Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Hidegtálak


Burgonyás káposztatekercs
4-6 személyre

8 savanyú káposzta levél
2 főtt burgonya
2 gerezd citrom
1 púpozott mokkáskanál só
2 ek. tejföl
5 dkg vaj
1 savanykás alma
1 mokkáskanál törött fehérbors

A főtt krumplit meghámozzuk, lereszeljük, az almát megtisztítjuk, magját eltávolítjuk, majd ezt is lereszeljük. A vajat egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a tejfölt, az összepréselt fokhagymát, a fűszereket, majd a reszelt almát,- és burgonyát is. A káposztalevelekbe töltjük a masszát, majd mindegyiket feltekerjük, és alufóliába tesszük őket egyesével. Tálalás előtt a hűtőben állni hagyjuk, majd felszeleteljük őket, és már fogyaszthatjuk is.


Szilveszteri sajttorta

Hozzávalók:
1 nagy, kerek rozskenyér,
15 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg reszelt trappista sajt,
5 dkg reszelt rokfort,
10 dkg tejszínes krémsajt,
10 dkg körözött,
10 dkg paprikás szalámi,
5 dkg darált dió,
1 dl sűrű tejföl,
2 csokor snidling,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint piros fűszerpaprika,
currypor,
törött bors és só.

Elkészítés:
A reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel, csipetnyi sóval, borssal és 1 gerezd összezúzott fokhagymával habosra keverjük. A krémsajtot a dióval összekeverjük. A körözöttet pirospaprikával és a snidling felével kikeverjük. A szalámi felét nagyon apróra vágjuk, és 5 dkg vajjal meg 1 teáskanál tejföllel ugyancsak kikeverjük. Végül a megmaradt vajat a reszelt sajt felével, 1 kanál tejföllel, curryporral, kevés törött borssal és az összezúzott fokhagymamaradékkal habosra keverjük. A kenyeret éles késsel 5 lapba vágjuk. Az alsó lapot alufóliára fektetjük, és megkenjük a rokfortkrémmel, majd ráborítjuk a második lapot. Erre körözöttet kenünk. A harmadik lapot a szalámis vajjal, a negyediket a diós krémsajttal, az ötödiket pedig a currys sajtkrémmel kenjük meg. A megmaradt kenyérből egy szeletet levágunk, és apróra morzsoljuk. Ezt a morzsalékot rászórjuk a currys krémmel bekent torta oldalára. Tetejét kirakjuk a megmaradt szalámiból csavart kis tölcsérekkel, és meghintjük a finomra metélt snidling maradékával meg a még felhasználatlan 5 dkg-nyi reszelt sajttal. Hűtőszekrényben legalább 2 napig dermesztjük. Tortacikkekre szeletelve tálaljuk.


Szalámis tekercs


Hozzávalók:
12-15 dkg ferdén, nagy, de vékony szeletekre vágott csípős paprikás téliszalámi,
1 doboz krémsajt,
10-12 szem dió,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál sűrű tejföl,
3 dkg vaj,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors, salátalevelek.

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a tejföllel, fűszerekkel, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a ledarált diót. A szalámi-szeletek héját lehúzzuk, vastagon rákenjük a diós krémet, és összecsavarjuk. Fogvájóval összetűzzük, hogy ne essen szét. Jól kifagyasztjuk, majd megmosott, megszárított salátalevélre rendezzük. Téliszalámival is készíthetjük, de akkor körözöttel töltsük meg.


Cukkíni saláta





Hozzávalók:
50 dkg nagyon fiatal, zsenge cukkíni
1 darab paradicsom
3 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg kockára vágott sajt
1citrom leve
1 evőkanál fehérbor
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
só, őrölt bors, kevés porcukor
bazsalikom, borsfű, tárkony levelek

Elkészítés:
A cukkínit mossuk meg, vágjuk fel vékony karikákra, sózzuk be.
A paradicsomot, az újhagymát, fokhagymát karikázzuk fel, adjuk hozzá a sajtot.

Az öntethez csavarjuk ki a citrom levét, keverjük el az ecettel, sóval és borssal, fehérborral, és a porcukorral, majd kézi habverővel dolgozzuk bele az olíva olajat.

Az öntetet öntsük rá a salátára, és óvatosan, keverjük össze. Tálalás előtt szórjuk meg az összevágott zöldfűszerrel. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, és tálalható.
Önállóan, vagy köretként is fogyasztható!



Franciasaláta
-ahogy én készítem:





Hozzávalók:
20 dkg borsó, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zellergumó, 2 db alma, 10 dkg gomba, 10 dkg konzerv kukorica, 2 db ecetes uborka.

Elkészítése: A fenti zöldségeket apró kockákra vágjuk, az alma és az uborka kivételével puhára főzzük, és szűrőn lecsepegtetjük. Az összevágott almát és uborka darabokat a leszűrt zöldséghez hozzákeverjük. Ezután az alábbi mártással leöntjük és összekeverjük:
Mártás: 1 evőkanál mustár, 1 dl étolaj, 1 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 csipet só, 450 gramm tejföl. Mindezt fokozatosan simára keverjük.



Kaszinó tojás





Hozzávalók:
20 kemény tojás, majonéz, 3 dl tejföl, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, mustár.

A kemény tojásokat meghámozzuk, egyik végüket levágjuk, és a résen kikaparjuk a sárgájukat. A sárgáját villával összetörjük, fűszerezzük, egy kevés majonézzel és mustárral kikeverjük, és az üregbe visszatöltjük. A tojásokat tálra ültetjük egymás mellé. Az egészet leöntjük tejföllel higított majonézzel, és lehűtve tálaljuk. Általában a töltelék több, mint amennyi belefér a tojásokba, ezért a maradék tölteléket a tojások alá szoktam teríteni.
Francia salátával és paradicsommal díszítve igazán ünnepi étel.







Mentás gombasaláta





Hozzávalók:
20 dkg gomba
10 dkg reszelhető sajt
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál kimagozott olajbogyó
1 evőkanál citromlé
1 csokor borsmenta összevágva
só, cukor, törött feketebors
1 evőkanál mustár
450 gramm tejföl
Paradicsom, saláta levél a díszítéshez.

Elkészítés:
Először megtisztítjuk a gombát, majd vastag szeletekre vágjuk. Kevés forrásban lévő sós vízbe dobjuk. 5 perc főzés után leszűrjük és kihűtjük. A vöröshagymát és a lilahagymát is megtisztítjuk, vékony karikákra vágva megsózzuk. A mártáshoz az olajat elkeverjük a citromlével, a mustárral, borssal, sóval, cukorral és a mentával, és hozzákeverjük a tejfölt. A hagymát 10 perc pihenés után hozzáadjuk a mártáshoz, majd a már kihűlt gombát, az olajbogyót és a reszelt sajtot is. Jól hűtve tálaljuk! Friss saláta levélre halmozzuk, paradicsom karikákkal díszíthetjük!



Sajtrolád









Hozzávalók:
30 dkg trappista sajt,
10 dkg főtt sonka,
10 dkg krémsajt,
5 dkg reszelt füstölt sajt
2 db főtt tojás,
1,5 dl tejföl
1 mokkás kanál só,
1 csokor snidling apróra vágva
1 piros húsos paprika apróra vágva

Elkészítés:
A tojást és a sonkát apró kockákra vágjuk, belekeverjük a többi hozzávalót. A kb. 1,5 cm vastag sajtot kicsit felmelegítjük mikróban (1,5 perc), vagy meleg vízben. Ezután 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, mint a tésztát, cikkekre vágjuk. A masszát rákenjük a sajtra, és feltekerjük. Végül a maradék masszát is mellé halmozhatjuk.






Sonkatekercs









Hozzávalók:
10 dkg gépsonka,( vagy csemege karaj), 1 evőkanál majonézes torma, 10 dkg ömlesztett sajtkrém, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 csokor apróra vágott snidling, egy kiskanál borsikafű.

Elkészítés:
Majonézes tormát teszünk a sajtkrémhez, majd jól elkeverjük. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, a snidlinget, borsikafűvet és ismét elkeverjük. A sonkaszeleteket egyenként megtöltjük vele, és feltekerjük. Salátalevélen, paprikával, paradicsommal díszítve tálaljuk.






Svéd gombasaláta





50 dkg gombát alaposan mossunk meg, majd szeleteljük fel. Adjunk hozzá egy nagy fej apróra vágott vöröshagymát, és 4 evőkanál étolajon, fedő alatt pároljuk, amíg az összes levét elfövi. Ha túl száraz a gomba és nem enged elég levet, akkor öntsünk alá egy kis vizet, hogy puhára párolódjon. A zsírjára sütött, hagymás gombához tegyünk 2 dl sűrű paradicsomlevet, 1 teáskanál szőlőcukrot, 1 teáskanál sót, fél mokkáskanál őrölt babérlevelet, egy teáskanál friss kakukkfüvet, egy teáskanál borsfüvet, (ha nincs őrölt borsot) és egy evőkanál citromlevet, egy fél citrom reszelt héját, 2 szál petrezselymet apróra vágva.
Végül öntsünk rá 2 - 3 dl vizet, és jól összekeverve lassan forraljuk fel. Hűtőszekrényben másnapig érleljük.

Hidegen tálaljuk. Salátalevelekkel bélelt tálban szervírozzuk, és vékony citromkarikákkal, kakukkfűvel díszítjük.







Szivárvány szelet
- ahogy én csináltam:





Hozzávalók:
8 kemény tojás, 3 dl majonéz, 10 dkg borsó megfőzve, 1 nagy sárgarépa megfőzve, kockára vágva, 2 dl víz, 1 húsleveskocka, 8 szelet sonka. 1 csomag ( 25 gramm) étkezési zselatin.
Elkészítés: 4 tojás sárgáját a majonézzel, és kb. 1 dl tejföllel kikeverjük. 4 tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a zöldborsót , sárgarépát belekeverjük. A vízbe beletesszük a leveskockát, és 1 nagy csomag étkezési zselatinnal összefőzzük, mikor kihűlt belekeverjük az előbbi masszába.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, majd belefektetünk 4 szelet sonkát. Erre öntjük a massza felét, majd erre helyezzük egymás mellé a maradék főtt tojásokat. A maradék masszát ráöntjük, majd befedjük vékony sonkával. Néhány órai pihentetés után kifordítható és szeletelhető!







Tavaszi fűszeres túró





Hozzávalók:
25 dkg túró, 1 dl tejföl, 1 db újhagyma, 1 db zöld fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 csokor tárkony, só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika, 10 dkg keménysajt

Elkészítése: A túrót összetörjük és a tejföllel elkeverjük. Beletesszük az apróra vágott zöld fűszereket, sóval, borssal, köménnyel, őrölt piros paprikával ízesítjük. Rászórjuk a kockára vágott sajtot, paradicsom szeletekkel, olíva bogyóval, esetleg zöld fűszerekkel díszíthetjük.
Lehűtve fogyasztjuk.



Tojáskrém





Hozzávalók:
12 db kemény tojást felkarikázok, 2 nagy vöröshagymát apróra vágok. Fűszerezem sóval, őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval és egy kis ételízesítővel. Rakok bele 1 evőkanál bazsalikomot, 2 evőkanál mustárt, és egy 450 grammos tejfölt. Mindezt merülő mixerrel jól összepépesítem. A végén megszórom egy marék apróra vágott snidlinggel.



Tzatziki saláta





Hozzávalók:
1 nagyobb kígyóuborka
1 nagy pohár sűrű tejföl
1 szál póréhagyma
5 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1 evőkanál oliva olaj
pár szem olajbogyó
só, őrölt bors

Elkészítés:
Az uborkát durvára reszeljük, vagy vékony csíkokra gyaluljuk, lesózzuk, és hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk. Az uborkát jó alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a tejfölt egy kis fehérborsot, az olajat, olajbogyót, apróra összevágott kaprot. Jól átkeverjük. Letakarva 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Hűtőben maximum 2-3 napig eláll.



Zöldséges hidegtál





Öntet:
2 kanál porcukor
2 kanál mustár
1 kávés kanál bors, só
2 dl étolaj
2 evőkanál reszelt ecetes torma
1 nagy doboz tejföl
1 dl kefir
Az összetevőket ebben a sorrendben jól kikeverjük és félre tesszük.

Elkészítés:
0,5 kg apróra vágott vegyes zöldséget (borsó, zöldbab, sárgarépa, zeller, fehérrépa stb. ) kicsit megfőzünk enyhén sós vízben roppanósra. Szűrő edénybe tesszük, hozzáöntünk 1 doboz konzerv főtt kukoricát és hagyjuk lecsepegni. Megfőzünk 5 db tojást.
Az öntetet ketté öntjük, egyik felébe 1 evőkanál szép pirospaprikát jól elkeverünk, a másik felében egy csapott evőkanál kurkumát (vagy curryport). 1.5 dl langyos vízbe feloldunk 2 dkg étkezési zselatint, forrásig melegítjük állandó keverés közben és lekapcsoljuk. Ne forraljuk soká mert forraláskor a zselatin elveszíti a zselésítő képességét! Langyosra hűtjük és felét a sárga, másik felét a piros öntetbe öntjük és jól elkeverjük. A zöldségeket szintén elfelezzük és egyiket a piros, másikat a sárga öntetbe keverjük. Kiöblített kuglófformába öntjük az egyik keveréket, beletesszük az 5 db főtt tojást.

Majd 5-10 perc múlva óvatosan rámerjük a másik öntetet. Hűtőszekrényben kb. 3-4 óra alatt megdermed. Tálra borítás előtt a kuglófforma külsejére csorgassunk forró vizet, így könnyebben kijön a formából!









Én berével tálaltam. De sonkával is nagyszerű étel.







Töltött paradicsom



Hozzávalók:
12 db paradicsom
30 dkg sonka
2 dl tejföl
2 db kemény tojás
1 csokor snidling
5 dkg vaj


Elkészítés:
A paradicsomokból lehetőség szerint közepes nagyságuakat válasszunk, majd a tetejükről egy lapot levágunk, belsejüket kikaparjuk. Az üregeket megtöltjük a darált sonka, a kemény tojás, a snidling, só és egy kevés tejföl keverékével, és visszaillesztjük a levágott lapot a tetejükre. Kivajazunk egy tűzálló tálat, beleültetjük a megtöltött paradicsomokat, meglocsoljuk a maradék tejföllel, meghintjük kevés zsemlemorzsával. Rámorzsoljuk a maradék vajat, és forró sütőben 35 percig sütjük.


Házi májkrém

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
2 fej hagyma
15 dkg vaj
3 evőkanál mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoranna

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Belerakjuk a csirkemájat, majoránnával, borssal fűszerezzük és készre sütjük. Vajjal és mustárral, összeturmixoljuk és ízlés szerint sózzuk.


Tojástekercs





Hozzávalók:
8 db tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 1⁄2 dl tejföl
20 dkg vékony szelet gépsonka
20 dkg reszelt trappsista sajt
izlés szerint só

Elkészítés:
Egy tepsit alufóliával kibélelek, az alufólián szétkenem az olajat, közben a sütőt előmelegítem, és pár percre berakom az alufóliás tepsit. A tojásokat felverem, hozzáadom a lisztet, és a tejfölt, sóval ízesítem, és alaposan összekeverem. A felforósított alufóliára öntöm és kb. 10 perc alatt megsütöm. A megsült tojást kiveszem a sütőből, rárakom a sonkaszeleteket, megszórom a reszelt sajttal, és feltekerem. Hűtőben állni hagyom egy éjszakát.


Húspástétom sült burgonyával



Hozzávalók:
15 dkg zsemlemorzsa
2 1⁄2 dl tej
1 db vöröshagyma
3 dkg margarin
1 csokor petrezselyem
1 csokor metélőhagyma
1 db húsos piros színű paprika
1 db húsos zöld színű paprika
60 dkg darált hús
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál ételízesítő
12 szelet bacon

Elkészítés:
A zsemlemorzsát a tejjel leöntjük és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a margarinon megfonnyasztjuk. A petrezselymet meg a metélőhagymát felaprítjuk. A piros és zöldpaprikákat hosszában félbehasítjuk, magházukat kimetsszük. A húst a tojással, a zúzott fokhagymával, a tejes morzsával, a vöröshagymával és a zöldfűszerekkel összekeverjük, végül megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesítővel fűszerezzük. Egy kb. 1,5 literes püspökkenyérformát a szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy kilógjon belőle annyi, amennyi elég ahhoz, hogy majd a tetejét is beboríthassuk. A húsos massza egyharmadát belesimítjuk, a piros színű paprikát ráfektetjük. Újabb egyharmadnyi húsos massza következik, erre kerül a zöld színű paprika, majd a maradék húskeverék. A formából kihajló szalonnaszeleteket ráborítjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 1 órán keresztül sütjük. Tálaláskor deszkára borítjuk, fölszeleteljük. Héjában sült burgonya illik hozzá. Hidegen is nagyon finom, ideális hidegtálakhoz is.


Sajtgolyók

Hozzávalók:
30 dkg krémsajt
10 dkg margarin
10 dkg ementáli sajt
2 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
1 késhegynyi chilipor
2 csomag apróra vágott petrezselyem
10 db olajbogyó

Elkészítés:
A krémsajtot alaposan kikeverjük a margarinnal, a reszelt ementáli sajttal, a finomra tört fokhagymával, fehérborssal, chiliporral, és a finomra vágott petrezselyemmel. Közékeverjük a nagyon apróra vágott olajbogyót, és egy órára hűtőbe rakjuk. Csak akkor sózzuk, ha a sajttól nem elég sós. Ha a sajtkrém jól megdermedt, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és tálalásig hűtőben tartjuk.


Sajtos golyók

Hozzávalók:
15 dkg juhtúró
10 dkg margarin
10 dkg natur tihany camambert

1 gerezd fokhagyma
1 csomag kapor (apróra vágva)
petrezselyem zöldje

Elkészítés:
Villával összedolgozzuk a hozzávalókat - a snidling kivételével - , utoljára az összezúzott fokhagymát adjuk hozzá. Az így kapott masszát alaposan behűtjük, majd vizes kézzel kis gömböket formázunk belőle, melyeket meghengergetünk az összevagdalt metélőhagymában. Tálalásig hűtőben tárolom.


Húspástétom

Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb vagy lapocka
2 fej hagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
izlés szerint pirospaprika
8 dkg zsír
só, bors
mustár
4 dkg liszt (besamelhez)
3 dl tej (besamelhez)
2 db tojás (besamelhez)

Elkészítés:
A forró zsírban megdinszteljük a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, aztán hozzáadjuk a kockára vágott húst, paprikát, paradicsomot. Megsózzuk és zsírjára sütjük. Aztán feleresztjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt a húst puhára pároljuk. Akkor kivesszük a zsírból és húsdarálón átdaráljuk. A pörkölt visszamaradt zsírjából besamel mártást készítünk (ezúttal két tojást is keverünk bele) és a ledarált pörkölthöz keverjük, kevés mustárral és borssal. Az egészet újra ledaráljuk. A pástétomot most őzgerinc formába nyomkodjuk és hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a formából kiborítjuk és hidegen, szeletelve tálaljuk.


Szalámis tekercs

Hozzávalók:
15 dkg ferdén, nagy, de vékony szeletekre vágott csípős paprikás szalámi
1 doboz krémsajt
12 db dió
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tejföl
3 dkg vaj
só, őrölt fehérbors
salátalevelek

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a tejföllel, a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a ledarált diót. A szalámiszeletek héját lehúzzuk, vastagon rákenjük a diós krémet, és összecsavarjuk. Fogvájóval összetűzzük, hogy ne essen szét. Jól kifagyasztjuk, majd megmosott, megszárított salátalevélre rendezzük. Téliszalámival is készíthetjük, de akkor körözöttel töltsük meg
cipello cipello
Címkék: káposztalevelekbe töltjük, hűtőben állni, reszelt rokfortot, dióval összekeverjük, körözöttet pirospaprikával, snidling felével,

*HÚSVÉTI*dióval töltött tojás*
Hozzávalók: * 8 tojás * 20 dkg dióbél * 2 teáskanál szardellapaszta * 5 dkg vaj * szűrt citromlé * só * bors * kevés petrezselyemzöld a díszítéshez Elkészítés: Főzzük meg a tojásokat sós vízben, hűtsük le, pucoljuk meg. Vágjuk ketté hosszában, vegyük ki a sárgáját, tegyük bele egy keverőtálba, törjük össze egy villával. Vágjuk apróra a dióbelet, majd adjuk hozzá a sárgájához a szardellapasztával, a vajjal ...
bubszi bubszi
3 tuti recept,hónapos retekkel
Kalória: 15 kcal Fehérje: 1,2 g Zsír: 0,1 g Szénhidrát: 2,2 g Hogyan használd és tárold: Ha egészséges, piros színű és kemény. Nyersen fogyasztható hideg ételek kísérőjeként, szendvicsekben és salátákban. Hidegtálak díszítésére is használható. Fűszerezheted borssal, petrezselyemzölddel, metélőhagymával, turbolyával. Pincében vagy száraz, hideg kamrában hosszú ideig tárolható. Ha nincs kamrád, a hűtőszekrény zöldségesfiókjában pár napig eláll. 1. ...
maca23 maca23
9 vendégváró saláta recept
9 vendégváró saláta recept! Egyik jobb, mint a másik :) A hidegtálak mindig jól jönnek, gyorsan elkészülnek és rendkívül finomak! A saláták már akár előző nap is elkészíthetők, sőt, jót is tesz az ízeknek egy kis idő. Orosz hússaláta Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes ...
vorosrozsa66 vorosrozsa66
9 vendégváró saláta recept! Egyik jobb, mint a másik :)
Szilveszterkor a hidegtálak mindig jól jönnek, gyorsan elkészülnek és rendkívül finomak! A saláták már akár előző nap is elkészíthetők, sőt, jót is tesz az ízeknek egy kis idő. Orosz hússaláta Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás. Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott ...
tinka1951 tinka1951
Az almafa zamatos kincsei
és hozzákeverjük a joghurtot. Az almát meghámozzuk, a magházát kiveszszük, apró kockákra vágjuk, és azonnal belekeverjük a majonézbe, hogy meg ne barnuljon. (Aki szereti, vághat bele egy fej vöröshagymát vagy 1-2 gerezd fokhagymát.) Húsokhoz vagy hidegtálakhoz adjuk. Hamis máglyarakás Hozzávalók: 4-6 db alma, 1 kávéskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 6 száraz zsemle vagy kifli, 0,5 liter tej, 4 tojás, margarin, 25 dkg porcukor, ...
bulac57 bulac57
Csirke kuglóf
adag elég nagy, nekem viszont csak egy darab őzgerincem van, így jött a kuglóf ötlete. A kisült husi finom és látványos. Elég laktató, így én nem sült krumplival, hanem majonézes kukorica salátával kínáltam. A kész étel annyira dekoratív, hogy akár hidegtálak szereplőjeként is el tudnám képzelni. Hozzávalók - 6 főre: 80 dkg csirkemell 40 dkg szeletelt bacon 20 dkg füstölt sajt 2 db tojás 1 csokor petrezselyem 5 evőkanál tejföl 3 evőkanál liszt ...
nanoka72 nanoka72
Csirkemájpástétom 3.
Csirkemájpástétom 3. Reggeli- és uzsonnaételnek, szendvicsek és hidegtálak díszítésére, töltött tojásba vagy gombába egyaránt finom. Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 dl zsír (legjobb csirkezsírral), só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió ízlés szerint. A csirkemájat a zsíron átsütjük. Villával elkaparjuk, a zsírjával és a fűszerekkel eldolgozzuk. ...
bubszi bubszi
Egyszerű tavaszi saláta recept
természetes gyógyszer. Jótékonyan hat az izmok, a csontozat fejlődésére, köhögés, tüdőbaj esetén a légzőszerv nyálkahártyájára. Vértisztító hatású. Hogyan használd: Többnyire nyersen fogyaszthatod, saláták alkotóelemeként, továbbá hidegtálakat, szendvicseket díszíthetsz vele. Fűszerei: ecet, cukor, fekete bors, póréhagyma, metélőhagyma, tárkony, turbolya. Minél előbb edd meg, mert hamar megfonnyad. A kissé fonnyadt leveleket hideg vízben fel tudod frissíteni. Hűvös helyen, a ...
maca23 maca23
Süti ajánló
Erdélyi diós borzas bkisseva
Rigó Jancsi klerierzsi
Mandulamag bubszi
Bazsalikomos-csokis túróhab horvathnemagdi
Száztizenegy új palacsintare andrilaszlone
Mókuskerék tundihugi
Szabolcsi batyu klerierzsi
Diákkenyér 1vargaildyko
A legtutibb reggeli: házi briós tinka1951
Benedikt tojás suzymama
Szárnyas receptek
Csirkés-sajtos bulac57
Hagymás-tejfölös csirkemell veronika74
Mustáros tésztasaláta recept gonda_katalin
Recept jjanosne
Házi májkrém anna5971
Kijevi csirkemell 1. bubszi
Tavaszi tekercs update1 veronika74
protein napra faciendum
Töltött csirkemell bubszi
Finom falatok piroska0101
Marhából készült ételek
kijevi szoljankaleves! ibolya58
Marhatokány római tálban bubszi
Sült libacomb bubszi
Névnapos receptek kloppenburg
B receptek horvathnemagdi
marharagú gombával, répával ibolya58
Tengerészhús bubszi
Kassai rostélyos bubszi
Rakott hús bubszi
Zöldséges húsgombócleves horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Hússal rakott padlizsán bubszi
Burgonyás egytálétel, varázslatos étel! horvathnemagdi
Hortobágyi aprópecsenye bubszi
Ízőrzők – Simontornya horvathnemagdi
berényi zölbabosleves! ibolya58
Székely sertéscsülök klara50
Leveses-fazék (egytálétel) bubszi
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Diós fasírt paprikakörettel bulac57
Töltött (édes) káposzta bubszi
Halból készült ételek
Krémajtos spenóttekercs anyu65
Ponty kékre főzve bubszi
Zakuszka bubszi
Karácsonyi pisztráng 1. bubszi
Zsenge zöldségragu, avagy horvathnemagdi
Tiszai halászlé 1. bubszi
Regős halászlé bubszi
Dunapentelei halászlé bubszi
Hal burgonyabundában - korall44
Toroskáposzta vodkával agimami7
Vad ételek
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
x nagyuska
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Indiai rizssaláta bubszi
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
Gombás szarvas-steak veronika74
Spagetti ajánló
Őszi receptek emoke93
VEGA pizza recept boszorlany
Ízletes Spagetti 1vargaildyko
Spagetti carbonara szalonnával recept kovacs_zsoka
Húsos, rakott spagetti janoselek
Bolognai spagetti bubszi
Szójás-húsos spagetti bubszi
Cukkinis spagetti suzymama
Saláta vacsora klementinagidro
Spagetti saláta recept toth_beata
Pizza receptek
Krumplikavalkád színesen horvathnemagdi
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok! tinka1951
x nagyuska
Ananászos pizza recept baggesz20
Pizza alaptészta recept donaldduck
Töki pompos / a magyar pizza/ gabfe
Magyaros pizza - a kenyérlángo bubszi
TEPSIS PIZZA - sütés házilag lizawolf
Szardíniás pizza recept baggesz20
Íme, egy szelet Itália! gaby13
Hamburger receptek
Hamburger baratnu
Hamburger buci recept jamborlulu
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger pulykahússal suzymama
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU