Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
T betűs recept
Temesi rakott csülkös

Hozzávalók: 2 mellső csülök, 50 dkg szalonna, 80 dkg lapocka, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál törött fehér bors, mokkáskanálnyi őrölt mustármag, 1 teáskanál porcukor, 1 evőkanál pirospaprika, 3-4 dkg só.
A csülköt megtisztítjuk, és bőrével együtt annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a kicsontozott lapockát, és ha már mindkettő nagyon puhára főtt, levéből kivéve lecsurgatjuk, majd vékony, kicsi kockákra vagdaljuk. Az előzőleg jól lehűtött szalonnát szintén nagyon apró kockákra vágjuk (semmiképpen sem daráljuk!). A vöröshagymát tisztítás után lereszeljük, a fokhagymát pedig szétzúzzuk. Az összes fűszert és a reszelt vöröshagymát belekeverjük fél dl-nyi átszűrt húslébe, majd a kockázott húsokkal és a szalonnával addig keverjük, amíg a massza teljesen felvette a fűszeres levet. Egyik végén szorosan elkötött vastag hurka- vagy marhabélbe töltjük közepesen keményre, és a másik végét is szorosra kötjük. Az átszűrt húslevet annyi vízzel egészítjük ki, hogy a beletett felvágottat teljesen ellepje. A levet kissé megsózzuk, és 1 órán át, abáljuk. Ezután deszkára helyezzük, lecsurgatjuk, majd néhány órai szikkadás után gyenge, hideg füstre tesszük. Elég sokáig eláll hűvös, szellős helyen, és azonnal fogyasztható.

Temesvári sertésborda zöldbabbal

Hozzávalók: 4 szelet sertés hosszúkaraj, fél kg zöldbab, 5 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 1 hagyma, 4 dkg szalonna, 2 paprika, 2 paradicsom, 1, 5 dl tejföl, só
Elkészítés: A karajszeleteket kissé kiverjük, lisztbe mártva forró zsírban mindkét oldalukat világosra sütjük. A szeleteket kivesszük, és a megmaradt zsírban kissé megpirítjuk a metéltre vágott hagymát az apróra vágott szalonnával, behintjük paprikával, és hozzákeverjük a negyedekre tördelt zsenge zöldbabot, a szeletekre vágott zöldpaprikát, megsózzuk, tetejére helyezzük a hússzeleteket, vizet öntünk alá, és lassú tűzön pároljuk. Amikor a zöldbab puhulni kezd, hozzátesszük a szeletekre vágott paradicsomot is. Ha a hús és a zöldbab egészen puha és zsírjára sült, kávéskanál liszttel lehintjük, és a tejföllel felöntjük. Szükség szerint még vizet is öntünk alája, és egyszer átforraljuk. Télen, ha konzerv zöldbabból készítjük, párolás közben csak kevés zöldbablevet adunk a húshoz, és csak a végén tesszük bele a zöldbabot.

Temesvári sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb szelet sertéshús, 1/2kg zöldbab, 5dkg liszt, 1 evőkanál zsír vagy 3 kanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 5dkg füstölt szalonna, 2-2 db paprika, paradicsom, 1 pohár tejföl, só, törött paprika
A hússzeleteket kicsit kiveregetjük, lisztbe mártjuk, forró zsírban mindkét felét megkapatjuk. A húsokat félretesszük. A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát az apróra vágott szalonnával, megszórjuk egy kevés törött- paprikával. Hozzáadjuk a tisztított, darabolt babot, a szeletelt paprikát, megsózzuk, rárakjuk az elősütött húsokat, öntünk alá egy kevés vizet, és lassan pároljuk. Mikor a bab félpuha, hozzátesszük a szeletelt paradicsomot is. Ha a hús és a bab is megpuhult, zsírjára sütjük, megszórjuk egy kanál liszttel, átkeverjük és ráöntjük a tejfölt, jól összeforraljuk (ha kell, kevés vizet is öntünk hozzá). Ha télen, üveges babból készítjük, akkor a babot csak a végén tesszük hozzá.

Tenkes szelet

Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott sertéskaraj, 5 dkg gomba, 5 dkg sonka, 5 dkg szárnyas-máj, 2 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, só, őrölt bors, olaj.
A kicsontozott sertéskarajt szeletekre vágom, és vékonyra kiverem. Sóval, borssal meghintem.
A gombát, a gépsonkát és a szárnyas-májat egyforma kockára vágom. Kevés zsírban megpirítom a finomra vágott hagymát, majd hozzáteszem a gombát, a sonkát és a májat. Állandó keverés közben készre pirítom. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítem.
A sertéskarajszeleteket megtöltöm a raguval, begöngyölöm vagy félbehajtom, és hústűvel megtűzöm. Lisztbe forgatom, tojásba mártom, és végül zsemlemorzsában meghempergetem. Bő, forró olajban szép lassan megsütöm, majd lecsepegtetem a felesleges olajat. Felszeletelem (hagyhatjuk egészben is, de szeletelve mutatósabb), vegyes körettel tálalom (sült-burgonya, rizs, de lehet zöldség is, mint pl. borsó, sárgarépa, karfiol).

Tihanyi nyárson sült garda

Hozzávalók: Garda, Paprika, só
A nyár során kiszáradt venyigéből nagy tüzet kell rakni. A megtisztított gardát sűrűn beirdaljuk, a gerince mentén feltűzzük a nyársra. Sütés előtt paprikás sóval meghintjük. A már csak parázsló tüzet 40 fokos szögben körbetűzdeljük a nyársakkal. A parazsat mindig a nyársbotok szára irányában kell elegyengetni. Ha az egyik oldal megsült, megforgatjuk a nyársakat.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: reszelt vöröshagymát, kockázott húsokkal, szalonnával addig, massza teljesen, fűszeres levet, másik végét,

T betűs recept
Tatai tojás Személyenként 2 tojást keményre főzünk. Közben vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt készítünk, amelyet sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel - Ízlés szerint kevés paradicsompürével - ízesítünk. A kemény tojások sárgáját áttörjük, fehérjéjüket kis kockákra vágjuk, és az egészet eldolgozzuk a sűrű besamellel. Az ízesített masszából szeleteket formázunk, és a rántott szelethez hasonlóan bundázva kisütjük. Tápai szűzérmék Hozzávalók: ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
felöntött, felforralt alaplébe belefőzzük a besózott halszeleteket, hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint cseresznyepaprikát, a félretett ikrát, ill. haltejet, majd lassú tűzön 10 -15 percig, puhulásig főzzük. Természetesen ez csak egy alaprecept. Minden szakembernek, mesterszakácsnak van valami kis saját fortélya, amitől igazán egyedivé, és utánozhatatlanul finommá válik, az általa főzött lé. Ebből egy kicsit kevesebbet, abból egy kicsit többet, s máris más egy kicsit az íz, a zamat. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tolnai sváb húsos-hurka Hozzávalók: 6 kg fejhús, 2 kg bőrke, 1,5 kg szalonnanyesedék, 0,5 kg hagyma, 25 dkg só, 7 dkg őrölt fekete-bors, 6 dkg paprika, 10 dkg fokhagyma, 10 dkg zsír Elkészítés: A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát, és az egészet közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tabáni dagadó A kicsontozott dagadót felszúrjuk, és üreget nyitunk. Ezután reszeljük meg az almákat és keverjük össze mazsolával, reszelt citromhéjjal, 2 evőkanál rummal és annyi zsemlemorzsával, hogy tölthető masszát kapjunk. Megtöltjük az üreget, amelyet előzőleg sóval, törött borssal és nagyon kevés majoránnával ízesítünk. Hústűvel zárjuk be a nyílást, kívülről is sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán hirtelen süssük meg, majd sütőben puhulásig pároljuk. Burgonyapürével, saját levével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tisza-menti legényhús Hozzávalók: 50 dkg sertéstarja, 20 dkg füstölt hús, 25 dkg sertésmáj, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj, 5 dkg zsír, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 kanál paradicsompüré, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem. Elkészítése: A sertéshúst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a húsra, megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyan ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tihanyi süllőszelet Hozzávalók: 1,80 kg süllő, só, törött bors, (a franciasalátához: 250 g sárgarépa, 200 g burgonya, 100 g alma, 100 g ecetes uborka, 150 g zöldborsó, 20 g mustár, só, bors, citromlé), (a majonézmártáshoz: 3 db tojássárgája, 1 db citrom leve, só, ecet, Cayenne bors, 5 dl olaj), 10 g zselatin, 30 g füstölt lazac, tárkonylevél, 300 g halaszpik, salátalevelek, 3 db kemény tojás, 4 dl tartármártás. Elkészítése: A süllőket kifilézzük, bőrüket lefejtjük, majd a fennmaradó ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tordai pecsenye 2. Hozzávalók: 5 szelet bőrös karaj- (20 dkg-os) vagy combszelet, 10 dkg zsír, só, liszt, pirospaprika. A sertéshús bőrét kockásan bevagdaljuk, a húst megsózzuk, és először lisztbe, utána forró zsírba vagy olajba mártjuk, és roston szép pirosra sütjük. Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Tordai pecsenye cikakáposztával Hozzávalók (4 személyre): 1 kg sertéskaraj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg zsír, 1 kk só, 15 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 mk ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Puding gyümölcsökkel horvathnemagdi
Vaníliás kifli bubszi
Fánk rummal recept gonda_katalin
J.Marikától kaptam ilonkmama
Gyors piskóta veronika74
Karamellás szelet 2. andrilaszlone
Csokis profiterol tundihugi
Karácsonyi gyümölcskenyér 1955viki
Aljnélküli túrós másként bkisseva
Zebratorta 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Avokádó, a legkrémesebb gyümöl horvathnemagdi
Nnna, milyen lett az oldalas horvathnemagdi
Paradicsomos borsós csirkeragu horvathnemagdi
Szárnyas hússaláta bubszi
Lecsós csirkemáj II. horvathnemagdi
Töltött paprika - diétásan veronika74
olajon sült csirke dzsakartai bubszi
Csirkemell barackmártással bubszi
Baconös csirkemell őzgerincformában recept jamborlulu
Sajtos csirke recept boszorlany
Marhából készült ételek
Pörköltek horvathnemagdi
Vesepecsenye vadas mártással bubszi
Marhapörkölt recept toth_beata
Bakonyi Betyárleves 1vargaildyko
Sült marhaszelet gombásraguval veronika74
Pizzák kloppenburg
Sváb hentes marhatokánya horvathnemagdi
Sült libacomb bubszi
Omlett baratnu
Vaj, a tejtermékek királynője horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Nikujaga bkisseva
Hentes Tokány margoka59
A négy alapmártás tundihugi
M betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Bajna – horvathnemagdi
Békési aratóleves bubszi
Beköszöntött a tavasz horvathnemagdi
SERTÉSSZELET MUSTÁROS gombával jupiter21
Rakottas recept gonda_katalin
Padlizsánlekvár suzymama
Halból készült ételek
Vendégváró falatok yocoo
Receptek horvathnemagdi
Bajai halászlé 1. bubszi
Dunakömlődi halászlé 2. bubszi
*UPDATE* Hagymakéregben sült 1vargaildyko
Halászlé recept jamborlulu
Diós sajtkrém bulac57
Pontykocsonya peterimajoridozsahe
Parajos lazacszeletek recept baggesz20
Körösi süllő egészben bubszi
Vad ételek
K betűs receptek horvathnemagdi
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
soponyai őzragú..... ibolya58
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Vadhús horvathnemagdi
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Párolt fürj zöld körettel bubszi
Őzpörkölt vadász módra bordat
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Spagetti, sültpaprikával. tereza54
Milánói sertésborda csalogany13
Gyors mediterrán spagetti horvathnemagdi
Keleti spagetti petezsolt
Brokkolis tészta bulac57
Olaszos töltött hagyma recept kovacs_zsoka
spagetti pite ! ibolya58
Hamis bolognai spagetti bubszi
Szalonnás-zöldbabos spagetti bulac57
Rukkola: keserű, de egészséges taltos1
Pizza receptek
Virág alakú pizza recept baggesz20
Készítsünk igazi olasz pizzát otthon! suzymama
Pizza tészta I. - II. 1vargaildyko
A franciák pizzája horvathnemagdi
Articsókás pizza bulac57
Négysajtos pizza veronika74
Lala kifli yaskane
Pizza tészta veronika74
Töltött pizza moncsika77
pizza tészta u1 quacline
Hamburger receptek
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Házi hamburger recept jamborlulu
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU