Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Paradicsom, paprika
Paradicsom, paprika és amit még nem késő eltenni

Lecsó - nyersen

Hozzávalók:

Zöldpaprika, paradicsom, só.

Elkészítése:

A zöldpaprikát megmossuk, megtöröljük, a magházát eltávolítjuk. Aki nem szereti a csípőset, az az erét is vágja ki. Ügyeljünk arra, hogy mag ne kerüljön bele. A paprikát csíkokra vágjuk, és egy nagyobb edénybe téve besózzuk. ĺgy hagyjuk legalább néhány óráig, de egész éjszakára is lehet. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, kivágjuk a csutkáját, és karikára vágva az üvegek aljára tesszük. Azután a paprikát kinyomkodjuk és megtöltjük félig az üveget, ismét egy sor paradicsom következik, majd paprika, s a tetejére annyi paradicsom, hogy betakarja a paprikát. Az üveget lezárjuk, és jól kidunsztoljuk. Az így eltett lecsó télen is olyan, mintha friss paprikából készítenénk. (A háromdecis üvegeknek csak az aljára és a paprika tetejére teszünk paradicsomot.)

Mustáros paradicsomsaláta

Hozzávalók:

1/2 kg húsos paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, só, ecet, cukor, olaj.

Elkészítése:

A paradicsomot vékonyra felszeleteljük, lapos üvegtálra rakjuk. A mustárt sóval, ecettel, cukorral, olajjal összekeverjük, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, rászórjuk a paradicsomszeletekre, és megöntözzük a mustáros lével. Azonnal tálaljuk (korábban ne készítsük el, mert a paradicsom elázik.)

Töltött paradicsom (Libanon)

Hozzávalók:

8 nagy paradicsom, 4 evőkanál vaj, só, bors, fél liter húsleves (kocka), apróra vágott petrezselyem. A töltelékhez: 20 dkg darált hús, 1-2 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál száraz vörösbor, só, bors, 2 evőkanál apróra vágott kapor, 1 deci húsleves, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2 kávéskanál apróra vágott petrezselyem.

Elkészítése:

Először elkészítjük a tölteléket. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a rizst és a húslevest, és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután beletesszük a húst, a bort és a fűszereket, és még további 5-6 percig pároljuk. A paradicsomot megmossuk, a tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk, megtöltjük a töltelékkel, tűzálló tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a vajat és a húslevest, és takaréklángon 30 percig főzzük. Melegen tálaljuk, meghintve petrezselyemmel.

Különleges paprikasaláta

Hozzávalók:

6 zöldpaprika, 30 dkg apró paradicsom, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet vagy fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt hagyma, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, só, bors.

Elkészítése:

A paprikákat sütőben vagy teflonos edényben megsütjük, csak anynyira, hogy a héját lehúzhassuk. Ezután eltávolítjuk a magját és a magházat, és cikkekre vágjuk, mintha lecsót készítenénk. A paradicsomot is cikkekre vágjuk. Tálban elkeverjük az olajat, az ecetet, az összezúzott fokhagymát, a reszelt vöröshagymát, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, lehűtve tálaljuk.

Sült paprika

Hozzávalók:

50 dkg paprika, 10 dkg apró szemű paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg angolszalonna, 10 dkg juhsajt, só, bors,

1 kiskanál kakukkfű, olívaolaj.

Elkészítése:

A paprikát megmossuk, magháztalanítjuk és csíkokra vágjuk. A vöröshagymát nyolcadokra vágjuk, a paradicsomot egészben hagyjuk (vagy félbe vágjuk). Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 3-4 kanál olajat, és beletesszük a paprikát. Ha félig megsült, hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább sütjük. Végül beletesszük a paradicsomot, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és kissé még hevítjük. A vékonyra szelt szalonnát külön pirítjuk meg. A sült paprikát tányérra tesszük, meghintjük a szalonnával és a juhsajttal.

Paradicsomos-sajtos pite (Új-Zéland)

Hozzávalók:

10 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg liszt, 1-2 paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, 6 vékony szelet angolszalonna, 3 tojás fölverve, 3 deci tej, só, bors, apróra vágott petrezselyem.

Elkészítése:

A vajat a liszttel összegyúrjuk. Teszünk hozzá 2-3 evőkanál vizet, és gombóccá gyúrjuk. Kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kb. 25 cm átmérőjű lapos tálat (jénai tál tetejét) úgy, hogy az oldalait is tészta borítsa. A paradicsomokat nyolcadokra vágjuk és egyenlően elosztjuk a tésztán. Rászórjuk a sajtot és az apróra vágott angolszalonnát. A három tojást felverjük, hozzáadjuk a sót, a borsot, a petrezselymet, és a sajtra öntjük. Kb. 1 óra hosszat sütjük, takaréklángon, amíg a töltelék meg nem szilárdul. Melegen tálaljuk.

Szilvás nutella

Hozzávalók:

2 kg szilva, 1 kg cukor, 1 tábla főzőcsokoládé, tetszés szerint kakaó.

Elkészítése:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a cukorral együtt megfőzzük és átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a kakaót, a csokoládét, összekeverjük, egy egész napig állni hagyjuk. Kis üvegekbe rakjuk és jól kidunsztoljuk.

Szilvás bodzadzsem

Hozzávalók:

Kimagozott szilva és bodzabogyó azonos mennyiségben, fahéj, cukor, kevés víz.

Elkészítése:

A szilvát és a bodzát összenyomkodjuk, egy kevés vizet adunk hozzá, és addig főzzük, amíg teljesen pépessé válik. Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget (1 kg masszára számítva kb. fél-fél grammot), beleszórjuk a cukrot (1 kg masszára 60 dkg-ot), állandó keverés mellett addig főzzük, míg a cukor elolvad és a dzsem besűrűsödik. Üvegekbe töltjük és kidunsztoljuk.

Gyömbéres körte

Hozzávalók:

1 1/2 kg körte, 10 szem szegfűszeg, 3 dkg friss gyömbér, 1/2 liter ecet, 40 dkg cukor, 2 kis rúd fahéj, őrölt szerecsendió, 1 citrom.

Elkészítése:

A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk, és a héját vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. Fél liter vizet az ecettel és a cukorral felforralunk, hozzáadjuk a citromhéjat, a gyömbért, a fahéjat, a szerecsendiót. Leveszszük a tűzről. A körtét meghámozzuk, félbe vágjuk, kivágjuk a magházat, és a fél körtéket megspékeljük szegfűszeggel, majd beletesszük az ecetes-cukros-gyömbéres lébe. Lefedve 10 percig főzzük. Azután kivesszük a léből, üvegekbe rakjuk, a lét pedig 20 percig kis lángon tovább forraljuk, majd az üvegekbe töltjük még forrón, hogy a körtét ellepje. Az üvegeket lezárjuk, hűvös helyen tartjuk.

A gyömbéres körtét vadhúshoz, marhahúshoz, hideg sültekhez adjuk.
bulac57 bulac57
Címkék: üvegek aljára, paprikát kinyomkodjuk, tetejére annyi, üveget lezárjuk, háromdecis üvegeknek, paprika tetejére,

"diétás" sertésdagadóK
SERTÉSDAGADÓ BABOS KÁPOSZTÁVAL Hozzávalók: 60 dkg sertésdagadó, 5 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg paradicsompüré, 2 db babérlevél, 5 g pirospaprika, 20 dkg tarkabab, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, só. A sertésdagadót féltenyérnyi darabokra vágjuk. Megfelelő nagyságú lábos aljára helyezzük, megsózzuk, olvasztott zsírral leöntjük. Rátesszük a karikákra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a ...
faciendum faciendum
"tölténytáska "
békési recept ! Tölténytáska Hozzávalók: 12 db vékony sós palacsinta 30 dkg darált hús 1 kis fej vöröshagyma 1 db kisebb paradicsom 1 db zöldpaprika 1 mokkáskanál fűszerpaprika 1 mokkáskanál őrölt bors 2 db tojás 15 dkg trappista sajt 3—4 dl tejföl 2 dkg margarin kevés liszt só zsiradék. a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott ...
ibolya58 ibolya58
❤ MEGFÁZÁS❤ Csípős paradicsomturmix ❤
A hűvös napok beköszöntével egyre több ember szenved megfázásos tünetektől, köhögéstől. Próbáld ki ezt az immunerősítő turmixot a kellemetlen jelenség enyhítésére. Hozzávalók: 2 paradicsom 10 dkg zeller 1 nagy sárgarépa 2 cm friss gyömbér 1 gerezd fokhagyma 2 cm friss torma Elkészítés: Mosd meg és ha szükséges hámozd meg a hozzávalókat, ...
bubszi bubszi
❤ csirkés TORTILLA ❤
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, ...
bubszi bubszi
❤Tojásos lecsóval töltött csirkemell bacon köntösben&
Hozzávalók: 4 db csirkemell filé 4 db paprika 3 db paradicsom 1 fej vöröshagyma 5 dkg füstölt szalonna só 4 db tojás 1 cs. szeletelt bacon Előkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja. A csirkemelleket szétnyitjuk, ...
bubszi bubszi
« Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag
Hozzávalók: 30 dkg sertésvelő 1 kg sertéslapocka 3 db vöröshagyma 10 dkg füstölt szalonna 1 evőkanál őrölt pirospaprika 2 db zöldpaprika 1 db nagyobb paradicsom 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag só őrölt bors 25 dkg csiperkegomba 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab 2 db sárgarépa 1 db petrezselyemgyökér 2-3 babérlevél kis csokor kapor 2 kiskanál mustár 2 evőkanál almaecet 2 dl főzőtejszín 1 ...
reifregina reifregina
“Ó, vaslábas, te guszta kis jószág!”
Főtt kagyló petrezselyemmel, fehérborral (Fotó: Profimedia, Alamy) Az ételt tálalhatjuk közvetlenül az edényekből, de nem célszerű ételt tárolni bennük, ugyanis főleg a savas ételek (pl. paradicsom szószos egytálételek) pár óra alatt meglehetősen vasízűvé válnak. Szerencsére ez a probléma is megszűnik a patina megjelenésével. Tipp: Érdemes időnként kolbászt sütni az edényben. A szokásosnál alacsonyabb ...
anna4459 anna4459
„Házi sajt”
Hozzávalók: 15 dkg juhtúró 10 dkg tejszínes krémsajt 1 csomag snidling 4 db főtt tojás frissen őrölt bors 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál mustár A juhtúrót és a krémsajtot összekeverem egy keverő tálban. Ízesítem zúzott fokhagymával, mustárral és frissen őrölt borssal. Kerül bele snidling, valamint a főtt tojás lereszelt sárgája. Az egészet összegyúrom és a fél főtt tojásba töltöm vissza a ,,sajtot". Paradicsommal, és pirítóssal ...
margoka59 margoka59
Süti ajánló
Gyors tortaalap - nem csak kezdőknek reifregina
Vacsoracsata-Jázmin-Dessze rt veronika74
Borjú pástétom bubszi
Finom pite tnemarika
kókuszos süti bubszi
Krémsajtos epertorta . dupalymaria
Gyors mézeskalács horvathnemagdi
Trüffel torta bubszi
Feketeerdei torta gabfe
Rizsfelfújt bubszi
Szárnyas receptek
Sajttal,kolbásszal töltött horvathnemagdi
Görög húsos saláta zsokanita
Csirkecomb Ilmici módon csibi52
hágai töltött csirke ! ibolya58
Kajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wikers
Marinált padlizsán bulac57
Körtés csirkepitét relisisi
Kuvaiti csirkepiláf bubszi
Paprikás pulykaragu bulac57
Rakott kelkáposzta maroka
Marhából készült ételek
Tárkonyos receptek macoka65
Szatmári lakodalmas bubszi
Csábító spagetti mennyei raguval tinka1951
Márton napi liba receptek maroka
B receptek horvathnemagdi
Kassai rostélyos bubszi
Tejszínes-húsos cannelloni 1vargaildyko
Vörösboros marhapörkölt relisisi
Hússaláta 1. bubszi
Babgulyás házi csipetkével, horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
bigos ! ibolya58
Ízőrzők – Rácalmás ̵ horvathnemagdi
Faszénen sült klara50
Rántásos rétes (gyors rétes) bkisseva
Almás-tormás csülök 1vargaildyko
Poéka leves bubszi
Aprópecsenye Margit - módra margitanya
Darált húsos tekercs rochlitzne
B betűs receptek horvathnemagdi
x nagyuska
Halból készült ételek
Karácsonyi menü szív- és cukorbetegeknek fejesnemagdi
Rántott ponty jaksika
Lazacburger rochlitzne
Paksi halászlé II. bubszi
Bajai halászlé 2. bubszi
Juhászos birka klerierzsi
Kalocsai pontyderék bubszi
Lazacos-spenótos makaróni 1vargaildyko
Bagdadi ponty fokhagymás tejbe bubszi
Így fogyj le mielőbb salátával tinka1951
Vad ételek
Receptek horvathnemagdi
Fácánpaprikás bubszi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Fácnleves vinlaci
Recept jjanosne
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Itt van az ideje sarkadykati
Magyar gasztronómia grimilda
Almával töltött fácán bulac57
Spagetti ajánló
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Pesto alla genovese noble
Sonkás pizza recept jamborlulu
Babos tészta recept baggesz20
Utazás a tokány körül..... szisszy83
Rucolapestós spagetti kohlinka
Spagetti pirított sonkával, pestóval janoselek
Finom falatok piroska0101
Császárspagetti bubszi
Saláták, öntetek kannalidia
Pizza receptek
Sonkás-tojásos pizzatöltelék bubszi
Gyors, finom pizza receptje baratha
Fokhagymás tejfölös langalló gabfe
Pizza csirkével, baconnel recept gonda_katalin
Olasz Pizza Tészta 1vargaildyko
Sonkás-tejfölös galette recept tinka1951
Kolbászos-pizza jupiter21
Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan 1955viki
Pizza recept boszorlany
Leveles mini pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Hamburger zsemle vagikriszti
Aztán mégis. horvathnemagdi
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Szalámis hamburger horvathnemagdi
mustár készítése házilag irmus
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Óriás hamburger angyalka___
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU