epesavat amihez ezek a káros anyagok kötődni tudnak, így a vérrel az artéria rendszerbe kerülnek vissza a májból, megsűrítve a vért, ezért természetes dolog, hogy a vérnyomás ennek következtében 10-20 higany miliméterrel is megnövekedhet, ritkán akár többel is. De, ha elegendő zsírt fogyasztunk (kacsa, liba, sertés), ez biztosítja az epehólyag megfelelő ürülését és a fater papilla hosszan tartó nyitva tartását, ezáltal a káros anyagok az epesavhoz kötődnek, így távozni tudnak a szervezetből, ennek következtében a vérnyomás lassan normalizálódik. A kulcs az, hogy minél több zsírt, vagy zsíros ételeket fogyasszunk szalonna, kolbász, kenőmájas, vagy 2-5 evőkanál zsír (szaft) formájában étkezésenként. A zsírt (szaftot), levesbe keverve, a második fogással vagy akár pirítós kenyérre kenve, vagy zsírban pirított kenyérrel is fogyaszthatjuk az étkezésekkor.

regenor

3. Miért nem jön létre a jojó effektus?

Ismert tény, hogy sok ember alkalmaz különböző fogyási módszereket jó eredménnyel, de ahogy abbahagyja a módszerek alkalmazását, hamarabb visszahízik, és még többet vesz föl, mint amennyit le tudott adni. A kérdés az, hogy miért? Ezekkel a módszerekkel leadunk bizonyos szövetekből kilókat, veszítünk rengeteg vizet, de a méreganyagok a szövetekben maradnak. A tömény méreganyagok a szövetekben késztetik a májat arra, hogy zsírt termeljen, és oda raktározza el a méreganyagokat, ez az oka, hogy visszahízunk. Ha a máj-epe funkció nem működik, akkor a méreganyagok nem tudnak távozni. A máj ezáltal a hússzövetekből zsírt képez, és oda raktározza a méreganyagokat. Amennyiben a máj nem csinál zsírszöveteket, ezek az anyagok az izomzatban illetve az ízületek közelében raktározódnak, ezért alakulnak ki napjainkban egyre több embernél az úgynevezett ízületi panaszok, melyeket semmilyen gyógyszer nem tud meg szűntetni, mert ezek valójában tünetek. A Reg-Enor kúrával ezek a káros anyagok eltűnnek, és az ízületi panaszok 1-3 hét alatt megszűnnek. Mivel a káros anyagok a Reg-Enor segítségével a szervezetből távoznak, a jojó efektus a fogyást követően nem alakulhat ki. De ehhez négy dolgot a kúra után is BE KELL TARTANI! Olajat, margarint, olajos magvakat fogyasztani tilos, tejterméket csak mérsékelt mennyiségben fogyaszthatunk, állati zsírt viszont naponta legalább 2x 20-30 grammot kell a szervezetünkbe juttatnunk és csak zsírral szabad főznünk.

4. Miért léphet fel hasmenés/székrekedés?

A Reg-Enor kúra kezdetekor az epe és az enzimek hatására a perisztaltika felgyorsul, (a bél összehúzódása percenként három lesz) így a széklet szárazabbá válik, mert a bélmozgás kipréseli belőle a vizet, és ha nem eszünk elegendő rostot, székrekedés léphet fel. Van akinél az epetermelés és az enzim termelés nagyon gyenge. A Reg-Enor és a zsír hatására nagy mennyiségű epe termelődik, a faterpapilla hosszan tart nyitva, ezáltal sok enzim tud ürülni, az epével pedig a méreganyagok is ürülnek. E kettő hatására létrejöhet hasmenés és székrekedés is váltakozva az első 2-4 hétben. Az IBS, vastagbélfekély (colitis ulcerosa), crohn betegség esetén általában hasmenés lép fel és a széklet körülbelül 6 hét alatt normalizálódik. A felsorolt betegségek teljes mértékben gyógyíthatóak, azért, mert az epe és az enzim hiánya miatt jönnek létre, és ha beindítjuk maximális termelésüket, ezek gyógyítják meg a beleket.

5. Milyen betegségek esetén, hány hónap a minimálisan javasolt kúra?

Egy közérzetjavító kúra 3-4 hónap. Súlyos betegségek esetén pedig 6-6,5 hónap. FELTÉTEL AZ ELŐÍRT TANÁCSOK 100%-OS BETARTÁSA, MERT A REG-ENOR CSAK EGY KULCS A GYÓGYULÁS BEINDÍTÁSÁHOZ. A leírt szabályok betartása nélkül fejfájás, hányinger, hasmenés és rossz közérzeten kívül mást nem fogunk tapasztalni. A Reg-Enor fogyasztásának nincs időbeli korlátja, mert olyan anyag, amit a szervezetünk normál esetben előállít.

reg_enor

6. Mi történik, ha a Reg-Enor szedésekor olajat, olajos magvakat, alkoholt, tejtermékeket, süteményeket, gyümölcsöket vagy cukrot fogyaszt valaki?

A felsorolt élelmiszerek mind gátolják a fater papilla kinyílását, még a Reg-Enor FOKOZZA AZ EPE TERMELÉSÉT, ez olyan tüneteggyüttest okoz, mintha epecsatorna elzáródásunk volna. A tünetek melyek felléphetnek ilyenkor a következők: szédülés, fejfájás, hányinger, gyengeség, hasi görcsök és rosz közérzet lesz urrá rajtunk, pont mint az epecsatorna elzáródása esetén. Ha valaki nem tartja be a Reg-Enor szedésekor a leírtakat, azonnal fogja érezni a közérzetén, hogy valamit evett amit nem lett volna szabad. Vagyis a ,,bűn nem marad büntetlen". HA VALIK A FENTIEKET FOGYASZTJA A KÚRA IDEJE ALATT, FOGYÁS HELYETT AKÁR HÍZÁS IS BEKÖVETKEZHET! ILYEN ESETBEN A KÖZÉRZET JAVULÁSA SEM KÖVETKEZIK BE!

7. Ha valamilyen oknál fogvan kénytelen vagyok megszakítani a kúrát, ezt hogyan tehetem meg, és mik a hátulütői?

A Reg-Enor megszakításakor a Reg-Enort reggel már nem veszem be, de még két napig úgy étkezem, mintha azt szedném. Mikor a Reg-Enor kúrát ismét el szeretném kezdeni, egy nappal előtte már az étkezésem a kúra szerinti legyen, és az ezt követő napon reggel, már ismét szedhetem a Reg-Enort.

8. Mi történik akkor, ha naponta csupán háromszor étkezem?

A napi háromszori étkezés tökéletes étkezési forma, reggel bőségesen, délben normálisan és este kevesebbet fogyasztva. Ha valaki viszont éhes, ezen kívül is nyugodtan étkezhet, de csak mértékkel, például 1 szelet piritós-zsíros, vagy zsírban pirított kenyér némi zöldséggel.

9. Hányszor és hogyan szedjem a Reg-Enort?

A Reg-Enort napi 3x kell bevenni egy mérőkupakkal (10ml), evés után 1-1,5 órával, de reggel lehet evés előtt fogyasztani 25-30 perccel.

10. Mi történik, ha nem tudom bevenni napi háromszor a Reg-Enort?

A Reg-Enort kis üvegben bárhová magunkkal tudjuk vinni, mert nem romlik meg. Ha mégis valamilyen oknál fogva kimarad 1-1 alkalommal a beszedése, gyengül a hatása, mivel nincs mi segítse a folyamatos epetermelést.

Ideje, hogy visszatérjünk az alapokhoz, visszatérjünk a gyökerekhez. A Biocom cégnél ezt most szó szerint kell érteni, hiszen egy fantasztikus új terméket kínál a kedves vásárlóknak. Bemutatkozik a Turmeric, másnéven Kurkuma, mely biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan minden háztartás, és házipatika elengedhetetlen része lesz. Jótékony, megelőző hatása megkérdőjelezhetetlen, de lássuk ezt bővebben:

A kurkumát ókorban is használták fűszerként, színezékként, továbbá a gyógyászatban serkentőszerként, Több országban, főleg Indiában ma is a háztartások alap kelléke. A XXI. században pedig újra vegyük elő a kurkumát, amely a világ egyik legfontosabb gyógy- és fűszernövénye, alapja a népi gyógyászatoknak!

Jellemzők a megfigyelések alapján:

- Gyulladásgátló hatás
- Erős antioxidáns
- Erős méregtelenítő szerep
- Máj regeneráló hatás
- Epeműködést serkentő hatás
- Pozitív hatás a veseműködésre
- Vizelethajtó hatás
- Segít a bélrendszer és emésztés megfelelő működésében
- Egészséges vérkeringést, optimális vérnyomást segíthet elő
- Beállíthatja a koleszterinszintet
- Jótékony hatás ízületi gyulladásokra
- Érelmeszesedési folyamat lassítására is alkalmas
- Csökkentheti a radiológiai kezelések okozta káros hatásokat
- Csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának kockázatát

Több téren segíthet
A termék különösen erős (750mg) hatóanyag-tartalommal kerül forgalomba! Árával és rendeléssel kapcsolatosan érdeklődni lehet az info@reg-enor.hu címen.

Egy igazán fontos témáról nem esett még szó oldalunkon. Mégpedig arról, hogy mi van akkor, ha nem működik a Reg-enor. A nagy számok törvénye alapján alkalmanként hallunk olyan kedves kúrázókról, akiknél egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen indult be a méregtelenítés. Sokan úgy gondolják önmagunkban kell keresni a hibát. Lehetséges, hiszen annak, hogy nem úgy indulnak el a dolgok, ahogy szeretnénk, belső oka is lehet.

Fontos, hogy önmagunk egészségével, az esetleges belső bajainkkal is tisztában legyünk, s ebben is megpróbálunk segíteni. Engedjétek meg, hogy közre adjak egy igen fontos videót, melyet barátunk, Dr. Bagi Gabriella nevével színesítenek. Reméljük többeknek tudunk segíteni vele! Aki esetleg érdeklődne a vizsgálat iránt, szeretettel várom jelentkezését az info@reg-enor.hu címre. Szívesen segítünk.

Kedves külföldön élő olvasóink, barátaink! Valóban, nálunk van lehetőség arra, hogy bárhol legyél a világban, mégis, otthonodban, kényelmesen rendeld meg a Reg-enor méregtelenítő készítményt. Sokan panaszkodtak már, hogy habár szeretnék kipróbálni a kúrát, mégis nehéz beszerezni ezt a terméket nemzetközi szinten.

Ebben próbálunk meg segíteni, mint, ahogy azt már korábban is számtalan alkalommal megtettük. Legyen szó Németországról, Ausztráliáról, az Egyesült Királyságról, vagy épp Kanadáról, szívesen segítünk kedves barátainknak, hogy mindenki kipróbálhassa ezt a nagyszerű terméket, és belevághasson a kúrába.

Hogy mégis hogyan lehet leadni a rendelést?

Kérünk benneteket a jobb oldalon található űrlap segítségével juttassátok el hozzánk megrendeléseiteket, mi pedig hamarosan egy válaszlevelet küldünk, amiben tájékoztatunk benneteket a rendelés részleteiről.

1 üveg vásárlása esetén az ár: 6.990 Ft / üveg
Ha több üvegre tartanál igényt, kedvezményes árért keress bátran elérhetőségeim bármelyikén: info@reg-enor.hu

Ami fontos, külföldi megrendelés esetén:

- Rendelésedet a jobb oldalon található űrlap segítségével tudod elküldeni számunkra
- E-mail formájában is leadható a rendelés, de kérjük, az űrlap szerinti kérdésekre ott is válaszoljatok: info@reg-enor.hu
- Fizetni előreutalással, vagy Western Union pénzbefizetéssel lehetséges, mivel sajnos futárszolgálatunk nem kezel külföldi utánvét beszedést.
- A rendelés csak a visszaigazoló, és jóváhagyó e-mail után, valamint a befizetés jóváírása után élesedik.
- A csomagot a DPD futárszolgálat juttatja el a megjelölt szállítási címre, távolságtól, címtől, országtól függően általában 3-10 munkanap határidővel.
- Az aktuális mennyiségi akcióinkról a rendelés leadása után, válasz e-mail formájában küldünk tájékoztatást.
- Az aktuális szállítási díjról, e-mail egyeztetés során küldünk ajánlatot kedves vásárlóink számára.

Ezrek folytatják nagy lelkesedéssel a Reg-Enor kúrát, s a számuk folyamatosan nő. Akik valóban betartják ennek a csodálatos termékkel párosuló speciális ,,diétának" a könnyen követhető szabályait - fogynak, és egyre jobban érzik magukat, a visszajelzések alapján akár régóta jelen lévő egészségügyi problémáktól is megszabadulva.

Nemrégiben közreadtuk egy receptgyűjteményt azoknak, akik vegetáriánus életmód mellett szeretnék használni a készítményt, s eddig elriasztotta őket a zsírral főzés és az, hogy a húsos ételek vannak többségben. Most azoknak kedvezünk, akik a ,,hagyományos" gondolkodás mellett merengenek azon, hogy mit ehetnek majd a legalább 4-5 hónapig tartó kúra idején. Sok mindent - és nem kell éhezniük sem! Az általános szabályokat e helyütt nem tesszük közzé, azok megtalálhatók a termék dobozában is, most inkább kipróbált, ellenőrzött receptek közül adunk közre néhányat. Mintha visszatérne nagymamáink konyhája... Aki pedig kételkedne, bátran olvassa el a hiteles terméktapasztalatokat a reg-enor.hu oldalon. Garantáltan kedvet kap. Az alábbi felsorolás persze csak iránymutatás, az alapszabályokat betartva mindez tovább variálható némi (konyhai) fantáziával. Terveink szerint a közeljövőben tovább bővítjük majd az anyagot.

Ezek után már csak ennyi van hátra: jó étvágyat!

ÁLTALÁNOS JAVASLATOK
- Zsírral főzzünk, de ne zsírosan!
- A kukoricalisztből készült galuskához dupla tojásmennyiséget használjunk, és kevés vizet.
- Az idénysalátát Reg-Enorozás idején csak citrommal locsoljuk meg, és sóval sózzuk.
- A főzelékeket gyakran fogyasztjuk, a rántást rizsliszttel készítve. Még a tökfőzeléket is szerethető vele tejföl nélkül, kis hagymával készítve a rántást.
- Rizsből a barna rizst használjuk, de még jobb a kis GI (glikemiás indexű) köles, hajdina.

MINTAÉTREND

REGGELI ÉS VACSORA - ALAPOK (ötletek lentebb):

Két szelet pirítós kenyér mellé:
- két főtt tojás
- két tükörtojás
- rántotta két tojásból
- egy szelet szalonna
- kolbász (8-10 cm)
- sonka
- májas (6 cm)
- zsíros kenyér
- bundás kenyér
- paprika, paradicsom, uborka, retek, hagyma

Italok:
- tea, MSM C-vitamin italporral vagy citrommal, de CUKOR NÉLKÜL
- kávé - TEJ ÉS CUKOR NÉLKÜL

EBÉD - ALAPOK (ötletek lentebb):

Levesek:
- gulyásleves
- húsleves
- rizsleves
- korhelyleves
- paradicsomleves
- zöldségleves
- borsóleves
- bableves
- lencseleves
- tojásleves

Főételek:
- pörköltek (mindenből)
- párolt mindenből
- rántott mindenből
- rizses hús
- fasírt
- hurka
- kolbász
- töltött paprika
- töltött káposzta
- lecsó

Főzelékek:
- bab-, borsó-, lencse-, tök-, kelkáposzta-, sóska-, répa-, spenót-, kaporfőzelék
- paradicsomszósz

A tálalt ételekbe érdemes 3 evőkanál kacsa, vagy libazsírt keverni, hogy megemelkedett szintű epeürülés történjen.

Köretek:
- rizs
- párolt zöldség
- kukorica, bab, borsó

Savanyúság:
- édes káposztából lehet citrommal készített savanyúságot tálalni főételeink mellé
- kovászos uborka

REGGELI ÉS VACSORA ÖTLETEK, VARIÁCIÓK:

- Meleg szendvicsek toast sütőben: kolbász, szalonna, főtt tojás, sült zsír, szalámi, májkrém, házi töpörtyű krém, tonhal konzerv feltétek valamelyikével
- Tojásrántotta: szalonnával, hagymával vagy kolbásszal
- Tükörtojás: hagyma és minőségi virsli alásütve (vagy virsli nélkül)
- Zöldségek: paradicsom, hagyma, paprika, uborka, retek, stb.
- Emeletes bundás szendvics

Hozzávalók: 9 szelet kenyér (ebből 3 db emeletes szendvics lesz), libazsír, virsli, kolbász, 6 db tojás.
Elkészítés: Megkenjük az egyik szelet kenyeret zsírral, beborítjuk szalonnával és befedjük a következő kenyérszelettel, melynek mindkét oldalát megkenjük zsírral. Erre kolbászt pakolunk és befedjük a harmadik szelet kenyérrel, melynek belső oldalát szintén megkenjük zsírral. A szendvicseket a felvert tojásba mártjuk, mint a bundás kenyeret. Tepsibe téve 30 perc alatt megsütjük 200 fokos sütőben.

Tepsis lapcsánka kolbásszal és hagymával (Szabó Szigfrid ajánlása szerint határeset!)
Hozzávalók: 5 nagyobb krumpli, 2 egész tojás, 4 púpos k. liszt, só, bors, 2 nagy hagyma, 10 dkg kolbász, 5 dkg kolozsvári szalonna.
Elkészítés: A krumplit lereszeljük, összekeverjük a tojással, a liszttel és a fűszerekkel. A hagymát, a kolbászt és a szalonnát kicsit összesütjük. A tésztából kis halmokat teszünk a tepsibe és a hagymával körülrakjuk. 200 fokon 40 percig sütjük. A hagymából dupla adag is készíthető, felével megsütni, másik felével tálalni.

KENYÉRRE VALÓK

Zakuszka
Hozzávalók: 5 kg padlizsán, 1-1 kg hagyma, paprika és paradicsom, 0,7 l paradicsomlé, 2 kk bors, 1 fej fokhagyma, babérlevél, 5 dl zsír.
Elkészítés: A zsíron megfuttatjuk a hagymát és hozzáadjuk a megsütött és leturmixolt padlizsánt, majd a ledarált paprikát. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és fűszerezzük.

Kenőmájas
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg zsír, 1 fej hagyma, fél paprika, só, bors, majoránna, Erős Pista.
Elkészítés: A májat a zsírban a hagymával és a paprikával megsütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, és ha egy picit meghűlt, botmixerrel összekeverjük, és ha szükséges, utána ízesítünk.

Zsírban sült tarja
Hozzávalók: 4 szelet tarja, 25 dkg zsír, só, bors, majoránna, fokhagyma, 1 db hagyma, 1 db paprika.

EBÉD ÖTLETEK, VARIÁCIÓK:

LEVESEK
Far-hát leves
Hozzávalók: 2 csirke far-hát, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 1 db karalábé, kevés hagyma és paprika, 50 dkg zöldborsó, só, bors.
Elkészítés: A húst kevés zsíron fehéredésig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répákat és a karalábét. Félpuhára pároljuk és felengedjük vízzel. Fűszerezzük és hozzákeverjük a zöldborsót. Ha megpuhult, galuskákat szaggatunk bele 2 tojásból.

Zöldségleves
Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kis karalábé, húsleves vagy húsleves kocka, petrezselyemzöld, só, bors, galuska: 2 tojás, liszt.
Elkészítés: A zöldségeket felkockázzuk és kevés zsíron fedő alatt félpuhára pároljuk. Felengedjük a húslevessel vagy vízzel és beletesszük a húsleves kockát. Felforraljuk, majd ízesítjük. Ha a zöldségek puhára főttek, beleszaggatjuk a galuskákat. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Májgombóc leves csirkehússal
Hozzávalók: 6 db csirkecombról levágott farrész, 2 nagy szál sárgarépa, 2 kisebb fehérrépa, 5-6 kisebb krumpli, 25 dkg zöldborsó, pici hagyma, 10 dkg kenőmájas, 1 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem, majoránna.
Elkészítés: A farrészeket zsíron fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt sárga- és fehérrépát. Sóval, borssal, petrezselyemmel és kevés majoránnával ízesítjük. Tovább pároljuk, majd, ha már a zöldségek is majdnem puhák, felengedjük vízzel és hozzáadjuk a krumplit, kicsit később a zöldborsót és végül a májgombócokat.

Májgombóc: A hagymát zsírban megfuttatjuk, ha kihűlt, hozzákeverjük a kenőmájast, a tojást és fűszerezzük (só, bors, majoránna, petrezselyemzöld). Alaposan összedolgozzuk és hozzáöntünk annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Laza, formálható legyen.

Húsleves
Hozzávalók: Valamilyen hús (pl. marha, csirke.), zöldségek: sárga- és fehérrépa, zeller, karalábé, paprika, hagyma, fokhagyma, kelkáposzta, fűszerek: só, bors, köménymag.

Gomba leves
Hozzávalók: 1 kicsi hagyma, fél kg gomba, 1 szál sárgarépa, 1 fakanál liszt, zsír, pirospaprika, só, bors, petrezselyem.
Elkészítés: A hagymát megdinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát és a felkarikázott sárgarépát. Puhára pároljuk. Megszórjuk a liszttel, kevés pirospaprikával és felengedjük vízzel. Ha felforrt, ízesítjük. Szaggathatunk még bele nokedlit.

Karfiol leves
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2 szál sárgarépa, liszt, zsír, pirospaprika, só, bors.
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, hozzáadjuk a sárgarépát és vízzel felengedjük. Puhára főzzük. Közben megcsináljuk a rántást és beleöntjük. Ha felforrt, beízesítjük. Nokedlit is szaggatunk bele.

FŐZELÉKEK

Kapros zöldbabfőzelék
Hozzávalók: 25 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 k zsír, 2 tk pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 k liszt, 1 kis csokor kapor, 1 babérlevél, 2-3 szem burgonya, pár csepp citromlé.
Elkészítés: A hagymát a zsíron megfuttatjuk és paprikázzuk. Hozzáadjuk a babot és a krumplit. Felengedjük vízzel és fűszerezzük. Ha megpuhult, berántjuk és ha szükséges, még utána ízesítünk.

Zöldborsófőzelék kaporral
Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 k pirospaprika, 60 dkg zöldborsó, kapor, só, bors, 3 k liszt.
Elkészítés: A hagymát megdinszteljük és rátesszük a pirospaprikát. Hozzákeverjük a zöldborsót és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Fűszerezzük. Ha megpuhult, 3 k lisztből készült rántással besűrítjük. Sült virslivel vagy tojásrántottával tálaljuk.

Paradicsomos káposzta
Hozzávalók: 1 kg édes káposzta, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2-3 dl paradicsomlé, kis fej hagyma, só esetleg édesítőszer.
Elkészítés: A káposztát és a hagymát megfőzzük. Felengedjük a paradicsomlével és berántjuk. Ízesítjük. Zsírban sült oldalassal tálaljuk.

Sóska
Hozzávalók: Sóska, liszt, só, édesítőszer.
Elkészítés: A sóskát kevés zsíron megdinszteljük, megszórjuk liszttel és alaposan elkeverjük. Felengedjük vízzel és sóval, édesítővel ízesítjük.

Kelkáposzta főzelék
Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 1 k zsír, 1 k liszt, 30 dkg krumpli, pici hagyma, fokhagyma, köménymag, majoránna, só, bors.
Elkészítés: A kelkáposztát összevágjuk és a krumplival, a fűszerekkel puhára főzzük. Berántjuk és zsírban sült virslivel tálaljuk

Sárgaborsó főzelék
Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 kicsi fej hagyma vagy egy kis darab újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 k zsír, 3 k liszt, pici pirospaprika, só, 2 db babérlevél.
Elkészítés: A sárgaborsót feltesszük annyi vízben főni, ami jócskán ellepi. Belevágjuk a hagymát és a fokhagymát, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Puhára főzzük. Közben a zsírból és a lisztből rántást készítünk, teszünk bele pirospaprikát és felengedjük vízzel. Berántjuk a főzeléket, ha szükséges, még utána ízesítünk. Zsírban sült, karikára vágott virslivel tálaljuk.

Szárazbab főzelék
Hozzávalók: 25 dkg bab, kevés hagyma, 2 babérlevél, 3 fokhagyma, só, fél citrom leve, édesítőszer, liszt, zsír, pirospaprika.
Elkészítés: A babot a hagymával, 1 fokhagymával és a babérlevéllel puhára főzzük. Közben a lisztből, a zsírból, a pirospaprikából rántást készítünk, melyben megfuttatunk 2 gerezd fokhagymát. Ezzel berántjuk a főzeléket és a citrommal, édesítőszerrel ízesítjük.

Lencsefőzelék
Hozzávalók: 50 dkg lencse, kevés hagyma, fokhagyma, kis darab kolbász, édesítőszer, liszt, zsír, citromlé.
Elkészítés: A lencsét vízben feltesszük főzni a kolbásszal. Ízesítjük sóval, hagymával, fokhagymával és babérlevéllel. Közben hagymás rántást készítünk. Ha megpuhult, berántjuk és beízesítjük.

EGYTÁLÉTELEK

Chilis bab
Hozzávalók: 50 dkg bab, 15 dkg füstölt császár, 50 dkg darált hús, 1 fej hagyma, só, bors, 1 tk oregano, 1 tk római kömény, 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, 7 dl paradicsomlé, 3 dl sör, 4 nagyobb fokhagyma, 2-3 chili paprika, 1 doboz kukorica konzerv (1 tk fahéj).
Elkészítés: A hagymát a szalonnával együtt megpirítjuk, hozzákeverjük a darált húst és fehéredésig sütjük. Ezután beletesszük a feldarabolt paprikát, az előzőleg beáztatott babot és fűszerezzük. Felöntjük a paradicsomlével és a sörrel, készre főzzük. A legvégén hozzákeverjük a kukoricát.

Szuki bab
Hozzávalók: 2 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg kolbász, só, bors, 1 db gyöngy fehér bab konzerv, 1 db gyöngy paradicsomos fehér bab konzerv, 1 db vörös bab konzerv sós lében, 1 db bonduelle texas konzerv.
Elkészítés: A kockára vágott hagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kolbászt és átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a konzerveket a lével együtt és összeforraljuk. Pirítós kenyérrel tálaljuk.

Rakott kel
Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta, 2 tasak rizs, 60 dkg darált sertés hús, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, kömény, majoránna, bors.
Elkészítés: A kelkáposztát sós, köményes, majoránnás vízben puhára főzünk. A húst zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Puhára főzzük. Rétegesen egy tűzálló tálba lerakjuk. Tetejét meglocsoljuk felvert tojással és megszórjuk zsemlemorzsával.1 órát sütjük.

