Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
T betűs recept
Temesi rakott csülkös

Hozzávalók: 2 mellső csülök, 50 dkg szalonna, 80 dkg lapocka, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál törött fehér bors, mokkáskanálnyi őrölt mustármag, 1 teáskanál porcukor, 1 evőkanál pirospaprika, 3-4 dkg só.
A csülköt megtisztítjuk, és bőrével együtt annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a kicsontozott lapockát, és ha már mindkettő nagyon puhára főtt, levéből kivéve lecsurgatjuk, majd vékony, kicsi kockákra vagdaljuk. Az előzőleg jól lehűtött szalonnát szintén nagyon apró kockákra vágjuk (semmiképpen sem daráljuk!). A vöröshagymát tisztítás után lereszeljük, a fokhagymát pedig szétzúzzuk. Az összes fűszert és a reszelt vöröshagymát belekeverjük fél dl-nyi átszűrt húslébe, majd a kockázott húsokkal és a szalonnával addig keverjük, amíg a massza teljesen felvette a fűszeres levet. Egyik végén szorosan elkötött vastag hurka- vagy marhabélbe töltjük közepesen keményre, és a másik végét is szorosra kötjük. Az átszűrt húslevet annyi vízzel egészítjük ki, hogy a beletett felvágottat teljesen ellepje. A levet kissé megsózzuk, és 1 órán át, abáljuk. Ezután deszkára helyezzük, lecsurgatjuk, majd néhány órai szikkadás után gyenge, hideg füstre tesszük. Elég sokáig eláll hűvös, szellős helyen, és azonnal fogyasztható.

Temesvári sertésborda zöldbabbal

Hozzávalók: 4 szelet sertés hosszúkaraj, fél kg zöldbab, 5 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 1 hagyma, 4 dkg szalonna, 2 paprika, 2 paradicsom, 1, 5 dl tejföl, só
Elkészítés: A karajszeleteket kissé kiverjük, lisztbe mártva forró zsírban mindkét oldalukat világosra sütjük. A szeleteket kivesszük, és a megmaradt zsírban kissé megpirítjuk a metéltre vágott hagymát az apróra vágott szalonnával, behintjük paprikával, és hozzákeverjük a negyedekre tördelt zsenge zöldbabot, a szeletekre vágott zöldpaprikát, megsózzuk, tetejére helyezzük a hússzeleteket, vizet öntünk alá, és lassú tűzön pároljuk. Amikor a zöldbab puhulni kezd, hozzátesszük a szeletekre vágott paradicsomot is. Ha a hús és a zöldbab egészen puha és zsírjára sült, kávéskanál liszttel lehintjük, és a tejföllel felöntjük. Szükség szerint még vizet is öntünk alája, és egyszer átforraljuk. Télen, ha konzerv zöldbabból készítjük, párolás közben csak kevés zöldbablevet adunk a húshoz, és csak a végén tesszük bele a zöldbabot.

Temesvári sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb szelet sertéshús, 1/2kg zöldbab, 5dkg liszt, 1 evőkanál zsír vagy 3 kanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 5dkg füstölt szalonna, 2-2 db paprika, paradicsom, 1 pohár tejföl, só, törött paprika
A hússzeleteket kicsit kiveregetjük, lisztbe mártjuk, forró zsírban mindkét felét megkapatjuk. A húsokat félretesszük. A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát az apróra vágott szalonnával, megszórjuk egy kevés törött- paprikával. Hozzáadjuk a tisztított, darabolt babot, a szeletelt paprikát, megsózzuk, rárakjuk az elősütött húsokat, öntünk alá egy kevés vizet, és lassan pároljuk. Mikor a bab félpuha, hozzátesszük a szeletelt paradicsomot is. Ha a hús és a bab is megpuhult, zsírjára sütjük, megszórjuk egy kanál liszttel, átkeverjük és ráöntjük a tejfölt, jól összeforraljuk (ha kell, kevés vizet is öntünk hozzá). Ha télen, üveges babból készítjük, akkor a babot csak a végén tesszük hozzá.

Tenkes szelet

Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott sertéskaraj, 5 dkg gomba, 5 dkg sonka, 5 dkg szárnyas-máj, 2 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, só, őrölt bors, olaj.
A kicsontozott sertéskarajt szeletekre vágom, és vékonyra kiverem. Sóval, borssal meghintem.
A gombát, a gépsonkát és a szárnyas-májat egyforma kockára vágom. Kevés zsírban megpirítom a finomra vágott hagymát, majd hozzáteszem a gombát, a sonkát és a májat. Állandó keverés közben készre pirítom. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítem.
A sertéskarajszeleteket megtöltöm a raguval, begöngyölöm vagy félbehajtom, és hústűvel megtűzöm. Lisztbe forgatom, tojásba mártom, és végül zsemlemorzsában meghempergetem. Bő, forró olajban szép lassan megsütöm, majd lecsepegtetem a felesleges olajat. Felszeletelem (hagyhatjuk egészben is, de szeletelve mutatósabb), vegyes körettel tálalom (sült-burgonya, rizs, de lehet zöldség is, mint pl. borsó, sárgarépa, karfiol).

Tihanyi nyárson sült garda

Hozzávalók: Garda, Paprika, só
A nyár során kiszáradt venyigéből nagy tüzet kell rakni. A megtisztított gardát sűrűn beirdaljuk, a gerince mentén feltűzzük a nyársra. Sütés előtt paprikás sóval meghintjük. A már csak parázsló tüzet 40 fokos szögben körbetűzdeljük a nyársakkal. A parazsat mindig a nyársbotok szára irányában kell elegyengetni. Ha az egyik oldal megsült, megforgatjuk a nyársakat.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: reszelt vöröshagymát, kockázott húsokkal, szalonnával addig, massza teljesen, fűszeres levet, másik végét,

T betűs recept
Tatai tojás Személyenként 2 tojást keményre főzünk. Közben vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt készítünk, amelyet sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel - Ízlés szerint kevés paradicsompürével - ízesítünk. A kemény tojások sárgáját áttörjük, fehérjéjüket kis kockákra vágjuk, és az egészet eldolgozzuk a sűrű besamellel. Az ízesített masszából szeleteket formázunk, és a rántott szelethez hasonlóan bundázva kisütjük. Tápai szűzérmék Hozzávalók: ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tisza-menti legényhús Hozzávalók: 50 dkg sertéstarja, 20 dkg füstölt hús, 25 dkg sertésmáj, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj, 5 dkg zsír, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 kanál paradicsompüré, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem. Elkészítése: A sertéshúst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a húsra, megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyan ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tihanyi süllőszelet Hozzávalók: 1,80 kg süllő, só, törött bors, (a franciasalátához: 250 g sárgarépa, 200 g burgonya, 100 g alma, 100 g ecetes uborka, 150 g zöldborsó, 20 g mustár, só, bors, citromlé), (a majonézmártáshoz: 3 db tojássárgája, 1 db citrom leve, só, ecet, Cayenne bors, 5 dl olaj), 10 g zselatin, 30 g füstölt lazac, tárkonylevél, 300 g halaszpik, salátalevelek, 3 db kemény tojás, 4 dl tartármártás. Elkészítése: A süllőket kifilézzük, bőrüket lefejtjük, majd a fennmaradó ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tordai pecsenye 2. Hozzávalók: 5 szelet bőrös karaj- (20 dkg-os) vagy combszelet, 10 dkg zsír, só, liszt, pirospaprika. A sertéshús bőrét kockásan bevagdaljuk, a húst megsózzuk, és először lisztbe, utána forró zsírba vagy olajba mártjuk, és roston szép pirosra sütjük. Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Tordai pecsenye cikakáposztával Hozzávalók (4 személyre): 1 kg sertéskaraj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg zsír, 1 kk só, 15 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 mk ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tokaji hideg őszibarackleves Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 1 citrom, 1 dl Tokaji édes szamorodni, 10 dkg kristálycukor, fél citrom héja, 1,5 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dkg liszt, 1 tojássárgája, fahéj, só. Az őszibarackot meghámozzuk, és a negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd hűtőbe rakjuk. A megmaradt barackot vízben, kristálycukorral, citromlével, valamint citromhéjjal és fahéjjal 5-6 percig főzzük. A citromhéjat és a fahéjat ezután ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
felöntött, felforralt alaplébe belefőzzük a besózott halszeleteket, hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint cseresznyepaprikát, a félretett ikrát, ill. haltejet, majd lassú tűzön 10 -15 percig, puhulásig főzzük. Természetesen ez csak egy alaprecept. Minden szakembernek, mesterszakácsnak van valami kis saját fortélya, amitől igazán egyedivé, és utánozhatatlanul finommá válik, az általa főzött lé. Ebből egy kicsit kevesebbet, abból egy kicsit többet, s máris más egy kicsit az íz, a zamat. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tolnai sváb húsos-hurka Hozzávalók: 6 kg fejhús, 2 kg bőrke, 1,5 kg szalonnanyesedék, 0,5 kg hagyma, 25 dkg só, 7 dkg őrölt fekete-bors, 6 dkg paprika, 10 dkg fokhagyma, 10 dkg zsír Elkészítés: A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát, és az egészet közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Kakaós-habos sütemény tundihugi
csokis -vaniliás kocka ibolya58
Gofri horvathnemagdi
Sió szelet lantosneevi
Vanília-sárgabarack sütemény bubszi
Szárnyas hússaláta bubszi
Bounty házilag peszko
Isteni túrós süti faciendum
Raffaello golyók cukorbetegeknek recept kovacs_zsoka
Rakott almás kocka ... anitahajdu
Szárnyas receptek
Csirkemell sajtos-burgonyás bundában bkisseva
Carmen saláta bubszi
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Karfiolos csirke biharijudit
FÜRJTOJÁSSAL TÖLTÖTT Kacsa bubszi
Kapros-gombás csirkeragu bubszi
Hirtelen sült húsok horvathnemagdi
x nagyuska
Csirkemájas metélt bubszi
Csirke amit nem lehat abba hagyni magdus60
Marhából készült ételek
Hachis parmentier macoka65
Majorannás metélt klerierzsi
Ínyenc pecsenye horvathnemagdi
kakukkfű faciendum
Nagycenki tokány petofihsandor
Finom falatok piroska0101
Majonézes hússaláta bulac57
Hússaláta 1. bubszi
Gombás húsgombóc rauchne02
Vadásztokány bubszi
Sertésből készült ételek
Brassói aprópecsenye horvathnemagdi
recept mamucika
Brassói aprópecsenye 4. bubszi
Gombás gulyás bubszi
bolgár muszaka ibolya58
balatoni mustos pecsenye ibolya58
Irány Zakopane...... szisszy83
Szűzérme gombapaprikással horvathnemagdi
Töltött hús krumplifasírttal feri640628
Töltött dagadó - másként lovaszmarika
Halból készült ételek
Töltött kenyérszeletek migova
Füstölthal – saláta ---- bubszi
Karácsonyi menü - újragondolva tinka1951
Süllő tepsiben sülve gereica
Lazaccal töltött palacsinta tundihugi
Ponty, reform módra bubszi
Tárkonyos pulykaragu leves tinka1951
Olajbogyó - együnk jót és jó horvathnemagdi
Hal, Esterházy módra bodaaniko
Karácsonyi menü horvathnemagdi
Vad ételek
Bakonyi fácán recept baggesz20
Borsikafű nnpapszi
Almával töltött fácán bubszi
Őzpörkölt vadász módra bordat
Csallóközi vadas klerierzsi
Gombás fogolypecsenye bubszi
Bácskai fácán rizzsel bubszi
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Spagetti ajánló
Paradicsomos-tejszínes-gom bás 1vargaildyko
Májas spagetti horvathnemagdi
Húsos rakott karfiol recept baggesz20
Hagymás-sütőtökös spagetti recept toth_beata
Hétfő wikers
Pizza recept margareta51
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Füstölt tarjával töltött gombafejek zsokanita
Spenótos spagetti veronika74
Tészta szerda korall44
Pizza receptek
Pízza tekercs 1955viki
Töltött pizza bajzateva
Pizza-szendvics bubszi
Pizza prosciutto e funghi bubszi
Szombaton készül... szisszy83
Planétás pizza bubszi
Pizzalepény mascarponés gombakrémmel horvathnemagdi
Gyors ebédek... biharijudit
Pizza sarkadykati
Készítsünk igazi olasz pizzát otthon! suzymama
Hamburger receptek
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi hamburger recept baggesz20
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Házi hamburger recept jamborlulu
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger pulykahússal suzymama
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Hamburger horvathnemagdi
Sajtburger veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU