Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
K betűs receptek
Kolozsvári palacsinta

Hozzávalók: 1 egész tojás, 25-30 dkg finomliszt, 3-4 dl szódavíz, 10 dkg kolozsvári húsos, füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 púpozott mokkáskanál só.
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, és a zsírját kiolvasztom. A pörcöt leszűröm. A visszamaradt zsíron sárgára pirítom a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát. Hagyom kihűlni. A tojást kevés szódavízzel habosra keverem, majd a lisztet hozzáadva, apránként felöntöm a maradék szódavízzel, és a szokásos sűrűségű palacsintamasszát keverem belőle. Sóval, borssal fűszerezem, végül belekeverem a szalonnapörcöt és a pirított vöröshagymát is. Az egészet jól összekeverem, és tizenöt percig hagyom állni. Teflonserpenyőben a szokásos módon megsütöm a palacsintákat, és összecsavarva egy hosszúkás, tűzálló tálra vagy tepsibe teszem. A tetejére rálocsolom a tejfölt, és az előmelegített forró sütőben átforrósítom.
Elkészítési ideje: . 90 perc.

Kolozsvári pogácsa

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 25 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 3 tojássárga, 3 evőkanál tejföl, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás a tészta megkenéséhez, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál köménymag és törött fekete bors
Elkészítése: A füstölt szalonnát kétszer átdaráljuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, a borssal. Ha a tészta már teljesen sima, tetejét belisztezzük, és mély tálba téve tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, ezután lisztezett deszkán még egyszer jól átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtva négyrét hajtjuk. 30 percnyi pihentetés után 1 centi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük egy egész, felvert tojással, megszórjuk köménymaggal, és előmelegített forró sütőbe tolva közepes lángon megsütjük.

Kolozsvári rakott kacsa

Hozzávalók: 1 kacsa, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg savanyú káposzta, só.
Elkészítése: A kacsát kívül-belül besózzuk, és egy kevés vízzel, a fokhagymával félpuhára pároljuk. Hosszúkás tűzálló tálat kibélelünk vékony szalonna szeletekkel, beleterítjük a jól kinyomkodott káposztát, erre helyezzük a kacsát, majd azt is beterítjük szalonna szeletekkel. A kacsa főző levét egy kis liszttel besűrítjük, és megöntözzük vele a rakott kacsát. A sütőben lefedve megpároljuk, utána fedő nélkül szép pirosra sütjük.

Kolozsvári rakott káposzta

Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta, 1,5 kg sertéslapocka, 40 dkg füstölt kolbász, 60 dkg sertéskaraj, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg rizs, 1 húsleveskocka, 6 tojás, 10 dkg zsír, 6 dl tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint törött bors, só.
Elkészítés: 50 dkg lapockát egy darabban megsütünk a szokásos módon. (Tepsibe téve leforrázzuk 1 evőkanál zsírral, aláöntünk 1 dl vizet, és lefedve puhára pároljuk.)
A sült húst ezután ledaráljuk és félretesszük. A maradék lapockából hagymával, pirospaprikával pörköltet készítünk, rövid lével. (1 evőkanálnyi zsíron megfonnyasztunk 1 tisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, a kockákra vágott húst rádobjuk, meghintjük pirospaprikával, sózzuk, és aláöntünk 2 dl vizet. Gyakori kevergetés mellett a húst puhára pároljuk.) A savanyú káposztát pici zsíron, kevés sóval és cukorral megpirítjuk. A húsleveskockából készített levesben a rizst félig megfőzzük, majd a félretett, darált sült hússal összekeverjük. A tojásokat keményre főzzük, és felkarikázzuk. A füstölt kolbászt is karikákra vagdaljak, a füstölt szalonnát pedig nagyon apró kockákra metéljük. Nagy tepsi (vagy tűzálló tál) aljára terítünk egy vékony réteg párolt káposztát, erre szórunk néhány tojáskarikát, szalonnakockákat, kolbászdarabkákat, és a pörkölt egyharmad részét. Ezt tejföllel meglocsoljuk. Erre egy sor húsos rizst teszünk, majd káposztával betakarjuk. Ezt is meglocsoljuk tejföllel, erre újabb tojás-, kolbász-, szalonnadarabkákat szórunk. Ezt követi a húsos rizs és káposzta. Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A sorokat sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. A tetejére káposztának kell kerülnie, amit tejföllel meglocsolunk, és forró sütőben sütjük 1 óra hosszat, közepes lángon. Míg a káposzta sül, a sertéskarajból 10 szeletet vágunk, és hirtelen, nagyon pici zsíron ropogós-pirosra sütjük. Tálaláskor a rakott káposztát ezzel koronázzuk. Ez a káposzta nagyon finom, kiadós étel, bár eléggé munkaigényes.

Kolozsvári rostélyos 1.

Hozzávalók: 6o dkg rostélyos, 12 dkg füstölt kolbász, 8o dkg savanyu káposzta, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, fél csokor kapor, 3 ek. olaj, köménymag, őrölt bors, pirospaprika, só
A kiveregetett rostélyosszeleteket sóval, borssal fűszerezzük, kevés forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, és egy lábosba szedjük. A sütésből visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával és felöntjük vizzel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot és felforraljuk. Ráöntjük a rostélyosra, majd félig puhára pároljuk. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a káposztát. Szükség szerint kevés vizet és tejfölt ráöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor apróra vágott kaporral megszórjuk.

Kolozsvári rostélyos 2.

Hozzávalók: 80 dkg hátszín, 8 dkg liszt, 8 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dkg pirospaprika, 2 g köménymag, 15 dkg füstölt kolbász, 80 dkg savanyú káposzta, 3 dl tejföl, 1 csomó kapor, só.
A rostélyosszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, majd serpenyőben hevített, kevés forró zsírban elősütjük, és egy lábasba átszedjük. A sütésből visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük egy kevés vízzel. Megsózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a köménymagot, felforraljuk, és a rostélyosokra öntjük. Fedővel letakarva a húst félig puhára pároljuk. Ezután hozzátesszük a karikákra vágott füstölt kolbászt, a savanyú káposztát, és kevés vizet hozzáöntve az anyagokat puhára pároljuk. 4 dkg liszttel elkevert tejföllel sűrítjük, beletesszük az apróra vágott friss kaprot, és 2-3 percig forraljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: lisztet hozzáadva, maradék szódavízzel, szokásos sűrűségű, pirított vöröshagymát, szokásos módon, tetejére rálocsolom,

B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csángó leves Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája. Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dalmát fazék Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
E betűs receptek
Egri gömbpalacsinta Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, Töltelék: 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 12 dkg darált dió, 0,5 citrom reszelt héja, 0,5 cs. vaníliás cukor, 2 dkg mazsola, A palacsinta kifőzéséhez: 1,2 l tej, 3 dkg vaj, Krémöntet: 2 tojás, 2 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/4 rúd vanília, 5 dl tej, 3 cl rum, A díszítéshez: 3 dkg pörkölt, durvára őrölt dió vagy mogyoró, mandula. A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
mákos krémes faciendum
SÜTEMÉNY AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Kávés-mogyorós szelet bubszi
sűtőtökös almás muffin ibolya58
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Csokis keksztekercs kati53
Piskótatekercs-lap készítése margitanya
Kókuszos-almás sütemény gabfe
Panettone bubszi
Meggytorta bubszi
Szárnyas receptek
Bakonyi betyárleves petezsolt
Szilvával töltött pulykamell bulac57
Recept jjanosne
B betűs receptek horvathnemagdi
Tárkonyos pulykaraguleves klara50
Pikáns csirkemell bubszi
Kurkumás csirke veronika74
Zöldséges csirkemell bubszi
Karfiolos csirkemell bubszi
Csirkés Kavarma suzymama
Marhából készült ételek
Vaj, a tejtermékek királynője horvathnemagdi
Cs betűs receptek horvathnemagdi
Marhahúsleves lilikonyhaja
Borsos tokány tundihugi
Szabolcsi rakott felsál bubszi
Receptek horvathnemagdi
Scsí fehér káposztából bubszi
Lencse Sólet 1vargaildyko
Zöldséges marharagú, remek egytálétel! Laktató finomság egy suzymama
Bolognai rizsgolyók recept baggesz20
Sertésből készült ételek
Babos káposzta csülökkel: ujjozsef
Csülök - Pékné módra anitahajdu
Receptek horvathnemagdi
Brassói rakott káposzta veronika74
Sertéstokány Erdélyi suzymama
Parmezános Májszeletek 1vargaildyko
Fasírt krumpi fészekben recept kovacs_zsoka
Finom Töltött Paradicsom 1vargaildyko
milánói polpetti ! ibolya58
Chilis bab II. horvathnemagdi
Halból készült ételek
Bácskai halászlé bubszi
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Halas kolbász bubszi
Füstölt lazacos saláta 1vargaildyko
Sajtos ponty bubszi
Sajtos ponty tepsiben reifregina
Pisztráng (tengeri hal) roston bubszi
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
Hal fűszeres kéregben bulac57
Kalocsai pontyderék bubszi
Vad ételek
Fácánsült lilikonyhaja
Itt van az ideje sarkadykati
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro jamborlulu
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
Magyar gasztronómia grimilda
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Telkibányai raguleves! ibolya58
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Spagetti ajánló
Salátát az egészségért... roanna
Fokhagymás-paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Kínai zöldséges-csirkés tészta gigi55
Császárspagetti receptje: ujjozsef
Paradicsomos Borda 1vargaildyko
4 ínycsiklandó rakott étel grimilda
Spagetti gombás ... bulac57
Rakott bolognai spagetti juditmama
levesek atyimby
Pizza receptek
Pizza 3. udypy
Pizza tundihugi
Mini-pizza jupiter21
Baconös kolbászos pizza tepsiben sütve bkisseva
Egyszerű fánk horvathnemagdi
x nagyuska
Csavart pizzás rúd recept gonda_katalin
Búzacsírás pizza tészta bubszi
Babos pizza batyu bubszi
pizzás kiflik anna5971
Hamburger receptek
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger buci recept jamborlulu
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Vegetáriánus hamburger moncsika77
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburger zsemle vagikriszti
Hawaii burger veronika74
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU