Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Szatmárcseke
Ízőrzők - Szatmárcseke - receptek

Kaszás leves
Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.
Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt- és sertéshúst.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, a karikákra vágott kolbászt, majd ízlés szerint megsózzuk.
Összekeverjük, és felforraljuk.
2-3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan a levesbe csurgatjuk. Összefőzzük, és tálaljuk.

Öntött pászka
Hozzávalók: 3 tojás, 45 dkg liszt, só. Az öntethez: 15 dkg füstölt szalonna, fél liter tejföl, fél kg túró.
A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb darabokra felvágjuk, széthúzogatjuk, és a sparhelt lapján, vagy vaslemezen mindkét oldalán megsütjük. Ha kisült, összetörjük, és forró, sós vízzel leforrázzuk. Ruhával letakarva 5 percet pihentetjük, míg megpuhul. Leszűrjük a vizet róla, és öntetet készítünk hozzá.
A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöket kiszedjük belőle, és félretesszük. A visszamaradt zsírba beleöntjük a tejfölt, és összesütjük.
Ezzel az öntettel locsoljuk meg a pászkát, a tetejére túrót morzsolunk, és megszórjuk tepertővel.

Puliszka
Hozzávalók: 50 dkg kukoricadara, só, füstölt szalonna zsírja.
Másfél liter vizet felforralunk, ízlés szerint sózzuk, majd apránként belekeverjük a kukoricadarát. Addig főzzük, míg besűrűsödik, és átfő.
A tányérokba, a puliszka alá kevés átmelegített szalonnazsírt kanalazunk, erre tesszük a puliszkát. Szétterítjük a tányérban.
Többféleképpen fogyaszthatjuk. Lehet szalonnazsír nélkül is, kevés tejjel meglocsolva, lekvárral, vagy tejföllel. Szórhatunk a tetejére túrót, párolt káposztát, kacsa- vagy libamájat, szalonnapörcöt, zsírban átsütött kolbászkarikákat.

Törtpaszuly és levében leves
Hozzávalók: 1 kg fehér bab, 3 fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 sárgarépa, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 20 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál liszt. A csipetkéhez 1 tojás, liszt, csipetnyi só, 1 evőkanál víz.
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap a megtisztított sárgarépával, és kevés sóval puhára főzzük.
Közben a leveshez csipetkét készítünk. A lisztet a tojással, sóval, kevés vízzel összegyúrjuk, kicsipkedjük.
A vöröshagymát fél karikákra vágjuk, zsírban átsütjük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a felkarikázott füstölt kolbászt. Összesütjük, és félretesszük.
A leszűrt paszulyból kivesszük a sárgarépát. A főzőlevet félrerakjuk, ebből készítjük el a levest. Teszünk bele 1-2 evőkanálnyi hagymás zsírt, a sárgarépákat, és belefőzzük a csipetke tésztát.
A leszűrt babot szűrőkanálban átpasszírozzuk, hogy a haja ne kerüljön bele. Tűzre tesszük, kevés tejjel, és 1 evőkanál liszttel összesütjük. Tányéron szétterítjük, a tetejét hagymás zsírral locsoljuk, és megrakjuk sült kolbászdarabkákkal.

Szatmári tepsis hús
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyem zöldje, másfél kg krumpli, 3 paradicsom, 5 dl tejföl, 10 dkg liszt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 fakanálnyi fűszerpaprika.
A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. A karajt felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal, lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikákra vágva beletesszük. Rárakjuk a kisütött húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát, és a petrezselymet apróra felvágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle. Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockákra vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt liszttel simára keverjük, beleöntjük a hagymás-paprikás zsírba, sózzuk, és 2 dl vízzel összeforraljuk. Amennyiben maradt a zöldséges töltelékből, azt is hozzákeverjük. Átfőzzük, és nyakon öntjük vele a tepsis húst.
Előmelegített sütőben . 40 perc alatt készre sütjük.

Derelye
Hozzávalók: (12 főre) 2 kg liszt, 10 tojás, só, 30 dkg zsemlemorzsa, fél liter olvasztott sertészsír. A közepébe szikkadt szilvalekvár.
A lisztet a tojásokkal, és kevés vízzel összeállítjuk. Deszkán is átgyúrjuk, majd egy tállal letakarjuk, néhány percig pihentetjük. Négyfelé választjuk, majd egyenként vékonyra kisodorjuk. A tészta szélétől 2-3 centire kis szilvalekvár halmokat helyezünk, ráhajtjuk, lenyomjuk a széleket, és derelyevágóval kiszaggatjuk.
Forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Az olvasztott zsírban megpirítjuk a zsemlemorzsát, ebbe forgatjuk bele a kifőzött derelyét.
Sósan, vagy cukorral megszórva, darált dióval is kínálhatjuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tojásokkal összegyúrjuk, sparhelt lapján, vizet róla, szalonna zsírját, pörcöket kiszedjük, visszamaradt zsírba,

A franciák így szeretik - Sajtos burgonyakrémleves
vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 db zöldségleveskocka 1 liter víz Fél dl olívaolaj 15 dkg natúr krémsajt 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld 1 bagett Só Bors Elkészítése A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, hasonlóképpen feldaraboljuk a vöröshagymát és a fokhagymát is. A hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a zöldségleveskockát és lassú ...
suzymama suzymama
A padlizsán
lesz. Töltött padlizsán 2 tojásgyümölcs, 1 doboz májkrém, 1 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg sajt, só, majoránna, 1 fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 dl paradicsomlé. A tojásgyümölcsöt sütőben megsütjük. Ezután meghámozzuk és kivájjuk a belét. A kivájt belet összekeverjük, a májkrémmel, a nyers tojással, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és a reszelt sajt felével. Ízlés szerint kevés ...
madlen40 madlen40
Alma, nemcsak a fa alatt
mélyhűtött leveles tészta, 4 savanyú alma, 1 kk. őrölt fahéj, 10 dkg darált dió, 3 ek. cukor, 1 tojás, 1 ek. vaj, 3 ek. liszt, 3 ek. porcukor. A leveles tésztát egy deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 8 x 8 cm-es darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, egy tálban megszórjuk fahéjjal és cukorral, aztán jól összerázzuk, hogy az utóbbiakból mindenhová jusson. Kanállal minden tésztalapra teszünk egy kevés tölteléket, megszórjuk dióval, és a tészta négy sarkát ...
bulac57 bulac57
Almás káposzta
lezárva, a forró sütőbe toljuk. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében. Angolos burgonya Hegedős János: Ételművészet Hozzávalók: 1 kg apró szemű burgonya, só, 5 dkg vaj. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben, egészben megfőzzük. Ezután leszűrjük, a krumplit forró tálra tesszük, és megforrósított, de nem barna vajjal leöntjük. Lehet a tetejére összevagdalt petrezselyemzöldet is hinteni. Borókás sült karfiol Frank ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Almás sült krumpli
kolbász ízlés szerint szalonna 1 evőkanál zsír só bors ételízesítő Elkészítés: A krumplit, a kolbászt és a hagymát karikára vágjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk. Az almákat és a paradicsomot meghámozzuk, húsukat felkockázzuk. Zsírozott, zománcos tepsibe halmozzuk a hozzávalókat. Ízlés szerint fűszerezzük. Lefedjük alufóliával, és fél órára a sütőbe tesszük. Ezt követően levesszük a fóliát, az ételt visszatoljuk még egy negyed órára a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Angolos burgonya
Angolos burgonya Hegedűs János: Ételművészet Hozzávalók: 1 kg apró szemű burgonya, só, 5 dkg vaj. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben, egészben megfőzzük. Ezután leszűrjük, a krumplit forró tálra tesszük, és megforrósított, de nem barna vajjal leöntjük. Lehet a tetejére összevagdalt petrezselyemzöldet is hinteni. ...
bubszi bubszi
Apró krumplislángos
Apró krumplislángos Hozzávalók: 50 dkg burgonya, só, 1 tojás, 20 dkg finomliszt a sütéshez: bő olaj a tetejére: 2 evőkanál porcukor, fél kiskanál őrölt fahéj 1. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, villával összetörjük vagy krumplinyomón áttörjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, azután a tojással és annyi liszttel, amennyit fölvesz (általában fele annyit, mint a ...
orsi1 orsi1
Aranyszínű csemege
középen kettévágjuk, szétterítjük, húsverővel enyhén kiklopfoljuk, és mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. A sütőtököt megtöröljük, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és kevergetve üvegesre pirítjuk, majd kihűtjük. A sütőt bekapcsolva hagyjuk. A sütőtököt kivesszük, héjából ...
cilamami cilamami
Süti ajánló
Hideg túrógombóc málnaöntettel recept boszorlany
almás zserbó ibolya58
Csülkös cipó recept donaldduck
A desszert viszont ez lesz: ujjozsef
Brownie recept gonda_katalin
Túrós-meggyes majus55
Zöldséges omlett klerierzsi
Meggyes túrótorta lantosneevi
Finom sütemény bubszi
Zebra keksz 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Csirkeszárnyak sörtésztában juhtúrós-fokhagymás mártogatóssa suzymama
Csirke Orly módra.........* mailona
Mediterrán rántott csirke bubszi
Rakott csirkemell veronika74
Csirkemell vajas tojás körette zsokanita
Rántott parmezános csirkemell rozmaringos epersalátával reifregina
Bolognai gombával suzymama
Töltött kacsa suzymama
Vörösboros Csirkemell 1vargaildyko
Túrós csirke tundihugi
Marhából készült ételek
x nagyuska
Hamburger baratnu
Palócleves 1vargaildyko
Debreceni tokány 4. bubszi
Szendvicstorta yocoo
Angol saláta receptje: ujjozsef
Olasz paradicsomos tészta horvathnemagdi
Kijevi szoljanka leves bubszi
Zöldbabot (v)egyenek! fonetika
Vacsora csata jjanosne
Sertésből készült ételek
Sajtos tepsis tarja horvathnemagdi
Töltött disznóláb klara50
Böllértokány bubszi
Csülkös zöldbableves klara50
Vasi pecsenye 2. bubszi
Resztelt máj tócsnival recept toth_beata
Édesburgonyás penne, csülökkel recept baggesz20
Poéka leves bubszi
Húsos, zöldséges ropogós bubszi
Dudari káposztaleves bubszi
Halból készült ételek
Halászlé recept jamborlulu
Pisztráng Szalajka módra klara50
Balin receptek jozsef_olah_9843
Harcsapaprikás horvathnemagdi
Töltött pontyszeletek peterimajoridozsahe
bodrogi káposztás harcsa ! ibolya58
Marinírozott ponty bubszi
Aldunai halászlé 1. bubszi
Receptek horvathnemagdi
T betűs receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Őzpörkölt vadász módra bordat
Fácán tejfölös mártással bubszi
savanyú burgonyaleves ibolya58
Fácánleves berántva II. bubszi
rapsic vadas ! ibolya58
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Gombás fogolypecsenye bubszi
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Spagetti ajánló
Pesto alla genovese noble
Casanova spagetti veronika74
Hát ez nagyon finom kaja...... maca23
Csirke likőrrel recept gonda_katalin
Rakott bolognai spagetti agimami7
x nagyuska
Zöldbab - a vajbabtól a ceruzababig horvathnemagdi
Olasz spagettileves bubszi
Spagetti bolognese bulac57
Olcsó bolognai recept boszorlany
Pizza receptek
Pizzás táska ujjozsef
Pizza tészta házilag koju
Pizzás csiga bubszi
tortilla chips házilag faciendum
Combos pizza horvathnemagdi
Pasta Marinara bulac57
Serpenyős pizza 15 perc alatt bkisseva
Hawai pizza házilag recept kovacs_zsoka
Hagymás gombás rátét bubszi
Gépi kenyérsütés tinka1951
Hamburger receptek
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
x nagyuska
Csirke hamburger banb
A szója kloppenburg
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU