Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
T betűs recept
Temesi rakott csülkös

Hozzávalók: 2 mellső csülök, 50 dkg szalonna, 80 dkg lapocka, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál törött fehér bors, mokkáskanálnyi őrölt mustármag, 1 teáskanál porcukor, 1 evőkanál pirospaprika, 3-4 dkg só.
A csülköt megtisztítjuk, és bőrével együtt annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a kicsontozott lapockát, és ha már mindkettő nagyon puhára főtt, levéből kivéve lecsurgatjuk, majd vékony, kicsi kockákra vagdaljuk. Az előzőleg jól lehűtött szalonnát szintén nagyon apró kockákra vágjuk (semmiképpen sem daráljuk!). A vöröshagymát tisztítás után lereszeljük, a fokhagymát pedig szétzúzzuk. Az összes fűszert és a reszelt vöröshagymát belekeverjük fél dl-nyi átszűrt húslébe, majd a kockázott húsokkal és a szalonnával addig keverjük, amíg a massza teljesen felvette a fűszeres levet. Egyik végén szorosan elkötött vastag hurka- vagy marhabélbe töltjük közepesen keményre, és a másik végét is szorosra kötjük. Az átszűrt húslevet annyi vízzel egészítjük ki, hogy a beletett felvágottat teljesen ellepje. A levet kissé megsózzuk, és 1 órán át, abáljuk. Ezután deszkára helyezzük, lecsurgatjuk, majd néhány órai szikkadás után gyenge, hideg füstre tesszük. Elég sokáig eláll hűvös, szellős helyen, és azonnal fogyasztható.

Temesvári sertésborda zöldbabbal

Hozzávalók: 4 szelet sertés hosszúkaraj, fél kg zöldbab, 5 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 1 hagyma, 4 dkg szalonna, 2 paprika, 2 paradicsom, 1, 5 dl tejföl, só
Elkészítés: A karajszeleteket kissé kiverjük, lisztbe mártva forró zsírban mindkét oldalukat világosra sütjük. A szeleteket kivesszük, és a megmaradt zsírban kissé megpirítjuk a metéltre vágott hagymát az apróra vágott szalonnával, behintjük paprikával, és hozzákeverjük a negyedekre tördelt zsenge zöldbabot, a szeletekre vágott zöldpaprikát, megsózzuk, tetejére helyezzük a hússzeleteket, vizet öntünk alá, és lassú tűzön pároljuk. Amikor a zöldbab puhulni kezd, hozzátesszük a szeletekre vágott paradicsomot is. Ha a hús és a zöldbab egészen puha és zsírjára sült, kávéskanál liszttel lehintjük, és a tejföllel felöntjük. Szükség szerint még vizet is öntünk alája, és egyszer átforraljuk. Télen, ha konzerv zöldbabból készítjük, párolás közben csak kevés zöldbablevet adunk a húshoz, és csak a végén tesszük bele a zöldbabot.

Temesvári sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb szelet sertéshús, 1/2kg zöldbab, 5dkg liszt, 1 evőkanál zsír vagy 3 kanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 5dkg füstölt szalonna, 2-2 db paprika, paradicsom, 1 pohár tejföl, só, törött paprika
A hússzeleteket kicsit kiveregetjük, lisztbe mártjuk, forró zsírban mindkét felét megkapatjuk. A húsokat félretesszük. A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát az apróra vágott szalonnával, megszórjuk egy kevés törött- paprikával. Hozzáadjuk a tisztított, darabolt babot, a szeletelt paprikát, megsózzuk, rárakjuk az elősütött húsokat, öntünk alá egy kevés vizet, és lassan pároljuk. Mikor a bab félpuha, hozzátesszük a szeletelt paradicsomot is. Ha a hús és a bab is megpuhult, zsírjára sütjük, megszórjuk egy kanál liszttel, átkeverjük és ráöntjük a tejfölt, jól összeforraljuk (ha kell, kevés vizet is öntünk hozzá). Ha télen, üveges babból készítjük, akkor a babot csak a végén tesszük hozzá.

Tenkes szelet

Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott sertéskaraj, 5 dkg gomba, 5 dkg sonka, 5 dkg szárnyas-máj, 2 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, só, őrölt bors, olaj.
A kicsontozott sertéskarajt szeletekre vágom, és vékonyra kiverem. Sóval, borssal meghintem.
A gombát, a gépsonkát és a szárnyas-májat egyforma kockára vágom. Kevés zsírban megpirítom a finomra vágott hagymát, majd hozzáteszem a gombát, a sonkát és a májat. Állandó keverés közben készre pirítom. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítem.
A sertéskarajszeleteket megtöltöm a raguval, begöngyölöm vagy félbehajtom, és hústűvel megtűzöm. Lisztbe forgatom, tojásba mártom, és végül zsemlemorzsában meghempergetem. Bő, forró olajban szép lassan megsütöm, majd lecsepegtetem a felesleges olajat. Felszeletelem (hagyhatjuk egészben is, de szeletelve mutatósabb), vegyes körettel tálalom (sült-burgonya, rizs, de lehet zöldség is, mint pl. borsó, sárgarépa, karfiol).

Tihanyi nyárson sült garda

Hozzávalók: Garda, Paprika, só
A nyár során kiszáradt venyigéből nagy tüzet kell rakni. A megtisztított gardát sűrűn beirdaljuk, a gerince mentén feltűzzük a nyársra. Sütés előtt paprikás sóval meghintjük. A már csak parázsló tüzet 40 fokos szögben körbetűzdeljük a nyársakkal. A parazsat mindig a nyársbotok szára irányában kell elegyengetni. Ha az egyik oldal megsült, megforgatjuk a nyársakat.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: reszelt vöröshagymát, kockázott húsokkal, szalonnával addig, massza teljesen, fűszeres levet, másik végét,

T betűs recept
Tatai tojás Személyenként 2 tojást keményre főzünk. Közben vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt készítünk, amelyet sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel - Ízlés szerint kevés paradicsompürével - ízesítünk. A kemény tojások sárgáját áttörjük, fehérjéjüket kis kockákra vágjuk, és az egészet eldolgozzuk a sűrű besamellel. Az ízesített masszából szeleteket formázunk, és a rántott szelethez hasonlóan bundázva kisütjük. Tápai szűzérmék Hozzávalók: ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tisza-menti legényhús Hozzávalók: 50 dkg sertéstarja, 20 dkg füstölt hús, 25 dkg sertésmáj, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj, 5 dkg zsír, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 kanál paradicsompüré, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem. Elkészítése: A sertéshúst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a húsra, megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyan ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tihanyi süllőszelet Hozzávalók: 1,80 kg süllő, só, törött bors, (a franciasalátához: 250 g sárgarépa, 200 g burgonya, 100 g alma, 100 g ecetes uborka, 150 g zöldborsó, 20 g mustár, só, bors, citromlé), (a majonézmártáshoz: 3 db tojássárgája, 1 db citrom leve, só, ecet, Cayenne bors, 5 dl olaj), 10 g zselatin, 30 g füstölt lazac, tárkonylevél, 300 g halaszpik, salátalevelek, 3 db kemény tojás, 4 dl tartármártás. Elkészítése: A süllőket kifilézzük, bőrüket lefejtjük, majd a fennmaradó ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tordai pecsenye 2. Hozzávalók: 5 szelet bőrös karaj- (20 dkg-os) vagy combszelet, 10 dkg zsír, só, liszt, pirospaprika. A sertéshús bőrét kockásan bevagdaljuk, a húst megsózzuk, és először lisztbe, utána forró zsírba vagy olajba mártjuk, és roston szép pirosra sütjük. Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Tordai pecsenye cikakáposztával Hozzávalók (4 személyre): 1 kg sertéskaraj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg zsír, 1 kk só, 15 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 mk ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tokaji hideg őszibarackleves Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 1 citrom, 1 dl Tokaji édes szamorodni, 10 dkg kristálycukor, fél citrom héja, 1,5 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dkg liszt, 1 tojássárgája, fahéj, só. Az őszibarackot meghámozzuk, és a negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd hűtőbe rakjuk. A megmaradt barackot vízben, kristálycukorral, citromlével, valamint citromhéjjal és fahéjjal 5-6 percig főzzük. A citromhéjat és a fahéjat ezután ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
felöntött, felforralt alaplébe belefőzzük a besózott halszeleteket, hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint cseresznyepaprikát, a félretett ikrát, ill. haltejet, majd lassú tűzön 10 -15 percig, puhulásig főzzük. Természetesen ez csak egy alaprecept. Minden szakembernek, mesterszakácsnak van valami kis saját fortélya, amitől igazán egyedivé, és utánozhatatlanul finommá válik, az általa főzött lé. Ebből egy kicsit kevesebbet, abból egy kicsit többet, s máris más egy kicsit az íz, a zamat. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tolnai sváb húsos-hurka Hozzávalók: 6 kg fejhús, 2 kg bőrke, 1,5 kg szalonnanyesedék, 0,5 kg hagyma, 25 dkg só, 7 dkg őrölt fekete-bors, 6 dkg paprika, 10 dkg fokhagyma, 10 dkg zsír Elkészítés: A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát, és az egészet közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Pudingos keksz szerika68
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Almás krémes horvathnemagdi
Mandulakrém nnpapszi
Meggyes-tejfölös sütemény recept horvathnemagdi
Lusta asszony lepénye - nálam sárgabarackkal gereica
Házi mézes puszedli recept gonda_katalin
Mascarponekrémes kocka moncsika77
Túrós lepény receptek grimilda
Chokito szelet bubszi
Szárnyas receptek
Csirkemell rétesbundában horvathnemagdi
Csirkemell torta majus55
Csirkés szendvics bubszi
Sovány vagdalt bubszi
Erdélyi töltött csirkemell... veronika74
Mozzarellával, baconnel töltött csirkemell baconös zöldbabba kovacs_zsoka
Brokkolis, rizses csirke bulac57
Narancsos répaleves bubszi
*UPDATE* Rakott karfiol 1vargaildyko
Curryszószos csirkemell horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Hasznos tanácsok petyrallyeteam
B receptek horvathnemagdi
olajozottabbi ízületek grimilda
Gombás marhaszelet recept gonda_katalin
Erdélyi tokány 3. bubszi
Gulyásleves bográcsban bubszi
Fűszeres húspogácsa 1vargaildyko
Toledói tokány bubszi
Erőleves horvathnemagdi
Rakott hús bubszi
Sertésből készült ételek
Rakott kel reifregina
villányi szüretelő pecsenye! ibolya58
Somogyi kolbászkák. bubszi
Különleges vagdalt 1vargaildyko
Házi húsgombócleves recept boszorlany
Szoljanka 2. bubszi
Babgulyás bubszi
Káposztás csülök bubszi
Saslik bubszi
Dinsztelt máj barnarizzsel recept baggesz20
Halból készült ételek
Dorozsmai molnárponty 2. bubszi
Lazacos szendvics recept gonda_katalin
Halászlé 5. bubszi
Rácponty bubszi
Dunai halászlé 1 bubszi
Fajszi halászlé bubszi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Túrós szendvicstorta bubszi
Narancsos finomságok horvathnemagdi
Angolna rostélyon sütve 1vargaildyko
Vad ételek
Gombás szarvashús veronika74
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Fácán római tálban lilikonyhaja
Fácánleves berántva II. bubszi
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Receptek horvathnemagdi
Almával töltött fácán bubszi
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Fokhagymás-diós spagetti bubszi
Burgonyás-heringes egytálétel recept baggesz20
Szalonnás pulykaragu zsokanita
Spagetti gombás ... bulac57
Spagetti+zöldborsós csirkemáj veronika74
Baconos tészta (olasz módra) recept kovacs_zsoka
Saláták, öntetek kannalidia
Paprika trikolor recept jamborlulu
Tésztasaláta virslivel és csirkemellel recept zsokanita
Pizza receptek
Ananászos pizza recept baggesz20
Fehér pizza bubszi
Pizza ahogy én szeretem recept boszorlany
Hús nélküli Reggeli,Vacsora jaksika
Pizzás muffin moncsika77
Olasz szendvics horvathnemagdi
Pizza tundihugi
5 mennyei pizza grimilda
Paradicsom, avagy egy gyümölcs horvathnemagdi
calabriai pizza! ibolya58
Hamburger receptek
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Hamburger zsemle recept baggesz20
x nagyuska
Csirke hamburger banb
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU