Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Érsekcsanád
Ízőrzők - Érsekcsanád - receptek

Szőlőőrző csibe csípődött
Hozzávalók: (10 főre) 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 fakanál sertészsír, 3 vöröshagyma, egy egész,másfél kilós csirke, só, 3 evőkanál őrölt paprika, 2 zöldpaprika.
A lisztből két tojással és kevés vízzel csipetke tésztát gyúrunk. Alaposan, gyúródeszkán is átdolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd nem túl vékonyra kisodorjuk. Nagyobb darabokra felvágjuk, és ezeket egyenként elcsipkedjük.
Bográcsban felolvasztjuk a zsírt, üvegesre pároljuk benne a kockákra vágott vöröshagymát. A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, és kevés sóval ízesítve átforgatjuk a hagymás zsírban. 15 percig dinszteljük. Amikor a csirke már szépen kifehéredett, felöntjük fél liter vízzel, és lassan pároljuk tovább a csípődöttet. Főzés közben mindig kis adagokkal pótoljuk az elfőtt levét. Kb. egy óra múlva átpuhul a hús, ekkor őrölt paprikával színesítjük, és beletesszük a kicsumázott, negyedekbe vágott zöldpaprikát is. Újabb fél óra rotyogtatás után személyenként félmaréknyi csipetkét belefőzünk, és tálaljuk.

Kapros-túrós lepény
Hozzávalók: 1 kg liszt, csipetnyi só, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 4 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 5 dl tej, 10 evőkanál tyúkzsír. A töltelékhez: 1 kg túró, csipetnyi só, 10 dkg cukor, 2 evőkanál búzadara, 1 vaníliás pudingpor, 2 tojás, 1 csokor kapor, 2 dl tejföl. A tetejére porcukor.
Az élesztőt két decinyi cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Csipetnyi sót, kevés cukrot, 1 egész tojást, és egy sárgáját teszünk bele. Három evőkanálnyi tyúkzsírral, a megkelt élesztővel, és annyi langyos tejjel dagasztjuk simára, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Közben további 3-4 kanál zsírt is beledolgozunk. Amikor már szép hólyagos a lepény, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen 40 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót összetörjük. Csipetnyi sóval, cukorral ízesítjük. Teszünk bele kevés búzadarát, és egy tasak vanília pudingport. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a krémbe tesszük, a fehérjéket felverjük habnak, és lazán keverjük hozzá. A kaprot apróra vágjuk, és ezzel is ízesítjük a túrós tölteléket.
Egy tepsit kikenünk tyúkzsírral. A megkelt tésztát kézzel belenyomkodjuk, késsel megszurkáljuk, és rákenjük a túrót. A tetején elsimítjuk a tejfölt, és egy kicsit az egészet kelni hagyjuk. Előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Kicsit hűtjük, majd kockákra vágva, a tetejét porcukorral átszórva kínáljuk vendégeinknek.

Füstben sült ponty szabad tűzi túrós csuszával
Hozzávalók: 2 ponty, só, 4 vöröshagyma. A csuszához: 20 dkg lebbencstészta, 30 dkg húsos szalonna, 25 dkg túró, 1 liter tejföl, 2-3 teáskanálnyi őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, só.
A halakat egy nappal a felhasználás előtt kibelezzük, de a pikkelyeit nem szedjük le. Alaposan besózzuk, és állni hagyjuk. Másnap áttöröljük, és a belsejébe kis nyársakat szúrunk, amelyek kampóját a pontyok száján át vezetjük ki. Hasüregüket kis fapálcikával kitámasztjuk. Nagy tüzet rakunk. Amikor már szép parazsunk van, egy csőbe, ami lehet akár kályhacső is, felakasztjuk a halakat, kis fűzfaágakat dobunk a cső belsejébe, majd egy fából készített tetővel lezárjuk. A tűz fölé helyezzük úgy, hogy kicsit fölötte legyen a cső alja. Ekkor jól alágyújtunk, és fél órán keresztül füstben pároljuk-pácoljuk az ételt. Amikor elkészült, széthajtjuk a pontyokat, kivesszük belőlük a nyársakat, és a pikkelyes bőrt tányérként használva, karikára vágott vöröshagymával, friss kenyérrel fogyasztjuk.
Jól illik hozzá a túrós csusza is. Ehhez a húsos szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. A csuszatésztát kifőzzük, majd összekeverjük a szalonna zsírjával. Ebben 2-3 órát állni hagyjuk. Közben a túrót a tejföllel elkeverjük, gazdagon fűszerezzük őrölt fekete borssal, fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk, és a tésztával összekeverjük. Laposan elterítjük a sütő tepsiben, a tetejét megszórjuk szalonnapörccel. Nyílt tűz fölé kis állványon sparheltlapot teszünk, erősen alátüzelünk, és a tepsit lefedve 15-20 perc alatt átsütjük a csuszát. Akkor jó, amikor az alja már kérges.

Vászonfazékban főtt öreg hegyi bableves
Hozzávalók: (12 főre) 1 kg szárazbab, egy hátsó, és egy első csülök, 6 fej vöröshagyma, 10 sárgarépa, 5 petrezselyem gyökere, 1 nagyobb zellergumó, só, 1 csokor petrezselyem zöldje, 4 zöldpaprika. A rántáshoz: 2 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpos evőkanál őrölt paprika. A tálaláshoz metélttészta.
Előző nap beáztatjuk a babot. Másnap leöntjük róla a vizet. A csülköket összedaraboljuk, átmossuk. A vöröshagymát kockákra vágjuk. Két nagyobb agyagedényt készítünk elő. Ebben szétosztjuk először a babot, azután a húst és a hagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. A zöldségeket megtisztítjuk, és azt is beletesszük. Ízlés szerint sózzuk, lefedjük, és felfűtött kemencébe (sütőbe) toljuk. 2 órán át főzzük.
Rántást készítünk. A sertészsírban átpirítjuk először a lisztet, majd a kisebb darabokra vágott fokhagymát. Félrehúzzuk, és összekeverjük az őrölt paprikával. Apránként felengedjük fél liter vízzel, simára keverjük, majd szétosztjuk a két babos edénybe. A tetejére teszünk egy-egy kisebb csokor petrezselyem zöldjét, negyedekre vágott, kicsumázott paprikát, pótoljuk az elfőtt levet, és ha szükséges, még ízesíthetjük sóval. Fedő nélkül, további egy órára visszatoljuk a sütőbe.
Kifőtt metélttésztát tálalunk hozzá.

Borsos kalács
Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 4 dkg élesztő, fél liter langyos tej, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, 6 dkg tyúkzsír. A mártáshoz: 3 evőkanál tyúkzsír, 1 evőkanál liszt, csipetnyi só, 5 dl tejföl, 1 teáskanál őrölt bors, 1 dl tej.
Az élesztőt két deci langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, teszünk bele cukrot, sót, egy egész tojást, és két tojás sárgáját. Két-három evőkanálnyi tyúkzsírt csurgatunk hozzá, majd a megkelt élesztős tejjel, és az apránként adagolt langyos tejjel bedagasztjuk a tésztát. Közepes keménységűre, hólyagosra kidolgozzuk. Letakarjuk, és 40 percig kelesztjük.
A duplájára nőtt tésztát lisztezett gyúródeszkán kisebb darabokra vágjuk, ezeket egyenként megsodorjuk, félbehajtjuk, és összefonjuk. Tyúkzsírral kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé, de a kalácsok között is átkenjük zsírral, hogy sütés után szétválaszthatók legyenek. Kb. 10 percig pihentetjük, és fél óra alatt szép pirosra sütjük.
A mártókához a tyúkzsírban átpirítjuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, beleöntjük a tejfölt, kicsit hígítjuk tejjel, majd az egészet összeforraljuk.
Amikor kisült a kalács kiborítjuk a tepsiből, szétszedjük, és a fűszeres mártókában átforgatjuk. Tálba tesszük, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk, hogy átgyengüljön.

Tejfölös-gombás szarvas pörkölt bográcsban
Hozzávalók: (10 főre) 3 kg szarvas nyak, comb és borda, 1 evőkanál sertészsír, 30 dkg vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg gomba, teáskanálnyi őrölt fehér bors, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 gerezd fokhagyma, só, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 10 db csípős cseresznyepaprika.
A készítés előtti napon hideg vízzel felöntjük a húst, hogy a vér kiázzon belőle. Másnap 2x2 centis kockákra vágjuk, és hártyáitól, fattyúitól megtisztítjuk. A hagymát zsírban lepirítjuk, levesszük a tűzről, beletesszük az őrölt paprikát, majd a vadhúst. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felrakjuk a tűzre. Hosszasan főzzük, közben állandóan rázogatjuk, nehogy leégjen. Egy óra múlva babérlevéllel, kétfelé vágott zöldpaprikával, cikkekre szelt paradicsommal ízesítjük. Amikor felforrt, további két evőkanál paprikát szórunk rá, és enyhén megsózzuk. Az elfőtt levet pótoljuk, és rázogatva addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul.
Ekkor beletesszük a cseresznyepaprikákat, de ne nyomjuk szét, hogy tálalás után mindenki ízlése szerint erősíthesse a pörköltet. A fokhagymát apró kockákra vágva adjuk hozzá. Ha szükséges, után sózzuk. A gombafejeket megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és beleöntjük. Őrölt borssal fűszerezzük. Habarást készítünk. A lisztet a tejföllel simára keverjük, 2 dl vízzel hígítjuk, és a szarvas pörköltbe keverjük. Összeforraljuk, és friss kenyérrel tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: lisztet tálba, sárgáját teszünk, megkelt élesztővel, túrót összetörjük, tasak vanília, tojásokat szétválasztjuk,

« Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag
tojás liszt a tálaláshoz: csípős paprika, igény szerint tejföl Elkészítés: A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ...
reifregina reifregina
“Ó, vaslábas, te guszta kis jószág!”
marhaalaplé 3 evőkanál vaj 10-15 db gyöngyhagyma (ecetes) 4 evőkanál paradicsompüré 2 púpozott evőkanál liszt só, frissen őrölt bors, cukor Felkockázzuk a szalonnát és félig kisütjük a zsírját, rádobjuk a kockákra vágott hagymát és üvegesre sütjük. A marhát is feldaraboljuk, 3 centis kockákra, majd vajon megpirítjuk, de épp csak annyira, hogy vékony kérget kapjon. Utána rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, kivéve a gyöngyhagymát és a gombát. Felöntjük ...
anna4459 anna4459
„Kockás” lencsegul
Hozzávalók: 40 dkg füstölt sonka, 50 dkg lencse, 2 kis fej vöröshagyma, 1 ek. pirospaprika, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, fél zellergumó, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg szárazkolbász, 2 dl tejföl, 1 ek. finomliszt, őrölt fekete bors, só, 1 cs. petrezselyem, 25 dkg készen kapható csipetke vagy 2 tojás, kb. 20 dkg finomliszt és só, zöldpaprika, tejföl. Előző nap a sonkát bő lében (kb. 1 óra alatt) puhára főzzük. Hűtőszekrénybe tesszük. A lencsét beáztatjuk, a csipetkét elkészítjük. Másnap a ...
bulac57 bulac57
(Slambuc)
tésztával együtt egy kis ideig még tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és a füstölt lével (a két leveskockát 6 dl vízben feloldjuk) felengedjük. Cseresznyepaprikával enyhén csípősre ízesítjük. Karikára vágjuk a füstölt kolbászt, a burgonyát kockákra daraboljuk, majd a cikkekre vágott paradicsommal, a szeletelt zöldpaprikával a lebbencshez adjuk. megszórjuk durvára vágott zellerlevéllel és soha meg nem keverve, mindig csak a bográcsot rázogatva, készre főzzük. A slambucot soha nem szedjük ki ...
bubszi bubszi
***Felfalható adventi naptár***
vizet a cukorral felforraljuk, majd a még forró, és megsült mézeseket megkenegetjük vele. Hűlni hagyjuk. A kétféle csokoládét felolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele. 6.Mielőtt a csokoládé megszilárdulna rajta, mazsolával, kis kockákra vágott aszalt gyümölccsel, mogyoróval, egyebekkel díszítjük, de ne feledkezzünk el arról, hogy majd a számoknak is helyet kell hagyni. 7.A mázhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza ...
bubszi bubszi
***Hagymás-csirkés quiche****
tölteléket. Ha van időnk, jót tesz neki, ha egy órát pihen a hűtőbe. 2.A tésztát nyújtsuk ki és helyezzük egy cakkos szélű tortaformába úgy, hogy 1-2 centis pereme legyen. 180 °C-os sütőben süssük elő 10-15 percig. 3.A csirkemellet vágjuk kis kockákra, sózzuk-borsozzuk, majd az olajon süssük szép pirosra. A hagymát és a paprikát vágjuk apróra. A tojásokat verjük fel és keverjük hozzá a tej-tejszín keverékét. 4. Az elősütött tészta aljára szórjuk a hagymát, a paprikát, majd a csirkekockákat. ...
bubszi bubszi
***JÉNAIBAN SÜLT BROKKOLI***&***nagyon***IMÁDOM***
tejföl 10 dkg sajt só bors zsemlemorzsa Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzátesszük a nagyobb kockákra vágott hagymát, és pár perc alatt puhára pirítjuk az egészet. Közben kikeverjük a tejfölt a tojással, a reszelt sajttal, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. Egy jénait vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal, meghintjük zsemlemorzsával és ...
bubszi bubszi
***jÓSÁG SZELET****
margarin Habhoz: fél l tejszín Elkészítése: Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg. A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Recept jjanosne
Alma tésztában sütve horvathnemagdi
Meggyes amerikáner bubszi
Ausztrál almás piskóta bubszi
Puncs szelet mama57
Színes csokis fánk recept gonda_katalin
Találtam, leírtam.... eva0817
Mozart bon-bon recept toth_beata
Omlós élesztős tészta bubszi
Mirinda szelet klarika47
Szárnyas receptek
Alma, alma, piros alma... horvathnemagdi
Kókuszos csirkemell bubszi
Belga csirkeleves bulac57
Szárnytővel sült pacsakute
Fahéjas pulyka veronika74
Sült kacsa gránátalma-mártássa bubszi
Cukkinis-lecsós csirke 1vargaildyko
ANANÁSZOS GRILLcsirke bubszi
Tavaszi töltött karalábé bubszi
Tejfölös csirke karfiollal veronika74
Marhából készült ételek
Vegyes pörkölt májjal és gombával bkisseva
B receptek horvathnemagdi
Párolt marhasült tundihugi
Zöldséges-céklás marhaleves veronika74
Kolozsvári káposzta 2. bubszi
Cs betűs receptek horvathnemagdi
Káposztával töltött marhateker bulac57
Dupla erőleves horvathnemagdi
Napi menű horvathnemagdi
Különleges húsostál bubszi
Sertésből készült ételek
sült töltött paprika faciendum
Répával töltött húsrolád horvathnemagdi
Babgulyás füstölt csülökkel migova
Nagycenki tokány petofihsandor
Különleges töltött hús veronika74
Kínai receptek horvathnemagdi
Rakott hús Árpi módra bubszi
Sertéskaraj (Erdészné módra) recept kovacs_zsoka
Kapribogyós húsgombócok boros horvathnemagdi
Rablóhús variációk rochlitzne
Halból készült ételek
Sült ponty hagymaszósszal bubszi
Pisztráng (tengeri hal) roston bubszi
Harcsapaprikás recept baggesz20
csombor suzymama
Harcsa almás-mustáros szósszal aranyibarbara
Görög harcsa 1vargaildyko
Keszeg Sütve 1vargaildyko
Körösi halászlé bubszi
Balatoni halászlé 1. bubszi
Lazacborda olaszosan bubszi
Vad ételek
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Rapsic vadas macoka65
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
Fácánleves berántva II. bubszi
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Nyúlpörkölt bubszi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Spagetti ajánló
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Majorannás Marhasült 1vargaildyko
Zöld spagetti recept gonda_katalin
Sütőben sült spagetti veronika74
Különleges, milánói spagetti bubszi
Spagetti paradicsomos húsgombóccal horvathnemagdi
Bolognai ragus palacsinta recept baggesz20
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Hamis bolognai spagetti. bubszi
Tejszínes gombás krém pirítósra zsokanita
Pizza receptek
Töki pompos relisisi
Pizza lilahagymával recept kovacs_zsoka
Tortilla chips klerierzsi
Pizzás táska 1vargaildyko
Pizza carbonara recept kovacs_zsoka
Pizza csirkével, baconnel recept gonda_katalin
Krumplikavalkád színesen horvathnemagdi
Gyerekbuli szervezési tanácsok horvathnemagdi
Pizza tészták anne74
Pizza recept margareta51
Hamburger receptek
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Sajtburgerleves recept roanna
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU