Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Paradicsom, paprika
Paradicsom, paprika és amit még nem késő eltenni

Lecsó - nyersen

Hozzávalók:

Zöldpaprika, paradicsom, só.

Elkészítése:

A zöldpaprikát megmossuk, megtöröljük, a magházát eltávolítjuk. Aki nem szereti a csípőset, az az erét is vágja ki. Ügyeljünk arra, hogy mag ne kerüljön bele. A paprikát csíkokra vágjuk, és egy nagyobb edénybe téve besózzuk. ĺgy hagyjuk legalább néhány óráig, de egész éjszakára is lehet. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, kivágjuk a csutkáját, és karikára vágva az üvegek aljára tesszük. Azután a paprikát kinyomkodjuk és megtöltjük félig az üveget, ismét egy sor paradicsom következik, majd paprika, s a tetejére annyi paradicsom, hogy betakarja a paprikát. Az üveget lezárjuk, és jól kidunsztoljuk. Az így eltett lecsó télen is olyan, mintha friss paprikából készítenénk. (A háromdecis üvegeknek csak az aljára és a paprika tetejére teszünk paradicsomot.)

Mustáros paradicsomsaláta

Hozzávalók:

1/2 kg húsos paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, só, ecet, cukor, olaj.

Elkészítése:

A paradicsomot vékonyra felszeleteljük, lapos üvegtálra rakjuk. A mustárt sóval, ecettel, cukorral, olajjal összekeverjük, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, rászórjuk a paradicsomszeletekre, és megöntözzük a mustáros lével. Azonnal tálaljuk (korábban ne készítsük el, mert a paradicsom elázik.)

Töltött paradicsom (Libanon)

Hozzávalók:

8 nagy paradicsom, 4 evőkanál vaj, só, bors, fél liter húsleves (kocka), apróra vágott petrezselyem. A töltelékhez: 20 dkg darált hús, 1-2 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál száraz vörösbor, só, bors, 2 evőkanál apróra vágott kapor, 1 deci húsleves, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2 kávéskanál apróra vágott petrezselyem.

Elkészítése:

Először elkészítjük a tölteléket. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a rizst és a húslevest, és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután beletesszük a húst, a bort és a fűszereket, és még további 5-6 percig pároljuk. A paradicsomot megmossuk, a tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk, megtöltjük a töltelékkel, tűzálló tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a vajat és a húslevest, és takaréklángon 30 percig főzzük. Melegen tálaljuk, meghintve petrezselyemmel.

Különleges paprikasaláta

Hozzávalók:

6 zöldpaprika, 30 dkg apró paradicsom, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet vagy fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt hagyma, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, só, bors.

Elkészítése:

A paprikákat sütőben vagy teflonos edényben megsütjük, csak anynyira, hogy a héját lehúzhassuk. Ezután eltávolítjuk a magját és a magházat, és cikkekre vágjuk, mintha lecsót készítenénk. A paradicsomot is cikkekre vágjuk. Tálban elkeverjük az olajat, az ecetet, az összezúzott fokhagymát, a reszelt vöröshagymát, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, lehűtve tálaljuk.

Sült paprika

Hozzávalók:

50 dkg paprika, 10 dkg apró szemű paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg angolszalonna, 10 dkg juhsajt, só, bors,

1 kiskanál kakukkfű, olívaolaj.

Elkészítése:

A paprikát megmossuk, magháztalanítjuk és csíkokra vágjuk. A vöröshagymát nyolcadokra vágjuk, a paradicsomot egészben hagyjuk (vagy félbe vágjuk). Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 3-4 kanál olajat, és beletesszük a paprikát. Ha félig megsült, hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább sütjük. Végül beletesszük a paradicsomot, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és kissé még hevítjük. A vékonyra szelt szalonnát külön pirítjuk meg. A sült paprikát tányérra tesszük, meghintjük a szalonnával és a juhsajttal.

Paradicsomos-sajtos pite (Új-Zéland)

Hozzávalók:

10 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg liszt, 1-2 paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, 6 vékony szelet angolszalonna, 3 tojás fölverve, 3 deci tej, só, bors, apróra vágott petrezselyem.

Elkészítése:

A vajat a liszttel összegyúrjuk. Teszünk hozzá 2-3 evőkanál vizet, és gombóccá gyúrjuk. Kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kb. 25 cm átmérőjű lapos tálat (jénai tál tetejét) úgy, hogy az oldalait is tészta borítsa. A paradicsomokat nyolcadokra vágjuk és egyenlően elosztjuk a tésztán. Rászórjuk a sajtot és az apróra vágott angolszalonnát. A három tojást felverjük, hozzáadjuk a sót, a borsot, a petrezselymet, és a sajtra öntjük. Kb. 1 óra hosszat sütjük, takaréklángon, amíg a töltelék meg nem szilárdul. Melegen tálaljuk.

Szilvás nutella

Hozzávalók:

2 kg szilva, 1 kg cukor, 1 tábla főzőcsokoládé, tetszés szerint kakaó.

Elkészítése:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a cukorral együtt megfőzzük és átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a kakaót, a csokoládét, összekeverjük, egy egész napig állni hagyjuk. Kis üvegekbe rakjuk és jól kidunsztoljuk.

Szilvás bodzadzsem

Hozzávalók:

Kimagozott szilva és bodzabogyó azonos mennyiségben, fahéj, cukor, kevés víz.

Elkészítése:

A szilvát és a bodzát összenyomkodjuk, egy kevés vizet adunk hozzá, és addig főzzük, amíg teljesen pépessé válik. Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget (1 kg masszára számítva kb. fél-fél grammot), beleszórjuk a cukrot (1 kg masszára 60 dkg-ot), állandó keverés mellett addig főzzük, míg a cukor elolvad és a dzsem besűrűsödik. Üvegekbe töltjük és kidunsztoljuk.

Gyömbéres körte

Hozzávalók:

1 1/2 kg körte, 10 szem szegfűszeg, 3 dkg friss gyömbér, 1/2 liter ecet, 40 dkg cukor, 2 kis rúd fahéj, őrölt szerecsendió, 1 citrom.

Elkészítése:

A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk, és a héját vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. Fél liter vizet az ecettel és a cukorral felforralunk, hozzáadjuk a citromhéjat, a gyömbért, a fahéjat, a szerecsendiót. Leveszszük a tűzről. A körtét meghámozzuk, félbe vágjuk, kivágjuk a magházat, és a fél körtéket megspékeljük szegfűszeggel, majd beletesszük az ecetes-cukros-gyömbéres lébe. Lefedve 10 percig főzzük. Azután kivesszük a léből, üvegekbe rakjuk, a lét pedig 20 percig kis lángon tovább forraljuk, majd az üvegekbe töltjük még forrón, hogy a körtét ellepje. Az üvegeket lezárjuk, hűvös helyen tartjuk.

A gyömbéres körtét vadhúshoz, marhahúshoz, hideg sültekhez adjuk.
bulac57 bulac57
Címkék: üvegek aljára, paprikát kinyomkodjuk, tetejére annyi, üveget lezárjuk, háromdecis üvegeknek, paprika tetejére,

"diétás" sertésdagadóK
SERTÉSDAGADÓ BABOS KÁPOSZTÁVAL Hozzávalók: 60 dkg sertésdagadó, 5 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg paradicsompüré, 2 db babérlevél, 5 g pirospaprika, 20 dkg tarkabab, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, só. A sertésdagadót féltenyérnyi darabokra vágjuk. Megfelelő nagyságú lábos aljára helyezzük, megsózzuk, olvasztott zsírral leöntjük. Rátesszük a karikákra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a ...
faciendum faciendum
"tölténytáska "
békési recept ! Tölténytáska Hozzávalók: 12 db vékony sós palacsinta 30 dkg darált hús 1 kis fej vöröshagyma 1 db kisebb paradicsom 1 db zöldpaprika 1 mokkáskanál fűszerpaprika 1 mokkáskanál őrölt bors 2 db tojás 15 dkg trappista sajt 3—4 dl tejföl 2 dkg margarin kevés liszt só zsiradék. a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott ...
ibolya58 ibolya58
❤ MEGFÁZÁS❤ Csípős paradicsomturmix ❤
A hűvös napok beköszöntével egyre több ember szenved megfázásos tünetektől, köhögéstől. Próbáld ki ezt az immunerősítő turmixot a kellemetlen jelenség enyhítésére. Hozzávalók: 2 paradicsom 10 dkg zeller 1 nagy sárgarépa 2 cm friss gyömbér 1 gerezd fokhagyma 2 cm friss torma Elkészítés: Mosd meg és ha szükséges hámozd meg a hozzávalókat, ...
bubszi bubszi
❤ csirkés TORTILLA ❤
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, ...
bubszi bubszi
❤Tojásos lecsóval töltött csirkemell bacon köntösben&
Hozzávalók: 4 db csirkemell filé 4 db paprika 3 db paradicsom 1 fej vöröshagyma 5 dkg füstölt szalonna só 4 db tojás 1 cs. szeletelt bacon Előkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja. A csirkemelleket szétnyitjuk, ...
bubszi bubszi
« Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag
Hozzávalók: 30 dkg sertésvelő 1 kg sertéslapocka 3 db vöröshagyma 10 dkg füstölt szalonna 1 evőkanál őrölt pirospaprika 2 db zöldpaprika 1 db nagyobb paradicsom 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag só őrölt bors 25 dkg csiperkegomba 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab 2 db sárgarépa 1 db petrezselyemgyökér 2-3 babérlevél kis csokor kapor 2 kiskanál mustár 2 evőkanál almaecet 2 dl főzőtejszín 1 ...
reifregina reifregina
“Ó, vaslábas, te guszta kis jószág!”
Főtt kagyló petrezselyemmel, fehérborral (Fotó: Profimedia, Alamy) Az ételt tálalhatjuk közvetlenül az edényekből, de nem célszerű ételt tárolni bennük, ugyanis főleg a savas ételek (pl. paradicsom szószos egytálételek) pár óra alatt meglehetősen vasízűvé válnak. Szerencsére ez a probléma is megszűnik a patina megjelenésével. Tipp: Érdemes időnként kolbászt sütni az edényben. A szokásosnál alacsonyabb ...
anna4459 anna4459
„Házi sajt”
Hozzávalók: 15 dkg juhtúró 10 dkg tejszínes krémsajt 1 csomag snidling 4 db főtt tojás frissen őrölt bors 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál mustár A juhtúrót és a krémsajtot összekeverem egy keverő tálban. Ízesítem zúzott fokhagymával, mustárral és frissen őrölt borssal. Kerül bele snidling, valamint a főtt tojás lereszelt sárgája. Az egészet összegyúrom és a fél főtt tojásba töltöm vissza a ,,sajtot". Paradicsommal, és pirítóssal ...
margoka59 margoka59
Süti ajánló
Tordai pogácsa bubszi
Krémes süti macoka65
SÜTEMÉNY AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Kalács offramaja
Mókuskerék (sütemény) ujjozsef
Fradi szelet tinka1951
Mazsolás haboslepény 2. bubszi
Mézes süti 1955viki
Pulykabejgli recept toth_beata
Márványos kalács bulac57
Szárnyas receptek
Húsleves májas grízgaluskával juditmama
Spárgás csirke receptje: ujjozsef
Fasírt sajttal töltve horvathnemagdi
Barackos csiberagu 1vargaildyko
Pulykasteak paprikaraguval bulac57
Vacsoracsata-Császár-Főéte l veronika74
Pittsburgh curry (USA-beli) klara50
Főtt csirkemell fűszeresen bubszi
A tökéletes spenótfőzelék grimilda
Nem lehet abbahagyni csirke eva0817
Marhából készült ételek
Melegszendvicsek grimilda
A köménymag klementinagidro
Töltött cukkini2 gereica
Sörös gombóc bubszi
Fejes saláta hússal, majonéz n bubszi
Buzsáki gulyás 1vargaildyko
Wellington bélszín veronika74
Kassai rostélyos bubszi
Marhahús újhagymával lilikonyhaja
Lecsós pacal bográcsban maroka
Sertésből készült ételek
Mediterrán egytál hússal és horvathnemagdi
Ördög pecsenye recept edesangyal
Stefánia sajttal és baconnel suzymama
Hortobágyi húsos gombóc bkisseva
Zöldséges, mustáros sertésragu suzymama
Csabai csirkecomb bubszi
Muszaka recept mamucika
Ízőrzők – Tótszerdahely horvathnemagdi
Csülök pékné módra klara50
Családi ebéd gereica
Halból készült ételek
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
Füstölthal – saláta bubszi
Kaviár nyurga ponty ikrájából bubszi
Karácsonyi menü szív- és cukorbetegeknek fejesnemagdi
x nagyuska
Keszeg sütve bbbarbara
Dorozsmai molnárponty bubszi
Karácsonyi menü horvathnemagdi
Lazac kapros-sajtos-tejszines rochlitzne
Csuka dióval töltve bubszi
Vad ételek
Fácán római tálban lilikonyhaja
Csülök Eta módra! nanoka72
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Telkibányai raguleves! ibolya58
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Sajtos-csirkés spagetti recept jamborlulu
Sonkás csirkemell csíkok horvathnemagdi
Fokhagymás-diós spagetti bubszi
Zöldséges spagetti bubszi
Spagetti holland módra ... mailona
Padlizsános spagetti 1. bubszi
Sajtleves veronika74
Pesto alla genovese noble
Paradicsomos húsgombóc horvathnemagdi
Hideg spagetti saláta recept toth_beata
Pizza receptek
Pizza horvathnemagdi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizza 2. bubszi
Őszi pizzák horvathnemagdi
Káposztás-sonkás pizzatöltelék bubszi
Virsli és gomba köntösben horvathnemagdi
Szójalisztes pizza tészta bubszi
Rukkola: keserű, de egészséges taltos1
Baconös kolbászos pizza tepsiben sütve bkisseva
Töltött pizza. ujjozsef
Hamburger receptek
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Hamburger buci recept jamborlulu
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi hamburger grimilda
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Aztán mégis. horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU