| Dios kosarkak |
|
DIÓS KOSÁRKÁK
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
4 db tojássárgája
25 dkg margarin.
Töltelék:
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
10 dkg savanykás lekvár.
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé.
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Diós batyú |
cm átmérőjű kis kosárkaformákat béleld ki vele. Minden kosárkába tegyél egy-egy kiskanálnyi lekvárt, majd borítsd be a töltelékkel. Ehhez a darált diót keverd el a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgasd bele. A megtöltött kosárkákat sorakoztasd tepsire, és előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 perc alatt süsd szép pirosra. Ha kihűltek, a formákból emeld ki őket, és gőz felett megolvasztott csokoládét csorgass a ... |
koszegimarika  |
|
|
| |
| Diós kosárka |
diót.
6
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós ... |
nanoka72  |
|
|
| |
| Diós kosárka |
Hozzávalók:
- a tésztához: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin
- a töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg savanykás lekvár
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és alaposan kivajazott, 5-6 cm- átmérőjű kis kosárkaformákat ... |
japetus  |
|
|
| |
| Diós kosárka |
|
töltelékhez!
komment:
-40 db-hoz:40 dkg liszt,20 dkg margarint,10 dkg cukor,1 cs van. cukor. 1 cs sütőpor,1 citrom leve,4 db tojás sárgája,pici tej .3-rom cipót csinálok és 40 db kis gombócokat formálok belőle,amit a kis kosárkákba nyomkodok.Lekvárt vagy meggyet teszek az aljára és úgy a ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Diós kosárka |
Hozzávalók:
- a tésztához: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin
- a töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg savanykás lekvár
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
| Diós kosárka-süti |
Hozzávalók:
- a tésztához: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin
- a töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg savanykás lekvár
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. ... |
marika4528  |
|
|
| |
| Diós kosárka. |
Hozzávalók:
- a tésztához: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin
- a töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg savanykás lekvár
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és alaposan kivajazott, 5-6 cm-es átmérőjű kis kosárkaformákat ... |
mamucika  |
|
|
| |
|
|