Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Burgonyás sütemények
Burgonyás patkók

8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk, fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkó alakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve szép barnára sütünk. A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékében meghempergetjük. Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít! Sütéskor csak nagyon forró olajat használjunk, mert különben a patkó kinyílik, a tészta eltörik!

Burgonyás szelet

25 deka lisztet, 25 deka főtt áttört burgonyát 12 deka zsírral, 12 deka porcukorral, 1 egész tojással, 1 csomag sütőporral és fél csomag vaníliás cukorral összegyúrunk.

Felét a tepsi aljára egyenletesen szétnyomkodunk, kéznél lévő ízzel (lekvárral) 1/2 ujjnyi vastagon megkenjük, s a tészta másik részét ráhelyezve, villával megszurkáljuk. Forró sütőben sütjük. Sütés után négyzetes darabokra vágjuk, és vaníliás cukorral kevert porcukorral bőven beszórjuk. Olcsó, kiadós, kedvelt gyermek tészta.


Burgonyafánkok, mandulával

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 3 tojássárgája, 10 dkg mandula, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál fahéj, 1 teáskanál só, a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj.
Elkészítése: A burgonyát megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Eldolgozzuk a sóval, a liszttel, a tojássárgájákkal, és 5 dkg darált mandulával. Gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és hosszúkás téglalapformákat vágunk belőle. A zsemlemorzsába belekeverjük a megmaradt, darabosra vágott mandulát, majd a burgonyafánkokat bepanírozzuk (liszt, tojás, mandulás morzsa), és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Meghintjük fahéjas porcukorral.


Burgonyás linzer

Hozzávalók: 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 20 dkg főtt áttört burgonya, 50 dkg liszt, fél citrom reszelt héja, 1/2 csomag sütőpor, 1 egész tojás, lekvár.
Elkészítése: A zsírt a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a főtt áttört burgonyát, a lisztet, a citromhéját, a sütőport, és jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, minden második tészta közepét gyűszűnyi nagyságúra kiszúrjuk. Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk és kisütjük.
Ha elkészült, lekvárral összeragasztunk egy simát egy lyukassal.
Figyelem: Vigyázzunk a burgonyával, mert némelyikfajta lágyabb tésztát ad!

Sajtos fillér

Hozzávalók: 10 dkg zsír, 10 dkg cukor, 20 dkg főtt áttört, burgonya, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 egész tojás, reszelt sajt, 2 dkg só.
Elkészítése: A zsírt kikeverjük a tojás sárgájával és a cukorral, beledolgozzuk a burgonyát, s lisztet és a sütőport. A kinyújtott tésztából egészen apró pogácsákat szaggatunk. Tetejüket tojás fehérjével megkenjük és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben közepes tűzön sütjük.
Figyelem: Ha közel rakjuk egymás mellé az apró kis pogácsákat, összesülnek!


Burgonyás csőröge

Hozzávalók: 30 dkg főtt burgonya, 1 dl tejföl, 2 db tojás, 2 dkg élesztő, 2 dkg porcukor, só, 2 dl tej, 70 dkg liszt, olaj a kisütéshez.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és annyi lisztet, hogy rétestészta keménységű legyen. Összedolgozzuk, késfoknyira kinyújtjuk. Derelyemetszővel ki- és bevágjuk, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Minél több az olaj, annál magasabb és könnyebb lesz. Édesen vagy sósan tálaljuk.

Diós töltelék

Tíz-tizenkét dkg héjában főtt, hámozott és melegen áttört burgonyát elkeverünk 10 dkg vajjal, 20 dkg porcukorral. Tíz dkg darált diót leforrázunk egy darabka vaníliával felfőzött 2 dl tejjel, a burgonyapéphez vegyítjük, egy kanál rummal ízesítjük, és habosra keverjük.


Hamis marcipán.

Hozzávalók: 10 dkg darált dió, egy evőkanál búzadara, kb. 15 dkg főtt burgonya, 10 dkg porcukor, két evőkanál rum, reszelt csokoládé

A búzadarát 1/2 dl vízben megfőzzük, néhány percig állni hagyjuk. A héjában főtt burgonyát melegen meghámozzuk, áttörjük, hozzákeverjük a diót, porcukrot, darát és a rumot. A masszából diónyi gombócokat formálunk és reszelt csokoládéban meghempergetjük.


Burgonyapogácsa.

Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 10 dkg margarin, 10 dkg főtt, áttört burgonya, 2 tojás, 2 dkg élesztő, mokkáskanálnyi só.
A lisztet a margarinnal meg a főtt, áttört burgonyával összegyúrjuk, megsózzuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a tojássárgájákkal összedolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szúrunk ki belőle. Tetejüket késsel bevagdossuk, a tojásfehérjékkel megkenjük, és még 10 percig kelesztve a pogácsákat, a sütőben aranysárgára sütjük.


Burgonyapelyhes pogácsa.

Hozzávalók: 8 dkg burgonyapehely, 25 dkg margarin, 40 dkg liszt, 3 dkg füstölt szalonna, 2 dkg élesztő, 1 tojássárgája, só.
A kenéshez 1 tojás.
A burgonyapelyhet a dobozban található előírás szerint megadott mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és ha megduzzadt, megsózzuk. A lisztet a margarinnal, a tojássárgájával, az összemorzsolt élesztővel és a már megduzzadt burgonyapehellyel rugalmas tésztává gyúrjuk. A hűtőszekrényben 1 óráig pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük, és egymás után kétszer hajtogatjuk. Újabb 1 órás pihentetés után a tésztát ismét kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejüket a tojással megkenjük, az apróra vágott szalonnával megszórjuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon 20-25 percig sütjük. Nagyon könnyű pogácsa. Ha előző este összegyúrjuk, és csak másnap sütjük, még könnyebbek lesznek.



Burgonyatöltelék rétesbe (Móra Ferencné Szakácskönyve
1935-1948-ból)

Áttört burgonya 0.5 kg, tojás 4 db, vanília fél rúd, porcukor 20 dkg, mandula 10 dkg, vaníliás cukor 5 dkg.
A burgonyát megmossuk, héjában sütjük, megtisztítva áttörjük, hűlni hagyjuk. A tojássárgáját porcukorral, vaníliával habosra keverjük, közétesszük a burgonyát és a tojás habját, hámozott őrölt mandulát.
Forrón tálaljuk.

Burgonyás kifli.

50 dkg liszt, 20 dkg főtt áttört burgonyát, 15 dkg zsír, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag sütőpor, egy kis rum. Jól összegyúrjuk, ha szükséges kevés tejet teszünk bele. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kifliket formázunk belőle. Lekvárral töltjük, zsírozott tepsibe világosra sütjük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


Burgonyatészta gyümölccsel.

2 dkg megfuttatott élesztő, 20 dkg liszt, 8 dkg vaj, 1 tojássárgája, 6 dkg cukor, csipet só, 4 db nyers reszelt burgonya, összegyúrjuk, letakarva langyos helyen kelni hagyjuk. Kinyújtjuk, zsírozott tepsibe terítjük, és félig megsütjük. Közben elkészítjük a gyümölcsöt: alma, körte, birsalma apró kockára vágjuk. A félig sült tésztára rászórjuk a gyümölcsöket, 10 dkg mazsolát és meghintjük cukorral, és tovább sütjük.


Formázott tárcsás keksz.

25 dkg zsír, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 50 dkg liszt, 20 dkg főtt áttört burgonya, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál rum, pici só, jól összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Húsdarálóra szerelhető 3 féle formában kitárcsázzuk, tetszőleges nagyságra vagdaljuk. Kikent tepsibe rakjuk, rózsaszínre sütjük. Forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.
majus55 majus55
Címkék: tészta másik, burgonyát megfőzzük, zsemlemorzsába belekeverjük, burgonyafánkokat bepanírozzuk, tojássárgájával kikeverjük, főtt áttört,

Burgonyás ételek
vágott szalonnával megszórjuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon 20-25 percig sütjük. Nagyon könnyű pogácsa. Ha előző este összegyúrjuk, és csak másnap sütjük, még könnyebbek lesznek. Burgonyatöltelék rétesbe (Móra Ferencné Szakácskönyve1935-1948-ból) Áttört burgonya 0.5 kg, tojás 4 db, vanília fél rúd, porcukor 20 dkg, mandula 10 dkg, vaníliás cukor 5 dkg. A burgonyát megmossuk, héjában sütjük, megtisztítva áttörjük, hűlni hagyjuk. A tojássárgáját porcukorral, ...
ancus56 ancus56
Piskóta alapok
Egyszerű piskótatészta Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt. A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított ...
bkisseva bkisseva
Süti ajánló
Sült sonkás nudli bubszi
Pávaszem bkisseva
Recept jjanosne
Mini isler cukorka díszítéssel recept kovacs_zsoka
Csőben sült alma juwwi
Vacsoracsata-Fruzsi-Főétel veronika74
puha mézes puszedli faciendum
Joghurtos fánk recept jamborlulu
Gesztenyetorta horvathnemagdi
Burgonyás – lekvárral tö majus55
Szárnyas receptek
levesek... gigi55
Jereván saláta - Grúzia bubszi
Portugál csirke bubszi
Mai menű horvathnemagdi
Hogyan edd magad fiatallá... kissmama
Isteni sültek marhából grimilda
Pulykagulyás tócsnival bulac57
Tavaszi csirke körtével.... maca23
Őszibarackos csirkemell bubszi
Diós-aszaltgyümölcsös csirkemell őzgerincformában sütve suzymama
Marhából készült ételek
morva sörgulyás! ibolya58
Vadas margareta51
Bélszín...módra macoka65
Receptek horvathnemagdi
Gulyásleves I. bubszi
GULYÁSLEVES - variációk lizawolf
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Zöldséges-céklás marhaleves 1vargaildyko
K betűs receptek horvathnemagdi
Dupla erőleves kacsamájjal horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Datolyás sertéscsíkok bulac57
Boros pecsenye mamucika
Prágai töltött hús knédlivel, bubszi
Gulyásleves 2 recept gonda_katalin
Bazsalikomos bundáshús bulac57
Borivók pecsenyéje sarkadykati
Csorba gombás húsgombóccal suzymama
Sajtos Pljeskavica 1vargaildyko
Gyö­nyör­él­mény a tá­nyér­ról horvathnemagdi
Brassói aprópecsenye migova
Halból készült ételek
Mi fán terem a Kapor cilamami
Lazacsteak kagylóraguval horvathnemagdi
Gyömbéres lencse.... bubszi
Lazacborda olaszosan bubszi
Tejszínes-kapros hekkfilé recept kovacs_zsoka
A nagy grillparti 2. rész: hal horvathnemagdi
Lazacos rántotta recept jamborlulu
Gyors halászlé – nagyon finom kohlinka
Recept jjanosne
Bajai halászlé törpeharcsával jozsef_olah_9843
Vad ételek
Lapcsánka erdész módra bubszi
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Fácán tejszínnel klerierzsi
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
B betűs receptek horvathnemagdi
Fácnleves vinlaci
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
Spagetti ajánló
Spagetti diómártással veronika74
Chilis húsgombócok horvathnemagdi
Spagetti Carbonara recept jamborlulu
Bolognai sült tészta recept jamborlulu
Pizza recept margareta51
4 csoda-recept - 10 perc alatt grimilda
Finom falatok piroska0101
Bolognai spagetti orsi1
Vacsoracsata-Szulák-Előéte l veronika74
Spagetti olajbogyóval bubszi
Pizza receptek
Pizza pogácsa recept tnemarika
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Házi pizza recept baggesz20
Pizza Pan serpenyő migova
Mini pizza bubszi
Pizza horvathnemagdi
Pizzás kiflik bulac57
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Ördög pizza recept toth_beata
Pizza agiccaa
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept toth_beata
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Válassza a szóját! margoka59
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Óriás hamburger angyalka___
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hawaii burger veronika74
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU