Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Szatmárcseke
Ízőrzők - Szatmárcseke - receptek

Kaszás leves
Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.
Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt- és sertéshúst.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, a karikákra vágott kolbászt, majd ízlés szerint megsózzuk.
Összekeverjük, és felforraljuk.
2-3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan a levesbe csurgatjuk. Összefőzzük, és tálaljuk.

Öntött pászka
Hozzávalók: 3 tojás, 45 dkg liszt, só. Az öntethez: 15 dkg füstölt szalonna, fél liter tejföl, fél kg túró.
A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb darabokra felvágjuk, széthúzogatjuk, és a sparhelt lapján, vagy vaslemezen mindkét oldalán megsütjük. Ha kisült, összetörjük, és forró, sós vízzel leforrázzuk. Ruhával letakarva 5 percet pihentetjük, míg megpuhul. Leszűrjük a vizet róla, és öntetet készítünk hozzá.
A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöket kiszedjük belőle, és félretesszük. A visszamaradt zsírba beleöntjük a tejfölt, és összesütjük.
Ezzel az öntettel locsoljuk meg a pászkát, a tetejére túrót morzsolunk, és megszórjuk tepertővel.

Puliszka
Hozzávalók: 50 dkg kukoricadara, só, füstölt szalonna zsírja.
Másfél liter vizet felforralunk, ízlés szerint sózzuk, majd apránként belekeverjük a kukoricadarát. Addig főzzük, míg besűrűsödik, és átfő.
A tányérokba, a puliszka alá kevés átmelegített szalonnazsírt kanalazunk, erre tesszük a puliszkát. Szétterítjük a tányérban.
Többféleképpen fogyaszthatjuk. Lehet szalonnazsír nélkül is, kevés tejjel meglocsolva, lekvárral, vagy tejföllel. Szórhatunk a tetejére túrót, párolt káposztát, kacsa- vagy libamájat, szalonnapörcöt, zsírban átsütött kolbászkarikákat.

Törtpaszuly és levében leves
Hozzávalók: 1 kg fehér bab, 3 fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 sárgarépa, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 20 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál liszt. A csipetkéhez 1 tojás, liszt, csipetnyi só, 1 evőkanál víz.
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap a megtisztított sárgarépával, és kevés sóval puhára főzzük.
Közben a leveshez csipetkét készítünk. A lisztet a tojással, sóval, kevés vízzel összegyúrjuk, kicsipkedjük.
A vöröshagymát fél karikákra vágjuk, zsírban átsütjük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a felkarikázott füstölt kolbászt. Összesütjük, és félretesszük.
A leszűrt paszulyból kivesszük a sárgarépát. A főzőlevet félrerakjuk, ebből készítjük el a levest. Teszünk bele 1-2 evőkanálnyi hagymás zsírt, a sárgarépákat, és belefőzzük a csipetke tésztát.
A leszűrt babot szűrőkanálban átpasszírozzuk, hogy a haja ne kerüljön bele. Tűzre tesszük, kevés tejjel, és 1 evőkanál liszttel összesütjük. Tányéron szétterítjük, a tetejét hagymás zsírral locsoljuk, és megrakjuk sült kolbászdarabkákkal.

Szatmári tepsis hús
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyem zöldje, másfél kg krumpli, 3 paradicsom, 5 dl tejföl, 10 dkg liszt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 fakanálnyi fűszerpaprika.
A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. A karajt felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal, lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikákra vágva beletesszük. Rárakjuk a kisütött húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát, és a petrezselymet apróra felvágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle. Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockákra vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt liszttel simára keverjük, beleöntjük a hagymás-paprikás zsírba, sózzuk, és 2 dl vízzel összeforraljuk. Amennyiben maradt a zöldséges töltelékből, azt is hozzákeverjük. Átfőzzük, és nyakon öntjük vele a tepsis húst.
Előmelegített sütőben . 40 perc alatt készre sütjük.

Derelye
Hozzávalók: (12 főre) 2 kg liszt, 10 tojás, só, 30 dkg zsemlemorzsa, fél liter olvasztott sertészsír. A közepébe szikkadt szilvalekvár.
A lisztet a tojásokkal, és kevés vízzel összeállítjuk. Deszkán is átgyúrjuk, majd egy tállal letakarjuk, néhány percig pihentetjük. Négyfelé választjuk, majd egyenként vékonyra kisodorjuk. A tészta szélétől 2-3 centire kis szilvalekvár halmokat helyezünk, ráhajtjuk, lenyomjuk a széleket, és derelyevágóval kiszaggatjuk.
Forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Az olvasztott zsírban megpirítjuk a zsemlemorzsát, ebbe forgatjuk bele a kifőzött derelyét.
Sósan, vagy cukorral megszórva, darált dióval is kínálhatjuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tojásokkal összegyúrjuk, sparhelt lapján, vizet róla, szalonna zsírját, pörcöket kiszedjük, visszamaradt zsírba,

A franciák így szeretik - Sajtos burgonyakrémleves
vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 db zöldségleveskocka 1 liter víz Fél dl olívaolaj 15 dkg natúr krémsajt 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld 1 bagett Só Bors Elkészítése A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, hasonlóképpen feldaraboljuk a vöröshagymát és a fokhagymát is. A hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a zöldségleveskockát és lassú ...
suzymama suzymama
A padlizsán
lesz. Töltött padlizsán 2 tojásgyümölcs, 1 doboz májkrém, 1 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg sajt, só, majoránna, 1 fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 dl paradicsomlé. A tojásgyümölcsöt sütőben megsütjük. Ezután meghámozzuk és kivájjuk a belét. A kivájt belet összekeverjük, a májkrémmel, a nyers tojással, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és a reszelt sajt felével. Ízlés szerint kevés ...
madlen40 madlen40
Alma, nemcsak a fa alatt
mélyhűtött leveles tészta, 4 savanyú alma, 1 kk. őrölt fahéj, 10 dkg darált dió, 3 ek. cukor, 1 tojás, 1 ek. vaj, 3 ek. liszt, 3 ek. porcukor. A leveles tésztát egy deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 8 x 8 cm-es darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, egy tálban megszórjuk fahéjjal és cukorral, aztán jól összerázzuk, hogy az utóbbiakból mindenhová jusson. Kanállal minden tésztalapra teszünk egy kevés tölteléket, megszórjuk dióval, és a tészta négy sarkát ...
bulac57 bulac57
Almás káposzta
lezárva, a forró sütőbe toljuk. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében. Angolos burgonya Hegedős János: Ételművészet Hozzávalók: 1 kg apró szemű burgonya, só, 5 dkg vaj. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben, egészben megfőzzük. Ezután leszűrjük, a krumplit forró tálra tesszük, és megforrósított, de nem barna vajjal leöntjük. Lehet a tetejére összevagdalt petrezselyemzöldet is hinteni. Borókás sült karfiol Frank ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Almás sült krumpli
kolbász ízlés szerint szalonna 1 evőkanál zsír só bors ételízesítő Elkészítés: A krumplit, a kolbászt és a hagymát karikára vágjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk. Az almákat és a paradicsomot meghámozzuk, húsukat felkockázzuk. Zsírozott, zománcos tepsibe halmozzuk a hozzávalókat. Ízlés szerint fűszerezzük. Lefedjük alufóliával, és fél órára a sütőbe tesszük. Ezt követően levesszük a fóliát, az ételt visszatoljuk még egy negyed órára a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Angolos burgonya
Angolos burgonya Hegedűs János: Ételművészet Hozzávalók: 1 kg apró szemű burgonya, só, 5 dkg vaj. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben, egészben megfőzzük. Ezután leszűrjük, a krumplit forró tálra tesszük, és megforrósított, de nem barna vajjal leöntjük. Lehet a tetejére összevagdalt petrezselyemzöldet is hinteni. ...
bubszi bubszi
Apró krumplislángos
Apró krumplislángos Hozzávalók: 50 dkg burgonya, só, 1 tojás, 20 dkg finomliszt a sütéshez: bő olaj a tetejére: 2 evőkanál porcukor, fél kiskanál őrölt fahéj 1. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, villával összetörjük vagy krumplinyomón áttörjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, azután a tojással és annyi liszttel, amennyit fölvesz (általában fele annyit, mint a ...
orsi1 orsi1
Aranyszínű csemege
középen kettévágjuk, szétterítjük, húsverővel enyhén kiklopfoljuk, és mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. A sütőtököt megtöröljük, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és kevergetve üvegesre pirítjuk, majd kihűtjük. A sütőt bekapcsolva hagyjuk. A sütőtököt kivesszük, héjából ...
cilamami cilamami
Süti ajánló
Kókuszos isler klerierzsi
30 perces kifli sarkadykati
Grape-fruit-cup koktél donaldduck
Laci sütemény rochlitzne
Legfinomabb sajtos rúd / pogácsa bkisseva
Hókifli (ecetes tésztás sütemény) recept kovacs_zsoka
Finom sütirecept piroska0101
Meggyes-gesztenyés muffin margoka59
Diós kocka bozsanyinemanyi
Reszelt tésztás almás süti (lengyel recept) gabfe
Szárnyas receptek
Padlizsános csirke 1. bubszi
Füstölt sajtos, kolbászos töltött csirkemell suzymama
Sütőtök saláta csirkehússal migova
SZALONNÁS pulykaMÁJ bubszi
Joghurtos szelet bubszi
Májas töltött csirke bubszi
Csirkemell Dióval 1vargaildyko
Almás-tejszínes csirkemell 1vargaildyko
Egyperces recept emoke93
Ízőrzők – Szepetnek horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Rakott kel bubszi
Japán húsgombócok bulac57
marokkói burgonyás hús ! ibolya58
Saláták grimilda
brassói húsleves ibolya58
marokkói burgonyás hús ! ibolya58
Ír sörös gulyás: ujjozsef
Hal a tortán jjanosne
Mozzarellás marhahús, horvathnemagdi
Bécsi Fiákergulyás recept baggesz20
Sertésből készült ételek
Gulyásleves tarhonyával recept toth_beata
Karácsonyi kocsonya recept baggesz20
Brassói aprópecsenye rochlitzne
Tavaszi leves májgaluskával recept baggesz20
Húspástétom bubszi
mustár készítése házilag irmus
Receptek horvathnemagdi
Húsvéti sonkás kenyér bubszi
Ázsiai szilvás sertéscsíkok skorpiolilike
Pikáns mézes vagdalt bubszi
Halból készült ételek
Karácsonyi leves receptek zsigaiklara
Receptek horvathnemagdi
Fogas tempura sütőtökkel suzymama
Pikáns saláta füstölt hallal 1vargaildyko
Halételek jozsef_olah_9843
Kapros pisztráng bubszi
Harcsakockák tejszínes mártásban recept kovacs_zsoka
Pikáns halgombócleves 1vargaildyko
Dunai halászlé vegyes halból 2 bubszi
Halra fel! horvathnemagdi
Vad ételek
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Nyúlpörkölt veronika74
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
R betűs receptek horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Vacsora csata recept! jjanosne
Kukoricás szarvasragu recept jamborlulu
Szarvasgulyás recept boszorlany
Indiai rizssaláta bubszi
Spagetti ajánló
Kapros, sajtos spagetti recept baggesz20
Májas spagetti bubszi
Brokkolis spagetti recept boszorlany
Hentes Tokány margoka59
Kínai zöldséges-csirkés tészta gigi55
Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal horvathnemagdi
A 4 legfinomabb tészta grimilda
Spagetti-krokett bubszi
Húsgombócok fűszeres horvathnemagdi
Vörösboros kolozsvári szalonnás spagetti csőben sütve recept baggesz20
Pizza receptek
Pizzalepény mascarponés gombakrémmel horvathnemagdi
sütemények offramaja
Pizzás tekercs suzymama
lilahagymás pizza falatok ! ibolya58
Kovi ubi horvathnemagdi
Mindentudó kalácstészta gereica
Töltött-pizza horvathnemagdi
Az igazi olasz pizza sheidi
Pizza ai quattro formaggi 2. bubszi
pizza tészta tereza54
Hamburger receptek
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger horvathnemagdi
Csirkeburger recept jamborlulu
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburger buci recept jamborlulu
Sajtburgerleves recept roanna
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU