| Dalmát fazék |
|
Hozzávalók 4 személyre:
65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm-es kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, hozzáadjuk a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Dalmát fazék |
Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm-es kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, hozzáadjuk a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Dalmát karaj bundában |
Hozzávalók:
1 kg csontos sertéskaraj, 30 dkg leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 4 paradicsom, 4 tojás, 1 dl tejszín, 2 dl sör, 10 dkg liszt, 1 evőkanál ételízesítő, 1 fej saláta, a sütéshez: bőven olaj.
Elkészítése:
Akarajt kicsontozzuk. A zöldségeket és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A húst, a csontot. a zöldségeket fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, (szemes) borssal ízesítjük, fedő alatt megfőzzük. A húst a ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Receptek |
Dalmát fazék
Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| dalmát fazék! |
|
.Dalmát fazék
Hozzávalók 4 személyre:
65 dkg marhafelsál,
10 dkg füstölt szalonna,
14 dkg hagyma,
15 dkg sárgarépa,
20 dkg csiperkegomba,
12 dkg rizs,
4 gerezd fokhagyma,
2-3 zöldpaprika,
só, őrölt bors,
2-3 evőkanál ecet,
4-5 dl húsleves vagy víz
.A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük.A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm-es kockákra vágott húst. ... |
ibolya58  |
|
|
| |
|
|