Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Burgonyás sütemények
Burgonyás patkók

8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk, fél csomag sütőporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkó alakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve szép barnára sütünk. A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékében meghempergetjük. Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít! Sütéskor csak nagyon forró olajat használjunk, mert különben a patkó kinyílik, a tészta eltörik!

Burgonyás szelet

25 deka lisztet, 25 deka főtt áttört burgonyát 12 deka zsírral, 12 deka porcukorral, 1 egész tojással, 1 csomag sütőporral és fél csomag vaníliás cukorral összegyúrunk.

Felét a tepsi aljára egyenletesen szétnyomkodunk, kéznél lévő ízzel (lekvárral) 1/2 ujjnyi vastagon megkenjük, s a tészta másik részét ráhelyezve, villával megszurkáljuk. Forró sütőben sütjük. Sütés után négyzetes darabokra vágjuk, és vaníliás cukorral kevert porcukorral bőven beszórjuk. Olcsó, kiadós, kedvelt gyermek tészta.


Burgonyafánkok, mandulával

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 3 tojássárgája, 10 dkg mandula, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál fahéj, 1 teáskanál só, a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj.
Elkészítése: A burgonyát megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Eldolgozzuk a sóval, a liszttel, a tojássárgájákkal, és 5 dkg darált mandulával. Gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és hosszúkás téglalapformákat vágunk belőle. A zsemlemorzsába belekeverjük a megmaradt, darabosra vágott mandulát, majd a burgonyafánkokat bepanírozzuk (liszt, tojás, mandulás morzsa), és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Meghintjük fahéjas porcukorral.


Burgonyás linzer

Hozzávalók: 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 20 dkg főtt áttört burgonya, 50 dkg liszt, fél citrom reszelt héja, 1/2 csomag sütőpor, 1 egész tojás, lekvár.
Elkészítése: A zsírt a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a főtt áttört burgonyát, a lisztet, a citromhéját, a sütőport, és jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, minden második tészta közepét gyűszűnyi nagyságúra kiszúrjuk. Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk és kisütjük.
Ha elkészült, lekvárral összeragasztunk egy simát egy lyukassal.
Figyelem: Vigyázzunk a burgonyával, mert némelyikfajta lágyabb tésztát ad!

Sajtos fillér

Hozzávalók: 10 dkg zsír, 10 dkg cukor, 20 dkg főtt áttört, burgonya, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 egész tojás, reszelt sajt, 2 dkg só.
Elkészítése: A zsírt kikeverjük a tojás sárgájával és a cukorral, beledolgozzuk a burgonyát, s lisztet és a sütőport. A kinyújtott tésztából egészen apró pogácsákat szaggatunk. Tetejüket tojás fehérjével megkenjük és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben közepes tűzön sütjük.
Figyelem: Ha közel rakjuk egymás mellé az apró kis pogácsákat, összesülnek!


Burgonyás csőröge

Hozzávalók: 30 dkg főtt burgonya, 1 dl tejföl, 2 db tojás, 2 dkg élesztő, 2 dkg porcukor, só, 2 dl tej, 70 dkg liszt, olaj a kisütéshez.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és annyi lisztet, hogy rétestészta keménységű legyen. Összedolgozzuk, késfoknyira kinyújtjuk. Derelyemetszővel ki- és bevágjuk, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Minél több az olaj, annál magasabb és könnyebb lesz. Édesen vagy sósan tálaljuk.

Diós töltelék

Tíz-tizenkét dkg héjában főtt, hámozott és melegen áttört burgonyát elkeverünk 10 dkg vajjal, 20 dkg porcukorral. Tíz dkg darált diót leforrázunk egy darabka vaníliával felfőzött 2 dl tejjel, a burgonyapéphez vegyítjük, egy kanál rummal ízesítjük, és habosra keverjük.


Hamis marcipán.

Hozzávalók: 10 dkg darált dió, egy evőkanál búzadara, kb. 15 dkg főtt burgonya, 10 dkg porcukor, két evőkanál rum, reszelt csokoládé

A búzadarát 1/2 dl vízben megfőzzük, néhány percig állni hagyjuk. A héjában főtt burgonyát melegen meghámozzuk, áttörjük, hozzákeverjük a diót, porcukrot, darát és a rumot. A masszából diónyi gombócokat formálunk és reszelt csokoládéban meghempergetjük.


Burgonyapogácsa.

Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 10 dkg margarin, 10 dkg főtt, áttört burgonya, 2 tojás, 2 dkg élesztő, mokkáskanálnyi só.
A lisztet a margarinnal meg a főtt, áttört burgonyával összegyúrjuk, megsózzuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a tojássárgájákkal összedolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szúrunk ki belőle. Tetejüket késsel bevagdossuk, a tojásfehérjékkel megkenjük, és még 10 percig kelesztve a pogácsákat, a sütőben aranysárgára sütjük.


Burgonyapelyhes pogácsa.

Hozzávalók: 8 dkg burgonyapehely, 25 dkg margarin, 40 dkg liszt, 3 dkg füstölt szalonna, 2 dkg élesztő, 1 tojássárgája, só.
A kenéshez 1 tojás.
A burgonyapelyhet a dobozban található előírás szerint megadott mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és ha megduzzadt, megsózzuk. A lisztet a margarinnal, a tojássárgájával, az összemorzsolt élesztővel és a már megduzzadt burgonyapehellyel rugalmas tésztává gyúrjuk. A hűtőszekrényben 1 óráig pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük, és egymás után kétszer hajtogatjuk. Újabb 1 órás pihentetés után a tésztát ismét kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejüket a tojással megkenjük, az apróra vágott szalonnával megszórjuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon 20-25 percig sütjük. Nagyon könnyű pogácsa. Ha előző este összegyúrjuk, és csak másnap sütjük, még könnyebbek lesznek.



Burgonyatöltelék rétesbe (Móra Ferencné Szakácskönyve
1935-1948-ból)

Áttört burgonya 0.5 kg, tojás 4 db, vanília fél rúd, porcukor 20 dkg, mandula 10 dkg, vaníliás cukor 5 dkg.
A burgonyát megmossuk, héjában sütjük, megtisztítva áttörjük, hűlni hagyjuk. A tojássárgáját porcukorral, vaníliával habosra keverjük, közétesszük a burgonyát és a tojás habját, hámozott őrölt mandulát.
Forrón tálaljuk.

Burgonyás kifli.

50 dkg liszt, 20 dkg főtt áttört burgonyát, 15 dkg zsír, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag sütőpor, egy kis rum. Jól összegyúrjuk, ha szükséges kevés tejet teszünk bele. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kifliket formázunk belőle. Lekvárral töltjük, zsírozott tepsibe világosra sütjük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


Burgonyatészta gyümölccsel.

2 dkg megfuttatott élesztő, 20 dkg liszt, 8 dkg vaj, 1 tojássárgája, 6 dkg cukor, csipet só, 4 db nyers reszelt burgonya, összegyúrjuk, letakarva langyos helyen kelni hagyjuk. Kinyújtjuk, zsírozott tepsibe terítjük, és félig megsütjük. Közben elkészítjük a gyümölcsöt: alma, körte, birsalma apró kockára vágjuk. A félig sült tésztára rászórjuk a gyümölcsöket, 10 dkg mazsolát és meghintjük cukorral, és tovább sütjük.


Formázott tárcsás keksz.

25 dkg zsír, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 50 dkg liszt, 20 dkg főtt áttört burgonya, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál rum, pici só, jól összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Húsdarálóra szerelhető 3 féle formában kitárcsázzuk, tetszőleges nagyságra vagdaljuk. Kikent tepsibe rakjuk, rózsaszínre sütjük. Forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.
majus55 majus55
Címkék: tészta másik, burgonyát megfőzzük, zsemlemorzsába belekeverjük, burgonyafánkokat bepanírozzuk, tojássárgájával kikeverjük, főtt áttört,

Burgonyás ételek
vágott szalonnával megszórjuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon 20-25 percig sütjük. Nagyon könnyű pogácsa. Ha előző este összegyúrjuk, és csak másnap sütjük, még könnyebbek lesznek. Burgonyatöltelék rétesbe (Móra Ferencné Szakácskönyve1935-1948-ból) Áttört burgonya 0.5 kg, tojás 4 db, vanília fél rúd, porcukor 20 dkg, mandula 10 dkg, vaníliás cukor 5 dkg. A burgonyát megmossuk, héjában sütjük, megtisztítva áttörjük, hűlni hagyjuk. A tojássárgáját porcukorral, ...
ancus56 ancus56
Piskóta alapok
Egyszerű piskótatészta Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt. A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított ...
bkisseva bkisseva
Süti ajánló
Stollwerck szelet bubszi
Erdélyi kuglóf bubszi
Kukoricamálé sütve horvathnemagdi
Szeretnék újítani . . . sarkadykati
citromos sajtkrémes muffin! ibolya58
Mézeskalács karácsonyra irmus
Garfield torta rochlitzne
Részeges szelet 2. bubszi
Sportszelet moncsika77
szedres csokis muffin ! ibolya58
Szárnyas receptek
Az év 10 legjobb húsétele tinka1951
Egri káposztás tyúk margoka59
Zöldséges csirke baratnu
Tejszínes-tárkonyos pulykaragu leves recept gonda_katalin
Csirke mandulával (ausztrál) klara50
Rakott kenyér (amerikai) bubszi
Bugaci töltött csirke horvathnemagdi
Hawaii szelet 3. - tejszínes juditmama
Libamájjal töltött csirkemell tereza54
Csirkemell császárok módjára horvathnemagdi
Marhából készült ételek
D betűs receptek horvathnemagdi
Empanadas horvathnemagdi
Pikáns nyelvtokány bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
Orosházi paprikás horvathnemagdi
Dervisbájoló -Törökországból: ujjozsef
Kiymali Pide 1vargaildyko
Burgonyamártások bubszi
Marhahús parasztosan 1vargaildyko
Szerb rakott tészta horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
x nagyuska
Zöldségleves sertéshússal lilikonyhaja
7. Sajtos tejfölös csirkemell zöldségekkel tinka1951
Brassói aprópecsenye darazsilona
Erdélyi rakott káposzta moncsika77
x nagyuska
Metélttel töltött hús bubszi
Az újrafelfedezett hajdina bulac57
Receptek horvathnemagdi
4 szeretni való körtés recept horvathnemagdi
Halból készült ételek
Lazacos spagetti recept jamborlulu
Paksi halászlé II. bubszi
Dorozsmai molnárponty 2. bubszi
Lazacos tekercs suzymama
Hétfő horvathnemagdi
Ponty bakonyi módra kovacsborbala
A világ hallevesei horvathnemagdi
Hal fűszeres kéregben bulac57
Töltött pontyfilé. bubszi
Boszorkányszigeti batyus halás bubszi
Vad ételek
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Lapcsánka erdész módra bubszi
Fácánleves bulac57
Rakott húsételek spanyolsky
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Spagetti ajánló
Paradicsomos bolognai spagett bulac57
Hamis túrós (túró nélküli) sütemény recept kovacs_zsoka
Milánói spagetti recept toth_beata
Citromos-tárkonyos gombaszósz horvathnemagdi
Fűszeres spagetti veronika74
Meleg előétel burgonyával és paprikával recept baggesz20
Spagetti holland módra rochlitzne
Spagetti saláta recept toth_beata
Spaghetti alla carbonara - a szénégető spagettije reifregina
Gyorsat finomat rizsbol margareta51
Pizza receptek
Pizzás kifli veronika74
3 napos tésztakúra grimilda
Pizza recept flammerne
Leveles mini pizza horvathnemagdi
5 mennyei pizza grimilda
Pizza 2 horvathnemagdi
Pizza aranyag
Fűszerkeverékek/házilag suzymama
Kifli horvathnemagdi
Pizzás táska 1vargaildyko
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Csirkeburger recept jamborlulu
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU