Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
burgonyás ételek
Alufóliás burgonya

Hozzávalók:

12 szem egyforma, közepes nagyságú- burgonya,
10 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl,
1 kis csomó újhagyma, vagy kevés re­szelt vöröshagyma,
só.
Elkészítése: A burgonyákat kefével, váltott vízben alaposan megtisztítjuk, és egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. egy óráig sütjük.: előzőleg elkészítjük a mártást: a jó puha vajat a sajttal meg a tejföllel habosra keverjük, és finomra vágott újhagymával vagy reszelt vöröshagymával meg sóval ízesítjük. A mártást jégbe hűtjük, és külön tálkában adjuk a fóliába csomagolt sült burgonyához, hogy ki - ki ; ízlésének megfelelő mennyiségű mártást rakjon a kicsomagolt és kettévágott krumplijára.

Burgonyagombóc

Hozzávalók:

25 dkg főtt, áttört burgonya,
1 evőkanál búzadara,
1 evőkanál olaj,
1 tojás,
liszt,
só,
1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban megpirítjuk, majd a tűzről levéve a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük. A tojást beletesszük, és annyi liszttel dagasztjuk be, hogy könnyű tészta legyen. Sóval ízesítjük, és kis gombócokat formálunk belőle, és sós víz­ben kifőzzük. (Különösen finom, ha a tálon karikákra vágott, lisztbe mártott, és bő, forró olajban kisütött hagymával hintjük meg.)

Dödölle

Hozzávalók:

0,5 kg krumpli,
0,25 kg liszt,
4 kanál zsír,
1-2 fej vöröshagyma,
só, pirospaprika,
0,25 l tejföl
Elkészítése: Fél kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük a főzővízben, és a tűzhelyről félrehúzva lassan beleöntünk kb. 0,25 kg búzalisztet, közben fakanállal állandóan dagasztjuk, míg a krumpli még befogadja a lisztet. Ekkor már olyan kemény a massza, hogy alig lehet dagasztani. Egy-két fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, zsírban megpirítjuk, piros paprikával megszórjuk. Egy kis sót szórunk rá, hogy ne égjen oda. Pirítsuk a hagymát üvegesre, vagy ízlés szerint barnára. Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom. Ha kész a hagyma, zsírba mártott evőkanállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből, majd görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra. Az egyforma galuskákat kizsírozott tepsiben egymás mellé fektetjük, a maradék hagymát rászedjük, és lassú tűzön, inkább szárítva - pirosra sütjük. Frissen, forrón tálaljuk, ízlés szerint sózva, tejfölözve.

Tálalás:

Ehető köretként is, többnyire szarvaspörkölthöz ajánlják.
Adható más vadételek mellé köretként.
Önálló fogásként fogyasztva tejföllel kell meglocsolni, vagy csalamádéval fogyasztani.
Sok hagymával és pirított füstölt szalonnával is ízletes.
Tejfölösen elkészítve sajtot is reszelhetünk rá, vagy túróval tálaljuk.
Vízben párolt aszalt szilvával kedvelik sokan.

------------------------------------------------------------------ --------------
Dödölle
(Gánica)

Hozzávalók:

1 kg burgonya
3 nagy fej vöröshagyma
40 dkg liszt
olaj
tejföl

bors
Elkészítése: A nagyobb kockára vágott vöröshagymát forró olajon fonnyaszd meg. A meghámozott, felszeletelt krumplit főzd meg sós vízben, majd törd át. Keverj hozzá annyi lisztet, hogy burgonyapürénél sűrűbb masszát kapj, (keményen sűrűnek kell lennie) ízesítsd sóval, borssal és fortyanásig főzd tovább. Egy kiolajozott jénai tálba, tepsibe szaggass galuskákat a püréből, egy hagymás olajba mártogatott kanállal. Locsold rá a maradék üvegesre párolt hagymát és szaftját. Előmelegített sütőben, mindkét oldalát - pirulásig - süsd. (Szárítva kell sütni). Tálaláskor meghintheted bőven tejföllel. Főételnek is fogyasztható tejföllel leöntve, de például szarvaspörkölthöz köretként is szokták kínálni. Gánica néven is ismert.

------------------------------------------------------------------ --------------

Francia burgonya

Hozzávalók:

1 kg burgonya,
2 dl tejföl,
1 tojássárgája,
1 evőkanál olaj,
3 dkg vaj,
só.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el­kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben ad­dig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.

------------------------------------------------------------------ --------------

Hagymakrémes burgonya

Hozzávalók:

1 kg burgonya,
2 evőkanál olaj,
2 fej vöröshagyma,
2 evőkanál liszt,
3 dl tej,
5 dkg reszelt sajt,
só,
őrölt bors.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra felvágva, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és az egyik kanál olajjal kikent, mély tűzállá tálba öntjük. Közben a másik kanál olajban a karikákra vágott hagy. mát megpirítjuk, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedve, megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük, és a sütőben közepes lángon a tetejét megpirítjuk.

Hagymás-szalonnás krumpli

Hozzávalók:

800 g apró szemű krumpli,
50 g szeletelt szalonna (bacon),
2 evőkanál vaj vagy margarin,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy csokor újhagyma,
só, bors.
Elkészítése: A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig előfőzzük. Közben a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a vajjal együtt megpirítjuk, a szalonnapörcöt félretesszük. A zsiradékban rózsaszínűre sütjük a fokhagymagerezdeket, kidobjuk (vigyázat, ha megégnének, keserű lesz az étel!). Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A krumplit leszűrjük, egy közepes méretű, csinos sütőedénybe terítjük, lazán összekeverjük a hagymakarikákkal, meglocsoljuk a zsiradékkal, és előmelegített, forró sütőben (200 fokon), 30 percig sütjük-pirítjuk. A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét a félretett szalonnapörccel, frissen őrölt borssal, és a sütőedényben, forrón tálaljuk. Megjegyzés: ha a krumpli héja szép vékony, nem kell ledörzsölni, csak jó alaposan megmosni.

------------------------------------------------------------------ --------------

Juhtúrós újburgonya

Hozzávalók:

1 kg apró újburgonya,
3 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna,
30 dkg juhtúró,
só és őrölt fehér bors ízlés szerint.
Az újburgonyát alaposan megmosom, ledörzsölöm (meghámozni nem szükséges). A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom majd a pörcöt leszűröm. Egy evőkanál szalonnazsírral kikenek egy tepsit vagy tűzálló tálat, és beleöntöm a megsózott, héjas újburgonyát. Rálocsolom a maradék szalonnazsírt, és az előmelegített forró sütőben ropogós-pirosra sütöm. Közben a tejfölt simára keverem a juhtúróval, fűszerezem a fehér borssal, a sóval, majd a már megsütött burgonyára öntöm. A tetejére szórom a szalonnapörcöt, és annyi időre teszem csak vissza a forró sütőbe, hogy a tejfölös juhtúró éppen csak ráolvadjon.

------------------------------------------------------------------ --------------

Krumpliprósza
Dunántúli specialitás.

Hozzávalók:

5 dl aludttej vagy kefir
80 dkg krumpli
25 dkg liszt
1 fej hagyma
só, bors
zsiradék
nagy pohár tejföl
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, és belereszeljük az aludttejbe. Közben többször elkeverjük, hogy ne barnuljon be a krumpli a levegőn. A hagymát is belereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Egy zsírral kikent tepsibe öntjük, és pirosra sütjük. A tetejét tejföllel kenjük meg vastagon. Lehet kisebb adagokban serpenyőben is sütni, mint a palacsintát.

------------------------------------------------------------------ --------------

Tejfölben sült sajtos burgonya

Hozzávalók:

1 kg újburgonya,
4 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
15 dkg óvári sajt,
5 dkg vaj,
1 mokkáskanál currypor,
só és őrölt fehér bors ízlés szerint,
1 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 fiola (vagy 1 evőkanál) kapribogyó
A megmosott ledörzsölt újburgonyát beleterítem egy tepsibe, jól megsózom, majd rászórom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. A tejfölbe belekeverem a sót, az őrölt fehér borsot, a curryt, a citromhéjat és rálocsolom a burgonyára. Ezután rászórom a reszelt sajtot és rámorzsolom apró darabokban a vajat. Előmelegített forró sütőben félig megsütöm. Rálocsolom a citromlével összekevert kapribogyó levét és a félbevágott kapriszemeket, majd készre sütöm. Villával óvatosan felrázogatom, hogy a burgonya egyformán piruljon mindenütt és a citromos kapri íze jól elkeveredjen. Remek, pikáns étel, jól csúszik rá a sör.

------------------------------------------------------------------ --------------

Tócsni
(lapcsánka)

Rengeteg verziója létezik, így a svájci rösti, a svéd rarakor, az angolszász hash browns, vagy a magyar tócsi, tócsni, lapcsánka, és még sok néven ismert ez a krumplilepény, de a lényeg mindegyiknél ugyanaz: reszelt krumpli olajban kisütve, amit például vacsorára ehetünk, vagy borkorcsolyaként csipegethetjük.

Hozzávalók 2 személyre:

1 kg krumpli,
1 tojás,
1 evőkanál zsír,
1 kávéskanál só,
kb 4-5 evőkanál liszt,
esetleg fél pohár kefír
Elkészítése: A krumplit hámozd meg, reszeld le, de a levét ne öntsd le! Add hozzá a tojást, zsírt, sót, kefírt, és annyi lisztet, amennyit felvesz. A kész tészta állaga hasonló legyen egy főzelékhez, minél hígabb, annál vékonyabb lesz a késztermék. A kész tésztát serpenyőben süsd ki, a palacsintához hasonlóan. Ízlés szerint süthetsz rá sonkát, tehetsz rá tejfölt, sajtot, esetleg mindet egyszerre.

------------------------------------------------------------------ --------------

Tócsni 2.
(lapcsánka)

Hozzávalók 2 személyre:

fél kiló burgonya,
barna liszt,
egy tojás,
két-három gerezd fokhagyma,
tengeri só,
kevés só, és őrölt bors,
mustár,
1 evőkanál olíva olaj.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, mossuk, lecsepegtetjük, majd lereszeljük. Hozzáadunk egy felvert tojást, 1 ek olajat, majd annyi barna lisztet (ha nincs jó a fehér liszt is), hogy sűrű tészta állagú masszát kapjunk. Kevés tengeri sóval, őrölt borssal és ízlés szerint mustárral, valamint az apróra vágott fokhagymával ízesítjük. A felforrósított olajba evőkanállal beleszaggatjuk a krumplis masszát, majd a kanál hátoldalával, fél centis lapokká nyomkodjuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük közepes lángon, ha már pirosodik figyelni kell, hogy le ne égjen. Szűrőpapírra szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen, forrón, tejföllel kínáljuk. Változat: Készíthetjük úgy is, hogy a reszelt krumplis masszába gombaport, vagy gombakrémleves port a keverünk. A tócsni szeletekre egy-egy kanálnyi párolt parajt, és előre elkészített tükörtojást teszünk.

------------------------------------------------------------------ --------------

Húsos tócsni

Hozzávalók:

pici olaj, vagy zsír
4 darab kisütött tócsni (kistányér nagyságú)
pörkölt (bármilyen csont nélküli)
tejföl
reszelt sajt
Elkészítése: A kiolajozott tepsibe (átlagos gáztűzhely tepsije), beletesszük a 4 db tócsnit, rátesszük a pörköltet, a tejfölt, és a végén a reszelt sajtot. Majd addig sütjük (közepes hőmérsékleten), amíg a sajt rá nem olvad. Laktatós, és nagyon finom, elkészítése egyszerű!

------------------------------------------------------------------ --------------

Tócsni snidlingmártással
Elkészítési idő: 45 perc.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg lisztes burgonya,
2 fej vöröshagyma,
1 alma,
1 evőkanál citromlé,
3 tojás,
6 evőkanál liszt,
1 csipet szerecsendió,
125 ml olaj,
A snidlingmártáshoz:

1 dl tejszín,
2,5 dl tejföl,
2 csokor snidling.
Előkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Szitába tesszük, és lecsepegtetjük. A lecsepegő levet felfogjuk, és pár percig állni hagyjuk, amíg a keményítő leül az aljára. A hagymát megtisztítjuk, szintén apróra reszeljük. Az almát meghámozzuk, megmossuk négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát szintén lereszeljük, és a citromlével elkeverjük. A burgonyaléről leöntjük a vizet, a visszamaradt keményítőt elkeverjük az almával, a hagymával és a burgonyával. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

A mártás: A tejszínt félkemény habbá verjük. Simára keverjük a tejfölt, és beleforgatjuk a habot. A snidlinget megmossuk, lerázzuk, konyhai ollóval apró darabkákra vágjuk, és a habba keverve, sóval, borssal fűszerezzük.

Elkészítése: Kevés olajat forrósítunk egy serpenyőben, két evőkanál segítségével 1-1 halmot rakunk a serpenyőbe, és kanálháttal ellaposítjuk. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Szükség esetén öntünk még olajat a serpenyőbe. A snidlingmártással azonnal tálaljuk, mert melegen a legfinomabb.

------------------------------------------------------------------ --------------

Tejszínes burgonya
Elk.idő: 20+60 perc

Hozzávalók:

7-8 darab burgonya,
4 dl tejszín,
2 dl tej,
6 gerezd fokhagyma,
1 csipet só.
Elkészítés: A burgonyát karikára vágva beletesszük a sütőbe és ráöntjük az összekevert tejet illetve tejszínt, majd a végén reszelünk rá fokhagymát. Csirkehússal a tálalva a legfinomabb.

------------------------------------------------------------------ --------------

Rakott krumpli magyarosan
Elk.idő: 30+60 perc

Hozzávalók:

50 dkg krumpli,
1 fej vöröshagyma,
6 tojás,
kolbász,
tejföl,
szalonna,
só, bors.
Elkészítés: A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük szintén sós vízben. Eközben a hagymát kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk a szalonnát felszeleteljük. A megfőtt tojást megpucoljuk és karikákra vágjuk, a megfőtt krumplit meghámozzuk, szintén karikákra vágjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, egy sor krumplit rakunk az aljára, sózzuk, borsozzuk, hagymát szórunk rá, kolbász és tojáskarikákat ráhelyezzük és tejföllel meglocsoljuk, majd újra egy sor krumpli és így tovább. Tetejére krumpli kerül és arra helyezzük a szalonna csíkokat, melyeket bevagdalhatunk. 30 percig sütjük sütőben. Savanyúságot kínálunk hozzá.

------------------------------------------------------------------ --------------

Finom töltött burgonya
Elk.idő: 30+60 perc

Hozzávalók:

8 nagy héjában főtt burgonya,
25 dkg vegyes leveszöldség,
1 tojás,
1 kis konzerv marhamájkrém,
2 gerezd fokhagyma,
1-1 mk őrölt bors, majoránna,
10 dkg füstölt szalonna,
1 csomó petrezselyemzöld,
2 dl tejföl,
10 dkg füstölt sajt lereszelve,
1 db zöldpaprika,
só ízlés szerint.
Elkészítés: 1 megfőtt burgonyákat hámozzuk meg és keresztben vágjuk ketté. A vágásfelület felől kiskanállal kaparjuk ki a belsejét. A kivájt fél burgonyákat rakjuk tepsibe, szorosan egymás mellé. A megtisztított és almareszelőn lereszelt nyers zöldséget keverjük össze a májkrémmel, a felvert nyers tojással, a pépesre zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal, majoránnával, a burgonyaforgáccsal és az apróra vágott füstölt szalonna egyharmadával.Adjuk hozzá a finomra vágott zöldpetrezselymet, 1 evőkanál tejfölt és egy evőkanál reszelt sajtot. A zöldséges -májas krémet púpozva töltsük a kivájt burgonyákba, a maradék tölteléket tegyük mellé. Az egészet szórjuk meg a reszelt sajt felével, locsoljuk rá a tejfölt, és jól sózzuk meg. Osszuk el rajta a hajszálvékonyra szeletelt maradék füstölt szalonnát, és előmelegített forró sütőben süssük meg. Amikor a füstölt szalonna teteje már ropogós piros, akkor szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és a sütőbe visszatéve addig pirítsuk, amíg a sajt rá nem olvad. Tálaláskor zöldpaprika karikákkal díszítsük a töltött burgonyák tetejét.

------------------------------------------------------------------ --------------

Fűszeres tepsis burgonya
Elk.idő: 10+60 perc

Hozzávalók:

1-1,5 kg nagy szemű burgonya,
6 evőkanál olívaolaj,
2 tk. pirospaprika,
1 tk. só,
fél tk. bors,
fél tk. erős paprika,
ízlés szerint fokhagymakrém, vagy fokhagyma.
Elkészítés: Alaposan megmossuk a nagy szemű burgonyát, félbe vágjuk, majd nagyobb darabokra szeleteljük. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, és beleforgatjuk a burgonyát. A tepsit kibéleljük alufóliával és beleterítjük a fűszeres burgonyát. Kb. fél-1 óráig sütjük.
marti1951 marti1951
Címkék: áttört burgonyát, olajban megpirítjuk, tűzről levéve, finomra vágott, tojást beletesszük, tálon karikákra,

Ami eddig elképzelhetetlen volt: egészséges melegszendvics
személyre: kb. 40 dkg sárgarépa, finomra reszelve 1 lila hagyma, apróra vágva 2 evőkanál szűz olívaolaj 2 dl olasz passzírozott paradicsom (passata) só, őrölt fekete bors fél kiskanál szárított bazsalikom 8 szelet burgonyás kenyér 20 dkg reszelt füstölt vagy egyéb sajt (kívánság szerint) A sárgarépát és a lila hagymát az olívaolajon pár percig pirítjuk. A paradicsommártást ráöntjük, sózzuk, borsozzuk, a bazsalikommal fűszerezzük, majd néhány ...
tinka1951 tinka1951
Arab etelek
Iraki húsos gombóc A főtt és hámozott burgonyát áttörjük és tojással, liszttel, sóval, törött borssal elkészítjük a tésztát. Közben a szokásos módon báránypörköltet készítünk, amelyet pépesre vágunk. A kinyújtott burgonyás tésztát akkora kockákra vágjuk, hogy a közepére helyezhessük a húspépet, és gombócokat formázhassunk. A gombócokat lobogva forró sós vízben kifőzzük. A pörkölt eredeti mártását felforraljuk és a főtt gombócokra ráöntve tálaljuk. Iráni sült kacsa ...
margareta51 margareta51
Borsikafű
készítéséhez, italok ízesítésére stb. kiváló. Teáját alacsony vérnyomás, felfúvódás, bélhurut, köhögés ellen használhatjuk. Jó görcsoldó, étvágygerjesztő, gyomorerősítő. Elkészítése A borsfüvet adhatjuk bableveshez, babfőzelékhez, burgonyás, káposztás ételekhez. Kitűnő zamatot kapnak tőle a saláták, a gombás és húsételek, a kolbászok, a vadpácok. Használhatjuk továbbá savanyúságok tartósításához (az ecetes és a vizes uborka remek fűszere), majonézhez és különféle mártásokhoz. A ...
cilamami cilamami
Burgonyakrémes sütiszelet.
Burgonyakrémes sütiszelet Ez a sütemény a jó példája annak, hogy az elkészült tésztaszeleteket nem csak vajas krémmel vagy pudinggal lehet megtölteni. A burgonyát a legtöbben még mindig csak sós ételek alapanyagaként tudjuk elképzelni. Pedig... Íme a jó példa arra, hogy ezt a mutatós süteményt is lehet tölteni vele. Egy próbát mindenképpen megér. Utána úgyis ráadást kér a család. Hozzávalók: 45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 pohár tejföl, 1 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Burgonyás májfasírt
Burgonyás májfasírt, olcsó főétel, ha unod a húst, ezt próbáld ki! Kipróbálnál valami finomat a megszokott húsos ételek mellett? Akkor ez a májfasírt garantáltan elnyeri a tetszésed! Hozzávalók: 30 dkg máj 1 kanál reszelt burgonya 3 kanál zsemlemorzsa só, bors majoránna petrezselyemzöld 2 tojás Elkészítése: 30 dkg májat ledarálunk, adunk hozzá 1 kanál finomra reszelt nyers burgonyát, 3 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Burgonyás ételek
Burgonyás patkók 8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk, fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkó alakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve szép barnára sütünk. A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékében meghempergetjük. Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít! Sütéskor csak nagyon ...
ancus56 ancus56
Burgonyás ételek
Sült burgonya tejjel és sajttal Hozzávalók: (4-5 főre) 2 kg burgonya, 2 kávéskanál só, őrölt feketebors -ízlés szerint- , 2 tojás, 4 pohár tej (kb. 2 dl-es pohárral), 20 dkg reszelt sajt,- lehet füstölt is- 2 gerezd fokhagyma, kb. 8 evőkanál vaj, petrezselyem. Elkészítése: A félig megfőzött burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az előzetesen felvert tojást, a reszelt sajt felét, aztán a tejet, és óvatosan összekeverjük, megforgatjuk. Egy ...
roanna roanna
Finom falatok
Tejszínes pulykaragu kakukkfűvel Érdemes tudni: A kakukkfű aromás ízét már az ókori görögök és egyiptomiak is kedvelték. Nagyszerű étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó és köhögéscsillapító hatású. Burgonyás, zöldbabos ételek fűszere, de remekül illik különféle húsokhoz, és a májat különlegesen pikánssá teszi. Hozzávalók (4 személyre): 4 evőkanál olívaolaj 60 dkg pulykamellfilé megmosva, és kb. 1,5 cm-es kockákra vágva só őrölt fekete bors 1 evőkanál ...
piroska0101 piroska0101
Süti ajánló
Sült alma vaníliás túróval veronika74
Citromos álom 53jutka
Bájos Angelika szelet vorosrozsa66
Hókifli bubszi
Krumplis lepény yaskane
Kétszínű kuglóf klerierzsi
Barackos túrókrémtorta lantosneevi
Diós - gesztenyekrémes szelet gabfe
Mákos kifli veronika74
Sütemények sütés nélkül, gyors agnes1955
Szárnyas receptek
Fokhagymás rakott csirke veronika74
kakas RÁC MÓDRA bubszi
Kiadós étel fillérekből horvathnemagdi
Hússzeletek krumplibundában horvathnemagdi
A mindenre jó cukkini horvathnemagdi
Zöldborsóleves tejszínnel sarkadykati
Sós, édes finomságok rizsből snibolya
Recept emoke93
Hortobágyi palacsinta 1. bubszi
Fűszeres csirkecomb, pirított gombával recept gonda_katalin
Marhából készült ételek
Majorannás metélt klerierzsi
Marhatekercs narancsmártásban recept jamborlulu
Hachis parmentier macoka65
Zöldséges marha-becsinált horvathnemagdi
nyírségi burgonyás húspogácsa! ibolya58
Boros marhatokány bubszi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Óriás hamburger angyalka___
Arácsi gazdag pástétom horvathnemagdi
Chili con carne bubszi
Sertésből készült ételek
Ízőrzők – Mátraderecske horvathnemagdi
Betyáros leves csuszatésztával recept kovacs_zsoka
Muzsik reggeli bubszi
Cigánypecsenye.... kkm
Tejfölös hagymás hús szelet U1 veronika74
Savanyú káposztás bableves tinka1951
Metélttel töltött hús bubszi
Csőben sült csülkös brokkoli horvathnemagdi
7. Sajtos tejfölös csirkemell zöldségekkel tinka1951
Ausztrál mustáros szelet horvathnemagdi
Halból készült ételek
Dunai halászlé 1 bubszi
Főételek Karácsonyra smiri
Gombás Ponty Tejfölben 1vargaildyko
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Kutap (töltött pisztráng) bubszi
Görög pisztráng jozsef_olah_9843
Halas rizottó recept toth_beata
Harcsa rizzsel recept gonda_katalin
D betűs receptek horvathnemagdi
bácskai halpaprikás ibolya58
Vad ételek
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Fácánpaprikás bubszi
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Bakonyi fácán recept baggesz20
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Gyorsat finomat rizsbol margareta51
Sonkás-sajtszószos tészta recept gonda_katalin
Bolognai spagetti suzymama
Bébiételek tnemarika
Hagymás sütõtökös spagett horvathnemagdi
Finom falatok piroska0101
Pizza sarkadykati
Főzzünk ma gyorsat!!! 1vargaildyko
fűszeres sajtos spagetti ibolya58
Diétás spagetti szójával bulac57
Pizza receptek
Töki pompos relisisi
Sütőporos lángos nanoka72
Vitaminos pizza bubszi
Pizza kukoricalisztből bulac57
Pizza házi pizzaszósszal recept jamborlulu
Mini padlizsán pizzák suzymama
Török-pizza horvathnemagdi
Nyári-pizza horvathnemagdi
Pizza sarkadykati
Szójalisztes pizza tészta bubszi
Hamburger receptek
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Hamburger pulykahússal suzymama
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
mustár készítése házilag irmus
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Virslis kifli veronika74
Hamburger Puffancs recept boszorlany
x nagyuska
Csirke hamburger banb
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU