Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Burgonyás sütemények
Burgonyás patkók

8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk, fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkó alakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve szép barnára sütünk. A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékében meghempergetjük. Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít! Sütéskor csak nagyon forró olajat használjunk, mert különben a patkó kinyílik, a tészta eltörik!

Burgonyás szelet

25 deka lisztet, 25 deka főtt áttört burgonyát 12 deka zsírral, 12 deka porcukorral, 1 egész tojással, 1 csomag sütőporral és fél csomag vaníliás cukorral összegyúrunk.

Felét a tepsi aljára egyenletesen szétnyomkodunk, kéznél lévő ízzel (lekvárral) 1/2 ujjnyi vastagon megkenjük, s a tészta másik részét ráhelyezve, villával megszurkáljuk. Forró sütőben sütjük. Sütés után négyzetes darabokra vágjuk, és vaníliás cukorral kevert porcukorral bőven beszórjuk. Olcsó, kiadós, kedvelt gyermek tészta.


Burgonyafánkok, mandulával

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 3 tojássárgája, 10 dkg mandula, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál fahéj, 1 teáskanál só, a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj.
Elkészítése: A burgonyát megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Eldolgozzuk a sóval, a liszttel, a tojássárgájákkal, és 5 dkg darált mandulával. Gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és hosszúkás téglalapformákat vágunk belőle. A zsemlemorzsába belekeverjük a megmaradt, darabosra vágott mandulát, majd a burgonyafánkokat bepanírozzuk (liszt, tojás, mandulás morzsa), és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Meghintjük fahéjas porcukorral.


Burgonyás linzer

Hozzávalók: 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 20 dkg főtt áttört burgonya, 50 dkg liszt, fél citrom reszelt héja, 1/2 csomag sütőpor, 1 egész tojás, lekvár.
Elkészítése: A zsírt a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a főtt áttört burgonyát, a lisztet, a citromhéját, a sütőport, és jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, minden második tészta közepét gyűszűnyi nagyságúra kiszúrjuk. Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk és kisütjük.
Ha elkészült, lekvárral összeragasztunk egy simát egy lyukassal.
Figyelem: Vigyázzunk a burgonyával, mert némelyikfajta lágyabb tésztát ad!

Sajtos fillér

Hozzávalók: 10 dkg zsír, 10 dkg cukor, 20 dkg főtt áttört, burgonya, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 egész tojás, reszelt sajt, 2 dkg só.
Elkészítése: A zsírt kikeverjük a tojás sárgájával és a cukorral, beledolgozzuk a burgonyát, s lisztet és a sütőport. A kinyújtott tésztából egészen apró pogácsákat szaggatunk. Tetejüket tojás fehérjével megkenjük és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben közepes tűzön sütjük.
Figyelem: Ha közel rakjuk egymás mellé az apró kis pogácsákat, összesülnek!


Burgonyás csőröge

Hozzávalók: 30 dkg főtt burgonya, 1 dl tejföl, 2 db tojás, 2 dkg élesztő, 2 dkg porcukor, só, 2 dl tej, 70 dkg liszt, olaj a kisütéshez.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és annyi lisztet, hogy rétestészta keménységű legyen. Összedolgozzuk, késfoknyira kinyújtjuk. Derelyemetszővel ki- és bevágjuk, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Minél több az olaj, annál magasabb és könnyebb lesz. Édesen vagy sósan tálaljuk.

Diós töltelék

Tíz-tizenkét dkg héjában főtt, hámozott és melegen áttört burgonyát elkeverünk 10 dkg vajjal, 20 dkg porcukorral. Tíz dkg darált diót leforrázunk egy darabka vaníliával felfőzött 2 dl tejjel, a burgonyapéphez vegyítjük, egy kanál rummal ízesítjük, és habosra keverjük.


Hamis marcipán.

Hozzávalók: 10 dkg darált dió, egy evőkanál búzadara, kb. 15 dkg főtt burgonya, 10 dkg porcukor, két evőkanál rum, reszelt csokoládé

A búzadarát 1/2 dl vízben megfőzzük, néhány percig állni hagyjuk. A héjában főtt burgonyát melegen meghámozzuk, áttörjük, hozzákeverjük a diót, porcukrot, darát és a rumot. A masszából diónyi gombócokat formálunk és reszelt csokoládéban meghempergetjük.


Burgonyapogácsa.

Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 10 dkg margarin, 10 dkg főtt, áttört burgonya, 2 tojás, 2 dkg élesztő, mokkáskanálnyi só.
A lisztet a margarinnal meg a főtt, áttört burgonyával összegyúrjuk, megsózzuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a tojássárgájákkal összedolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szúrunk ki belőle. Tetejüket késsel bevagdossuk, a tojásfehérjékkel megkenjük, és még 10 percig kelesztve a pogácsákat, a sütőben aranysárgára sütjük.


Burgonyapelyhes pogácsa.

Hozzávalók: 8 dkg burgonyapehely, 25 dkg margarin, 40 dkg liszt, 3 dkg füstölt szalonna, 2 dkg élesztő, 1 tojássárgája, só.
A kenéshez 1 tojás.
A burgonyapelyhet a dobozban található előírás szerint megadott mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és ha megduzzadt, megsózzuk. A lisztet a margarinnal, a tojássárgájával, az összemorzsolt élesztővel és a már megduzzadt burgonyapehellyel rugalmas tésztává gyúrjuk. A hűtőszekrényben 1 óráig pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük, és egymás után kétszer hajtogatjuk. Újabb 1 órás pihentetés után a tésztát ismét kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejüket a tojással megkenjük, az apróra vágott szalonnával megszórjuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon 20-25 percig sütjük. Nagyon könnyű pogácsa. Ha előző este összegyúrjuk, és csak másnap sütjük, még könnyebbek lesznek.



Burgonyatöltelék rétesbe (Móra Ferencné Szakácskönyve
1935-1948-ból)

Áttört burgonya 0.5 kg, tojás 4 db, vanília fél rúd, porcukor 20 dkg, mandula 10 dkg, vaníliás cukor 5 dkg.
A burgonyát megmossuk, héjában sütjük, megtisztítva áttörjük, hűlni hagyjuk. A tojássárgáját porcukorral, vaníliával habosra keverjük, közétesszük a burgonyát és a tojás habját, hámozott őrölt mandulát.
Forrón tálaljuk.

Burgonyás kifli.

50 dkg liszt, 20 dkg főtt áttört burgonyát, 15 dkg zsír, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag sütőpor, egy kis rum. Jól összegyúrjuk, ha szükséges kevés tejet teszünk bele. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kifliket formázunk belőle. Lekvárral töltjük, zsírozott tepsibe világosra sütjük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


Burgonyatészta gyümölccsel.

2 dkg megfuttatott élesztő, 20 dkg liszt, 8 dkg vaj, 1 tojássárgája, 6 dkg cukor, csipet só, 4 db nyers reszelt burgonya, összegyúrjuk, letakarva langyos helyen kelni hagyjuk. Kinyújtjuk, zsírozott tepsibe terítjük, és félig megsütjük. Közben elkészítjük a gyümölcsöt: alma, körte, birsalma apró kockára vágjuk. A félig sült tésztára rászórjuk a gyümölcsöket, 10 dkg mazsolát és meghintjük cukorral, és tovább sütjük.


Formázott tárcsás keksz.

25 dkg zsír, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 50 dkg liszt, 20 dkg főtt áttört burgonya, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál rum, pici só, jól összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Húsdarálóra szerelhető 3 féle formában kitárcsázzuk, tetszőleges nagyságra vagdaljuk. Kikent tepsibe rakjuk, rózsaszínre sütjük. Forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.
majus55 majus55
Címkék: tészta másik, burgonyát megfőzzük, zsemlemorzsába belekeverjük, burgonyafánkokat bepanírozzuk, tojássárgájával kikeverjük, főtt áttört,

Burgonyás ételek
vágott szalonnával megszórjuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon 20-25 percig sütjük. Nagyon könnyű pogácsa. Ha előző este összegyúrjuk, és csak másnap sütjük, még könnyebbek lesznek. Burgonyatöltelék rétesbe (Móra Ferencné Szakácskönyve1935-1948-ból) Áttört burgonya 0.5 kg, tojás 4 db, vanília fél rúd, porcukor 20 dkg, mandula 10 dkg, vaníliás cukor 5 dkg. A burgonyát megmossuk, héjában sütjük, megtisztítva áttörjük, hűlni hagyjuk. A tojássárgáját porcukorral, ...
ancus56 ancus56
Piskóta alapok
Egyszerű piskótatészta Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt. A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított ...
bkisseva bkisseva
Süti ajánló
Gyors édes pogácsa Cornwallból agimami7
Egyszerű piskóta tészta margoka59
Gesztenyetorta (sütés nélkül) recept toth_beata
Wachaui sárgabarack-saláta rochlitzne
Leves, mely lehet desszert, jegesen remek! horvathnemagdi
Mézes-kakaós szelet horvathnemagdi
Új zserbó rochlitzne
Túrószelet xilittel recept boszorlany
Zabpelyhes felfújt rochlitzne
Kókuszos kuglóf gabfe
Szárnyas receptek
Hal a tortán jjanosne
Csirkemell sajttakaróban recept kovacs_zsoka
Húsgombóc leves 1vargaildyko
Csirkemell dióval bubszi
Gesztenyés Csirke Zöldségekkel 1vargaildyko
Csirkemell sajtos-burgonyás bundában bkisseva
Gyermekkorom ízei - 4. rész korall44
Receptek: Pulykamell gombóc anci-ani
Pulykamell Sajtmártással 1vargaildyko
Gesztenyével töltött pulyka 2. bubszi
Marhából készült ételek
Étel-ital-sütemény jjanosne
Sörös gulyás reifregina
Vörösboros pörkölt recept gonda_katalin
Káposztás bableves klara50
Charlestoni paradicsomos rizs recept kovacs_zsoka
Gezemiceleves horvathnemagdi
Zöldséges hústekercsek martimarti
Toledói tokány bubszi
Recept jjanosne
Sertésből készült ételek
Zöldborsós sertéstokány bubszi
Receptek horvathnemagdi
Karácsonyi diós bejgli Update2 veronika74
Káposztás dagadó suzymama
Medvehagyma mindenre jóóó!!! maca23
Húsgombócos karalábéfőzelék bulac57
Receptek horvathnemagdi
Marinált csülök ínyenceknek klara50
sült babos egytál anna5971
Rácgulyás margoka59
Halból készült ételek
Dorozsmai pontypaprikás sajtos bubszi
Ízőrzők – Szigetbecse horvathnemagdi
Pisztráng főzve bubszi
Dunapentelei halászlé bubszi
Magyaros pontykocsonya bubszi
Bácskai halpaprikás bubszi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Receptek molnarimre
Ponty gombás-fűszeres mártássa zsigaiklara
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Vad ételek
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Lazacborda artois módon bubszi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Fácánleves bulac57
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Őzpörkölt vadász módra bordat
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Spagetti ajánló
Mézes mustáros pulykatokány recept kovacs_zsoka
Tejszínes gombás krém pirítósra recept jamborlulu
Bolognai zöldséges rétes veronika74
Bolognai pita recept jamborlulu
Finom falatok piroska0101
Zöldséges spagetti bulac57
Gyors és fincsi ragu spagetti mellé horvathnemagdi
Lecsós libamáj bubszi
Mediterrán spagetti bulac57
Hagymás-sütőtökös spagetti recept toth_beata
Pizza receptek
Pizzás csiga gépsonkával recept toth_beata
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Pizza-tészta, II. bubszi
Hagymás pizza bubszi
korona pizza faciendum
Hagymás-ringlis pizza bulac57
Pizza gabfe
Pizzás kifli veronika74
Ínyenc pizza veronika74
Sütőporos lángos bozsanyinemanyi
Hamburger receptek
Sajtos hamburger bubszi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Sajtburger veronika74
Hamburger zsemle recept baggesz20
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Hamburger pulykahússal suzymama
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU