| Halas tippek |
|
tisztában vagyunk a legalapvetőbb fogásokkal. A halat fajtájától függetlenül a fejére mért ütéssel pusztítsuk el. A művelet során fogjuk száraz konyharuhába a hal testét, hogy ne csússzon ki a kezünkből.
1. A pikkelyes (ponty-, márna-, kárász- és keszegfélék, amur, busa) halakról éles késsel - a pikkelyek fekvésével, ellentétes kaparással - távolítsuk el a pikkelyeket.
2. A nem pikkelyes halaknál (törpeharcsa, leső harcsa, afrikai harcsa) a testén levő nyálkát kaparással, erős mosással ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Halételek |
Keszeg receptek
Keszeg sütve recept
Hozzávalók:
10 db keszeg,
3 dkg só,
10 dkg liszt,
1 db fejes saláta,
0,5 dkg fűszerpaprika,
6 dl olaj,
10 adag vele sült burgonya.
Elkészítése:
A keszegeket pikkelyezzük, bontjuk, a belsőségeket eltávolítjuk, majd a fejeket levágjuk az első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket hosszanti ... |
jozsef_olah_9843  |
|
|
| |
| Halételek |
Vegyes halból is készítheto halászlé: szokás az alaplevet apró halakból elkészíteni és azután belefozni a nagyobb halak felszeletelt húsát.
Halászlé burgonyával
Hozzávalók: személyenként 2-3 burgonya és 2-3 kisebb hal (keszeg, sügér, kárász), 1 nagy fej vöröshagyma, tojásnyi zsír, 1 evokanál pirospaprika, 1 cikk fokhagyma, 1-2 zöldpaprika, 1 csípospaprika, só.
A halakat megtisztítjuk, az uszonyokból, fejekbol alaplevet készítünk (mint fent). A halakat lapjára ... |
novakferenc  |
|
|
| |
| Keszeg Sütve |
Hozzávalók:
10 db keszeg,
3 dkg só,
10 dkg liszt,
1 db fejessaláta,
0,5 dkg fűszerpaprika,
6 dl olaj,
10 adag velesült burgonya.
Elkészítés:
A keszegeket pikkelyezzük, bontjuk, a belsőségeket eltávolítjuk, majd a fejeket levágjuk az
első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket hosszanti irányukra merőlegesen vagy
enyhén rézsútosan sűrűn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra ügyeljünk, hogy a gerinccsontot ne
vágjuk ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Keszeg sütve |
|
Hozzávalók:
10 db keszeg,
3 dkg só,
10 dkg liszt,
1 db fejes saláta,
0,5 dkg fűszerpaprika,
6 dl olaj,
10 adag velesült burgonya.
Elkészítés:
A keszegeket pikkelyezzük, bontjuk, a belsőségeket eltávolítjuk, majd a fejeket levágjuk az első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket hosszanti irányukra merőlegesen vagy ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
|
|