| Almás-csirkemájas serpenyő |
|
Receptek egyperces
Almás-csirkemájas serpenyő
Hozzávalók:
4 szép lilahagyma
50 dkg alma
3-4 evőkanál olaj
1 csokor zsálya
40 dkg csirkemáj
só
őrölt bors
1 dl száraz fehérbor vagy almabor
Elkészítés:
A lilahagymát és az almát megtisztítom, cikkekre vágom. Az olajat felforrósítom a serpenyőben, beledobom a zsályalevelet, és nagy lángon átforgatom. Kiemelem szalvétára, majd a zsályás olajban megpirítom a májat és a ... |
gabfe  |
|
|
| |
| Csirkemáj sütőtökös-almás raguval és metélt tésztával |
Hozzávalók:
5-6 db csirkemáj
2 db alma (édes)
30 dkg kockázott sütőtök
1 nagy lilahagyma
2 evőkanál méz
őrölt színes bors
só
majoranna
őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
2 dl tejszín
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
Elkészítés:
A csirkemájról éles késsel fejtsük le az eres részeket, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát távolítsuk el, majd szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lilahagymát ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Csirkemáj sütőtökös-almás raguval és metélt tésztával. |
rápillantottam a sütőtökre és rögtön el is vetettem az előző gondolatomat. Végül némi töprengés után a csirkemáj, és a sütőtök mellé kiválasztottam még két szép piros almát, és egy jó nagy lila hagymát, és már kezdődhetett is a főzés. Ameddig a csirkemájas-gyümölcsös ragu elkészült, addig a házi készítésű metélt tésztát is kifőztem. Az egész művelet nem tartott bő fél óránál tovább, a végeredmény pedig nagyon finomra sikerült. Az édes-fűszeres ízek kedvelőinek bátran merem ajánlani. (sőt a csirkemájat ... |
bordat  |
|
|
| |
| Csirkemájas ... |
Csirkemájas kelkáposztatekercs
Hozzávalók:
1 kelkáposzta, só, bors, 6 paradicsom, 25 dkg csirkemáj, 2 fej hagyma, 4 ek. + 1 kk. olaj, 20 dkg kerek rizs, 1 kk. ételízesítő, 2 tojássárgája, egy kis csokor petrezselyem + a díszítéshez, 8-10 szelet bacon szalonna, 5-6 miniparadicsom.
A kelleveleket sós vízben 10 percig főzzük, majd konyharuhára terítjük. A 6 paradicsom kalapját a szár felőli oldalon levágjuk; belsejüket kivájjuk, besózzuk, majd üregükkel lefelé ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Csirkemájas batyú |
|
Hmmmm,megéheztem!
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg vaj
30 dkg liszt (fele finomliszt, fele rétesliszt)
1 dl víz
1 evőkanál 10%-os ecet
1 kávéskanál só
1 tojás
A töltelékhez:
50 dkg csirkemáj
2 nagy fej hagyma
1 teáskanál bors
1 teáskanál majoranna
ételízesítő
5 dkg vaj
A tetjére:
1 tojás
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozom, a vizet nem egyszerre öntöm hozzá, hanem apránként, mert a liszttől függ, ... |
biharijudit  |
|
|
| |
| Csirkemájas brokkoli |
Hozzávalók:
60 dkg brokkoli (rózsája)
8 db csirkemáj
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
só
őrölt bors
szerecsendió
majoranna
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg Vénusz sütőmargarin
10 dkg sajt
Elkészítés:
A rózsáira szedett brokkolit enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le. (Én a főzővízbe tettem egy mokkáskanál szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon.)
A csirkemájat ízlés szerint sózzuk, majd szórjuk meg ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Csirkemájas brokkoli. |
Hozzávalók:
60 dkg brokkoli (rózsája)
8 db csirkemáj
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
só
őrölt bors
szerecsendió
majoranna
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg Vénusz margarin
10 dkg sajt
A rózsáira szedett brokkolit enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le. (én a főzővízbe tettem egy mokkáskanál szódabikarbónát hogy szép zöld maradjon)
A csirkemájat ízlés szerint sózzuk, majd szórjuk ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Csirkemájas burgonyapogácsa |
Csirkemájas burgonyapogácsa
...........................
Hozzávalók: 40 dkg nyers burgonya, 25 dkg csirkemáj (szívvel együtt),
2 db egész tojás, késhegynyi sütőpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl
tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött
bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
zsemlemorzsa.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán
nyersen lereszeljük. A májat ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|