Székelykáposzta
Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 2 fej hagyma, 1 fej édes káposzta, 4 gerezd fokhagyma, 4 db babérlevél, 1 tk köménymag, kevés bors, pirospaprika, 20 dkg füstölt sonka, ízlés szerint kolbász, 2 marék rizs.
Elkészítés: A hagymát megdinszteljük, rárakjuk a pirospaprikát és a húst és pörköltet főzünk belőle. Ha már majdnem puha, beletesszük a fűszereket és átforraljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott sonkát és a hosszú szálra vágott káposztát. Felengedjük vízzel és a tetejét megszórjuk rizzsel. Puhára főzzük. Összekeverjük és beletesszük a felkarikázott kolbászt. Felforraljuk.

Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 8 dkg rizs, 1 k zsír, 1 k liszt, kicsi doboz paradicsompüré, só, édesítőszer, bors, 1 egész tojás.
Elkészítés: A húsból, rizsből, a tojásból elkészítjük a tölteléket és sóval, borssal fűszerezzük. Kis gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk és lábasba tesszük. Felengedjük vízzel, belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk és édesítjük. Ha puha a hús, berántjuk.

Kukoricás tarhonyás hús
Hozzávalók: 70 dkg sertés lapocka, 2 fej hagyma, 2 k lecsó vagy fél paradicsom és pár karika zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 50 dkg tarhonya, 40 dkg mirelit kukorica.
Elkészítés: A hagymát zsíron megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd a lecsóval, sóval és a borssal ízesítjük. Majdnem puhára főzzük. Ezután hozzákeverjük az előzőleg megpirított tarhonyát, az ennek megfelelő mennyiségű vizet és végül a kukoricát. Ha szükséges, még utána fűszerezzük. Ha elkészült, céklával vagy uborkasalátával tálaljuk.

Töltött káposzta
Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta ( 1-5 kg), 1 kg darált hús, rizs, hagyma, fokhagyma, majoránna, bors, só, pirospaprika, zsír, 2 tojás, ételízesítő, 0,5 l paradicsomlé.

HÚSÉTELEK

Vadas
Hozzávalók: 90 dkg marhafelsál, 50 dkg sárgarépa, 30 dkg fehérrépa, fél zeller, 2 gerezd fokhagyma, 3 fej hagyma, 3 babérlevél, só, bors, citromlé, édesítőszer.
Elkészítés: A hagymát kockára vágjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt húst és félpuhára főzzük. Belekeverjük a zöldségeket és befűszerezzük. Ha megpuhult a hús, kiszedjük és zsírban megpirítjuk. Közben leturmixoljuk a zöldségeket és kevés rántással besűrítjük.
Zsemlegombóccal tálaljuk: 25 dkg liszt, 2 pirított zsemle, 1 egész tojás, só, víz.

Kolbászkrémmel töltött karaj rántva
Hozzávalók: 4 szelet karaj 35 dkg), 5 dkg kolbász, 2 főtt tojás, 1 fej hagyma, 1 k zsír, só, bors, liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Elkészítés: A hagymát megdinszteljük, ha kihűlt, hozzáadjuk a ledarált kolbászhoz és tojáshoz. Sóval és borssal ízesítjük. Megkenjük vele a kiklopfolt és sózott karajszeleteket és feltekerjük. Bepanírozzuk és kisütjük.

Bakonyi borda
Hozzávalók: 40 dkg gomba, 1-1 paprika és paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 szelet borda, só, bors, 4-5 k liszt, kevés pirospaprika, petrezselyem.
Elkészítés: A hagymát megpirítjuk a paprikával és a paradicsommal. Belerakjuk a húst és átsütjük. Hozzáadjuk a gombát, befűszerezzük. Kevés vizet aláöntve puhára főzzük. Ezután kivesszük a húst és félretesszük. A visszamaradt gombás mártást megszórjuk pirospaprikával és behabarjuk. Ezután visszatesszük a húst és átforraljuk. Petrezselyemmel megszórjuk.

Sertéspörkölt
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 30 dkg hagyma, zsír, 1-1 db paprika és paradicsom, pirospaprika, só.
Elkészítés: A zsíron megdinszteljük a hagymát, a paprikával és a paradicsommal. Belekeverjük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Rászórjuk a pirospaprikát és kevés vizet aláöntve puhára főzzük. Tarhonyával tálaljuk.

Brassói apró pecsenye
Hozzávalók: 60 dkg lapocka vagy comb, 5 nagy gerezd fokhagyma, zsír, só, bors, nagyon kevés pirospaprika.
Elkészítés: A felkockázott húst zsíron fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és beleteszünk 4 gerezd lereszelt fokhagymát. Készre sütjük. A legvégén hozzákeverünk pirospaprikát és a maradék fokhagymát. Sült krumplival összekeverve tálaljuk.

Különleges vagdalt
Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 10-15 dkg kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 9 db tojás, só, bors, 1 marék töpörtyű.
Elkészítés: A fokhagymát, a hagymát, a vízbe áztatott kenyeret és a töpörtyűt ledaráljuk. Összedolgozzuk a hússal, egy egész tojással, ízesítjük sóval, borssal. 0,5 cm-es téglalappá formáljuk. 4-4 tojást felverünk, sózzuk és két külön lepényt sütünk belőle. Ráfektetjük a húsra és feltekerjük. Alufóliába csomagolva 170 fokon 45-50 percig sütjük. Kicsomagoljuk és visszatesszük pirulni. Céklás krumplipürével és fejes salátával tálaljuk.

Töltött csirkecomb kukoricás rizzsel
Hozzávalók: 2 nagy csirkecomb, 2 szelet kenyér vagy 2 db zsemle, 2 egész tojás, kevés hagyma, só, bors, majoránna, petrezselyem, rizs, kukorica, 1 nagy fej lila hagyma, citromlé, édesítőszer.
Elkészítés: Töltelék: a hagymát kevés zsíron megfuttatjuk, hozzáadjuk a vízben áztatott kenyeret és a tojást, jól átkeverjük. Sóval, borssal, majoránnával és petrezselyemmel ízesítjük. Megsütjük.
Amíg hűl a töltelék, elkészítjük a rizst: megpirítjuk, zsíron felengedjük vízzel és hozzákeverjük a kukoricát. Sózzuk.
Csirke: a combokat alaposan megmossuk, a bőrét fellazítjuk. A kihűlt töltelékkel megtöltjük, és sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Zsírral kikent tepsibe tesszük, öntünk alá kis vizet és letakarva betesszük a sütőbe. 1 órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát és megpirítjuk (tehetünk a tepsibe sárgarépát, hagymát és fokhagymát is).

Saláta: a 4 db krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk, hűlni hagyjuk. Közben a hagymát felkockázzuk. Összekeverjük a kihűlt krumplival és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Belecsavarjuk 1 citrom levét, szórunk bele kevés borsot, jócskán megsózzuk és édesítő szerezzük.

Csirkepörkölt rizibizivel
Hozzávalók: Csirkecomb, zsír, hagyma, pirospaprika, liszt, tojás
Elkészítés: A zsírban megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát és beleforgatjuk a húst. Sózzuk és puhára főzzük. Tehetünk bele paprikát és paradicsomot is. Lisztből, tojásból és vízből nokedli tésztát készítünk, kiszaggatjuk.

Fasírt golyók
Hozzávalók: 1 kg darált hús, 3 nagy szelet kenyér, 2 db tojás, só, bors, kevés ételízesítő, pirospaprika.
Elkészítés: Alaposan összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle. Kevés zsírban kisütjük.

Tavaszi csirkecomb
Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb, 2 fej hagyma, 3 nagy sárgarépa, 30 dkg zöldborsó és ugyanennyi kukorica, só, zsír.
Elkészítés: A hagymát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kettévágott csirkecombokat. Fehéredésig sütjük, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedő alatt főzzük. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát és tovább főzzük. Ha a sárgarépa megpuhult, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát.

TÉSZTAÉTELEK

Olasz paradicsommártás gombával és kolbásszal
Hozzávalók: 2 k zsír, 1 fej hagyma, 15 dkg darált hús, 1 nagyobb sárgarépa, 1 darabka zeller, 0,5 l paradicsomlé, só, bors, 1 babérlevél, kevés rozmaring, 20 dkg gomba, kis darabka kolbász.
Elkészítés: A zsírban megpirítjuk a hagymát és hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket. Picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, befűszerezzük és felengedjük a paradicsomlével, ha szükséges, vízzel. Hozzáadjuk a gombát és a legvégén a kolbászt is. Rizzsel tálaljuk.

Csirkés tészta
Hozzávalók: 25 dkg tészta, 1 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg csirkemell, só, bors, bazsalikom, 1 ½ dl paradicsompüré vagy -lé.
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott paradicsomot. Ízesítjük és beletesszük a csirkemellet. Felengedjük a paradicsomlével és készre főzzük. Kifőtt tésztával tálaljuk.

Májkrémmel töltött gombafejek rántva
Hozzávalók: 1 nagy májkonzerv, kevés hagyma, só, bors, majoránna, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 kg gomba
Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, a tönkjét leszedjük és félretesszük. A hagymát kevés zsíron megdinszteljük és a tűzről levéve hozzáadjuk a májat, a tojást és sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy lágy tölteléket kapjunk. A gombafejeket megtöltjük és kirántjuk. Zsírban megsütjük. A félretett tönkből hagymás, tojásos, gombás rizst készítünk.

Téli párolt zöldség
Hozzávalók 2 személyre: Egy darabka káposzta ( 30 dkg), 2-3 szál sárgarépa ( 30 dkg), egy nagy fej hagyma, sütnivaló szalonna (kenyér szalonna vált be a legjobban!), só.
Elkészítés: Nagyon egyszerű, és gyors. A szalonnát szeletekre vágjuk és kisütjük, majd kiszedjük, és a tálaláskor tesszük a tetejére. A szalonna zsírjában először megsütjük a nagy kockára vágott hagymát, megpároljuk az ugyanolyan nagy kockára vágott káposztát és a vékonyra szeletelt sárgarépát. Titka, hogy magas hőfokon kevergetve pároljuk, le ne égjen, így 10 perc alatt elkészül. (A darabolásra kell az időt szánni az elején, de ha ezt előre elvégezzük, akkor, ha éhesen hazaérünk, akkor is gyorsan elkészül.) Sózzuk, vagy szójaszósszal locsoljuk meg. Önmagában is finom, de egy kis rizst megenged hozzá a Reg-Enor. Ha még idény salátát is készítünk mellé, laktató, tartalmas étel, hús nélkül.

Gomba fasírt
Elkészítés: ½ kg gombát mosás, tisztítás után apróra vágjuk. Kicsit megsózzuk és (zsömle állagától, ázott mennyiségétől függően) 3-4 vízben vagy a tejet pótló rizstejben, szójatejben áztatott, kinyomkodott zsömlét, s egy egész tojást összekeverjük azzal, amit előzőleg elkészítettünk: 1 nagyobb fej apróra vágott hagyma (ízlés szerint lehet variálni), kevés zsíron üvegesre pirítva, hozzá ízlés szerinti petrezselyem apróra vágva. Érdemes több csokorral beletenni, nagyon meghatározó az íze. Vigyázat: nem biztos, hogy az összes zsírt bele kell tennünk! Ízlés szerint esetleg más fűszer még adható hozzá, de nem szükséges. Az egészet össze kell keverni, ha nagyon laza, puha, akkor kevés zsemlemorzsával sűríthető, hogy fasírt állaga legyen. Ízlés szerinti pogácsákat készítünk és a szokásos panírozás után forró zsírban kisütjük. Gyorsan átsül.

Elképesztő mértékben nő a Biocom által forgalmazott Reg-Enor készítmény népszerűsége, mely a hozzá tartozó étrenddel alkot egy sajátos, jellemzően zsíralapú diétát, nem véletlenül főszereplő benne a kolbász, szalonna. Igen ám, csakhogy a számos egészségügyi probléma esetén fényesen bizonyító Reg-Enor használata iránt egyre inkább érdeklődnek olyanok is, akik húsmentes táplálkozást folytatnak, egyszerűbben fogalmazva vegetáriánusok (nem részletezve most ennek különböző fokozatait). Itt a jó hír: számukra is van megoldás, odafigyeléssel, kreativitással! Az alábbiakban Füredi Éva összeállítását olvashatják, kipróbált, működő receptekkel a feltaláló, Szabó Szigfrid bólintásával. E helyütt nem részletezzük a Reg-Enor hatásmechanizmusát, csupán az elején utalunk arra, hogy általában véve mit szabad és mit nem, ha valóban eredményre vágyunk. Aztán pedig jönnek a ,,kiskapuk" amelyek segítségével mindezt el lehet érni hús és zsír nélkül is. Hogyan? Alább kiderül... (Köszönet a hiánypótló anyagért, s mindenkit biztatunk a leírások alapján a kreatív folytatásra!)

ÁLTALÁNOS ÉTKEZÉSI TANÁCSOK:

- Zsírral főzzünk, de ne túl zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jól felszívódnak és biztosítjuk az epeürülést, mely elengedhetetlen a szervezet méregtelenítéséhez. A kisütött zsír főzve igen káros, ezért a rántáshoz, dinszteléshez kevés zsírt használjunk.
- Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva).
- Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszunk.
- Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.
- A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel.
- A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával.
- Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni, lehetőleg Himalája só felhasználásával.
- Rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani.
- Levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk.
- Krumplit és tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk.
- Rizsből készült tésztákat fogyaszthatunk korlátozás nélkül.
- Gyümölcsök közül citromot, lime-ot (zöld citromot), grapefruitot korlátozás nélkül, továbbá gránátalmát és kókuszt is fogyaszthatunk.
- Édesítőszerek használhatók tetszés szerint.

Folyadékot (víz, ásványvíz, szódavíz, kristályvíz, forrásvíz, pí-víz, teák cukor nélkül) igyunk bőven!

A kúra ideje alatt NE fogyasszunk:

- Süteményt, péksüteményeket.
- Alkoholt.
- Cukrot, cukorféléket, mézet.
- Ecetes, vagy erjesztett savanyúságokat.
- Tejet, tejterméket (kefir, joghurt, sajt, vaj, tejföl, stb.).
- Gyümölcsöt, gyümölcsleveket, üdítőket (kivétel a fent említettek).
- Olajat, margarint!

Felhasználási javaslat - Reg-Enor:

Napi 3x 10 ml (3×1 kanál), 10 évesnél fiatalabb gyereknél 3×5 ml (3×1 teáskanál). A felnőtt adag 70-85 kg-ig van számolva. Reggel éhgyomorra, ébredés után, délben és este evés után 1-1,5 órával vegyük be, és mindhárom alkalommal rövid ideig tartsuk a szánkban lenyelés előtt. A túlsúlyos egyének 4-5 hétig fogyaszthatnak 3x 15 ml-t (3 x 1,5 kanál), utána fogják érezni, hogy nem kell annyi.

Testtömeg-csökkentés:

Ha a Reg-Enorral fogyókúráznak és betartják az étrendi előírásokat, akkor az evés öröme jórészt megmaradhat és a fogyás is eredményes lehet. Előfordulhat, hogy fogynak pár kilót, majd megáll a fogyás és 2-10 hét múlva fogynak tovább.

Ha a kúra megkezdődésénél nem kezdődne el mindjárt a fogyás, ez arra utalhat, hogy a bélrendszerben komolyabb zavarok lehetnek, melyeknek megszűnése után beindulhat a fogyás (ez az idő lehet 2-3 hónap is).

A kúra ideje minimum 4 hónap, fogyni vágyók esetén 6 hónapra kell számítani, a súlyosabb bélproblémával küszködők számolhatnak akár egy évet is a teljes regenerálódásig. Mindez akkor teljesül eredményesen, ha a mellékelt étrend be van tartva.

A Reg-Enor nem gyógyszer, hanem fontos kiegészítője az étrendünknek. Érdemes a Reg-Enort fénytől védve tárolni, mert barnul, de mindez a minőségét nem befolyásolja. Fogyasztás előtt felrázandó!

Kiegészítő kezelések, mellékhatások:

A kúra ideje alatt előfordulhat hasmenés vagy székrekedés egy ideig, amely kis idő múlva rendeződik. Akinél a székrekedés hosszabb ideig fennáll, azok a következőt próbálják meg naponta egyszer: 15 dkg sárgarépát reszeljünk le, és locsoljuk meg egy kevés frissen facsart citromlével. Ezt együk meg tízóraira vagy uzsonnára, ez segítheti a salakanyag termelést.

A súlyos Crohn-betegeknél kell még egyéb kiegészítés, mivel a vérképet kell javítani és a gyulladást csökkenteni, hogy a gyógyulás beinduljon.

Reflux és gyomorfekély esetén gyomorégést okoz, ezért csak evés után használjuk.

Vese és epekő esetén a kalciumot oldja (az oxalát marad), ezért panaszokat okozhat.

Trombózis gyanúja esetén kérje ki orvosa tanácsát.

S ez természetesen minden esetben érvényes, szokás szerint: problémák felmerülése esetén kérje terapeuta tanácsát, s azonnal forduljon szakemberhez!

VEGA RECEPTÖTLETEK

Vegáknak Ghí készítése házilag

1kg vajból 40 perc alatt készíthetünk kb. 700g mennyiségű ghít. A vajat egy lábasban először közepes lángon olvasszuk fel. aztán vegyük kicsire a lángot, és melegítsük tovább. Szép lassan forrjon, inkább csak kavarogjon, mint bugyogjon. Időnként egy szűrővel vagy lyukacsos kanállal szedjük le a habot a tetejéről. Amikor a habképződés megszűnik, a ghí szép, áttetsző aranysárga színű lesz, készen vagyunk. Egy szűrőbe tegyünk gézt vagy valamilyen sűrű szövésű anyagot, és óvatosan szűrjük át a ghít egy tárolóedénybe úgy, hogy a lábas aljára rakódott fehérje ne kerüljön bele. Zárható üvegekben vagy edényben tároljuk. A ghí hűtés nélkül tárolható. A leszedett hab értékes anyagokat tartalmaz, de most a kúra ideje alatt nem fogyasztható.

Kenyér házilag

Hozzávalók:

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (bio, nem bio...)
50 dkg fehér tönkölyliszt
1,8 dkg friss élesztő
1 k só
2ek ghí vagy zsír
5,5dl LANGYOS víz

Minden hozzávalót egy tálba rakunk és a víz hozzáadásával elkeverjük a hozzávalókat egy fakanállal. (Ha kevés a víz, pótoljuk).

A tészta nokedli állagú kell, hogy legyen.

Kiolajozott kelesztő tálban 1,5 órát kelesztjük. Félidőben át szoktam mozgatni kicsit. (Újabb 3 perc.) A kelesztés utolsó 15 percében bekapcsolom a sütőt 250 fokra és beteszem egy nagyobb méretű jénai mélyebb felét. (A fehér kenyér pont fordítva sül, ott a mélyebb részt használom tetőnek, mert az keményebb tészta és magától is megáll.) Fontos: ha nincs forróra hevítve az edény, menthetetlenül beleragad a kenyér!

Szimplán átborítom a forró sütőedénybe. (3,5perc) Ráteszem a tetejét és 45 percig rá sem nézek. Utána lekapom a fedőt, a hőmérsékletet 210 fokra veszem (32,5 másodperc) és 15 perc alatt szépen pirosra sül. Rácsra teszem hűlni.

Nagyon fontos, hogy NE vágjuk fel forrón, mert kiáramlik az összes gőz a kenyérből és a vágás mentén ,,szalonnás" és száraz lesz!

NAGYON FONTOS, HOGY MINDEN ÉTKEZÉSEKHEZ EGYÜNK 1-2 EVŐKANÁL GHÍT VAGY ZSÍRT!

REGGELI ÉS VACSORA ÖTLETEK:

- Kásák (rizs, kukorica, hajdina és köles).

Elkészítésük: ½ csésze kása, egy pici forró víz, annyi, hogy keverhető legyen, ehhez hozzákeverünk 1 evőkanál ghít és ¼ sárga grapefruit levet.

Pirítósra:

- Ghí
- Gabonakolbász (cukor-, fruktózmentes).
- Csirák (lucerna, retek, mustár, napraforgó, bab, borsó, brokkoli .). A napraforgó csirát lehet enni, nincs benne olaj, mert a magja felhasználta a növekedéséhez.
- Saláták Ghível vagy zsírral és frissen csavart citromlevével.
- Padlizsánkrém:

1db padlizsánt 1/2-be vágunk, sütőben megsütjük, mikor kész, kikaparjuk a belsejét. Pár csepp citromlé, só, chili paprika por, hing (vagy hagyma) és petrezselyem hozzáadása után 1-2 kanál ghível turmixszoljuk.

- Pritamin paprikakrém:

2db pritamin paprikát egészben megsütünk, mikor kész, a magházat kivesszük. Hing (vagy fokhagyma), chili paprika por, bazsalikom, oregánó, só hozzáadása után 1-2 kanál ghível turmixszoljuk.

- Avokádókrém:

1-2 avokádóhoz 1db paradicsom. Pár csepp citromlé, chili paprika por, hing (vagy fokhagyma), só hozzáadása után és 1-2 kanál ghível turmixszoljuk.

- Paradicsomkrém:

2db paradicsom. Hing (vagy fokhagyma), só, chili paprika por, oregánó, bazsalikomot hozzáadása után 1-2 evőkanál ghível turmixszoljuk.

Mindig fogyasszunk paradicsomot, paprikát (erős, piros, tv), rukolát és bébi spenótot minden étkezésnél.

Aki húst és tojást eszik, az kiegészítheti a következőkkel: tojásrántotta (zsírban vagy ghíben sütve), kolbász és szalonna (lehetőleg házi).

Felvágott nem javasolt, mert tejszármazékot és E 250 (nátrium-nitritet) tartalmaz. Házi felvágott fogyasztható. Párolt rizs, párolt zöldséggel szintén.

EBÉD- VAGY FŐÉTKEZÉSI ÖTLETEK:

Brokkolikrém leves:

1db brokkoli, 2db sárgarépa, 1 db fehérrépa. A hinget (vagy fokhagyma), bazsalikomot, oregánót, chili paprika port, koriandert, római köményt, őrölt babérlevelet ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a megtisztított sárgarépát és fehérrépát. Felöntjük vízzel úgy, hogy ne lepje el. Mikor megpuhultak a zöldségek, levesszük a tűzről, össze turmixszoljuk és sózzuk. Tehetünk bele krutont. (A kenyeret kis kockákra vágjuk, sütőpapírra kiterítjük és megpirítjuk a sütőben.)

Bableves:

250 g bab (pár órára beáztatjuk), 1-2db sárgarépa, 1db fehérrépa, ¼ zeller. A hinget (vagy fokhagyma és hagyma), köményt, őrölt babérlevelet, chili paprika port, őrölt koriandert, római köményt, petrezselymet ghín megpirítjuk, utána beletesszük az apróra vágott paradicsomot és paprikát, ezt megdinszteljük és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje a víz. Beleteszünk ½ csésze .ős búzát. Mikor megpuhult, sózzuk.

Zöldségleves:
Borsó, fehérrépa, sárgarépa, ¼ zeller, 1/4 karalábé, ¼ kelkáposzta. A hinget (vagy hagymát), 1 csipet borsikafüvet, 1 csipet lestyánt, chili port, kurkumát, majoránnát, tárkonyt, szerecsendiót, petrezselymet ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket. Felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje. Mikor megpuhultak a zöldségek, sózzuk. Tészta helyett tehetünk bele krutont.

Spenótkrém leves:
1kg spenót. A hinget (vagy fokhagyma), curryt, római köményt, reszelt gyömbért ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a spenótot, kevés vízzel felöntjük (mert össze fog esni a spenót). Amikor megfőtt sózzuk, turmixszoljuk. Hozzáadunk 250 ml rizstejszínt és annyi vizet, hogy leves állagú legyen. Visszatesszük a tűzre és 10 percig főzzük. Tehetünk bele krutont.

Spenót főzelék:
Ugyanúgy készül, mint a spenótkrém leves csak a végén nem öntünk hozzá még plusz vizet.

Babfőzelék, borsófőzelék, zöldbab főzelék készítésekor pirított rizs lisztet és rizs tejszínt használjunk.

EGYTÁL ÉTELEK:

Zöldségragus rizstészta:
Kukorica, borsó, sárgarépa, cukkini vagy padlizsán (lesózva), fehérrépa. A rizstésztát megfőzzük és lecsepegtetjük. Közben a hinget (vagy hagyma és fokhagyma), koriandert, római köményt, bazsalikomot, oregánót, petrezselymet, kurkumát, reszelt gyömbért ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket. Mikor megpuhultak a zöldségek, sózzuk és összekeverjük a tésztával.

Rántott zöldségek rizzsel:
1 csésze rizst megmosunk, közben a kurkumát, petrezselymet és curry levelet megpirítjuk ghín. Hozzáadjuk a rizst, pár percig pirítjuk, folyamatosan keverjük, felöntjük 2 csésze vízzel. A végén sózzuk.

Cukkinit, zellert egy kis zacskóba teszünk, sóval és chili porral megszórjuk, ghít teszünk rá, bezárjuk a zacskót, a hozzávalókat jól összekeverjük. ½ - 1 órát pihentetjük.

A levet, amit engedett, leöntjük róla és meghempergetjük kukoricapehelyben. Ghível kikent tepsibe tesszük és készre sütjük. Ehetünk hozzá aprított céklát és répát.

A rántott zöldségeket készíthetjük sült édesburgonyával. Ugyanúgy készítjük, mint a rizsest, de itt az édesburgonyát is beletesszük a zacskóba pácolódni a végén. A burgonyát nem hempergetjük bele a kukorica pehelybe, hanem sütő papírral kibélelt tepsibe tesszük.

Rizstejszínes cukkiniragu rizzsel vagy sült édesburgonyával:

A rizst vagy sült édesburgonyát ugyanúgy készítjük, mint az előző receptben.

A hinget, kurkumát, petrezselymet, oregánót, bazsalikomot ghín megpirítjuk, hozzá adom a felkockázott cukkinit. Mikor elkészült sózzuk.

Töltött káposzta:

1 fej káposzta. A káposztából kivágjuk a torzsát és forró vízben 2-3 percig abáljuk. Egy villa segítségével kiemeljük a káposztafejeket és lefejtjük a külső leveleket. Hűlni hagyjuk. Ez alatt főzzünk meg 250 gr barna rizst, amit hagyunk kihűlni.

Közben elkészítjük a töltelékbe valót: Ghín megpirítunk rizslisztet, majoránnát, petrezselymet, őrölt köményt, hinget (vagy fokhagyma és hagyma), őrölt babérlevelet, chili port, borsikafüvet. Amikor megpirultak, hozzáadunk aprított paradicsomot és paprikát, ezután beletesszük a piros paprikát, hozzáadjuk a gabonakolbászt (cukor és fruktóz nélküli), adunk hozzá vizet és 3-5 percig főzzük. Amikor kész, rögtön hozzáadjuk a barnarizshez. Egy kicsit pihentetjük. Ez alatt egy nagy fazékban ghín pirítunk hinget, őrölt köményt, majoránnát, őrölt babérlevelet, chili port, borsika fűvet, majd hozzáadjuk az aprított káposztát és piros paprikát.

A töltelékeket megtöltjük és szorosan egymás mellé rakjuk. Felöntjük paradicsomlével (lehetőleg házi) és kevés vízzel. Letakarjuk, készre főzzük.

Töltött paprika:

Ghín megpirítunk rizs lisztet, majoránnát, petrezselymet, őrölt köményt, hinget (vagy fokhagyma és hagyma) őrölt babérlevelet, chili port, borsikafüvet.

Amikor megpirultak, hozzáadunk aprított paradicsomot és paprikát, ezután beletesszük a piros paprikát, hozzáadjuk a gabonakolbászt (cukor és fruktóz nélküli), adunk hozzá vizet és 3-5 percig főzzük.

Amikor kész, rögtön hozzáadjuk a barna rizshez. Beletöltjük a kicsumázott paprikába, a maradék töltelékből kis gombócokat formálunk és a paprikák mellé tesszük. Felöntjük paradicsomlével és készre főzzük.

Rakott rizses lecsó:

2 bögre rizst megfőzünk, sózzuk.

2 db cukkinit ghín megpirítunk, amikor elkészült, a tepsit ghível kikenjük, lerakunk egy réteg rizst, aztán egy réteg cukkinit, erre a kész lecsót addig rétegezzük, hogy rizs legyen a tetején.

A tetejét vékony szelet cukkinival letakarjuk, sózzuk, bazsalikommal, oregánóval, chili porral megszórjuk és rizstejszínnel meglocsoljuk. 20 percig sütjük.

ITALOK:

Tisztított víz
Hidrogén dús víz
Fehér grapefruitos víz
Citromos víz
Préselt cékla, répa és grapefruitos lé

Jó étvágyat kívánunk!

- 3-4 nap után puffadás megszűnik
- 3-5 nap után gyomorégés megszűnik
- átlagos fogyás: 3-7 kg
- kiugró fogyás: 20 - 25 - 35 kg
- fogyás után a bőr nem “lóg"
- bőr tapintása selymes
- 1-2 hónap után nem kívánja az édeset és a savanyút
- 3-4 hét után cukorszint beáll, orvosi javaslatra gyógyszercsökkentés
- 2-3 hét után vérnyomás beáll normál szintre
- “tele vagyok energiával" érzés, mozgásigény lépett fel
- allergiás köhögés, orrfújás elmaradt
- allergiás tünetek minimálisra csökkentek a kúra után
- láb ödéma megszűnt, ezzel járó állandó fájdalom elmaradt
- puffadás, felfújódás rövid időn belül megszűnt
- napi 5-6-szori hasmenés megszűnt, egyszeri normál széklet
beállt
- alvásprobléma megszűnt, nem kell altató
- jó hatás a család többi tagja felé, étkezés átalakítás
egészségesebb irányba
- ecet helyett sokkal finomabb citrommal ízesíteni a salátákat
- lényegesen kevesebb cukrot kell venni, megtakarítás
- szalonnás, kolbászos rántottával a legjobb fogyni!

A Reg-Enor fogyasztás leállítása után, akik minimálisan változtattak a kúra alatti étrendjükön, egészségesebben élnek. A leadott kilók egyáltalán nem jöttek vissza. Néhány esetben 1-3 kg súlygyarapodás volt, de ez töredéke a leadott kilóknak. Minden esetben a “jobban érzem magam a bőrömben" vélemény volt az első reakció!

Igazi családi példa következik a változásról. Vesszősék teljesítménye, hozzáállása, önuralma mintaértékű. A történet egy lesújtó orvosi megállapítással kezdődik, a vészjósló jelek sötét jövőt tártak eléjük. Erzsébet megijedt, de bénultság helyett tenni akarás lett rajta úrrá. Innen beszéljenek az ő sorai. A képeken is látható a különbség, de a mondatokon is átsüt a gondolkodásbeli változás, s annak eredménye.

,,Vesszősné Szalay Erzsébet vagyok, 2010 októberében csatlakoztunk az Ökonethez. Már bátran ki merem mondani: 111 kiló volt a súlyom.
A történetem ott kezdődött, hogy 45 évesen elmentem a háziorvosomhoz a szokásos éves vizsgálatokra. Az eredmény megdöbbentő volt számomra, 170-es vérnyomás, 9,2 cukorszint, és 9 körüli koleszterinszint. Az orvos elkezdte felírni a ,,csökkentő" gyógyszereket, napi szinten 20 tablettát. Mivel elég nyitott vagyok az alternatív gyógyászat felé, elkezdtem keresgélni a megoldásokat. Ekkor mentem el egy Reg-Enor előadásra, ami nagyon megtetszett, főleg az étrendet szemléltető eszközök: tepertő, kolbász, kolozsvári szalonna, pirítós, zöldségek. Eddig a zsíros finomságok számomra tiltott listán voltak. Másnap elkezdtem szedni férjemmel együtt a Reg-Enort.

A férjemnek, Lászlónak is voltak ,,gyógyíthatatlan" betegségei: allergia, krónikus ínygyulladás, mozgásszervi panaszok, fáradékonyság, emésztési problémák. Ő ekkor 88 kiló volt.
Reggelente 7-8 szelet pirítóst ettem vastagon megkenve tepertőkrémmel. Két hónap után már 15 kilóval kevesebbet mutatott a mérleg. Ekkor már az étvágyam is csökkent. Az ízületi fájdalmaim elmúltak, az emésztésem jobb lett.

Három hónap múlva visszamentem a háziorvoshoz, vérnyomásom 150 alatt volt, 6-os vércukorszintet és 6-os koleszterinszintet mért.
Négy hónap után, amikor elértem a 25 kiló fogyást, elkezdtem sportolni. Évekig nem jártam edzőterembe az ízületi és a súlyproblémám miatt.
Hét hónap Reg-enor kúra és 40 kiló fogyás után kiválóan érzem magam. A leleteim eredménye tökéletes. A bőrömön sem hagyott nyomot a 40 kilós fogyás , nagyon jól érzem magam.
Férjemnek is elmúlt az összes problémája. Energikus, testsúlya beállt 68-70 kilóra.

Mindenkit csak bíztatni tudok a Reg-Enorra, mert mi vagyunk az élő példák, hogy 47 évesen is, egészségesen, fitten érezheti magát az ember."

- Zsírral főzzünk, de ne túl zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jól felszívódnak és biztosítjuk az epeürülést, mely elengedhetetlen a szervezet méregtelenítéséhez. A kisütött zsír főzve igen káros, ezért a rántáshoz, dinszteléshez kevés zsírt használjunk.

- Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva).

- Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszuk.

- Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.

- A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel.

- A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával.

- Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni, lehetőleg himalája só felhasználásával.

- Rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani.

- Levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk.

- Krumplit és tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk.

- Rizsből készült tésztákat fogyaszthatunk korlátozás nélkül.

- Gyümölcsök közül citromot, limeot (zöldcitromot), grapefruitot korlátozás nélkül továbbá gránátalmát és kókuszt is fogyaszthatunk.

- Édesítőszerek használhatóak tetszés szerint.

- Folyadékot (víz, ásványvíz, szódavíz, kristályvíz, forrásvíz, pí-víz, teák cukor nélkül) igyunk bőven.

Tudtátok?

A rossz emésztés kialakulásának lehetséges okai:

Az elhízás vagy túl sovány állapot oka, mind az emésztőrendszer rossz működésének köszönhető. Ha az emésztőrendszer nem működik rendesen és táplálkozásunk nem megfelelő, akkor a szervezet nem képes megfelelően méregteleníteni, ennek következtében pedig méreganyag raktárakat hoz létre, amely elgombásodáshoz, Candidiázishoz, elhízáshoz és egyéb megbetegedésekhez vezethet. Az elgombásodásért harminc gombafajta a felelős, éppen ezért elsősorban nem szabad biztosítani a feltételeket a gombák elszaporodásához, amely a következőkből áll:

- Olyan ételeket kell enni, amelyekben nem szaporodik a gomba belek
- Olyan ételeket kell fogyasztani, amelyek nem erjednek (cukortartalmú gyümölcsök, cukros ételek), mivel cukor hatására a gombák toxinokat termelnek, ami megbénítja a bélfal idegrendszerét, leállítva a perisztaltikát. Nekilátnak szaporodni és az ételt bomlasztva, gázokat képeznek (puffadáshoz vezet)
- Segíteni kell a szervezet megtisztítását a méreganyaganyagoktól és a sejt közötti állományból kiüríteni az idegen anyagokat, amelyek gyulladást okoznak, biztosítva a feltételt a gombák és baktériumok szaporodásához.
- Meg kell erősíteni az immunrendszert

Az utóbbi két feltétel végrehajtásában segít a Reg-Enor.

Biocom tagság, Reg-enor vásárlás tagi áron azonnal

Igen, most lehetőséged van kedvezőbb áron megvásárolni bármely termékünket!
Biocom tagi regisztráció és ezzel kapcsolatos vásárlási kedvezmények azonnal!

A részletekért kattints ide >>
Online Reg-Enor rendelés
Rendelési részletek:
- 1 üveg Reg-enor ára 6.990 Ft
- 2 üveg, vagy több esetén egyedi ajánlatot küldünk a visszaigazoló levelünkben
- Szállítási idő: kb. 5 munkanap
- Részletek: info@reg-enor.hu

* (A mezők kitöltése kötelező!)
Név:*
E-mail:*
Telefonszám:*
Születési idő:*
Szállítási cím:*
Számlázási cím:
REG-ENOR méregtelenítő ital, 500 ml, darabszám:

Megjegyzés:
CAPTCHA kép
Kép frissítése
Ellenőrző kód:*

Reg-Enor Hotline

Mobil: 0620-976-4513
Legutóbbi bejegyzések
Reg-enor * Gyakori kérdések
Turmeric - Kurkuma
Vércseppanalízis
Reg-Enor rendelés külföldre
Húsos receptek Reg-Enor kúrához - egy kis ízelítő
Elérhetőségek

Cégnév: MOOD DESIGN Kft.
Székhely: 1181 Budapest, Csontváry u. 34.
Adószám: 23449781-2-43

E-mail: info@reg-enor.hu
Mobil: 0620-976-4513

Copyright © Reg-enor * méregtelenítés természetesen... Testsúlycsökkentés kolbásszal és tepertővel... - - Oldalunk alapja a WordPress
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice
Reg-Enor.hu @ 2014 | Minden jog fenntartva! E-mail: info@reg-enor.hu
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: Erős Pista, Füredi Éva, Vegáknak Ghí, Saláták Ghível, Vesszősné Szalay Erzsébet, Online Reg-Enor,

14 különleges forralt bor recept karácsonyra
szeletek Tegyük fel főni a bort lassú tűzre. Tegyük hozzá a narancshéjat, a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. Lassú tűzön melegítsük. Fedjük le és hagyjuk 2 órát állni. Szűrjük le és melegen tálaljuk narancs szeletekkel. Erős Pista Hozzávalók: 1 l vörösbor 8 dkg cukor 1 rúd fahéj 5 szem szegfűszeg fél cseresznyepaprika (vagy 1 teáskanál csípős paprikakrém) A bort felmelegítjük a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a paprikával, és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
4 kinai étel.(egészséges)
hozzávalót beszerezned. Próbáld ki őket!!!! Csípős káposztasaláta Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej káposzta 1 db sárgarépa 2 dl almalé 2 evőkanál méz 2 db friss vagy szárított chili, esetleg Erős Pista ecet, ízlés szerint 1 teáskanál őrölt római kömény só Elkészítése: a répát és a káposztát reszeld le egészen vékony csíkokra. Keverd össze az almalevet, az ecetet, a mézet, az apróra vágott chilit, a köményt és a sót, majd ...
linda019 linda019
4 tüzes recept náthás napokra
vinni: hosszú távon gyomorbántalmakat okozhat. Kis mennyiségben viszont javítja a közérzetet, és még a vágyat is felkorbácsolhatja! Klasszikus csípős-savanyú leves Hozzávalók 4 főre: •3 chilipaprika vagy csípős Erős Pista •2 evőkanál napraforgóolaj •4 gerezd fokhagyma •4 szál sárgarépa •szárított shitake gomba •4 tojás •babcsíra •tofu vagy bármilyen főtt hús (kb. negyed ...
roanna roanna
A 6 legjobb forralt bor recept
A vizet a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, beleszórjuk a cukrot. Amikor elolvadt a cukor, hozzáadjuk a bort, és gőzölgésig hevítjük. Félrehúzzuk, és belekeverjük a citrom levét. Tálaláskor citromkarikával díszítjük. Erős Pista Hozzávalók: 1 l vörösbor 8 dkg cukor 1 rúd fahéj 5 szem szegfűszeg fél cseresznyepaprika (vagy 1 teáskanál csípős paprikakrém) Elkészítés: A bort felmelegítjük a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a paprikával, és körülbelül 5 ...
irmus irmus
A forralt bor
a bor aromájának), majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk. A pikáns és gyógyító forralt bor Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukornak megfelelő méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, vagy chili) Elkészítés: A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának), majd majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe ...
szelidszeder szelidszeder
A forralt bor...
aromájának), majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk. Forralt bor II. A pikáns és gyógyító forralt bor Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukornak megfelelő méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, vagy chili) Elkészítés: A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának), majd majd belekarikázzuk a citromot és ...
istvan620512 istvan620512
A legfinomabb forraltbor
szervírozhatod. •Pikáns forralt bor Nátha ellen nagyon jó a következő recept, melyet a magyar népi konyha hagyományozott az utókorra. Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukor vagy méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál Erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, chili). Elkészítés: a bort és a többi hozzávalót forráspontig hevíted, majd belekarikázod a citromot, és forrón tálalod. Persze ha vásárjáró vagy téli fesztiválozó vagy, nem kell foglalkoznod a ...
grimilda grimilda
A legfinomabb forraltbor
szervírozhatod. Pikáns forralt bor Nátha ellen nagyon jó a következő recept, melyet a magyar népi konyha hagyományozott az utókorra. Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukor vagy méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál Erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, chili). Elkészítés: a bort és a többi hozzávalót forráspontig hevíted, majd belekarikázod a citromot, és forrón tálalod. Persze ha vásárjáró vagy téli fesztiválozó vagy, nem kell foglalkoznod a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Álom almás rochlitzne
Babapiskóta nagyi módra 1vargaildyko
Panda maci szelet kohlinka
Kókuszos-csokis muffin recept toth_beata
Vásárhelyi pite. bubszi
Epres túrótorta recept baggesz20
Vajas-citromos-vaníliás vicky0709
eper tiramisu biharijudit
Csokoládés félgömb. bubszi
Banános kakaótorta klerierzsi
Szárnyas receptek
Permanói kacsapecsenye mama57
karácsonyi rakott pulykahusi faciendum
Mozzarellával, baconnel töltött csirkemell baconös zöldbabba suzymama
Fügés finomságok füge függőknek horvathnemagdi
Rakott csirkemell 3. bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Aranysárga leves vegyes hússal angyalka___
Spárgás csirke receptje: ujjozsef
KÁPOSZTÁS RAKOTT tyúk bubszi
Tejszínes csirkemell recept toth_beata
Marhából készült ételek
Rakott húsételek spanyolsky
Charlestoni paradicsomos rizs recept kovacs_zsoka
Rózsa Sándor kedvence tinka1951
sült húsgombóc csicseriborsóval ibolya58
Háromhúsos leves házi májgombóccal recept boszorlany
Húsos-lecsós rakott burgonya recept jamborlulu
Bográcsgulyás II. bubszi
Húsleves gazdagon recept gonda_katalin
Feltétlen feltétek horvathnemagdi
Palóc leves bulac57
Sertésből készült ételek
Padlizsán görögösen MIKRÓBAN bubszi
Csülkös cipó bubszi
Csülkös káposzta bubszi
Mit főzzek ma? 2018.03.21. szerda tinka1951
Bakonyi sertéstokány faciendum
Bácskai rizses hús 2. bubszi
Alföldi betyárgulyás recept reifregina
Firenzei húslepény bubszi
Cs betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők –Pánd– horvathnemagdi
Halból készült ételek
Roston sült ponty fűszervajjal ujjozsef
Szegedi halászlé 1. bubszi
Saláták grimilda
Kanadai zöldfűszeres lazac recept kovacs_zsoka
Bajai halászlé 1. bubszi
Recept jjanosne
Halpaprikás vegyes halból ! horvathnemagdi
Tormás palacsinta keri007
Spárga lazaccal veronika74
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Vad ételek
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Rakott húsételek spanyolsky
Recept rakosferenc
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Receptek horvathnemagdi
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Spagetti ajánló
Rakott Bolognai klerierzsi
Bakonyi húsgombócok reifregina
Olasz csirkegulyás klerierzsi
Keresgetés a receptek között. dupalymaria
Gombás tejszínes spagetti agimami7
Sajtos-csirkés spagetti recept jamborlulu
Burgonyás-heringes egytálétel recept baggesz20
szénhidrát napra faciendum
Vörös boros marharagu tundihugi
Olasz spagettisaláta tnemarika
Pizza receptek
Töltött-pizza horvathnemagdi
Mini-pizza horvathnemagdi
Pizza horvathnemagdi
Hamis pizza bubszi
Paleo pizza (liszt mentes) bkisseva
Pizzás tekergők bubszi
Pizza 3 horvathnemagdi
Recept jjanosne
Pizzás táska 1vargaildyko
Tepsis pizza recept horvathnemagdi
Hamburger receptek
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
x nagyuska
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger zsemle recept baggesz20
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU