Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Lajoskomárom
Ízőrzők - Lajoskomárom - receptek

Tyúkhúsleves cérnametélttel
Hozzávalók: 1 egész tyúk, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 2 csípős zöldpaprika, 2 paradicsom, fél zellergumó, csokornyi zeller-és petrezselyem zöldje, 6 szem kelbimbó, ízlés szerint 2 cseresznyepaprika, 10 szem egész feketebors, 1 teáskanál egész kömény, 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb szerecsendió. A cérnametélthez: 2 marék liszt, 2 tojás, a kifőzéshez só, 2 evőkanál étolaj.
A gondosan megtisztított tyúkot félbevágjuk, ha nagyon zsíros, akkor abból leszedünk. A belsőségekkel együtt nagyobb fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított, és kisebb darabokra vágott zöldségeket: a petrezselyem gyökeret, sárgarépát, csípős paprikát, a meghámozott paradicsomokat, a zellergumót, a kelbimbót, cseresznyepaprikát. Fűszerezzük borssal, köménnyel, sóval, és fedő nélkül, lassú tűzön hosszú ideig főzögetjük. Félidőben átfordítjuk a húsokat, és beletesszük a zöldeket, a vöröshagymát és fokhagymát, valamint a szerecsendiót.
Közben elkészítjük a cérnametéltet. A lisztet a tojásokkal alaposan összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük, hogy könnyebb legyen sodorni. Olyan vékonyra nyújtjuk, hogy átlátszó legyen a tészta. Sodrófára tekerjük, hosszában kettévágjuk, és éles késsel vékonyra felszeljük. Gyúródeszkára szétszórjuk, és kicsit szárítjuk. Amikor a leves megfőtt, akkor külön edényben, sós, olajos vízben kifőzzük.
A tyúkhúslevest a cérnametélttel, és a levesből kiszedett zöldségekkel együtt tesszük az asztalra.

Sült tyúkhús rebarbaramártással
Hozzávalók: A tyúkhúslevesben megfőtt hús, diónyi zsír, 2 dl fehérbor, 2 teáskanál őrölt fekete bors, só, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 teáskanál majoránna. A mártáshoz: 20 dkg szeletelt rebarbara, diónyi vaj (margarin), csipetnyi só, 2 evőkanál kristálycukor, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2 evőkanál méz.
A húslevesből kiszedett két fél tyúkot kizsírozott tepsibe tesszük, száraz fehérbort öntünk alá. Fűszerezzük sóval, borssal. A fokhagymát apróra szeljük, belekeverjük a tejfölbe, adunk hozzá majoránnát, és megkenjük vele a húsokat. Sütőben 25-30 perc alatt pirospozsgásra sütjük.
A rebarbarát a vajon megpároljuk. Közben enyhén sózzuk, cukrot keverünk hozzá, és fedő alatt pároljuk, míg szétfő. A lisztet a tejjel és a tejföllel csomómentesre keverjük, belecsurgatjuk a mézet, és behabarjuk a rebarbarát. Kiforraljuk, és a sült tyúkhoz tálaljuk.

Székelykáposzta
Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 4 fej vöröshagyma, másfél kg sertés lapocka, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt kömény, só, 1 kg savanyú káposzta, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és üvegesre sütjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a szalonna zsírjában megdinszteljük. A lapockát kockákra szeleteljük, leöblítjük. A megpuhult hagymát megszórjuk őrölt paprikával, és beleforgatjuk a húst. Fűszerezzük babérlevéllel, őrölt borssal, őrölt köménnyel, és egy kevés sót teszünk rá. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön, egy órán át pároljuk. Ezután a káposztát kicsit leöblítjük, kinyomjuk, és rátesszük a húsra. Vágunk bele fokhagymát, és további egy órát főzzük.
Amikor már majdnem kész, rántást készítünk. A zsírba beleszelünk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk liszttel, összepirítjuk, és a káposztába keverjük. Tejföllel összeforraljuk, és máris lehet tálalni.

Aranygaluska
Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 dl langyos tej, 2 tojás, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió, 15 dkg margarin (vaj), 5 dkg sertészsír, 2 dl aludttej, citromhéj, csipetnyi só, 5 dkg élesztő. A krémhez: 1 liter tej, 1 vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt, 4 tojás, 30 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor. A forma kikenéséhez sertészsír, 1 evőkanál liszt. A galuskák tetejére olvasztott margarin.
A langyos tejbe szórunk 2 teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen kelesztjük. Nagyobb tálba öntjük a lisztet, csipetnyi sóval, 5 dkg cukorral ízesítjük, belemorzsoljuk a margarint és a zsírt. Hozzáadjuk a tojásokat, a felfutott élesztős tejet, és a langyos aludttejet. Összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, langyos tejet, vagy zsírt adhatunk még hozzá, mert az gyengíti a tésztát. Addig dagasztjuk, míg jó puha, hólyagos masszát kapunk. Letakarjuk, és egy órát kelesztjük.
A krémhez 9 dl tejet felforralunk. Közben a vanília pudingot elkeverjük 20 dkg cukorral, a tojások sárgájával, a liszttel, és 1 dl tejjel. A forró tejbe apránként belecsurgatjuk, és megfőzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben 10 dkg cukrot is beleteszünk, majd a forró krémbe keverjük. Vaníliás cukorral ízesítjük.
A tortasütőt (vagy tepsit) kizsírozzuk, liszttel meghintjük. A darált diót 5 dkg cukorral elkeverjük, és citromhéjat reszelünk hozzá.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, megsodorjuk, és pogácsaszaggatóval kerek formákat szúrunk belőle. Ezzel megtöltjük a sütőforma alját, közben a pogácsák közepébe ujjunkkal kis mélyedéseket nyomunk. Amikor egy sorral elkészültünk, a tetejét olvasztott margarinnal átkenjük, és gazdagon megszórjuk cukros dióval. Újabb sort helyezünk rá, azt is átkenjük zsiradékkal, és megszórjuk diós cukorral. Előmelegített sütőben aranyos barnára sütjük. A galuskákat vaníliakrémmel locsolva kínáljuk.

Töltött dagadó rántott krumplival
Hozzávalók: két sertés dagadó, só, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 fakanál sertészsír, 30 dkg sertésmáj, 5 dkg gomba, 3 nyers és 4 keményre főzött tojás, 1 csokor petrezselyem zöldje, 4 szikkadt zsemle, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál majoránna. A rántott krumplihoz: 2 kg krumpli, a panírhoz 4 tojás, csipetnyi só, liszt, zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj (zsír).
A dagadót éles késsel óvatosan felszúrjuk. Kívül-belül enyhén átsózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, egy fakanálnyi zsírban megdinszteljük. A sertésmájat ledaráljuk, a gombát felszeleteljük, a keményre főzött, lehűtött tojásokat felkockázzuk. A megpuhult hagymára rátesszük a májat, és addig sütjük, míg kivilágosodik. Hozzáadjuk a gombát. A petrezselyem zöldjét apróra vágva tesszük bele. Kicsit összekeverjük, és már le is vesszük a tűzről.
A zsemléket vízben megáztatjuk, kicsavarjuk, és a májas töltelékhez adjuk. Belekeverjük a kockákra vágott főtt tojást, ízlés szerint sózzuk, 1 fakanálnyi zsírral és a nyers tojásokkal is összedolgozzuk. Fűszerezzük őrölt borssal, majoránnával. A dagadókat úgy töltsük meg, hogy a végébe is kerüljön májas töltelék. A végeit hústűvel lezárjuk, tetejüket zsírral átkenjük, és kikent tepsibe helyezzük. Kicsit megszurkáljuk, 1 dl vizet öntünk alá, és fóliával letakarva, takaréklángon, legalább egy órán át sütjük. Amikor megpuhult, a fóliát levesszük, és annyi időre toljuk vissza, míg szép színes lesz a teteje. Kicsit hűtsük, utána szebben lehet szeletelni.
A rántott krumplihoz a nagyobb szemű burgonyákat megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, enyhén átsózzuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró zsiradékban mindkét oldalán kisütjük.

Felhő szelet
Hozzávalók: 10 dkg sertészsír, 15 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 5 tojás. A krémhez: 5 púpos evőkanál liszt, 5 tojás, fél liter tej, 4 csomag vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin (vaj), 5 dl habtejszín, 4 evőkanál porcukor, 4 csomag habfixáló. A tepsi kenéséhez zsír, és liszt. A sütemény tetejére porcukor.
2,5 dl vizet felforralunk, hozzáolvasztjuk a sertészsírt, csipetnyi sóval ízesítjük, és elkeverjük benne a lisztet. Alaposan kidolgozzuk, és félretesszük. Amikor már teljesen kihűlt, egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat.
A krémhez a tojások sárgáját cukorral, majd liszttel habosra keverjük, apránként felhígítjuk tejjel, és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd elkeverjük benne a margarint. Legvégül még vaníliás cukorral is ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, porcukorral édesítjük, és habfixálóval jó kemény masszát készítünk belőle.
A tepsi hátoldalát megkenjük zsírral, és megszórjuk liszttel. Vékonyan elegyengetjük rajta a tésztamassza felét. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, de közben tilos a sütőt kinyitni! A hullámosra sült első lapot deszkára csúsztatjuk, majd újra lekenjük a tepsit, és a második lapot is kisütjük.
A kihűlt lapot süteményes tálcára helyezzük, elegyengetjük rajta először a vaníliakrémet, majd a tejszínhabot, és befedjük a második lappal. Porcukorral megszórjuk a tetejét. Legjobb, ha csak másnap szeleteljük, hogy jól összegyengüljön a tészta.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: leves megfőtt, levesből kiszedett, tyúkhúslevesben megfőtt, húslevesből kiszedett, fokhagymát apróra, vajon megpároljuk,

Adventi, karácsonyi receptek
tetejét is belisztezve, konyharuhával letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát és az összes fűszert. Éppen csak egyet forralok rajta, máris leveszem a tűzről és hagyom kihűlni. A megkelt tésztát ...
yaskane yaskane
Angolna receptek
dkg tisztított angolna só 6 dkg füstölt szalonna 1 kis fej vöröshagyma 16 dkg gomba 1 evőkanál pirospaprika 1 paradicsom 1 zöldpaprika 1 evőkanál liszt 1 dl tejföl Elkészítés: A megtisztított angolnát 2 cm széles darabokra vágom, besózom, és felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. A füstölt szalonnát kockára vágom, és egy serpenyőben kiolvasztom. A zsírján megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a szeletekre vágott gombát, ...
jozsef_olah_9843 jozsef_olah_9843
B betűs receptek
tarhonyával készítjük a tarhonyás sertéshúst. A félig megpuhult pörköltet és a félig megpárolt tarhonyát összekeverjük, és együtt fejezzük be a párolást. A sertéspörkölttel azonos módon készítjük el a malacpörköltet is. A jól leperzselt és megtisztított malacot bőrével és csontjával együtt nagyobb darabokra vágjuk. A párolás alatt gondosan ügyelnünk kell rá, mert a bőr nagy mennyiségű kocsonyásító anyagokat tartalmaz, ezért igen könnyen leéghet. Tálaláskor egyformán adjunk csontos és húsos ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Baklavák,mézes receptek
megkenem a tetejét, és az előmelegített, forró sütőben szép világosbarnára megsütöm. Csak akkor vágom fel, ha teljesen kihűlt. Tökös rétes 2. Sokan készítenek a nyers sütőtökből mák nélküli tökös rétest is. Ebben az esetben 2 rúdhoz 28 dkg megtisztított tököt reszeljünk le, keverjük össze 1 kávéskanál vaníliás pudingporral, valamint a sütőtök édességétől függően 6-12 dg mézzel, és szórjuk a réteslapokra. Töltelékek Diós töltelék 14 dg darált dióba keverjünk 10 dg mézet, ...
kloppenburg kloppenburg
Besztercei töltött liba
mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítése: Az aszalt szilvát gondosan megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi bőven ellepi. Másnap kiszedem a léből, és kimagozom. A megtisztított, belülről is átmosott és lecsöpögtetett libát sóval, borssal, citromhéjjal kívül-belül bedörzsölöm. A kimagozott szilvát a szárnyas hasába tömködöm, majd a nyílást összetűzöm vagy bevarrom. A liba, zsíros bőrét bevagdosom, hogy könnyebben kisülhessen ...
bubszi bubszi
Birkapaprikás
zsír, 20 dkg vöröshagyma, 15 g édes-nemes fűszerpaprika, 10 g só, 5 g fokhagyma, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 5 dkg hegyes zöldpaprika Elkészítése: A birkahúst kicsontozzuk, a megtisztított belsőségekkel együtt nagyobb kockákra, a vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk. A bográcsot gondosan kikenjük zsírral, majd rétegezve belerakjuk a birkacsontot, a birkahúst, a belsőségeket és végül a birkafejet. Minden ...
klerierzsi klerierzsi
Bogrács ételek
meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst. Fokhagymasóval, köménymaggal, gulyáskrémmel, sóval fűszerezzük és gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk. Ezután kb. 1,5 l vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított, hasábba vágott vegyes zöldséget, zellerlevelet és a zöldpaprikát. Közepes tűzön főzzük. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a nagy kockára vágott burgonyát, majd tíz perc múlva a csipetkét is. Erős tűzön készre ...
aprochef aprochef
Süti ajánló
Puncs szelet nyta100
Almás-pudingos szelet horvathnemagdi
Keksz kocka zsokanita
Kekszes-almás sütés nélkül klerierzsi
Skanzenbe horvathnemagdi
Könnyű piskótatekercs agimami7
Kinder Bueno 1vargaildyko
Áfonyás lepény gabfe
A világ legfinomabb zserbója!!! suzymama
Meggyes-mákos gereica
Szárnyas receptek
Csirke sztrogaró módra recept toth_beata
Csípős csirkesaláta recept baggesz20
GESZTENYEHABOS pulykaMELL bubszi
Spárgás rizottó recept baggesz20
holland rakott csirke ! ibolya58
Gyors rizses hús anitahajdu
Tepsis rizses csirka nyta100
Cukkinis ételek bkisseva
Rizottó zöldségekkel recept gonda_katalin
Sárgabarackos csirke relisisi
Marhából készült ételek
Dervisbájoló -Törökországból: ujjozsef
Svéd gombasaláta pacsakute
Szaftos raguk marhából horvathnemagdi
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
korhely bableves faciendum
Sült padlizsánok macoka65
Bográcsgulyás recept jamborlulu
Hússaláta olajbogyóval bubszi
Töltött padlizsán baconnel recept baggesz20
Tarjás hagymagulyás 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Nikujaga horvathnemagdi
Medvehagyma mindenre jóóó!!! maca23
Búbos hús korall44
Májas csirkemell klerierzsi
Töltött paprika. bulac57
Chilis joghurtos húspogácsa margoka59
Hogyan edd magad fiatallá... kissmama
Csülkös tészta horvathnemagdi
Szecsuani sertés csíkok horvathnemagdi
Palacsinta janoselek
Halból készült ételek
x nagyuska
5 hipergyors sült hús grimilda
Olajbogyó - együnk jót és jó horvathnemagdi
Ízőrzők – Hegykő – horvathnemagdi
Pisztráng főzve bubszi
Halpaprikás magyarosan bubszi
Spenótos túrógaluska suzymama
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Zöldséges-fokhagymás pisztráng recept jamborlulu
Balatoni halászlé 3. bubszi
Vad ételek
Fácánleves újházi módra tundihugi
Fácánleves berántva II. bubszi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Fácán tejfölös mártással bubszi
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Kevert linzer torta bubszi
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
B betűs receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Már egyszer megcsináltam sarkadykati
Hamis bolognai spagetti. bubszi
Sajtos tészta tundihugi
Bolognai zöldséges rétes recept baggesz20
Pasta con i gamberi(Garnélarákos tészta) recept kovacs_zsoka
Kínai sülttészta zöldségekkel recept gonda_katalin
Rakott spagetti spárgával recept baggesz20
Sárkánytészta horvathnemagdi
Carbonara ragu spagettire gépsonkával recept baggesz20
Spagetti alla Carbonara bubszi
Pizza receptek
Csirkés pizza carbonara alappal recept jamborlulu
Sütőporos lángos yaskane
x nagyuska
Pizza - darált húsból horvathnemagdi
Krumplis pizza bulac57
Pizza agiccaa
Házi laktató pizza horvathnemagdi
Mini-pizza jupiter21
Édesköményes zelleres vékony horvathnemagdi
Mozzarellás vega pizza recept jamborlulu
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Hamburger horvathnemagdi
Virslis kifli veronika74
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger veronika74
Házi hamburger recept gonda_katalin
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU