| .........Fánkok........ |
|
melegítünk, feloldjuk benne a szétmorzsolt élesztőt.
Adunk hozzá 15 dkg lisztet, összegyúrjuk, tetejét kevés liszttel megszórjuk.
Konyharuhával letakarva 30 percet pihentetjük meleg helyen.
2. A tojásokat, tojássárgájákat, a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a megkelt tésztát,
a maradék tejet, maradék lisztet, a sót és a puha vajat.
Kézzel vagy géppel sima tésztává gyúrjuk, letakarjuk, és ismét 30 percig pihentetjük.
3. A tésztából kb. 3-4 dkg-os adagokat kiveszünk, ... |
kati53  |
|
|
| |
| 10 érdekes tény |
teáskanál kapribogyó
1 teáskanál dijoni mustár
1 dl olívaolaj (extraszűz)
5 dkg (frissen reszelt) parmezán
só
bors
2 közepes fej jégsaláta
Elkészítés:
A krutonhoz a fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük az olajjal és sóval, majd összeforgatjuk a kenyérkockákkal. Előmelegített sütőben (esetleg serpenyőben) pirítsuk az egészet aranysárgára, majd tegyük félre hűlni.
A Worcestershire-szószt, citromlevet, zúzott fokhagymát, szardellapasztát, ... |
schuro  |
|
|
| |
| 3 finom boros recept |
és egy beáztatott római tál aljára terítsük szét. Majd jöhet rá a bepácolt hagymás hús, és a legvégén egy húsleves kockából és fehérborból főzött lével leöntjük. A tálat lefedjük és forró sütőbe téve puhára pároljuk.
A végén a tejfölt elkeverjük, a pirospaprikával ráöntjük a húsra és fedő nélkül szép pirosra sütjük a húst.
Jó étvágyat kívánunk.
Zsiványpecsenye
Finom fehér boros őszi étel nem csak zsiványoknak!
Hozzávalók:
70 dkg kicsontozott ... |
agimami7  |
|
|
| |
| 3 napos tésztakúra |
főzzük meg, csak 2-3 percig a vízben áztatjuk. Egy tálban összekeverjük a vékony csíkokra metélt kaliforniai paprikát, főtt kukoricát, tépett jégsalátát, és hozzáadjuk a lecsepegtetett üvegtésztát. Fogyasztás előtt a tálban lévő alapanyagot alaposan elkeverjük az öntettel.
Második nap:
Mártásos tésztát készítünk és 5 egyenlő részre osztva fogyasztjuk, a napszaki étkezések szerint.
Hozzávalók (1 főre számított, tisztított mennyiség):
15 dkg teljes kiőrlésű lisztből ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 5 lapos szalakális recept |
|
mert gyorsan megéghet. A másik 4 lapot ugyanígy sütjük meg. Kicsit kemény lesz a tészta, vigyázni is kell vele, mert könnyen törik, de ha majd megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul. 1.5 liter tejet felteszünk főni 12 kanál cukorral. 0.5 liter tejet elkeverjük külön tálba a 4 csomag pudingporral. Ha felfőtt a tej, lehúzzuk a gázról és keverjük bele a pudingporos tejet, és jól keverjük el. Majd adjuk hozzá még forrón a 25 dkg Rama margarint, és addig kevergessük míg el nem olvad teljesen. Egy lapot a ... |
kovacs_zsoka  |
|
|
| |
| 6 tepsiben sült vacsora |
gyors ebéd
Hozzávalók:
50 dkg túró, 1 kis pohár tejföl, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg párizsi, 1-2 tojás, 25 dkg cérnametélt, só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
A cérnametéltet kifőzzük, leszűrjük. A túrót egy nagy tálban
elkeverjük a tejföllel és a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, beleszórjuk a kakukkfüvet.
A hagymát és a párizsit kockákra vágjuk és jól elkeverjük, végül hozzákeverjük a cérnametéltet, és az egészet egy kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba) ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 6 álomdesszert déligyümölcsből |
befőtt (50 dkg), 3 dl tejszín, 1 evőkanál méz, 1 dl tej, 6 dkg cukor, 1 csomag (10 g) zselatin, 5 dkg áfonya, 5 dkg tortadara
Elkészítés:
A dinnyét és az őszibarackot kis szeletekre vágjuk, hidegre tesszük, a licsit leszűrjük. A mézet elkeverjük a tejjel és 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. A zselatint hozzáadjuk a sziruphoz, és alaposan elkeverjük.
A licsiket összeturmixoljuk, a turmixot belevegyítjük a zselatinos keverékbe, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|