Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Szatmárcseke
Ízőrzők - Szatmárcseke - receptek

Kaszás leves
Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.
Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt- és sertéshúst.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, a karikákra vágott kolbászt, majd ízlés szerint megsózzuk.
Összekeverjük, és felforraljuk.
2-3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan a levesbe csurgatjuk. Összefőzzük, és tálaljuk.

Öntött pászka
Hozzávalók: 3 tojás, 45 dkg liszt, só. Az öntethez: 15 dkg füstölt szalonna, fél liter tejföl, fél kg túró.
A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb darabokra felvágjuk, széthúzogatjuk, és a sparhelt lapján, vagy vaslemezen mindkét oldalán megsütjük. Ha kisült, összetörjük, és forró, sós vízzel leforrázzuk. Ruhával letakarva 5 percet pihentetjük, míg megpuhul. Leszűrjük a vizet róla, és öntetet készítünk hozzá.
A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöket kiszedjük belőle, és félretesszük. A visszamaradt zsírba beleöntjük a tejfölt, és összesütjük.
Ezzel az öntettel locsoljuk meg a pászkát, a tetejére túrót morzsolunk, és megszórjuk tepertővel.

Puliszka
Hozzávalók: 50 dkg kukoricadara, só, füstölt szalonna zsírja.
Másfél liter vizet felforralunk, ízlés szerint sózzuk, majd apránként belekeverjük a kukoricadarát. Addig főzzük, míg besűrűsödik, és átfő.
A tányérokba, a puliszka alá kevés átmelegített szalonnazsírt kanalazunk, erre tesszük a puliszkát. Szétterítjük a tányérban.
Többféleképpen fogyaszthatjuk. Lehet szalonnazsír nélkül is, kevés tejjel meglocsolva, lekvárral, vagy tejföllel. Szórhatunk a tetejére túrót, párolt káposztát, kacsa- vagy libamájat, szalonnapörcöt, zsírban átsütött kolbászkarikákat.

Törtpaszuly és levében leves
Hozzávalók: 1 kg fehér bab, 3 fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 sárgarépa, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 20 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál liszt. A csipetkéhez 1 tojás, liszt, csipetnyi só, 1 evőkanál víz.
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap a megtisztított sárgarépával, és kevés sóval puhára főzzük.
Közben a leveshez csipetkét készítünk. A lisztet a tojással, sóval, kevés vízzel összegyúrjuk, kicsipkedjük.
A vöröshagymát fél karikákra vágjuk, zsírban átsütjük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a felkarikázott füstölt kolbászt. Összesütjük, és félretesszük.
A leszűrt paszulyból kivesszük a sárgarépát. A főzőlevet félrerakjuk, ebből készítjük el a levest. Teszünk bele 1-2 evőkanálnyi hagymás zsírt, a sárgarépákat, és belefőzzük a csipetke tésztát.
A leszűrt babot szűrőkanálban átpasszírozzuk, hogy a haja ne kerüljön bele. Tűzre tesszük, kevés tejjel, és 1 evőkanál liszttel összesütjük. Tányéron szétterítjük, a tetejét hagymás zsírral locsoljuk, és megrakjuk sült kolbászdarabkákkal.

Szatmári tepsis hús
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyem zöldje, másfél kg krumpli, 3 paradicsom, 5 dl tejföl, 10 dkg liszt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 fakanálnyi fűszerpaprika.
A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. A karajt felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal, lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikákra vágva beletesszük. Rárakjuk a kisütött húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát, és a petrezselymet apróra felvágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle. Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockákra vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt liszttel simára keverjük, beleöntjük a hagymás-paprikás zsírba, sózzuk, és 2 dl vízzel összeforraljuk. Amennyiben maradt a zöldséges töltelékből, azt is hozzákeverjük. Átfőzzük, és nyakon öntjük vele a tepsis húst.
Előmelegített sütőben . 40 perc alatt készre sütjük.

Derelye
Hozzávalók: (12 főre) 2 kg liszt, 10 tojás, só, 30 dkg zsemlemorzsa, fél liter olvasztott sertészsír. A közepébe szikkadt szilvalekvár.
A lisztet a tojásokkal, és kevés vízzel összeállítjuk. Deszkán is átgyúrjuk, majd egy tállal letakarjuk, néhány percig pihentetjük. Négyfelé választjuk, majd egyenként vékonyra kisodorjuk. A tészta szélétől 2-3 centire kis szilvalekvár halmokat helyezünk, ráhajtjuk, lenyomjuk a széleket, és derelyevágóval kiszaggatjuk.
Forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Az olvasztott zsírban megpirítjuk a zsemlemorzsát, ebbe forgatjuk bele a kifőzött derelyét.
Sósan, vagy cukorral megszórva, darált dióval is kínálhatjuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tojásokkal összegyúrjuk, sparhelt lapján, vizet róla, szalonna zsírját, pörcöket kiszedjük, visszamaradt zsírba,

A padlizsán
lesz. Töltött padlizsán 2 tojásgyümölcs, 1 doboz májkrém, 1 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg sajt, só, majoránna, 1 fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 dl paradicsomlé. A tojásgyümölcsöt sütőben megsütjük. Ezután meghámozzuk és kivájjuk a belét. A kivájt belet összekeverjük, a májkrémmel, a nyers tojással, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és a reszelt sajt felével. Ízlés szerint kevés ...
madlen40 madlen40
Alma, nemcsak a fa alatt
mélyhűtött leveles tészta, 4 savanyú alma, 1 kk. őrölt fahéj, 10 dkg darált dió, 3 ek. cukor, 1 tojás, 1 ek. vaj, 3 ek. liszt, 3 ek. porcukor. A leveles tésztát egy deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 8 x 8 cm-es darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, egy tálban megszórjuk fahéjjal és cukorral, aztán jól összerázzuk, hogy az utóbbiakból mindenhová jusson. Kanállal minden tésztalapra teszünk egy kevés tölteléket, megszórjuk dióval, és a tészta négy sarkát ...
bulac57 bulac57
Almás káposzta
lezárva, a forró sütőbe toljuk. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében. Angolos burgonya Hegedős János: Ételművészet Hozzávalók: 1 kg apró szemű burgonya, só, 5 dkg vaj. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben, egészben megfőzzük. Ezután leszűrjük, a krumplit forró tálra tesszük, és megforrósított, de nem barna vajjal leöntjük. Lehet a tetejére összevagdalt petrezselyemzöldet is hinteni. Borókás sült karfiol Frank ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Almás sült krumpli
kolbász ízlés szerint szalonna 1 evőkanál zsír só bors ételízesítő Elkészítés: A krumplit, a kolbászt és a hagymát karikára vágjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk. Az almákat és a paradicsomot meghámozzuk, húsukat felkockázzuk. Zsírozott, zománcos tepsibe halmozzuk a hozzávalókat. Ízlés szerint fűszerezzük. Lefedjük alufóliával, és fél órára a sütőbe tesszük. Ezt követően levesszük a fóliát, az ételt visszatoljuk még egy negyed órára a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Angolos burgonya
Angolos burgonya Hegedűs János: Ételművészet Hozzávalók: 1 kg apró szemű burgonya, só, 5 dkg vaj. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben, egészben megfőzzük. Ezután leszűrjük, a krumplit forró tálra tesszük, és megforrósított, de nem barna vajjal leöntjük. Lehet a tetejére összevagdalt petrezselyemzöldet is hinteni. ...
bubszi bubszi
Apró krumplislángos
Apró krumplislángos Hozzávalók: 50 dkg burgonya, só, 1 tojás, 20 dkg finomliszt a sütéshez: bő olaj a tetejére: 2 evőkanál porcukor, fél kiskanál őrölt fahéj 1. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, villával összetörjük vagy krumplinyomón áttörjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, azután a tojással és annyi liszttel, amennyit fölvesz (általában fele annyit, mint a ...
orsi1 orsi1
Asztali kísértés
perc Hozzávalók: # 20 dkg sonkás krémsajt # 2 dl tej # 1 fej vöröshagyma # 30 dkg sonka # 1 evőkanál olaj # 10 dkg trapista sajt # 8 db burgonya Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és hagyjuk hűlni. A sajtot lereszeljük. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A sonkát, a krumplit és a hagymát csíkokra vágjuk, egyenletesen tűzálló tálba rétegezzük, és leöntjük a sajtkrémes a tej keverékével. A tetejét megszórjuk a reszelt ...
margoka59 margoka59
Az 5 legjobb sós rakott étel
vagy saját levében eltett hal), ízlés szerint: friss vagy mirelit zöldség (répa, gyökér, petrezselyem, borsó, kukorica, brokkoli, cukkini, gomba), só, bors, tejföl vagy joghurt; a kikenéshez: vaj; kemény sajt Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A tojást keményre főzzük, majd karikákra vágjuk. A zöldségeket, ha friss meghámozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk, ha mirelit, forró vízzel leöntjük, és szűrőn keresztül lecsepegtetjük. Egy méretes hőálló ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Könnyű citromos sütemény janna53
Nanaimo szelet margareta51
Diótorta klara50
Almás-kókuszos kocka tereza54
Túrógolyó bubszi
Szaloncukor recept streetkitchen.blog drciccancs
Meggyes muffin pacsakute
Görög mézes sütemény bubszi
10 perces fánk. reifregina
Krémes bkisseva
Szárnyas receptek
Csirkekirály (ausztrál) klara50
Csirkemell gyümölcsmártásban groszmadel
Csirkemell zöldborsóval recept baggesz20
Debreceni aprópecsenye bodaaniko
Recept jjanosne
Vacsora csata jjanosne
Finom falatok! piroska0101
Sajtban sült csirkemell bubszi
Recept jjanosne
Indiai pulyka rochlitzne
Marhából készült ételek
Buddha szülinapi levese noble
B betűs receptek horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Szárnyas-krémleves gazdagon bubszi
Rózsa Sándor kedvence tinka1951
Étel-ital-sütemény jjanosne
befsztroganov ibolya58
Befsztroganov bubszi
Marhasült yorkshire pudinggal horvathnemagdi
Vagdalthús sütőben sütve ! szupernagyi
Sertésből készült ételek
Bagolyvári sertésflekken veronika74
Vadas 2 recept boszorlany
Lőrinci töltött káposzta recept toth_beata
Káposztás malachús horvathnemagdi
Sertésragu almával, zsályával skorpiolilike
Köményes sertéscsülök klara50
Pulykamell-szeletek rokfortos bubszi
T betűs recept horvathnemagdi
Ormánsági töltött káposzta klara50
csülkös medvehagymás bucik ! ibolya58
Halból készült ételek
Ponty egytálétel románosan. csibi52
Spárga lazaccal veronika74
Mustáros Lazac Rizzsel 1vargaildyko
Pisztráng mandulával sütve bubszi
Lazac rákszószban rochlitzne
Ponty-pörkölt. csibi52
Halra fel! horvathnemagdi
Lazaccal az egészségért brozsika
Halragu zöldborsóval bulac57
Dunai halászlé vegyes halból 1 bubszi
Vad ételek
Baszk fácán baratnu
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Karácsonyi ételek tomicica
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Töltött káposzta klarika47
Fácánmell töltött körtével bubszi
Szarvasragu bulac57
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Óda a töltött káposztához tripike
Spagetti ajánló
Pasta Frittata yaskane
Lazacos spagetti recept jamborlulu
Császár-spagetti bubszi
Spagetti gyömbérmártással bubszi
Kínai zöldséges-csirkés tészta gigi55
Spagetti kétféle hússal recept jamborlulu
Csirkés gombás tészta sajtkrumpli
Bolognai pita recept jamborlulu
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Mit csinálj a karácsonyi maradékkal? akiram45
Pizza receptek
Farsangi gyerekzsúr veronika74
Pizzás csavart rúd recept baggesz20
Pizza pogácsa tinka1951
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Zöldséges pizza bulac57
Mindentudó kalácstészta gereica
Virsli pörköltös rátét bubszi
Pizza-tészta, II. bubszi
Töki pompos receptje-finom marika4528
Csirkemájas-tepsis pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
x nagyuska
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger baratnu
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Hamburger buci recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU