Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Érsekcsanád
Ízőrzők - Érsekcsanád - receptek

Szőlőőrző csibe csípődött
Hozzávalók: (10 főre) 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 fakanál sertészsír, 3 vöröshagyma, egy egész,másfél kilós csirke, só, 3 evőkanál őrölt paprika, 2 zöldpaprika.
A lisztből két tojással és kevés vízzel csipetke tésztát gyúrunk. Alaposan, gyúródeszkán is átdolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd nem túl vékonyra kisodorjuk. Nagyobb darabokra felvágjuk, és ezeket egyenként elcsipkedjük.
Bográcsban felolvasztjuk a zsírt, üvegesre pároljuk benne a kockákra vágott vöröshagymát. A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, és kevés sóval ízesítve átforgatjuk a hagymás zsírban. 15 percig dinszteljük. Amikor a csirke már szépen kifehéredett, felöntjük fél liter vízzel, és lassan pároljuk tovább a csípődöttet. Főzés közben mindig kis adagokkal pótoljuk az elfőtt levét. Kb. egy óra múlva átpuhul a hús, ekkor őrölt paprikával színesítjük, és beletesszük a kicsumázott, negyedekbe vágott zöldpaprikát is. Újabb fél óra rotyogtatás után személyenként félmaréknyi csipetkét belefőzünk, és tálaljuk.

Kapros-túrós lepény
Hozzávalók: 1 kg liszt, csipetnyi só, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 4 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 5 dl tej, 10 evőkanál tyúkzsír. A töltelékhez: 1 kg túró, csipetnyi só, 10 dkg cukor, 2 evőkanál búzadara, 1 vaníliás pudingpor, 2 tojás, 1 csokor kapor, 2 dl tejföl. A tetejére porcukor.
Az élesztőt két decinyi cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Csipetnyi sót, kevés cukrot, 1 egész tojást, és egy sárgáját teszünk bele. Három evőkanálnyi tyúkzsírral, a megkelt élesztővel, és annyi langyos tejjel dagasztjuk simára, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Közben további 3-4 kanál zsírt is beledolgozunk. Amikor már szép hólyagos a lepény, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen 40 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót összetörjük. Csipetnyi sóval, cukorral ízesítjük. Teszünk bele kevés búzadarát, és egy tasak vanília pudingport. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a krémbe tesszük, a fehérjéket felverjük habnak, és lazán keverjük hozzá. A kaprot apróra vágjuk, és ezzel is ízesítjük a túrós tölteléket.
Egy tepsit kikenünk tyúkzsírral. A megkelt tésztát kézzel belenyomkodjuk, késsel megszurkáljuk, és rákenjük a túrót. A tetején elsimítjuk a tejfölt, és egy kicsit az egészet kelni hagyjuk. Előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Kicsit hűtjük, majd kockákra vágva, a tetejét porcukorral átszórva kínáljuk vendégeinknek.

Füstben sült ponty szabad tűzi túrós csuszával
Hozzávalók: 2 ponty, só, 4 vöröshagyma. A csuszához: 20 dkg lebbencstészta, 30 dkg húsos szalonna, 25 dkg túró, 1 liter tejföl, 2-3 teáskanálnyi őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, só.
A halakat egy nappal a felhasználás előtt kibelezzük, de a pikkelyeit nem szedjük le. Alaposan besózzuk, és állni hagyjuk. Másnap áttöröljük, és a belsejébe kis nyársakat szúrunk, amelyek kampóját a pontyok száján át vezetjük ki. Hasüregüket kis fapálcikával kitámasztjuk. Nagy tüzet rakunk. Amikor már szép parazsunk van, egy csőbe, ami lehet akár kályhacső is, felakasztjuk a halakat, kis fűzfaágakat dobunk a cső belsejébe, majd egy fából készített tetővel lezárjuk. A tűz fölé helyezzük úgy, hogy kicsit fölötte legyen a cső alja. Ekkor jól alágyújtunk, és fél órán keresztül füstben pároljuk-pácoljuk az ételt. Amikor elkészült, széthajtjuk a pontyokat, kivesszük belőlük a nyársakat, és a pikkelyes bőrt tányérként használva, karikára vágott vöröshagymával, friss kenyérrel fogyasztjuk.
Jól illik hozzá a túrós csusza is. Ehhez a húsos szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. A csuszatésztát kifőzzük, majd összekeverjük a szalonna zsírjával. Ebben 2-3 órát állni hagyjuk. Közben a túrót a tejföllel elkeverjük, gazdagon fűszerezzük őrölt fekete borssal, fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk, és a tésztával összekeverjük. Laposan elterítjük a sütő tepsiben, a tetejét megszórjuk szalonnapörccel. Nyílt tűz fölé kis állványon sparheltlapot teszünk, erősen alátüzelünk, és a tepsit lefedve 15-20 perc alatt átsütjük a csuszát. Akkor jó, amikor az alja már kérges.

Vászonfazékban főtt öreg hegyi bableves
Hozzávalók: (12 főre) 1 kg szárazbab, egy hátsó, és egy első csülök, 6 fej vöröshagyma, 10 sárgarépa, 5 petrezselyem gyökere, 1 nagyobb zellergumó, só, 1 csokor petrezselyem zöldje, 4 zöldpaprika. A rántáshoz: 2 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpos evőkanál őrölt paprika. A tálaláshoz metélttészta.
Előző nap beáztatjuk a babot. Másnap leöntjük róla a vizet. A csülköket összedaraboljuk, átmossuk. A vöröshagymát kockákra vágjuk. Két nagyobb agyagedényt készítünk elő. Ebben szétosztjuk először a babot, azután a húst és a hagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. A zöldségeket megtisztítjuk, és azt is beletesszük. Ízlés szerint sózzuk, lefedjük, és felfűtött kemencébe (sütőbe) toljuk. 2 órán át főzzük.
Rántást készítünk. A sertészsírban átpirítjuk először a lisztet, majd a kisebb darabokra vágott fokhagymát. Félrehúzzuk, és összekeverjük az őrölt paprikával. Apránként felengedjük fél liter vízzel, simára keverjük, majd szétosztjuk a két babos edénybe. A tetejére teszünk egy-egy kisebb csokor petrezselyem zöldjét, negyedekre vágott, kicsumázott paprikát, pótoljuk az elfőtt levet, és ha szükséges, még ízesíthetjük sóval. Fedő nélkül, további egy órára visszatoljuk a sütőbe.
Kifőtt metélttésztát tálalunk hozzá.

Borsos kalács
Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 4 dkg élesztő, fél liter langyos tej, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, 6 dkg tyúkzsír. A mártáshoz: 3 evőkanál tyúkzsír, 1 evőkanál liszt, csipetnyi só, 5 dl tejföl, 1 teáskanál őrölt bors, 1 dl tej.
Az élesztőt két deci langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, teszünk bele cukrot, sót, egy egész tojást, és két tojás sárgáját. Két-három evőkanálnyi tyúkzsírt csurgatunk hozzá, majd a megkelt élesztős tejjel, és az apránként adagolt langyos tejjel bedagasztjuk a tésztát. Közepes keménységűre, hólyagosra kidolgozzuk. Letakarjuk, és 40 percig kelesztjük.
A duplájára nőtt tésztát lisztezett gyúródeszkán kisebb darabokra vágjuk, ezeket egyenként megsodorjuk, félbehajtjuk, és összefonjuk. Tyúkzsírral kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé, de a kalácsok között is átkenjük zsírral, hogy sütés után szétválaszthatók legyenek. Kb. 10 percig pihentetjük, és fél óra alatt szép pirosra sütjük.
A mártókához a tyúkzsírban átpirítjuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, beleöntjük a tejfölt, kicsit hígítjuk tejjel, majd az egészet összeforraljuk.
Amikor kisült a kalács kiborítjuk a tepsiből, szétszedjük, és a fűszeres mártókában átforgatjuk. Tálba tesszük, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk, hogy átgyengüljön.

Tejfölös-gombás szarvas pörkölt bográcsban
Hozzávalók: (10 főre) 3 kg szarvas nyak, comb és borda, 1 evőkanál sertészsír, 30 dkg vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg gomba, teáskanálnyi őrölt fehér bors, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 gerezd fokhagyma, só, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 10 db csípős cseresznyepaprika.
A készítés előtti napon hideg vízzel felöntjük a húst, hogy a vér kiázzon belőle. Másnap 2x2 centis kockákra vágjuk, és hártyáitól, fattyúitól megtisztítjuk. A hagymát zsírban lepirítjuk, levesszük a tűzről, beletesszük az őrölt paprikát, majd a vadhúst. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felrakjuk a tűzre. Hosszasan főzzük, közben állandóan rázogatjuk, nehogy leégjen. Egy óra múlva babérlevéllel, kétfelé vágott zöldpaprikával, cikkekre szelt paradicsommal ízesítjük. Amikor felforrt, további két evőkanál paprikát szórunk rá, és enyhén megsózzuk. Az elfőtt levet pótoljuk, és rázogatva addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul.
Ekkor beletesszük a cseresznyepaprikákat, de ne nyomjuk szét, hogy tálalás után mindenki ízlése szerint erősíthesse a pörköltet. A fokhagymát apró kockákra vágva adjuk hozzá. Ha szükséges, után sózzuk. A gombafejeket megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és beleöntjük. Őrölt borssal fűszerezzük. Habarást készítünk. A lisztet a tejföllel simára keverjük, 2 dl vízzel hígítjuk, és a szarvas pörköltbe keverjük. Összeforraljuk, és friss kenyérrel tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: lisztet tálba, sárgáját teszünk, megkelt élesztővel, túrót összetörjük, tasak vanília, tojásokat szétválasztjuk,

« Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag
tojás liszt a tálaláshoz: csípős paprika, igény szerint tejföl Elkészítés: A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ...
reifregina reifregina
“Ó, vaslábas, te guszta kis jószág!”
marhaalaplé 3 evőkanál vaj 10-15 db gyöngyhagyma (ecetes) 4 evőkanál paradicsompüré 2 púpozott evőkanál liszt só, frissen őrölt bors, cukor Felkockázzuk a szalonnát és félig kisütjük a zsírját, rádobjuk a kockákra vágott hagymát és üvegesre sütjük. A marhát is feldaraboljuk, 3 centis kockákra, majd vajon megpirítjuk, de épp csak annyira, hogy vékony kérget kapjon. Utána rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, kivéve a gyöngyhagymát és a gombát. Felöntjük ...
anna4459 anna4459
„Kockás” lencsegul
Hozzávalók: 40 dkg füstölt sonka, 50 dkg lencse, 2 kis fej vöröshagyma, 1 ek. pirospaprika, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, fél zellergumó, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg szárazkolbász, 2 dl tejföl, 1 ek. finomliszt, őrölt fekete bors, só, 1 cs. petrezselyem, 25 dkg készen kapható csipetke vagy 2 tojás, kb. 20 dkg finomliszt és só, zöldpaprika, tejföl. Előző nap a sonkát bő lében (kb. 1 óra alatt) puhára főzzük. Hűtőszekrénybe tesszük. A lencsét beáztatjuk, a csipetkét elkészítjük. Másnap a ...
bulac57 bulac57
(Slambuc)
tésztával együtt egy kis ideig még tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és a füstölt lével (a két leveskockát 6 dl vízben feloldjuk) felengedjük. Cseresznyepaprikával enyhén csípősre ízesítjük. Karikára vágjuk a füstölt kolbászt, a burgonyát kockákra daraboljuk, majd a cikkekre vágott paradicsommal, a szeletelt zöldpaprikával a lebbencshez adjuk. megszórjuk durvára vágott zellerlevéllel és soha meg nem keverve, mindig csak a bográcsot rázogatva, készre főzzük. A slambucot soha nem szedjük ki ...
bubszi bubszi
***Felfalható adventi naptár***
vizet a cukorral felforraljuk, majd a még forró, és megsült mézeseket megkenegetjük vele. Hűlni hagyjuk. A kétféle csokoládét felolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele. 6.Mielőtt a csokoládé megszilárdulna rajta, mazsolával, kis kockákra vágott aszalt gyümölccsel, mogyoróval, egyebekkel díszítjük, de ne feledkezzünk el arról, hogy majd a számoknak is helyet kell hagyni. 7.A mázhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza ...
bubszi bubszi
***Hagymás-csirkés quiche****
tölteléket. Ha van időnk, jót tesz neki, ha egy órát pihen a hűtőbe. 2.A tésztát nyújtsuk ki és helyezzük egy cakkos szélű tortaformába úgy, hogy 1-2 centis pereme legyen. 180 °C-os sütőben süssük elő 10-15 percig. 3.A csirkemellet vágjuk kis kockákra, sózzuk-borsozzuk, majd az olajon süssük szép pirosra. A hagymát és a paprikát vágjuk apróra. A tojásokat verjük fel és keverjük hozzá a tej-tejszín keverékét. 4. Az elősütött tészta aljára szórjuk a hagymát, a paprikát, majd a csirkekockákat. ...
bubszi bubszi
***JÉNAIBAN SÜLT BROKKOLI***&***nagyon***IMÁDOM***
tejföl 10 dkg sajt só bors zsemlemorzsa Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzátesszük a nagyobb kockákra vágott hagymát, és pár perc alatt puhára pirítjuk az egészet. Közben kikeverjük a tejfölt a tojással, a reszelt sajttal, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. Egy jénait vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal, meghintjük zsemlemorzsával és ...
bubszi bubszi
***jÓSÁG SZELET****
margarin Habhoz: fél l tejszín Elkészítése: Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg. A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Amerikai túrótorta bubszi
Szilva torta. nnpapszi
Lambada szelet 2. bubszi
Diós-barackos praliné bubszi
Epres túrókrém kehely horvathnemagdi
Érsek szelet horvathnemagdi
Itt az eredeti somlói galuska agimami7
Eszkimó horvathnemagdi
Sport szelet horvathnemagdi
Túrós babapiskótás recept horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Zöldséges rakott pulykamell klerierzsi
Csirke curry receptje: ujjozsef
Csirkemell zsázsával bubszi
Így lakhat jól az egész család 700 forintból: filléres fogás yaskane
Sonkás-zsályás csirkemell bulac57
Indiai rizses csirke fűszeres bubszi
Zacskóban sült mogyorós csirke 1vargaildyko
reform töltött káposzta faciendum
Igazi paprikás csirke bubszi
Pulykamell gombás mártással veronika74
Marhából készült ételek
kolozsvári gulyás ibolya58
Magyaros Babgulyás 1vargaildyko
Székelykáposzta kuktában doktorno
B betűs receptek horvathnemagdi
Bakonyi betyárleves bubszi
szatmári lakodalmas ibolya58
Zelleres marhapörkölt suzymama
Olasz paradicsomos tészta horvathnemagdi
Pácolt pecsenye tejszínmártás rochlitzne
Receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Babos káposzta csülökkel: ujjozsef
Tavaszi tekercs veronika74
Debreceni májpástétom bubszi
orosházi leves ! ibolya58
Rakott padlizsán bulac57
Ida néném fedeles bablevese bubszi
Gyergyói leves bubszi
Finom sütirecept piroska0101
Ízőrzők – Bajna – horvathnemagdi
Egybefasirt koszegimarika
Halból készült ételek
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Harcsa halászlé 1 recept gonda_katalin
Tűzdelt harcsa szászosan bubszi
Halas kolbászkák bubszi
Harcsa kékre főzve bubszi
Harcsapaprikás bulac57
Halászlé 3. bubszi
K betüs recept horvathnemagdi
Bajai halászlé 1. bubszi
Ropogósra sütött fogasrúdacská bubszi
Vad ételek
Óda a töltött káposztához tripike
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Fácánleves bulac57
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Spagetti ajánló
Hamis bolognai spagetti bubszi
Sárgarépás-gyömbéres sugo margitanya
Bolognai ragus palacsinta zsokanita
Bolognai lasagne recept jamborlulu
Finom falatok piroska0101
Zöldséges- fokhagymás tészta horvathnemagdi
Spenótos-juhtúrós spagetti recept baggesz20
Spagettiomlett 1vargaildyko
Lecsós Rakott Tészta... 1vargaildyko
Kínai pirított tészta horvathnemagdi
Pizza receptek
Tökmagos-burgonyás zsemlék veronika74
Olasz Pizza Tészta 1vargaildyko
Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan 1955viki
Búzacsírás Pizza Tészta 1vargaildyko
Sajtos mozzarellás pizza egy tucat száraz kenyérből! nanoka72
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Magyaros rátét bubszi
Gyümölcsös pizza kohlinka
Sonkás – olívás pizza bubszi
Pizza tészta alaprecept 3. bubszi
Hamburger receptek
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburger zsemle recept baggesz20
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hawaii burger veronika74
Hamburger buci recept jamborlulu
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU